Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 10:48   #751
kamila29091
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

pamiętam jak u mnie w gimnazjum co dzieci bogatszych rodziców szpanowały wszystkimi sportowymi markami po kolei, a na dzieci biedniejsze (w tym mnie) patrzyły z takim politowaniem i pogardą.
Cóż poradzić moich rodziców nie było stać na zwykłe sklepy sieciowe, nie mówiąc a Adidasach, czy Nike. Ubierałam się w sh i dobrze mi z tym było. Ale awersja mi do tych sklepów została. Do tego stopnia że teraz już ponad półtora roku nie mając żadnych adidasów chodziłam w te wielkie deszcze w klapkach czy balerinach (niszcząc je jedne za drugimi) zamiast kupić porządne skórzane. Dopiero teraz gdy przyplątało mi się zapalenie stawów kupiłam ukradkiem skórzane pumy. możecie mnie zlinczować za ten grzech <ooo>
kamila29091 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 10:50   #752
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila29091 Pokaż wiadomość
pamiętam jak u mnie w gimnazjum co dzieci bogatszych rodziców szpanowały wszystkimi sportowymi markami po kolei, a na dzieci biedniejsze (w tym mnie) patrzyły z takim politowaniem i pogardą.
Cóż poradzić moich rodziców nie było stać na zwykłe sklepy sieciowe, nie mówiąc a Adidasach, czy Nike. Ubierałam się w sh i dobrze mi z tym było. Ale awersja mi do tych sklepów została. Do tego stopnia że teraz już ponad półtora roku nie mając żadnych adidasów chodziłam w te wielkie deszcze w klapkach czy balerinach (niszcząc je jedne za drugimi) zamiast kupić porządne skórzane. Dopiero teraz gdy przyplątało mi się zapalenie stawów kupiłam ukradkiem skórzane pumy. możecie mnie zlinczować za ten grzech <ooo>
nie rozumiem, co w tym złego, że kupiłaś te buty. osobiście uważam, że jest to bardzo przydatny typ obuwia, skoro Cię stać, to skąd te wyrzuty sumienia?

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 11:07   #753
Madaaa
Zakorzenienie

Ja nie ubieram sie w sklepach takich jak nike, puma, adidas....ale adidasy tylko w takich sklepach kupuje. Najwygodniejsze, a po to kupuje sie przeciez sportowe obuwie, zeby miec dobre i wygodne buty. Po za tym jak kupilam moje buty "najki"tak nosze je trzeci rok juz
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 11:29   #754
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Chodzenie w klapkach i balerinach po ulewach to głupota, a nie kwestia pieniędzy. Jeśli stać Cię było na kilka par balerinek to równie dobrze mogłaś kupić chociaż tenisówki za 25zł, przynajmniej nie miałabyś problemu ze stawami, chyba, że to od czego innego

Edytowane przez MadSyndrome
Czas edycji: 2012-04-09 o 11:31
MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 11:37   #755
kamila29091
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Chodzenie w klapkach i balerinach po ulewach to głupota, a nie kwestia pieniędzy. Jeśli stać Cię było na kilka par balerinek to równie dobrze mogłaś kupić chociaż tenisówki za 25zł, przynajmniej nie miałabyś problemu ze stawami, chyba, że to od czego innego
owszem, stać mnie było na adidasy, a nie kupowałam ich z awersji. Tenisówki mam, chyba z 4 pary,. ale w deszcze w nich nie chodziłam bo momentalnie materiał przemakał, a łudziłam się że w balerinach choć trochę po tworzywie spływa.
Teraz kupiłam ale mam wyrzuty sumienia nie przez to że mnie było stać i wydałam na nie więcej kasy, tylko dlatego że należą do sportowych marek.
Nie wiem czy ktoś mnie zrozumie
Stary 2012-04-09, 11:46   #756
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
owszem, stać mnie było na adidasy, a nie kupowałam ich z awersji. Tenisówki mam, chyba z 4 pary,. ale w deszcze w nich nie chodziłam bo momentalnie materiał przemakał, a łudziłam się że w balerinach choć trochę po tworzywie spływa.
Teraz kupiłam ale mam wyrzuty sumienia nie przez to że mnie było stać i wydałam na nie więcej kasy, tylko dlatego że należą do sportowych marek.
znaczy, rozumiem, ze masz jakas traume, acz chyba troche przesadzasz^^.
inna rzecz, ze w deszczu nie trzeba nosic skorzanych butow sportowych, zeby stopy nie zmokly. ja nosze zwykle czolenka w taka pogode.
Stary 2012-04-09, 11:51   #757
kennedy
Zakorzenienie

ja bardzo lubie sportowe obuwie i ciuchy.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 12:07   #758
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy rozumiem, ale to nie jest awersja tylko upór uparłaś się, że nie chcesz być tą, która patrzy z góry na innych, ale tak jakby surowo na siebie patrzysz...

Stary 2012-04-09, 12:09   #759
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Ja cię doskonale rozumiem, choć nie pomykałam po deszczu w balerinkach. W takim wypadku kupowałam buty marki buty i czułam się dobrze.
Zresztą, nie przeszkadzają mi ludzie którzy takie buty noszą. Niektórym naprawdę pasuje i noszą je w dobry sposób. Ale mi przeszkadzał od zawsze lansik na markę Zdarzają się ludzie, którzy myślą że najeczki itd. czynią z nich wyższy gatunek człowieka.
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 12:16   #760
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ja bardzo lubie sportowe obuwie i ciuchy.
ja z kolei w ogole. jedynie na silowni i na rowerze dopuszczam je u siebie^^.

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Ja cię doskonale rozumiem, choć nie pomykałam po deszczu w balerinkach. W takim wypadku kupowałam buty marki buty i czułam się dobrze.
Zresztą, nie przeszkadzają mi ludzie którzy takie buty noszą. Niektórym naprawdę pasuje i noszą je w dobry sposób. Ale mi przeszkadzał od zawsze lansik na markę Zdarzają się ludzie, którzy myślą że najeczki itd. czynią z nich wyższy gatunek człowieka.
ale Kamili chyba chodzi o KAZDE buty sportowe, takze firmy Krzak. przynajmniej tak wyczytalam z jej wczesniejszej wypowiedzi.
Stary 2012-04-09, 12:35   #761
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja z kolei w ogole. jedynie na silowni i na rowerze dopuszczam je u siebie^^.
Ja lubie pomykac w trampeczkach Ale np nienawidze jazzowek i balerinek i nie mam ani jednej pary i miec nie bede
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Stary 2012-04-09, 12:41   #762
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ja lubie pomykac w trampeczkach Ale np nienawidze jazzowek i balerinek i nie mam ani jednej pary i miec nie bede
mnie takie obuwie zwyczajnie nie pasuje do reszty stroju, nadto trampki akurat mi sie zwyczajnie nie podobaja, mam jedne miejskie buty sportowe i na grzyby czy dlugi spacer sa ok. jazzowki tez mi sie nie podobaja, klasyczne balerinki maja dla mnie wade w postaci plaskiej podeszwy, dlatego za czesto ich nie wkladam .
Stary 2012-04-09, 12:44   #763
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
mnie takie obuwie zwyczajnie nie pasuje do reszty stroju, nadto trampki akurat mi sie zwyczajnie nie podobaja, mam jedne miejskie buty sportowe i na grzyby czy dlugi spacer sa ok. jazzowki tez mi sie nie podobaja, klasyczne balerinki maja dla mnie wade w postaci plaskiej podeszwy, dlatego za czesto ich nie wkladam .
ja wlasnie nie chodze w takich butach bo bola mnie od nich nogi

moim zdaniem do jeansow i luznego stroju pasuja. do szortow pasuja, do sportowych sukienek pasuja. ale oczywiscie kazdy ma swoje zdanie.
Stary 2012-04-09, 12:50   #764
kamila29091
Raczkowanie

mnie chodzi ogólnie o sportowe marki. Bo ogólnie z marek to się wyleczyłam. Pamiętam sytuację, jak w I gimnazjum zaczęły być modne dzwony. Wszystkie dziewczyny zaczęły nosić i ja siłą rzeczy też chciałam. Tylko ze mną był problem, bo byłam wysoka a w biodrach niechuda. Kupić w małym mieście spodnie 31/34 graniczyło z cudem. Mama znalazła mi w Cross Jeans na wyprzedaży idealne za 40 zł.
A to był jeden z najdroższych sklepów u nas.
Pamiętam jaka dumna na drugi dzień do szkoły w nich szłam, dziewczyny od razu skąd masz. A ja że z Crossa. A one na to: To chyba je tam ukradłaś, bo takiej bidoty nie stać na takie porządne.
Po tym wydarzeniu znienawidziłam wszelkie trendy świata. Dżinsy nosiłam całe 4 lata jeszcze zanim się rozpadły, ale przysięgłam sobie już nigdy nie patrzeć na to co ludzie noszą hurtem, tylko zdawać się na własny gust
Stary 2012-04-09, 12:54   #765
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
moim zdaniem do jeansow i luznego stroju pasuja. do szortow pasuja, do sportowych sukienek pasuja. ale oczywiscie kazdy ma swoje zdanie.
nie rozumiem Cie za bardzo, toc ja nie kwestionuje, ze trampki moga pasowac do szeregu rzeczy - wyraznie napisalam, ze mi do stroju nie pasuja. dzinsy nosze sporadycznie, a na co dzien chodze w niesportowych sukienkach i spodnicach, ot co .

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Bo ogólnie z marek to się wyleczyłam.
o ile kojarze, to wyznalas na blogu milosc do Zary, a w poscie z zielona sukienka jako jeden z powodow jej zakupu wymienilas fakt, ze jest z Zary .
Stary 2012-04-09, 12:56   #766
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
mnie chodzi ogólnie o sportowe marki. Bo ogólnie z marek to się wyleczyłam. Pamiętam sytuację, jak w I gimnazjum zaczęły być modne dzwony. Wszystkie dziewczyny zaczęły nosić i ja siłą rzeczy też chciałam. Tylko ze mną był problem, bo byłam wysoka a w biodrach niechuda. Kupić w małym mieście spodnie 31/34 graniczyło z cudem. Mama znalazła mi w Cross Jeans na wyprzedaży idealne za 40 zł.
A to był jeden z najdroższych sklepów u nas.
Pamiętam jaka dumna na drugi dzień do szkoły w nich szłam, dziewczyny od razu skąd masz. A ja że z Crossa. A one na to: To chyba je tam ukradłaś, bo takiej bidoty nie stać na takie porządne.
Po tym wydarzeniu znienawidziłam wszelkie trendy świata. Dżinsy nosiłam całe 4 lata jeszcze zanim się rozpadły, ale przysięgłam sobie już nigdy nie patrzeć na to co ludzie noszą hurtem, tylko zdawać się na własny gust
to już brzmi jakbyś tłumaczyła się ze swojego bloga, po którym tak większość dziewczyn tutaj jeździ są gusta i guściki, ale tu już nawet nie chodzi o ubrania. Np czerwona tunika z Twojego bloga - przecież biustonosz Ci się odbija na niej, to wygląda śmiesznie. Nie ma nic wspólnego ze stylem ani z gustem.

Stary 2012-04-09, 12:59   #767
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem Cie za bardzo, toc ja nie kwestionuje, ze trampki moga pasowac do szeregu rzeczy - wyraznie napisalam, ze mi do stroju nie pasuja. dzinsy nosze sporadycznie, a na co dzien chodze w niesportowych sukienkach i spodnicach, ot co .

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

o ile kojarze, to wyznalas na blogu milosc do Zary, a w poscie z zielona sukienka jako jeden z powodow jej zakupu wymienilas fakt, ze jest z Zary .
nie zrozumialysmy sie. Ja myslalam ze chodzi ci o to ze tobie nie pasuja ( znaczy ze w twoich oczach nie pasuja do stroju ot co
Juz wyjasnione,.
Stary 2012-04-09, 13:00   #768
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ahh, te piękne historie.
Stary 2012-04-09, 13:03   #769
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
to już brzmi jakbyś tłumaczyła się ze swojego bloga, po którym tak większość dziewczyn tutaj jeździ są gusta i guściki, ale tu już nawet nie chodzi o ubrania. Np czerwona tunika z Twojego bloga - przecież biustonosz Ci się odbija na niej, to wygląda śmiesznie. Nie ma nic wspólnego ze stylem ani z gustem.
dokładnie.
Kamila, naucz się jednej ważnej rzeczy - dodatki potrafią spieprzyć całą resztę. Pomijając już fakt, że wg mnie ta tunika jest od czapy, to te nadruki na niej ... wisienka na torcie.

noo i ta Zara, o wiele droższa od Crossa, c'nie?
Stary 2012-04-09, 13:05   #770
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Np czerwona tunika z Twojego bloga - przecież biustonosz Ci się odbija na niej, to wygląda śmiesznie. Nie ma nic wspólnego ze stylem ani z gustem.
myslalam, ze tylko mi to przeszkadza^^.

Cytat:
nie zrozumialysmy sie. Ja myslalam ze chodzi ci o to ze tobie nie pasuja ( znaczy ze w twoich oczach nie pasuja do stroju ot co
Juz wyjasnione,.
a, rozumiem teraz .
tak sobie mysle, ze jakbysmy sie spotkaly, to nie wygladalybysmy jak klony, bynajmniej.

tak fokle, mam pyszny sernik przed soba
Stary 2012-04-09, 13:06   #771
kamila29091
Raczkowanie

o boże. mnie chodziło o to że oduczyłam się awersji do marek. a te sportowe dalej mi zostały. a Zarę pokochałam miłością wielką. Tak jak pisałam na blogu.
A tunikę z ostatniego posta bardzo lubię.
Stary 2012-04-09, 13:09   #772
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
o boże. mnie chodziło o to że oduczyłam się awersji do marek. a te sportowe dalej mi zostały. a Zarę pokochałam miłością wielką. Tak jak pisałam na blogu.
A tunikę z ostatniego posta bardzo lubię.
co do wyboldowanego, to faktycznie, zle zrozumialam. ale pamietam Twoja wczesniejsza wypowiedz tutaj, ze nie patrzysz na marki rzeczy ogolnie.
Stary 2012-04-09, 13:11   #773
kamila29091
Raczkowanie

Cytat:
co do wyboldowanego, to faktycznie, zle zrozumialam. ale pamietam Twoja wczesniejsza wypowiedz tutaj, ze nie patrzysz na marki rzeczy ogolnie.
czasem patrzę, czasem nie. Różnie z tym bywa. I różny mam do tego stosunek. Zależy od nastroju.
Stary 2012-04-09, 14:14   #774
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja też w szkole byłam z tych "biednych" i nie miałam ani dresów z 4 paskami
(w podstawówce) ani później dzwonów, ani później rurek z wielkimi białymi adidasami. Do tego byłam młodsza o rok od całej klasy i z tego powodu też mi docinano. Ale nie ma sensu robić sobie z tego traumy - było minęło, wiadomo że dzieciaki są okrutne. Ale teraz robię swoje i jestem o wiele bardziej z przodu w porównaniu z moimi "kolegami i koleżankami" z podstawówki.

Ani butów, ani ubrań sportowych za bardzo nie lubię, jedynie do ich pierwotnego przeznaczenia - sportu. Ale i wtedy wolę założyć legginsy, dłuższą, luźniejszą tunikę i tenisówki niż wbijać się w dres i adidasy.

W deszczu chodzę w półbutach, jazzówkach, botkach albo trampkach skórzanych. I nie mam problemu. A problem ze stawami to na pewno nie od chodzenia po deszczu w balerinach. Kamila, poczytaj trochę książek medycznych bo już któryś kolejny raz mówisz coś, co powoduje że mi szczęka spada do podłogi.

Co do marek - ja ogólnie mam taką wewnętrzną niechęć do podążania za tłumem - wszyscy mają fejsika - mam o wiele mniejszą ochotę założyć konto. Wszyscy kupują w Zarze - jak tam wchodzę mam jeszcze szybciej ochotę wyjść.
Trendy lubię - ale o wiele więcej zabawy mam z wyszukiwania rzeczy modnych w lumpeksach, allegro, czy przerabiania starych niż rzucanie się na konkretną rzecz w konkretnym sklepie.
Stary 2012-04-09, 14:18   #775
makeupnotwar
Wtajemniczenie

przepraszam, ale od kiedy wątek moda która cię rozwala zmienił się w wątek pt Kamila i jej wątpliwości na kozetce u wizażanek przegapiłam coś?

rozwalacz z niedzieli - na lubelszczyźnie było przynajmniej z -8, a ojciec zameldował mi, że w kościele ekoskórki i rajstopy 20 den zdaję się na niego, bo ja oczywiście wolę leżeć w łóżku o 8, a i do kościoła nie chodzę

mam jedne sneakersy pumy i chodzę w nich biegać albo na fitness, conversy zakładam tylko na jakiś dłuższy wyjazd (bo uwielbiam spędzać wyjazdy na chodząco, zamiast jeździć samochodem czy komunikacją), no albo na koncert. w innym wypadku nie założę obuwia sportowego

Edytowane przez makeupnotwar
Czas edycji: 2012-04-09 o 14:19
makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 14:30   #776
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dokładnie.
Kamila, naucz się jednej ważnej rzeczy - dodatki potrafią spieprzyć całą resztę. Pomijając już fakt, że wg mnie ta tunika jest od czapy, to te nadruki na niej ... wisienka na torcie.
Przed chwilą weszłam na tego bloga Kamili. I ten zestaw o którym tak rozprawiacie jest rozwalaczem dla mnie. Popieram wszystko powyższe
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 14:52   #777
szarri
Wtajemniczenie

Ja jestem w posiadaniu jednych butów sportowych, które w dodatku nie nadają się do uprawiania sportu (patologia dla mnie) - dostałam je w prezencie i niby czasem chodzę, ale w praktyce rzadko mi się to zdarza. Ostatnio chyba miałam je na wyjeździe w góry w zeszłe wakacje, dobrze, że głównie zwiedzaliśmy i spacerowaliśmy, bo na szlaku bym się w nich zabiła bankowo.

Generalnie nie lubię dużych, widocznych znaków towarowych na odzieży, bo nie podobają mi się żadne naszywki ani nadruki (niezależnie od tego, czy to nazwa firmy, czy "śmieszny" napis, czy nadruk pszczółki Mai), ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że ktoś może się lansować metką... Bez przesady, Nike (Adidas, Zara, *wstawcie sobie dowolny sklep sieciowy*) to nie Hermes, żeby ciuchy/buty/dodatki były niedostępne dla plebejuszy - wala się to-to po szmatlandach, można kupić za grosze na Allegro...

Śmieszy mnie i bawi dorabianie jakiejkolwiek ideologii do metek ubrań na poziomie takim właśnie codziennym. Jeśli szukam ubrań codziennych, to idę do sklepu odzieżowego, jeśli chcę kupić buty do biegania, to przecież nie pójdę do CCC, tylko do Sizeera albo jakiegoś Decathlonu, planując zakup stanika nie pójdę do H&M, tylko do sklepu z bielizną, jeśli muszę kupić porządny plecak, to wybiorę się do sklepu turystycznego itd., itp. Szukanie tutaj jakiegokolwiek głębszego dna i dorabiane sobie ideologii do zakupu szmat codziennego użytku uważam za żenujące.
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 14:55   #778
MadSyndrome
Zadomowienie

Jak tak mówicie o szkole i tych"biedniejszych"... mojej matce moja babcia szyła WSZYSTKIE ubrania, nie stać ich było na te ze sklepu, babcia była krawcową więc kiedy dzwony wtedy były bardzo modne to moja matka miała ich w brud i to jedna z pierwszych, koleżanki jej wręcz zazdrościły zawsze miała coś innego i oryginalnego, nawet do komunii miała inną sukienkę niż reszta dziewczynek - dziewczynki miały długie i białe, a moja mama miała krótką i sterczącą jak baletnica w całości uszyta przez moją babcię co prawda mi zawsze wydawała się trochę przykrótka, ale skoro jej się podobało to ok mogę wrzucić zdjęcie, ale tak dyskretnie, żeby nikt nie widział!
Ja natomiast w szkole należałam do tych dziewczyn, które ubrania kupowały na targu, dopiero pod koniec liceum stać było rodziców na markowe ubrania, ale nawet wtedy nie ubierałam się tak jak wszyscy dopiero teraz to robię... może nie tak jak wszyscy, ale jestem bardziej podatna na modę niż byłam w szkole jednak nadal większość mnie rozwala (pamiętacie jak legginsy bez spodni zaczęły się robić modne? Zawsze obrzydzały mnie te dziewczyny, które w upał chodziły w 3/4 legginach czarnych, szczupłe to one nie były )
Tak jak mówiłam niektóre rzeczy to nie kwestia gustu tylko dobrego smaku... to, że ktoś np chodzi w spodniach, w których prześwitują majtki - zły smak, to nie ma nic do gustu

Stary 2012-04-09, 15:00   #779
kamila29091
Raczkowanie

Myślałam że to forum publiczne i każdy może się włączyć w dyskusję, ale skoro komuś przeszkadza że tu piszę to więcej nie będę. Napisałam tylko o swoim stanowisku. I z czego to się wzięło.
Zmiany to w mojej szafie większej nie spowoduje.
Stary 2012-04-09, 15:19   #780
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Ja jestem w posiadaniu jednych butów sportowych, które w dodatku nie nadają się do uprawiania sportu (patologia dla mnie) - dostałam je w prezencie i niby czasem chodzę, ale w praktyce rzadko mi się to zdarza. Ostatnio chyba miałam je na wyjeździe w góry w zeszłe wakacje, dobrze, że głównie zwiedzaliśmy i spacerowaliśmy, bo na szlaku bym się w nich zabiła bankowo.

Generalnie nie lubię dużych, widocznych znaków towarowych na odzieży, bo nie podobają mi się żadne naszywki ani nadruki (niezależnie od tego, czy to nazwa firmy, czy "śmieszny" napis, czy nadruk pszczółki Mai), ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że ktoś może się lansować metką... Bez przesady, Nike (Adidas, Zara, *wstawcie sobie dowolny sklep sieciowy*) to nie Hermes, żeby ciuchy/buty/dodatki były niedostępne dla plebejuszy - wala się to-to po szmatlandach, można kupić za grosze na Allegro...

Śmieszy mnie i bawi dorabianie jakiejkolwiek ideologii do metek ubrań na poziomie takim właśnie codziennym. Jeśli szukam ubrań codziennych, to idę do sklepu odzieżowego, jeśli chcę kupić buty do biegania, to przecież nie pójdę do CCC, tylko do Sizeera albo jakiegoś Decathlonu, planując zakup stanika nie pójdę do H&M, tylko do sklepu z bielizną, jeśli muszę kupić porządny plecak, to wybiorę się do sklepu turystycznego itd., itp. Szukanie tutaj jakiegokolwiek głębszego dna i dorabiane sobie ideologii do zakupu szmat codziennego użytku uważam za żenujące.

Czytałam niedawno artykuł na necie na temat postrzegania luksusu przez Polaków i podobno właśnie marka Adidas jest uważana za luksusową
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości