Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 08:06   #4741
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Hello

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

widzę że się zdecydowałaś na ten sam wózek co ja też jestem w nim zakochana
A jaki kolor wybieracie??

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczynki popatrzcie jakie rajtki dostała nasza Amelka
Małżowi się nie podobają bo mu się dziwkarsko kojarzą - jego córcia nie będzie chodzić w takich fatałaszkach A mi się podobają, bo nie przypuszczałam, że robi się takie rajstopki w takich małych rozmiarach (to jest rozmiar 0-3 m-ca)
Eleganckie A one są z takiego materiału jak rajstopy,czy bardziej bawełniane?

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Soleilka co do zwierzątek to masz rację, dla mnie najukochańszym i najpiękniejszym jest moja sunia Mimi, nie wyobrażam sobie życia bez niej
Ale fajna

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hello

Witam w 26-tym tygodniu
No brawo

-----------------------------------------------------------

A my się witamy z rana. Dzisiaj na 18:45 mam wizytę : USG,doppler - standard. Ciekawa jestem czy dostane skierowanie na odczyn Coombsa? Bo podobno powinno się zrobić je około 28 t.c.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:14   #4742
Balbinka1983
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki
Melduję się po Świętach. Parę dni do Was nie zaglądałam, bo wyjechaliśmy sobie nad Narew z teściami i psem także całkiem sympatycznie spędziliśmy czas.

Powoli Was nadrabiam i widzę, że Muminek w szpitalu Trzymam kciuki!!! Co właściwie się stało??? Źle się czuła, czy co?

Soleilka - spoko pępol

A propos golenia... masakra psiochę robię po omacku jak biorę lusterko żeby coś zobaczyć to zaraz mi zaparowuje i nic nie widzę Stary mi jeszcze nigdy psiochy nie golił i aż się boję prosić żeby mi tam jakiejś rzeźni na dole nie zrobił... Nogi jakiś czas temu zrobiłam sobie depilatorem wyrywającym więc makabry nie ma Najgorsze że mam strasznie suchą, łuszczącą się skórę na nogach. Nawilżanie pomaga tymczasowo. Też tak macie?

Ps. któaś z Was jakiś czas temu pisała, że zamówiła Jedo Fyn i jej krzyknęli czas oczekiwania 1-2 miesiące... Przestraszyłam się i wczoraj zamówiliśmy wozek na bobowozki, bo tam chyba wyszlo najtaniej będzie brązowa mura 4 z fotelikiem też brązowym (który kupiliśmy już wcześniej) wszystko pod kolor naszego psa co by ładnie pasowało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b747e5092b3a3bd24d68ba5dcce5e82a.jpg (51,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg AAAADFUmsskAAAAAAHzhQQ.jpg (16,0 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-04-11, 08:14   #4743
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hello

A jaki kolor wybieracie??

A my się witamy z rana. Dzisiaj na 18:45 mam wizytę : USG,doppler - standard. Ciekawa jestem czy dostane skierowanie na odczyn Coombsa? Bo podobno powinno się zrobić je około 28 t.c.
co do koloru to ostatecznie się nie zdecydowałam, ale podoba mi się ten materiał z imitacją lnu widziałam go na sklepie i jestem zauroczona

za wizytę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:16   #4744
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
a ja znowu jak kaleka..

...wczoraj po pracy poslizgnelam sie na skorce od pomaranczy i wyladowalam na prawym kolanie i prawej dloniiiii lekko dotykajac brzucha z prawej strony...niby cala waga poszla mi na bol kolano i reke ale i tak ma strachaaaaaaaaa ....w domu odrazu zlapalam stetoskop i zaczelam szukac malego serduszka jak je uslyszalam odrazu sie lepiej poczulam.

w piatek mam wizyte u gina wiec go podgladne na usg bo po takiej akcji tylko to mnie uspokoji
Udaje Ci się usłyszeć Maluszka przez stetoskop??? w któym jesteś tygodniu? Mi się nigdy nie udało jakoś
Stary 2012-04-11, 08:18   #4745
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

Ps. któaś z Was jakiś czas temu pisała, że zamówiła Jedo Fyn i jej krzyknęli czas oczekiwania 1-2 miesiące... Przestraszyłam się i wczoraj zamówiliśmy wozek na bobowozki, bo tam chyba wyszlo najtaniej będzie brązowa mura 4 z fotelikiem też brązowym (który kupiliśmy już wcześniej) wszystko pod kolor naszego psa co by ładnie pasowało
to ja pisalam i naprawde tyle musze czekac fajny wózek
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:19   #4746
red_scorpio
Rozeznanie

Ruszam się działać coś w domu. Wklejam mój brzuchol, te paski to odciśnięta gumka od spodni
Miłego dzionka!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0617.jpg (36,4 KB, 41 załadowań)

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:34   #4747
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

Fajny kolor

Cytat:
co do koloru to ostatecznie się nie zdecydowałam, ale podoba mi się ten materiał z imitacją lnu widziałam go na sklepie i jestem zauroczona

za wizytę
Dzięki za kciuki

A właśnie ja zauważyłam że te Captivy imitujące len ważą 22 kg, a te "normalne" 16-17 (zalezy od strony internetowej). Nie wiesz może skąd taka różnica?

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ruszam się działać coś w domu. Wklejam mój brzuchol, te paski to odciśnięta gumka od spodni
Miłego dzionka!
Fajny brzucholek

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja też mam dzisiaj zaparcia
Kciukasy trzymam za wizytę

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 08:35   #4748
Selay
Raczkowanie

Balbinka1983 obecnie to moj 24t ale stetoskopem slysze serduszko juz ponad miesiac (jak tylko zabralam go siostrze ) oprocz pracy moich jelit nadsluchuje bicia serca malego ktore jest tak charakterystyczne ze nieda sie go pomylic (przewaznie jak ustawial sluchawke z lewej strony dobrze pod pepkiem) nie zawsze udeje sie go uslyszec bo przede wszystkim zalezy od ulezenia malenstwa jak sie ulozy ladnie brzuszkiem do mojego brzucha to slysze a jak sie przekreci kregoslupem to nic i szaaaaaaaaaaaa, czasem taka cisza u mnie trwa 1-2 dni bo przeciez nie co minuta go sprawdzam a 3-4x dziennie tylko

ja tak sie staram uwazac jak chodze ale widac czasem ma sie to nieszczescie do przewrocenia moze dlatego ze tak sie staram uwazac...niebedac w ciazy niepamietam jak sie wywalam a teraz to moj 2gi raz chyba zaczne jezdzic wozkiem dla inw.
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:41   #4749
agunia82
Zakorzenienie

hejka
ja wstałam znowu z twardym brzuchem ehhh mam nadzieję, że ten femoterol zacznie w końcu działać jak należy

Cytat:
Hello

Witam w 26-tym tygodniu
gratki

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

mam autko
nooo to super

Cytat:
a ja znowu jak kaleka..

...wczoraj po pracy poslizgnelam sie na skorce od pomaranczy i wyladowalam na prawym kolanie i prawej dloniiiii lekko dotykajac brzucha z prawej strony...niby cala waga poszla mi na bol kolano i reke ale i tak ma strachaaaaaaaaa ....w domu odrazu zlapalam stetoskop i zaczelam szukac malego serduszka jak je uslyszalam odrazu sie lepiej poczulam.

w piatek mam wizyte u gina wiec go podgladne na usg bo po takiej akcji tylko to mnie uspokoji
ojej, to niefajnie ale jak nie upadłaś bezpośrednio na brzuch, to wszystko powinno być ok

Cytat:

za wizytę
ja dostałam teraz skierowanie na odczyn Coombsa

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Miłego dzionka!
malutki jeszcze, ale już się pięknie zaokrągla

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
za wizytę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:51   #4750
Paula SHIN
Zakorzenienie

W koncu mam czas zeby tutaj wiecej poczytac i pisac
Staralam sie czytac jak najwiecej, zebym nie musiala nadrabiac za duzo

Gratuluje wszystkich wizyt, brzuszki macie sliczne

I dziekuje za Wasze gratulacje. Teraz juz mozemy wziac sie za wyprawke, bo na 100% znamy plec

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:07   #4751
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej Kochane
długo do Was nie zaglądałam przez te święta .
wczoraj byłam z Tż na zakupach
ale oczywiście nic nie kupiliśmy ;(
jak zobaczyłam ile wszystko dla dzidzi kosztuje to aż mi się słabo zrobiło
masakra
a jeszcze tyle musimy kupić !
normalnie nie mam siły was nadrabiać tyle stron

aaaaaa i skórcze w łydkę mnie łapią
eh ale to boli , odrazu sobie pomyślałam jak skórcze porodowe muszą boleć
wogóle im bliżej porodu tym bardziej zaczynam sie martwić wszystkim
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 09:12   #4752
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej Kochane
długo do Was nie zaglądałam przez te święta .
wczoraj byłam z Tż na zakupach
ale oczywiście nic nie kupiliśmy ;(
jak zobaczyłam ile wszystko dla dzidzi kosztuje to aż mi się słabo zrobiło
masakra
a jeszcze tyle musimy kupić !
normalnie nie mam siły was nadrabiać tyle stron

aaaaaa i skórcze w łydkę mnie łapią
eh ale to boli , odrazu sobie pomyślałam jak skórcze porodowe muszą boleć
wogóle im bliżej porodu tym bardziej zaczynam sie martwić wszystkim
magnez pomaga na skurcze łydek

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-04-11 o 09:21
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:13   #4753
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Balbinka1983 obecnie to moj 24t ale stetoskopem slysze serduszko juz ponad miesiac (jak tylko zabralam go siostrze ) oprocz pracy moich jelit nadsluchuje bicia serca malego ktore jest tak charakterystyczne ze nieda sie go pomylic (przewaznie jak ustawial sluchawke z lewej strony dobrze pod pepkiem) nie zawsze udeje sie go uslyszec bo przede wszystkim zalezy od ulezenia malenstwa jak sie ulozy ladnie brzuszkiem do mojego brzucha to slysze a jak sie przekreci kregoslupem to nic i szaaaaaaaaaaaa, czasem taka cisza u mnie trwa 1-2 dni bo przeciez nie co minuta go sprawdzam a 3-4x dziennie tylko

ja tak sie staram uwazac jak chodze ale widac czasem ma sie to nieszczescie do przewrocenia moze dlatego ze tak sie staram uwazac...niebedac w ciazy niepamietam jak sie wywalam a teraz to moj 2gi raz chyba zaczne jezdzic wozkiem dla inw.
Najwazniejsze zeby sie nie przewrocic na brzuch
A w ciazy rozne "wypadki" sie zdarzaja. Ja w poprzedniej raz niechcacy uderzylam sie drzwiami
stalam bokiem, jakos zle "wymierzylam" jak mocno mi brzuch wystaje i zamachnelam sie. Zamykajac drzwi, uderzylam brzuch.
Na cale szczescie dziecko jest tam w srodku dobrze chronione Nic nie sie nie stalo. Ale przez chwile mialam stracha...
Teraz znowu synus podchodzi do brzucha i caluje "dzidzie", a tez sie zdarzy ze jest niedelikatny i nagle mi piesc wbija jak nie spojrze dokladnie. Raz mi skoczyl na brzuch i dostalam porzadnie z kolanka, tak na dole, dokladnie tam gdzie bylo dziecko. Bolalo jak cholera i to bardzo dlugo. To bylo w I trymestrze. Gdzies pod koniec.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-11, 09:14   #4754
Ando
Rozeznanie

A ja mam pytanie do mam co maja wieksze dzieci, bo przegapilam zapisy do szkoly. moj mial isc do zerowki, ale teraz nie wiem co zrobic... wydawalo mi sie ze te zapisy sa dluzej...
Stary 2012-04-11, 09:18   #4755
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do mam co maja wieksze dzieci, bo przegapilam zapisy do szkoly. moj mial isc do zerowki, ale teraz nie wiem co zrobic... wydawalo mi sie ze te zapisy sa dluzej...
ja co prawda nie moge pomoc, ale co teraz zrobisz? Moze da sie jeszcze jakos zapisac po znajomosci?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-11, 09:26   #4756
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
ja co prawda nie moge pomoc, ale co teraz zrobisz? Moze da sie jeszcze jakos zapisac po znajomosci?
kurcze-wlasnie nie mam... moze jak im wytlumacze sytuacje to sie zlituja...w koncu moge zwalic na ciaze, ale nie wiem czy sie uda... jestem zalamana...
Stary 2012-04-11, 09:28   #4757
kasikkkkka
Zadomowienie

witam z poranną kawką i ciachem
ja już po badaniach, dziś po 14 mam wyniki
czekam do 11 i będę dzwonić, żeby się umówić na wizytę, mam nadzieję, że się uda na jutro albo na piątek ale mój gin przyjmuje w kilku gabinetach, więc powinno się gdzieś udać

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mi tez nogi jeszcze az takiego problemu nie sprawiają, ale juz sie zaczyna. A o pipie to ja nie wypowidam sie w ogole. Gole ją w ciemno bo nie widze nic a nic tz musi mi lustro trzymac a jak go niema to nie trzyma i wtedy gole sie po palcu

ja szczerze mówiąc nie miałam jeszcze problemów z goleniem, bo mój brzuszek jeszcze mały, ale nie wiem, co to będzie później
mojemu tż na pewno nie dam się ogolić, pewnie będzie przy lusterku albo na wyczucie

Cytat:
Hello

Witam w 26-tym tygodniu
gratulacje

Cytat:
cześć mamuśki

gratulacje synusia

ja mam jutro połówkowe i mam nadzieję że poznam płeć mojego maleństwa
ale po cichu też liczę na chłopczyka

brawo
w takim razie trzymam kciuki za chłopaczka

Cytat:

Ja teraz na pewno dostanę skierowanie na glukozę, a na odczyn Coombsa to myślę, że dopiero na następnej wizycie, bo gin mi mówił, że zrobimy właśnie ok 28tc
trzymam kciuki za wizytę
Stary 2012-04-11, 09:28   #4758
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Najwazniejsze zeby sie nie przewrocic na brzuch
A w ciazy rozne "wypadki" sie zdarzaja. Ja w poprzedniej raz niechcacy uderzylam sie drzwiami
stalam bokiem, jakos zle "wymierzylam" jak mocno mi brzuch wystaje i zamachnelam sie. Zamykajac drzwi, uderzylam brzuch.
Na cale szczescie dziecko jest tam w srodku dobrze chronione Nic nie sie nie stalo. Ale przez chwile mialam stracha...
Teraz znowu synus podchodzi do brzucha i caluje "dzidzie", a tez sie zdarzy ze jest niedelikatny i nagle mi piesc wbija jak nie spojrze dokladnie. Raz mi skoczyl na brzuch i dostalam porzadnie z kolanka, tak na dole, dokladnie tam gdzie bylo dziecko. Bolalo jak cholera i to bardzo dlugo. To bylo w I trymestrze. Gdzies pod koniec.
mm
mi jak mala wskoczyla na kolana raz to wyladowalam w szpitalu, no ale to oczywiscie nie norma
Stary 2012-04-11, 09:32   #4759
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze-wlasnie nie mam... moze jak im wytlumacze sytuacje to sie zlituja...w koncu moge zwalic na ciaze, ale nie wiem czy sie uda... jestem zalamana...
Mam nadzieje, ze sie uda. Czasami trzeba z siebie zrobic "glupka" zeby ktos sie zlitowal w tych wszystkich urzedach itd. Ja tak nie umiem, powiem szczerze. Ja co najwyzej zaczynam tylko prosic i prosic

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
mm
mi jak mala wskoczyla na kolana raz to wyladowalam w szpitalu, no ale to oczywiscie nie norma
A czemu wyladowalas w szpitalu? Cos sie stalo?
Mnie brzuch baaaardzo bolal i to dluzszy czas, ale nigdzie nie pojechalam, doszlam do wniosku, ze to tez przez moja panike, a gdybym miala poronic, to epwnie bym zaczela porzadnie krwawic, zostalam w domu, na nastepny dzien juz bylo zupelnie ok.

Nasze Drugie Dziecko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 09:32   #4760
nadalka
Zakorzenienie

Dziewczyny, właśnie mi przyszła torba, którą mam zamiar wziąć do szpitala..
Jak by co to polecam
http://allegro.pl/torba-pack-bag-35-...236197876.html
Stary 2012-04-11, 09:33   #4761
KarolinaPW
Zadomowienie

Witam po świętach Było całkiem miło. Nawet nie męczyli nas mocno z imieniem, poza teściem, który już sobie wkręcił, że to Wiktorek i cały czas tak o dzidzi mówił
Wczoraj prawie cały dzień w podróży, wprawdzie z przerwami ale i tak ciężko mi było znieść długie siedzenie, za stołem podobnie musiałam wstawać i spacerować, bo nie dałam rady wysiedzieć cały czas.
Jak wróciliśmy nie miałam sił na nic. Ogrzewanie wyłączyliśmy na czas nieobecności i dom się wychłodził do 14' więc wlazłam pod koc i tak leżałam

Najważniejsza dla mnie wiadomość to, że w końcu poczułam ruchy dzidziolka Na razie bardzo delikatne ale to cudne uczucie! Jestem przeszczęśliwa!

Nie dałam rady Was nadrobić, próbowałam, ale, za dużo tego było...
Muminku- trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Gratuluję wszystkich wizyt i skończonych tygodni
Brzuszki macie śliczne
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:34   #4762
Paula SHIN
Zakorzenienie

Tak piszecie o tym goleniu - ja tez mam problem. Gole sie po omacku
Mi juz nawet ciezko zalozyc skarpetki czy buty. Nie mowiac o tym jak siedze na lozku i cos mi spadnie na podloge, brzuch mi przeszkadza w schylaniu

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-11, 09:36   #4763
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
A właśnie ja zauważyłam że te Captivy imitujące len ważą 22 kg, a te "normalne" 16-17 (zalezy od strony internetowej). Nie wiesz może skąd taka różnica?
wiesz co, ja tego wózka nie szukałam w internecie tylko oglądałam w sklepie u mnie w mieście. Rozmawiałam ze sprzedawcą o tym wózku i mówił mi właśnie o tym który był na sklepie właśnie z imitacji lnu że waży 16 kg (głęboki), więc pierwsze słyszę o tym co mówisz
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hejka
ja wstałam znowu z twardym brzuchem ehhh mam nadzieję, że ten femoterol zacznie w końcu działać jak należy
a nic Ci ten fenoterol nie pomaga? Ja zauważyłam, że jak leżę dłużej na lewym boku to po pewnym czasie zaczyna mi twardnieć brzuch i jak obrócę się na plecy to stoi jak kamień ale po jakiś 15-20 min przechodzi. Z tym że na mnie dość dobrze ten lek działa
Cytat:
ja nie wiem jak to jest w zerówkach przy szkołach, ale ja pracuję w przedszkolu i sprawa wygląda tak, że dzieci 6letnie są objęte obowiązkiem szkolnym i podczas rekrutacji awaryjnie zostawia się kilka miejsc wolnych, bo dyrektor ma obowiązek przyjąć do zerówki KAŻDE dziecko w wieku 6 lat, nawet, gdy jest zgłoszone po zakończeniu rekrutacji. Dyrektor może odmówić przyjęcia dziecka wtedy, gdy jest ono spoza rejonu. Jeżeli zaś przedszkole rejonowe dla dziecka nie ma miejsc, wtedy dyrektor obdzwania inne placówi i "zaklepuje" miejsce dla dziecka w innym przedszkolu

Franuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 09:36   #4764
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Najważniejsza dla mnie wiadomość to, że w końcu poczułam ruchy dzidziolka Na razie bardzo delikatne ale to cudne uczucie! Jestem przeszczęśliwa!
nooo alez się cieszę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:36   #4765
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po świętach Było całkiem miło. Nawet nie męczyli nas mocno z imieniem, poza teściem, który już sobie wkręcił, że to Wiktorek i cały czas tak o dzidzi mówił
Wczoraj prawie cały dzień w podróży, wprawdzie z przerwami ale i tak ciężko mi było znieść długie siedzenie, za stołem podobnie musiałam wstawać i spacerować, bo nie dałam rady wysiedzieć cały czas.
Jak wróciliśmy nie miałam sił na nic. Ogrzewanie wyłączyliśmy na czas nieobecności i dom się wychłodził do 14' więc wlazłam pod koc i tak leżałam

Nie dałam rady Was nadrobić, próbowałam, ale, za dużo tego było...
Muminku- trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Gratuluję wszystkich wizyt i skończonych tygodni
Brzuszki macie śliczne
Gratulacje
A co do tescia to wspolczuje, niektorzy jak zaczna z imieniem to nie chca skonczyc. Ale po porodzie sie przyzwyczai

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-11, 09:38   #4766
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Soleilka co do zwierzątek to masz rację, dla mnie najukochańszym i najpiękniejszym jest moja sunia Mimi, nie wyobrażam sobie życia bez niej
ale słodziak. też miałam jamniczka kiedyś. urwis był straszny
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:40   #4767
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
witaj
super że czujesz ruchy mnie w sobotę pierwszy raz dziecię skopało i teraz robi to już codziennie tyle że w miarę delikatnie

Franuś
Stary 2012-04-11, 09:40   #4768
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

no to genialnie

Cytat:

a nic Ci ten fenoterol nie pomaga? Ja zauważyłam, że jak leżę dłużej na lewym boku to po pewnym czasie zaczyna mi twardnieć brzuch i jak obrócę się na plecy to stoi jak kamień ale po jakiś 15-20 min przechodzi. Z tym że na mnie dość dobrze ten lek działa
w sumie to ja większą dawkę biorę dopiero od wczoraj, do tej pory miałam 2x1/2 i pomogło tylko tyle, że zahamowało mi te najsilniejsze skurcze, kiedy mnie prawie wykręcało.
A co do tego leżenia, zauważyłam że u mnie jest dokładnie tak samo, ciekawe

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:45   #4769
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
w sumie to ja większą dawkę biorę dopiero od wczoraj, do tej pory miałam 2x1/2 i pomogło tylko tyle, że zahamowało mi te najsilniejsze skurcze, kiedy mnie prawie wykręcało.
A co do tego leżenia, zauważyłam że u mnie jest dokładnie tak samo, ciekawe
to może organizm potrzebuje trochę czasu i na dniach będzie lepiej.
No a z tym leżeniem to dziwna sprawa, tym bardziej, że zaleca się leżenie na lewym boku jutro będę u gina to zapytam

Franuś
Stary 2012-04-11, 09:45   #4770
Selay
Raczkowanie

nadalka fajna torba, tez musze wlasnie pomyslec aby cos kupic
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości