![]() |
#751 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
pamiętam jak u mnie w gimnazjum co dzieci bogatszych rodziców szpanowały wszystkimi sportowymi markami po kolei, a na dzieci biedniejsze (w tym mnie) patrzyły z takim politowaniem i pogardą.
Cóż poradzić moich rodziców nie było stać na zwykłe sklepy sieciowe, nie mówiąc a Adidasach, czy Nike. Ubierałam się w sh i dobrze mi z tym było. Ale awersja mi do tych sklepów została. Do tego stopnia że teraz już ponad półtora roku nie mając żadnych adidasów chodziłam w te wielkie deszcze w klapkach czy balerinach (niszcząc je jedne za drugimi) zamiast kupić porządne skórzane. Dopiero teraz gdy przyplątało mi się zapalenie stawów kupiłam ukradkiem skórzane pumy. możecie mnie zlinczować za ten grzech <ooo> |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Ja nie ubieram sie w sklepach takich jak nike, puma, adidas....ale adidasy tylko w takich sklepach kupuje. Najwygodniejsze, a po to kupuje sie przeciez sportowe obuwie, zeby miec dobre i wygodne buty. Po za tym jak kupilam moje buty "najki"tak nosze je trzeci rok juz
![]()
#754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2012-04-09 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz kupiłam ale mam wyrzuty sumienia nie przez to że mnie było stać i wydałam na nie więcej kasy, tylko dlatego że należą do sportowych marek. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
inna rzecz, ze w deszczu nie trzeba nosic skorzanych butow sportowych, zeby stopy nie zmokly. ja nosze zwykle czolenka w taka pogode.
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
ja bardzo lubie sportowe obuwie i ciuchy.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą, nie przeszkadzają mi ludzie którzy takie buty noszą. Niektórym naprawdę pasuje i noszą je w dobry sposób. Ale mi przeszkadzał od zawsze lansik na markę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Szef ds. Wymianek
|
ja z kolei w ogole
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem do jeansow i luznego stroju pasuja. do szortow pasuja, do sportowych sukienek pasuja. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
mnie chodzi ogólnie o sportowe marki. Bo ogólnie z marek to się wyleczyłam. Pamiętam sytuację, jak w I gimnazjum zaczęły być modne dzwony. Wszystkie dziewczyny zaczęły nosić i ja siłą rzeczy też chciałam. Tylko ze mną był problem, bo byłam wysoka a w biodrach niechuda. Kupić w małym mieście spodnie 31/34 graniczyło z cudem. Mama znalazła mi w Cross Jeans na wyprzedaży idealne za 40 zł.
A to był jeden z najdroższych sklepów u nas. Pamiętam jaka dumna na drugi dzień do szkoły w nich szłam, dziewczyny od razu skąd masz. A ja że z Crossa. A one na to: To chyba je tam ukradłaś, bo takiej bidoty nie stać na takie porządne. Po tym wydarzeniu znienawidziłam wszelkie trendy świata. Dżinsy nosiłam całe 4 lata jeszcze zanim się rozpadły, ale przysięgłam sobie już nigdy nie patrzeć na to co ludzie noszą hurtem, tylko zdawać się na własny gust |
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- o ile kojarze, to wyznalas na blogu milosc do Zary, a w poscie z zielona sukienka jako jeden z powodow jej zakupu wymienilas fakt, ze jest z Zary ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Juz wyjasnione,.
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamila, naucz się jednej ważnej rzeczy - dodatki potrafią spieprzyć całą resztę. Pomijając już fakt, że wg mnie ta tunika jest od czapy, to te nadruki na niej ... wisienka na torcie. noo i ta Zara, o wiele droższa od Crossa, c'nie? ![]()
![]() |
#770 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak sobie mysle, ze jakbysmy sie spotkaly, to nie wygladalybysmy jak klony, bynajmniej ![]() tak fokle, mam pyszny sernik przed soba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Raczkowanie
|
o boże. mnie chodziło o to że oduczyłam się awersji do marek. a te sportowe dalej mi zostały. a Zarę pokochałam miłością wielką. Tak jak pisałam na blogu.
A tunikę z ostatniego posta bardzo lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Szef ds. Wymianek
|
co do wyboldowanego, to faktycznie, zle zrozumialam. ale pamietam Twoja wczesniejsza wypowiedz tutaj, ze nie patrzysz na marki rzeczy ogolnie.
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Ja też w szkole byłam z tych "biednych" i nie miałam ani dresów z 4 paskami
(w podstawówce) ani później dzwonów, ani później rurek z wielkimi białymi adidasami. Do tego byłam młodsza o rok od całej klasy i z tego powodu też mi docinano. Ale nie ma sensu robić sobie z tego traumy - było minęło, wiadomo że dzieciaki są okrutne. Ale teraz robię swoje i jestem o wiele bardziej z przodu w porównaniu z moimi "kolegami i koleżankami" z podstawówki. Ani butów, ani ubrań sportowych za bardzo nie lubię, jedynie do ich pierwotnego przeznaczenia - sportu. Ale i wtedy wolę założyć legginsy, dłuższą, luźniejszą tunikę i tenisówki niż wbijać się w dres i adidasy. W deszczu chodzę w półbutach, jazzówkach, botkach albo trampkach skórzanych. I nie mam problemu. A problem ze stawami to na pewno nie od chodzenia po deszczu w balerinach. Kamila, poczytaj trochę książek medycznych bo już któryś kolejny raz mówisz coś, co powoduje że mi szczęka spada do podłogi. Co do marek - ja ogólnie mam taką wewnętrzną niechęć do podążania za tłumem - wszyscy mają fejsika - mam o wiele mniejszą ochotę założyć konto. Wszyscy kupują w Zarze - jak tam wchodzę mam jeszcze szybciej ochotę wyjść. Trendy lubię - ale o wiele więcej zabawy mam z wyszukiwania rzeczy modnych w lumpeksach, allegro, czy przerabiania starych niż rzucanie się na konkretną rzecz w konkretnym sklepie. |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam, ale od kiedy wątek moda która cię rozwala zmienił się w wątek pt Kamila i jej wątpliwości na kozetce u wizażanek przegapiłam coś?
rozwalacz z niedzieli - na lubelszczyźnie było przynajmniej z -8, a ojciec zameldował mi, że w kościele ekoskórki i rajstopy 20 den ![]() ![]() mam jedne sneakersy pumy i chodzę w nich biegać albo na fitness, conversy zakładam tylko na jakiś dłuższy wyjazd (bo uwielbiam spędzać wyjazdy na chodząco, zamiast jeździć samochodem czy komunikacją), no albo na koncert. w innym wypadku nie założę obuwia sportowego ![]()
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2012-04-09 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem w posiadaniu jednych butów sportowych, które w dodatku nie nadają się do uprawiania sportu (patologia dla mnie) - dostałam je w prezencie i niby czasem chodzę, ale w praktyce rzadko mi się to zdarza. Ostatnio chyba miałam je na wyjeździe w góry w zeszłe wakacje, dobrze, że głównie zwiedzaliśmy i spacerowaliśmy, bo na szlaku bym się w nich zabiła bankowo.
Generalnie nie lubię dużych, widocznych znaków towarowych na odzieży, bo nie podobają mi się żadne naszywki ani nadruki (niezależnie od tego, czy to nazwa firmy, czy "śmieszny" napis, czy nadruk pszczółki Mai), ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że ktoś może się lansować metką... Bez przesady, Nike (Adidas, Zara, *wstawcie sobie dowolny sklep sieciowy*) to nie Hermes, żeby ciuchy/buty/dodatki były niedostępne dla plebejuszy - wala się to-to po szmatlandach, można kupić za grosze na Allegro... Śmieszy mnie i bawi dorabianie jakiejkolwiek ideologii do metek ubrań na poziomie takim właśnie codziennym. Jeśli szukam ubrań codziennych, to idę do sklepu odzieżowego, jeśli chcę kupić buty do biegania, to przecież nie pójdę do CCC, tylko do Sizeera albo jakiegoś Decathlonu, planując zakup stanika nie pójdę do H&M, tylko do sklepu z bielizną, jeśli muszę kupić porządny plecak, to wybiorę się do sklepu turystycznego itd., itp. Szukanie tutaj jakiegokolwiek głębszego dna i dorabiane sobie ideologii do zakupu szmat codziennego użytku uważam za żenujące. |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
Jak tak mówicie o szkole i tych"biedniejszych"... mojej matce moja babcia szyła WSZYSTKIE ubrania, nie stać ich było na te ze sklepu, babcia była krawcową
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja natomiast w szkole należałam do tych dziewczyn, które ubrania kupowały na targu, dopiero pod koniec liceum stać było rodziców na markowe ubrania, ale nawet wtedy nie ubierałam się tak jak wszyscy ![]() ![]() ![]() Tak jak mówiłam niektóre rzeczy to nie kwestia gustu tylko dobrego smaku... to, że ktoś np chodzi w spodniach, w których prześwitują majtki - zły smak, to nie ma nic do gustu ![]()
#779 |
Raczkowanie
|
Myślałam że to forum publiczne i każdy może się włączyć w dyskusję, ale skoro komuś przeszkadza że tu piszę to więcej nie będę. Napisałam tylko o swoim stanowisku. I z czego to się wzięło.
Zmiany to w mojej szafie większej nie spowoduje. |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam niedawno artykuł na necie na temat postrzegania luksusu przez Polaków i podobno właśnie marka Adidas jest uważana za luksusową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.