Praca animatora, Czy ktoś z Was pracował jako animator? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-08, 16:50   #91
rundmc
Przyczajenie

Dot.: Praca animatora

za 2 tyg mam casting i mam za zadanie przygotować 5minutowy program animacyjny dla kilkuosobowej grupy dorosłych, nigdy nie brałam udziału w takim castingu, nie mam pojęcia jak ma to wyglądać, więc będę wdzięczna za wszelkie wskazówki

i jeszcze druga sprawa, w jakich terminach wyjeżdżaliście jako animator? czy jest możliwość późniejszego wyjazdu, pod koniec czerwca/na początku lipca?
rundmc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-09, 10:06   #92
blimssien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rundmc Pokaż wiadomość
za 2 tyg mam casting i mam za zadanie przygotować 5minutowy program animacyjny dla kilkuosobowej grupy dorosłych, nigdy nie brałam udziału w takim castingu, nie mam pojęcia jak ma to wyglądać, więc będę wdzięczna za wszelkie wskazówki

i jeszcze druga sprawa, w jakich terminach wyjeżdżaliście jako animator? czy jest możliwość późniejszego wyjazdu, pod koniec czerwca/na początku lipca?
Masz uprawnienia intruktorskie Zumby ? ? zorganizuj im takie class !! : : ))
pare minut zumby i atmosfera jak najbardziej bedzie pozytywna! efekt murowany !! : )

z tego co sie orientuje to oni sobie w umowach to zaznaczaja ze potrzebuja osob dyspozycyjnych w konkretnym podanym przez ich terminie - rzadko kiedy mozna samemu wybrac date !
blimssien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-09, 11:02   #93
rundmc
Przyczajenie

pomysł super, ale niestety nie mam takich uprawnień
Stary 2012-04-09, 11:20   #94
dance with me
Przyczajenie

Hej dziewczyny, dołączam się do wątku.

"rundmc" jedziesz na casting do rainbow tours? Też będę tam w niedzielę, ale wcześniej mam w Itace. Byłam też w Neckermannie ale jak się okazało to nie był casting tylko rozmowa krótka, bo oni już castingi robili dwa miesiące wcześniej, więc teraz to już tylko dodatkowe rozmowy sa z tego co mi się wydaje.....

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

aha, a co do terminów to nie wiem jak ejst w innych biurach ale w rainbow są dwie destynacje: od 15 czerwca do 15 sierpnia lub od 15 lipca do 15 września. Tak więc miałabyś szansę jechać w lipcu. Ale może coś się zmieniło teraz.. ja przynajmniej słyszałam o takich datach ale nie jestem na bieżąco
dance with me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-09, 13:19   #95
rundmc
Przyczajenie

ja dostałam info o castingu 21 kwietnia (sobota) z rainbow tours na ten właśnie się wybierasz "dance with me". no i w tym mailu co mi przyszedł z ogłoszeniem o castingu to jest napisane, że trzeba być koniecznie dyspozycyjnym w terminie od 10.06 do 20.09.2012.

i jeszcze mam ochotę wybrać się tu http://www.stageman.pl/castingi,d503.html

Edytowane przez rundmc
Czas edycji: 2012-04-09 o 13:21
Stary 2012-04-09, 19:50   #96
dance with me
Przyczajenie

a nie, ja idę do rainbow 15.04. czyli będzie dużo tych castingów.. do stagemana się nie zapisywałam ale jest ogólnie już późno i trochę obawiam się, że biura już mają jakieś swoje "typy" animatorów ...
Stary 2012-04-09, 21:31   #97
rundmc
Przyczajenie

spoko, POWODZENIA, daj znać jak poszło będę wdzięczna o jakieś praktyczne rady
no ja też myślę, że już późno ogarniać się na te wakacje, ale skoro organizują castingi to pewno kogoś jeszcze potrzebują
jeju, ja już się trochę napaliłam na te lato

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 07:41   #98
dance with me
Przyczajenie

Dzięki
Odezwę się po castingu, opowiem Ci mniej więcej na czym polegało itp
Stary 2012-04-10, 15:18   #99
czibusia
Przyczajenie

też sie wybieram na casting z rainbow tours ale w ogóle nie mam jeszcze ani zadnej zabawy ani pomysłu..:/ mam wymyśleć coś oryginalnego ale przy takiej ilosci chętnych bedzie trudno..;/ macie może jakieś pomysły?
czibusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 19:37   #100
rundmc
Przyczajenie

a czy mogę zrobić pokaz np. dancehallu bez posiadania papierku instruktora?

Edytowane przez rundmc
Czas edycji: 2012-04-12 o 19:28
Stary 2012-04-15, 17:15   #101
rundmc
Przyczajenie

jak Wam poszedł casting ?
Stary 2012-04-16, 08:34   #102
blimssien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rundmc Pokaż wiadomość
a czy mogę zrobić pokaz np. dancehallu bez posiadania papierku instruktora?
i co pokazalas ten pokaz dancehallu???
patrz a na to czy masz papier instruktora tanca? czy to co mozesz pokazac/ nauczyc?
Stary 2012-04-16, 13:16   #103
dance with me
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Jestem po castingu, z tym, że ja miałam casting na animatora czasu wolnego dla dzieci, więc prezentowaliśmy gry i zabawy skierowane do określonego przedziału wiekowego. Było bardzo sympatycznie, wesoło, zero stresu. Trwało to dwie godziny. "rundmc" oczywiście, że możesz zrobić pokaz z dancehallu, ważne, żeby było to coś w czym jesteś dobra, co lubisz i co da im jakiś obraz o tobie. W tym przypadku moga na przykład zobaczyć czy dobrze tłumaczysz zasady i kroki, czy masz energię, którą zarażasz ludzi itp itd. Na innym castingu dziewczyna jako swoje 5 min. przygotowała lekcję tańca brzucha, więc dancehall byłby chyba ok. Nie wiem co prawda jak takie występy traktują rekruterzy, więc co do oceny takiego występu już nie pomogę ale wydaje mi się to całkiem sensowny pomysł.... Powodzenia
Stary 2012-04-16, 13:30   #104
dance with me
Przyczajenie

. .

Edytowane przez dance with me
Czas edycji: 2012-04-17 o 12:58
Stary 2012-04-16, 20:56   #105
boberrek
Raczkowanie

Ja miałam jechać na casting ze Stagemana do Warszawy, ale niestety go odwołali. Wiecie może czy są jeszcze jakieś castingi organizowane?

boberrek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 07:29   #106
rundmc
Przyczajenie

http://rainbowtours.edu.pl/?web,56#topper
Stary 2012-04-17, 11:23   #107
blimssien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dance with me Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Jestem po castingu, z tym, że ja miałam casting na animatora czasu wolnego dla dzieci, więc prezentowaliśmy gry i zabawy skierowane do określonego przedziału wiekowego. Było bardzo sympatycznie, wesoło, zero stresu. Trwało to dwie godziny. "rundmc" oczywiście, że możesz zrobić pokaz z dancehallu, ważne, żeby było to coś w czym jesteś dobra, co lubisz i co da im jakiś obraz o tobie. W tym przypadku moga na przykład zobaczyć czy dobrze tłumaczysz zasady i kroki, czy masz energię, którą zarażasz ludzi itp itd. Na innym castingu dziewczyna jako swoje 5 min. przygotowała lekcję tańca brzucha, więc dancehall byłby chyba ok. Nie wiem co prawda jak takie występy traktują rekruterzy, więc co do oceny takiego występu już nie pomogę ale wydaje mi się to całkiem sensowny pomysł.... Powodzenia

powiedz mi czy oprocz tego 5 minutowego pokazu sprawdzaja dokladnie znajomosc jezyk a? ten pokaz 5 minutowy pokazujesz po polsku czy w danym jezyku ktotry wymagaja?
Stary 2012-04-17, 13:01   #108
dance with me
Przyczajenie

Znajomość języka sprawdzają na rozmowie, pada jedno pytanie na które musisz odpowiedzieć w wybranym języku, ale nie chodzi tu o to aby jak najczystszą na przykład angielszczyzną mówić bo często jest tak, że team hotelowy wcale nie jest na tak zaawansowanym poziomie języka. Ważne jest to, żebyś została zawsze zrozumiana, więc tez nie ma żadnego ciśnienia z tą znajomością języków. To ty musisz czuć się na siłach, że w razie gdyby coś się działo zawsze sobie poradzis zi dogadasz się w innym niż poslki języku. Prezentacja jest prowadzona w języku polskim.
Stary 2012-04-23, 09:17   #109
piklaszka
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Praca animatora

Cytat:
Napisane przez akarolcia Pokaż wiadomość
Stageman:
Osobiście bardziej podobało mi się to szkolenie, prowadzone przez jednego animatora, aczkolwiek pełnego życia i energii. Na tym szkoleniu były pokazane w miarę możliwości, wszystkie wady i zalety pracy w animacji, nauka kilku tańców, ale żeby lekko nie było dopóki grupa nie zapamiętała, to nas prowadzący męczył Więcej cennych informacji uzyskałam właśnie na tym szkoleniu, jeżeli ktoś się waha to warto przed podjęciem decyzji na takowe się wybrać
Witam, ja też byłam na 2 kursach animacji: 1 w Prostaff a drugi w STAGEMAN POLSKA. Zdecydowanie polecam kurs STAGEMAN!

Prowadzący pokazywał nie tylko zalety, a też mówił szczerze o tym że praca jest trudna. Poznałam tańce mini disco (to było chyba najlepsze) i zabawy dla dzieci ale też dla dorosłych. Ważne jest też to, że dostaje się książkę Bączka "animacja czasu wolnego", która jest super. Tam macie gry i zabawy na każdą okazję, taki niezbędnik animatora.

Zaraz po kursie Stageman posłałam maila i... dostałam pracę w ciągu 4 dni! Szykuję się teraz do wyjazdu do Egiptu. Trzymajcie ksiucki!
piklaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 12:10   #110
blimssien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dance with me Pokaż wiadomość
Znajomość języka sprawdzają na rozmowie, pada jedno pytanie na które musisz odpowiedzieć w wybranym języku, ale nie chodzi tu o to aby jak najczystszą na przykład angielszczyzną mówić bo często jest tak, że team hotelowy wcale nie jest na tak zaawansowanym poziomie języka. Ważne jest to, żebyś została zawsze zrozumiana, więc tez nie ma żadnego ciśnienia z tą znajomością języków. To ty musisz czuć się na siłach, że w razie gdyby coś się działo zawsze sobie poradzis zi dogadasz się w innym niż poslki języku. Prezentacja jest prowadzona w języku polskim.
coraz bardziej tymi wypowiedziami sklaniacie mnie do tego zeby wziac udzial w kursei animatora ii wyjechac jako animator sportowy w przyszlym sezonie .. nic tylko szkolic jezyk. zdobywac doswiadczenie i starac sie o prace na sezon 2013)))
Stary 2012-04-24, 23:36   #111
piklaszka
Przyczajenie

Blimsien polecam. Rzuć okiem tu: www.stageman.pl - tam są opisy kursów. Ja w tym roku lecę do pracy z nimi i zapowiada isę po szkoleniu extra
Stary 2012-04-26, 11:07   #112
blimssien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piklaszka Pokaż wiadomość
Blimsien polecam. Rzuć okiem tu: www.stageman.pl - tam są opisy kursów. Ja w tym roku lecę do pracy z nimi i zapowiada isę po szkoleniu extra
Dzieki ) bardziej nastawialam sie prawde mowiac na prostaff !! znajomi z tej agencji jezdza do pracy i jakos bardziej mnie ona przekonuje! )
Stary 2012-04-26, 14:39   #113
piklaszka
Przyczajenie

Rozumiem. Szkoda tylko że prostaff każe tak dużo płacić za ofertę pracy bo w STAGEMAN oferty są zawsze bezpłatne i jest ich jednak więcej. Daj znać jak wybierzesz - może się gdzieś spotklamy

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 08:44   #114
rundmc
Przyczajenie

ja słyszałam dużo negatywów o pracy w prostaff. Podobno ludzie płacili za przetłumaczenie dokumentów i podpisywali kontrakt a potem nigdzie nie wyjeżdżali
Stary 2012-05-01, 20:08   #115
kropeczkaa89
Raczkowanie

Jedzie może ktoś z Was na szkolenie z Stagemana do Rzeszowa 9-10 czerwca ?

kropeczkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 06:45   #116
piklaszka
Przyczajenie

ja już byłam więc raczej nie, choć korci mnie żeby przeżyć to jeszcze raz
Stary 2012-05-02, 21:47   #117
rundmc
Przyczajenie

czego mogę się spoedziewać na rozmowie kwalifikacyjnej?

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 12:16   #118
blimssien
Raczkowanie

nie moge sie zdecydowac na szkolenie.. :
PROSTAFF CZY STAGEMAN ????
Stary 2012-05-04, 09:53   #119
piklaszka
Przyczajenie

zdecydowanie STAGERMAN! Ja bym się nawet nie zastanawiała
Stary 2012-05-17, 19:21   #120
czikulinka123
Przyczajenie

Piklaszka zgadzam się z Tobą Też byłam na szkoleniu Stagemana i polecam każdemu. Uważam że były to najlepiej zainwestowane pieniądze, które zwróciły się już po miesiącu.
Pozdrawiam wszystkich animatorów i tych, którzy sie jeszcze wahają
czikulinka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości