![]() |
#4921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część XI ::..
Cytat:
Ad 2. Nie skupiaj się broń boże na tym ile jesz, bo na I fazie i tak tego będzie za mało (ledwie dobija do 1200 kcal dziennie). Skup się CO i KIEDY. W książce jest napisane MINIMUM 5 posiłków, w praktyce lepiej jest zjadać 6-7, co 2-3 godziny, tak, żebyś nie czuła się głodna. Jedz jak najwięcej warzyw, bo na I fazie za mało węgli jemy. Ad 3. Przyprawy - chyba wszystkie, nie ma ograniczeń ![]() Ad 4. Można, ale też z umiarem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kawa jest dozwolona, ale też się spotkałam kiedyś ze zdaniem, że kawę na pierwszej fazie trzeba wykluczyć. Wszystko co owsiane, żytnie, ogólnie zbożowe, jest niedozwolone. Chyba, że chcesz zacząć od drugiej fazy ![]() Edytowane przez PrissyGirl Czas edycji: 2012-04-07 o 00:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę, że ładnie dietkujecie, czego niestety o mnie powiedzieć nie można. Ostatni tydzień był dla mnie ogromnie stresujący i nie miałam czasu jeść. Miałam ogromne przerwy pomiędzy posiłkami i żywiłam się głównie jedzeniem na wynos, bo nie miałam czasu zrobić sobie nawet kanapki. A na odstresowanie, wieczorem piwko-dwa. Po świętach, chcę zacząć jeszcze raz... Wstyd mi strasznie...
#4924 |
Raczkowanie
|
To piwo to chyba najgorsze co mogłaś zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Matka Smoka
|
![]() Cytat:
![]() Chodziło mi w tej wypowiedzi o to, że odstępstwo od tej diety raz na jakiś czas nie rujnuje jej całkowicie, więc nie ma co się zniechęcać. Wg mnie wiele osób zarzuca diety, jak im się zdarzy jedna-dwie wpadki, z założeniem, że dalej to już bez sensu. W sb bardzo podoba mi się to, że czasem sobie pozwalamy na coś spoza listy, czasem przesadzimy z czymś, ale trzymanie się zasad na codzień daje efekty mimo tego. Dla mnie to bardzo ważny argument, bo jestem łasuchem, uważam, że dobre jedzenie to jedna z ważniejszych przyjemności w życiu i nie ma co się katować, ale też chciałabym nie przypominać w związku z tym hipopotama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Raczkowanie
|
No właśnie nie zupełnie chodzi tu o chudnięcie. Chudnięcie jest efektem zdrowego odżywiania i odrzucenia złych nawyków żywieniowych. Dieta nie bez powodu podzielona jest na fazy- faza pierwsza i druga nie powinny dopuszczać żadnych odstępstw, powrót do 'normalnego' odżywiania następuje w fazie trzeciej, wtedy też można sobie pozwolić na piwo, na słodycze i inne zachcianki, oczywiście wszystko z zachowaniem rozsądku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sama wiem ze mimo jedzenia niecalego 1000kcal nie schudnie sie jesli polowa z tego to dwa batony. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja i tak chyba robie dobre cwiczenia typu step rolki spinning... w moim mniemaniu. bez obciazenia nie powinny wplywac na to ze rozrastaja sie miesnie ale fakt faktem. Teraz robie tydzien przerwy bo sa swieta i zaczynam diete a jak juz wspomnialysce ciezko cwiczyc w 1 fazie
![]() |
#4935 | |
Zakorzenienie
|
Tak mi się coś wydawało, chyba pomyliłam coś, we wcześniejszej części książki było na nie ograniczenie
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Słyszałam teorię, że w każdej diecie warto raz w tygodniu zjeść coś kaloryczniejszego - bo organizm koduje właśnie taką informację, że raz na jakiś czas dostaje kopa, więc nie musi bardzo magazynować codziennie. Oczywiście najlepiej, żeby to był ten sam dzień. Oczywiśie teorii, badań na ten temat jest mnóstwo i wg mnie nie ma sensu dyskutowanie która jest jedyna prawdziwa, bo myślę, że takiej nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Raczkowanie
|
Chyba jednak warto dyskutować. Mnie w żaden sposób nie przekonasz, że picie piwa na diecie south beach (btw. DIETA nie oznacza sposobu odchudzania tylko SPOSÓB ODŻYWIANIA) to nic złego bo i tak się chudnie. Zagląda tutaj jednak mnóstwo osób, którym zależy na tym, żeby zmienić swój wygląd, swój sposób odżywiania i pozytywnie wpłynąć na swoje zdrowie. Nie chcę, aby ktoś sobie pomyślał, że po 2 tygodniach restrykcyjnej diety (bo taka jest pierwsza faza) naje się jednego dnia pizzy, zapije piwem i to w żaden sposób nie wpłynie na organizm. Ludzkie ciało nie jest głupie, po gwałtownym ograniczeniu węglowodanów będzie robić zapasy jak dostanie ich większą ilość. Zrobi się tak pare razy i rozreguluje się metabolizm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja dieta poległa na całej linii jakiś czas temu ![]() I tak teraz myślę, żeby spróbować po świętach zwykłej redukcji, tylko to jest bardziej czasochłonne bo chcę sobie wyliczać dzienne zapotrzebowanie B/W/T ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | ||
Matka Smoka
|
Jaki jest sens dyskusjji skoro nastawienie jednej ze stron jest takie, że: ,,w żaden sposób się nie dam przekonać"?
Cytat:
Znów przypisujesz mi intencje, których nie wyraziłam, zaczyna mnie to irytować ![]() Cytat:
Co do obawy o nowe osoby, to może nie przesadzaj. Każda zaglądająca ma swój rozum i mniemam, że jeśli odchudza się z głową, to poświęca czas i czyta coś więcej niż mój jeden wyrwany z kontekstu post. A jak czyta więcej to po analizie Twoich, moich oraz innych wypowiedzi wyrabia sobie swoje zdanie. Niekoniecznie musimy tu mówić jednym glosem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Raczkowanie
|
Odniosę się tylko do ostatnich zdań Twojej wypowiedzi bo faktycznie dalsza dyskusja nie ma sensu.
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Pisałam o tym ze 100 postów temu i w końcu zrobiłam- muffiny fasolowe. Moja rodzina skomentowała je tak: komuś, kto od ponad miesiąca nie jadł nic słodkiego faktycznie mogą smakować. No i moim zdaniem nie były najgorsze i pięknie wyrosły. Konkluzje: 1. Następnym razem mniej kakao, bo nadaje gorzki smak 2. Zwykły słodzik się raczej do tego nie nadaje. Przed pieczeniem pojechałam do Auchan, to największy supermarket w mojej okolicy, i szukałam jakiegoś porządnego słodzika. Do wyboru były tylko 2, takie zwykłe do słodzenia herbaty. Muszę rozejrzeć się gdzieś indziej. Życzę wszystkim Wesołych Świąt! Edytowane przez PrissyGirl Czas edycji: 2012-04-07 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() PrissyGirl, Ineso, co do Waszej dyskusji... Sądzę, że do wszystkiego należy podchodzić z głową i umiarem. Najistotniejsze jest to, z czego tak naprawdę chudniesz - z wody, czy z tłuszczu? Nie wiesz tego, bo nie masz jak zmierzyć. Takimi bombami kalorycznymi dostarczasz sobie tylko tłuszczu, którego chcesz się przecież pozbyć. Jasne, że każdemu zdarzy się zjeść coś niedozwolonego, jednak lepiej jest starać się na samym początku ze wszystkich sił przestrzegać diety, z racji chociażby czysto psychologicznych. Zauważyłam po sobie, jak kiedyś miałam podejście do SB i tak od czasu do czasu pozwalałam sobie na troszeczkę grzeszków. W efekcie czego, coraz większą ochotę miałam na niezdrowe żarcie, coraz ciężej było mi przestrzegać diety i w końcu się wykruszałam. Lepiej raz a dobrze odciąć się od starych nawyków, jak to napisała pewna użytkowniczka w innym temacie : Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Raczkowanie
|
Tak, ja też się z tym zgadzam, mam taki charakter,że też łatwiej mi ruszyć z koksem i dlatego jestem na tej właśnie diecie. Jestem, tzn. przestrzegam jej zasad, a jak bym wbudowała w to jakąś teorię zupełnie nie zgodną z ideą diety, to nie twierdziłabym, że wciąż na niej jestem
![]() Niedługo przejdę na 3. fazę i wtedy będę ogólnie odżywiać się zdrowo, ale bez żadnych restrykcji. Teraz dopiero czuję, że będę potrafiła tak żyć i się kontrolować. Wcześniej to było niemożliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
zgrzeszylam
![]() ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Raczkowanie
|
Ja również... Sumienie nie robi mi wyrzutów, ale żołądek owszem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
OMFG, czuję się paskudnie
![]() Teraz z przyjemnością będę wracać do diety, po tym świątecznym żarciu jest fatalne samopoczucie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Raczkowanie
|
Ja na szczęście nie obchodzę świąt, więc jadłospis jest OK, ale i tak mam na koncie okropny grzech. Dostałam 3 dni temu dużą czekoladę i zjadłam ją całą :/
![]() ![]()
#4947 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja też nagrzeszyłam ![]() ![]() ![]() Jak to jest z mąką?Ile można w 2 fazie użyć i jakiej?Możemy używać mąki ziemniaczanej?
http://fitness.dieta.pl/zobacz/straz...9df4dbcccb.png Edytowane przez beatazygadlo Czas edycji: 2012-04-09 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
No właśnie. Wydaje mi się, że przez to, że I faza jest tak restrykcyjna, zjada się zaledwie około 1000 kcal dziennie i szybko się na niej chudnie to na II fazie nie chudnie się nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, dziewczyny
![]() Od jutra zaczynam moje ...-naste podejście do diety South Beach ![]() Już kilka razy się do niej przymierzałam, po pierwszych kilku dniach I fazy widziałam pierwsze efekty, ale węglowy głód zawsze mnie pokonywał ![]() Ostatnio sporo schudłam- jednak stres to najlepsza dieta- ale teraz znów powoli wskazówka wagi pnie się w górę. Pomyślałam, że SB ze swoim jasno określonym planem co można, a czego nie przywróci mnie na dobre tory. Poza tym nie ukrywam, że założyłam sobie wsparcie z Waszej strony i liczę, że nie pozwoli mi ono złamać się w chwilach słabości ![]() Nie pomyliłam się, prawda...? ![]() Na wstępie byłabym wdzięczna, gdyby któraś z Was zerknęła na mój jutrzejszy jadłospis. Wszelkie uwagi mile widziane. Śniadanie: jajecznica z dwóch jaj ze szczypiorkiem, papryka; kawa z mlekiem II śniadanie: wieśniaczek lekki Lunch: sałatka z mieszanki sałat, pieczonej w ostrrrrrych przyprawach cieciorki (ok. pół puszki), 1/4 kostki fety, suszonych pomidorów i papryki Podwieczorek: garść orzechów włoskich Kolacja: pierś z kurczaka pieczona w ziołach+ jakaś surówka. Może tak być? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]()
#4950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam wrażenie jakbym kojarzyła Twojego nicka ![]() generalnie jest ok, widzę, że wiesz o co chodzi i znasz zasady ![]() ...ale to moja opinia może ktoś inny się jeszcze wypowie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.