|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61411 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
Jutro przetestuję maseczkę z oleju, jajka, odżywki i soku aloesowego
|
|
|
|
|
#61412 |
|
Konto usunięte
|
Hej Zakręcone
![]() Czy mogę do Was dołączyć? Chociaż nie wiem czy moje włosy się kwalifikują Prosiłabym Was o pomoc, bo sama nie potrafię określić czy jestem w końcu falo- czy prostowołosa, a może nijaka? Dorzucam zdjęcia, pierwsze jest sprzed prawie dwoch miesięcy (przepraszam za kiepską jakość, ale robione telefonem...) a drugie z dzisiaj. 1. zdjęcie - włosy czesane grzebieniem z szerokim rozstawem ząbków, czesane na sucho i mokro, co jakiś czas, wtedy miałam very good hair day wiem, że końcówki pozostawiają wiele do życzenia, ale.. ![]() 2. zdjęcie - włosy myte wczoraj wieczorem w ogóle nie czesane, jedynie na mokro przeczesałam delikatnie palcami. Wczoraj także wycinałam rozdowojone końcówki których jest całe mnóstwo ![]() Szczerze mówiąc to na pierwszym zdjęciu wg mnie wyglądają na dłuższe i bardziej gęste i mi się bardziej podobają ![]() Co nieco o mojej pielęgnacji, wlosy myję BD, ostatnio przerzuciłam się na balsam Pottersa, odżywka to alterra, jednak wczoraj użyłam Garniera z awokado ![]() Jakiś czas temu próbowałam ręcznikowania i harmonijkowania, lecz dało to tylko maskaryczny puch Nie wiem co zrobić z moimi włosami by wyglądały ładnie i by sie zdecydowały jakie chcą być Dodam, że zawsze przy twarzy robią mi się loczki.
|
|
|
|
#61413 |
|
Zakorzenienie
|
ło rany
a myślałam że tylko jedną farbą ![]() gdzie można takie coś kupić? aha i powiedz mi jeszcze jaki masz naturalny kolor? bo ja jasny brąz i nie wiem czy mi chwyci taki piękny rudy :Ph
|
#61414 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja jak po ogień ;] niestety Dziękuję za komplimenta ![]() Widziałam dużo pieknych włosków ale MILENA - |
|
|
|
#61415 |
|
Rozeznanie
|
Z moich pielęgnacyjnych przemyśleń: -kudły trzymają skręt, nie prostują się od byle wilgoci, po nocy też wyglądają ładnie, tylko tył jest wymięty -są gładsze, bardziej blyszczące -nie wyglądają jak suche siano, ale wierzch chce jeszcze jeść, był najbardziej zniszczony -mniej wypadają -końcówki są wiecznie przesuszone ![]() -choć tego nie widać, rosną Po prawie dwóch miesiącach intensywniejszej pielęgnacji widać postęp ![]() Mam dylemat, co kupić: Garnier Fructis Oil Repair, Garnier Fructis Nutri-Odbudowa, Alterrę z morelą,Alterrę z Granatem, Artiste z proteinami, Romantic z jedwabiem... Jedna z proteinami, jedna zwykla, ale ciezsza od garniera AiK Doradźcie coś... Nie lubię takich dylematów...MILENA
|
|
|
|
#61416 | |
|
Wtajemniczenie
|
I po świętach
![]() Ktoś (Pussynka? ) mnie kiedyś pytał, czy robię psikadła z półproduktów i obiecałam, że jak zrobię coś przyzwoitego, to się pochwalę No więc zrobiłam, napisałam w wątku o półproduktach ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Ja bym kupiła wszytko Pomogłam?
|
|
#61417 |
|
Zakorzenienie
|
|
#61418 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;33440643]Hej Zakręcone
![]() Czy mogę do Was dołączyć? Chociaż nie wiem czy moje włosy się kwalifikują Prosiłabym Was o pomoc, bo sama nie potrafię określić czy jestem w końcu falo- czy prostowołosa, a może nijaka? Dorzucam zdjęcia, pierwsze jest sprzed prawie dwoch miesięcy (przepraszam za kiepską jakość, ale robione telefonem...) a drugie z dzisiaj. 1. zdjęcie - włosy czesane grzebieniem z szerokim rozstawem ząbków, czesane na sucho i mokro, co jakiś czas, wtedy miałam very good hair day wiem, że końcówki pozostawiają wiele do życzenia, ale.. ![]() 2. zdjęcie - włosy myte wczoraj wieczorem w ogóle nie czesane, jedynie na mokro przeczesałam delikatnie palcami. Wczoraj także wycinałam rozdowojone końcówki których jest całe mnóstwo ![]() Szczerze mówiąc to na pierwszym zdjęciu wg mnie wyglądają na dłuższe i bardziej gęste i mi się bardziej podobają ![]() Co nieco o mojej pielęgnacji, wlosy myję BD, ostatnio przerzuciłam się na balsam Pottersa, odżywka to alterra, jednak wczoraj użyłam Garniera z awokado ![]() Jakiś czas temu próbowałam ręcznikowania i harmonijkowania, lecz dało to tylko maskaryczny puch Nie wiem co zrobić z moimi włosami by wyglądały ładnie i by sie zdecydowały jakie chcą być Dodam, że zawsze przy twarzy robią mi się loczki. [/QUOTE]Hej, zdecydowanie falowana jesteś. Dorzuciłabym olejowanie na całą noc(lub na parę godzin ) przed myciem całej długosci, nie tylko końcówek. Garniera AiK tez uwielbiam. Jeśli on Ci służy, moga też dobre okazać się maski Bingo. No i dorzycić warto maski domowej roboty(najprostsza: Żółtko, rycyna, miód, cytryna) I nie rezygnowałabym z prób harmonijkowania. Przy falach-to jedyne co pomaga je uwypuklić. Moje rozczesane i wysuszone bez niczego wygladają tak. Natomiast po ugniataniu(coś jak harmonijkowanie, tylko z zaciśnięciem pasma w dłoniach po przyciśnieciu do sklapu) - np. tak.(po ugniataniu w głową w dół - fale zaczynają się wyzej) Plunking mi nie służy-za bardzo gniecie włosy, za to ugniatanie W moim przypadku ugniatanie+żel+dyfuzor to święta trójca od wydobywania i utrwalania skrętu. Cytat:
Dziękujemy za przepis. Na pewno kiedyś wypróbuję. Cytat:
Tez bym nie potrafiła się zdecydować. Milena, zapomniałam się zachwycić!!! Zawsze mówiłam,że masz jedne z piekniejszych włosów na forum, ale teraz z tą długością, to dowaliłas!!!!
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-04-10 o 11:29 |
||
|
|
|
#61419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karen jakie błyszczące w codzienniku, mniam
|
|
#61420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#61421 |
|
Rozeznanie
|
Potwierdzam!!! Świetne! I przypomniałaś mi o Jantarze. (wciaż zapominam go wcierać, miałam to zrobić wczoraj wieczorem)
|
#61422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś sama. Ja też ciągle zapominam, ale bejbiki i tak się pojawiają. Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2012-04-10 o 12:15 |
|
|
|
|
#61423 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie Tylko mój portfel tego nie wytrzyma ![]() To ten Fructis Oil Repair: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=613 Myślała, ze Fructisy są bleee, a tu takie niespodzianki nawet zgodna z CG ![]() W okolicy mam tylko fructisy i tą romantic, a marzy mi się Artiste z proteinami i alterra z granatem na początek... Kto z bardziej cywilizowanego miejsca niż moje pomoże mi zrealizować to włosowe marzenie? Sfinansuję wszystko razem z przesyłką a moje włoski będą wdzięczne
|
|
|
|
#61424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do Artiste nie mam zdania, używałam jej czasem jako b/s z dodatkiem olejku jojoba i była ok, ale od długiego czasu leży nieużywana.
|
|
#61425 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do olejowania, to bardziej służy mi krótsze trzymanie, ale jak będę miała okazję to spróbuję na całą noc. Niedawno mi się skończył lniany, który myślę, dobrze na mnie działał, a teraz planuję kupić z migdałów ![]() Zapomniałam wspomnieć o maskach, wybacz, ale mam Bingo i powiem, że jest rewelacyjna, zwłaszcza jak trzymam 30-60minut pod folią i czepkiem ![]() I masz cudne i piękne fale
|
|
|
|
|
#61426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a później będę w mieście i poszukam fructisa. Nie wiem, czy jest jeszcze w sprzedaży Oil repair, bo nigdy na Fructisy nie patrzyłam. Ewentualnie wezmę Volume restructer albo Nutri-Odbudowa A w końcu otworzą kiedyś tę mini-galerię w mieścinie obok, będzie Rossmann, to pokombinuje
|
|
|
|
|
#61427 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#61428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#61429 | |
|
Nindżopesz
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;33440643]Hej Zakręcone
![]() Prosiłabym Was o pomoc, bo sama nie potrafię określić czy jestem w końcu falo- czy prostowołosa, a może nijaka? Dorzucam zdjęcia, pierwsze jest sprzed prawie dwoch miesięcy (przepraszam za kiepską jakość, ale robione telefonem...) a drugie z dzisiaj. Szczerze mówiąc to na pierwszym zdjęciu wg mnie wyglądają na dłuższe i bardziej gęste i mi się bardziej podobają ![]() Jakiś czas temu próbowałam ręcznikowania i harmonijkowania, lecz dało to tylko maskaryczny puch Nie wiem co zrobić z moimi włosami by wyglądały ładnie i by sie zdecydowały jakie chcą być Dodam, że zawsze przy twarzy robią mi się loczki. [/QUOTE]Hej ![]() Ale długie! Wg mnie jesteś ewidentnie falowana a gdyby się trochę bardziej pozwijały byłby świetny efekt na takiej długości ![]() Też mi się wydaje, że moje włosy wyglądają lepiej rozczesane i wygładzone, pokręconych robi się mało i tak smutno wyglądają Chwilami żałuję, że pocieniowałam. Ale ludzie twierdzą na odwrót ![]() To niepopularna metoda na tym forum ale może próbowałaś nawijania na palec albo na jakieś papiloty żeby im trochę pomóc? Cytat:
Aż tyle nie trzeba, hehe, po prostu odrosty rozjaśniam taką mieszanką farb bo po samym hennowaniu wychodzą za ciemne jak na mój gust. Pewnie sam Tycjan by wystarczył ale bałam się, że wyjdzie zbyt pomarańczowy (lubię rudy wpadający w blond) więc dokupiłam ten Złoty blond. Natomiast co do henny to też - cassja i kurkuma (taka zwykła przyprawa w saszetce) mają nadać bardziej złocisty odcień. A kupisz je na stronie khadi.pl albo helfy.pl albo na Allegro
|
|
|
|
|
#61430 |
|
Zakorzenienie
|
![]() oto tył moich włosów ![]() farba koniecznie się przyda, tylko jaka? co doradzacie? fale bez porównania z tymi kiedy pierwszy raz nakładałam żel lniany
wymianka styczeń Edytowane przez WeWlasnejOsobie Czas edycji: 2012-04-10 o 14:26 |
|
|
|
#61431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#61432 | |
|
Zadomowienie
|
Nie bede oryginalna, ale wlosy Mileny wstrzasnely moim swiatopogladem
Cytat:
![]() Ja juz bym bardzo chciala zrobic moje ostatnie (w zalozeniu) farbowanie, by spopielic troche rudawy odcien i przyblizyc go do mojego naturalnego, ale czekam az wlosy laskawie przestana wypadac bo teraz to sie boje...Z zaciekawieniem czytalam Wasza dyskusje na temat wypadania wlosow po przejsciu na CG Widze, ze nie ja jedna mam takie rozterki i watpliwosci.Jezeli rzeczywiscie moze byc tak, ze to wina CG to myslicie, ze mycie skalpu bezsilikonowym prostym szamponem z SLS wystarczy, czy tu takze o silikony/pq/q moze chodzic (badz inne skladniki znajdujace sie w john'ie frieda, nivei, dove, pantene itd)? Mam na mysli, czy bezsilikonowa pielegnacja moze miec zly wplyw na wypadanie wlosow (bo na lamanie to wiem ze moze [niedostateczne zabezpieczenie])?
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-04-10 o 14:59 |
|
|
|
|
#61433 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak dolne partie to efekt koloryzacji ale bardzo starych a to u góry to odrost
![]() ale wygląda nawet jak ombre hair więc bardzo się nie przejmuję ale ten płomienny rudy
|
#61434 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski i Falaski
Wpadam jak po ogień, wątek po świętach niedoczytany, ale niedoczas totalny u mnie...Mam ogromna prośbę do tych z Was, które stosowały płukankę z l-cysteiną. Właśnie dostałam paczkę i będę kręcić płukankę. Powiedzcie mi proszę, czy tę płukankę zastosować pomiędzy d/s i b/s i na to normalnie stylizacja? Macie może jakies swoje uwagi, które by mi się przydały?
|
#61435 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#61436 |
|
Zakorzenienie
|
rude w sumie chyba nie, teraz mam rude właśnie od połowy :P
ogólnie mam urodę rudości - piegi i niebieskie oczy więc w sumie nie wiem ![]() ale chyba zaszaleję
|
#61437 |
|
Zakorzenienie
|
zaszalej
![]() ja dziś szłam miastem i jakiś facet się zatrzymał przede mną i krzyczy: kocham rude!!!! miło się zrobiło, zwłaszcza, że w słońcu mam marchewę
|
#61438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super komplement
|
|
#61439 |
|
Flawless
|
Dzień dobry!!
Dziś dopiero wróciłam z domu po świętach i powiem Wam, że moje włosy mnie już nienawidzą No nic, koniec marudzenia, wracamy do roboty
|
|
#61440 |
|
Raczkowanie
|
Zaoszczędziłam kasę i chciałam oszczędzać dalej, ale wybrałam się z koleżanką na spacer po kosmetycznych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

wiem, że końcówki pozostawiają wiele do życzenia, ale.. 

a myślałam że tylko jedną farbą 

bo teraz to sie boje...