zazdrośnice cz. 53 :-) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 15:01   #4681
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)

W takim razie bardzo ładna ta hortensja

Ps. Dzień dobry.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 15:52   #4682
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ogólnie bratowa odchudza się w ciąży bo się boi o sylwetkę i schudła już 2 kg
Żeby się odchudzać w ciąży, to trochę przesada, ale myślę, że warto dbać w tym czasie o sylwetkę, ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. Według mnie większość osób w ciąży traktuje swój stan jako wymówkę, żeby jeść ile wlezie i co popadnie Ale to tylko moje zdanie
CzarnaKocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:54   #4683
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez karoline3ek Pokaż wiadomość
Późno już ale nie wytrzymałam....

Jestem zaręczona!
Gratuluję

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:08   #4684
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnaKocurka Pokaż wiadomość
Żeby się odchudzać w ciąży, to trochę przesada, ale myślę, że warto dbać w tym czasie o sylwetkę, ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. Według mnie większość osób w ciąży traktuje swój stan jako wymówkę, żeby jeść ile wlezie i co popadnie Ale to tylko moje zdanie
jej mama jej podobno powiedziała że dostanie cellulitu i wtedy właśnie zaczęły się te chore akcje że jadła same kisielki co wam mówiłam i już chyba z 5. raz leży na podtrzymaniu

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:38   #4685
stygmatek
Zakorzenienie

Jejkuuu jak mi szkoda mojego kota
Zabrałam ją z domu, bo mam wrażenie, że ma przepuklinę, albo jakąś narośl- coś dziwnego i godnego przynajmniej popatrzenia przez dobrego lekarza. Rodzice nie mają czasu z nią jeździć na RTG więc zapadła decyzja, że ja ją zabiorę do siebie i jutro i w środę obskoczę lekarza, RTG i w razie konieczności- operację w później rodzice po nią przyjadą.
W samochodzie było ok, większość czasu spała. Ale w mieszkaniu.... najpierw mnie nie odstępowała na krok. Nawet sikać musiałam z nią przy nodze a teraz się bidula schowała w kącie i siedzi przerażona
Lubi parasolki więc zrobiłam jej namiot z parasolki i koca- ciemno, ciepło, może będzie się czuła "bezpieczniej.
Na noc spróbuję ją przekonać, żeby ze mną spała.
Kurcze, strasznie mi jej szkoda, ale nie ma innego wyjścia

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:48   #4686
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
jej mama jej podobno powiedziała że dostanie cellulitu i wtedy właśnie zaczęły się te chore akcje że jadła same kisielki co wam mówiłam i już chyba z 5. raz leży na podtrzymaniu
Tragedia...
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:38   #4687
kasia0912
Zakorzenienie

Hej Ja już po świętach Tż poznał całą moją rodziną i bardzo mu się podobało ja się wstawiłam i moja rodzina pierwszy raz mnie tak widziała spałam od 20 do 10 rano.

Karolinek wow Gratuluję.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:03   #4688
karola991
Zakorzenienie

Hej my dzisiaj pijemy ale ją jak na razie trzezwa :F
Stary 2012-04-09, 21:05   #4689
kasia0912
Zakorzenienie

Ja tam wypiłam wczoraj chyba z 10 kieliszków wódki i miałam pod humorek TŻ zadowolony ze świąt Jest suuuuuuuuuuuper

Dziś byliśmy spotkać ze znajomymi i pospacerowaliśmy nad wodą

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:12   #4690
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:

Że tak zapytam z ciekawosci... co na to Twój brat?
Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Jejkuuu jak mi szkoda mojego kota
Zabrałam ją z domu, bo mam wrażenie, że ma przepuklinę, albo jakąś narośl- coś dziwnego i godnego przynajmniej popatrzenia przez dobrego lekarza. Rodzice nie mają czasu z nią jeździć na RTG więc zapadła decyzja, że ja ją zabiorę do siebie i jutro i w środę obskoczę lekarza, RTG i w razie konieczności- operację w później rodzice po nią przyjadą.
W samochodzie było ok, większość czasu spała. Ale w mieszkaniu.... najpierw mnie nie odstępowała na krok. Nawet sikać musiałam z nią przy nodze a teraz się bidula schowała w kącie i siedzi przerażona
Lubi parasolki więc zrobiłam jej namiot z parasolki i koca- ciemno, ciepło, może będzie się czuła "bezpieczniej.
Na noc spróbuję ją przekonać, żeby ze mną spała.
Kurcze, strasznie mi jej szkoda, ale nie ma innego wyjścia
Bidna
3mam za nią kciuki
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:23   #4691
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Cytat:
Ehhh To zmienia postać rzeczy... Bo jak pisałam, dbanie o siebie i o linię w czasie ciąży jest wg mnie OK - uważam, że wbrew obiegowej opinii nie należy jeść za dwoje itd., ale to już zakrawa na obsesję.
Stary 2012-04-09, 21:39   #4692
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, Twoja bratowa zachowuje się niepoważnie. To chore. Przecież ryzykuje zdrowiem i życiem swojego dziecka - powinna udać się do specjalisty.

P. poszedł do pracy
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:39   #4693
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość

Że tak zapytam z ciekawosci... co na to Twój brat?
Mój brat nie ingeruje, robią sobie 2 osobne obiady i broni jej przed naszą mamą która martwi się niską wagą dziecka. Wad genetycznych nie ma więc może jak już urodzi to podtuczy się mlekiem i będzie zupełnie zdrowa dziewczynka. Wszyscy się bardzo martwią i czekamy na poród, termin ma 27. kwietnia. Kobieta obok niej miała podobny termin i dziecko jej się udusiło pępowiną.

Stary 2012-04-09, 21:46   #4694
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez karoline3ek Pokaż wiadomość
Późno już ale nie wytrzymałam....

Jestem zaręczona!
Gratuluję Piękne miałaś zaręczyny i piękny pierścień Szczęścia dla Was
To kiedy weselicho?

Kasia, fajnie, że spotkanko udane
Stygm, kciuki za kotka

U mnie święta o dziwo spokojnie. Wczoraj cały dzień oglądałam komedie romantyczne, dzisiaj też- do południa Potem byliśmy u babci, na spacer się z mamą wybrałam, poćwiczyłam i jestem

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

A, wczoraj miałam chwilę zazdrości bo moja 2 lata młodsza kuzynka zaręczyła się po 1,5 roku Ale jak sobie pomyślałam, że zaręczała się w święta przy rodzicach, co dla mnie jest najgorszą opcją z możliwych i nie chciałabym tak to mi przeszło
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:58   #4695
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość

A, wczoraj miałam chwilę zazdrości bo moja 2 lata młodsza kuzynka zaręczyła się po 1,5 roku Ale jak sobie pomyślałam, że zaręczała się w święta przy rodzicach, co dla mnie jest najgorszą opcją z możliwych i nie chciałabym tak to mi przeszło
miałam to samo rok temu tylko że w święta wtedy zaręczała się kuzynka P. i jest ode mnie starsza, ale w związku jest krócej niż ja z lubym ale też mi przeszło, jak pomyślałam, że miała zaręczyny w święta i przy rodzicach

u nas fajnie wczoraj mieliśmy taki seks... naprawdę seks życia.na samo wspomnienie mam dreszcze potem miałam zjazd humoru, bo skoro jest nam tak cudownie w życiu, dbamy o siebie, kochamy się, nie wyobrażamy sobie świata bez siebie, w łóżku też jest przewspaniale, to dlaczego... no kurde, dlaczego się nie oświadcza i spytałam P. o to, czy z zaręczynami na coś czeka, na moją obronę, na kupno mieszkania, na swoją trzydziestkę czy coś... Dzisiaj z kolei poprosiłam go, by się zastanowił, gdzie nas widzi za 5 lat. i jak to przemyśli, to pogadamy.
Poza tym było super zdecydowaliśmy się na kota! nazwiemy go Orion albo Syriusz, choć w grę wchodzą jeszcze Merkury, Szmer albo Arrakis ale raczej stanie na Orionie lub Syriuszu szkoda tylko, że na kotka musimy czekać, aż zmienimy mieszkanie... ale fajnie wiedzieć, że kiedyś będzie z nami kot
a poza wszystkim dostałam kasę od rodziny lubego (u mnie nie daje się prezentów na Wielkanoc, nawet nie wiedziałam, że coś dostanę) i w związku z tym kupuję nadprogramowe buty, jea lub torebkę, tego akurat potrzebuję hm... muszę to przemyśleć
Stary 2012-04-09, 22:10   #4696
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
u nas fajnie wczoraj mieliśmy taki seks... naprawdę seks życia.na samo wspomnienie mam dreszcze potem miałam zjazd humoru, bo skoro jest nam tak cudownie w życiu, dbamy o siebie, kochamy się, nie wyobrażamy sobie świata bez siebie, w łóżku też jest przewspaniale, to dlaczego... no kurde, dlaczego się nie oświadcza i spytałam P. o to, czy z zaręczynami na coś czeka, na moją obronę, na kupno mieszkania, na swoją trzydziestkę czy coś...
i na co czeka ?
przesadzacie że zaręczyny przy rodzicach to coś strasznego

Stary 2012-04-09, 22:14   #4697
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
i na co czeka ?
nie wiem.

nie twierdzę, że strasznego twierdzę, że ja bym nie chciała dla mnie zaręczyny to coś między dwojgiem ludzi, nie chciałabym świadków a już tym bardziej pytania o moją rękę, bo sama decyduję, komu ją dam po prostu ta tradycja mi się nie podoba i tyle
Stary 2012-04-09, 22:24   #4698
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Cytat:
u nas fajnie wczoraj mieliśmy taki seks... naprawdę seks życia.na samo wspomnienie mam dreszcze potem miałam zjazd humoru, bo skoro jest nam tak cudownie w życiu, dbamy o siebie, kochamy się, nie wyobrażamy sobie świata bez siebie, w łóżku też jest przewspaniale, to dlaczego... no kurde, dlaczego się nie oświadcza
Mogłabym się pod tym podpisać wszystkimi łapkami...
Stary 2012-04-09, 22:28   #4699
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
miałam to samo rok temu tylko że w święta wtedy zaręczała się kuzynka P. i jest ode mnie starsza, ale w związku jest krócej niż ja z lubym ale też mi przeszło, jak pomyślałam, że miała zaręczyny w święta i przy rodzicach

u nas fajnie wczoraj mieliśmy taki seks... naprawdę seks życia.na samo wspomnienie mam dreszcze potem miałam zjazd humoru, bo skoro jest nam tak cudownie w życiu, dbamy o siebie, kochamy się, nie wyobrażamy sobie świata bez siebie, w łóżku też jest przewspaniale, to dlaczego... no kurde, dlaczego się nie oświadcza i spytałam P. o to, czy z zaręczynami na coś czeka, na moją obronę, na kupno mieszkania, na swoją trzydziestkę czy coś... Dzisiaj z kolei poprosiłam go, by się zastanowił, gdzie nas widzi za 5 lat. i jak to przemyśli, to pogadamy.
Poza tym było super zdecydowaliśmy się na kota! nazwiemy go Orion albo Syriusz, choć w grę wchodzą jeszcze Merkury, Szmer albo Arrakis ale raczej stanie na Orionie lub Syriuszu szkoda tylko, że na kotka musimy czekać, aż zmienimy mieszkanie... ale fajnie wiedzieć, że kiedyś będzie z nami kot
a poza wszystkim dostałam kasę od rodziny lubego (u mnie nie daje się prezentów na Wielkanoc, nawet nie wiedziałam, że coś dostanę) i w związku z tym kupuję nadprogramowe buty, jea lub torebkę, tego akurat potrzebuję hm... muszę to przemyśleć
Nie ma to jak się pocieszyć czyimiś zaręczynami z przekonaniem, że nasze będą lepsze
Gratuluje decyzji o kotku

Cytat:
Cytat:
nie twierdzę, że strasznego twierdzę, że ja bym nie chciała dla mnie zaręczyny to coś między dwojgiem ludzi, nie chciałabym świadków a już tym bardziej pytania o moją rękę, bo sama decyduję, komu ją dam po prostu ta tradycja mi się nie podoba i tyle
Ja też po prostu bym nie chciała w ten sposób
Raz, że święta są dla mnie oklepaną i banalną chwilą na zaręczyny (to tak jakby droga na skróty- bo nie trzeba budować specjalnej atmosfery, skoro jest świątecznie...).
Dwa, że zaręczyny to dla mnie intymna chwila, która powinna odbyć się tylko we dwoje. Po co Miłość Życia ma prosić mojego tatę o rękę, skoro bierze mnie całą?

Także nawet jak opowiadałam D. o zaręczynach kuzynki, to napomknęłam mu, że nasze na pewno będą lepsze Mam czas, poczekam

Aha, jeszcze coś chciałam Koleżanka wczoraj wychodziła za mąż i znalazła chwilę w trakcie wesela, by wejść na fb i zmienić status związku i nazwisko Fejsbók żondzi
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023

Edytowane przez gothka152
Czas edycji: 2012-04-09 o 22:30
Stary 2012-04-09, 22:33   #4700
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa, Twoja bratowa zachowuje się niepoważnie. To chore. Przecież ryzykuje zdrowiem i życiem swojego dziecka - powinna udać się do specjalisty.
Smutne to, że kobieta bardziej myśli o sobie i obwodzie swoich ud, niż o dziecku, które nosi
Ostatnio kupowałam witaminki, które mi gin zalecił, żeby już zacząć brać i przy okazji kupowałam Skrzypowitę dla mamy. Pani farmaceutka mnie upomniała, że w ciąży nie powinnam jeść tych tabletek, to jej wyjaśniłam, że ja jeszcze nie, ale pan doktor zalecił karmić dzidziusia już teraz wywiązała się rozmowa o tym, że bywało, że kobiety w ciąży przychodziły do niej chciały kupować ThermLine i inne specyfiki odchudzające - DLA SIEBIE
No comments...
Cytat:
i na co czeka ?
Fakt - jest to do przeżycia. Sama przeżyłam, mijają już prawie dwa lata od tego momentu, a ja ciągle czuję się dobrze
Inna sprawa, że moich rodziców nikt o zdanie nie pytał, oni po prostu byli obok

Edytowane przez raingirl
Czas edycji: 2012-04-09 o 22:36
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 22:35   #4701
najfajniejsza
Zakorzenienie

gothka, ja też się cieszę ja od dawna chciałam kota, ale P. kręcił nosem, a teraz sam mi mówi: "wiesz co, chcę kota ". i on to nawet chciałby niedługo, na tym mieszkaniu, ale ochłonęliśmy i uznaliśmy, że nie da rady tutaj, a szkoda ale kot będzie, słowo się rzekło
a koleżanka pewnie z komórki, będąc w toalecie napisała na FB
Stary 2012-04-09, 22:37   #4702
karola991
Zakorzenienie

Najka masz parcie na zareczyny ja już odpuscilam bo ciągle czekałam i.sie roczarowywalam bez sensu to wszystko ciągle rozmowy o ślubie planach na przyszłość a tu nic nasze rodziny tylko o tym mówią już po woli mnie to wkurza bo u rodziców nie ma innego tematu niż nasz ślub ją nie będę za tz decydować i sie ciągle wkurzac o.
Stary 2012-04-09, 22:40   #4703
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
Najka masz parcie na zareczyny ja już odpuscilam bo ciągle czekałam i.sie roczarowywalam bez sensu to wszystko ciągle rozmowy o ślubie planach na przyszłość a tu nic nasze rodziny tylko o tym mówią już po woli mnie to wkurza bo u rodziców nie ma innego tematu niż nasz ślub ją nie będę za tz decydować i sie ciągle wkurzac o.
prawdziwa zazdrośnica nigdy nie odpuszcza
a tak serio to nie wiem, ja chyba nie umiem nad tym po prostu przejść do porządku i przeczekać. głupia jestem, wiem...
w takich chwilach, gdy jest między nami filmowo dobrze, gdy w danym momencie brakuje tylko tego pytania, łapie mnie to, że tego chcę, że potrzebuję. i że nie rozumiem, czemu dotąd on tego nie zrobił. a u mnie co w sercu, to na języku
i nasze rodziny nie gadają, chyba nas skreślili w tej materii jak już gadają to tylko o kupnie mieszkania
Stary 2012-04-09, 22:44   #4704
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
nie pojmuję tego Twojego chłopa, no!
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 22:45   #4705
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
gothka, ja też się cieszę ja od dawna chciałam kota, ale P. kręcił nosem, a teraz sam mi mówi: "wiesz co, chcę kota ". i on to nawet chciałby niedługo, na tym mieszkaniu, ale ochłonęliśmy i uznaliśmy, że nie da rady tutaj, a szkoda ale kot będzie, słowo się rzekło
a koleżanka pewnie z komórki, będąc w toalecie napisała na FB
Koty są fajne i kochane Ja też chcę kiedyś kotka i cieszę się, że mój D. to taki sam kociarz jak ja Konieczne do właściwej egzystencji posiadanie kota to jedna z niewielu spraw, co do której zgadzamy się w całej rozciągłości

A z koleżanki się uśmiałam, ja bym nie miała chyba głowy na własnym weselu wchodzić na fejsa Inna sprawa, że nie mam fejsa w telefonie
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2012-04-09, 22:49   #4706
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
nie pojmuję tego Twojego chłopa, no!
piąteczka!
ale kocham go bardzo, bardzo, bardzo mocno, więc mu to łaskawie wybaczam
Stary 2012-04-09, 22:50   #4707
karola991
Zakorzenienie

Teraz tak pewnie teraz tak mowie a jak dopadnie mnie kryzys to tez bardzo chce... eh ciężki nasz zazdrosnicowy żywot
Stary 2012-04-09, 22:52   #4708
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Teraz tak pewnie teraz tak mowie a jak dopadnie mnie kryzys to tez bardzo chce... eh ciężki nasz zazdrosnicowy żywot
Napiłabym się z Tobą
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2012-04-09, 22:57   #4709
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
nooo...

u mnie i tak nie ma źle, odkąd nie mam czasu myśleć za dużo ale zdarza mi się i to często, przyznaję
ale ok, zobaczymy, co mi powie o swojej wizji nas za 5 lat.
Stary 2012-04-09, 23:03   #4710
peach_passion
Zakorzenienie

ja sobie parę razy postanawiałam, że od teraz nie czekam na zaręczyny, będzie co ma być itd., ale po miesiącu przychodził kryzys i znowu mi się zachciewało
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości