|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
Niby kazdy chlopak ma przypisana godzine i o to w sumie jestem zla- bo cwicza teraz niecala godzine. Wczesniej zaczynalismy od okolo 30 min- a ja pani podpisuje na karcie ze zabieg godzinny odbyty. Tzn jakby pani w jedna godzine ma odhaczone dwie. A chlopcy zamiast 20 godz cwiczen kazdy czyli 40 w sumie odbyli polowe
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
dalia, umieram z niecierpliwienia ...
![]() glam, rewelacyjne wiesci ![]() princ,
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-10 o 19:28 |
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałyscie?w Szczecinie noworodek ponad 7kg i 66cm
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
ha, zawzielam sie i wstawilam 3 pralki, poprasowalam wkoncu tego monstera co sie ukrywal w szafie drugi tydzien, zrobilam obiad - zupa ogorkowa, puree, gulasz , saltke z pekinki:.> czuje sie spelniona
![]() Jutro rano jedziemy na pobranie krwi- mojea tzta i dzieciarow... ja jeszcze zrobie OB i morfologie, aby miec wszystkie badania na jutrzejsza wizyte u endo i dzieciakom tez zrobie pod katem tarczycy(dzieki fatal za zwrocenie na to uwagi ; ) i podesle tztowi na wszelki wypadek kujniecie- a niech sprawdzi sobie krew przed wyjazdem.Filip usypia, Nika tupie nozkami o lozko- wasze tez tak rzucaja nozkami? Jej to sie chyba podoba dzwiek jak sie odbijaja....
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie,macie te ochraniacze na szczebelki założone??bo ja nie...
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
A do nas dzisiaj chrzestna małego przyszła i ryk był straszny. Nie chciał na ręce iść. Wiec grube plany pozostawienia go na cały dzień były przesadzone. Nici z fryzjera i pasemek póki co:-( dzisiaj wieczorem jakby miał chrypkę ale mam nadzieje ze to nie początek zapalenia krtani. Gorączki nie ma, je normalnie. W ciagu dnia nie chce leżeć tylko na rękach by siedział a to przeciez niemożliwe. JuZ sama nie wiem co mam z nim nieraz robić. Zabawiam na wszelkie sposoby. Sam polezy do maks 5 minut . A co do ćwiczeń to my tez chodzimy i ostatnio sie z 30 minut robi ledwie 20 z rozbieraniem. Pani tłumaczy ze dziecko jest zmęczone i ze wiecej nie można. To po co lekarz przepisuje 10 razy po pól godziny?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochraniacz na cale
Lozeczko, chlopcy uwielbiaja za te sznureczki mocujace ciagnac. Chociaz ogolnie to u nas lozeczko sluzy jako miejsce zabawy Goferek moja sonia byla taka sama paskuda co to ciagle tylko na rekach i 5 Minut sama nie zajela sie soba. Zycie mi ratowala chusta Pociesze cie ze wkrotce maluchy zaczna raczkowac i wtedy w ogole nie bedzie chcial na rece tylko na podloge Ewentualnie bedzie za toba krok w krok pelzal ![]() Goferku a jak maly jest zmeczony na cwiczeniach to placze? Moi na poczatku - ale wtedy maluscy byli, jakies 2,5 mca- po tych 20 min plakali i sie prezyli, napinali- wtedy cwiczenia sa faktycznie bez sesnu Ale jak sa grzeczni, nie placza- to cwiczymy na max Co do chrypki to adasko mi prawie 2 tygodnie rzezil, glosu z siebie nie Mogl wydobyc a jak plalal to az sie serce Krajalo tak skrzeczal Ale lekarz mowil ze nic sie nie dzieje. No i po 2 tyg Minelo
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Moja w łóżeczku to właściwie tylko spi-czasem tylko karuzele jej włączę i raczej nie bawimy się w łóżeczku.Zastanawiam się właśnie czy zakładac ten ochraniacz czy nie...aaa,moja lubi czasem złapać się szczebelka i tak przespać z godzinę
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nosidelko i czasem go używam. A czasem wszystko w biegu robię albo córka na chwile sie nim zajmie a potem znowu ja. jak tż w domu to go czasem zabawia albo tv z nim ogląda :-/ a tak to bawie krolewicza na całego
jedynie jak śpi to trochę odpoczne. Na ćwiczenia chodzimy od 3 tygodni jak wyszło u okulisty ze za mocno odchyla głowę przy badaniu. Zaliczylismy neurologa a teraz ma ćwiczenia metoda Vojty i masaże. Darl sie jak opętany przy ćwiczeniach ale teraz juZ mu przeszło .miał 8 jeszcze zostało 12 i kontrola.po ćwiczeniach śpi jak zabity. A co do kupy bo chyba mi umknelo i nie odpowiedziałem - robi raz na kilka dni, jasno brązowa czasem pomarańczowa aż. Nie wydaje mi sie ze to zatwardzenie.
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konserwanty, sól i łatwo się zakrztusić
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Goferku slyszalam ze przy vojcie prawie wszystkie dzieci placza, nie wiem
Jak to wyglada ale jest dosc nieprzyjemne Dobrze ze maly sie przezwyczail
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Biedne dzieci!
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas kiepska nocka. Mała przebudziła się o 2:30, dałam jej smoka i po chwili usnęła, ale jakoś się kręciła, a ja na czuju już. Ale i ja w końcu usnęłam, pobudka 5:42. Ochraniacz na łóżeczko mamy, taki do połowy. Razem z kompletem pościeli zakupiłam. Na nim są króliczki i mała próbuje je złapać do rączki
|
|
|
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
witam poświętnie
lece poczytac was ![]() mam wrażenie że młody urósł przez święta- mama wcinała wszystko aż jej się uszy trzęsł, to nie dziwota mam nadzieje, ze u was wszystko ok |
|
|
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam na polowe, ale przydaloby sie chyba na cale. Kasia w lozeczku, glownei spi, ale jak sie obudzi to sie bawi, teraz interesuje ja pozytywka, wiec sie do niej przekrece i w nia uderza, czasem tez glowa... W ogole mamy lozeczko na tym najwyzszym poziomie i juz chyba niedlugo trzeba bedzie je dac nizej kiedy to sie robi, jak sie opiera na czworakach juz trzeba?Teofil mi sie nie podoba, ale Gaja to ladnie, brzmi jak Maja. |
|
|
|
|
#3559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehehe... u nas nocka identiko... pobudka po 2 na amciu, i po 5 juz ja slyszalam, ale udalam ze spie i bawila sie spokojnie do 7:10 i potem- wstawaj mamo ! ![]() my ochraniacza nie mamy, ale mala sypia w spiworku wiec ma ograniczone przekrecanie.... imiona, jak Reni, specyficzne gaja jeszcze jak Cie moge .... ale rymowanka do teofil... grejt
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WITAMY SIĘ PO ŚWIĘTACH!! Zębole coraz większe Mały na szczęście bardzo dobrze znosi, w ciągu dnia są maksymalnie 2 krótkie napady płaczu które ewidentnie łączą się z bólem tych dziąsełek, ale mam bardzo dobry zel który polecili mi w aptece był droższy ale powiedzieli ze i tak po niego przyjdę - posmaruję i mały dość że nie płacze to od razu śpi - już się zastanawiamy z Tżtem czy tam nie jest coś dodane tj coś usypiającego Wczoraj byliśmy na urodzinach u koleżanki - ale tylko do 22, bo dziś praca, Szymuś śmiał się do wszsystkich i ibył na szczęście bardzo grzeczny a mnie boli zołądek bo już chyba przedobrzyłam Jeszcze 2 dni i LB czyt.leżenie bykiem
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
Teofil- to dobre imie dla kota moze ale dla dziecka???? Ja nie moge, place Zabaw sie roja od xavierow dzesik brajankow i innych dylankow. Jak dla Mnie to pretensjonalne na maksa
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko-co to za żel na ząbkowanie??
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
U Nas nocka podobnie jak u dali i princ. Pierwsza pobódka o 23.30 dałam jeść, następna ok 2 aledałam smoka i przewaliłam smoka na boczek - spał. Późnij 4 na jedzonko no i po 6 wake up jeeee ![]() Michal złapał fazę na spanie na boczku, więc w nocy mam dodatkowo 2 bobudki na danie go na boczek,bo sam ładnie się układa tylko, że dupka zostaje w tym samym miejscu. Nie sądzę, aby takim kabanoskiem sięzaksztusił, poza tym, miał go w buzi max 1 min ![]() Idę przygotować spacerówkę na dzisiejszy spacer. Nie wieje więc dzisiaj jazda próbna
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
yess dentinox
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
a to już jakis czas temu kupilam-wole miec na wszelki wypadek wcześniej.
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja żałuje tylko że majków jak mrówków... bo już ze 2 czy 3 osoby pytały czy to ze względu na ten serial w tvn ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- tez mam ten zel... skorzystalam jak narazie z 4 razy, ale nie jak wg instrukcji - 0,5 cm tylko kropeczke wzielam... bo moja chyba az tak nie zabkuje, poza tym ociupinka plus masaz dziaselek paluszkiem i juz po bolu
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
witam.u Nas nocka jak zwykle
jestem od wczoraj jakas mega zmeczona oczy mi sie zamykaja, a mala marudna to poteguje moja frustacje i chodze wsciekla.mialam wielkie plany ze po chrzcie moje dziecko zgrzecznieje i bedzie spalo w lozeczku i co i d...a.tz ja wczoraj usypial bo chcialam zeby przy cycu nie usypiala.pospala 10min i ;mamo dawaj cyca; pociumkala 3min i zapadla w sen oczywiscie na lozku.teraz o dziwo mija 40min drzemki,ale usypiala dlugo wiec...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Syn Teofil pedofil, córka Gaja geja, masakra.