|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Work&travel usa
Hej,
Rozglądam się już powoli za pracą na wakacje. Jestem mocno zainteresowany work&travel. I w tym tyg przejdę się do agencji wypytać co i jak. Koleżanka kilka lat temu pojechała do stanów i razem z męzem po roku kupili sobie mieszkanie... Więc zarobki wydają się być bardzo ok. Tylko było to kilka lat temu... Teraz jest wszędzie kryzys, zwolnienia gracowników, ludzie martwią cię o jutro... Dlatego nie wiem czy work&travel to dobry pomysł... mam na myśli usa... Czy byliście na takim wyjeździe? Warto teraz jechać? Jak wygląda organizacja? Biuro ma tam swoich ludzi kórzy opiekują się nowym mięsem, czy trzeba sobie już samemu radzić?, jak jest z mieszkaniem? Pracownicy wszyscy razem mieszkają czy grupowo się mieszka z innymi polakami? Zależy mi na usa tyle lat uczę się ang że fajni by było w końcu pogadać z native speakers. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Work&travel usa
Cytat:
Na w&t zarabia się zwykle najniższą krajową, która waha się w zależności od stanu. Teraz już jest raczej za późno, żeby dorwać fajną ofertę, ale zawsze można się wysilić, kto wie. Work&travel to nie jest sposób na zarobek, chyba że pojedziesz do drukarni albo do przetwórni łososi, gdzie robi się nawet po 18h dziennie. Bardziej chodzi o to, żeby poznać inną kulturę, podróżować. Jeżeli więc nastawiasz się stricte na kasę - na pewno się nie opłaca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Work&travel usa
To troche pozno sie rozejrzales, bo juz wszystkie firmy work&travel zakonczyly rekrutacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.