|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Lind nam tez mieszkanie dopiero poznym wieczorem ocieplilo sie do 17stopni. Jak wyjezdzalismy to zostawilam okno w sypialni uchylone.
Dusiaka teraz jak przeczytalam Twoja opinie o dywanach,to tak mysle czy nie kupic tanszego a za np 2lata im kolor zmienie. Mi sie z naroznika pieknie dlugopis doczyscil,najlepiej po pascie bhp takiej kremowej. Teraz staram sie kupowac tylko zmywalne pisaki,a dlugopisow pilnuje. I tak sobie przypomnialam,to raz mojego synka pochwale. Slicznie rysuje.np ja zaczynam pociag,a on np kola,dym z komina,tory i koloruje. Jak zaczynalam szkic dinozaura to mu dorysowal czapke,i hehe kupe i siku,i pokolorowal. Koloruje juz prawie dokladniej niz Eryk
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Evitka ja też się cieszę że się święta skończyły...
Zapomniałam skomentować fotki - chyba Asiulek i Sara wklejały - śliczne panny ![]() Teksty dzieciaki mają boskie. Michał tez już dużo gada, nawet pielęgniarka w przychodni się ostatnio dziwiła że on dopiero 2 latka będzie miał... Ale dziś gadanie na jęczenie zamienił... ![]() darusia, bao współczuję rodzin tz-ów... My zmieniliśmy koncepcję urodzin Michała i zapraszamy tylko dziadków i brata tz z rodziną (tych co na piętrze mieszkają) Chrzestni nie mogą przyjechać a reszty rodzeństwa jednak nie zapraszamy Będzie z nami 8dorosłych i 3 dzieci... Ale mama mi się wykręciła z pieczenia tortu i sama muszę coś wymyślić. Przeglądałam ten szwarcwaldzki - na prawdę taki dobry? A tyle bitej smietany to nie za ciężki? Który jeszcze polecacie?
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
STO LAT... STO LAT DLA MACIUSIA
Asia Zosia się przewraca za kazdym razem jak zmieniamy buty. Do tego tak jak Wercia ciągle się czymś interesuje i oczywiście gleby są na porządku dziennym. Madzia - ubawiły mnie niebieskie kupy Dziewczyny super wyglądają ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm odkurza sie moze troche ciezko, ale z kurzu morka ściereczka wytrzesz... i np ten moj postawi sie w pionie i wszystko z niego wylatuje
tylko to tez zalezy od wlosia
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Piszcie , piszcie to jakas wiedza dywanowa będzie za nim kupię dla siebie .
Dusiaka super że robota ruszyła idę poczytać Twój dziennik . Darusia właśnie pokaż Amelkę . U mnie dzis w końcu było ciepło i całe szczęście . mam nadzieję że tak już zostanie .
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Witam..
nie mam na nic czasu nawet na chwile odpoczynku..trzeci tydzien leca mi praktyki w przedszkolu jest rewelacyjnie! jeszcze do piatku.. Ale drugi tydzien juz choruje zaraziłam sie 4 dnia od dzieciaków i dopiero dzis poszłam do lekarza i antybiotyk! chciałam złozyc wszytskim solenizantom po 1 kwietnia
do dziś najlepsze zyczenia urodzinowe!!!!!!Samych radosnych chwil, usmiechu miłości rodziców i bliskich beztroskiego dzieciństwa!!!!
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
i 2 foteczki wstydzioszek z niej jak jej sie 100 lat spiewa
|
|
#758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawa za kupkę!! Jesli chodzi o gadanie to moje dziecko już gada tyle, że ciężko opowiedziec. Po prostu gada, gada, gada... opowiada, opowiada... nawet na placyku panie ją nazwały "gadułka" a tż "paplotka" i Wercia sama tak o sobie mówi ![]() Umie się przedstawić a nie jest łatwo - Weronika Mu...wska z Tolunia ![]() Mówi wierszyki "mamo, mamo cos Ci dam, jedno serce tylko mam..." i do końca go pepla > i dużo innych. Do tego śpiewa całe "sto lat", "panie janie", "mało nas..." i inne. A jak czytamy książeczki to recytuje ze mną <przede wszystkim czytam jej Brzechwe i Tuwima. To się rymuje i szybko sie uczy...No, to sie nachwaliłami uciekam spać drineczek spity, można sie kłaść
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Moja całkiem już spora córcia i oczywiście dzieło tort
![]() 1,2 - urodzinki 3,4 - produkcja cukiernicza 5 - nowy kask (brat musiał nosić swój zeby chciała założyć )6. zabawy na balkonie - złowieszcza mina
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-06-06 o 15:24 |
|
|
|
#761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny bardzo dziękujemy za komplementy ![]() Wercia, Julcia i Michasia ślicznotki ![]() ja mam włochacze jeden w salonie a drugi u Zosi w pokoju. Za ten, który mam w salonie dałam chyba 700 zł i jest super. Łatwo się odkurza. Ten u Zosi te włosy ma takie cieńsze trochę, ale też był troszkę tańszy, ale ogólnie ok są.
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
izz, zoska super i jaka duza.
a tort piekny
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Twój tort to taki profesjonalny
Madziwnia z taka świeczką to ten tort już nie to ![]() Slicznie wyszłyście. Ładnie się Tobie włoski błyszczą Dzisiaj jak mlody już wstanie to zrobię Wam fotki w jednym i drugim kasku. Mam taki droższy i tańszy. Aż mi zal młodego tak słodko śpi a ja muszę go obudzić żeby Eryka do szkoły prowadzić
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
madzia niecale 3 stowy kosztowal,270 czy 280zl ale zadowolona jestem bardzo z niego.
Dzisiaj moze sobieu siebie wymienimy,jeszcze fotelik Amelce chcemy kupic,tzn moze inaczej fotelik Oliwce a Amelka dostanie w spadku jej. Wczoraj kupilismy mlodej wyreczko pozniej fotki wstawie .
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
witam i ja po świętach...
dobrze że szybko się skończyły... w niedziele byliśmy u moich rodziców... i w zasadzie gdybyśmy na 2gi dzień też tam byli to byłoby dużo lepiej ja mojej teściowej nie rozumiem i nie za bardzo lubię więc siedzenie z nią przy stole nie sprawia mi przyjemności... a świętowanie z nimi ograniczyło się tylko do zjedzenia wspólnie obiadu.. nawet kawy nie chcieli z nami wypić... nie to nie sami sobie siedzieliśmy... kala przez święta miała biegunkę... a teraz ma katar i jest jeszcze gorsza... w nocy spać nie daje bo ryczy i ucieka z sypialni.. ja ją na rękach musiałam nosić bo do marcina nie chciała iść.. nie wiemy o co chodzi.. darła się tak jakbyśmy ją ze skóry odzierali... już miałam ochotę zamknąć ją w łazience na resztę nocy;/ kali rowerek się nawet spodobał... chociaż 2 razy się potknęła na nim i na razie leży i nie chce na nim jeździć... z innych prezentów to dostała jeszcze klocki i figurki pepy... a od dziadków kasę... piękne zdjęcia macie... jak z gram z aparatu to wam wkleję nasze... torty wyglądają przesmacznie!! ale po świętach to ja już na ciasto patrzeć nie mogę... tym bardziej ze została nam cała blacha ciasta którą upiekłam dla teściów i reszty a oni nawet jej nie ruszyli:[ bo jak to powiedziała teściowa nie było kiedy... |
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Spóźnione życzenia urodzi owe dla Julki i Maciusia. 100 lat Julia to naprawdę bardzo dorosłe wyglada a rozmiar stopy mnie powalil. Zapisz ja na basen bo ma fajne naturalne pletwy .Zasia tez fajna dziewczynka i faktycznie bardzo urosła. Sara - wg mnie córka to cała ty. Obydwie sliczne. Ja w te święta się nie objadlam. Wiekszosci nie mogłam, nawet kawałka ciasta nie zjadlam.
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
madzia pokaze pokaze dzisiaj
nasz pokoj juz kiedys pokazywalam,ale wstawiue fotki,pozniej wstawie jeszcze raz jak bedzie juz nasze wyrko fotele i kanapa,nawet jeszcze tz naszego tv nie przywiozl,dzisiaj przywiezie dopiero.
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w przeczkolach wywieszaja listy i moje dziecko się dostało. Teraz musimy tylko nauczyć ja samoobslugi do września.
A Nataszka wczoraj miała odlaczony całkowicie tlen i oddychala powietrzem
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Przedszkole. Ale Wam zazdroszczę![]() Ale ten czas leci, za chwile 2 mc na boku, waga podwojona Ile musi ważyć żeby wyjść ze szpitala?2 kg?Ja dzisiaj jakaś niewyraźna, glowa pobolewa, ale tak lekko że nawet tabletek nie biorę, ale taki człowiek przymulony. Okres do tego. Mój synek dzisiaj jak wracaliśmy z odprowadzania Eryka do szkoły, całą drogę powrotną trzymał mnie za palec ![]()
|
|
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy ta pogoda w końcu się poprawi? Czekam na cieplejszy weekend i uciekam na weekend nad morze
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz, jak szybciutko i ładnie przybiera
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#774 | |||
|
Zakorzenienie
|
machaj, zdróweczka dla kali
ja tam zawsze na ciasta patrzeć mogę i jeśc tymbardziej Cytat:
Cytat:
![]() ja moją zgłaszam do żłoba, ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo miejsc mało w III gr. Akurat w tym żłobie koło nas najwięcej, ale i chętnych sporo.... Cytat:
o to t o darusia, pokaż chawirę i amelkę tyż. I olinka
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Nataszki Super że z przedszkolem się udało. Ja muszę wreszcie się przejechac do tego do którego chcę Michała posłać... Myślicie że można tak bez umawiania? To małe przedszkole, prywatne dotowane przez gminę. Trochę daleko niestety ![]() Mam dziś zły dzień, tzn poranek bo potem się poprawiło trochę. Zaczęło się od pojawienia się @, za oknem szaro buro i ponuro, w chałupie 15st i żadnego chłopa, ja się tego naszego pieca nie tykam, z resztą z Michałem nie da się do piwnicy zejść. Potem wyłączyli prąd i netu też nie miałam. Ciepłej wody niet, podgrzałam na gazie do umycia włosów to w trakcie mycia Michał kupę w majty zrobił (super że zrobił ale mógł poczekać chwilę). Jak sprzątałam po przebieraniu i myciu to Misiek zrzucił świeżo podlanego kwiatka na chodnik, do tego zsikał się z 3 razy... To wszystko do 10...Byłam w carrefourze bo od dziś są rowerki biegowe za 119zł, poczekaliśmy nawet aż pan z obsługi złoży jeden dla klientki i chciałam Michała przymierzyć - nie chciał nawet usiąść Ten chłopiec dla którego rowerek był składany usiadł ale nie łapał o co chodzi. Ledwo sięgał a był może 1-2 cm niższy od Michałka... Jaka była reakcja waszych dzieci na rowerek?
|
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Dziękujemy za komplementy Zosia złapała jakiegoś bakcyla do Tż i od rana leje jej się z nosa . Kupiłam już krople i na spacerze zapodałam. Nie mogłam czekać. Normalnie kapie/leci ciurkiem Sara faktycznie Twoja Zosia to cała mamusia. Nie wiem kto tam podobieństwo z tatusiem widzi, no chyba że kolor oczu .Evi - czekoladę ścierałam małym nożykiem a Tż ją "tynkował". Ja ścierałam trochę on swoje trochę i tak całość. Jak zrobiłam więcej to się kleiła. Kupiłam tę z lidla 74% kakao (Libra polecała) Madzia - nie zrobiłam zdjęcia tortu w przekroju i żałuję bo naprawdę wyglądał profesjonalnie. Nie spodziewałam się że tak fajnie wyjdzie. Tylko trochę się "kłaniał" ale to drobiazg. Nóż miałam taki zwykły z piłką (innych nie mam). Tradycyjnie do krojenia miałam przygotowaną wysoką szklankę z gorącą wodą i przed każdym cięciem do wody i szło jak po maśle---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Zdrówka dla chorowitków Cytat:
.Nataszka dzielnie sobie radzi Zazdroszczę tego przedszkola jak nie wiem. Chętnie bym Zośkę na te bezpłatne godziny oddała. W tym roku nie mamy szans na przyjęcie. Cytat:
![]() Ja chyba też cos złapałam bo się czuję tragicznie.
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
AniuP -fotorelację w dzienniku zrobię może dziś wieczorkiem, jak wrócę z placu budowy.
Cytat:
- do września jeszcze dużo czasu. Oliwka wydorośleje, a Nataszka- rośnie jak na drożdżach (a nie podjadasz garściami i w mleczku swoim jej zapodajesz?)
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz to już chyba lepiej będzie Amelka wcześniej jeździła na takim plastikowym, więc od razu wiedziała o co chodzi. Pomimo tego, że rower lekki to na początku miała trudności żeby go utrzymać (plastikowy miał 2 kółka z tyłu, więc stał sam), więc jak jej upadł to cały dzień nie chciała go ruszać. Teraz już śmiga Mojej siostry Zosia znów też plastikowy miała, a Amelki rowerem nie jest zainteresowana w ogóle
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze względu na rocznik Oliwki mogę ja juz w tym roku posłać do przeczkola. A ze Tz ma wszędzie znajomosci to i się dostała.
Nam zależało na tym przedszkolu bo jest niedaleko a tu gdzie mnieszkamy nie ma prywatnych tylko państwowe. Oliwka wyszła ze szpitala po 8 tygodniach ale z Natasza na pewno zejdzie nam dłużej - ona młodsza i mniejsza jednak dużo. Szkoda tylko ze ten maciezynski leci a ja dziecka właściwie jakbypm nie miała. Darusia, Machaj witam w klubie tych co z tesciowymio się nie dogaduja. ![]() Darusia jak tam zabek? Lind- ale masz dzień do d..y Co do rowerku to moja tez sobie daje radę. Nie lubi za to samochodu który jej kupiłam (BMW). Boi się do niego wsiąść. Może za jakiś czas jej przejdzie.
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
Ślicznotki na zdjęciach ja zawsze na dzien dobry
ciekawe jak będzie z tymi przedszkolami dopiero 30.04 maja ogłosić gdzie są wolne miejsca-o ile takie będą ![]() PoP,Oliwka się dostała do publicznego?mi Danielka system nie przyjął a ja wczoraj zaszalałam-kupiłam bilety do Hiszpanii ![]() najgorsze to,że lecimy z Wrocławia,chyba nie zaciekawa droga z Łodzi... ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- tez właśnie miałam takie autko kupić,tylko na all fajnie wyglądają a na żywo jeden widziałam to chyba takie są platic fanstasic nie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Będzie z nami 8dorosłych i 3 dzieci... Ale mama mi się wykręciła z pieczenia tortu i sama muszę coś wymyślić. Przeglądałam ten szwarcwaldzki - na prawdę taki dobry? A tyle bitej smietany to nie za ciężki? Który jeszcze polecacie?

do dziś najlepsze zyczenia urodzinowe!!!!!!
Ciężko zrobic jej ladne, statyczne zdjęcie...

za Przedszkole. Ale Wam zazdroszczę