|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
problem z ubezpieczalnią
hej!
mam takie pytanko! mojemu TŻ jakiś facet przywalił w tył auta. spisaliśmy oświadczenie i wszystko tak jak być powinno. okazało się, że gościu jest ubezpieczony w lik4. przyjechał facet z ubezpieczalni, obejrzał nasze auto i nic. za kalkulacją czekaliśmy 3 tygodnie, trzeba było wydzwaniać, żeby wysłali kalkulację na maila. później stwierdzili, że chcą obejrzeć auto tego gościa, który wjechał w nasz samochód (nie ukrywam, że w ciągu 3 tygodni, to ten facet mógł sobie już swoje auto naprawić, ale co tam....) na szczęscie było inaczej.... miało już dojść do wypłacenia kasy, a teraz link4 żąda jeszcze zobaczenia naszej umowy kupna auta. wiecie może w jakim celu ? nie mamy tej umowy u siebie i raczej nie będziemy mieć. bo chłopak jest pokłócony z rodzicami, a umowa leży u ich w domu. albo leżała, bo znając życie, rodzice tż wywalili WSZYSTKIE rzeczy tż. na bank tż nie pójdzie do domu po tą umowę... nie wiem o co chodzi z tym lik4. już przeszło miesiąc temu był ten wypadek, a oni nie chcą przelać kasy. może im dużo wyszło do oddania i się bronią łapami i nogami żeby nie dać? zastanawiam się nad tym, aby wynająć firmę, która ich postraszy i ściągnie pieniążki
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: problem z ubezpieczalnią
Pewnie chodzi o to, że chcą się upewnić, iż zadeklarowana wartość auta jest poprawna. Tak, czy inaczej dla firm ubezpieczeniowych każdy pretekst jest dobry, aby nie wypłacać pieniędzy.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Boszzz...jakie domysły aż kopara w dół idzie
Umowa im potrzebna aby stwierdzić czy faktycznie jest właścicielem który kupił ten samochód i od kogo..
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli umowa była sfałszowana i samochód kradziony?
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
doświadczenie uczy
![]() swoją drogą Link 4 szybciej wypłaca niż PZU, właśnie "dzięki" tym 2 mój brat dowiedział się, że przez 10miesięcy jeździł kradzionym samochodem
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
samochód nie jest kradziony.
chodzi o to, że mój chłopak kupił go uderzonego w przód. jako, że jest blacharzem samochodowym, sam sobie go naprawił, kumple mu go dokończyli i sprawdzili (mechanika plus lakierowanie) i dopiero wówczas go zarejestrował. kupno odbyło się w październiku, a zarejestrował go pod koniec stycznia dopiero, bo po prostu nie miał kasy na rejestrację auta, skoro pakował w lakiery, lampy i inne tego typu rzeczy. pech chciał, że gościu wjechał nam miesiąc po rejestracji auta. i teraz mamy wrażenie, że ubezpieczalnia podejrzewa nas, że wypadek był "na ulał"... same rozumiecie... kupił uszkodzone auto, a miesiąc po rejestracji ktoś mu wjechał... ![]() jedno co dobre, mamy umowe z domu TZta wysiliłam się i poszłam do domu tż pogrzebać mu w papierach. na szczęscie jego rodzice jeszcze go nie eksmitowali ze wszystkiego ...---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
ale masakra...
|
|
|
#9 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co z autem? Ano to, że kupił koniec kwietnia'08, kolizja luty'09 a 4 maja 2009r. samochód na lawecie został wywieziony a brat miał sprawę o paserstwo Został bez samochodu i pieniędzy. Sprawa zakończyła się w marcu 2011r. Brat został oczyszczony z zarzutów. Sprawa cywilna założona sprzedawcy. Wygrał sumę o 4 tyś wyższą niż zapłacił. Żal został, bo samochód był sprawdzany i było podobno ok ![]() Teraz też kupił samochód z Francji ale już był porządnie sprawdzony, w tym korespondencja z salonem Fr
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.