Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 11:47   #3121
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
niektórym tego nie da się wytłumaczyć.
Niestety Moim zdaniem codziennie powinno sie jeść na luzie a w święta tym bardziej

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 12:00   #3122
SzaraLara
Raczkowanie

No cóż, niektórzy nie obchodzą świąt i nie mają w domu wyżerki, tak jak ja na przykład Nie piekłam żadnych mazurków, serników ani pasztetów i mój jadłospis jest grzeczny

R
8.00 - jajecznica z pieczarkami, kawa z mlekiem 3,2
11.00 - twaróg półtłusty 200g z rzodkiewką, ogórkiem, cebulką, rzeżuchą
14.00 - pewnie zupa cebulowa z grzankami
17.00 - plaster pieczonego schabu, warzywa na parze
20.00 - tuńczyk z łyżką jogurtu, oliwkami i cebulką

pewnie poskaczę na skakance
Stary 2012-04-09, 12:12   #3123
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzaraLara Pokaż wiadomość
No cóż, niektórzy nie obchodzą świąt i nie mają w domu wyżerki, tak jak ja na przykład Nie piekłam żadnych mazurków, serników ani pasztetów i mój jadłospis jest grzeczny

R
8.00 - jajecznica z pieczarkami, kawa z mlekiem 3,2
11.00 - twaróg półtłusty 200g z rzodkiewką, ogórkiem, cebulką, rzeżuchą
14.00 - pewnie zupa cebulowa z grzankami
17.00 - plaster pieczonego schabu, warzywa na parze
20.00 - tuńczyk z łyżką jogurtu, oliwkami i cebulką

pewnie poskaczę na skakance
Jak się nie obchodzi świąt to spoko, ale niektórzy wklejają tu ewidentnie świąteczne jadłospisy. Po co?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 13:33   #3124
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
Dzisiejszy jadłospis:
1. 8:15 jogurt naturalny z wkrojoną połówką pomarańczy (musiałam wziąć leki rano)
2. 11:20 (z rodziną) bułka grahamka z masłem, więcej niż jedno jajko <więcej niż jedno zwierze to...LAMA (nie wiem dokładnie, bo brałam ze święconki :P ), kawałek szynki wieprzowej, pomidor
3. 14:30 kubek żurku dość gęstego, pałka z kurczaka pieczona, ziemniaki, miseczka sałatki z pomidora i sałaty
4. 17:45 twarożek domowy z wkrojoną pomarańczą, batonik czekoladowy kinder maxi
5. 20:15 bułka grahamka z masłem, dużym jajem na twardo, plastrem szynki wieprzowej, pomidorem, sałatą, ketchupem + 2-3 łyżki sałatki (tuńczyk, jajko, kukurydza, ogórek konserwowy, ryż biały)
teraz chupa chups

w ciągu dnia sporo herbat ziołowych-niestety nadal straszne dolegliwości
i zbyt krótka chyba przerwa między podwieczorkiem a kolacją, bo ostatnio jadłam co ok 3 h

mimo wszystko, jest lepiej chyba, co?
sorry, musialam.
ale tak poza tym, dziewczyny maja racje, po co wypisywac swiateczne jedzenie?

Edytowane przez riddle92
Czas edycji: 2012-04-09 o 14:12
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 14:38   #3125
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
<więcej niż jedno zwierze to...LAMA
: *

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:21   #3126
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
sorry, musialam.
ale tak poza tym, dziewczyny maja racje, po co wypisywac swiateczne jedzenie?
A ja myslałam, że więcej niż jedno zwierzę to OWCA
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 17:20   #3127
gosinek13
Raczkowanie

Oceni ktoś moje dzisiejsze P ??

I paluch pszenny, pół z serem topionym gouda,pół z dżemem wiśniowym, kromka chleba pszennego z pomidorkami i ogórkiem, herbata z miodem i cytryną
nutridrink
II 2 kromki chleba pszennego z serkiem wiejskim, część zjedzona z dżemem wisniowym, część ze szczypiorkiem, herbata z miodem
IIIkubek barszczu, ziemniaki, kurczak terijaki, marchew z groszkiem, buraki
IVjogurt naturalny z brzoskwinią, baton zbożowy crunchy żurawinowo-malinowy, tymbark jablko-mięta
Vb ędą: 3 duże kromki chleba ;jedna z serem topionym gouda, jedna z szynką i warzywami, jedna z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną

i jak ?
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 17:31   #3128
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
: *
szkoda ze nie rozumiem o co biega

Stary 2012-04-09, 17:53   #3129
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
szkoda ze nie rozumiem o co biega
www.youtube. com /watch?v=GUDCuoT8m-8 (usuń spacje między ukośnikiem )
dobra koniec ot'a
Stary 2012-04-09, 18:10   #3130
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
www.youtube. com /watch?v=GUDCuoT8m-8 (usuń spacje między ukośnikiem )
dobra koniec ot'a
Dziękuję już patrze
Dobre

Stary 2012-04-09, 18:53   #3131
ewelajnek
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U, po wczorajszym jedzonku świątecznym, którego lepiej nie będę opisywać ;D A jak dziś? W domu cały czas ful smakołyków.

śniadanie: dwie kromki orkiszowca z masłem; porcja sałatki jarzynowej z majonezem, porcja sałatki warzywnej z sosem jogurtowym i jajkiem, jajko z chrzanem ( dobre!)
obiad: dwie kromki orkiszowca, talerz sałatki greckiej, pół talerza sałatki ze śniadania
- kawa z mlekiem+ kawałek makowca
-jabłko
kolacja: pewnie będzie kasza manna na mleku z cynamonem, miodem i rodzynkami.migdałami
*zerowy ruch
Bardzo proszę o ocenę.
ewelajnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:09   #3132
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajnek Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U, po wczorajszym jedzonku świątecznym, którego lepiej nie będę opisywać ;D A jak dziś? W domu cały czas ful smakołyków.

śniadanie: dwie kromki orkiszowca z masłem; porcja sałatki jarzynowej z majonezem, porcja sałatki warzywnej z sosem jogurtowym i jajkiem, jajko z chrzanem ( dobre!) DOOOBRE? NO CO TY NIE POWIESZ. gratulacje, poznałaś nowy smak jajka w majonezie
obiad: dwie kromki orkiszowca, talerz sałatki greckiej, pół talerza sałatki ze śniadania
- kawa z mlekiem+ kawałek makowca
-jabłko
kolacja: pewnie będzie kasza manna na mleku z cynamonem, miodem i rodzynkami.migdałami
*zerowy ruch
Bardzo proszę o ocenę.
co to za obiad?
gdzie drugie śniadanie?
reszty nie skomentuje, jakieś dziwne te twoje posiłki.

po co w ogóle wstawiać takie jadłospisy? OMG. rozumiem, że czasem aż chce sie pochwalic jak trafi sie jakiś wyjątkowo smaczny jadłospis, ale takie byle-co? przestane to komentować w ogóle bo na nerwy mi to działa... naprawde, chyba nie jest rzeczą trudną ocenienie jakości swojego własnego jadłospisu, moglabyś się posilić o przeczytanie innych i porównać ze swoim. a jesli masz z tym problem, to na KZ i tam się pytaj o rady, trudno znaleźć? proszę, wyręczę cię co byś się nie zmęczyła, bo jeszcze kalorii za dużo spalisz - o tu -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=399103&page=142

planowanie jadłospisu na święta jest chore... zastanów się dziewczyno
Stary 2012-04-09, 19:19   #3133
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Oceni ktoś moje dzisiejsze P ??

I paluch pszenny, pół z serem topionym gouda,pół z dżemem wiśniowym, kromka chleba pszennego z pomidorkami i ogórkiem, herbata z miodem i cytryną Masło? Jeżeli paluch spory, to ujdzie. Może zamiast herbaty spróbujesz wypić kakao na tłustym mleku?
nutridrink
II 2 kromki chleba pszennego z serkiem wiejskim, część zjedzona z dżemem wisniowym, część ze szczypiorkiem, herbata z miodem Wydaje mi się mało. Wiem, że masz fazę na chleb, ale może spróbuj sobie zrobić jakieś wypasione naleśniki, domową tortillę, jakiś fajny biszkoptowy omlet z dodatkami (np masło orzechowe + banan)
IIIkubek barszczu, ziemniaki, kurczak terijaki, marchew z groszkiem, buraki Jeżeli spora porcja to ok
IVjogurt naturalny z brzoskwinią, baton zbożowy crunchy żurawinowo-malinowy, tymbark jablko-mięta Tak jakoś jałowo i smutno. Jogurt duży? Mały? Dodaj orzechy/pestki słonecznika czy dyni/bakalie. Zrób sobie budyń na mleku 3,2%, tyle jest smacznych pomysłów na podwieczorki
Vb ędą: 3 duże kromki chleba ;jedna z serem topionym gouda, jedna z szynką i warzywami, jedna z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną Błagam nie planuj. Jeżeli kromki spore to ujdzie.

A coś po kolacji może do poskubania?

i jak ?
j.w
Tyjesz na tym w ogóle?

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:26   #3134
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Dziewczyny ocencie, prosze, bo nie wiem czy cos zmienic...

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
Dziewczyny BARDZO PROSZE o ocene mojego R

wstawilam juz wczesniej jakis jadlospis, ale zostal pominiety, ale i tak juz teraz wiem, ze raczej byl bledny. Teraz czytalam mase Waszych jadlospisow i probuje sie na nich wzorowac...tylko musze wiedziec czy ide w dobra strone, bo po co ciagnac cos, co mi nie pomoze??

Dzisiaj:
(oprocz napojow)

-owsianka: namoczone wczoraj 3 lyzki platkow, 2 lyzki mieszanki ziaren(siemie, slonecznik, sezam itd), 1 lyzka pestek z dyni, cynamon, 150g serka wiejskiego, 1 lyzeczka miodu.

-2 ciemne kromki chleba z troche masla, 1 jajko na twardo, 1 pomidor.

-1 jablko

-salatka spora porcja: ciemny ryz, tunczyk, jajko na twardo, papryka, kukurydza, kapusta pekinska. Sporo szynki.

-tak jak wyzej, ale mniejsza porcja.

-BEDZIE: kolacja bialkowa: tunczyk lub serek wiejski.

Nie wiem czy robie dobrze, bo zjadlam dzis strasznie duzo jak dla mnie, czuje sie napchana wiec co to za redukcja
i dzisiejszy:

-2ciemne kromki, 3/4 puszki tunczyka, 1 pomidor

-kilka plastrow szynki, salatka jak wczoraj: ciemny ryz, tunczyk, jajko na twardo, papryka, kukurydza, kapusta pekinska. (ryzu niewiele)

-150g serka wiejskiefo, 1 lyzka gorzkiego kakao,1 lyzeczka miodu, 1 lyzka pestek z dyni.

-6 lyzek ugotowanej kaszy gryczanej, mieso pieczone w sosie z cebula, grzybami,bez tluszczu, sos tez nie zabielany, 200g warzyw na patelnie(marchew, kalafior, groszek)
-BEDZIE: kolacja bialkowa, podejrzewam, ze 150 g serka wiejskiego....

jak to wyglada? bardzo duzo bledow??

Polskie literki? -Brak

Edytowane przez Bayka
Czas edycji: 2012-04-09 o 19:27
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:59   #3135
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
j.w
Tyjesz na tym w ogóle?
Jogurt był mały. Ostatnio dodaje masło . Kolejny krok na przód ! Zauważyłam, że moja faza na chleb już troche przemija więc pokombinuje z tym II śniadaniem . Dzisiaj było tak na szybko bo wracałam z wsi i potem zaraz do koscioła biegłam więc wszystko w biegu . Jutro będzie lepiej bo w domu siedze.
Narazie tyje.Ale mam spora niedowage. Jutro się waże więc zobacze jak w tym tygodniu.

Edytowane przez gosinek13
Czas edycji: 2012-04-09 o 20:00
Stary 2012-04-09, 21:21   #3136
mroweczka_sz
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Jestem tu nowa. Przeglądam sobie to forum i jestem pod wrażeniem waszej wiedzy o posiłkach Jakoś nigdy nie zastanawiałam się nad tym czy jem zdrowo, czy nie. Ale ostatnio stwierdziłam, że muszę nad tym popracować i zaczęłam dziś patrzeć na to, co jem, tak po świętach Mam 164 wzrostu i ważę 52 kg, to chyba dobrze? A więc wstawiam mój dzisiejszy jadłospis z prośbą o ocenę.

śniadanie: cały talerz sałatki jarzynowej, bułka pszenna z masłem, jajko faszerowane
drugie śniadanie: cała puszka orzechów ziemnych solonych ;o / to chyba niezdrowe? kurcze, dopiero po zjedzeniu zobaczyłam, że to takie kaloryczne
obiad: żurek( zostało po świętach ), do tego 3 paszteciki domowej roboty z ciasta francuskiego i zasmażanej kapusty z pieczarkami
podwieczorek: kawał makowca mamy <3 kawałek szarlotki babci
kolacja: owsianka z dwoma paskami czekolady, orzechami włoskimi, cukrem, rodzynkami na mleku

czy jest bardzo niezdrowo i sztucznie itd? czy ujdzie w tłumie?
mroweczka_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:29   #3137
Milka1224
Rozeznanie

no to ja napisze co mniej wiecej dzisiaj zjadlam bo wielkiego obżarstwa nie było

U
I po trochu - sałatki tradycyjnej z majonezem i lekkiej ze świezych warzyw i fety, kilka plastrów różnych wędlin, kawałek weganskiego pasztetu soczewicowego do tego chrzan i domowa zurawina + rzeżucha ;d, kawałek malutkiej marmurkowej babki ze świeconki

II po kawałku sernika i mazurka z domowymi powidłami sliwkowymi, kajmakiem i duża ilością bakalii

III schab pieczony w ziołach prowansalskich nadziewany suszonymi pomidorami, puree z ciecierzycy i papryki pieczonej, sałatka - sałata, pomidor, rzodkiewki, szczypiorek

IV kawałek babki drożdzowej

V spora porcja pasztetu soczewicowego na ciepło, do tego ajwar, musztarda i pomidor

do picia: dużo wody, kawa, herbaty
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:22   #3138
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

wczoraj:

1. dwie kromki żytniego z wędliną drobiową, jajko z żółtkiem zmiksowanym z przyprawami i chrzanem:P, kawa z mlekiem

2. rosół z ryżem, schabowy , ziemniaki, buraczki na zimno

3. kawałek makowca i ciasta marchewkowego, herbata

[10 km biegu]

4. makaron razowy z sosem pomidorowym, pierś z kurczaka, jakaś sałatka wiosenna pomarańcza

5. kawa mrożona z gałką lodów i bitą śmietaną

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:37   #3139
gosinek13
Raczkowanie

ej, na PRZYTYCIU kisiel i ciastka petti beure na podwieczorek to za mało ? Bo mam coś na to ochotę ;p
Dacie mi jakies inne pomysły na dobry podwieczorek bo jakoś nie wiem już co mam zjesc

Czas edycji: 2012-04-10 o 14:47
Stary 2012-04-10, 15:54   #3140
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
ej, na PRZYTYCIU kisiel i ciastka petti beure na podwieczorek to za mało ? Bo mam coś na to ochotę ;p
Dacie mi jakies inne pomysły na dobry podwieczorek bo jakoś nie wiem już co mam zjesc
Jakieś ciastka co zostały ze świat

Stary 2012-04-10, 17:13   #3141
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie za mało! Na przytyciu kisiel i petitki to jako przegryzka po kolacji.
Polecam, jak Ervisha, jakieś ciasta świąteczne. Ja właśnie zjadłam solidny kawałek pleśniaka. Enjoy!
A tak na co dzień, to może być powtórka z obiadu albo drugi obiad (bardzo nawet wskazany); jeśli na słodko to serek wiejski z bananem i dużą ilością bakalii, do tego jakiś sos czekoladowy (albo pokruszone kawałki czekolady). Budyń na tłustym mleku z czekoladą i do tego jakieś ciasteczka (np. pełnoziarniste- nie tylko słodko, ale i zdrowo ;-)), lody z bitą śmietaną i owocami, gorąca czekolada z dodatkami. Na co tylko masz ochotę. Często po sporej utracie wagi, zwłaszcza, jeśli w czasie diety obcięło się tłuszcze, organizm potrzebuje właśnie ich, żeby zregenerować sporo tkanek, więc nie żałuj sobie (zwłaszcza roślinnych )- ale to na pewno wiesz.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:21   #3142
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie za mało! Na przytyciu kisiel i petitki to jako przegryzka po kolacji.
Polecam, jak Ervisha, jakieś ciasta świąteczne. Ja właśnie zjadłam solidny kawałek pleśniaka. Enjoy!
A tak na co dzień, to może być powtórka z obiadu albo drugi obiad (bardzo nawet wskazany); jeśli na słodko to serek wiejski z bananem i dużą ilością bakalii, do tego jakiś sos czekoladowy (albo pokruszone kawałki czekolady). Budyń na tłustym mleku z czekoladą i do tego jakieś ciasteczka (np. pełnoziarniste- nie tylko słodko, ale i zdrowo ;-)), lody z bitą śmietaną i owocami, gorąca czekolada z dodatkami. Na co tylko masz ochotę. Często po sporej utracie wagi, zwłaszcza, jeśli w czasie diety obcięło się tłuszcze, organizm potrzebuje właśnie ich, żeby zregenerować sporo tkanek, więc nie żałuj sobie (zwłaszcza roślinnych )- ale to na pewno wiesz.
Ja to pochłonęłam kilka sporych kawałków sernika (to co zostało) i nie żałuję Jutro powrót to "normalności" bo już nie ma co kusić
Zgadzam sie ze kisiel i herbatniki to za mało. Gdybyś była na U to byś mogła sobie pozwolić. Moze jakaś owsianka z owocami i czekolada ?

Stary 2012-04-10, 17:52   #3143
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Ja to pochłonęłam kilka sporych kawałków sernika (to co zostało) i nie żałuję Jutro powrót to "normalności" bo już nie ma co kusić
Zgadzam sie ze kisiel i herbatniki to za mało. Gdybyś była na U to byś mogła sobie pozwolić. Moze jakaś owsianka z owocami i czekolada ?
Mama zrobiła pyszny budyń śmietankowy. Tak pyszny że jem już dokładke duuużo lepszy od tych gotowców ! Taki budyń to też za malo ? Bo dość sycący

Czas edycji: 2012-04-10 o 17:55
Stary 2012-04-10, 18:00   #3144
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Mama zrobiła pyszny budyń śmietankowy. Tak pyszny że jem już dokładke duuużo lepszy od tych gotowców ! Taki budyń to też za malo ? Bo dość sycący
Możesz pozwolić sobie na więcej, ale wiadomo- dobre i to!

Ervisha- ja dziś zjadłam 2 obiady i wielki kawał pleśniaka. Od małego szaleństwa od czasu do czasu (zwłaszcza w Święta!*) się nie umiera. Święta właśnie są od ŚWIĘTOWANIA, a nie lamentowania nad kawałkiem nadprogramowego ciasta.

*wiem, że już po, ale trzeba dojeść, co zostało.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:28   #3145
hauuu
Wtajemniczenie

u mnie Święta były pod znakiem baranka i banofee Do tego sałatki jarzynowe z majonezem, sałatka gyros, sernik, tiramisu, indyk z morelami, ćwikła, żurek, wiejska kiełbaska i inne pysznosci

Dzis niestety jestem chora (w sumie od czwartku mnie trzyma ale dzis mi się nasiliło wszystko) - gardło boli i jedyne co jestem w stanie w siebie wcisnąc to soki przecierowe, boli mnie przy przelykaniu czegokolwiek Buuuuu a tyle pysznosci zostało
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:34   #3146
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Możesz pozwolić sobie na więcej, ale wiadomo- dobre i to!

Ervisha- ja dziś zjadłam 2 obiady i wielki kawał pleśniaka. Od małego szaleństwa od czasu do czasu (zwłaszcza w Święta!*) się nie umiera. Święta właśnie są od ŚWIĘTOWANIA, a nie lamentowania nad kawałkiem nadprogramowego ciasta.

*wiem, że już po, ale trzeba dojeść, co zostało.
ja tam nigdy nie rozumiałam idei jedzenia w święta aż 'guzik u spodni się nie dopina', ale to już bardziej prywatne przemyślenia
siedzenie w kuchni przez cały tydzień żeby potem powiedzieć "no i po co to było? 10 dni pieczenia i 5 minut jedzenia, ew. jak coś zostanie to 'trzeba dojeść' a potem sie ludzie dziwią że tyją blabla. jeść normalnie i bez przesady, ten 'kawał' ciasta można zjeść równie dobrze w każdy inny dzień. Święta Wielkanocne raczej powinno się świętować inaczej, niż poprzez jedzenie i lamentowanie przy stole... Gdybym była wierząca, to spędzałabym święta w ciszy, refleksji, może modlitwie, na jak najlepszym spędzaniu czasu z najbliższymi, ale to takie moje gdybanie, bo wierząca nie byłam i nie będę

moje wczorajsze uu
I owsianka na mleku z jabłkiem, malinami, serkiem wiejskim, herbata truskawkowo-waniliowa z cukrem brązowym
II podwójna kanapka chleba z dynią z masłem, bieluchem paprykowym zmieszanym z 2 łyżkami siemienia lnianego, rzodkiewką, papryką zieloną
III kurczak w ryżu i sosie keczupowym, surówka kupna z kapusty, mieszanki sałat, marchwi itp
IV zblendowany banan, kiwi, 2 marchewki i jogurt naturalny
mało wyszło bo późno wstałam, za to dzisiaj nadrobiłam
Stary 2012-04-10, 18:41   #3147
gosinek13
Raczkowanie

Moje P z dzisiaj :

I kasza manna na mleku 2% z bananem i dżemem malinowym, herbata z miodem
nutridrink
II bułka z makiem i ziarnami "rozmaitości" z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, nektarynka, herbata z miodem i cytryną
III barszcz z warzywami zabielany śmietaną, mielony z szpinakiem i ryżem w środku, ziemniaki, buraki, kiszona kapusta i marchew z groszkiem, szklanka soku
IVdomowy budyń śmietankowy z dżemem wiśniowym (mniaaaam!)- zjadłam solidną i uczciwie dużą porcje
V buła pszenna; pół z serem gouda i dodatkami, pół z szynka i dodatkami, kromka pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorem, herbata z miodem i cytryną

Musiałam troche dodać bo jak wcześniej tyłam teraz waga stoi w miejscu. Jestem pełna, ale o dziwno bez wyrzutów narazie ;P

Czas edycji: 2012-04-10 o 18:42
Stary 2012-04-10, 18:43   #3148
Ervisha
Zakorzenienie

Ja to praktycznie już od soboty do dzisiaj pojadłam sobie i to dobrze Więcej było tych niezdrowych produktów niż zdrowych ale chyba od tego są święta No i zjadło sie więcej niż zazwyczaj Ale w swięta można sobie pozowlić i zaszaleć

A tak swoją drogą czy każda osoba będąca na P ma faze na chleb ?

Stary 2012-04-10, 18:45   #3149
nikol12
Rozeznanie

ufff... naszczęście już po świetach, bo nie mogę patrzeć na gotowane jajka, szynkę
Dzisiaj jakoś nie miałam wielkiego apetytu ale za to straszną ochotę na owoce
Moja owoooocowe UUU :
śniadanie : micha owsianki na mleku z dużym jabłkiem ( mniam... mama kupiła teraz same olbrzymy), 2 wafle ryżowe z miodem, kawa zbożowa z miodem - moja nowa miłość
II śniadanie ( w biegu ) : jogurt nat. z wiórkami kok., marchewa, banan, kawał babki gotowanej
Obiad : omlet z 2 jaj z żółtym serem, szynką, papryką i ketchupem, kromka razowca z serkiem kanapkowym i papryką
Po : pomarańcza
Podwieczorek : kubas budyniu śmietankowego z kiwi, gruszką
Kolacja : kromka razowca z masłem i kiełbasą, sałatka owocowa : grejfut, jabłko z całym jog.nat.
możliwe że o czymś zapomniałam
Ruch : 1h hula hop i 1h spokojnego spaceru z psem

a sernik się skończył ;( foch

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-04-10 o 18:47
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:46   #3150
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Ja to praktycznie już od soboty do dzisiaj pojadłam sobie i to dobrze Więcej było tych niezdrowych produktów niż zdrowych ale chyba od tego są święta No i zjadło sie więcej niż zazwyczaj Ale w swięta można sobie pozowlić i zaszaleć

A tak swoją drogą czy każda osoba będąca na P ma faze na chleb ?
Moja faza na chleb już powoli przemija teraz znowu ciągnie mnie do kaszek, owsianek . Ciekawe co będzie dalej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości