Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-26, 21:56   #2101
raus
Raczkowanie

GG do raus
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

porównaj składy - co za dużo to niezdrowo! Vitapil sam w sobie zawiera niekiedy 200% dziennego zapotrzebowania na niektóre witaminy i składniki; jeżeli do tego dorzuciłabyś jeszcze Inneov i on posiadałby to samo, to konsekwencje mogłyby być gorsze niż chęci.
raus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-26, 23:16   #2102
Margarita1
Przyczajenie

Najważniejsze jest to aby ustalić przyczynę wypadania wlosów. Bardzo często przyczyną jest tarczyca, wtedy włosy potrafią wypadać garściami, następnie hormony, niedobór witamin, anemia, stres.
Jakiś rok temu i mnie dopadł ten problem, nagle włosy zaczęły garściami mi wypadać, z tygodnia na tydzień miałam ich coraz więcej na grzebieniu a mniej na głowie chociaż zawsze miałam bardzo gęste włosy. Początkowo odstawiłam tabletki antykoncepcyjne bo gdzieś przeczytałam że to może być przyczyną, zrobiłam badania hormonalne ale wszystko okazało się o.k. Więc postanowiłam szukać dalej. Poszłam do dermatologa zrobiłam szczegółowe badania oraz usg tarczycy i hormony tarczycy. Niestety badania nic nie wykazały, ale lekarz przepisał mi leki robione na zamówienie w aptece. Do tego dochodziła masa różnych szamponów, odżywek, balsamów oraz witamin które stosowałam od samego początku kiedy pojawił się problem. Po 3 miesiącach dalej nic, byłam już załamana i nie wiedziałam co mam dalej robić tymbardziej że na głowie pozostały mi marne " piórka". A dodatkowo u mnie oprócz wypadania włosów zachamował się proces odrastania nowych.
Kiedyś poszłam do apteki i jedna bardzo miła pani poleciła mi VICHY DERCOS AMINEXIL SP94. Kupiłam te ampułki i dodatkowo szampon z tej samej serii. I stał się cud po pierwszym opakowaniu czyli po około 3 tygodniach włosy mniej wypadały, zrobiły się mocniejsze i zdrowsze. Po drugim opakowaniu było jeszcze lepiej. Zawsze ściągałam garść wlosów z grzebienia a teraz mam ich kilka a czasem nawet wcale. Mam zamiar kupić jeszcze trzecie opakowanie aby w pełni uzupełnic kuracje. Zalecane są trzy opakowania ampułek do pełnej kuracji. Jedynym minusem jest cena niestety ale są drogie, ale ja byłam w stanie poświęcić każdą cene bo moje wlosy naprawdę strasznie wypadaly.
A wiecie dlaczego mi pomogły?
Bo przyczyną wypadania u mnie był stres.
Niestety żyjemy w takich czasach że stres dotyka każdego z nas a ja nie przypuszczałam że to on może być przyczyną tego właśnie problemu, szukałam innych przyczyn a stres jakoś pominęłam. Teraz już wiem. A DERCOS ma za zadanie zachamować proces wypadania wlosów u osób które są narażone na nadmierny stres.
Napewno nie każdemu jest w stanie pomóc bo każdy jest inny ale warto spróbować.
Margarita1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 09:47   #2103
vimperga
Przyczajenie

W uzupełnieniu poprzedniego posta dodam jedynie na pociechę, że włosy mi strasznie szybko odrastają a w chwili obecnej mam wrażenie że jest ich więcej niż przed wypadaniem Co prawda te odrastające włoski są dość kłopotliwe, odstają , nie dają się "uładzić" ale rośnie ich zdecydowanie baardzo dużo, Wydaje mi się że 2 lata jako termin na całkowity odrost włosów jest przesadzony, spokojnie w ciągu połowy roku wszystko wraca do normy, nowe włoski są już na tyle długie że nie ma z nimi problemu. Pozdrawiam Was wszystkie!
vimperga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 11:28   #2104
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez vimperga Pokaż wiadomość
W uzupełnieniu poprzedniego posta dodam jedynie na pociechę, że włosy mi strasznie szybko odrastają a w chwili obecnej mam wrażenie że jest ich więcej niż przed wypadaniem Co prawda te odrastające włoski są dość kłopotliwe, odstają , nie dają się "uładzić" ale rośnie ich zdecydowanie baardzo dużo, Wydaje mi się że 2 lata jako termin na całkowity odrost włosów jest przesadzony, spokojnie w ciągu połowy roku wszystko wraca do normy, nowe włoski są już na tyle długie że nie ma z nimi problemu. Pozdrawiam Was wszystkie!
Zależy jak szybko włosy rosną, bo u mnie jest to 1 cm na miesiąc, a przy mojej fryzurce, żeby odrosły mi te które już wypadły do obecnej dlugości potrzebne będą co najmniej 2 lata
Stary 2006-12-28, 17:02   #2105
vimperga
Przyczajenie

Hej, a jednak te nowe włosy rosną znacznie szybciej! nie wiem jak to jest możliwe, ale o ile zawsze rosły ten 1 cm/miesiąc, o tyle teraz jest to minimum 2! Mam włosy półdługie, lekko wycieniowane, często wiążę je w kitkę. Myślę że spokojnie za 6 miesięcy będą wszystkie tej samej długości. Ostatnio u fryzjera powstał mały problem z ufarbowaniem tych niesfronych włosków, bo noszę dwu - kolorowe pasemka (-:
Stary 2006-12-28, 20:26   #2106
"N@sty"
Raczkowanie

A mi wlosy przestaly wypadac i teraz znowu zaczely POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!
Czy jest jakis sposob na stres ??? Bo herbatka z melisy juz nie pomaga
"N@sty" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-28, 22:37   #2107
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez "N@sty" Pokaż wiadomość
A mi wlosy przestaly wypadac i teraz znowu zaczely POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!
Czy jest jakis sposob na stres ??? Bo herbatka z melisy juz nie pomaga
polecam łykac magnez,działa uspokajajaco,np.filomag b6 jest dobry i magnefar b6.
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-28, 22:40   #2108
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

a na wypadające włosy polecam Radical szampon, jest bardzo dobry i tyle na ten temat
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-29, 11:46   #2109
miss90
Zadomowienie

też sobie właśnie zamówiłam ten lotion Subrina i szampon ;-)
miss90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-29, 12:35   #2110
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez miss90 Pokaż wiadomość
też sobie właśnie zamówiłam ten lotion Subrina i szampon ;-)
Mi po 2 tygodniowej kuracji lotionem Subrina w trakcie mycia, spłukiwania i rozczesywania wychodzi ok. 50 włosów, co jest gdzies 3-4 razy mniej niż przed zastosowaniem tego specyfiku
Stary 2006-12-29, 13:35   #2111
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

chyba sie zdecyduje

ale musze powiedziec ze mi w znacznym stopniu pomogl szampon neril i tabletki merz special.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-29, 23:16   #2112
remaiz
Raczkowanie

GG do remaiz

Vimperga

A czego używasz, ze Ci tyle nowych włosów rośnie?? Ja tez tak chce)))
remaiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-30, 00:44   #2113
chocolateri
Przyczajenie

hej. ja już drugi miesiąc biorę Vitapil do tego zaczęłam Cardiomin
(codzienne stresy zbyt wiele pracy-wapń, magnez, potas). powiem wam jednopo miesiącu stwierdziłam że to nie działa a teraz widzę że włosy nie wypadają!!! muszę zaznaczyć że biorę też oeparol- olej z wiesiołka (mastopatia). co wieczór garstka: 3 kapsułki Oeparolu, 1 tabl Vitapilu , 1 tabl Cardiominu. jak dla mnie rewelacja. polecam. dbam nie tylko o włosy, ale o skórę , układ hormonalny i samopoczucie.
chocolateri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-30, 16:16   #2114
vimperga
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez remaiz Pokaż wiadomość
Vimperga

A czego używasz, ze Ci tyle nowych włosów rośnie?? Ja tez tak chce)))
Jak pisałam wcześniej: włosy zupełnie przestały mi wypadać od momentu kiedy wcierałam w skórę głowy biostyminę, obecnie "zażywam" 1 tabl. merz special i jedna vitapilu, pierwsza rano, druga wieczorem. Oprócz tego magnez z wit. b6. (Filomag). Podejrzewam że taki efekt daje merz special, bo także na tym forum przeczytałam o znacznie szybszym poroście włosów po tych tabletkach...Pozdrawiam!
Stary 2006-12-30, 16:21   #2115
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vimperga Pokaż wiadomość
Jak pisałam wcześniej: włosy zupełnie przestały mi wypadać od momentu kiedy wcierałam w skórę głowy biostyminę, obecnie "zażywam" 1 tabl. merz special i jedna vitapilu, pierwsza rano, druga wieczorem. Oprócz tego magnez z wit. b6. (Filomag). Podejrzewam że taki efekt daje merz special, bo także na tym forum przeczytałam o znacznie szybszym poroście włosów po tych tabletkach...Pozdrawiam!
Samą biostyminę w ampułkach czy rozcieńczoną z czymś?
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-30, 17:17   #2116
noseknosek

dziewczyny przyłączam sie do pochwal dla merz special, to naprawdę porzadna rzecz.
oprocz magnezu i zelaza ważną role odgrywa cynk.
ja lykam Zincas forte 50 tabl za okolo 6zł. polecam.

biegam
Stary 2006-12-30, 19:19   #2117
remaiz
Raczkowanie

GG do remaiz

Dzięki Vimperga za odp. A te ampułki z biostymina można kupic bez recepty??
remaiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-30, 20:22   #2118
vimperga
Przyczajenie

Biostyminę kupiłam bez recepty, ale nie w każdej aptece panie są na tyle miłe żeby sprzedać bez niej, tzn, w pierwszej aptece pani mi odmówiła, w drugiej po moim długim marudzeniu ją dostałam,ale to nie jest reguła, bo np w aptekach internetowych są dostępne bez żadnego problemu. Wcierałam nie rozcieńczoną ampułkę przed snem, ale ponieważ jest tego mało trzeba kilka kropel w każdej części głowy rozprowadzić a potem wykonać masaż skóry głowy. Naprawdę nie wiem czy to akurat dzięki niej całkowicie pozbyłam się problemu, czy może to efekt wcześniejszych działań, ale przecież nie zaszkodzi spróbować.
Stary 2006-12-30, 21:09   #2119
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Jeśli chodzi o biostyminę to można próbować uzyskać ją z apteki jeśli się wytłumaczy farmaceucie, że to będzie używane na włosy (a nie jako zastrzyki )

A co do sposobu używania, wlewam zawartość jednej ampułki biostyminy do pustego opakowania po odżywczym sprayu do włosów i dolewam troszkę wody. Dzięki temu spokojnie spryskuję całą skórę głowy ( u nasady włosa) a następnie robię masaż głowy. Ale od razu mówię, włosy mi się po tym szybciej przetłuszczają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-31, 12:39   #2120
Aga3012
Raczkowanie

ja też mam taki sma problem jak wy dziewczyny, wypadające włosy, ktore są moim utrapieniem. wcześniej stosowałam serum w ampułkach TRIPHASIC RENE FURTHERE (dość drogi) i mi pomógł i to natychmiast, włosy zaczęły mniej wypadać, staly się zdrowsze, gęściejsze ..... niestety teraz znowu ten problem powrócił , zastosowałam wiec tańsze serum do włosów w ampułkach DUCRAY i ten mi niestety nie pomógł, teraz chyba wrócę do RENE FURTHERE i zacznę łykać tabletki INNEOV. szkoda, ze takie specyfiki są tak drogie, ale cóż dla włosów zrobię wszystko, byleby nie być łysą

słyszałyście coś o serum na wypadanie włosów formy REVLON -Intragen 5 i szamponie ztej serii?
Aga3012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-31, 13:00   #2121
Anuska77
Zadomowienie

Aga3012
Jaka jest cena tych ampułek TRIPHASIC RENE FURTHERE?
Stary 2007-01-01, 14:44   #2122
Aga3012
Raczkowanie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

są dosyć drogie, jak na miesiąc kuracji bp trzeba wydać na nie ok. 280 zł (cena zalezy od dogerii), i są dostępne w sklepach takich jak Sephora, Galeria Centrum, Douglas
Stary 2007-01-01, 14:50   #2123
Aga3012
Raczkowanie

Adeline
Pytanie Czy tabletki takie jak Inneov i Vitapil mozna stosować jednocześnie.
Czy to obojętne czy może nadmiar czegoś zaszkodzić...?

skład zarówno jednego jak i drugiego jest zupełnie inny , inneov nie zawiera żadnych witamin, tylko skladniki odpowiadające za wzrost włosa, stanowiące jego budulec
Stary 2007-01-02, 10:17   #2124
noseknosek

a ja melduję, że biotyna (o ktorej pisalyscie wczesniej) jest w pewnych ilościach w Merz Special Dragees (0,01mg w tabl) i Wyciągu ze skrzypu i pokrzywy firmy BioGarden (0,0075mg w tabl). W preparacie Zdrovitu jest to 0,1mg w tabletce.

biegam
Stary 2007-01-02, 19:15   #2125
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara

Zaczełam stosować wax aby włosy mniej mi wypadały. Jak na razie nie zaobserwowałam jakichkolwiek rezultatów. Po pierwszym zastosowaniu owszem - podczas czesania rano wypadł mi tylko jeden włos. Byłam zachwycona ale po dłuższym stosowaniu (pół miesiąca) stwierdzam, ze włosy tak jak wypadały tak nadal wypadają. Po jakim czasie zaobserwowałyście trwałe rezultaty?
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-02, 20:15   #2126
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Ja po samym waxie nie zaobserwowałam żadnych rezultatów
Stary 2007-01-02, 21:54   #2127
eskate
Raczkowanie

Witam dziewczyny,

jestem zalamana, mam ten sam problem co Wy - wlosy wypadaja mi juz rok czasu, bez dnia przerwy. Stosuje juz prawie 3 miesiace Vichy Dercos i tylko troche sie zmniejszylo wypadanie, ale nadal leci duzo, zwlaszcza podczas mycia. Zastanawiam sie, czy to moze nie lysienie androgenowe, slyszalyscie o tym moze? Czy to mozliwe, zeby rok czasu wlosy wypadaly np. ze stresu, bo mialam go ostatnio sporo?

Blagam, doradzcie, bo juz sama nie wiem, co myslec...

p.s. Czy ten lotion subrina jest dostepny tylko w aptece internetowej, czy w normalnej tez go mozna dostac?

Pozdrawiam i przylaczam sie do Was, jesli mozna...
eskate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-02, 22:41   #2128
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eskate Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,

jestem zalamana, mam ten sam problem co Wy - wlosy wypadaja mi juz rok czasu, bez dnia przerwy. Stosuje juz prawie 3 miesiace Vichy Dercos i tylko troche sie zmniejszylo wypadanie, ale nadal leci duzo, zwlaszcza podczas mycia. Zastanawiam sie, czy to moze nie lysienie androgenowe, slyszalyscie o tym moze? Czy to mozliwe, zeby rok czasu wlosy wypadaly np. ze stresu, bo mialam go ostatnio sporo?

Blagam, doradzcie, bo juz sama nie wiem, co myslec...

p.s. Czy ten lotion subrina jest dostepny tylko w aptece internetowej, czy w normalnej tez go mozna dostac?

Pozdrawiam i przylaczam sie do Was, jesli mozna...
Oczywiście włosy mogą wypadać ze stresu, i niestety mi również wypadają już bardzo długo , ale dawno wykluczyłam stres bo też z początku zrzucałam na niego winę, a że wypadanie trwa już bardzo długi czas stres na 100% nie jest przyczyną. Zrób badania (morfologia, żelazo, TSH, hormony tarczycowe FT3 i FT4 bo to podstawa, żeby wykluczyć choroby tarczycy, a jeśli masz możliwości finanasowe to również hormony płciowe bo ciężko dostać na nie skierowanie od lekarza). Jeśli chodzi o Subrinę, to z tego co wiem ten lotion można kupić w hurtowniach fryzjerskich i oczywiście w aptekach internetowych
Stary 2007-01-02, 23:23   #2129
eskate
Raczkowanie

Dzieki za blyskawiczna odpowiedz

No wlasnie, ja tez nie wierze, ze wlose przez stres moga wypadac tak dlugo - inna sprawa, ze zaczely mi wypadac, kiedy stresu mialam tyle, co zawsze, dopiero po 3 miesiacach jak juz wypadaly, to zaczely sie problemy zdrowotne (zlamalam noge, dlugo lezalam w lozku, do dzis mam z nia ogromne problemy, potem smierc bliskiej osoby, stracilam rok na uczelni itp...), ale i tak sadze, ze nie o stres tu chodzi.

Jesli chodzi o badania, to nie siedzialam bezczynnie i jak dotad zbadalam:

-morfologie
-TSH (ale nie badalam t3 i t4, czy powinnam, jesli TSH mam w normie?)
-testosteron (w normie, choc powyzej 'polowy' normy) ---> wlasnie, mam pytanie, czy jest jakis okrelsony dzien cyklu, w ktorym powinno sie go badac?)
-prolaktyne
-pierwiastki (zelazo w normie, za niski wyszedl tylko cynk, ale bralam Zincas 4 miesiace i zero efektów ) Aha, za niski wyszedl mi tez magnez, ale z tego co wiem, to nie ma on specjalnego wplywu na wlosy, jedynie zelazo i cynk maja najwiekszy wplyw (a moze sie myle?)

Stosowalam juz:
-revalid (przez miesiac)
-wcierke od dermatologa
-laticort plyn
-methiovit
-biostymine doustnie
-zincas forte
-teraz vichy dercos (troche zmniejszylo wypadanie, ale po takim czasie, przez jaki go juz stosuje, powinien juz dawno zahamowac wypadanie - zuzylam 2 opakowania, kazde po 18 ampulek).

Nie mam juz pomyslow na przyczynę wypadania i mozliwe srodki, ktore moglyby pomoc. Pokladalam ogromna nadzieje w vichy, a tu nic...

Zastanawiam sie nad zastosowaniem loxonu, ale boje sie troche. Wlasnie, czytalam to forum juz jakis czas, nawet kiedys pisalam wczesniej ogroooomnie dluga wypowiedz, ale nie chciala sie wyslac, ale teraz stwierdzilam ze sprobuje znowu i udalo sie Ale do czego zmeirzam - malo tu, z tego co moglam zauwazyc, mowi sie u Was o lysieniu typu meskiego, podyktowanym nadwrazliwoscia mieszkow na testosteron, tymczasem na innych forach temat ten przoduje i tam wlasnie upatruje sie raczej przyczyny wypadania, mowie oczywiscie o dlugotrwalym wypadaniu wlosow. A jak dlugo Wam juz wypadaja?

Odnosnie mojego przypadku to jedyne, co sklania mnie ku mysli, ze to moze jednak nie androgenowe jest fakt, ze wlosy przerzedzily mi sie bardzo (w ciagu roku stracilam wiecej jak polowe), ale raczej na calej glowie (choc zauiwazylam, ze stosunkowo najmniej mam nad uszami), a dla lysienia androgenowego najbardziej charakterystyczna jest utrata wlosow na szczycie glowy, ew. zakola.

I badz tu madry, czlowieku...

Macie jakies pomysly na to wszystko?
eskate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-03, 00:24   #2130
Anuska77
Zadomowienie

Eskate
Czy Twoje włoski zmieniły wygląd tzn. czy np zauważyłaś, że Ci się też łamią, są bardziej przesuszone albo odbarwione i czy najwięcej wypada Ci w czasie mycia czy też rozczesywania i w ciągu dnia? Jeśli masz TSH w porządku to nie musisz robić dodatkowo FT3 i FT4, natomiast mylisz się jeśli chodzi o wpływ magnezu na stan włosów, bo jest on bardzo duży i jeśli masz niedobór magnezu włosy mogą Ci wypadać przez jego niedostateczną ilość w organizmie. Duża ilość herbaty czy kawy może wypłukiwać magnez więc trzeba go uzupełniać najlepiej preparatem, który zawiera oprócz magnezu również witaminę B6, która powoduje lepszą przyswajalność magnezu. Myślę też, że za krótko zażywałaś ten Revalid (zalecane jest przyjmowanie minimum 3 miesiące), to samo dotyczy cynku szczególnie, że piszesz, że wyszedł Ci w badaniach jego niedobór. Wymądrzam się tu a sama wszystko piję regularnie a poprawy nie widzę, no może w czasie mycia wypada mniej, ale wciąz mnóstwo podczas rozczesywania i w ciągu dnia niestety widzę te kłaczki wszędzie. Zamierzam zbadać te włoski profesjonalnie pod okiem specjalisty bo już czasem brakuje siły na walkę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości