|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Wesołych tym co obchodza, tym co nie obchodza duzo snu w dni dzisiejszym , bo nawet w tv nie ma co ogladac
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Patik marudzisz
ja czekam aż moje panny wstaną i jedziemy na obiad do moich rodziców... A ja taka wzdęta,że aż boli i nie wiem od czego...
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych, zdrowych, radosnych Świąt!!!!!!!!!!!
w końcu mam chwilę, żeby poczytać i napisać co nieco... u nas było nie wesolo. a wszystko przez Hanki chorobsko..w środę było jeszcze osluchowo czysto, ale w czwartek pokasływała, w nocy się już dusiła od kaszlu, no więc w piątek znowu u lekarza byłyśmy. i już zmiany w gardle i niżej się czaynało... więc od razu antybiotyk (przez to serce...) i syropki. i zakaz wyjazdu na święta. a ja w domu nic nie zrobione, nic nie kupione... ale to nic. poszłam wieczorem do kościoła, a tutaj mąż dzwoni żebym przybiegła, bo Hanka ymiotuje i to tak mocno..ależ się przestraszyłam... TZ mówił, że bła taka osowiała, leciała przez ręce..no i te wymioty. zapakowaliśmy ją do samochodu i pojechalismy do szpitala... pani doktor mieniła antybiotyk, dała jakieś elektrolity do picia... wczoraj już lepiej z nią było. a ja cały dzień sprzątałam, gotowałam żeby cokolwiek było na dzisiaj i tak sami siedzimy sobie...smutno trochę, bo zawsze z moim rodzeństwem, ich rodzinami i rodzicami spędzałam święta...Hanka się wybudziła z drzemki... |
|
|
|
#2224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A my idziemy na śniadanie do teściów - UWAGA UWAGA - na 13.00! ŚNIADANIE podkreślam ![]() A potem na wieś, na działkę, gdzie będzie cała moja rodzinka Cytat:
![]() O matko, czyli i w święta się nie udało pokojowo z nią pożyć? ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Ale co to było? Jakaś reakcja na ten antybiotyk?
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszego na Święta dziewczyny!!!
Patik, Marina Pieleszko zdrówka dla Hanyska. Spie.przyłam galat .
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych Świąt
Szykuję się na wesele
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wpadłam na to żeby go wsadzić A Jasio the best ![]() ojjj....znowu coś narozrabiała ![]() miłej zabawy! A my właśnie wróciliśmy od mojej rodzinki. Fajny dzień. Wzięliśmy Adasia do kościoła, grzecznie zniósł całą mszę Poza wstępem, cwaniak Wchodziliśmy jak już był tłum ludzi, przecisnąć się problem bo nikt się nie przesunie. No więc mały co? Rozejrzał się i "łaaaaaaaa", momentalnie się przejście zrobiło ![]() A potem już aniołek, nie licząc prób szarpania pań obok za włosy i ściągania jednej nakrycia głowy ![]() a jutro do teściów..
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie świętują
?Ja czytam książkę. Pieleszka biedna Hania..wydaje mi się że żłobek źle na nią jednak wpływa.. Myślałaś o inne formie opieki? Jaciee pewnie w tany uderzyła już ![]() Ania to miły dzień spędziłaś, miło. Iustyna co to jest galat
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-04-08 o 19:43 |
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
brumku kochana jesteś
![]() patik co znów zrobiła? Napisz, zawsze z zainteresowaniem i niedowierzaniem ( w sensie jej poczynań ) czytam o jej przebojach. A ja coś zjadłam i mi siadło na żołądku i mnie boli i już mam stracha, bo mam problemy z żołądkiem.boże, pieleszko to użyłaś. Ty i Hanka. Zazdroszczę jaciee weelicha. Sama bym poszła na jakie, choć jestem beztalenciem ruchowym i mój taniec w parze można porównać do kijka wsadzonego w ziemię i ruszanego przez wiatr. My z Igorem i M. wkurzyliśmy się na to siedzenie w domu ruszyliśmy w rodzinę i objechaliśmy trzy rodziny. Malec tak się darł teraz, nie wiem, możliwe, że za dużo nieznanych twarzy, bodźców itp. i przez to ten płacz? Tak aż żałośnie ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- A, u nas 13 latka na wsi jest w 4 m-cu ciąży
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
dzis zlamalam swoja diete
od jutra scisla dieta i koniec!!! marinka 13 lat i ciaza - szkoda dziecka (tzn tej trzynastolatki bo to jeszcze dziecko) ![]() Marys miala isc spac, ale marudzi cosik wiec z nia siedze, choc chetnie bym poszla spac, bo padam juz. Maz kupil mi xboxa i plytke z fitnessem, wczoraj znajomi wpadli oblewac i grac i niewyspana jestem buziole
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A maluszek faktycznie może tak płakał przez nadmiar wrażeń Mój tak ma czasem.A my rodzinnie w sumie spędzamy te święta, to chyba najprzyjemniej spędzone święta moje od kilku lat, bo generalnie świąt nienawidzę.
|
|
#2234 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Od razu widac, że święta, bo na wizażu pusto ![]() patik współczuję sytuacji z teściową a książkę też bym chętnie poczytała, ale niestety mam mieszkanie jednopokojowe a Asia budzi się przy zapalonej lampce ![]() Marinka 13latka w ciąży masakra. Biedne dziecko ( i jedno i drugie) zazdroszczę odwiedzin u rodziny-my tu nie mamy nikogo poza ciocią TŻ (byliśmy u niej wczoraj) i poza matką TŻta ale z nią nie utrzymujemy kontaktu- ona nawet nie chciała poznać swojej jedynej wnuczki ![]() A Igi pewnie tak zareagował na zbyt dużo wrażeń Pieleszka biedna Hania eve dietą się nie przejmuj- w koncu wielkanoc raz w roku ![]() I jeszcze moja mała półroczna córka:
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-04-08 o 21:40 |
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Patiku
na poprawe humoru mam autentyka z wczoraj czyli jak Klarusia Bambalusia zrobila mamie siare w kosciele ![]() Poszlysmy swiecic pokarmy, stoimy w kosciolku (malutki drewniany, wypelniony po brzegi ludzmi). Ja z Klara na rekach (coby jej ludzie nie przygnietli i cosik widziala). Ksiadz kropi woda, znika w drzwiach, bo wyszedl do ludzi na dwor, a Klara na caly regulator: - BEDZIE KSIADZ JESZCZE PIEPRZYC??? Biedaczce pomylilo sie slowo pieprzyc ze swiecic.... Niestety lud bozy w kosciele staje sie megapowazny, wiec - oprocz mnie - nikt nie parsknal smiechem ![]() Pieleszka - biedna Hania, ale pechowo sie zdarzylo ![]() Marina - ja tez nie lubie Swiat |
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ty marudo
|
|
|
|
#2237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mała w kościele też narobiła nam lekkiego wstydu. Siedzimy w kościele, czekamy na święcenie, Asia u mnie na rękach, tż stoi obok, kościół pełen ludzi. Cisza jak makiem zasiał i nagle słychać "beeeek" - Asi się odbiło i go chyba głośniej niż zwykle, albo to to kościelne echo. Ja i tż zaśmialiśmy się pod nosem- reszta ludzi- pełna powaga.
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
szybciutko zanim dzień się skończy - dla Lilianki rysiki - urocza Cytat:
nie wytrzymałąbym w powadze jutro mamy chrzest, denerwuję się.... wczoraj podczas święcenia Dawid się nudził, całość trwała kilkanaście minut a on zdążył się znudzić, co okazał dłuuuugim ziewnięciem na cały głos a na koniec zrobił pierdzioszka na buzi zaczęłam się śmiać jednocześnie szukając smoczka by go zakneblować ciekawe jak jutro wytrzymie ponad godzinę nie wiem czy lepiej żeby był wyspany (czyli wesoły skory do gadania, pierdziuszkowania etc) czy śpiący (marudny i jak nie zaśnie to może być płacz) uciekam spac nie lejcie się jutro za bardzo
|
|
#2239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
#2240 |
|
Rozeznanie
|
Witam.
U nas swieta w domu przyszla siostra z rodzina I ciocia Tz. Posiedzielismy, objedlismy sie. W kosciele bylismy ( jak to mozna tak nazwac) na zewnatrz, bo Sophie byla marudna,a nie mogla zasnac. Zmarzlam strasznie, ale herbatka w domu rozgrzala.mam nadzieje ze sie nie rozchorujemy. Naprawde pustki. Uciekam spac ! |
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Haloooo
![]() Radek też na święconkach dał popis. Było dużo dzieci ale cisza i spokój. Radziu na początku sobie pięknie gruchał, gaworzył a później zaczął marudzić. Była sąsiadka co ma synka niewiele młodszego od Radka i tylko zerkała na nas bo jej synek grzeczny był. Miała co gadać.A ja mam to gdzieś, i tak jestem dumna z Radzia. Wiecie czym go zajęliśmy? Daliśmy mu czekoladowego zajączka, pomemlał sobie i spokój był. Po chwili chciałam mu tego zajączka wymienić bo sobie pomyślałam, że pewnie mu się topić zacznie a Radek w najlepsze już czekoladę z niego ssał ![]() Patik może założymy nowy wątek w K o marudzeniu, kto będzie chciał to poczyta a komu przeszkadza marudzenie będzie omijał ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Kolina powodzenia na chrzcie ![]() Rysiki Asia słodka w tym szlafroczku |
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Heja.
Mezszares Marina zachowanie Lilii nie ma mnie w klubie Kolina dobrze będzie, nie stresuj się. Kciuki trzymam. Rysiki śliczna słodziutka panna, Miłego dnia
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-04-09 o 09:18 |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Mezszares Bambalusia jest the best
![]() Dziwię się ludziom, że nie parsknęli śmiechem Patik a widzisz zapomniałam, że Ciebie w klubie nie ma.
|
|
|
|
#2245 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik jak chcesz sobie pomarudzić, to pisz mi na PW. Mi marudzenie nie przeszkadza, bo sama też w 90% marudzę
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja byla grzeczna na swieceniu i wczoraj w kosciole tez usnela na poczatku mszy, a pozniej sie obudzila i smiala do wszystkich dzieci podeszla do niej taka 4 letnia dziewczynka i zaczela jak glaskac po raczce i glowce a ta w smiech. Mamusia tej dziewczynki przyleciala i chciala ja zabrac, mowie do neij ze sie nic nie dzieje, niech glaska
|
|
#2247 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() święta święta i po świętach, wczoraj u nas był wystawny obiad, a dzisiaj i tak siedzimy w domu bo Oli jeszcze biedroneczka , ja się najadłam, już więcej ciast nie jem , najedzona jestem, nic mi się nie chce, chyba się walnę na łóżko i se troche odpocznę bo się zmęczyłam tym jedzeniem ![]() nie no aż tak dużo nie zjadłam ![]() o ludzie to rodzice nie rozmawiali z nią o tym że jak pszczólka ukuje to żądełko zostawia? ![]() Asieńko piękna jesteś Cytat:
zaczynam współczuć teściowej Patik ty to chyba powinnas mieć na drugie imię negat, bo ciągle marudzisz i negacisz troche optymizmu
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
no dziewczyny 13-latka, ale nie z takich zahukanych...
Jakbyście ją zobaczyły, to wizualnie 20-stka jak nic. No i używki jej nie obce... ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chciałabym widzieć minę księdza ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
tylko nie bierz tego do siebie, broń Boże |
||
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus wiem kochana, no co Ty
![]() Ubawiło mnie Twoje określenie z żądełkiem w osie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

ja czekam aż moje panny wstaną i jedziemy na obiad do moich rodziców...
i tak sami siedzimy sobie...smutno trochę, bo zawsze z moim rodzeństwem, ich rodzinami i rodzicami spędzałam święta...

od jutra scisla dieta i koniec!!! 
12.06.2010

zębole
powodzenia
bo jej synek grzeczny był. Miała co gadać.
o marudzeniu, kto będzie chciał to poczyta a komu przeszkadza marudzenie będzie omijał