|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
:.......... Lista najlepszych autorów prozy.......:
No wię, Wiżażanki stwórzmy piękny wątek...
Proszę o listę najlepszych autorów prozy... z uzasadnieniem![]() Pozdrawiam i daję pierwszego autora ode mnie: Nicholas Sparks kiedy mam zły humor, wystarczy, że poczytam sobie którąś z jego niezwykłych książek ("Pamiętnik" - ryczałam długo długo po skończeniu )i zaczynam wierzyć w cuda polecam gorąco wszystkim...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: :.......... Lista najlepszych autorów prozy.......:
Ja uwielbiam Małgorzatę Musierowicz.Mimo że mam 20lat to nadal kocham jej książki i to głównie te starsze...mają taki super klimat,ale to już się trzeba wczuć
Polecam gorąco całą Jeżycjadę Co do Sparkasa-w mojej bibliotece jego książki przeżywają oblężenie i nigdy nie mogę trafic na zadna A czytałas "Jesienna miłość"?Jakie wrazenia??
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Mann,Turgieniew, Dostojewski, Bunin, Czechow, Lermontow, L.Tołstoj, Gogol, Gonczarow, Puszkin, Bułhakow, Marai, Brecht, Musil, Choromański, Prus, dziesiątki pewnie pominęłam
![]() Uzasadnienie: GENIUSZE! (Ci najwięksi i nieco mniejsi )
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Erich Maria Remarque- kocham wszystko, co wyszło spod jego pióra
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie to mnie dobija... bo tej powieści nigdzie nie ma!! Ani w bibliotekach ani w księgarniach........
![]() Muszę powiedzieć, że do Sparksa przekonałam moją przyjaciółkę, miłośniczkę Mastertona i Cobena
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Samuel Beckett
przede wszystkim styl; Do do jego utworów się wraca; czyta się kilka razy; za każdym razem inaczej. Franz Kafka Albert Camus: "Świat Kafki jest w rzeczywistości niedefiniowalnym uniwersum, w którym człowiek oddaje się wyczerpującemu luksusowi wędkowania w wannie, chociaż wie, że nie przyniesie to żadnego rezultatu". "Tajemnica Kafki tkwi w jego fundamentalnej dwuznaczności. Nieprzerwana równowaga pomiędzy zwyczajnym a nadzwyczajnym, indywiduum a ogółem, absurdalnością i logiką jest charakterystyczna dla wszystkich jego dzieł i nadaje mu rozgłosu oraz znaczenia" Edytowane przez fjorgynn Czas edycji: 2007-06-11 o 21:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Proszę o listę najlepszych autorów prozy... z uzasadnieniem
)
polecam gorąco wszystkim...

A czytałas "Jesienna miłość"?Jakie wrazenia??