|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
To daj znać jak wrócisz
![]() Ja dzisiaj jakoś kiepsko się trzymam
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
hej hej
obiecany film ale to jeszcze nie wszystko co One potrafią ![]() http://www.youtube.com/watch?v=X4mu7...ature=youtu.be
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
EWEL! a prowadzisz jakies obserwacje ze dokładnie wiesz ze wtedy miałaś owulkę. ? Bo to tez moze byc plamienie implantacyjne ale wtedy owu mogła byc kapke wczesniej., ajak Ci się przesuneła w drugą strone to może być plamienie okołoowulacyjne1 Trzymam kciuki by ten cykl był bardzo bardzo długi!
|
|
|
|
|
#2585 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
mam bardzo kiepski dzień, tęsknię za brzuszkiem, za małą
Cytat:
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Dam znać! ale stresamam takiego ze d kilku dni w nocy sie budze! A co się Maga dzieje????????
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
to chyba przez te święta, ja też miałam gorsze dni wczoraj minęło 8 miesięcy od # i co najgorsze powinnyśmy spędzać te święta z naszymi maluchami doskonale Cię rozumiem |
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33435408]Dzisiaj była mama i pogadałyśmy na spokojnie. Poczekamy na wyniki, poszukamy lekarza, mama bardzo mi pomaga. Naprawdę gdy się czuje wsparcie rodziny, to jest o wiele łatwiej przejść przez taki koszmar... Ale od jutra zostaję sama w domu na minimum 10 godzin dziennie [/QUOTE]ja cały poprzedni tydzień czyli ten czas tuż po byłam po 11 godzin sama... łatwo nie było. ____________ wczoraj nawet nie zajrzałam na wizaż, nie było czasu. w niedzielę wieczorem rozmawiałam przez neta z naszym kumplem, napisałam mu co się stało, w poniedziałek rano u nas był (mamy do siebie 2,5 godz samochodem). Mąż na całe popołudnie poszedł do pracy a my gadaliśmy, byliśmy na spacerze, piliśmy i znowu gadaliśmy. W sumie cały dzień przegadaliśmy a dziś rano musiał wracać już. Nie sądziłam, że tak się przejmie i tak zareaguje. Bardzo miło mnie zaskoczył. I powiem Wam, że troszkę mi lepiej dzisiaj. Po ostatnich bezsennych nocach, albo strasznych koszmarach dziś przespałam spokojnie 8 godzin. Co prawda rano się stresowałam wizytą u lekarza a po powrocie do domu byłam tak zmęczona psychicznie tymi nerwami, bo przed tą wizytą wszystko mi się przypomniało, że musiałam się położyć na chwilę, ale już mi lepiej. Miałam dziś USG, wszystko ok, jeszcze muszę hcg zrobić, jak kazali w szpitalu żeby sprawdzić czy spadło, ale lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby robić innych badań, że tak się po prostu zdarza, a przyczyn i tak pewnie się nie pozna. Mamy poczekać 3-4 miesiące zanim zaczniemy się starać, ale możemy się już "przytulać". |
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-05-20 o 11:15 |
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Daj znać po wizycie eseska, ja trzymam kciuki, wszystko będzie w porządku, musi!
![]() Cytat:
![]() Ehh ja też tęsknie. To wszystko przez te cholerne święta. Ale wierzę, że te kolejne będą już cudowne. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33447435]Ja właśnie wróciłam ze szpitala i mam w ręku wypis.[/QUOTE] Perse, niestety nie znam się na wymiarach takiej późnej ciąży, ale przytulam mocno. |
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
bella jak ja bym chciała mieć takie skarby
![]() eseska aż mi ciśnienie skoczyło na myśl o twoej wizycie. daleko amsz do lekarza? długo będziemy czekały na wieści? jak tak to zlituj się i napisz smska ![]() madziu tulę persephone nic z tych wyników nie rozymiem
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pewnie nie wytrzymałabym długo bez Tż. Codziennie cieszę się jak wraca z pracy. Najdłużej może go nie było z 3 dni. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33435408] (...) Dzisiaj była mama i pogadałyśmy na spokojnie. Poczekamy na wyniki, poszukamy lekarza, mama bardzo mi pomaga. Naprawdę gdy się czuje wsparcie rodziny, to jest o wiele łatwiej przejść przez taki koszmar... Ale od jutra zostaję sama w domu na minimum 10 godzin dziennie [/QUOTE]Też właśnie siedzę całymi dniami w domu sama. Nie pracuję i mam czas na dziwne rozkminki ![]() A dzisiaj byłam u lekarza, powiedział że wszystko ok. Po drugiej @ możemy znowu się starać |
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-05-20 o 11:14 |
|
|
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33447878]Nie dość, że ciąża mi się "zmniejszyła" o prawie 5 tygodni, to była jeszcze o 2 tygodnie mniejsza niż wg USG robionego 1,5 tygodnia temu.... Nie wiem kompletnie o co biega. Lekarze mówili o nieprawidłowościach, ale nie do tego stopnia....
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że mogę wrócić do pracy. Czyli pod koniec maja wracam. Cieszę się, bo niespecjalnie by mi się widziało szukanie nowej pracy teraz, a tak mam do lutego umowę.[/QUOTE] Oj Perse, i jak tu wierzyć komukolwiek. Ja też nie wiem czy wrócić do swojej gin. Jak oglądam stare USG to już w 8tc ciąży zauważyłam na nim obrzęk (który gin potwierdziła dopiero w 12tc). Lekarka nawet o nim nie wspomniała wtedy, ja cieszyłam się ciążą, chociaż mogłam się już nastawiać na to co spotkało mnie później. No i cieszę się, że nie straciłaś pracy. A na razie sobie odpoczywaj |
|
|
|
|
#2596 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja już chyba uprzedzę nowego gina, że jak zajdę w przyszłą ciążę, to będę się domagać dokładnych badań. Bo takie na odwal mają potem takie skutki. Jakakolwiek byłaby przyczyna śmierci mojego synka, to to mogło być już chyba zauważone wcześniej.... Ja też się cieszę, choć to nie jest moja praca marzeń, ale mam tam fajną ekipę. |
|
|
|
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33447878] A ja się dzisiaj dowiedziałam, że mogę wrócić do pracy. Czyli pod koniec maja wracam. Cieszę się, bo niespecjalnie by mi się widziało szukanie nowej pracy teraz, a tak mam do lutego umowę.[/QUOTE]To jest jakis maleńki promyczek. Dla mnie było wazne toe mogłam wrócic i miałam do czego! I dzien zajęty przez kilka godzin i z domu trzeba wyjść! ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- BERBIE! A Ty moze dzis troche odpoczniesz????????/ |
||
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33447878]
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że mogę wrócić do pracy. Czyli pod koniec maja wracam. [/QUOTE] Jakaś paranoja z tymi wynikami. Skąd to się bierze ![]() Dobrze, że będziesz miała pracę, myśli będą chociaż na trochę zajęte. Bojatoja tak za dużo czasu wolnego mieć to też nie zbyt fajnie....
|
|
#2599 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Tak, paranoja. Skąd to się bierze i czemu nikt tego nie widział wcześniej?
|
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33448217]Tak, trzeba będzie jakoś wyglądać, pomalować się.. [/QUOTE]
Ja dopiero jak w styczniu wróciłam do pracy, pierwszy raz się pomalowałam, wcześniej nie czułam ani chęci, ani potrzeby
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam... mam masę zaległej pracy, która mi spać nie daje
|
|
#2602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Ja też witam po świętach. Dla tych co był to smutny czas to mocno tulę ewel - trzymam kciuki aby to był dobry znak. sofcia - poradzis zsobie... Fajnie miałaś - TŻ sie udziela bardzo ![]() eseska - trzymam za wizytę. bella - ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- perse - jak to możliwe, że lekarze to zbagatelizowali, szok ! ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Pozostałe dziewczynki - meldujcie się po świętach - co u Was? ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Znajoma niedawno urodziła, dziewczynka urodziła się z guzem, lekarz na usg nie widział. Jest już po operacji ale nie wiadomo jeszcze czy to coś złośliwego było. Miała szczęście że żyje. Nie do końca medycyna potrafi wykryć wszelkie wady jak widać.
|
|
|
#2603 | |||
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze pójdzie to może za 2 tyg. Jak nie, to na majówkę jakoś
![]() Nie dostałam. Umówiłam się w końcu do lekarza, bo jeszcze nie byłam na kontroli nawet. Idę w piątek na 16:15. Cytat:
A fakt w oczach rośnie, nie mógł się nadziwić, cieszył się z każdej jej nowej umiejętności, nowego wydanego dźwięku, uśmiechu, przebudzania się itd itp ![]() Cytat:
Cytat:
Ale od kiedy jest Mała to już mi tak nie jest fajnie...Mimo wszystko - kwestia przyzwyczajenia ![]() No jestem bardzo zadowolona z jego postawy Dzielny Tata ![]() Persephone_ jeszcze nie miałam okazji się przywitać. Witaj wśród nas Czytałam Twoją historię i długo myślałam o Tobie, aż mi łzy w oczach stanęły... Bardzo mocno wirtualnie przytulam
|
|
|
#2604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to się nazywa przyjaźń.
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wróciłam do domu i jestem zła. chcieliśmy z tż wynająć kogoś do zrobienia części płotu. ale ojciec się uparł, że on zrobi po c mamy komuś płacić. teraz robota jest rozbabrana a on zapewne poszedł w tany ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- jaka kolejka? o żadnej kolejce nie było mowy
|
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam
i chyba zapomniałam Wam o tym napisać Przepraszam ![]() Negatywny off course
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jednej strony to dobrze, skoro nie koniecznie tego chciałaś. z drugiej... ale byłyby jaja
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze ze do lekarza idziesz w piatek!
|
|
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Racja, wygląda na jakieś zaburzenie. Może da mi coś na regulację. To już chyba ponad 50 dni!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

to chyba przez te święta, ja też miałam gorsze dni wczoraj minęło 8 miesięcy od # i co najgorsze powinnyśmy spędzać te święta z naszymi maluchami 

i chyba zapomniałam Wam o tym napisać