|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() Kochana, na ktg wszystko się okaże ![]() ![]() Trzymam kciuki! Ja tak kiedyś miałam, że nie mogłam spac w nocy bo mi się wydawało że coś się sączy.. Ale to mała mi tak naciskała na pęcherz, że wydawało mi się że mam mokro cały czas ![]() A to tylko kropelka moczu się okazywała.. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-10 o 08:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Rozeznanie
|
Hej kochane
![]() co do chusty ja jej nie zakupiłam i nie zamierzam ![]() IW TRZYMAM ![]() U mnie fabian śpi w nocy jak aniołek i w dzień tam samo budzi się tylko na karmienie które trwa godzinę po pół z każdej piersi wtedy usypia na jakieś 3-4h i mogę zrobić do okoła siebie coś czy posprzątać albo co najlepsze zrobić sobie drzemkę.więc wysypiam się w nocy wstaje 2 razy zazwyczaj koło 2 i koło 5-6. Teraz mały dostał cyca kładę go do lozeczka a ja idę coś zjeść =* zerkne później na wątek ![]() ![]() W ogóle mój tz wczoraj tak opil małego ze znajomymi w domu że chodził po ścianach nie mogłam śmiać mi się chciało jak mówił do mnie "o moja pani rządz mi rządz ty możesz" ![]() w ogóle pamiętacie jakie zawiści były między moimi rodzicami a tztem ? Oficjalnie ogłaszam że konflikt zażegnany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Rozeznanie
|
Klaudia ciesze sie ze u Ciebie dobre wiesci.
Moj Dominik robi sie juz coraz ciekawszy i ma juz przerwy w spaniu i rozglada sie . A śpi po 2h w dzień i 3 w nocy. A ja nadwyrezylam sobie ścięgno i ledwo chodze ![]() kciuki za kwietniówki pozdrawiam ![]()
#4685 |
Rozeznanie
|
Hej. Jak po świętach? Ja nawet nie miałam czasu tutaj zajrzeć. Ciągle z małą problemy, jak nie kolki to katar i tak na zmianę. Teraz mamy znów nawrót katarku. Masakra jakaś. Dziś moje maleństwo po zjedzeniu mleczka i odbiciu które było tak potężne, ulało tak dużą ilość mleka że się przestraszyłam czy aby to nie wymioty. A ostatnio bidulka miała straszny problem z odbijaniem i widocznie coś ją ruszyło. Mi to opadają ręce na to wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Jolcia, kiedy do nas wróci?
claudia fajnie że ułożyło się między Twoimi rodzicami z tżtem! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-10 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w nocy też nie mam problemu i to jest jedyny plus... że w nocy śpi ładnie zaraz po jedzonku i się nie budzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
A ze mnie dzisiaj złe fluidy kapią wręcz... buzuje we mnie wszystko... jestem jak mocno wstrząśnięta zamknięta butelka Coca-coli
![]() straszne uczucie... wzięłam się za szybkie sprzątanie żeby się tego wyzbyć bo mam uczucie jakbym się miała zaraz zacząć trząść ![]() Dobrze, że mąż dzisiaj w domu to zajmie się Przemkiem a ja spróbuje spuścić z siebie to cholerstwo... w ogóle muszę sobie zapisać numer do innej mamuśki w razie czego bo miałam pisać do Lenki jakby co, ale jutro razem mamy ktg a może się okazać, że obydwie zostaniemy na porodówce i kto Wam da znać?? ![]() do kogo moge pisać w razie W ?? ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-04-10 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi Tż od 3 dni powtarza, że mam dopakować torbę, położyć kartkę co jeszcze trzeba tam włożyć a ja mam schizę, że jak to tylko zrobię to pojadę rodzić i odkładam cały czas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Albo nie wyprasuje bo stwierdzi ze nie bylo tak bardzo wygniecione ![]() Ja tez bardziej przywiazuje wage do Bozego Narodzenia, maja jakas magie w sobie ![]() Ale to chyba kwestia wiary bo jesli ktos jest wierzacy i tzw praktykujacy to w sumie Wielkanoc wazniejsza ![]() Ciekawe lena czy ta poranna akcja to oczyszczanie? My dzisiaj jedziemy do Ikei kupic jakas komode dla Fredrika zeby nie musial miec ubran w walizce bo potem walaja sie po calym Adasia pokoju a ja szalu dostaje ![]() No wiec bedzie mial swoja komode a ja skorzystam bo jak jego nie bedzie to wykorzysatam na co innego a wolne miejsce zawsze sie przyda ![]() A jak zdaze i mi sie bedzie chcialo to zabieram sie za przescieradlo po poludniu ![]()
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymaj się dzielnie, czasem przychodzą takie dni, ale mam nadzeiję, że szybko Ci przejdzie! Głowa do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a do mnie można pisać ![]()
![]() |
#4694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do herbatki to jesli maly taki grzeczny i nic go nie meczy a jest tylko na piersi to ja bym wogole nic nie podawalaa bo nie trzeba dopajac wogole! Adaikaka to lepiej sie nie odkrecaj ![]() Do mnie mozesz pisac smialo, tylko nie gwarantuje ze sama nie bede rodzic ![]() Asika a nie mialas czasem probowac tych niemieckich kropelek sab simplex na brzuszek bo juz nie pamietam? Wspolczuje problemow, ale im Zuzia bedzie wieksza tym bedzie lepiej , macie za soba juz miesiac! ![]()
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też myślę dokładnie jak Ty Desiu że to kwestia sposobu w jaki i w co się wierzy.. U mnie to trochę skomplikowane.. Chyba to nie oczyszczanie, bo w jeśli by tak było, to coś by się już zaczynało dziac, jakieś skurcze czy cosik.. a tu nic.. Ale ulżyło mi bardzo bo miałam zaparcia od kilku dni i się bardzo męczyłam. ![]() Za prześcieradło biorę się po ktg ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio miałam wizję (tak a propos tego pomysłu, że wszystkie się skumulujemy na jeden termin), że zaczęłam rodzic i pisałam do Desi, Ciebie, Flowerbombki... i wszystkie też właśnie rodziłyście.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |||||||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U mnie nocka taka jak kazda inna przez ostatnie tygodnie. Ale pocieszam sie,ze juz niewiele ich przede mna.2 dni po tp,w koncu musi ze mnie wyjsc,juz i tak zalega z czynszem,okres wynajmu sie skonczyl ![]() Cytat:
![]() Bedziesz mi sluzyc za przyklad ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kciuki za ciebie kochana! Oby szybko poszlo i jaknajmniej bezbolesnie ![]() Cytat:
Wspolczuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4701 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo dla mnie to Ty jesteś w grupie ryzyka porodowego Cytat:
![]() to sobie zapisze Twój numer ![]() Ty akcje masz już za sobą ![]() Cytat:
![]() no właśnie druga w grupie ryzyka porodowego jesteś... ![]() a też masz wizyte z nami ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() a daty w tej wizji nie widziałaś?? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gosia, u Iw32 już się zaczęło, Tikki też chyba w boksie startowym, to i u Ciebie lada chwilka! ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- hehe, no niestety nie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
adaikaka w sumie każda kwietniówka już jest w grupie ryzyka
![]() No ale jakby co to pisz ![]() ![]() Evvcia jak co to mogę też do Ciebie pisać?? ktoś mi ostatnio mówił że robienie przysiadów też przyśpiesza poród ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja mu mowie ze chyba bedzie miala kij basebolowy i go przez lepetyne zdzieli za takie teksty ![]() ![]() Nowaken, ja tez do mojej tesciowej to nigdy sie nie przyzwyczaje, choc teoretycznie to juz nic nie powinno mnie zdziwic. A jednak jeszcze od czasu do czasu jej sie udaje ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-10 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
za nami "ciężka" noc :/
Poszliśmy z męzem spać wcześnie bo Ewelinka zasnęła dość twardo po 21, więc i my skorzystaliśmy. Obudziła się marudząca o północy i dała nam popalić marudzeniem do prawie 2 w nocy. Mąż poszedł spać do drugiego pokoju a ja małą wzięłam do siebie do łóżka... Ale takie spanie-czuwanie to nie spanie. O 5.30-6 dostała jeść z piersi i spałą do 9. Teraz znowu sobie pojadła, zawinęłam ją w kocyk i położyłam do kołyski. Poleżała, porozglądała się i zasnęła. Ja sobie w tym czasie posprzątałam, zrobiłam pranie... super. Poza tym muszę wam powiedzieć, że nasze dziecko bardzo nas zaskakuje swoim rozwojem. Wczoraj mąż siedział z Ewelinką w fotelu, przeszłam obok nich a córcia tak się mocno skupiła i wodziła za mną wzrokiem. Pierwszy raz się jej to zdarzyło. Później byliśmy na obiedzie u moich rodziców, był też siostrzeniec. I jego - jako zupełnie nową twarz, bardzo uważnie obserwowała.
#4707 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Ja po Świętach wykończona jestem... marzyłam o czasie spędzonym na spokojnie z Marcinem, a przyjechali teściowie i brat Marcina no i za bardzo spokojnie nie było... jakoś tak mało komfortowo się czułam mimo, że na teściów nie mogę narzekać.... Ale głupio mi było pół dnia przeleżeć mimo, że miałam na to wielką ochotę... Widzę, że u Was też kiepsko z nastrojem i że też się w nocy męczycie... masakra ![]() Trzymam kciuki za szybkie porody, które chyba powoli się rozkręcają... Nasze dzieci chyba po prostu czekały na ocieplenie i słoneczko - nawet pełnia nie dała rady ![]() Ja właśnie wstawiłam pranie dzieciowych rzeczy, bo dostałam całe pudło od kuzynki i planuję jeszcze dziś przepakować moją i Haneczki torbę.... Zaczyna do mnie docierać, że to może się zacząć dziać lada chwila... no a w piątek to już prawie na 100% zostanę w szpitalu (a na 100% jakby było nawet minimalne rozwarcie). Coraz bardziej się boję tej cesarki ![]() Moja Maleńka spowolniła swoje wygibańce w brzuszku - czyli chyba urosła i już nie ma miejsca na kopniaki.... Ehh... chyba mnie dołek dopadł.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
Ta końcówka faktycznie daje w kość. Jestem strasznie ociężała i śpiąca. Chodzić też mi już ciężko, bo Mały bardzo boleśnie naciska na pęcherz i cewkę moczową. Noce są najgorsze, bo ciężko się przewrócić, a poza tym brzuch boli praktycznie cały czas. Myślałam, że nigdy tego nie powiem, ale już bym chciała, żeby się zaczął poród
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
W szpitalu doszłam tylko do jednego że moja ciąża jest piękna bo jak widziałam jedną dziewczynę leżącą od 3 miesięcy plackiem bo jej wody się sączą, druga z bliźniakami co jej kroplówkę odstawili to już miała skurcze i trzecia której maleństwo ma wadę genetyczną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zdjęcia na mailu cudne ! Słodkie te wasze dzieciaczki
![]() Staram się być na bierząco ale jednak nie mogę za dużo czytać bo mimo iż czekam jeszcze na swoje słoneczko, nastrój mam bardzo dobry. Przykro mi, że takie złe samopoczucie mamuśki kwietniowe mają i boję się, że mi się udzieli ![]() ![]() Co do karmienia i spania to ja mam podobne jak Emigra ale tylko czysto teoretyczne podejscie, żeby mały nie zasypiał przy cycku tylko już w swoim łóżeczku - zobaczymy w praktyce jak to będzie... Trzymam kciuki za wizyty i KTG i oby coś konkretnego się już udało ustalić. Ja mam wizytę 12 strasznie jestem ciekawa ile mały waży no i wyciagamy pessar. Dziś odstawiłam fenoterol ... siedzę i wyczekuję czy coś się zacznie chyba się wezmę za ostatnie prasowania. U mnie łózeczko jeszcze nie ubrane, materac w folii, prześcieradł ai kocyki tez poprasowane czekaja tylko na wyciągniecie. U nas się bardzo kurzy ale pomysł z przykryciem wszystkiego kocykiem wydaje się dobry. Może pod koniec tygodnia się skuszę i ubiorę wszystko na gotowo i może też sobie zdjęcie z łóżeczkiem zrobię ![]() Mój TZ chyba już czuje napięcie bo mnie goni żebym spakowała w końcu torbę tak na 100%. W zasadzie to wogole nie jest spakowana ale w 90% rzeczy gotowe, leżą w łóżeczku i czekają na spakowanie. Ale to trochę tak jak bym już była gotowa a ja jednak mam pietra ... ![]() Fizycznie czuję się trochę hmmm ... inaczej, a młody momentami daje tak popalić że aż boli - łobuziak. Zmykam coś poprasować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.