|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Wtajemniczenie
|
Marinka jak tylko bede miec, bo my nie zabieralismy aparatu ale znajomi cos tam cykali.
#2312 |
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dzien dobry!
Oliweczka jak tam samopoczucie? Marinka brawo za raczkowanie! ![]() Brumek ciesze się, że sprawy chrztu ruszyły U nas chyba ząbkowania ciąg dalszy. ![]() Przy wychodzeniu dwóch pierwszych zębów Asia w ciąd=gu 10 dni straciła na wadze pół kilo ![]()
#2313 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Aaniu
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ja gamoń jestem, sobie nic nie kupię, ale dzieciom ![]() Tż pojechał do lekarza, bo chory (jak dla mnie raczej "chory" ![]() ![]() No i cały czas choruję na ten domek odkrywczy, co Nerola na zdjęciu miała. Ale to na roczek mała dostanie. No i jeszcze ten wózek-pchacz, co kiedyś Monia wstawiała. Dobrze, że roczek tuż, tuż ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() dopadła nas awaria...... nadrabiam strona 61!!! ![]() buziole achhhhhhhh jakże Shira wielce tęskniła!! ![]()
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Witam sie i zegnam!!! czas sie szykowac do pracy ![]()
![]() |
#2316 |
Wtajemniczenie
|
Marina
![]() ![]() Madzia1k1 przepiekny torcik.... az bym taki zjadla ![]() Kolina ![]() Iustyna1 sliczna masz coreczke i jakie ma sliczne wloski ( moja wciaz lysa ![]() ![]() Mamad ![]()
#2317 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tematu grzechu to dla mnie takie podejście kościoła to skończony debilizm i ja bym zupełnie to zignorowała !!!!!Masz cudowną córeczkę a kościoł członka wiary i nie mogę pojąć jak można oceniać "sposób" poczęcia jako grzech(wiem skąd temat ale dla mnie to niezrozumiałe) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja z bananem robi to samo i ja jej musze trzymac to wtedy ladnie je ![]() Milej pracy ![]()
![]() |
#2319 |
Wtajemniczenie
|
![]() przylecialam sie przywitac i uciekam, kat mi nad glowa stoi (czyt. brat chce do kompa) bede pozniej |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że zostaniesz chrzestną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to ksiądz Was pytał, jak Agatka została poczęta?? A dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cześć dziewczynki. ![]() Widzę, że większość miała udane święta, nawet Marinka postanowiła wybyć z domu ![]() My w niedzielę byliśmy u teściów na śniadaniu, a potem pojechaliśmy do P. rodziny(120km), ale żałuję, że tam pojechałam, napewno długo mnie tam nie zobaczą... W pon. P. był w pracy, a ja pojechałam na 13 do teściów na obiad...też głupio trochę wyszło wszystko... Psychicznie jestem do d... A!I rano (6:30) byłam zrobić krew w szpitalu( teściowa mi pobrała) i 132zł. nie moje.... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-04-10 o 08:51 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Czołem
![]() Dziubek ![]() Marina ale żeś strzeliła nowinę z tą trzynastką w ciąży ![]() 30letni ojciec? ![]() ![]() Upiekłam na święta sernik z brzoskwiniami, o ten: http://mojewypieki.blox.pl/2008/04/S...skwiniami.html Pycha. |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
my tez jej trzymamy, ale ona pchyli sie do przodu i odgryzie spory kawal i sie krztusi - nie pierwszy raz tak. Ostatnio dusila sie ejdzac ziemniaki - bo nzabierala jak chomik w buzi i probowala polknac wszystko.
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | ||||
Zadomowienie
|
Witam poświątecznie.
![]() Madziulka, ta święconka z obiadkiem w słoiczku, sokiem i skarpetkami mnie rozbroiła. ![]() ![]() Rysiki, fajniutka ta Twoja Asia- pokazuj ją częściej. ![]() Iustyna, ja patrząc na zdjęcie też nie mogłam się nadziwić jak mogłaś się zminiaturyzować do takiej postaci. ![]() ![]() Brumek, fajnie, że Wasza sytuacja z chrztem wreszcie stała się klarowna i gratuluję stania się przyszłą matką chrzestną. ![]() Meszsares, ludzie pewnie odebrali to pieprzyć w sensie mówić głupoty- ja bym się posikała ze śmiechu. ![]() ![]() Cytat:
Przykro mi, żu u Was nadal niewesoło. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak poważnie to GRATULACJE dla Igorka! ![]() Co do tej 13-latki to naprawdę szok, ja to w tym wieku chyba się jeszcze Barbie bawiłam. ![]() Cytat:
![]() ![]() No i po Świętach. ![]() ![]() Mój wspaniały tż przyprawiłby wszystkich o zawał serca. Jak wychodziliśmy i wszyscy Nas żegnali, to mój brat zapytał czy nie pomóc nam ze zniesieniem czegoś do auta. Na co tż odpowiedział, że damy radę bo nie ma tego tak dużo, ale za 9 miesięcy z dwójką może być już ciężej. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę się jeszcze trochę pochwalić (osoby wrażliwe na chwalenie/marudzenie uprasza się o nieczytanie ![]() Moje dziecko nie je już w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wracając do chwalenia to mój mały leniwiec zaczął pełzać do tyłu i pięknie rusza się w rytm muzyki jeśli coś jej przypasuje do gustu. ![]() To chyba na tyle, lecę ogarniać nasze domowe pobojowisko. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-10 o 10:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie wy kupiłyście/kupujecie foteliki samochodowe? Jakiej firmy i jak wagowo???
Mam wyrobioną taka kartkę z PZU( z pracy) i własnie tam doczytałam, że jest rabat 5%(aż ![]() http://www.autofoteliki.pl/coto-baby-tango http://www.autofoteliki.pl/concord-trimax http://www.autofoteliki.pl/britax-evolva-123-2012 http://www.autofoteliki.pl/berber-infinity Na co zwrócić uwagę? ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
marzenka
![]() ![]() ja tez sie nieskromnie pochwale, ze moja od kilku dni jak zje na noc, dopiero o 5 jest glodna (wiec tak jakby przesypiala cale noce) bo nie ma pobudki miedzy 1-2 w nocy. ![]()
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Pędzicie! ![]() A Święta w jakich nastrojach minęły? Bardzo dostałaś w kość? ![]() Cytat:
![]() 2. No miło, miło, tylko bez spania ![]() A synek to Piotruś (jak mój mąż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też ![]() Cytat:
![]() To niech Shira szybko nadrabia i wraca na łono wizażu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Fajnie, że tak miło spedziliście czas ![]() ![]() 3. ![]() U nas odwrotność tego, o czym pisała Marzenka. Czyli Tymuś przestał przesypiać noce ![]() - okres noworodkowy -ząbkowanie - skoki rozwojowe - szczepienia nic z tych rzeczy nie zaburzyło snu mojego dziecka, a zaburzyło go... przekręcanie się w nocy na brzuszek ![]() Odkąd bowiem nauczył się robić to w łóżeczku, budzi się po kilka razy, a ja z nim, bo muszę biec go ratować ![]()
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Dawno go nie było
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Ostatnie zdjęcie: maluch umorusany biszkoptem. Na pozostałych ośliniony- jak zawsze.
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Kochane dziewczyny, pomóżcie, jaki to sprzedawca na all wywoływał tanio zdjęcia?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-04-10 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczerze to nie wiedziałam do momentu przeczytania twojego posta, że jest to grzech. Dopiero teraz poszperałam w necie i faktycznie kościół traktuje inseminację - na równi z in vitro - jako grzech. Hm... Nawet badanie nasienia jest grzechem. Przed chrzcinami Szymona również byliśmy z mężem u spowiedzi i komunii - nigdy się z tego nie spowiadaliśmy.
![]() |
#2332 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- świadek stoi normalnie obok rodziców - świecę zapalał TŻ, szatkę kładłam ja, ale dlatego że ksiądz tak "kazał". Chyba to zależy od księdza - siostra TŻta podpisywał się razem z Nami, tylko przy jej nazwisku miała widnieć adnotacja, że to świadek, choć ja tego nie widziałam W Naszej okolicy to dość powszechne "zjawisko" bo mamy tu kilka kościołów polsko-katolickich, a ich wyznawcy nie mogą być u Nas chrzestnymi. Marzena_S, Eweeve gratuluję poprawy nocek ![]()
![]() |
#2333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też ![]() ale kozak!!! ![]() Cytat:
http://fotohit.com.pl/ Fotki juz 2 razy robiłam i foto obraz, całkiem nieźle wyszło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Rozeznanie
|
I po Świętach...
witam się o jakieś 5kg cięższa ![]() Z tego co pamiętam: iustyna1-Zuzia ![]() ![]() brumek 1-co do mrówek-nas atakują ze wszystkich stron...kupiliśmy kratki, krążki, proszki...i nic,Ewka gania za nimi jak szalona ![]() 2-założyłam nosidło jeszcze raz...i niestety jest tak jak poprzednio-otwory na nózki jakieś małe-aż Ewce zostają ślady na nózkach...pod paszkami to samo...nie przylega do mnie ciałkiem tak jak w Twoim przypadku tylko jakoś dziwnie lata...no i plecy wysiadają...ale to jest jakiś "szit" za 100zł odziedziczony po tż bratanicy...oni nosili ją w tym całe wakacje-ale jak ![]() ![]() 3-mój tż też Piotruś ![]() 4-Ewka też jeszcze ie ochrzczona... ![]() ![]() Marinka ale Igi sie zmienił!!!To już dorosły Igor ![]() wysoki ![]() ![]() ![]() ![]() Madziulka piękny tort! Ja spróbuje coś wyczarować na roczek. A koszyczek-amazing!!! Że też sama nie wpadłm na to zeby wloży Ewce słoiczki ![]() Stronczek dla dzielnej Wiki i zestresowanej mamy ![]() ![]() Oliweczka widze hormony buzuja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
wracam po długiej rozłącze...
ale mialam swieta - poł niedzieli w wc bo biegunka mnie dopadła. nie wiem czy strułam sie sałatka warzywną czy to jakas resztka wirusa od kingi we mnie została... potem całą dobe bylam na diecie - nic mi przez usta przejsc nie chcialo. bylam tak słaba że szok! głowa masakrycznie mnie zawsze z głodu boli. w poniedzialek bylo juz lepiej (nażarłam sie w niedziele maki ziemniaczanej i mnie zastopowało), ale wieczorem dopiero zjadałm troche ryżu. teraz czuje nadal taki ciezki zolądek jakbym sie obżarła w świeta przynajmiej moje włosy (farbowane przed sietami) wracaja do koloru jakistam blond, bo marchewka to nie dla mnie ![]() musze nadrobic, nawet nie wiem ile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |||
Zakorzenienie
|
Igor wygląda jak trzylatek! W niczym nie przypomina małego, kilkumiesięcznego bobasa
![]() Cytat:
(100 zdjęć za 20 zł). Tylko 15 zł kosztuje dostawa, dlatego trzeba skalkulować, jak to się ma do innych ofert. O, a tu jest 21 zł za 100 zdjęć, a przesyłka 14zł: Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2337 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja wlasnie wrocilam z zakupow, az zlapalam sie za glowe takie tu wszystko drogie....nie wiem jak wy dajecie rade |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- 83Monia współczuje...i jak sobie pomyśle ile przez te 3 dni zjadłam to chętnie przejme wszystkie bieguki z wątku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A inni po tej sałatce nic nie mieli? Cytat:
![]() 2. U nas ta jedna wariatka tylko zbłądziła. Wiosnę w kościach poczuła i wylazła z jakiejś dziury ![]() 3. Kiepsko ![]() ![]() ![]() Zaraz wstawię fotkę. 4. Piotry są fajne chłopaki. Ale faktycznie takie trochę "Piotrusie Pany" ![]() 5. Ja na mojego mówię diablątko ![]()
![]() |
#2340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.