|
|
#1651 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Cytat:
![]() i uważam że super zrobiliście z tym zapraszaniem- osobiście zaproszona, a zaproszenie będzie miała takie jak inny a nie pierwsze lepsze jakie dorwaliście w sklepie ![]() no oczywiście w poniedziałek byliśmy na chrzcinach syna mojego wujka i mój "wspaniały" tż za dużo wypił-wstyt mi było jak cholera bo zawsze na takich imprezach są ciotki-plotkary i już będzie przypinka że będe miała męża pijaka... tak sie pokłóciliśmy że powiedziałam że jestem bliska odwołania ślubu( a to już niecałe dwa miesiące zostało), nie wiem co dalej( bo już miał kilka takich wybryków) ale jak narazie nie chce go widzieć na oczy po wczorajszym... a teściowa przecież jak zobaczyła że się kłócimy to przyleciała i powiedziała "jak macie sie tak co chwile kłócić to nie bierzcie tego ślubu"-jak by to jej nie robiło różnicy czy sie rozstaniemy... przepraszam że tak zaśmiecam wątek swoimi żalami ewula87 Gratulacje ciociu engi111 biedna.. teściów się podobno nie wybiera więc zaciśnij zęby i wytrzynaj, a z tż może faktycznie porozmawiaj-czasem faceci nawet nie zdają sobie sprawy że wyrzuty teściowej bolą mówiąc że "nie chciała źle" inusiaa88 ja też jestem ciekawa jakie podziękowania macie, mów
Edytowane przez maja5826 Czas edycji: 2012-04-10 o 17:48 |
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1653 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. My mamy dylemat bo rodzice nam powiedzieli że mamy im nie dawać zaproszeń bo oni i tak przyjdą a to zbędny wydatek. Więc może też zrobię im takie jak Ty .Cytat:
Do naszego ślubu jeszcze kupa czasu ale za to wczoraj nam minęło 7 LAT ze sobą.. ![]() Dziewczyny nie wiem co z tymi TŻtami. U mnie jak na razie (odpukać) wszystko ok. Mam nadzieję że bliżej ślubu mu nie odbije.. Ale głowa do góry na pewno zrozumieją swoje błędy i przeproszą za swoje czyny i słowa . 3mam kciuki żeby się wszystko ułożyło.TUSIA wracaj do zdrowia Cytat:
Rodzicom TŻta należy się . A jemu I nigdy wcześniej nie mieli żadnych pretensji a teraz nagle im się coś nie podoba? Dziwne to.. Może jakiś stres im się udzielił? ![]() Niki19 ja też na szczęście nie mam problemu ani z moimi rodzicami ani z TŻta. Sami płacimy (oni troszkę dokładają) i w ogóle się nie wtrącają. Tylko jak ich zapytamy o zdanie ![]() carmelova ja już na innym wątku chwaliłam Twoją suknie
|
||||
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko jaka akcja i to jak perfidnie uknuta !! a TŻ że się słowem nie odezwał to też dziwne. Skoro sami sobie płacicie to jest wasza i tylko wasza sprawa jak to sobie zorganizujecie. Będziecie chcieli mieć nagich klaunów tańczących na sznurku to będą- to Wasza sprawa i nic nikomu do tego. Robicie tak jak Wam się podoba bo to jest Wasz dzień a nie teściowej, cioci, szwagierki, wujka itp! Ja wogóle nie rozumiem takich akcji i jak czytam coś takiego to mnie trafia jasny szlag jak można tak się wtrącać . Powiedz teściowej, że swoje wesele już miała i Ty nie będziesz spełniać jej nie spełnionych marzeń bo to Twój dzień a nie jej - niech sobie imieniny urządza po swojemu a nie Twój ślub. No i jeszcze do tego wciągnęła Twoich rodziców- współczuję naprawe... Sorka ale aż mnie poniosło ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- i jeszcze się pochwlę- prawie skończyliśmy rozdawać zaproszenia zostały tylko dwa do wysłania i dwa do przyjaciół gdzie to tylko formalność Wszędzie jedziliśmy osobiście i powiem Wam że cieszę się, że to już się skończyło bo umęczyło mnie to okrutnie ![]() Co do kłótni z TŻ-tem- macie racje to jakaś epidemia chyba bo ja sie też spięłam ze swoim. Taki ma jeszcze skubany charakter, że specjalnie mnie podpuszcza i se jaja robi a ja głupia daje się nabrać W tematach ślubnych to już wogóle wychodzi z założenia że jest dużo czasu (taaaa 66 dni do ślubu). Tak mnie wkurzył ostatnio, że myślałam, że uduszę - osyczałam go jak żmija to się obraził.... ręce mi opadły
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra przed chwilą podeszła do półki nad biurkiem na której stoi zaproszenie, wzięła do ręki i się zapytała kiedy mi je przysłali.....powidziałam że sama zrobiłam-nie mogła uwierzyć. Kurcze, mnie też się podobają, żałuję, że wszytskich sama nie zrobiłam.....myślałam, że nie dam rady a ja juz prawie 2 tyg czekam na swoje, poumawiałam się z kilkoma gośćmi, że w ten weekend przyjedziemy, a zaproszeń nie ma.......mam nadzieję, że do piątku dotrą, bo w następny weekend mam studia, a kurcze...termin potwierdzenia przybycia do 26 maja.......no ale do rzeczy, polecam zrobić samemu zaproszonka ja nie żałuję- trochę się "nagimnastykowałam" ale radocha jest
|
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
Inusiaa macie już niewiele do załatwienia
![]() Tusia mnie raz w życiu tak połamało, że nie mogłam w ogóle ruszyć szyją - ból taki, że łzy same płynęły z oczu - pojechałam na pogotowie, dostałam zastrzyk, po którym zrobiło m się słabo i po chwili było o niebo lepiej. Myślę, że chyba Cię przewiało... smaruj to kochana i wygrzej porządnie Carmelova pamiętam Cię z innego wątku. Ładnie MalaOla my też mamy problem z tą muchą - też chcemy pomarańczową i nigdzie nie ma Ewula gratuluję! Wydaje mi się, że teraz jakiś wysyp dzidziusiów i ciąż, bo u mnie już 3 znajome w tym temacie Ach ta wiosna! ![]() Engi przykro mi ![]() Monika dziękuję za linka - może znajdę tę nieszczęsną muchę ![]() Paradip jak miło poczytać, że rodzice już tak o Was mówią ![]() Maja to jakiś pogrom z tymi kłótniami chyba... albo po prostu przedślubny stres - ja to sobie tak tłumaczę ![]() Qmpela gratuluję 7 lat razem My już ponad 9 Magnusia zazdroszczę Ci, że już macie koniec rozdawania zaproszeń... my dopiero zaczynamy a mi już się nie chce ![]() Niebawem postaram się zrobić jakieś wstępne zestawienie ślubne to wkleję - razem z obrączkami
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
mam do Was pytanie.
Przy przeglądaniu dodatków ślubnych znalazłam szal.....zamiast bolerka.... Myślicie że by pasował do mojej sukni? Czy za dużo by się działo?
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze prośba
pomogłbyście mi z welonem? nie wiem któru by pasował najbardziej do mojej sukni...mam kilka typów:http://moda.allegro.pl/atelier-welon...244925326.html Tusia Ty taki masz....pytałam się jakiś czas temu czy jesteś zadowolona....ładnie on wygląda na żywo? fajnie się układa? http://moda.allegro.pl/atelier-welon...262191233.html http://moda.allegro.pl/welon-haftowa...204634462.html http://moda.allegro.pl/welon-gladki-...258629871.html http://moda.allegro.pl/welon-bogato-...204148489.html 2 osoatnie są bez żadnych kryształków/cekinów.....myślałam, że może bym wtedy zamówiła najzwyklejszy, bez dodatków i mogłabym sobie sama doszyć cekinki/kryształki coś na podobieństwo tego ostatniego....
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem ten 2 najbardziej, haft albo lamówka nie pasuje za bardzo
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jestem zadowolona, natomiast jest z deczka sztywny. nie jest to zwiewna mgiełka. ale jak za taką cenę jest ok. i podtrzymuję wersję - bez haftu i bez lamówek, same kryształki bierz, jak już. Monia jak się chajtasz w lipcu, to mogę Ci po ślubie wysłać welon i go najwyżej odkupisz albo zwrócisz TŻ mnie wymasował, natarł maścią i siedzę owinięta w kołdrę. Po pracy poszliśmy odebrać zapowiedzi i w piątek rano idziemy do parafii na ustalenia z proboszczem ![]() Ja dziś jeszcze weszłam na chwilę do kościoła i powiem Wam, że zimno tam! Zastanawiam się nad czymś w stylu etoli. Bolerek niecierpię!!! Idę popatrzę i jak coś znajdę to zapytam Was o radę. A jeszcze, wchodzimy z TŻ do domu a on do mnie " wiesz, że już w przyszłym tygodniu będziesz moją mrożonką"
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-04-10 o 20:06 |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
Monika wydaje mi się, że ten szal pasuje - masz skromną suknię, więc te wzory nawet nie przeszkadzają. Sama zastanawiam się nad szalem zamiast bolerka bo jakoś mi żadne nie odpowiada. Tyle, że chcę mieć welon a wiele osób mówi, że to wszystko razem może się gryźć, może być tego już za dużo... więc z welonem nie doradzę... nie mam pojęcia.
Zmobilizowałam się do zrobienia zestawienia - wybaczcie jakości, ale to mój pierwszy raz - powkejałam w programie paint... nie wiem gdzie jeszcze można coś takiego zrobić. Czekam na Wasze opinie.
|
#1663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ewula87 gratulacje ciociu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nieładnie, że TŻ nie zareagował, ale może na spokojnie powinien mamie wytłumaczyć, że to WASZ ślub i zrobicie jak Wam się podoba, jak będziecie chcieli znać ich zdanie, to zapytacie Ale takie napadanie na Twoich rodziców, to już gruba przesada Jak dobrze, że moja do niczego się nie wtrąca, zapytała tylko czy nie potrzebujemy jakiejś pomocy w przygotowaniach i gdy ładnie podziękowałam to przyjęła to do wiadomości.Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33454511] TŻ mnie wymasował, natarł maścią i siedzę owinięta w kołdrę. Po pracy poszliśmy odebrać zapowiedzi i w piątek rano idziemy do parafii na ustalenia z proboszczem ![]() (...) A jeszcze, wchodzimy z TŻ do domu a on do mnie " wiesz, że już w przyszłym tygodniu będziesz moją mrożonką" [/QUOTE]Kuruj się i wygrzewaj ![]() A tekst TŻ słodki ![]() Przepraszam, miałam jeszcze coś skomentować ale za dużo miałam do nadrabiania i chyba mi umknęło co chciałam napisać ![]() My byliśmy dziś zaklepać godzinę w kościele - niestety będzie dość wcześnie, ale godzina, która mnie interesowała była zaklepana już rok temu tak to jest, jak się szybko decyduje na ślub i załatwia rzeczy pół roku wcześniej a nie z rocznym wyprzedzeniem. Ale myślę, że przeżyjemy Korzystając z okazji, że dopiero dziś popołudniu wracałam z domu rodzinnego do siebie, pochodziłam w rodzinnym mieście po salonach z sukniami i znalazłam alternatywę dla tej, która wcześniej mnie zauroczyła. Tak więc, jeśli w tym tygodniu nie wypatrzę nic fajniejszego, to chyba będę szyć sukienkę w rodzinnej miejscowości.
|
|
#1664 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33454511] Ja dziś jeszcze weszłam na chwilę do kościoła i powiem Wam, że zimno tam! Zastanawiam się nad czymś w stylu etoli. Bolerek niecierpię!!! Idę popatrzę i jak coś znajdę to zapytam Was o radę. A jeszcze, wchodzimy z TŻ do domu a on do mnie " wiesz, że już w przyszłym tygodniu będziesz moją mrożonką" [/QUOTE]Powinnaś sobie coś znaleźć bo sama widzisz jak łatwo jest coś złapać a jak w kościele zmarzniesz to na weselu już możesz być Flikająca Panną Młoda a to byłoby niewskazane ![]() Cytat:
Mam do Was pytanie macie może fajny tekst na zaproszenie po angielsku? Albo któraś z Was na tyle dobrze zna ten język ze mogłaby mi sama ułożyć lub przetłumaczyć? Na razie mam takie co myślicie? The most joyous of occasions is the union of man and woman in celebration of life... XXXXXXXXX & XXXXXXXXX will vow their lives to one another forever on Saturday, 8 September 2012. We are happy to invite Mrs. ………….. and Mr. ………… to join with them in asking God’s blessing upon this holy union at four o’clock in the afternoon in the Cathedral of St. Floriana in Warsaw. After the Wedding Celebration we expect you at Wedding Party At Home Wedding XXXXXXXXXX. i Two lives, two hearts joined together in friendship united forever in love. It is with joy that we, XXX & XXX invite Mrs. ………….. and Mr. ………… to share in a celebration of love as we exchange our marriage vows on Saturday, the twenty-sixth of August Two Thousand and Six at four o’clock in the afternoon in the Cathedral of St. Floriana in Warsaw. After the Wedding Celebration we expect you at Wedding Party At Home Wedding XXX. |
|||
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na 13:00 , a chciałam o 15:00Cytat:
Natomiast niestety nic nie znam a i za tłumaczenie bym się nie zabrała niestety
|
|
#1668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dziękuje za link
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Rozeznanie
|
Ewula87 gratulację ciociu
![]()
|
|
#1670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. in the Cathedral of St. Floriana in Warsaw powinno być :at St. Florian's Cathedral in Warsaw 2. At Home Wedding... tutaj goście mogą pomyśleć że wesele odbywa się w czyimś domu (np. w Twoim). Proponuję: at the Wedding House To tak na szybko. Teraz zmykam, mogę wieczorem bardziej się zagłębić. |
|
|
|
|
#1671 | ||
|
Raczkowanie
|
dziękuje kochane za wsparcie
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
a mogę prosić zdjęcie fryzurki ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- tusiamar rozbawiło mnie zdanie twojego TZ " mrożonka ' tak wyjątkowo pieszczotliwie ![]()
|
||
|
|
|
#1672 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
second better than first dla mnie of korz---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
To chyba jakaś plaga konfliktami przez teściowe. My też z TŻem posprzeczaliśmy się przez jego mamę, ale na szczęście zaraz się pogodziliśmy. Chyba musimy nauczyć się przymykać oko na fochy i czepianie się teściowych, bo szkoda czasu na kłótnie i konflikty w naszych związkach, które i tak niczego nie zmienią. Niestety jeszcze wiele razy teściowe doprowadzą nas do białej gorączki
A teraz coś z serii "koszmary ślubne" Śniło mi się dzisiaj, że odbieram mój bukiet ślubny. Okazało się, że nie dość że robiła go babka która szyje mi suknie, to na dodatek nie był to bukiet ślubny, ale wiązanka pogrzebowa!!
|
|
#1675 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie teściowych w Świeta
![]() Powiedziałam swojej, że będę miała do ślubu fioletowe buty a w odpowiedzi usłyszałam : "chyba zgłupiałaś! Jak to będzie wyglądało? Do czego one Ci będą pasowały?" Ja odpowiedziałam krótko, do wszystkich dodatków, a mój TŻ, ku mojej radości, "Ty za dużo nie gadaj, mogłaś się wykazać na swoim ślubie" za to jeszcze bardziej Go kochama swoją drogą nie wiem co im wszystkim działo się w te Święta
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla tż-a za odpowiednią postawe i komentarz ![]()
|
|
|
|
|
#1678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eh, powiem wam, że ja też nie wiem co to się dzieje, zawsze myślałam, że kawały o złych teściowych są z lekka przesadzone, ale po swoich doświadczeniach z przyszłą teściową mam dość. Też wtrąca się momentami jak najęta i najchętniej WSZYSTKO sama by ustaliła, ale na szczęście mój Tż często jej mówi co o tym myśli - i to tak dosadnie. Pominę kwestię, że nic do niej nie dociera i ona dalej swoja, ale przynajmniej mój przyszły mąż nie jest syneczkiem mamusi i umie się jej porządnie postawić ![]() Narazie zamówiliśmy takie drewniane podziękowania na allegro, oczywiście z własnym tekstem Zdjęcia poniżej ![]() Do tego napewno jakieś bukiety (dziś rozmawiałam z naszą florystką na ten temat i zaproponowała mi jakieś duże fajne kwiaty ale nie pamiętam co to było ![]() Cytat:
śliczny bukiecik ![]() Aaaa i w końcu przestanę się zastanawiać nad bukietem ![]() Oooo, znalazłam zdjęcia z tymi kuleczkami o które mi chodzi. Na pierwszym zdjęciu są one zielone,ale jak dojrzeją to są czerwone (chyba to te na drugim zdjęciu). Jak ktoś zna nazwę tej roślinki to będę wdzięczna za podanie
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II Edytowane przez Inusiaa88 Czas edycji: 2012-04-11 o 16:17 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

szkoda że Tż nic się nie odezwał bo jak dla mnie powinien rozmawialiście później o tym? Ja o swojej przyszłej teściowej też długie godziny mogłabym opowiadać i już się psychicznie przygotowuje na wojnę z nią...
Pojechaliśmy w końcu bez zaproszenia i powiedzieliśmy prawdę że nie spodziewaliśmy sie ze chrzestna będzie ale chcieliśmy zaprosić ja osobiście a zaproszenie wyślemy pocztą. Czekał na nas stół ze słodkościami było sztywno ale miło no i moja mama tak oficjalnie przedstawiła nas jednej osobie "to jest moja córcia a to mój przyszły "zięć" tak to dumnie zabrzmiało że aż mi się łezka zakręciła...

Ah jak to szyko przeleci, aż nie wiem czy się cieszyć czy bać
....
, bo zapraszanie w maju to jeszcze kupe czasu no i nieodłączny punkt a bo to mieszkanie razem to nie po bożemu i wogóle jej się nie podoba ( mieszkalmy od roku razem - chwile po zaręczynach ). I wszystko skierowane do mnie a moj TZ cichutko bez słowa słuchał co " mamusia " ma do powiedzenia 
i to jak perfidnie uknuta !! a TŻ że się słowem nie odezwał to też dziwne. Skoro sami sobie płacicie to jest wasza i tylko wasza sprawa jak to sobie zorganizujecie. Będziecie chcieli mieć nagich klaunów tańczących na sznurku to będą- to Wasza sprawa i nic nikomu do tego. Robicie tak jak Wam się podoba bo to jest Wasz dzień a nie teściowej, cioci, szwagierki, wujka itp! Ja wogóle nie rozumiem takich akcji i jak czytam coś takiego to mnie trafia jasny szlag jak można tak się wtrącać