![]() |
#2521 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
''Czasem mówimy - TAK - wbrew sobie - by uszczęśliwić innych,
ale czy inni mówią - TAK - dla nas? '' W całej tej grze życia nie biegnij na kołowrotku. Stojąc w kolejce po dokładkę z życia.
![]() |
#2522 |
Rozeznanie
|
Szczęście ma szklane nóżki:
błyszczą, lecz są kruche. Jesteś trucizną, ale nie zniszczę naszej więzi
![]() |
![]() |
#2523 |
Przyczajenie
|
" Olać wszystko, rozpocząć nową misję, chociaż nie powinienem olać - teoretycznie.
Kobieta miewa w oczach błyski stokroć wymowniejsze od słów. Potrzebuję opieki i dobrej rady, Twojej ręki, pomocy i wiary. My nie mamy wpływu na życie, życie na nas ma wpływ. Człowiek zaczyna żyć gdy przestaje męczyć przeszłość. To wiara czyni cuda, opłaca się wysiłek. Szczęście w nieszczęściu, tak czasem zdarza się: to życie, fart albo pech, nie mów że nie. Znów nie śpię po nocach. Marzę o szczęściu.. "
![]() |
![]() |
#2524 |
Rozeznanie
|
Nadzieja po to daje nam skrzydła,
by rozczarowanie miało co podciąć.
![]() |
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
"Za każdą chwilę twą, którą kieruje,
bo Ty dajesz mi do tego właśnie tą moc, teraz dziękuję." "I zamalujemy wszechświat nasz bez używania farb. Akompaniamentem tętna rytmu serca nagich prawd." "Jestem przy Tobie, tak jak Ty jesteś przy mnie. Ja i Ty, rozumiesz? - Intymnie. Jeszcze jakiś czas temu z tego bym się śmiał. Bym powiedział "Jak zwał to tak zwał" Zrozumienie, spokój, cisza, plusk Nie musisz słuchać słów, czytaj z moich ust. Dobrze jest mieć do kogo wyciągnąć rękę. A oczy, oczy mieć szeroko zamknięte." "Bądź mym oparciem, inspiracją." "Ciężki charakter? wiem, mam z natury. Ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
Popatrz , moglibyśmy być szczęśliwi Serce jest tu tylko jednym z wielu narządów które posiada człowiek i nie ma ono nic wspólnego z uczuciami wybaczyłam mu wiele rzeczy , nie zapapomniałam ani jednej
![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj jestem nijaka - chora, stęskniona i bezgranicznie głupia. Chciałabym dziś przytulić się mocno do czyjegoś współczucia. Przyjaźń istnieje wtedy, gdy bawią Was wspólne żarty, które ciężko wytłumaczyć innym ludziom. Mama zawsze mi mówiła: 'Niczego nie ułatwiaj mężczyźnie. Jeśli Cię kocha, to Cię znajdzie, choćbyś nie wiem, gdzie była, zdobędzie Cię nawet spod ziemi. A jak mu będziesz pomagać, to choćbyś podała się na srebrnej tacy nic z tego nie będzie. Pamiętaj, nigdy nie ułatwiaj mężczyźnie.' Przyznam się - wierzę , że mogłabym być dla Ciebie. Czasem chciałabym, żebyś powiedział mi coś, co nie pozwoli mi zasnąć. A najsmutniejsze nie jest to, że gdyby ktoś mnie spytał z kim chcę żyć, odruchowo odpowiedziałabym, że z nim, ale to, że później zastanawiałabym się czy naprawdę tego chcę. Bo z tylu różnych dróg przez życie każdy ma prawo wybrać źle. Miłość ma odprężać, a nie szarpać nerwy. Słońce pali moje oczy, Ty palisz moje serce. Wiesz co mnie wkurza? Świadomość, że wszystko w co się wierzy, to ściema. Nie muszę być idealna, aby kochać. I'm hungry. You're my chocolate. Był i zniknął. Tak, jak kawa wystygła, papieros zgasł, życie skończyło się, woda wyparowała. Wszystko się kończy, mała, więc pozbieraj się i wstań. Są ludzie, po odejściu których pozostaje coś ponad wspomnienia. Wszystko jedno, czy się ma przed sobą sto lat, rok czy tydzień - należy pamiętać, że zawsze ma się przed sobą wszystko. To zabawne jak unikamy szczęścia. Zawód miłosny może zmienić ludzi w potwory przepełnione smutkiem. Jest taki moment, w którym zaczynasz widzieć trochę inne rzeczy, trochę więcej. Wkrótce wynajdą mikroskop tak potężny, że zaczną odkrywać, że życie jest puste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2528 |
DivaBritish
|
Życie jest kruche, dociera to do mnie kolejny raz gdy straciłam znajomego...
Nie mogę uwierzyć ile miłości a zarazem nienawiści w nas siedzi. Kochasz? To dbaj, pielęgnuj i utrzymuj tę miłość. Czasem po prostu nie można się nie zatrzymać na etapie swojego życia. Czasem po prostu trzeba stanąć rozejrzeć się i krzyknąć głośne "ku*wa". Może ktoś usłyszy...
![]() |
#2529 |
Rozeznanie
|
X dzień, Y roku nie wiem co mam sądzić o zaistniałej sytuacji. czuje się jak w wiadrze z larwami, nie mam nawet paznokci by się wdrapać po jego obrzeżach i wyjść. Taplam się w tym błocie bezsensownie, a ludzie? ludzie dosypują larw i czasem głaszczą mnie po głowie... nie jestem egoistką, ale są aspekty w naszym życiu, którymi nie wypada się dzielić. spójrz na moją mordę, na moje wyniszczone ciało jakbym taplała się w węglu, a potem spójrz mi w oczy. Widzisz te przemęczone gały i źrenice małe jak ziarenka maku? widzisz? tego stanu powinnaś unikać, przed tym stanem się chować i gdy pojawi się człowiek, który Cię uszczęśliwia w magiczny sposób odejdź, zostaw go ... bo inaczej on to zrobi. czasem ktoś coś wspomina, a ja mam dziurę w mózgu. czasem wypalam niepotrzebne wspomnienia, czasem to pomaga... kim jestem? kim jestem tak naprawdę w twoim życiu? wiem, żałośnie brzmi to pytanie, bo odpowiedzi są proste : znajomą, człowiekiem, urozmaiceniem dnia. Pytam więc bezsensownie : kim w twoim życiu jestem? i ile byś płacił kiedy bym znikła jak poranna rosa, jak śnieg latem? gdybym wyszła zostawiając na stole kartkę, że poszłam po sok i nigdy bym nie wróciła? czy byłbyś zły? zawalczyłbyś? każdy ma w życiu jakąś przegraną walkę. chyba jestem twoją przyjaciółką, zapełnieniem głodu...
![]() |
#2530 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() najważniejszą rzeczą jest aby cieszyć się swoim życiem - być szczęśliwym - tylko to się liczy . "kolejny piękny dzień , kolejna szczęścia łza . głowa do góry , wiesz? świat jest nasz ! "
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2531 |
Raczkowanie
|
i choć znajdował się jedynie na nędznym skrawku jej
świadomości, nadal tak samo mocno Go pragnęła żyć potrafię, niekoniecznie bez Ciebie, ale jednak nie pomyślałeś o tym, że ja też chcę do Ciebie należeć? po prostu pamiętaj, że istnieję ktoś kto wybaczy Ci wszystko przesiąkłam Tobą do głębi, noszę Nas pod skórą wiem, że nie jestem jedyną na orbicie Twoich myśli
![]() |
#2532 |
Przyczajenie
|
Zatrudnię przyjaciółkę/przyjaciela na pełen etat.
Wymagania: brak strachu przed ludzkimi łzami. Obowiązki: użyczenie swojego ramienia do płaczu i podawanie chusteczek. Zapłata: od ilości poplamionego ubrania. Pilne! ...
![]() |
#2533 |
Raczkowanie
|
`Miałeś kiedykolwiek problemy z alkoholem?
- Tak, nie mogłem kiedyś znaleźć baru. Szukaj mnie w jutrze, a nie w przedwczoraj Życie po prostu ze mnie wyciekło Ja się nie będę nigdy kobiecie tłumaczył, bo sam tego od niej nie żądam. Gdy wróci narąbana w środku nocy to co? Bierzesz ją, kładziesz do łóżka, ściągasz z niej ubranie. Nie pytasz: "gdzie byłaś?" Ale: "bawiłaś się dobrze"? Bo po co ja będę się pytał co robiła, kurde? Musi być totalne zaufanie. I tu chyba dopiero zaczyna się miłość. Totalne zaufanie, że to ciebie spotkałem i dla ciebie chcę walczyć. Dziś znowu sztucznie zmniejszam wielkość źrenic, Bo nie chcę patrzeć na świat którego nie zdołam zmienić. Boże, żeby tak móc być z tobą chociaż parę dni (...) Mówię ci, aż w głowie mi się kręci, kiedy zaczynam sobie wyobrażać, jak mogłoby nam być cudownie. Są takie małe umierania. Małe śmierci, na które możemy sobie pozwolić, bo przecież jest w nas jeszcze tyle życia. Będzie dobrze. Teraz będzie najtrudniej, a potem będzie już dobrze. Nie widziałem jeszcze ludzi, którzy spotkaliby się w dobrym miejscu życia. Takiego miejsca w życiu nie ma i nie może być. Zawsze zdaje się, że jest zbyt późno, czy zbyt wcześnie że zbyt wiele doświadczeń albo że zbyt mało - zawsze coś stoi na przeszkodzie - to nie może mieć znaczenia.` |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
" w czas nienawiści nie jest czas na miłość...
w czas nienawiści miłość jest przeszkodą... w czas nienawiści miłość przerażoną chowa się w sobie głęboko.... głęboko w czas nienawiści miłość zagrzebujesz głęboko w sobie jak w ziemie klejnoty. lecz potem kiedy nienawiść się spali wracasz do siebie aby ją wydobyć i wtedy w miejscu gdzie ją zakopałeś dół tylko widzisz rozgrzebany pusty. Kto umie płakać, - umie kochać. I umie nienawidzić. Kto umie płakać - umie być człowiekiem. Kto płakać umie - nie wstydzi się łez. Kto umie płakać - nie jest płaksą. Płacz jest bronią zaczepną, i jest białą chorągwią poddania. Jest powiewem nadmiaru szczęścia, eksplozją serca. Jest kulkami wody, jest cząstką człowieka. Śmiech poprzez łzy także jest płaczem, tylko wesołym. Płacz rozpaczliwy jest bratem agonii. O płaczu dzieci nie powiem ni słowa. Przeszkadzają mi łzy... "
![]() |
#2535 |
Raczkowanie
|
"cały mój świat, wszystko co mam, to Ty
ile nieba w sobie widzimy? moralność? to wymysł przegrywających dziś noszą Cię na rękach, jutro płonie Twoja kukła drogą nieprawości pójdę jesteś owadem na szybie rzeczywistości prawo głosu? masz prawo jęku - jęczysz zwykły rzeczownik, którym rządzą przypadki jak niedopałek pod butem ginie każda chwila to przyjaźń? może lepiej o tym nie mówmy mam swój zamknięty świat z własnym Olimpem, Ty zakłamaną twarz w stylu "z deszczu pod rynnę" przyjaźń? widziałam oka kątem za horyzontem zabiłam Cie w sercu, ale olałam żałobę nie poznasz prawdy nawet gdy usiądzie Ci na twarzy dziś podam Ci rękę, ale policzę palce zdeformowane drzewo podlewane kłamstwami popatrz na moje ręce, nie mam nic do ukrycia, mam złe intencje, bo grzebano mnie za życia biedni mają co jeść, bogaci - bez apetytu"
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Raczkowanie
|
Więc życzę Wam kobitki wesołych, pogodnych świąt, smacznego jajka i mokrego dyngusa
![]() _niebanalna, YourViewOfLife, Paralogiczna, TwojaKokaina- uwieeelbiam ![]() ![]() Mogę być twoją księżniczką ? Malutką dziewczynką w za dużych bucikach i naprawdę szczęśliwych oczkach? Z rozmazaną szminką i noskiem w czekoladzie? Czułą, delikatną, rozmarzoną i prawdziwą,słodziutką jak cukierek? Ty byś był moim księciem. Mogę ? tylko z Nim mogę liczyć pestki w arbuzie, chmury na niebie, ziarenka piasku na plaży. Odruchowo szukam, Cię wśród tłumu i obsesyjnie, marzę o sprawdzeniu miękkości Twoich ust, ale to wcale, nie oznacza, że mi zależy . Nie popadajmy w paranoję . Czasami chciałabym być kimś innym. Czasami chciałabym być wredną, zimną suką dlatego, że może wtedy nic bym nie czuła. Na niczym by mi nie zależało, do niczego bym się nie przywiązała, za niczym bym nie tęskniła.
dla której zrobiłabym więcej niż dla pozostałych. Edytowane przez mimo wszystko Czas edycji: 2012-04-07 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2537 |
Raczkowanie
|
A true friend is someone that knows the song of your soul and sings it back to you, when you have forgotten the words...
Nawet jeśli zacznę krzyczeć że Cię nienawidzę, wiedz że to kłamstwo.
![]() |
#2538 |
Rozeznanie
|
Wesołych Świąt Promyczki Wam życzę ♥
![]() ... dziś nie ma rozmowy, szeptu, ani pogardy w głosie. nie rozmawiamy, przepadliśmy dla siebie nawzajem. ... i życzyć Ci wesołych świąt to chyba zbyt wielka inicjatywa z mojej strony.. wiesz, że osoby oschłe, bezduszne i bezuczuciowe są najpełniejszymi wewnętrznie zwierzętami na tym świecie? po prostu ich skóra tworzy skorupę, która nie wypuszcza tego co szczere z wewnątrz przez co gromadzą w sobie gwiezdny pył uczuć... a nikt o tym nie wie.. - a co byś powiedziała gdybym powiedział, że Cię kocham? - powiedziałabym : aha to dobrze - naprawdę? - powinieneś czuć się zaszczycony, zazwyczaj odchodzę. a dasz mi stuprocentową gwarancje, że czujesz to samo co ja? jeśli nie, nie wymagaj ode mnie ludzkości, człowieczeństwa czy tego bym była miła. czasem lubię zapalić papierosa, niekiedy ciało ludzkie.
![]() |
#2539 |
Rozeznanie
|
Nie ma w nas już nic , uczuci wygasły , rozum odszedł, nie ma nic ... zostaliśmy tylko my
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2540 |
Raczkowanie
|
Dużo dobra w te święta kochane ;*
Po pierwsze traktuj mnie tak jak nikogo innego
na świecie , z całą resztą damy rade Niekiedy święta nie mają nic a nic wspólnego z ciepłą , rodzinną atmosferą Teraz patrz , jak przed oczyma przelatuje Ci twoje marne życie a ty nic nie możesz z tym zrobić , to bezradność Mężczyzną nie nazywa się faceta któremu zdrada przychodzi szybciej niż mi wypieki ciasta Zachwyt piękną kobietą mija , potem już tylko wspomina się miłość do tej właściwej kobiety
![]() |
![]() |
#2541 |
Raczkowanie
|
Znasz to? Na nikim Ci nie zależy, ale błagasz Boga
by zesłał kogoś przez kogo mógłbyś cierpiec, plakac i smiac się, wszystko byłoby lepsze od tej pustki i milczenia wokół Przecież to nic, dlaczego więc każdej nocy myślę o niczym? Kobieta może skłamac w wielu sytuacjach i robic inaczej, niż myśli i sądzi, czasami nawet sama może nie wiedziec o co jej chodzi, czego tak naprawdę chce i pragnie, ale zapamiętaj jedno: nigdy nie kłamie, kiedy mówi, że kocha. Ludzie komplikują sobie życie na własne życzenie. Największy problem to nadinterpretacja i siedzenie w przeszłości. Gdyby potrafili postawic kropkę, zamiast przecinka wszystko byłoby prostsze. Niczego nie planuję, nie wiem nawet, czy pamiętasz mnie, ale wiedz, że jakby coś po prostu zawsze będę.
![]() |
![]() |
#2542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
urzekło mnie
![]() Jestem szczęśliwa przez chwile. Dopóki znowu o mnie nie zapomnisz a jeżeli przypadkiem ktoś będzie chciał nam siebie przedstawić, powiesz mu, że się znamy?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2543 |
Raczkowanie
|
perełka kochana
![]() powiedz co w tym złego? czy grzechem jest ukazywać całą gamę zębów w szczerym uśmiechu? gorszym jest człowiek, który wokół oczu ma zmarszczki, które spowodowała wieczna radość? a łzy? czyż to nie te szczęścia powinny gościć na rzęsach? może czas kiedyś Cię odmieni, będziesz wtedy mężczyzną odpowiedzialnym za siebie i innych, być może ten dzień jest już bliski, lecz ja w sercu noszę nadal obraz niedojrzałego dzieciaka, który dostając coś cennego prędzej czy później rzuci to w kąt, bo na oku jest coś świecącego ten głos stawał się nieznośny, rozbrzmiewał w mojej głowie, w ciele, przesiąknął pod skórę, wlazł wgłąb duszy, wciąż i wciąż upierdliwie powtarzał bym nie pozwoliła Ci odejść wciąż i wciąż czegoś chciał, ciągle prosił o pomoc, a ja posłusznie wykonywałam polecenia, spytasz - dlaczego? odpowiedź jest prosta, a zarazem skomplikowana - bo tylko wtedy czułam się komuś potrzebna, tylko tak mogłam ukoić umysł, który wpoił mi, że najważniejsze to być komuś niezbędnym mów do mnie, gdyż tylko Twój głos pozwala oderwać się na chwilę od tej emocjonalnej pustki, i choć wiem, że gdy słońce zajdzie znów będę błądzić samotnie po bezdrożach mojej chorej wyobraźni, to chcę choć w dzień czuć Twoją obecność
![]() |
#2544 |
Raczkowanie
|
moje serce się raduje!
![]() ... `Mnie się nie kocha . We mnie nie ma nic do kochania . Mała, rób za dużo zdjęć, śmiej się za często i kochaj jakbyś nigdy nie była skrzywdzona, ponieważ każde 60 sekund, które spędzasz smutna to minuta radości, której nigdy nie odzyskasz. Może zostawienie tego będzie tak samo odważne, jak rozpoczęcie. Może nie musi być wcale wielkiego końca, krachu, kulminacji, jakiejś niesamowitej dramaturgii. Może, nie może, na pewno zrobiliśmy wszystko, co już mogliśmy zrobić. Wyczerpaliśmy zasoby fajności. Może po prostu stąd spieprzmy, co, zostawmy to takie, jakie jest, niech rozwala się bez nas, niech popadnie w erozję? Nie musimy tego podtrzymywać. Możemy sobie po prostu gdzieś iść I gdy myślę o tobie to tak jakby motyl trzepotał w dłoni uwięziony i ślepy Daj młodemu człowiekowi mapę do Nieba, a odda ci ją jutro... poprawioną. Mam kiepskie nerwy, złe nastroje. Cóż, nie najlepiej znoszę życie. Ty wiesz, kochanie moje, że kalendarze się kurczą? Że jeszcze nam zostało 21 miesięcy tej rozłąki, kiedy widujemy się raz na dwa miesiące i tych kilka dni daje nam siłę na kolejnych 60? Kiedy płaczemy, krzyczymy, rozciągamy myśli między Gdańskiem, a Poznaniem? Później będziemy się budzić w jednym mieszkaniu, pić kawę, koniecznie, bo Ty dnia nie zaczniesz bez kawy, jeść tosty i wychodzić na uczelnię. Zabierzemy Twoje głośniki i od rana do wieczora nasza ulubiona muzyka będzie nam krążyła w żyłach. Na 20 urodziny upiekę Ci tort. To nic, że zupełnie nie wiem, jak się powinno to robić i zrobię niesamowity prezent. Będziemy wieczorami piły wino i śmiały się albo smuciły. Razem. W końcu znowu razem. Tylko wytrzymajmy.` |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2545 |
Raczkowanie
|
Hej, byłam tu jakiś czas temu i po przerwie dodam coś z przypływu małej weny
________ już nie mogę oddychać Tobą każda gwiazda to marzenie. właśnie jedna zgasła ostatni raz skłamię, gdy powiem 'kocham Cię' całkowita wewnętrzna pustka czasem coś się po prostu w Tobie dzieje i nie znasz przyczyny iskierki w TYCH oczach, co grzeją moje serce
![]() |
![]() |
#2546 |
Zadomowienie
|
***** nie wiedziałam, jak poradzić sobie z dręczącym żalem, pretensjami, poczuciem winy i rozpaczą, więc ukryłam je głęboko, bardzo głęboko. niestety, moje uczucia nie znikły. było trochę tak, jakbym przełknęła kawałek zepsutej wieprzowiny i sama przez to zaczęła gnić od środka.. ***** mogę być na dnie rozpaczy, ale nie wolno pozwolić, alby ktokolwiek zobaczył mnie bez maski dobrze wychowanej kobiety.. ***** to uczucie kompletnego zagubienia stało się przyczyną wielu rzeczy, które wydarzyły się później... *****
![]() |
#2547 |
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
YourViewOfLife - moja mistrzyni ![]() ludzie nie umieją dziś ufać, ludzie nie lubią ludzi, ale nadchodzi czas gdy wszystko zbiera się jak ropa za skórą, usilnie próbujemy to wydobyć, ktoś wyciska to z nas, a wtedy czujemy ulgę... potem znów nie ufamy. zataczam kółka w życiu jak niegdyś okręgi na twych łopatkach. dziś czytam list od ciebie, czuje jak sączy się z niego jad i żal choć jest on listem miłosnym. pada słowo kocham Cię i wiele ckliwych słów, pachnie jeszcze twym ciałem. muszę być bardziej bezduszna niż myślałam, bo na mnie to nie działa.... nie ma we mnie tęsknoty. - jesteś wolnym duchem? - wolnych duchów nie ma, wolne duchy to nieżywe duchy. mam ochotę na dziki, nieokiełznany, brutalny i pociągający... brak kontroli nad światem. wiem, że siedzi w tobie coś oprócz próżnego, zadufanego w sobie dupka wiem, że jak czujesz się dobrze uśmiechasz się w swój zawadiacki sposób z nadzieją, że reszta odbierze to jako ironie czy sarkazm. wiem, słuchaj skarbie wiem i wiesz co Ci powiem? z racji, iż wiem... nie schrzań tego. chlip, chlip - to by było na tyle. popłakałam sobie.
![]() |
#2548 |
Przyczajenie
|
`Ah, zjadłabym Cię człowieku.
Taka jestem głodna na Ciebie... Jestem miła, sympatyczna jak gitara elektryczna. ! ' aby nigdy nie zabrakło ci czasu, by okazać uczucia.' I taki smutek we mnie zagłębił. I utkwił i został w pełni. czas nas uczy. szkoda, że po czasie. Kiedy nie potrafisz się uśmiechnąć - wytknij język. Łatwiej. nie ma dobrego humoru i nie będzie. uciekł w las, tchórz. smutek to najdawniejsza moja twarz... powraca nie starzejąc się wcale... nie ma już nadziei tylko mała drwina, że jak można było w ogóle ją mieć...
![]() |
#2549 |
Zadomowienie
|
`Wie pani, miłość może się znudzić. Nie można przez 24 godziny trzymać się za ręce i ciągle uśmiechać, bo drętwieją mięśnie.
Tęsknota polega na duszeniu się brakiem, obecności drugiej osoby. On mnie rozbierał tak, jak gdyby wyciągał swoje skrzypce z futerału. Z namaszczeniem, uroczyście. Dokładnie tak jak to robi skrzypek, który gładzi swój instrument, muska palcami po smagłym drewnie, strzepując jakieś zupełnie niewidoczne pyłki, tylko jemu znane. Potem patrzy na skrzypce. To spojrzenie jest chyba najpiękniejsze. Jak na swoje skrzypce przed wielkim, najważniejszym koncertem. To facet, któremu nie wolno mówić, co się czuje. - Pij, pij. Będziesz łatwiejsza. - Ja jestem łatwa. To Ty jesteś ciotą.`
![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
hej,
weszłam tu po raz pierwszy i strasznie mi się ten wątek podoba.. przepraszam jeżeli to nie miejsce na tego typu pytania/uwagi, ale czemu niektóre z Was piszą tak małymi literkami? z moją wadą wzroku ja tego za cholere rozczytać nie umiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.