Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 20:47   #751
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Lind nam tez mieszkanie dopiero poznym wieczorem ocieplilo sie do 17stopni. Jak wyjezdzalismy to zostawilam okno w sypialni uchylone.

Dusiaka teraz jak przeczytalam Twoja opinie o dywanach,to tak mysle czy nie kupic tanszego a za np 2lata im kolor zmienie.
Mi sie z naroznika pieknie dlugopis doczyscil,najlepiej po pascie bhp takiej kremowej. Teraz staram sie kupowac tylko zmywalne pisaki,a dlugopisow pilnuje.

I tak sobie przypomnialam,to raz mojego synka pochwale. Slicznie rysuje.np ja zaczynam pociag,a on np kola,dym z komina,tory i koloruje. Jak zaczynalam szkic dinozaura to mu dorysowal czapke,i hehe kupe i siku,i pokolorowal. Koloruje juz prawie dokladniej niz Eryk

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:48   #752
lindsley
Zakorzenienie

Evitka ja też się cieszę że się święta skończyły...

Zapomniałam skomentować fotki - chyba Asiulek i Sara wklejały - śliczne panny

Teksty dzieciaki mają boskie.

Michał tez już dużo gada, nawet pielęgniarka w przychodni się ostatnio dziwiła że on dopiero 2 latka będzie miał... Ale dziś gadanie na jęczenie zamienił...

darusia, bao współczuję rodzin tz-ów...

My zmieniliśmy koncepcję urodzin Michała i zapraszamy tylko dziadków i brata tz z rodziną (tych co na piętrze mieszkają) Chrzestni nie mogą przyjechać a reszty rodzeństwa jednak nie zapraszamy Będzie z nami 8dorosłych i 3 dzieci... Ale mama mi się wykręciła z pieczenia tortu i sama muszę coś wymyślić. Przeglądałam ten szwarcwaldzki - na prawdę taki dobry? A tyle bitej smietany to nie za ciężki? Który jeszcze polecacie?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:55   #753
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

STO LAT... STO LAT DLA MACIUSIA

Asia Zosia się przewraca za kazdym razem jak zmieniamy buty. Do tego tak jak Wercia ciągle się czymś interesuje i oczywiście gleby są na porządku dziennym.

Madzia - ubawiły mnie niebieskie kupy

Dziewczyny super wyglądają

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
My zmieniliśmy koncepcję urodzin Michała i zapraszamy tylko dziadków i brata tz z rodziną (tych co na piętrze mieszkają) Chrzestni nie mogą przyjechać a reszty rodzeństwa jednak nie zapraszamy Będzie z nami 8dorosłych i 3 dzieci... Ale mama mi się wykręciła z pieczenia tortu i sama muszę coś wymyślić. Przeglądałam ten szwarcwaldzki - na prawdę taki dobry? A tyle bitej smietany to nie za ciężki? Który jeszcze polecacie?
Jest naprawdę pyszny . Wszyscy zgodnie orzekli że wreszcie zjedli tort, który nie był cieżki (głównie na żołądku) ani nie mdły. Niby słodki a jednocześnie kwaskowaty. Doskonala równowaga pomiędzy słodyczą a "goryczką". Poprostu pychota
Stary 2012-04-10, 20:57   #754
mloda1989
Zakorzenienie

Hmm odkurza sie moze troche ciezko, ale z kurzu morka ściereczka wytrzesz... i np ten moj postawi sie w pionie i wszystko z niego wylatuje tylko to tez zalezy od wlosia
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 21:39   #755
ania p
Zakorzenienie

Piszcie , piszcie to jakas wiedza dywanowa będzie za nim kupię dla siebie .

Dusiaka super że robota ruszyła idę poczytać Twój dziennik .

Darusia właśnie pokaż Amelkę .

U mnie dzis w końcu było ciepło i całe szczęście . mam nadzieję że tak już zostanie .
Stary 2012-04-10, 21:50   #756
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam..
nie mam na nic czasu nawet na chwile odpoczynku..trzeci tydzien leca mi praktyki w przedszkolu jest rewelacyjnie!
jeszcze do piatku..

Ale drugi tydzien juz choruje zaraziłam sie 4 dnia od dzieciaków i dopiero dzis poszłam do lekarza i antybiotyk!

chciałam złozyc wszytskim solenizantom po 1 kwietnia do dziś najlepsze zyczenia urodzinowe!!!!!!
Samych radosnych chwil, usmiechu miłości rodziców i bliskich beztroskiego dzieciństwa!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 21:53   #757
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

i 2 foteczki wstydzioszek z niej jak jej sie 100 lat spiewa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2 urodziny.jpg (68,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg urodziny.jpg (64,8 KB, 55 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 21:59   #758
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Asiulek - według mnie to najpewniej kwestia nowych butów - może musi się przestawić, bo te nowe są niższe/mają bardziej giętką podeszwę czy tez coś innego? Wercia supcio wygląda i bardzo fajna kurteczka - co to?
To kurtka ze SMYKA. Ta czapka do kompletu- z boku ma wyszytego motylka identycznego jak te na kurteczce.

Cytat:

Asiulek dzięki za dzisiejsze zaproszenie, nawet kombinowałam później jak tu do Ciebie jeszcze zajrzeć ale nie dałam rady. Daj znać kiedy znów będziesz wolna to na pewno wpadniemy
Może pojutrze??
Brawa za kupkę!!

Jesli chodzi o gadanie to moje dziecko już gada tyle, że ciężko opowiedziec. Po prostu gada, gada, gada... opowiada, opowiada... nawet na placyku panie ją nazwały "gadułka" a tż "paplotka" i Wercia sama tak o sobie mówi

Umie się przedstawić a nie jest łatwo - Weronika Mu...wska z Tolunia

Mówi wierszyki "mamo, mamo cos Ci dam, jedno serce tylko mam..." i do końca go pepla "ślimak, slimak pokaz rogi...", "w pokoiku na stoliku...", "kto ty jestes" <w miejscu gdzie ty mieszkasz mówi- w Toruniu > i dużo innych. Do tego śpiewa całe "sto lat", "panie janie", "mało nas..." i inne. A jak czytamy książeczki to recytuje ze mną <przede wszystkim czytam jej Brzechwe i Tuwima. To się rymuje i szybko sie uczy...

No, to sie nachwaliłami uciekam spać drineczek spity, można sie kłaść

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 22:29   #759
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
asiulek ,wercia super śmieszka
Moja też ma fest podbicie, patyczek ani inne wycinanki by nie przeszły
Patyki i wycianki ze stópki dadzą radę ale co z tego jak nóżka nie wlizie
Stary 2012-04-10, 22:53   #760
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Moja całkiem już spora córcia i oczywiście dzieło tort

1,2 - urodzinki
3,4 - produkcja cukiernicza
5 - nowy kask (brat musiał nosić swój zeby chciała założyć )
6. zabawy na balkonie - złowieszcza mina

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-06-06 o 15:24
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 23:01   #761
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

sara- sliczne zdjęcia. jestem pod wrazeniem, ze mozecie takie ladne fotki zrobic. Moja to wiecznie w ruchu, a jak jej powiem, żeby stanęła bo bedzie fotka to na złośc w ostatniej chwili sie odwraca albo robi głupie miny Ciężko zrobic jej ladne, statyczne zdjęcie...
A szparkę między ząbkami ma taką jak Wercia kolczyki moja ma takie same (dwie pary dostala na chrzciny) ale na razie tylko w pudełeczkach
Zosi też cięzko zrobić zdjęcia bo się kręci bardzo, ale zawsze jakieś tam wybiore

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, właśnie widziałam że za tydzień mają być. cena fajna, podobne do tych biedronek co ja miałam dla mlodego. Najlepiej z dzieckiem pójdziesz i przymierzysz jej do główki, żeby główka była jak najwięcej chroniona, czyli tak do uszu, kawałek czoła, i tył. Bo niekture są za plaskie że kryją sam czubek głowy.
dzięki za odpowiedz, chyba tak zrobie, że wezmę Zosie i jej przymierze

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Sara- w Święta wysłałam do kilku firm zapytanie ofertowe w sprawie okien. Zgadnij, kto pierwszy odpowiedział? Dziś raniutko, po 8ej, miałam już na skrzynce odpowiedź Mielczarka ze Zduńskiej, okna Schuco. Wydaje się, że rozsądna oferta, ale póki co zaczekam na innych bo nie mam porównania.
okna podobno świetne, a firma solidna, tak słyszałam od kilku osób.Daj znać jak już będziesz miała rozeznanie. My teraz szukamy tynkarzy, jedni byli w piątek obejrzeć powiedzieli nam 14 zł za metr+ 100 zł dziennie dla pomocnika.

Dziewczyny bardzo dziękujemy za komplementy

Wercia, Julcia i Michasia ślicznotki

ja mam włochacze jeden w salonie a drugi u Zosi w pokoju. Za ten, który mam w salonie dałam chyba 700 zł i jest super. Łatwo się odkurza. Ten u Zosi te włosy ma takie cieńsze trochę, ale też był troszkę tańszy, ale ogólnie ok są.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 06:27   #762
evitka21
Zakorzenienie

izz, zoska super i jaka duza.
a tort piekny , mow tu szybciutko jak czekolade scieralas i jak sie te boki obsypuje zeby tak ladnie i rowno bylo

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 07:13   #763
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Iza Twój tort to taki profesjonalnyMój to po krojeniu przez teściową się rozpadał, bo nie mam odpowiedniego noża :/. Mam fotki jak już rozcięty, to nawet nie wstawiamNo i żeby nie bylo śliczne wszystkie fotki, a mała modelka najbardziej. Ale ten tort

Madziwnia z taka świeczką to ten tort już nie to
Slicznie wyszłyście. Ładnie się Tobie włoski błyszczą

Dzisiaj jak mlody już wstanie to zrobię Wam fotki w jednym i drugim kasku. Mam taki droższy i tańszy.
Aż mi zal młodego tak słodko śpi a ja muszę go obudzić żeby Eryka do szkoły prowadzić

Stary 2012-04-11, 07:24   #764
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

madzia niecale 3 stowy kosztowal,270 czy 280zl ale zadowolona jestem bardzo z niego.
Dzisiaj moze sobieu siebie wymienimy,jeszcze fotelik Amelce chcemy kupic,tzn moze inaczej fotelik Oliwce a Amelka dostanie w spadku jej.

Wczoraj kupilismy mlodej wyreczko pozniej fotki wstawie .
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:20   #765
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
madzia niecale 3 stowy kosztowal,270 czy 280zl ale zadowolona jestem bardzo z niego.
Dzisiaj moze sobieu siebie wymienimy,jeszcze fotelik Amelce chcemy kupic,tzn moze inaczej fotelik Oliwce a Amelka dostanie w spadku jej.

Wczoraj kupilismy mlodej wyreczko pozniej fotki wstawie .
pokaz wszystkie fotki jak sie urzadziliscie u rodziców

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:37   #766
machaj
Raczkowanie

witam i ja po świętach...
dobrze że szybko się skończyły... w niedziele byliśmy u moich rodziców... i w zasadzie gdybyśmy na 2gi dzień też tam byli to byłoby dużo lepiej
ja mojej teściowej nie rozumiem i nie za bardzo lubię więc siedzenie z nią przy stole nie sprawia mi przyjemności... a świętowanie z nimi ograniczyło się tylko do zjedzenia wspólnie obiadu.. nawet kawy nie chcieli z nami wypić... nie to nie sami sobie siedzieliśmy...
kala przez święta miała biegunkę... a teraz ma katar i jest jeszcze gorsza... w nocy spać nie daje bo ryczy i ucieka z sypialni.. ja ją na rękach musiałam nosić bo do marcina nie chciała iść.. nie wiemy o co chodzi.. darła się tak jakbyśmy ją ze skóry odzierali... już miałam ochotę zamknąć ją w łazience na resztę nocy;/

kali rowerek się nawet spodobał... chociaż 2 razy się potknęła na nim i na razie leży i nie chce na nim jeździć... z innych prezentów to dostała jeszcze klocki i figurki pepy... a od dziadków kasę...

piękne zdjęcia macie... jak z gram z aparatu to wam wkleję nasze... torty wyglądają przesmacznie!! ale po świętach to ja już na ciasto patrzeć nie mogę... tym bardziej ze została nam cała blacha ciasta którą upiekłam dla teściów i reszty a oni nawet jej nie ruszyli:[ bo jak to powiedziała teściowa nie było kiedy...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:19   #767
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
i 2 foteczki wstydzioszek z niej jak jej sie 100 lat spiewa
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

1,2 - urodzinki
Świetne dziewczyny
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:27   #768
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Spóźnione życzenia urodzi owe dla Julki i Maciusia. 100 lat

Julia to naprawdę bardzo dorosłe wyglada a rozmiar stopy mnie powalil. Zapisz ja na basen bo ma fajne naturalne pletwy.

Zasia tez fajna dziewczynka i faktycznie bardzo urosła.

Sara - wg mnie córka to cała ty. Obydwie sliczne.

Ja w te święta się nie objadlam. Wiekszosci nie mogłam, nawet kawałka ciasta nie zjadlam.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:43   #769
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

madzia pokaze pokaze dzisiajnasz pokoj juz kiedys pokazywalam,ale wstawiue fotki,pozniej wstawie jeszcze raz jak bedzie juz nasze wyrko fotele i kanapa,nawet jeszcze tz naszego tv nie przywiozl,dzisiaj przywiezie dopiero.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:30   #770
P0P70
Zakorzenienie

Dzisiaj w przeczkolach wywieszaja listy i moje dziecko się dostało. Teraz musimy tylko nauczyć ja samoobslugi do września.

A Nataszka wczoraj miała odlaczony całkowicie tlen i oddychala powietrzem. Wczorajsza waga to 1350 gr. i skończyła 7 tygodni. Czyli teoretycznie 34 tc

Stary 2012-04-11, 11:40   #771
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w przeczkolach wywieszaja listy i moje dziecko się dostało. Teraz musimy tylko nauczyć ja samoobslugi do września.

A Nataszka wczoraj miała odlaczony całkowicie tlen i oddychala powietrzem. Wczorajsza waga to 1350 gr. i skończyła 7 tygodni. Czyli teoretycznie 34 tc
za Przedszkole. Ale Wam zazdroszczę Co ja bym dała żeby mojego dziecka choć na kilka godzin się pozbyć
Ale ten czas leci, za chwile 2 mc na boku, waga podwojona Ile musi ważyć żeby wyjść ze szpitala?2 kg?

Ja dzisiaj jakaś niewyraźna, glowa pobolewa, ale tak lekko że nawet tabletek nie biorę, ale taki człowiek przymulony. Okres do tego.

Mój synek dzisiaj jak wracaliśmy z odprowadzania Eryka do szkoły, całą drogę powrotną trzymał mnie za palec Zawsze biegam za nim jak idiotka, a tu normalnie jak ludzieChwaliłamgo za to co chwila, może zapamięta i ten moment się powtórzy

Stary 2012-04-11, 12:18   #772
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

1,2 - urodzinki
Świetna ta Twoja córałobuz w oczach niemały się chowa
Cytat:

Dzielna małaMożesz być dumna z takich silnych córek

Kiedy ta pogoda w końcu się poprawi?Czekam na cieplejszy weekend i uciekam na weekend nad morze

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:55   #773
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

super!! bardzo się cieszę widzisz, jak szybciutko i ładnie przybiera oby jak najszybciej wróciła z Wami do domku

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 13:08   #774
evitka21
Zakorzenienie

machaj, zdróweczka dla kali
ja tam zawsze na ciasta patrzeć mogę i jeśc tymbardziej

Cytat:
Julia to naprawdę bardzo dorosłe wyglada a rozmiar stopy mnie powalil. Zapisz ja na basen bo ma fajne naturalne pletwy.
.

Cytat:

same dobre wiadomości
ja moją zgłaszam do żłoba, ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo miejsc mało w III gr. Akurat w tym żłobie koło nas najwięcej, ale i chętnych sporo....

Cytat:
Mój synek dzisiaj jak wracaliśmy z odprowadzania Eryka do szkoły, całą drogę powrotną trzymał mnie za palec Zawsze biegam za nim jak idiotka, a tu normalnie jak ludzieChwaliłamgo za to co chwila, może zapamięta i ten moment się powtórzy
i pięknie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Świetna ta Twoja córałobuz w oczach niemały się chowa
o to t o

darusia, pokaż chawirę i amelkę tyż. I olinka

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:17   #775
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

dla Nataszki
Super że z przedszkolem się udało. Ja muszę wreszcie się przejechac do tego do którego chcę Michała posłać... Myślicie że można tak bez umawiania? To małe przedszkole, prywatne dotowane przez gminę. Trochę daleko niestety

Mam dziś zły dzień, tzn poranek bo potem się poprawiło trochę. Zaczęło się od pojawienia się @, za oknem szaro buro i ponuro, w chałupie 15st i żadnego chłopa, ja się tego naszego pieca nie tykam, z resztą z Michałem nie da się do piwnicy zejść. Potem wyłączyli prąd i netu też nie miałam. Ciepłej wody niet, podgrzałam na gazie do umycia włosów to w trakcie mycia Michał kupę w majty zrobił (super że zrobił ale mógł poczekać chwilę). Jak sprzątałam po przebieraniu i myciu to Misiek zrzucił świeżo podlanego kwiatka na chodnik, do tego zsikał się z 3 razy... To wszystko do 10...Byłam w carrefourze bo od dziś są rowerki biegowe za 119zł, poczekaliśmy nawet aż pan z obsługi złoży jeden dla klientki i chciałam Michała przymierzyć - nie chciał nawet usiąść Ten chłopiec dla którego rowerek był składany usiadł ale nie łapał o co chodzi. Ledwo sięgał a był może 1-2 cm niższy od Michałka...
Jaka była reakcja waszych dzieci na rowerek?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:49   #776
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie
Dziękujemy za komplementy

Zosia złapała jakiegoś bakcyla do Tż i od rana leje jej się z nosa. Kupiłam już krople i na spacerze zapodałam. Nie mogłam czekać. Normalnie kapie/leci ciurkiem

Sara faktycznie Twoja Zosia to cała mamusia. Nie wiem kto tam podobieństwo z tatusiem widzi, no chyba że kolor oczu .

Evi - czekoladę ścierałam małym nożykiem a Tż ją "tynkował". Ja ścierałam trochę on swoje trochę i tak całość. Jak zrobiłam więcej to się kleiła. Kupiłam tę z lidla 74% kakao (Libra polecała)

Madzia - nie zrobiłam zdjęcia tortu w przekroju i żałuję bo naprawdę wyglądał profesjonalnie. Nie spodziewałam się że tak fajnie wyjdzie. Tylko trochę się "kłaniał" ale to drobiazg. Nóż miałam taki zwykły z piłką (innych nie mam). Tradycyjnie do krojenia miałam przygotowaną wysoką szklankę z gorącą wodą i przed każdym cięciem do wody i szło jak po maśle

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Zdrówka dla chorowitków

Cytat:

Same dobre wieści .
Nataszka dzielnie sobie radzi

Zazdroszczę tego przedszkola jak nie wiem. Chętnie bym Zośkę na te bezpłatne godziny oddała. W tym roku nie mamy szans na przyjęcie.

Cytat:
za Przedszkole. Ale Wam zazdroszczę Co ja bym dała żeby mojego dziecka choć na kilka godzin się pozbyć
Ale ten czas leci, za chwile 2 mc na boku, waga podwojona Ile musi ważyć żeby wyjść ze szpitala?2 kg?

Ja dzisiaj jakaś niewyraźna, glowa pobolewa, ale tak lekko że nawet tabletek nie biorę, ale taki człowiek przymulony. Okres do tego.

Oby ten moment stał się codziennością Brawa

Ja chyba też cos złapałam bo się czuję tragicznie.
Stary 2012-04-11, 14:09   #777
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Dusiaka super że robota ruszyła idę poczytać Twój dziennik .
AniuP -fotorelację w dzienniku zrobię może dziś wieczorkiem, jak wrócę z placu budowy.

Cytat:

P0P - same dobre wiadomości - do września jeszcze dużo czasu. Oliwka wydorośleje, a Nataszka- rośnie jak na drożdżach (a nie podjadasz garściami i w mleczku swoim jej zapodajesz?)

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:22   #778
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

super wieści ja też chyba małą oddam, pasowałoby się za jakąś robotę wziąć

Cytat:
dla Nataszki
Super że z przedszkolem się udało. Ja muszę wreszcie się przejechac do tego do którego chcę Michała posłać... Myślicie że można tak bez umawiania? To małe przedszkole, prywatne dotowane przez gminę. Trochę daleko niestety

Mam dziś zły dzień, tzn poranek bo potem się poprawiło trochę. Zaczęło się od pojawienia się @, za oknem szaro buro i ponuro, w chałupie 15st i żadnego chłopa, ja się tego naszego pieca nie tykam, z resztą z Michałem nie da się do piwnicy zejść. Potem wyłączyli prąd i netu też nie miałam. Ciepłej wody niet, podgrzałam na gazie do umycia włosów to w trakcie mycia Michał kupę w majty zrobił (super że zrobił ale mógł poczekać chwilę). Jak sprzątałam po przebieraniu i myciu to Misiek zrzucił świeżo podlanego kwiatka na chodnik, do tego zsikał się z 3 razy... To wszystko do 10...Byłam w carrefourze bo od dziś są rowerki biegowe za 119zł, poczekaliśmy nawet aż pan z obsługi złoży jeden dla klientki i chciałam Michała przymierzyć - nie chciał nawet usiąść Ten chłopiec dla którego rowerek był składany usiadł ale nie łapał o co chodzi. Ledwo sięgał a był może 1-2 cm niższy od Michałka...
Jaka była reakcja waszych dzieci na rowerek?
faktycznie boski dzień masz teraz to już chyba lepiej będzie

Amelka wcześniej jeździła na takim plastikowym, więc od razu wiedziała o co chodzi. Pomimo tego, że rower lekki to na początku miała trudności żeby go utrzymać (plastikowy miał 2 kółka z tyłu, więc stał sam), więc jak jej upadł to cały dzień nie chciała go ruszać. Teraz już śmiga Mojej siostry Zosia znów też plastikowy miała, a Amelki rowerem nie jest zainteresowana w ogóle
Stary 2012-04-11, 14:40   #779
P0P70
Zakorzenienie

Ja ze względu na rocznik Oliwki mogę ja juz w tym roku posłać do przeczkola. A ze Tz ma wszędzie znajomosci to i się dostała.
Nam zależało na tym przedszkolu bo jest niedaleko a tu gdzie mnieszkamy nie ma prywatnych tylko państwowe.

Oliwka wyszła ze szpitala po 8 tygodniach ale z Natasza na pewno zejdzie nam dłużej - ona młodsza i mniejsza jednak dużo. Szkoda tylko ze ten maciezynski leci a ja dziecka właściwie jakbypm nie miała.

Darusia, Machaj witam w klubie tych co z tesciowymio się nie dogaduja. . Dobrze ze jest nas wiecej

Darusia jak tam zabek?

Lind- ale masz dzień do d..y

Co do rowerku to moja tez sobie daje radę. Nie lubi za to samochodu który jej kupiłam (BMW). Boi się do niego wsiąść. Może za jakiś czas jej przejdzie.

Stary 2012-04-11, 15:03   #780
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Ślicznotki na zdjęciach ja zawsze na dzien dobry super

ciekawe jak będzie z tymi przedszkolami dopiero 30.04 maja ogłosić gdzie są wolne miejsca-o ile takie będą
PoP,Oliwka się dostała do publicznego?mi Danielka system nie przyjął

a ja wczoraj zaszalałam-kupiłam bilety do Hiszpanii i lecimy w czerwcu,ciekawa jestem jak Danielek zareaguje na samolot
najgorsze to,że lecimy z Wrocławia,chyba nie zaciekawa droga z Łodzi...

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Co do rowerku to moja tez sobie daje radę. Nie lubi za to samochodu który jej kupiłam (BMW). Boi się do niego wsiąść. Może za jakiś czas jej przejdzie.
tez właśnie miałam takie autko kupić,tylko na all fajnie wyglądają a na żywo jeden widziałam to chyba takie są platic fanstasic nie?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości