Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 12:58   #151
kajaja
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

dziewczyny mam takie pytanie jak to jest ze zmianą lekarza w trakcie ciązy???
moja znajoma wlaśnie wczoraj straciła swojego synka w 30 tygodniu ciązy miała cesarkę ale niestety dziecko zmarło bo lekarz prowadzacy ciąże nie wykrył 3 wad i ja też chodzę do tego lekarza....
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:03   #152
weronika_91
Zakorzenienie

tamlin111 a smarujesz się czymś przed albo po goleniu? bo ja właśnie zawsze się smarowałam żelem takim z rossa a ostatnio mi się skończył i nic nie użyłam to straszne świństwo mi powyłaziło :/

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
moja znajoma wlaśnie wczoraj straciła swojego synka w 30 tygodniu ciązy miała cesarkę ale niestety dziecko zmarło bo lekarz prowadzacy ciąże nie wykrył 3 wad i ja też chodzę do tego lekarza....
No niestety takie zwykłe USG nie ujawnia niektórych wad...
Stary 2012-04-10, 13:04   #153
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

właśnie ja nie jestem przekonana do niego ... koleżanka miała kojec znaczy się miała drewniane łóżeczko w którym maluszek spał a jak jechali do babci to zabierali kojec ... jakoś bardziej mnie przekonuje drewniane standardowe łóżeczko tak na co dzień
[COLOR="Silver"]
A mi sie marzy własnie kojec bo mozna zawsze go przestawić w razie potrzeby bo są kółka, a ja mam niewielkie mieszkanko dlatego bardziej sie sprawdzi niż drewniane
A jak ja byłam mała to lubiłam drewno z łóżeczka obgryzać jak zębów dostałam i guzy nabijać w szczebelki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:07   #154
tamlin111
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze zakupy dla Malutka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10042012.jpg (106,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10042012_001.jpg (97,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-04-10, 13:11   #155
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
tamlin111 a smarujesz się czymś przed albo po goleniu? bo ja właśnie zawsze się smarowałam żelem takim z rossa a ostatnio mi się skończył i nic nie użyłam to straszne świństwo mi powyłaziło :/
No smaruję się, ale mimo wszystko mam bardzo podrażnioną skórę.

Cytat:
O matko, jaka tragedia. Myślę że ze zmianą lekarza nie ma problemu, w końcu to nasza sprawa kto nas leczy.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A mi sie marzy własnie kojec bo mozna zawsze go przestawić w razie potrzeby bo są kółka, a ja mam niewielkie mieszkanko dlatego bardziej sie sprawdzi niż drewniane
A jak ja byłam mała to lubiłam drewno z łóżeczka obgryzać jak zębów dostałam i guzy nabijać w szczebelki
Jak kojec to należy pamiętać o normalnym materacu, bo te co są w nich to cienkie płytki które się wypaczają i nie utrzymują dziecka w prawidłowej pozycji.
Stary 2012-04-10, 13:14   #156
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
są też drewniane z kółkami ja do domu chce normalne drewniane z szuflada a do mamy kojec teściowa se swój kojec kupi dla dzidka
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

śliczne to body w kropeczki ciocia lucia kocha wszystkie kropeczki takie życie

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:15   #157
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Przeglądam sobie łóżeczka ... chciałabym drewniane z opuszczanym bokiem .. miała któraś mamcia takie ???
ja tez jestem za łóżeczkiem drewnianym , mysle, że dziecko w takim bedzie sie spało wygodniej. moja ciocia ma dla dziecka kojec i nie podoba mi sie to, ma jeszcze taki bez regulacji wysokosci wiec caly czas musi sie slychac po mala. my kojec chcemy kupic zeby był mu moich rodziców jak bedziemy wpadac w odwiedziny i ewentualnie taki z zabawkami i pilkami do salonu. ale nie do spania dzien w dzien

my chcemy kupic takie, co potem mozna na maly tapczanik tez zmienic, i podobaja mi sie te szczelbki, że sa szeroki a nie jak kraty wiezienne

mi sie marzy ogromnie dziewczynka , tz mowi ze mu obojetne, ale oczywiscte jest, że chlopaka chce

dziewczyny w ktorym tyg idziecie na 2 usg genetyczne? mi lekarka kazala zrobic od 1-25 maja, w 1 tyg maja bede w 19 tc i wtedy chcialabym zrobic po potem wylatuje na 2 tyg, ale nie wiem czy nie za wcześnie co ? nosi mnie już zeby pozna płęc, i na wyjezdzie bede caly cza o tym mysle, dlatego chcialabym już z ta wiadomoscia o plci poleciec

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:21   #158
m_moni
Zadomowienie

Witam wszystkich po świętach
Muszę się Wam przyznać, że napiłam się łyczka winka wytrawnego do obiadu w Wielkanoc. Ale było pyyyyszne...
Kaja ja zmieniłam lekarza, mam 2 karty ciąży, nie ma problemu...ślubu z nim nie brałam
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:25   #159
Iwoncia81
Zakorzenienie

A mnie sie podoba takie i przynajmniej mi głowy miedzy szczeble nie wsadzi

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...239587999.html
Stary 2012-04-10, 13:28   #160
Enigmama
Raczkowanie

Witam Was ciepło po świętach odpoczęliśmy pobyliśmy razem w końcu
Dobrze, że są Święta od czasu do czasu
W weekend wymyśliłam sobie ze chce kupić ponczo, bo moje plaszczyki wszystkie 36 ostatniego guzika z dołu nie moge juz dpiąc i smiesznie i nieestetycznie to jakos wygląda, ogladalam na allegro troche i juz mialam kupic ale dzis przez przypadek zerknęłam do komisu dziecięcego i trafilam na ponczo miedzy ubraniami ciązowymi za całe 8 zł
jest cieplutkie
Moja przyjaciolka przed swietami dowiedziala sie ze jednak synka bedzie miala a miesiąc zyla w myślą ze to na pewno dziewczynka i mój biedny mąż sie łudzi ze i u nas sie cos zmieni - urosnie

Co do łozeczek to i ja preferuje drewniane, z szufladą koniecznie, a turystyczne łózeczko mamy po 2 córci i super sie sprawdza na wyjazdy.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:42   #161
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądam sobie łóżeczka ... chciałabym drewniane z opuszczanym bokiem .. miała któraś mamcia takie ???
Konczi też chciałam takie łóżeczko z opusczanym bokiem, jestem niska i wygodniej byłoby mi wkładać np śpiące dziecko (jak już oczywiście byłoby na tym najniższym poziomie). Poczytałam sobie opinie i większość jest negatywnych, w USA te łóżeczka z opuszczanymi bokami sa w ogóle wycofane ze sprzedaży po były przypadki uduszenia dziecka. Większość pisze że po prosu tego opuszczanego boku nie używało albo nie był praktyczny.
Tak tylko pisze bo też zastanawiałam się nad zakupem przemyśl to

Cytat:

właśnie ja nie jestem przekonana do niego ... koleżanka miała kojec znaczy się miała drewniane łóżeczko w którym maluszek spał a jak jechali do babci to zabierali kojec ... jakoś bardziej mnie przekonuje drewniane standardowe łóżeczko tak na co dzień

Też bym tak chciała, kojec będę miała na wyjazdy do babci tudzież na wakacje i na pewno bardzo się przyda ale dziecko będzie spało w drewnianym łóżeczku. łóżeczko ma szczebelki i maleństwo może się ich łapać i wspinać. Widziałam że dziewczyny na innym wątku na którym się udzielam po paru miesiącach kupowały drewniane łóżeczka właśnie z tego względu

marzy mi się to:
http://allegro.pl/lozeczko-michas-12...259800081.html
ma wyjmowane szczebelki, szufladę z zamykaniem i wygląda bardzo porządnie
nie chce kupić takiego w którym dziecko jak będzie się przekręcało będzie całe trzeszczeć...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 13:56   #162
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Moja przyjaciolka przed swietami dowiedziala sie ze jednak synka bedzie miala a miesiąc zyla w myślą ze to na pewno dziewczynka i mój biedny mąż sie łudzi ze i u nas sie cos zmieni - urosnie
O co właściwie chodzi naszym facetom z tymi synkami? Mój też cały czas nie miał żadnych preferencji wręcz częściej mówił do brzuszka Alicja, a teraz kiedy wiemy że na 90% będzie dziewczynka to łudzi się, że zostało mu jeszcze 10% na synka. Nie rozumiem tego.
Stary 2012-04-10, 13:56   #163
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33441688]widze dziewczynki że się bardzo sugerujecie jak wam wylicza termin usg a ja słyszałam że im późniejsze usg tym błąd w wyliczeniu terminu porodu jest większy i trzeba się sugerować tym pierwszym usg i ostatnią miesiączką[/QUOTE]

Trzeba się sugerować terminem porodu wpisanym w karte ciąży. Więc nie ma co patrzeć na to USG które na przykład u mnie pokazuje mi tydzień do przodu.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Witam cieplutko wszystkie wrześniowo- październikowe mamusie : Można dołączyc?
Jestem w 17 tc, termin mam na 17 września
Na imię mam Inez
Hej witamy Cię nowa koleżanko

Czemu ja się tak denerwuje? Powinnam się cieszyć, że za 2 godzinki podejrze mojego maluszka. A ja jakaś pełna obaw...
Stary 2012-04-10, 13:58   #164
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my chcemy kupic takie, co potem mozna na maly tapczanik tez zmienic, i podobaja mi sie te szczelbki, że sa szeroki a nie jak kraty wiezienne
Bardzo mi się podoba Twoja propozycja łóżeczka.
Stary 2012-04-10, 14:00   #165
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
O co właściwie chodzi naszym facetom z tymi synkami? Mój też cały czas nie miał żadnych preferencji wręcz częściej mówił do brzuszka Alicja, a teraz kiedy wiemy że na 90% będzie dziewczynka to łudzi się, że zostało mu jeszcze 10% na synka. Nie rozumiem tego.
chyba chodzi o to drzewo dom i syna ... ? tylko u mnie taka różnica że mój biedak prócz mnie ma już dwie córeczki :P Ale i tak uważam że to ma swoje plusy!
Anusia sciskam kciuki

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:01   #166
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Czemu ja się tak denerwuje? Powinnam się cieszyć, że za 2 godzinki podejrze mojego maluszka. A ja jakaś pełna obaw...
To normalne. Im bliżej badania tym zwykle gorzej.
Najgorzej jak lekarz zacznie zdanie od jakiegoś niepokojącego słowa, to wtedy na moment staje serce.
Wszystko będzie dobrze. Niedługo zobaczysz fikającego maluszka
Stary 2012-04-10, 14:08   #167
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Też tak mam przed każdą wizytą. Ide tam jak na ścięcie głowy a jak wychodze to uśmiech od ucha do ucha i 10kg lżejsza bo stres opada

Trzymam kciuki za wizyte
Stary 2012-04-10, 14:10   #168
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a dlaczego? moja koleżanka kupiła, mówiła że wszyscy jej odradzali zwykłe łóżeczko ale nie powiedziała mi czemu
Niektórzy nie chcą,bo najlepiej jak maleństwo śpi z mamą i czuje jej bliskość,ale podobno też dzieci wkładają nóżki między szczebelki...
ale przecież gdyby tak było,tych łóżeczek już by nie produkowali.
My mieliśmy turystyczne ze względu na mały metraż,ale też mieliśmy je brać jadąc na wczasy,ale i tak synuś spał z nami w środku
Teraz myślimy nad wyremontowaniem strychu,albo jak sąsiad odsprzeda chociaż dół,bo tam nikt nie mieszka Zobaczymy...
Agnusmoja siostra prawie całą ciąże myślała,że będzie druga córka,bo tak lekarz widział,a na trzecim usg mówi:"klejnoty rodzinne wiszą"także mąż niech ma dla siebie te 10%

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-10 o 14:58
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:17   #169
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
my chcemy kupic takie, co potem mozna na maly tapczanik tez zmienic, i podobaja mi sie te szczelbki, że sa szeroki a nie jak kraty wiezienne mi sie marzy ogromnie dziewczynka , tz mowi ze mu obojetne, ale oczywiscte jest, że chlopaka chce
Bardzo fajne. Tylko tak patrząc praktycznie... powiedzmy 2-letnie dziecko już wychodzi z łóżeczka i śpi w łóżku, nie będziesz się bała że z takiego wąskiego spadnie? Dzieci się kręcą, w nocy wędrująpo całym łóżku, a ono wąskie. A dla starszego to no max do 6 lat, bo za krótkie będzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 14:39   #170
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mimo wszystko preferuje drewniane ... wydaje mi się jakoś solidniejsze ...

Cytat:
ja tez jestem za łóżeczkiem drewnianym , mysle, że dziecko w takim bedzie sie spało wygodniej. moja ciocia ma dla dziecka kojec i nie podoba mi sie to, ma jeszcze taki bez regulacji wysokosci wiec caly czas musi sie slychac po mala. my kojec chcemy kupic zeby był mu moich rodziców jak bedziemy wpadac w odwiedziny i ewentualnie taki z zabawkami i pilkami do salonu. ale nie do spania dzien w dzien

dziewczyny w ktorym tyg idziecie na 2 usg genetyczne? mi lekarka kazala zrobic od 1-25 maja, w 1 tyg maja bede w 19 tc i wtedy chcialabym zrobic po potem wylatuje na 2 tyg, ale nie wiem czy nie za wcześnie co ? nosi mnie już zeby pozna płęc, i na wyjezdzie bede caly cza o tym mysle, dlatego chcialabym już z ta wiadomoscia o plci poleciec
Ja też jestem za drewnianym jakoś wydają mi się stabilne i wygodne ... przytulny kącik dla maluszka
ja II prenatalne będę miała w 23t zrobione

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Konczi też chciałam takie łóżeczko z opusczanym bokiem, jestem niska i wygodniej byłoby mi wkładać np śpiące dziecko (jak już oczywiście byłoby na tym najniższym poziomie). Poczytałam sobie opinie i większość jest negatywnych, w USA te łóżeczka z opuszczanymi bokami sa w ogóle wycofane ze sprzedaży po były przypadki uduszenia dziecka. Większość pisze że po prosu tego opuszczanego boku nie używało albo nie był praktyczny.
Tak tylko pisze bo też zastanawiałam się nad zakupem przemyśl to

Też bym tak chciała, kojec będę miała na wyjazdy do babci tudzież na wakacje i na pewno bardzo się przyda ale dziecko będzie spało w drewnianym łóżeczku. łóżeczko ma szczebelki i maleństwo może się ich łapać i wspinać. Widziałam że dziewczyny na innym wątku na którym się udzielam po paru miesiącach kupowały drewniane łóżeczka właśnie z tego względu

marzy mi się to:
nie chce kupić takiego w którym dziecko jak będzie się przekręcało będzie całe trzeszczeć...

o kurcze o tym nie czytałam .. hmmm muszę poszperać ... ale to brązowe podoba mi się bardzo i wygląda na stabilne a cena dość kusząca jest
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:42   #171
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo fajne. Tylko tak patrząc praktycznie... powiedzmy 2-letnie dziecko już wychodzi z łóżeczka i śpi w łóżku, nie będziesz się bała że z takiego wąskiego spadnie? Dzieci się kręcą, w nocy wędrująpo całym łóżku, a ono wąskie. A dla starszego to no max do 6 lat, bo za krótkie będzie.
Nasz synek tylko raz spadł z łóżka,potem już wiedział,że trzeba się pilnować a ma normalne 200x90,choć czasem śpi ze mną a mężuś idzie wtedy do niego spać.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:48   #172
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Nasz synek tylko raz spadł z łóżka,potem już wiedział,że trzeba się pilnować a ma normalne 200x90,choć czasem śpi ze mną a mężuś idzie wtedy do niego spać.
Paula ma sofę dwuosobową i wędruje po całym łóżku, specjalnie kupiliśmy z bokami, aby nie spadała, dlatego takie wąskie to dla malucha moim zdaniem nie praktyczne bo niebezpieczne.
Stary 2012-04-10, 14:50   #173
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
do kupienia sa barierki ktore tak do połowy sie montuje i zabezpiecza przed wypadnieciem, takie jak np tutaj
poza tym to chce kupic to lóżeczko głownie dlatego, że mi sie podoba, gdyby tapczanik sie kiedys nie sprawdzil, pomyslimy o czyms innym, ale na to czas jeszcze

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:10   #174
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mimo wszystko preferuje drewniane ... wydaje mi się jakoś solidniejsze ...

Ja też jestem za drewnianym jakoś wydają mi się stabilne i wygodne ... przytulny kącik dla maluszka
ja II prenatalne będę miała w 23t zrobione

o kurcze o tym nie czytałam .. hmmm muszę poszperać ... ale to brązowe podoba mi się bardzo i wygląda na stabilne a cena dość kusząca jest
może nie wygląda jakoś szałowo bo jest bardzo proste ale ma wszystko co jest mi niezbędne
kolory są różne z tego co widziałam
Stary 2012-04-10, 16:54   #175
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Ja dzisiaj jakaś śnięta jestem

Chyba skończy się na wczesnym pójściu spać, bo aż głowa mnie pobolewa.

znowu nie mogę się poudzielać w dyskusji o łóżeczkach, bo ja już mam od rodziców po najmłodszej siostrze więc nawet nie zaglądam w necie na stronki z tym sprzętem, bo i po co? tak samo z wózkiem, więc tylko sobie was podczytuję

Dziś za to kupiłam sobie torebkę nową

Witam nową mauśkę w naszym gronie, obyś się u nas zadomowiła i bezpiecznie dotrwała do szczęśliwego rozwiązania!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:19   #176
maggie123
Zakorzenienie

witajcie po świętach.. dwa dni minęły nam na rodzinnych spotkaniach - wszystkich bardzo miłych.
Chyba poświąteczne zmęczenie dziś ze mnie wyłazi bo sił brak totalny.
Dentysta zaliczonymam kochaną panią stomatologleczenie kanałowe bez odrobiny bólu (i to bez znieczulenia). Karta podbita. Ale tak, jak Konczi pisała, za jakieś 2-3 miesiace pójdę na kontrolę, bo choć teraz wszystko zdrowe, to nie wiadomo, co to w mojej paszczy może się wykluć.
Pisałyście o kopniaczkach. Mój bąbel wieczorami się uaktywnia. Ostatnio nawet mężowi udało się to poczuć - ależ był zaskoczony....

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:30   #177
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:

właśnie ja myślę że to obecne trendy i moda na kojce ... ja jednak chciałabym drewniane do sypialni i kołyskę mojżesza do salonu a kojec może być do dziadka
możliwe
Cytat:
Dobry
Jak mi się nie chciało dziś wstawać do pracy. Tym bardziej że późno spać poszłam, bo na Tż-ta czekałam, a konkretnie seksik. Jejku jak mi się wczoraj chciało I przed wczoraj i przed, przed
Ostatnio pisałam, że chyba czuję maluszka i potwierdzam to, od wczoraj czuję już wyraźnie delikatne puk, puk z brzuszka
jejku ja też mam wieczną chcicę
Cytat:
ojej jakie przykre...
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość

Co do łozeczek to i ja preferuje drewniane, z szufladą koniecznie, a turystyczne łózeczko mamy po 2 córci i super sie sprawdza na wyjazdy.
ja byłam przed świętami u fryzjerki i tak patrząc na mnie stwierdziła żebym raczej jeszcze nie kupowała dziecku nic różowego wywnioskowała tak po mojej figurze no i że na buzi nic się nie zmieniłam wiem, przesądy ale powiedziała też że chodziła do tego samego lekarza co ja i jej Miłosz te żna początku miał być dziewczynką
co do łóżeczek to też myślę o drewnianym a turystyczne - jak sama nazwa wskazuje - na wyjazdy
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
marzy mi się to:
fajne te łóżeczko
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Niektórzy nie chcą,bo najlepiej jak maleństwo śpi z mamą i czuje jej bliskość,ale podobno też dzieci wkładają nóżki między szczebelki...
ale przecież gdyby tak było,tych łóżeczek już by nie produkowali.
My mieliśmy turystyczne ze względu na mały metraż,ale też mieliśmy je brać jadąc na wczasy,ale i tak synuś spał z nami w środku
Teraz myślimy nad wyremontowaniem strychu,albo jak sąsiad odsprzeda chociaż dół,bo tam nikt nie mieszka Zobaczymy...
Agnusmoja siostra prawie całą ciąże myślała,że będzie druga córka,bo tak lekarz widział,a na trzecim usg mówi:"klejnoty rodzinne wiszą"także mąż niech ma dla siebie te 10%
my miejsca w sumie mamy sporo, dlatego też chciałbym drewniane skoro są warunki
a co do klejnotów to może i u nas jeszcze się pokażą, mąż pewnie byłby wniebowzięty...
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Pisałyście o kopniaczkach. Mój bąbel wieczorami się uaktywnia. Ostatnio nawet mężowi udało się to poczuć - ależ był zaskoczony....
mój maluch też głównie wieczorem szaleje, ale mąż nie czuje jeszcze chyba oczekiwał że aż brzuch będzie mi podskakiwał tak będzie czuć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 17:55   #178
tamlin111
Zakorzenienie

Zasypiam normalnie. Chyba zaraz umyję Paulucha, siebie i do wyrka.
Stary 2012-04-10, 18:00   #179
marta1986222
Zakorzenienie

[QUOTE=angel166;33446173]ja też strasznie bym chciała wiedziec a wolałabyś syna czy córkę? To Twoja pierwsza ciąża? Wiem, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale podświadomie czuje, że to będzie dziewczynka - tżet, że syn a co do ruchów to czułam dwa, trzy razy takie coś dziwnego, delikatnego, a chce już czuc na maksa

Ja mam przeczucie ze będzie chłopczyk ale jak będzie dziewczynka też będę szczęśliwa,najważniejsze jest zdrówko
Tak to moja pierwsza ciąża,wyczekiwana,wymodlo na,wspaniała
Kocham każdy jej moment.

Cytat:

Ja też kupuję kojec,jestem zdecydowana na 100%,poza tym jestem często u znajomuch którzy też mieli dla dziecka i wcale pozniej przez to nie zaczął wstawać.

Cytat:

Cytat:
A mnie sie podoba takie i przynajmniej mi głowy miedzy szczeble nie wsadzi

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...239587999.html

Dokładnie taki sam kupujemy tylko brąz z beżem i do tego porządny materacyk,tylko na razie kompletnie nie wiem który jest najlepszy dla dzidziusia a wybór taki że głowa mała

Mi zaczyna wracać apetyt,dzisiaj zjadłam obiad a za 5 minut mówię do tż że jestem głodna i bym coś zjadła
Jak on się cieszył że w końcu mogę coś przekąsić.

Jutro gotuję bigos.

Aha kochane wiecie może czy w ciąży można wykonywać mikrodermabrazję diamentową?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:12   #180
Iwoncia81
Zakorzenienie

marta1986222, noooo to mamy podobny guścik co do łóżeczek
Materacyk obowiązkowo grubszy trza tak samo jak do drewnianego
Strasznie te kojce mi sie podobają a znajomy ma i jego córka tak super sie bawi w nim ze szok, a są fajne uchwyty i bejbik super wstaje na tym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości