|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po 14tym, ale nie 18tego, bo nie chcę urodzin spędzic na porodówce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
![]() ja też w dwupaku ciągle ![]() dzisiaj jak zwykle czuje się źle... a nawet gorzej niż zwykle... skurczybyki bolesne, że ![]() we środę pewnie znowu usłyszę... "tu nic się specjalnie nie dzieje" ![]() Mam ochotę dzisiaj wykorzystać meża ![]() ubolewam, że nie mam piłki bo bym poskakała ![]() w ogóle to widziałam dzisiaj 2 bociany... wystawiłam brzuch i mówię "tu jestem!! ... czas mi zrzucić malucha!!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też się przestał nawet czas dłużyc.. Ale może dlatego że środa na którą czekałam jest tuż, tuż. Po tej środzie znów będę czekała na następną, bo wtedy wizyta. Mravka super foteczki ![]() W ogóle podziękowania dla Was Dziewczyny, że trzymacie za nas - kwietniówki - kciuki, na pewno się przydadzą! ![]() Ja się zaczęłam bac porodu, straaaasznie... Jak pomyślę, to aż mnie ściska w żołądku.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-09 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez jestem ciekawa ktora nastepna urodzi i zapoczatkuje wysyp kwietniowy! Mravka, Robercik-tygrysek przeslodki jak zawsze ![]() Tikki, srubokretka, Gosia, ja tez dzisiaj zmeczona i jak nigdy nawet godzinke sie w dzien przespalam i zasnelam gleboko ![]() Ciekawe czy cos wisi w powietrzu ![]() Bo mi przyszlo do glowy ze organizm zbiera sily na pordo ![]() Lena wlasnie Fredrik do Polski nie chcial, w szwecji ma wszystkich przyjaciol i swoje zycie! A do Nas ma godzinke samolotem z Kopenhagi (30 km od malmö) do Poznania, wiec zawsze jak by co to moze przyleciec tak jak tym razem i wie ze jest mile widziany! Jest dla mnie jak moj syn praktycznie ale tak jakos bardziej luzacko bo zawsze byl milym chlopcem i nigdy nie mielismy wlasciwie zatargow! A ze wiekowo jest miedzy nami tylko 12 lat roznicy to mamy duzo wspolnych tematow do rozmow i zawsze jest git! Co do chust to ja jakos nie mam na nie parcia, chyba nie wszystko jest dla kazdego ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
No i Adaikaka tez w srode! Mam nadzieje ze tym razem chociaz sie okaze, ze sie szyjka skrocila u mnie ![]() Ja tez boje sie porodu, pomimo ze juz drugi raz to i tak obawy sa wielkie! Ale musimy myslec pozytywnie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-09 o 17:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
aalegna ale piękne fotki na mailu!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko, że nie wierzę już w to, że usłyszę to co chcę ( "zostaje pani u nas, jutro cięcie")... ale za Was trzymam mocno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() desia a Ty robiłas już sesję przy łóżeczku? Trzeba się za to zabrac! ![]() Wow, super, że takie fajne macie relacje z Fredrikiem! i w sumie rzeczywiście szybiutko możecie się spotkac ![]() ![]() No tak, sporo nas ma w środę wizyty, albo ktg ![]() ![]() Trzymajmy kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bedzie co ma byc w sumie, te nasz kwietniowe uparciuszki wystawiaja nasza cierpliwosc na wielka probe, chcociaz tak na dobra sprawe to mam jeszcze 8 dni do terminu, wiec w sumie nie powinnam sie jeszcze tak niecierpliwic ![]()
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
A co do 13tego - to jest jeden (najwcześniejszy) z moim terminów wg USG!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale maluch tak daje mi już czadu i czuje się taka osłabiona utrzymywaniem przy życiu 2 organizmów, że nie potrafię się nie niecierpliwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Własnie dziś po raz kolejny zastanawiam się czemu w karcie mam wpisany termin 27 kwietnia, a nie 25.. w sumie we wszystkich kalkulatorach wychodzi mi 25..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pilnuję właśnie, czy nie mam temperatury, ale wczoraj na szczęście nie było. Cytat:
![]() ja od początku sama, bo mąż pracuje. Niby piętro niżej, ale nawet jak przychodzi kukać co u nas, to jakoś specjalnie mnie nie odciąża, bo wpada na minutkę, albo dwie, no chyba że przychodzi na śniadanie albo obiad, to na dłużej to w tedy kuknie na małą jak jest potrzeba, ale tak to sama z nią siedzę. Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj byliśmy pierwszy raz po za domem. ![]() ![]() Na spacer nie wychodziliśmy bo zimno, mimo że słonecznie było-trochę się boję jeszcze... ![]()
![]() |
#4605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po polsku duzo rozumie bo jako nastolatek duzo lapal jak ja po Polsku do Adasia mowilam. Caly czas liczymy w sumie ze znajdzie sobie fajna dziewczyne w Polsce i z nami tutaj zostanie ![]() To moze skoro i Ty odpoczywalas to faktycznie te nasze dzieciaczki sie szykuja? Ale by bylo jakbysmy wszystkie urodzily jednego dnia ![]() Apropo lozeczka to wlasnie sie zastanawiam bo juz bym tak chetnie ubrala posciele i zalozyla baldachim , ale nie chce zeby mi sie kurzylo i nadal sie wacham , inne kwietniowki - macie juz lozeczka gotowe na tip top?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Ja mam dziś straszną śpiączkę...Znowu mam ochotę na drzemkę. Ale jak teraz się prześpię to nie wiem czy zasnę w nocy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Adaikaka może niedługo zrobiąsię regularne te skurcze ![]() Lenka w zasadzie po 14 to mi już wszystko jedno który to będzie dzień.. ![]() ![]() Wiesz co właśnie przeczytałam na stronie szpitala że na to ktg to z jakimś skierowaniem...a ja nie mam żadnego poprostu mnie zapisali na godzinę i nic nie mowili o skierowaniu..a Ty masz jakieś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to jesli od takiej wagi komputer mi obliczyl tp za 11 dni, to jaka jest wedlug niego waga urodzeniowa idealna ![]()
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z Tż w jakim języku rozmawiasz? Ja już bym też chciałą ubrac łózeczko, ale nie chcę by się kurzyło i na razie wszysto w foliach leży. I nie wiem czy dopiero nie rozpakuję wszystkiego jak wrócimy ze szpitala, bo to w sumie niewiele już mi czasu zajmie. No ale zobaczymy, może nie wytrzymam i przygotuję wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie bardzo ciesze ze mi ten problem odpada ze znoszeniem i wnoszeniem wozka! Jednak to wielkie ulatwienie jesli mieszka sie na parterze!
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz że te wanny są tylko do relaksu przed porodem, rodzic w nich nie można.. Szkoda bo mi się nawet spodobały te porody w wannie. Wiem że na Żelaznej można w ten sposób. Też wolałabym żeby nie było tłoku, boję się że wtedy kolejka by się zrobiła na IP.. ![]() Flower sprawdziłam na stronie, są 3 sale z wannami ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-09 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Ja mam łóżeczko już wyprane i przygotowane. Złożyłam je na lewą stronę, bo lepiej mi wygląda jak jest pomarańczowe w środku niż na zewnątrz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co najzabawniejsze to tego dnia maz jak z pracy wrocil to powiedzial pytajacym glosem ''ty chyba w tym tyg nie urodzisz nie?'' na co ja ze sie nie zapowiada ![]() chyba zaczyna nam sie skok 5 tygodnia... niunia od ok 12 strasznie marudna, spi po pol h, lub godzinie i bardz placze.... najlepiej na moich raczkach....
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moze dlatego malo sie klocimy ![]() A ja mam takie wredne przescieradlo z falbanka ,(na zdjeciu bylo piekne znaczy sie ![]() ![]() Wiec tak mysle jakbym wszystko zrobila juz i przykryla tylko jakims wiekszym kocem?
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to tak jak piszesz ciekawe jak ustawiony jest komputer - tzn jaka waga jest ustawiona jako optymalna na dzien porodu.. Wg pierwszego USG (ten co podobno jest najbardziej prawdopodobny?) to mam termin na 23 kwietnia .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
To jest wlasnie karmienie na zadanie,ze karmisz jak czesto dziecko chce i ile chce.Moja Wiki czasem wisiala co godzine przez godzine,a mleka mialam duzo. No i co zrobic,smakowalo jej ![]() Cytat:
![]() Robcio jak zwykle robi wrazenie,maly przystojniak ![]() Cytat:
Cytat:
Ja sie pospieszylam i ubralam juz jakis czas temu,ale zdazylam juz sciagnac i wyprac,bo sie zakurzylo.Zalozylam znowu,ale juz 3 razy trzepalam z kurzu.I chyba jeszcze zdejme i wypiore,bo cos nie moge sie wybrac na porodowke.
![]() |
#4617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pisalas z nami i nagle sie zaczelo chyba co? Jak dlugo trwa taki skok? Ja takihc rzeczy nie pamietam ![]() A ze na raczkach najlepiej, no ba! A wysypka Julki lepiej?
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() desia właśnie mi przypomniałaś, że mam ten sam "problem".. Też mam taką nieszczęsną falbanę.. Masakrycznie się ją prasuje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mravka Robcio-tygrysek cudny słodziaczek ![]() Emigra ja od Ciebie przejęłam apetyt na miętowe (a mięty nigdy nie lubiłam) a dokładnie na gumy zielone Orbit w listkach..musze je sobie dawkować bo nie wiem ile paczek dziennie bym zjadła...a tak to taram się 6-7 szt. gum dziennie nie przekraczać.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.