|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61321 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
o patrz - super !!
moje dzis sie pokręciły jak wariaty, ale dopieściłam je całonocnym olejem |
|
|
|
#61322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#61323 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
codziennym czesaniem można skręt skutecznie dobić (chociażby spójrz w mój codziennik, też byłam kiedyś raczej prosta )Cytat:
(no dobra,czasami można się też zirytować nieźle) jednak wierzchnia warstwa przeważnie jest bardziej zniszczona, więc może mieć słabszy skręt. Przy odpowiedniej pielęgnacji pokażą na co je stać ![]() Cytat:
zresztą widzę, że już zaczęłaś i idziesz w dobrą stronę, powodzenia
|
|
|
#61324 |
|
Zadomowienie
|
Loczki mam do Was pytanie. Kiedyś słyszałam gdzieś w TV o jakiejś babce to właśnie dba o włosy i mówiła, że jej tajnym składnikiem jest zakwaszanie włosów psikadłem z wody i octu/cytryny. Ona mówiła, ze trzyma je w lodówce. Ogólnie wczoraj takie coś sobie zrobiłam do małego pojemnika ze spryskiwaczem i zamierzam psikać po każdym myciu na jeszcze wilgotne włosy, bo płukanki ciągle zapominam. Myślicie, że jakiś czas może takie coś stać? chyba nie powinno się zepsuć ani nic?
|
#61325 |
|
Raczkowanie
|
Stosuję CG dopiero gdzieś od dwóch tygodni. Narazie trochę ciężko mi ogarnąć te wszystkie informacje, które tu są dotyczące pielęgnacji i tych wszystkich odżywek i szamponów.
Moja pielęgnacja wygląda tak: Skalp myję albo BD albo szamponem Alterra granat, na końcówki Isana Babassu. Następnie spłukuję i daję Garnier Avokado na długość, spłukuję i Isana Babassu znów, spłukuję i mokre włosy ugniatam najpierw samymi rękami a potem w podkoszulek. Nie czeszę tylko układam grzywkę (którą aktualnie zapuszczam), wcieram Jantar i same sobie schną, a i jeszcze dałam dzisiaj np. żel z rossmanna. Prostownicę odstawiam tzn. grzywkę jeszcze trochę czasami muszę przyprostować, bo tak to np. podpinam wsuwkami i jako tako ona wygląda. A i jak tylko mam czas to olej kokosowy nakładam, mam też maseczkę z Waxa do suchych. Wstawiam zdjęcia włosów z okresu mycia GlissKurem i Krema all latte (zdj. 1,2). Piękne były I dzisiejsze włosy po kościele i po wietrze i po kosmetykach jakie opisałam wyżej (zdj. 3, 4, 5,6)
|
#61326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#61327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czesze je od razu po myciu, jeszcze ociekające z odżywką b/s albo bez niej, to zależy później troche trzepie głową na prawo i lewo i se schną.
|
|
|
|
|
#61328 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie loczki
![]() moje włosy są w oplakanym stanie ![]() nakladam ten żel lniany i tylko za pierwszym razem kiedy zrobiłam zdjęcia były piękne.. a teraz takie nijakie..
|
#61329 |
|
Kazar Lady
|
tak czułam, że dzis będzie fajnie, ale nie sądziłam że aż tak
|
|
|
|
#61330 |
|
Zakorzenienie
|
Miskaa
|
#61331 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#61332 |
|
Rozeznanie
|
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-04-08 o 17:29 |
|
|
|
#61333 |
|
Raczkowanie
|
Miskaa78: Genialne, idealne, cudowne
|
|
|
|
#61334 |
|
Rozeznanie
|
Miśka, zaśliniłam kawiaturę.
|
#61335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#61336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I pamiętaj,że po odstawieniu silikonów włosy mogą być w szoku i wygladać kiepsko. Moje np. wyglądały tak. Okropność, prawda? Ale przetrwałam najgorsze. Efekty widziałam juz po miesiacu (co niestety nie jest regułą). I teraz nie żałuję. Tak wyglądają dziś. (więcej info w codzienniku) Yarr, nie pamiętam, czy pisałam-w codziniku przepięknie!!! Jaki skręt i blask!!!
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-04-08 o 18:33 |
|
|
|
|
#61337 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za komentarze
![]() jakie miesiste! Ag Rafka - wow, jaka metamorfoza!
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-04-08 o 19:06 |
|
|
|
#61338 |
|
chłodny obserwator
|
Hej dzień dobry wieczór wszystkim
Popadłam w zachwyt nad Waszymi włosami, w tych zachwytach i lekkiej świadomości, ze moje włosy nie są specjalnie proste skusiłam się na (odnoszę wrażenie, że dość pokracznie rozumiane) CG. Mija już drugi miesiąc, zaczęłam od Isany z Babassu do mycia, Garniera z avocado jako d/s, pisukaczo-wcierajkę z Jantara, żel lniany na koniec i olej kokosowy raz w tygodniu (ale strasznie mi po nim włosy wypadały, więc na razie odstawiłam). Teraz z jakiegoś chyba nieporozumienia, niedoczytania czy coś umyłam łepetynę odżywką Alterry morelową, było tak samo jak po tych wcześniejszych. Czyli włosy całkiem przyjemnie pofalowane, niespuszone i błyszczące; ale że jest już wieczór to zdążyły się z jakiegoś powodu trochę rozprostować. I tu moje pytanie, czy to kwestia długości, Jantara w miejscu b/s, czy po prostu tak mają? podrzucam składankę zdjęć, kolejno rok 2007, gdy były w najgorszym stanie, kwiecień i listopad 2011 na szamponie i balsamie nivea flexible curls, a dwa ostatnie to początek i stan obecny wyżej opisanego sposobu pielęgnacji - stan po umyciu głowy na noc.
|
|
|
|
#61339 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz a gruszkowy da rade?
|
|
|
|
#61340 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#61341 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,uzywacie Joanny z miodem bez spłukiwania?ja uzywalam byłam zadowolona ale dowiedzialam sie ze ma isopropyl alcohol i ze on wysusza jak denat
jest cop rawda na szostym miejscu...tutaj juz pytalam i któras z was powiedziala ze w tym zestawie w tej odzywce nie wysusza,ale na pielegnacji włosów dowiedzialam sie ze jednak moze,a ja jej tak czesto uzywalam nawet nie wiedzialam ze szkodzilam wlosom,eh ;(
|
#61342 | |
|
Zadomowienie
|
konfitura_malinowa
![]() Cytat:
Należy do cięższych odżywek, łatwo może obciążyć. Ja mogę nałożyć ją jedynie na max 5 min, a i tak czuję że włosy są przyklapnięte po niej. Więc wg mnie rozprostowały się na skutek obciążenia .Jako b/s Zakręcone stosują tu głównie odżywki Joanny,z serii Naturia, koszt ok.4 zł. Znajdziesz je w osiedlowych drogeriach, kioskach, w drogerii Natura. Jantar możesz wcierać/nakładać nie tylko zaraz po umyciu. |
|
|
|
|
#61343 |
|
chłodny obserwator
|
vidia9 Dziękuję za odpowiedź
Joanny szukałam, ale coś nie mogłam znaleźć... Z tym obciążeniem to może i racja (zwłaszcza, że garnier też taki dość ciężki). Poza tym moje włosy są bardzo podatne na układanie, ale i na wszystko inne też :/ . No ale cóż, uczy się człowiek na błędach
|
|
|
|
#61344 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
! Wyglądają jak jakaś fryzura na wesele ![]() Cytat:
Ag Rafka Cytat:
Tak jak już któraś z Nas pisała - ta odżywka jest za ciężka do mycia i może powodować wyprost. Poza tym nie każdemu pasuje sam lniany - warto spróbować na lniany wgnieść jakiś drogeryjny - Isana męski pomarańczowy/Joanna mrożący itp. Włoski chyba są w najlepszym stanie jak do tej pory, oby tak dalej. Powodzenia w pielęgnacji
|
|
#61345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czesać włosy najlepiej z odżywka ds. Nakładasz odżywkę, trzymasz ja określony czas i zanim spłuczesz, to czeszesz włosy (najlepiej paluchami). Spróbuj tak. Ty szalona jestes! Coś im zrobiła?? Przyznaj się - tez masz jaki tajemny patent jak Ajrisz (przy okazji - jestem w szoku! sama wyciskałas sok czy kupny?) i nie chcesz zdradzić Co dałaś? Wodę od białej kiełbaski czy jajek?Ja tam dzisiaj tak se. Skręt kiepski, objętość kiepska - jedyne, to zero puchu i ładny blask. Chyba za długo były bez oliwy... Jutro trzaskam soczek, nie ma opcji. |
|
|
|
|
#61346 |
|
Nindżopesz
|
Dziękuję
Fajnie, ja bym się pokusiła o marchewkowy ![]() Wow, ależ Wy macie nawilżone i sprężyste loki! Hej Ale długie, pewnie mają z 70 cm? |
|
|
|
#61347 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#61348 |
|
chłodny obserwator
|
|
|
|
|
#61349 |
|
Rozeznanie
|
Na razie pokombinuję z szamponetkami, zobaczę, ile to mi się utrzyma na włosach, bo porowatość mam wysoką i co będzie po kilku takich "szamponetkowaniach".
Jeszcze rok temu za eksperymenty z kolorem na głowie mialabym niezłą jazdę w szkole Nie ma to jak liceum![]() Miskaa |
|
|
|
#61350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie mogę dostać w mojej wsi Pottersa z aloesem Patrząc na Twoje zdjęcia przed i po-szczena mi opadła ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- miska
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2012-04-08 o 23:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 20 (0 użytkowników i 20 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

.
i jest o wiele lepiej. Skret jakos bardziej wyrownany. Zobaczcie:

otóż od niedawna zaczęłam zajmować się włosami, sprawdzać co tak dokładnie na nie kładę. Włosomaniactwo się zaczęło
)
)

zaraz mycie 
Co dałaś? Wodę od białej kiełbaski czy jajek?