|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Witam mamuśki
![]() ja z tż byliśmy na 6 w kościółku potem śniadanko i kimono z małym do 11 później kawka ciacho a teraz tż byka do pracy a ja z małym pójde chyba odwiedzić tż wujka
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia wioche odwalila w kosciele, ale szczerze mowiac robia msze dla dzieci a stanie ksiadz i gledzi pol godziny a do dzieci nawet nie zagada
Przyszla Sonia i powiedziala mi ze byla grzeczna ale babcia powiedziala ze niegrzeczna i ze jest swintuch bo nasmiecila ciastem- ale samokrytyka![]() A ja obejrzalam program o porodach na polsat play i sie poryczalam jak nie wiem A teraz ogladam sexy mame i czekam na program o szescioraczkachChlopaki spia a ja z sonia ksiazeczk czytam, drugim okiem ogladam- pelen relaksik
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Glam tak myślałam
, ale co będziesz miała przy trójce![]() Mój ma sprzatać za sobą, i robi to, ale z ogromny trudem, posapuje, słania sie na nogach, bola go wtedy zęby, ręce, nogi, wszystko na raz. Ale mus to mus. Składa więc wszystko w piramidy na meblach, w pudłach na zabawki, utrzymuje to się jakiś czas a potem stosy lecą z głośnym rumorem .Ale jest ok, dopiero jak mały zacznie wyciągać swoje rzeczy to dopiero sie zacznie .Moje dziecko dziś odczytało intencje mamusi, i śpi już trzecią godzine w związku z czym siedzę z nim na górze i mija mi obowiązek asystowaniu gościom .Co prawda starszy szaleje na dole z dziadkami ale przeżyję ten jeden dzień .
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Ela problem w tym ze sonia ma tony zabawek... I tez jak ma je pozbierac to zaraz jest zmeczona, wszystko boli i marudzenie
Chlopaki to chyba beda dostawac do zabawy karton i siebie nawzajem ![]() Obejrzalam program o szescioraczkach- od samego ogladania sie poczulam wyczerpana i stwierdzilam ze jednak nie mamy tak zle synki dzis grzeczne wyjatkowo, spia na zmiane wiec przez spora czesc dnia mam tylko jedno dziecko... No i sonie ktora wlasnie porje sernika rozkruszyla na kanapieDalia jak sniadanko?
|
#3455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słonko tylko doczytywalam bo nie mialam czasu cos skrobnąć ... padam ! obżarłam sie jak mops ! wrrrr... ale po sniadaniu, cieście i 2ch obiadach waże 62,5 chyba lest ciut lepiej :Pobiad przezylam... ja widac, jestem... wiecej w klubie
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-04-08 o 20:40 |
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy ze waga ci spadla czy jak?
Ja dzis tyle ciasta wchlonelam ze po swietach plus 2 kilo murowane
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znaczy ze jak pokarm pochloniety zejdzie, wychodziloby na to ze tak ale zwaze sie jutro ....przed sniadaniem i zobaczymy ![]() glam- klub
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-04-08 o 21:42 |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
ale tu puchy dzis!
Nika wczoraj w nocy chyba sluchala jak ja wychwalalam...- wstala o 2:30 na cyca...pozniej o 7:20 , za kazdym razem spiewala ![]() My juz po swietowaniu- wpierw u tesciow, pozniej u babci. Rano chcialam Nice dac butle z kaszka,ale plula na kilometr...ona sie chyba nie najada samym mleczkiem, bo czy to normalne, ze zjada czasem 200ml mleczka a i tak jest glodna za niespelna 3 godz??? Filip w kosciele tez siary narobil- poszlismy na 16-ta i byl jakis slub..ksiadz prawi akzanie i powiedzial ''radosc'' a Filip na caly glos ""radooosc???''...poz niej papugowal jak ktos kichnal,albo kaszlnal...wkoncu na przypa sie pytal- idziemy juz?..wyszlam z nim wczesniej bo i tak uderzylo mnie znow goraco. ide obrabiac foty z dzisiejszego dnia
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
witam !
co jestem niewyspana to szOOOOOk ! poszłam pozno spac, bo ogladalam film Bokser na tvn.... pospałam do 3, choc mialam problemy zeby zasnac... od 3 tam mnie bolal brzuch, co chwila do kibla latalam i ...wiadomo co... kiszki odmowily posluszenstwa... do 4.30 co chwila w toalecie, mloda sie obudzila, zjadla i dawaj w tany... o 5.30 miedzy cyckiem nr 3 a wc stwierdzilam - mam was juz dosc, mloda lozka, ja do lozka i zasnelam... Maja sie wiercila wiercila usnela... a o 7.00 - Mamo wstawaj bo ja już wstałam.... do tego brzuch nawala jak na @ .... co za poczatek dnia jestem nieprzytomna... juz polalam sie kawą, zrzucilam myszke od kompa a to dopiero pocz.... i ten brzuch... damn it! |
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Dalia obżarstwo grzech ciężki
mój brzuch chyba też z tonę waży ![]() Cytat:
![]() ja wogóle nie wiem skąd moja ma te tony zabawek! one się chyba rozmnażają I mnóstwo takich malutkich, które nawet jak schowam to ta pipa pamięta i się pyta gdzie dana rzecz jest!!
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
ojj faktycznie pustki tu:0może i dobrze bo nie ma wiele do nadrabiania i można spokojnie cos napisac
ja sie jakos wczoraj specjalnie nie objadłam ale dziś juz nie bedzie tak dobrze wczoraj caly dzien u taty dziś wypad do teściów, wogole to przezyłam chwil grozy maly 10 dni nie robil kupy!;/ napchałam w niego jabłuszka, nawet rosołku dostał troche, lactuloze na przeczyszczenie ze 2 razy i dopiero wczoraj rano zrobił masakra;/musze sie umówic do tego gastrologa ale przyuszczam że poprostu tak jak pisałyście trawi cale moje mleko i dopiero jak dostal co innego do jedzenia to ma czym tą kupe robic, chyba za słabe mam to mleko albo co;/ale dzis juz jestem bardziej pozytywnie nastawiona za oknem bezchmurne niebo to zawsze jakos lepiej nastraja, miłego dnia mamuski
|
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj dopiero drugi dzień świąt, a mi przybyło chyba z 10kg Truscafko zazdroszczę takich planów na weekend W sobotę dowiedzieliśmy się, że w nocy było włamanie do sąsiadów naszych (za ścianą). Weszli oknem, które otworzyli śrubokrętem Dlatego nie pojechaliśmy do rodziców na noc, tylko rano w niedzielę i wieczorem wróciliśmy. Mama była nie pocieszona, że na tak krótko przyjechaliśmy, ale ja bym tam nie spała, bo bym się bała, że i do nas się włamią. Bo okres świąteczny to czatują, kto wyjechał. Więc troszkę tam złodziejaszki świętowanie popsuli...Do tego jeszcze mój teść też się nie popisał, ale o tym w klubie. Dzisiaj idziemy do babci. Słoneczko ładnie świeci, ale nie wiem czy będzie ciepło, bo jakby pogoda dopisała to byśmy pojechali z małą nad zalew, na spacer, ale pewnie za zimno będzie ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Wielkie chlust chlust wodą na Lany Poniedziałek ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Pewnie za dużo objętości mają, ja w takim przypadku lekko przycinam zdjęcie i jest ok wtedy
|
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
tez jestem niewyspana
![]() Nika ze 3 razy sie budzila w nocy a o 7:40 juz koniec spania. Wczoraj wogole popsul sie nam samochod... w drosze do domu przestalo dzialac ogrzewanie i silnik zaczal sie grzac. No i dzis Tz zamiast lezec sobie to bedzie na dzialce grzebal w silniku ![]() ocho,starsze wstalo
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Glamourous-tez nie mam zamiaru zostawiac płaczacego dziecka i wychodzic zx pokoju.póki co nie zmieniamy metod zasypiania,ale ksiazke przeczytam z ciekawosci
ale sie słodkiego wczoraj objadłm,a dzis juz czuje spadek cukru we krwi
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Seona masz na mysli male pipidowki w stylu mini koniczkow pieskow i pierdow z jajek niespodzianek bez ktorych zyc nie mozna?
Czy jeszcze drobniejszych jak koraliczki do nawlekania? Ja juz drze co bedzie jak kurczaki zaczna raczkowac i brac wszystko do buzi- jak ja to upilnuje??? Aha zapomnialam o kredkach, flamastrach, gumeczkach i spinkach i jeszcze milionie innych Zaraz wracam ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ggora sonia w kosciele wczorajpare razy krzyk ela " idz w diably" ![]() Bo metoda na zabawienie jej to pajaczek z reki ktory po niej lazi ale jak sie dala poniesc to z 3 razy go do diabla wysylala i to na caly glos---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Kasia ja zamierzam w srode pomeczyc lekarza o te kupy- bo ostatnio jak bylam to mi powiedzieli ze to po zelazie( bo chlopcy brali zelazo) ale odstawilismy i kupy nadal sporadycznie wystepuja Princeska- od Dawma wiadomo ze swieta to raj dla zlodziei, dobrze ze zostaliscie A ja dzis zostaje z chlopcami sama, rodzina wybywa do banci. Dobrze ze tego rogatego diabla malego zabieraja z soba
|
#3466 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
My po chrzcinach Udały sie goscie dopisali i nawet moje dziecie wytrzymało w kosciele.Jak ksiadz głowe polewał otworzyla oczy spojrzała na Niego i luz nawet sie nie skrzywiła.
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam gdzies taie zdjecie z chrztu soni na ktorym normalnie diablisko jej z oczu wyglada
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
Myslałam ze chrzest wygoni tego diabełka z Zosi co nie chce spac ale niestety.Mimo tylu atrakcji było 5 pobudek
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fatal no to super, ze impreza sie udala! dawaj foty:P
Flipcio..20.04.2009 ^.^ Nika.......02.11.2011 ^.^ Edytowane przez ggoraa Czas edycji: 2012-04-09 o 10:53 |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pochwale moje dzieciatko- Domus sie wreszcie odwrocil na brzuszek. Poza tym nauczyl sie skrzeczec tak smiesznie i warczec jak zly pies jak geyzie gryzaki. I znow dzis zlazl z ceratki i nasikal mi na lozko. Musze koniecznie dodatkowy ochraniacz na materac zamowic mam jeden ktory ciagle piore i susze
poza tym domka byle co smieszy do rozpukuA adasko sie nie odwraca i nie warczy i ogolnie to ponurak z niego w stosunku do brata ale za to nie beksi z byle powodu i jest jak anioleczek A dominusowi sonia wczoraj powiedziala ze zadna dziewczyna sie z takim beksa nie ozeni
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
Ggorra fotki beda w tyg bo robił siostrzenicy chłopak i nie miał kabla zeby zgrac bo ma jakis mega aparat wiec musimy czekac ale zrobił ponad 500
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
Glam, Towja sonia jest nie do pobicia !!!
Fatal, gratki za chrzest, fajnie ze sie wszystko udalo! My nadal w domu u rodzicow pilnujemy psa i dwa razy dziennie jezdzimy dokarmiac nasze koty w mieszkaniu. A wczoraj bylismy na basenie i bylismy sami, tylkon nasza trojka, i nie bylo nikogo przed nami i po nas, fajnie bylo!!!! Dzis musze isc do kuzyna, a raczej do jego dzieci z prezentami, a pozniej umowilam sie z wujkiem na dluzszy spacer, ja biore psa i wozek a on tylko psa i idziemy. TZ tradycyjnie cale swieta w pizamie, wczoraj na basen tez prawie w pizamie by jechal, stwierdzil, ze jego pizama nie wyglada jak pizama wiec co w tym zlego??? Probuje uspic Anie, bo czeka na mnie jeszcze prasowanie... MOKREGO DYNGUSA!!! |
|
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis dzien ojca u Nas w domu
Tatus zajmuje sie dzieckiem.Ja bym chetnie przymkneła oko ale pewnie gdybym zasneła to Zoska chciałaby cyca wiec sie nie opłaca.Niedługo idziemy do mojej sis na herbatke i ciasto.Wczoraj nie jadłam tylko salatek nie gardzac nawet frytkami, ale profilaktycznie na noc mała dostała ss.Aha i nie wiem czy to z racji chrztu czy czego moje dziecko nie zrobiło wczoraj kupy a dzis w nocy chciało matke zagazowac bakami i rano nareszcie udało sie zrobic prawie dorosła ![]() Aha w sobote dostała poł łyzeczki jabłka, jezyczek wyginała na wszystkie strony i delektowała sie smakiem.Miałam nie rozszerzac diety ale stwierdzam, ze jednak po ukonczeniu 4 mca wprowadzam nowosci.
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zaraz ubiore moich panow i pojdziemy sie przejsc
Bo inaczej to zezre resztki sernika i wstyd przed rodzina bedzie zem taka niepohamowana- i tak juz z pol blachy zjadlam sama
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzięki Princ **Za to, że maluch wstal jjuż o 6 oblaliśmy wodą teściową i meza. A tak to błogiegi obzarstrwa ciąg dalszy .... ![]() Chlopcy spia wiec mam chwilkę. Później obiadek i moze pojedzemy na wycieczkę do Książą |
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jakie buty sie nosi do takich cygaretek 7/8
Bo mi sie jedne takie nawet spodobaly ale nie wiem z czym nosic ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Baha a co maly tak wsuwa na zdjeciu? Kabanosa?
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ba, musialamgo jakos go zając bo zjeść nie bylo mozna Polecam na czas ząbkowania, dobrze masuje dząsła Do cygaretek mozesz ubierac szpile, a jak nie lubisz, polecam w wersji spacerowej - np z balerinkmi. Są to spodnie, do których wszystko pasuje i wyglda sie świetnie Nici zwycieczki do Książa, Mama dzwoniła, że juz jedzie...miłego popołudnia Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-09 o 11:46 |
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mój mąż skusił się w sklepie na Lego (normalne, nie Duplo, bo Duplo super), które jest chyba dla jakiś Pigmejów!! (bez obrazy dla tego plemienia ), piesek jest wielkości... 1 cm!! A kostka ma wielkość... 0,4 mm - milimetry, rozumiecie?!!?? Tego nie da się wziąć w palce, to jakąś pincetą trzeba!! Szok i to ma być dla dzieci od 5 rż?? Ad.2. Mnie też przeraża raczkowanie. Po trochu zbieram i chowam, ale za jakiś czas jest pytanie a gdzie... i szuka bidna wszędzie to mi znowu szkoda bo ja wiem, że schowałam.
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Seona no wesolo bedzie
![]() Z sonia to tylko ciagle pilnowalam zeby podloga byla czysta, codziennie mop jak juz usnela wieczorem a teraz Nie dosc ze dwoch raczkujacych szkrabow pilnowac to jeszcze Soni i jek zabawek Kurka a teraz sobie wlasnie uswiadomilam ze sonia majac niecale 6 miesiecy (5 i 3 tyg) zaczela raczkowac. Kluskom do tego momentu kiedy ona zaczzela pelzac to brakuje jakies 2 tyg ![]() Z tym ze oni tak szybko nie rusza zapewne bo to leniwce A spacer nam sie nie udal- najpierw adam darl Sie jak opetany pol godz a jak wreszcie usnal obudzil sie domus, troche mu pokazalam ptaszkow pieskow itp ale potem wrocilismy do domu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

i ze jest swintuch bo nasmiecila ciastem- ale samokrytyka
, ale co będziesz miała przy trójce
.
tylko doczytywalam bo nie mialam czasu cos skrobnąć ... padam ! obżarłam sie jak mops ! wrrrr... ale po sniadaniu, cieście i 2ch obiadach waże 62,5
chyba lest ciut lepiej :P

I mnóstwo takich malutkich, które nawet jak schowam to ta pipa pamięta i się pyta gdzie dana rzecz jest!! 

bo ja wiem, że schowałam.