Krakowianki - część XVII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 14:31   #931
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XVII

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio przez zmiany różnego typu brakuje mi rozmów z kobietami przez co okrutnie się męczę - coś nas łączy
Mnie też brakuje takich babskich rozmów

Napiszesz coś o sobie?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 14:38   #932
francuski pocalunek
Zadomowienie

i ja mam podobnie

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 14:44   #933
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Mnie też brakuje takich babskich rozmów

Napiszesz coś o sobie?
Mieszkam w Krakowie od urodzenia, studiuję i aktywnie kombinuję gdzie załapać się na praktyki na wakacje, żeby móc wpisać w CV coś "branżowego". Do tego mam 3 koty i mnóstwo kaktusów, więc idealnie rokuję na zgryźliwą starą pannę
Stary 2012-04-09, 14:47   #934
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Hey Hey .
Mam 35 lat pracuje w biurze jako pracownik biurowo ksiegowy do tego jeszcze robie szkole -ksiegowosc a uwielbiam historie starozytna, psychologie, perfumy i mode
I mam popsute cale swieta - bo chcez mienic prace jako ze wtej w ktorej jestem panuje fatalna atmosfera i juz zaczynam popadac w depresje z tego powodu Planowalam ze nie chce z nimi przedluzac umowy - mam do lipca - i chce isc na bezrobocie i szukac czegos intensywnie. Niestety ze strony rodziny (ciocia-ktora wychowywala mnie po smierci mamy ) i znajomych slysze ze umre z glodu i pracy nie znajde bo teraz ciezkie czasy.
No i z nerwow az nie spie.
Plakac mi sie chce.
Przepraszam ze tak od razu pisze ale musialam to z siebie wyrzucic.

Przegladalam watek i ogromnie mi sie spodobalo toz e sie spotkac mozna ze nie tylko jestescie tutaj w swiecie wirtualnym ale i realnym rowniez
Pozdrawiam
Hej! Jestem w tej samej sytuacji . A raczej podobnej - ja zrezygnowałam z pracy, bo już nie mogłam wytrzymać . I na dodatek mam zamiar się przekwalifikować, więc zadanie tym bardziej trudne . Nie znam się na rynku księgowych w Krakowie, ale wydaje mi się, że księgowa, to nie jest jakiś rzadko poszukiwany profil (tym bardziej, że byłaś na kilku rozmowach ) i powinno się udać!

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz zmienic pracę to zacznij już poszukiwania nowej, nie czekaj aż skończy Ci się umowa, tylko już działaj Będziesz miała czas na rozejrzenie się po rynku pracy i nie będziesz musiała iśc na bezrobocie bo myślę, że bez problemu płynnie możesz przejśc z jednej pracy do drugiej. Nie ma co się załamywac, trzeba działac Do odważnych świat należy
Dokładnie tak!

Jakbyś potrzebowała uwag dotyczących CV, to wal śmiało . Pracowałam w rekrutacji dwa lata .

Do wszystkich - może spotkanie w tym tygodniu? Mam nadzieję, że moja wiadomość nie zginie, bo dużo do nadrabiania nie ma . Czwartek?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 14:50   #935
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
i ja mam podobnie
To mam nadzieję, że na dobry wątek trafiłyśmy Jak widzę Ty też właśnie dołączyłaś. Może za jakiś czas już nie będzie nam brakowało takich rzeczy

Cytat:
Mieszkam w Krakowie od urodzenia, studiuję i aktywnie kombinuję gdzie załapać się na praktyki na wakacje, żeby móc wpisać w CV coś "branżowego". Do tego mam 3 koty i mnóstwo kaktusów, więc idealnie rokuję na zgryźliwą starą pannę
Też od urodzenia mieszkam w Krakowie, też studiuję Co studiujesz? A praktyki to już teraz musisz, jesteś na 3 roku? Czy tak sama od siebie chcesz?
Ja mam jednego psa, ale się go boję, bo fałszywy jest Dobrze, że nie mieszka w domu
Stara panna? Do tego trzeba mieć jeszcze wiek, a skoro studiujesz, to myślę, że jednak nie zaliczasz się

Stary 2012-04-09, 14:55   #936
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja barrrdzo bym w końcu chciała, ale w czwartek mam wieczorem blok językowy, którego za bardzo opuścić nie mogę, bo mam już 2 nieobecności

III rok, matematyka stosowana; praktyki obowiązkowe zrobiłam zeszłego lata, ale w firmie związanej z ubezpieczeniami, a w przyszłości bardziej będę związana z zarządzaniem i zarządzaniem ryzykiem zapewne
Stary 2012-04-09, 14:56   #937
francuski pocalunek
Zadomowienie

SdC wiesz ja poki co jestem pelna wiary ze cos znajde Chociaz zdaje sobie sprawe ze jest trudno ale jesli teraz ni e zrobie zadnego kroku to znow tam utkne na dwa lata pewnie i skoncze z nerwica albo z depresja.

Wredna Myszka tak ja takze dzis dolaczylam
Mam nadzieje ze znjade tutaj kolezanki .

A dzis jeszcze staram sie leniuchowac

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

KLIK
Stary 2012-04-09, 14:59   #938
nicRu
maszyna, nie człowiek

SdC To w takim razie:
co w CV najabrdziej przykuwa wzrok, na co się patrzy ? Czy - jeśli nie zastrzegają sobie, że chcą "CV ze zdjęciem" - to faktycznie zdjęcia lepiej nie dodawać? W jakim języku pisać CV? Bo spotkałam się z nastepującymi styuacjami:
- zdjęcie za brzydkie, osoba nie wzbudza sytuacji
- zdjęcie łądne, odciąga uwagę od treści merytorycznej, więc pewnie autor/ka nic nie umie
- polska firma, chcą CV po angielsku, nei zastrzegają sobie tego, ale obcojęzycznym można zapunktować
- zdecydowanie niepolska firma, do tego stanowisko związane z kontaktami ze Skandynawią, obcojęzyczne CV i pytanie "czy wstydzi się pani/pan swojej narodowości i chciał/a pani/pan okazać to wysyłając obcojęzyczne CV?"
Stary 2012-04-09, 15:05   #939
WrednaMyszka
Zakorzenienie

nicRu
Mogę się coś zapytać odnośnie praktyk? Bo mnie to za jakiś czas czeka, a też myślałam, żeby może w wakacje coś spróbować Pewnie dziwne pytanie: ale co się właściwie robi na takich praktykach? Kawę parzy, kseruje itp.? I jak w ogóle się na nie dostać?

Cytat:
SdC To w takim razie:
co w CV najabrdziej przykuwa wzrok, na co się patrzy ? Czy - jeśli nie zastrzegają sobie, że chcą "CV ze zdjęciem" - to faktycznie zdjęcia lepiej nie dodawać? W jakim języku pisać CV? Bo spotkałam się z nastepującymi styuacjami:
- zdjęcie za brzydkie, osoba nie wzbudza sytuacji
- zdjęcie łądne, odciąga uwagę od treści merytorycznej, więc pewnie autor/ka nic nie umie
- polska firma, chcą CV po angielsku, nei zastrzegają sobie tego, ale obcojęzycznym można zapunktować
- zdecydowanie niepolska firma, do tego stanowisko związane z kontaktami ze Skandynawią, obcojęzyczne CV i pytanie "czy wstydzi się pani/pan swojej narodowości i chciał/a pani/pan okazać to wysyłając obcojęzyczne CV?"
Pytanie nie do mnie, ale ostatnio na wykładzie dotyczącym rekrutacji prowadząca powiedziała, że jeśli wyraźnie nie proszą o zdjęcie to nie należy dawać. Nie rozwinęła tego jakoś bardzo, ale właśnie polecała, żeby nie nadgorliwym.

Stary 2012-04-09, 15:12   #940
francuski pocalunek
Zadomowienie

Ja mam w zasadzie cv zrobione ze zdjeciem bo zazwyczaj jednak o nie prosza . Ostatnio zadzwonil jeden pan z firmy do ktorej je zlozylam i stwierdzil ze mam za duze kwalifikacje na to stanowisko iz e bede napewno chciala duza pensje i w zwiazku z tym oni dla mnie pracy nie maja.
Napiszesz za malo jest niedobrze , napiszesz wiecej jest za duzo?
A ja wypisalam po prostu to co potrafie i w czym mam doswiadczenie.

KLIK
Stary 2012-04-09, 15:12   #941
nicRu
maszyna, nie człowiek

Praktyki "na odwal się" zwykle polegają na parzeniu kawy i kserowaniu. Ja kawy nie parzyłam, ale zrobiłąm porządek w papierach, uzupełniłam bazę pełnomocnictw, zrobiłam porządek z bieżącą korespondencją, raz jakieś proste rachunki do skalkulowania propozycji ofert dla klienta i przeszłam krótką rozmowę o branży z prawnikiem A,. jak się dostać - najlepiej sklecić CV i LM, gdyby chcieli i pochodzić poszukać kontaktu z interesującymi nas miejscami pracy.

Niektóre firmy, banki etc. prowadzą programy praktyk, po których często ludzie zostają np. na staż i wiążą się z firmą. Wtedy rekrutacja nie składa się z rozmowy i dogadania się, ale często kilku etapów (wpierw wypełnienie ankiety/dostarczenie CV, LM, potem testy czy tez od razu rozmowa kwalifikacyjna), a w trakcie praktyk pod okiem opiekuna wykonuje się samemu lub w grupie jakiś projekt, z którego się jest rozliczanym (tak to wygląda w bankach i w tu).

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-04-09 o 15:14
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 15:36   #942
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Coś tu gdzieś rzuciło mi się w oczy, że dla "nowych" jest jakiś zestaw pytań. Czy może mnie też taki będzie dotyczył?

Cytat:
Ja mam w zasadzie cv zrobione ze zdjeciem bo zazwyczaj jednak o nie prosza . Ostatnio zadzwonil jeden pan z firmy do ktorej je zlozylam i stwierdzil ze mam za duze kwalifikacje na to stanowisko iz e bede napewno chciala duza pensje i w zwiazku z tym oni dla mnie pracy nie maja.
Napiszesz za malo jest niedobrze , napiszesz wiecej jest za duzo?
A ja wypisalam po prostu to co potrafie i w czym mam doswiadczenie.
I nie przyjęli Cię? Tylko dlatego, że jesteś za dobra? Przecież wcale nie wiedzieli jaką pensję chcesz.

Cytat:
Praktyki "na odwal się" zwykle polegają na parzeniu kawy i kserowaniu. Ja kawy nie parzyłam, ale zrobiłąm porządek w papierach, uzupełniłam bazę pełnomocnictw, zrobiłam porządek z bieżącą korespondencją, raz jakieś proste rachunki do skalkulowania propozycji ofert dla klienta i przeszłam krótką rozmowę o branży z prawnikiem A,. jak się dostać - najlepiej sklecić CV i LM, gdyby chcieli i pochodzić poszukać kontaktu z interesującymi nas miejscami pracy.

Niektóre firmy, banki etc. prowadzą programy praktyk, po których często ludzie zostają np. na staż i wiążą się z firmą. Wtedy rekrutacja nie składa się z rozmowy i dogadania się, ale często kilku etapów (wpierw wypełnienie ankiety/dostarczenie CV, LM, potem testy czy tez od razu rozmowa kwalifikacyjna), a w trakcie praktyk pod okiem opiekuna wykonuje się samemu lub w grupie jakiś projekt, z którego się jest rozliczanym (tak to wygląda w bankach i w tu).
Zainteresowałaś mnie tymi programami praktyk Chyba za czymś takim się rozejrzę, bo wydaje mi się, że warto. Tylko nie wiem czy ja do banku byłabym odpowiednią kandydatką- studiuję Zarządzanie, ale w sumie mam dużo różnych przedmiotów: finanse, rachunkowość...

To pozwolę sobie na jeszcze jedno pytanie: Czy firmy gdzieś ogłaszają, że przyjmą na praktyki czy trzeba po prostu chodzić i próbować wszędzie?

Stary 2012-04-09, 15:38   #943
francuski pocalunek
Zadomowienie

Wredna Myszka dokladnie . Nawet nie bylam na rozmowie tylko przez telefon mi pan tak oznajmil.
Takze sie zastanawiam co to za zestaw pytan

KLIK
Stary 2012-04-09, 15:51   #944
WrednaMyszka
Zakorzenienie

francuski pocalunek a nie próbowałaś im czegoś powiedzieć? Czy po prostu nie zależało Ci aż tak na tej pracy?
Co to w ogóle za dziwne zasady: nie przyjąć kogoś do pracy, bo jest za dobry... Rozumiem jakby ktoś był za słaby, ale za dobry...?

Może wkrótce się przekonamy

Stary 2012-04-09, 15:58   #945
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
francuski pocalunek a nie próbowałaś im czegoś powiedzieć? Czy po prostu nie zależało Ci aż tak na tej pracy?
Co to w ogóle za dziwne zasady: nie przyjąć kogoś do pracy, bo jest za dobry... Rozumiem jakby ktoś był za słaby, ale za dobry...?

Zapytalam skad wie jakie sa moje oczekiwania finansowe skoro w cv ich nie mam wypisanych a na rozmowie nie bylam.Powoedzial ze napewno bede chciala powyzej tysiaca a on zatrudni osobe ktora za tysiac mu bedzie pracowala Nie mialam wobec tego sie juz o co starac.
jak uslyszalam kwote pensji.

KLIK
Stary 2012-04-09, 15:59   #946
SdC
Zakorzenienie

Cytat:

Normalne zasady i wcale się nie dziwię.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:00   #947
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Coś tu gdzieś rzuciło mi się w oczy, że dla "nowych" jest jakiś zestaw pytań. Czy może mnie też taki będzie dotyczył?

I nie przyjęli Cię? Tylko dlatego, że jesteś za dobra? Przecież wcale nie wiedzieli jaką pensję chcesz.

Zainteresowałaś mnie tymi programami praktyk Chyba za czymś takim się rozejrzę, bo wydaje mi się, że warto. Tylko nie wiem czy ja do banku byłabym odpowiednią kandydatką- studiuję Zarządzanie, ale w sumie mam dużo różnych przedmiotów: finanse, rachunkowość...

To pozwolę sobie na jeszcze jedno pytanie: Czy firmy gdzieś ogłaszają, że przyjmą na praktyki czy trzeba po prostu chodzić i próbować wszędzie?
Warto chodzić na targi pracy, szukać na stronach internetowych i portalach zwiazanych z szukaniem pracy. Chodzić też, wiekszosc ludzi tak odwala te praktyki-zapchaj dziury
Stary 2012-04-09, 16:51   #948
granatowo
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Wpada do nas wiele nowych twarzy, ale po kilku wpisach znikają. Nie zniechęcajcie się tym, że 'ciężko' się wbić w wątek i że może się wydawać, że znamy się jak łyse konie. Naprawdę nie gryziemy i jesteśmy tak różne, że na pewno każdy znajdzie tu swoją bratnią duszę

Dodam od siebie, że chyba najwięcej ofert praktyk pojawia się na akademickich centrach kariery, wydaje mi się, że większość uczelni takie posiada

Francuska a jak z językami stoisz?

Dopadło mnie przeziębienie - gardło, katar, zatoki. Już z rok byłam czysta a tu wczorajsza pogoda zafundowała mi takie zarazki
Dlatego SdC, jeśli się bardziej nie rozłożę, to czwartek brzmi dobrze

Idę się pakować, bo niedługo czas wyjeżdżać i wracać do Krk
Stary 2012-04-09, 18:40   #949
kasiencja
Pani Buka

Granatku, zdrowiej! pogoda była paskudna wczoraj rzeczywiście, ja też czułam się jakby mnie coś łapało.

witam nowe dziewczyny i podpisuję się pod tymi kilkoma zdaniami na nasz temat, które napisała poprzedniczka

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:44   #950
francuski pocalunek
Zadomowienie

Granatowo angielski tylko znam w stopniu srednio zaawansowanym.

A teraz juz nastroj kiepski bo wiem ze jutro znow do wstretnej atmosfery w pracy.
Czemu te swieta nie sa dluzsze

Kasiencja witaj milo i dziekuje za powitanie
Granatowo mnie dzis takze gardlo pobolewa --- mam nadziej ze sie nie rozloze bardziej.

Milego wieczoru dziewczyny

KLIK

Edytowane przez francuski pocalunek
Czas edycji: 2012-04-09 o 19:46
Stary 2012-04-09, 19:48   #951
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Mistrzyni, pomysł z Kanaryjskimi zacny, tylko moje konto by się zapłakało
Na Dominikane to może by zapłakało a na WK nie jest tak drogo. Poza tym myślisz, że moje konto nie płacze?

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
jak to zmiana pracy? chyba stopnia, nie?

może po świętach jakaś kawka? jestem ciekawa co tam u Ciebie
No zmiana zmiana - najpierw miejsca pracy a stopień to za jakieś pół roku bo muszę zrobić jeden kurs. Ale firma ta sama

Na kawę chętnie się wybiorę bo u mnie takie zmiany, że ho ho

Cytat:
Witam świątecznie wszystkie Krakowianki

Przygarniecie do swojego grona jeszcze jedną dziewczynę z Krakowa?

Przejrzałam ten wątek i widzę, że bardzo dużo rzeczy razem robicie Spotykacie się, robicie wspólne zakupy, doradzacie sobie... Jak takie prawdziwe koleżanki Nie ukrywam, że bardzo chętnie chciałabym stać się cześcią Waszego grona. Ostatnio pozmieniało się trochę w moim życiu i brakuje mi trochę czegoś takiego.
Hej!

Moja droga, czego my razem nie robimy...

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Do wszystkich - może spotkanie w tym tygodniu? Mam nadzieję, że moja wiadomość nie zginie, bo dużo do nadrabiania nie ma . Czwartek?
Właśnie, może jakieś spotkanie? Co reszta na to?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:57   #952
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Jojla ty ostatnio same dobre rady dajesz

Cytat:

Przejrzałam ten wątek i widzę, że bardzo dużo rzeczy razem robicie Spotykacie się, robicie wspólne zakupy, doradzacie sobie... Jak takie prawdziwe koleżanki Nie ukrywam, że bardzo chętnie chciałabym stać się cześcią Waszego grona. Ostatnio pozmieniało się trochę w moim życiu i brakuje mi trochę czegoś takiego.
heeej

Cytat:
tak może w końcu mi się uda dotrzec

Cytat:
Wredna Myszka dokladnie . Nawet nie bylam na rozmowie tylko przez telefon mi pan tak oznajmil.
Takze sie zastanawiam co to za zestaw pytan
brak słów na takie sytuacje - to po co w ogóle dzwonił skoro wiedział, że i tak nie będziesz zainteresowana?

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Na kawę chętnie się wybiorę bo u mnie takie zmiany, że ho ho
(...)
Właśnie, może jakieś spotkanie? Co reszta na to?
tak, tak, tak

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:46   #953

Ja jestem chętna na spotkanie w tym tygodniu, dawno z Wami się nie widziałam. Mam nadzieję, że wybierzecie czwartek, bo nie mogę innego dnia

Nowe dziewczyny, cześć!
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:32   #954
Lenkapuma
Zakorzenienie

O, widzę nowe dusze na wątku. Tym razem nie będę pisać żartobliwie, bo znowu nie trafię w czyjeś poczucie humoru....
A więc jak najbardziej poważnie:
Cytat:
Hey Hey .
Mam 35 lat pracuje w biurze jako pracownik biurowo ksiegowy do tego jeszcze robie szkole -ksiegowosc a uwielbiam historie starozytna, psychologie, perfumy i mode
I mam popsute cale swieta - bo chcez mienic prace jako ze wtej w ktorej jestem panuje fatalna atmosfera i juz zaczynam popadac w depresje z tego powodu Planowalam ze nie chce z nimi przedluzac umowy - mam do lipca - i chce isc na bezrobocie i szukac czegos intensywnie. Niestety ze strony rodziny (ciocia-ktora wychowywala mnie po smierci mamy ) i znajomych slysze ze umre z glodu i pracy nie znajde bo teraz ciezkie czasy.
No i z nerwow az nie spie.
Plakac mi sie chce.
Przepraszam ze tak od razu pisze ale musialam to z siebie wyrzucic.

Przegladalam watek i ogromnie mi sie spodobalo toz e sie spotkac mozna ze nie tylko jestescie tutaj w swiecie wirtualnym ale i realnym rowniez
Pozdrawiam
Francuska, witaj
Jeśli chodzi o... "niesprzyjającą" (ujmijmy to subtelnie ) atmosferę w pracy, to temat na czasie Trzymam kciuki by Ci się udało zmienić pracę na satysfakcjonującą.
Osoby, które wierzą w siebie i własne możliwości trudniej zatrzymać. Sięgają śmielej i chętniej po "nowe", więc życzę Ci tak świątecznie, aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.
Cytat:
Witaj A ta wredna w nicku, to skąd się wzięła? Zasłużenie?
Cytat:
Tak!

Czy tylko ja się tak potwornie objadłam w świeta?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 22:06   #955
kasiencja
Pani Buka

Lenka, ja "tylko" ciast i słodyczy moja mama stwierdziła, że z samym jedzeniem szaleć nie będzie, a zresztą ja wielu tradycyjnych przysmaków nie lubię

spotkałabym się z Wami bardzo chętnie, ale w czwartek mam raczej zajęte popołudnie... idę chyba do "pracy", a od kolejnego tygodnie te głupie zajęcia na uczelni do 19... no, ale zobaczę ciekawa jestem co u Mistrzyni!

Stary 2012-04-09, 22:08   #956
Lenkapuma
Zakorzenienie

No właśnie sęk w tym, że ja też tylko Ciężki nasz los ;p
Jak po 19 wpadniesz na spotkanie, to też będzie ok Zaczekamy na Ciebie, spoko loko

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 22:14   #957
kasiencja
Pani Buka

ale mojej mamie taki pyszny keks wyszedł - z jajkami wiejskimi i rumem!

to zakładajcie wątek w klubie

Stary 2012-04-09, 22:28   #958
Melka88
Zakorzenienie

Witam nowe dziewczyny Zawsze taki powiew świeżości, jak ktoś dołącza do nas

Dobrze że te Święta trwają tylko dwa dni, bo mój żołądek by tego nie zniósł
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 22:30   #959
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Ja też....ciasto samo do mnie przychodziło, czekoladowe króliczki również

Chyba nie dam rady w czwarteeeeek
A może ktoś miałby ochotę na małe leżenie na trawie/kawkę w niedziele?
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 22:37   #960
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Warto chodzić na targi pracy, szukać na stronach internetowych i portalach zwiazanych z szukaniem pracy. Chodzić też, wiekszosc ludzi tak odwala te praktyki-zapchaj dziury
Będę pamiętać i rozglądać się za takimi rzeczami. Dziękuję Ci za porady

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wpada do nas wiele nowych twarzy, ale po kilku wpisach znikają. Nie zniechęcajcie się tym, że 'ciężko' się wbić w wątek i że może się wydawać, że znamy się jak łyse konie. Naprawdę nie gryziemy i jesteśmy tak różne, że na pewno każdy znajdzie tu swoją bratnią duszę

Dodam od siebie, że chyba najwięcej ofert praktyk pojawia się na akademickich centrach kariery, wydaje mi się, że większość uczelni takie posiada

Francuska a jak z językami stoisz?

Dopadło mnie przeziębienie - gardło, katar, zatoki. Już z rok byłam czysta a tu wczorajsza pogoda zafundowała mi takie zarazki
Dlatego SdC, jeśli się bardziej nie rozłożę, to czwartek brzmi dobrze

Idę się pakować, bo niedługo czas wyjeżdżać i wracać do Krk
Od siebie powiem (a właściwie napiszę), że jak na razie nie mam zamiaru się zniechęcać Ale skoro mówisz, że wiele nowych twarzy tu się pojawia i zaraz znika to nie wiem czy mój zapał będzie dalej taki duży

W takim razie rozejrzę się czy na AGH jest coś takiego dzięki za informację.

Zdrowiej !

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Hej!

Moja droga, czego my razem nie robimy...
Straszysz czy zachęcasz?

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
O, widzę nowe dusze na wątku. Tym razem nie będę pisać żartobliwie, bo znowu nie trafię w czyjeś poczucie humoru....
A więc jak najbardziej poważnie:

Francuska, witaj
Jeśli chodzi o... "niesprzyjającą" (ujmijmy to subtelnie ) atmosferę w pracy, to temat na czasie Trzymam kciuki by Ci się udało zmienić pracę na satysfakcjonującą.
Osoby, które wierzą w siebie i własne możliwości trudniej zatrzymać. Sięgają śmielej i chętniej po "nowe", więc życzę Ci tak świątecznie, aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

Witaj A ta wredna w nicku, to skąd się wzięła? Zasłużenie?

Tak!

Chciałam nick Złośliwa, ale był już zajęty. Potem pomyślałam o Myszka, bo mój TŻ tak do mnie mówi, ale też była zajęta. No i tak jakoś wyszło, że wpisałam WrednaMyszka... Wredna raczej nie bywam, ale złośliwa owszem. Więc nie zniechęcajcie się od razu do mnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości