Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 19:04   #4201
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Ja twardnienie brzucha sprawdzam na siedząco. Jak mam twardy, usiądę i dalej jest twardy-nie zmienia kształtu tylko przypomina twardą w dotyku piłkę d kosza to znaczy, że to to. Czasem twardnieje ale tak lekko od wysiłku i wydaje mi się, że to te dozwolone w ciągu dnia twardnienia.
Ja zwykle twardy brzuch mam albo jak dużo chodzę i stoję ogólnie, albo jak długo siedzę w jednej pozycji. W tej chwili mam miękki, czasem bywa twardszy, ale nigdy ni był twardy jak piłka do kosza czy głaz.
Koleżanka, której sie brzuch stawiał - i w efekcie urodziła - mówiła, że ma się wrażenie, jakby się miało kamień zamiast brzucha, że leżenie nie pomaga, po prostu brzuch stoi i nie chce popuścić.

Phdwao, ja nigdy nie miałam problemów z zatwardzeniem, ale widocznie za dużo zjadłam winogron albo innych rzeczy. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:07   #4202
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mówię do mojego D. "przynieś mi apap" przynosi mi a że ciemno to ja hop do buzi. Co ten apap taki kwaśny. A on mi tabletkę dowcipną przyniósł. A feee

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:08   #4203
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja zwykle twardy brzuch mam albo jak dużo chodzę i stoję ogólnie, albo jak długo siedzę w jednej pozycji. W tej chwili mam miękki, czasem bywa twardszy, ale nigdy ni był twardy jak piłka do kosza czy głaz.
Koleżanka, której sie brzuch stawiał - i w efekcie urodziła - mówiła, że ma się wrażenie, jakby się miało kamień zamiast brzucha, że leżenie nie pomaga, po prostu brzuch stoi i nie chce popuścić.

Phdwao, ja nigdy nie miałam problemów z zatwardzeniem, ale widocznie za dużo zjadłam winogron albo innych rzeczy. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
ja etz mam ten problem drugi dzien dopiero, nie wiem od czego

ja czulam brzuch jak kamien 2-3 razy i to w wyniki stresu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:08   #4204
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Muminku głowa do góry! To dla twojej niuni! O dobrej książce nie zapomnij!!!
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Heja!
Muminku, dobrze, że się Tobą zajmą!
Nareszcie koniec maratonu po rodzince i chwila dla mnie i męża
dziękuje dziewczyny,książka dopisana do listy

ja się pakuje z listą po póżniej w stresie wszystkiego zapominam
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:08   #4205
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

to ja tak wczoraj mialam jakby ktos mi na cala klatke i brzuch glaz rzucil az oddychac nie umialam :/

Amelcia
Stary 2012-04-09, 19:12   #4206
hanjah
Zakorzenienie

Gdzieś mam kartkę z listą rzeczy potrzebnych do szpitala w UK-a to się dość różni od tego co jest w Polsce Jutro wrzucę post tutaj i na pierwszą stronę
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:16   #4207
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
to ja tak wczoraj mialam jakby ktos mi na cala klatke i brzuch glaz rzucil az oddychac nie umialam :/
Kilka dni temu też mi się tak przydarzyło.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 19:20   #4208
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Gdzieś mam kartkę z listą rzeczy potrzebnych do szpitala w UK-a to się dość różni od tego co jest w Polsce Jutro wrzucę post tutaj i na pierwszą stronę
a to polozna tego nie daje?

Amelcia
Stary 2012-04-09, 19:25   #4209
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
a to polozna tego nie daje?
Daje W tej książce "Ready Steady Baby" też powinna być taka lista.
Ale jak wpiszę w wątku to będzie pod ręką
Dziewczyny z Polski taką listę mają i my też będziemy mieć
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:25   #4210
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię do mojego D. "przynieś mi apap" przynosi mi a że ciemno to ja hop do buzi. Co ten apap taki kwaśny. A on mi tabletkę dowcipną przyniósł. A feee

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

powiedz prince ja jakos wogóle na to nie wpadłam na początku że taki twardy brzuch to skurcz myslałam że tak ma być i już

prince Ty to potrafisz rozśmieszyć

ja twardnienie brzucha odczuwam tak:brzuch napompowany do maksimum jak piłka aż mam wrażenie że mi skóry na nim zabraknie,i tak mam teraz już cały czas oprócz tego skurcz raz na jakiś czas tak jakby macica się ściskała trzyma trzyma i zachwilę puszcza bardzo nieprzyjemne
powiem mu jutro.

ale mi wiruje w brzuchu. zbliża się chyba kolejna rewolucja

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:33   #4211
nicki86
Zadomowienie

Soleila, naprawdę podoba Ci się ten Zmierzch? o niebo piraci lepsi
I tak to siara. Mi się na staniku takie plamki porobiły, a też nie zauważyłam kiedy. Tylo raz przyłapałam mojego sutka jak lekko nacisnęłam że coś polecialo.

Muminku dobrze że idziesz do tego szpitala... lepsze to niż niepokój w domu i branie w ciemno leków. No i tak jak to dziewczyny pisały oswoisz się ze szpitalem. Ja też nigdy w swoim szpitalu nie lezałam, miałam tylo troche praktyk więc wiem jak od drugiej strony wygląda.

Niezłe te stwierdzenie do "dopuszczaniu" męża... ah ja teraz tak antyatracyjnie się czuje że nawet ochoty nie mam na jakieś przytulanki

Dobrze wiedzieć że ten wiesiołek od 36tygodnia, jakbyśmy tu zapomniały a któraś będzie pamiętałam niech przypomni jak będzie bliżej terminu
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 20:04   #4212
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ojoj mumineczku doczytałam że będziesz w szpitalu trzymaj się tam dzielnie z naszym małym muminkiem i koniecznie dawaj nam znać smsowo co u Ciebie wrócisz do nas spokojniejsza, z miękkim brzuniem i tak jak dziewczyny pisały przynajmniej poznasz szpital, położne, przy porodzie będzie już łatwiej zapisz jeszcze palmersa do listy
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:06   #4213
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Czy jecie sery typu feta czy mozarella w ciąży? Bo one ponoć podobnie jak pleśniowe ze względu na listeriozę są niewskazane.
tak, jak najbardziej. Nawet więcej, niż przed ciążą, skoro teraz z pleśniowymi muszę się ograniczać

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
O, nie widziałam
Nie mam pojęcia Też się przyzwyczaiłam do tego Fabianka... Znowu inni mnie w rodzinie maltretują, że chcą Jasia, Stasia albo Adasia, a ja kurde nie chcę Bo Fabian nam się podoba, ale na 90%, a chciałabym takie imię, które w 100% będzie nam odpowiadało.
a myślisz, że znajdziesz takie? bo u mnie jak się okazało, że będzie córka, to postawiłam krzyżyk na idei imienia podobającego mi się w 100% - takie po prostu nie istnieje

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
My jeszcze drugie imię musimy dać. W ogóle moja mama powiedziała wczoraj, że jej się imię Klara nie podoba, bo to takie niemieckie
eee?
(jeszcze żeby ono jakoś szczególnie popularne w DE było - ale nie jest)

Cytat:
wiecie, ze ja jeszcze nie byłam w szpitalu, w ktorym zamierzam rodzić?
ja też nie
Ba! ja nawet nie wiem w którym chcę rodzić (kandydatury na razie są trzy)

Cytat:
o rany

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:20   #4214
agunia82
Zakorzenienie

Hej

wróciłam od rodziców, wybyczyłam się za wszystkie czasy

Muminku te szpital na pewno Wam dobrze zrobi, niech lepiej sprawdzą wszystko co i jak, będzie dobrze.

Co do twardnienia - brzuch normalnie powinien być miękki, tak, że poddaje się łatwo pod naciskiem. Jeśli przy dotyku przypomina piłkę, nawet taką z której nieco powietrza uszło, to znaczy, że twardnieje. Często przy tym rzeczywiście czuć, jakby był ciężki. Tylko że ja czasami mam też takie uczucie ciężkości i napięcia, ale brzuch jest miękki, więc samo to nie musi oznaczać twardnienia brzucha. Generalnie to jak sobie go często w ciągu dnia o różnych porach podotykacie to powinnyście poczuć różnicę między miękkim a twardym brzuchem.
Ja dodatkowo oprócz tego, że brzuch potrafiłam mieć często i długo taki na wpół twardy, to miałam te skurcze o których pisze muminek. Brzuch stawał się twardy jak głaz, baaaardzo nieprzyjemne uczucie (chociaż nie bolało), czasem te skurcze były tak mocne, że miałam wrażenie, że mi macicę na drugą stronę wykręci. Teraz po fenoterolu tych najsilniejszych skurczy nie mam, ale jednak dalej występują takie, że brzuch twardnieje jak głaz, no i dalej często jest na wpół twardy, z tym że i dawkę leku mam jeszcze malutką.
Jutro idę do gina to pewnie mi dawkę zwiększy.

A co do wiesiołka - to jak zdążę to też zamierzam brać jeszcze mi zapas został, bo przed zajściem łykałam

Ach i zapomniałabym, przywieźliśmy już od rodziców łóżeczko

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-04-09 o 20:23
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:52   #4215
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
hej kobietki,właśnie wróciliśmy od teściów,dzwoniliśmy do gina właściwie to mąż dzwonił bo się troszke denerwowałam i ponieważ brzuch bez zmian czyli dalej twardy gin najpierw stwierdził żeby brać 6x po całej tabletce fenoterolu gdzie po połówce mam puls 110!ale zaraz powiedział że lepiej przyjechać do szpitala na kilka dni to wszystko sprawdzą usg ktg itd.
Wiec jutro na 9 ide do szpitala wiem że dla dzidzi to najlepsze i ja będe spokojniejsza jak wszystko sprawdzą,ale jestem przerażona bo nigdy nie leżałam w szpitalu,nie wiem nawet co zabrać ze sobą piżame szlafrok ręcznik klapki kosmetyczkeboje się
Bidulko, nic się nie martw - będziesz w dobrych rękach no i może położne poznasz więc na finiszu może być znacznie łatwiej
Leżałam raz w szpitalu miesiąc przed ciążą - miałam robioną drożność jajowodów - jak widać z zadowalającym skutkiem. No i leżałam w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić więc choć trochę wiem czego się spodziewać.
Pamiętaj o talerzyku, sztućcach, herbacie. Ładowarce do fona, przyborach toaletowych, ręczniku, dokumentacji dot. ciąży, może tez o lekach, które zażywasz...

Cytat:
Łolaboga, numer wymiata! Jak rozumiem to była luteina he he, fajnie wiedzieć jaki ma smak

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Acha no to wychodzilo by że często mi Twardnieje . jutro o tym mu powiem Zobacze co on na to.

właśnie Mnie czyści. Siedze na kibelku

pozdro Z tronu
Brzuch tez mi twardnieje ale zauważyłam, że to zawsze następuje po dniu wzmożonego wysiłku...tak miałam w niedziele, po sobotnich szaleństwach ze szmatą
Rozwolnienia zazdraszczam bo póki co to masakra

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:58   #4216
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no i goscie poszli

Amelcia
Stary 2012-04-09, 21:00   #4217
pumas
Zakorzenienie

Aga, co to za lozeczko przywiezliscie?

Dziewczyny, nie mam się już w co ubierać - serio, po prostu ręce opadają. Póki nie chodziłam do pracy to spoko, zawsze się coś znalazło, a jutro mam iść do biura i znowu konsternacja, co tu włozyc, zeby sie nie zakisić, nie ugnieść brzucha, ale w miare wygladac
Stary 2012-04-09, 21:02   #4218
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pijana_powietrzem widze Cie

Cytat:

Dziewczyny, nie mam się już w co ubierać - serio, po prostu ręce opadają. Póki nie chodziłam do pracy to spoko, zawsze się coś znalazło, a jutro mam iść do biura i znowu konsternacja, co tu włozyc, zeby sie nie zakisić, nie ugnieść brzucha, ale w miare wygladac
Musisz sie zaopatrzyc w jakies sukieneczki jezeli zamierzasz jeszcze troszke pracowac

Amelcia
Stary 2012-04-09, 21:03   #4219
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

moje stare, które przeżyło 4 dzieci i jakieś dwadzieścia kilka lat na strychu przeleżało wszystkie znajome mi radziły, że jak mam takie łóżeczko, które przetrwało 4 dzieci i jest całe i w miarę dobre, to mam brać i się nie zastanawiać, bo te nowe i dość tanie łóżeczka to jeden szajs i już po jednym dziecku są całe rozklekotane.

Z ubraniami mam ten sam problem. Mam dwie tuniko-sukienki i w nich prawie cały czas pomykam plus leginsy. Jak się zrobi cieplej to łatwiej będzie ciuchy dobrać, teraz to jakiś koszmar

Aaaa i mama mi zrobiła niespodziankę i kupiła parę ciuszków dla małej, jutro cyknę fotki i wam pokażę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 21:12   #4220
pumas
Zakorzenienie

Tak, będę musiała coś kupić i to szybko... ale co mam zrobić, skoro nic mi się nie podoba, po prostu nic! We wszystkim wyglądam śmiesznie, albo jak zdewociała ciotka klotka, albo jak grubas w za małych ciuchach. Na ten tydzień może jeszcze coś wymyślę, ale pozniej może byc ciężko

Aga, pewnie, że te łozeczka to szajs, ja po tym co my kupimy tez nie spodziewam się niewiadomo czego, ale i cena też normalna, nie jakas wysoka, nie najnizsza, dla jednego dziecka starczy

No nic laseczki, lecę pouczyć się business english na jutrzejsze konwersacje z naszym nativem o 7 rano, help !!!!!!!!!!!!!!!

Dobrej nocy
Stary 2012-04-09, 21:14   #4221
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Aga pokazuj lozeczko

Amelcia
Stary 2012-04-09, 21:16   #4222
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Aga pokazuj lozeczko
haha spokojnie, póki co jest złożone i trzeba go doprowadzić do porządku - oszlifować trochę papierem ściernym i chyba pomalować, jak teściu przyjedzie to się tym zajmie. Jak będzie gotowe to się pochwalę

Stary 2012-04-09, 21:18   #4223
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jak mnei wszystko denerwujeeeeeeeeeeeeee

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-04-09 o 21:19
Stary 2012-04-09, 21:20   #4224
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno Branzoletki nie bylo
hmmm a nie pisała coś przed świętami, że dokańczają remont mieszkania w końcu? Coś mi się takiego kojarzy

Stary 2012-04-09, 21:21   #4225
chce_byc_mama
Zakorzenienie

juz usunelam ten post bo zauwazylam ze byla ale wklepala tylko jeden post i tyle dlatego tak jakos jej nie zauwazylam

Amelcia
Stary 2012-04-09, 21:26   #4226
red_scorpio
Rozeznanie

dla jednych wesołe dla innych przerażające ..

http://dlanoworodka.pl/wesola_instrukcja/

Stary 2012-04-09, 21:36   #4227
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
dla jednych wesołe dla innych przerażające ..

http://dlanoworodka.pl/wesola_instrukcja/
ehh widzialam to. okropne

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

znowu mi tak duszno i ciezko sie oddycha

Amelcia
Stary 2012-04-09, 21:48   #4228
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Muminku dobrze że idziesz do tego szpitala... lepsze to niż niepokój w domu i branie w ciemno leków. No i tak jak to dziewczyny pisały oswoisz się ze szpitalem. Ja też nigdy w swoim szpitalu nie lezałam, miałam tylo troche praktyk więc wiem jak od drugiej strony wygląda.
też tak myśle,bo ta dawka 6x1 tabl.fenoterolu mnie przeraziła,a tak to wszystko sprawdzą i będe spokojna
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ojoj mumineczku doczytałam że będziesz w szpitalu trzymaj się tam dzielnie z naszym małym muminkiem i koniecznie dawaj nam znać smsowo co u Ciebie wrócisz do nas spokojniejsza, z miękkim brzuniem i tak jak dziewczyny pisały przynajmniej poznasz szpital, położne, przy porodzie będzie już łatwiej zapisz jeszcze palmersa do listy
dziękuje Kochana,będe dawała znać,może wszystkie badania zrobią jutro i mnie wypuszczą lece pakować palmersa
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

wróciłam od rodziców, wybyczyłam się za wszystkie czasy

Muminku te szpital na pewno Wam dobrze zrobi, niech lepiej sprawdzą wszystko co i jak, będzie dobrze.

Co do twardnienia - brzuch normalnie powinien być miękki, tak, że poddaje się łatwo pod naciskiem. Jeśli przy dotyku przypomina piłkę, nawet taką z której nieco powietrza uszło, to znaczy, że twardnieje. Często przy tym rzeczywiście czuć, jakby był ciężki. Tylko że ja czasami mam też takie uczucie ciężkości i napięcia, ale brzuch jest miękki, więc samo to nie musi oznaczać twardnienia brzucha. Generalnie to jak sobie go często w ciągu dnia o różnych porach podotykacie to powinnyście poczuć różnicę między miękkim a twardym brzuchem.
Ja dodatkowo oprócz tego, że brzuch potrafiłam mieć często i długo taki na wpół twardy, to miałam te skurcze o których pisze muminek. Brzuch stawał się twardy jak głaz, baaaardzo nieprzyjemne uczucie (chociaż nie bolało), czasem te skurcze były tak mocne, że miałam wrażenie, że mi macicę na drugą stronę wykręci. Teraz po fenoterolu tych najsilniejszych skurczy nie mam, ale jednak dalej występują takie, że brzuch twardnieje jak głaz, no i dalej często jest na wpół twardy, z tym że i dawkę leku mam jeszcze malutką.
Jutro idę do gina to pewnie mi dawkę zwiększy.

A co do wiesiołka - to jak zdążę to też zamierzam brać jeszcze mi zapas został, bo przed zajściem łykałam

Ach i zapomniałabym, przywieźliśmy już od rodziców łóżeczko
dzięki Agunia ciekawe jaką będziesz miała dawkę,mi 6x1/2 nic nie dało,ale zobaczymy jutro co jest grane,super że przywieżliście łóżeczko
Cytat:
Bidulko, nic się nie martw - będziesz w dobrych rękach no i może położne poznasz więc na finiszu może być znacznie łatwiej
Leżałam raz w szpitalu miesiąc przed ciążą - miałam robioną drożność jajowodów - jak widać z zadowalającym skutkiem. No i leżałam w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić więc choć trochę wiem czego się spodziewać.
Pamiętaj o talerzyku, sztućcach, herbacie. Ładowarce do fona, przyborach toaletowych, ręczniku, dokumentacji dot. ciąży, może tez o lekach, które zażywasz...
racja dowiem się co mnie czeka,i napewno będzie mi łatwiej bo ja jestem z tych co się stresują nowym miejscem i obcymi ludżmi a tak będe miała okazję poznać personel i warunki,dziękuje za wskazówki do listy!

dobra zmykam spać Kochane!napewno się odezwe!
za wszystkie jutrzejsze wizyty!
i dziękuje Wam za wsparcie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:51   #4229
red_scorpio
Rozeznanie

Ja tez uciekam bo wczoraj poszalałam i kładłam się po 1
Paputki Mamusie

Stary 2012-04-09, 22:09   #4230
Linka25
Zakorzenienie

Muminku spóźniłam się, ale trzymam kciuki. bardzo dobrze że sprawdzicie z ginem co i jak zamiast zwiększać tak naprawdę w ciemno dawkę leku. Trzymaj się
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości