|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Sara ma nowe umiejętności... sapie/dyszy, kładzie sie na podłodze i przytula głowa do dywany, nosi koc w zębach. Generalnie mamy teraz 3 psy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
BAN stały
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dzień dobry po awarii kompa.
Sie spsuł dziad i pan go dziś uruchomił. Nie złożyłam am nawet życzeń ![]() ![]() U nas dobrze ![]() Dziękujemy z akciuki z Maksem ![]() ![]() Marinko-tata dziewczynki 13-;etniej ma 30 lat a nie ojciec dzieckaw brzusiu,dobrze zrozumiałąm? Uderzyło mnie bo Maks ma 13 lat. Dziubku życzę pozytywnegho rozwiazania kazdej sprawy. Chorowitki kurujcie się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Raczkowanie
|
o widzę, że ten domek to z tej samej formy co kwiatek, więc mam na niego oko, bo na pewno fajny musi być
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- tu jest fajny filmik nt tego domku http://www.youtube.com/watch?v=4Rp4trHHeig
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Carmela moja Agata tez dyszy i sapie. A dziś auczyła się robić zdziwionego dziubka. No i maniak gazetowy się zrobił. Na czworaka pędzi do opuszczonej gazety, zabawki stojące jej na drodze rozrzuca na boki i leciiiiiiiii....
Agatul tez się wscieka jak jej coś zabieram. Najczęciej mówie, ze nie wolno, bo... i daje w zamian coś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Mają skontrolować, jak jest teraz? Czy coś się zmieniło? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hihi, niestety Audrey to tylko avek ![]() ![]() Cytat:
![]() Przykro, że z karmieniem są trudności, ale nawet jeśli podajesz MM, to przecież poprzytulać przy piersi i possać zawsze możecie, prawda? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To ergonomiczne nodidełko Tula: http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne Kierowałam się tym, że chciałam mieć jak najszybciej ![]() Oczywiście poza tym poczytałam i te Tule mają świetne opinie. Zasada noszenie i sposób uszycia jest taki sam jak w mejtajach, to nosidła miękkie, więc ponoć te dużo dużo lepsze dla dziecka. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2377 |
BAN stały
|
Ten domek jest świetny.Mamy go od 3 miesięcy a Izunia nadal sie znakomicie bawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |||
Zadomowienie
|
aaa ale cudnie! Blana dzisiaj obudzila sie z nowa umiejetnoscia - siadania z pozycji lezacej!
![]() Cytat:
![]() Madziulka, Scio - oj wy grzesznice! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sliczna foteczka w nosidelku ![]() ![]() wlasnie... A Zuza piekna! ![]() Marina - Igi tez niezle ciacho ![]() mamad1 - brawa dla 6tego zabka ![]() ja tez wygralam kocyk z Bobovity i pewnie bym go dostala, gdyby maz nie wywalil dzien przed otrzymaniem informacji paragonu... ![]() dziubku - ![]() ellika - kciukasy! Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-04-10 o 20:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mi znajoma kasę przyniesie za komplet który jej na wesele mam sprzedać to Radziowi chyba tego kwiatka kupię ![]() Cytat:
U nas tak samo poza końcówką ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() witam sie. Masakra jakas, pobieznie was nadrobilam, bo glowa mi peka. No wiec tak - scielam sobie opuszek palca, stluklam pieprzniczke ![]() ![]() ![]()
#2381 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zaraziłaś mnie nosidłem, ale dopiero jak sprzedam chustę, to tańsze kupię. AAAAaaaaa wyglądasz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zuz dziękuje ![]() Ps. widzę drobną poprawę z Kubą ![]() Madziulka, Scio jaki kurcze grzech, niech popatrzą sobie na ręce...
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |||||
Zadomowienie
|
Kolina, zapomniałam wcześniej napisać. Super, że Chrzciny udane, a Dawidek wyglądał bardzo elegancko.
![]() Mamad, gratuluję nowego ząbka. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przystojniak! ![]() ![]() Cytat:
![]() To włosy sama sobie teraz pofarbowałaś? ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla Maksa za ząbki i raczkowanie. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Hania dzisiaj musiała odespać wrażenia związane z wyjazdem, bo jak o 11 zasnęła to wstała o 13.30. ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zadomowienie
|
Żadna z dziewczyn na SB nie podzieli się co jada? Kochane, nie wspomożecie koleżanki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
Dziubek zamorduję Cię za te gry na fb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marina Iguś jest przesłodki ![]() Isiaok specjalnie dla Ciebie moja śliczna Zuza ![]() ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-04-10 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
yyyyy przepraszam wybacz
![]() kurcze pytałaś chyba o blizne a jakoś mi umknęło , no więc zapomniałam o temacie, nie wczuwam się jak boli -to teraz nie jest problem ale dziękuję za pamięć ![]() Brumek boskie zdjęcie ![]() dziekuję Wam kochane za miłe "przyjęcie " i za każde pocieszenie-mam nadzieję,że wszystko się dobrze skończy ale ciężko te złe myśli odgonić ![]() Justyna Zuza faktycznie urodę rozwija z wiekiem , teraz jest taka dziewczęca, subtelna bo cudna. Marinko czy mnie się wydaje czy Igorek jakby zeszczuplał ?? śliczny jest !! |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Wtajemniczenie
|
Crazy jak w klubie nie znajdziesz, to daj znać. Znalazłam na dysku ten plik z przepisami.
![]() |
#2388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Radek też ma kilka "takich" fotek ![]() Z jednego to się śmieję zawsze jak widze, taka bunia z niego, jak znajdę to zaraz wkleję ![]() edit: nie znajdę bo nie mam na dysku, gdzieś na płytkach. może to i dobrze ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-04-10 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
piję kakao... smakuje dla mnie jak ambrozja
![]() ![]() pochwalę się: bez diet (za to z dwukrotną jelitówką lub biegunką) doszłam do wagi sprzed ciąży ![]() ![]() ![]() i jak oznajmiłam mężowi to zaczął snuc plany kiedy to możnaby zacząc starania o kolejne dziecko - bo chce trzecie - no i stanęło na tym, że jak mu noga wydobrzeje, bo teraz nie jest w stanie zbyt długo nosić małej. jak nie wydobrzeje - to dopiero jak mała sama na 4 pietro wejdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Rozeznanie
|
iustyna1 hhahaha
![]() ![]() Ewa też ma pare takich słodkich zdjęć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- cały czas połykam litery albo zapominam polskich znaków...przepraszam-strasznie się to czyta... ![]() piszę z rozpędu ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- brumek u nas obracanie tak jak u dziewczyn też trwało około tygodnia-jeszcze pośpicie ![]() Potrafiła obracać się przez dobrą godzinę zanim zasnęła... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
isiaok- ja bym sie nie przejmowala bo sama nie pisze po polsku tylko polskawo (bez polskich znakow) i robie mase bledow w stylu zapomniane literki itd. (CHerbaty nie wypominac, to z glupoty!), ale 4 lata temu uczeni brytyjscy zrobili eksperyment.
Cłay ekserpmynet powzolił udowdonić tzeę, że pzry zasipie poczszgólenych słów w zdnaiu, nie ma zncazeina kojnoleść ltier skadającyłch się na dane sołwo. Wanże jset tyklo to, żbey pirewsza i osatntia lteria były na siwom mijsecu; ptzosaołe mgoą być w cakowłitym niedzłaie, a mimo to, nadal nie ponwinśimy meić prombleów z pczerzytaenim tego tesktu. Dzjiee się tak dletgeo, że nasz mzóg nie czyta wszstkiych lietr w wyriaze – bierze pod uwgaę tyklo peirwszą i ostaitną lietrę, i lizcbę lietr w wyazrie. Pzostaołe lietry są tyklo wksaózwkami, kótrym słoewm dany wryaz jest, lecz w przyapdku tychże lietr, dla mógzu nie ma cakłoiwcie znazceina, w jaikej koljeności są zapsiane. i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skubana nieźle się kamufluje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane mamole po świętach
![]() ależ się stęskniłm Cytat:
![]() Rysiki słodki uśmiech ma Asieńka Pieleszka :glasiu zdrówka. Jak dziś Hania? Kajool a co to ten sen Panny młodej Jak przystojny Szymon się czuje? Madzia tort perfekcyjny Rogi gratuluje raczku ![]() Kolino ![]() A Dawid wygląda bezbłędnie Zuza Justynowa- jakaś ty Śliczna, urocza i delikatna ![]() Brumeczku- Widzę że nosidełko rządzi Teraz muszę zastanowić się nad wzorem i kupuje -straaaaasznie mi się podobacie swoją drogą Przyjemnie się czyta że tak rodzinnie spędziliście święta Cieszę się że sytuacja z chrzestnym się wyklarowała A przekręcanie na brzuszek i wystawianie pupci przez sen –mamy to samo!!! Dziś Jasiek budził się kilkanaście razy z płaczem ![]() Dziubku tęsknie za Tobą i mam nadzieje że sytuacja się poprawi ![]() Marzenko Ale fajnie że Haniołek już tak poważnie podchodzi do kwestii przesypiania nocki Zdradź sekret jak do tego doszło Jakaś kaszka na dobranoc? Marinko Rogi wygląda jak 2 latek!! I tak myślę że będzie łamał ser ducha dziewczynom czytałam was na bieżąco ale na pisanie czasu zabrakło w ostatnich dniach bowiem byłam poszukiwaczem uropu dziś w koncu zarezerwowałam podróż - (Brumeczku nie chce być nadgorliwa ale jakbyś była zainteresowana to zesikałabym się ze szcęścia) i jedziemy już za miesiąc na majorke tylko nie wiadomo czy dowód Jasiowy do tego czasu bedzie gotowy wiec jutro jedziemy wnioskować do biura paszportowego poza tym ten mój nieboraczek kiepsko śpi- przekręca się na brzuszek i jakby raczkował we śnie i płakał ![]() dzis chłop miał marudny dzień ale mówię sobie"najlepszym się zdarza" aha no i ważę 178 kg po świętach ![]()
![]() |
#2397 | ||
Rozeznanie
|
83monia a już myślałam, że z innych powodów czeka aż mu ta noga wydobrzeje i dlatego na żółto
![]() też chce wage sprzed ciąży ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zadomowienie
|
Ellika, nie zacytowało mi wcześniej- trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę!
![]() ![]() ![]() Brumek, ale kusisz tym nosidłem. Cudnie wyglądacie. ![]() Iustyna, cieszę się, że z zachowaniem Kuby lepiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
marzena - bardzo mi sie podoba okreslenie HANIOŁEK!!! na tyle że zaczynam coraz bardziej lubic imie hania i moze tak by dziecię nazwac jakby było dziewczynką...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.