|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Cytat:
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Konto usunięte
|
Co do rycyny. To świetnie, że można ją stosować często, to mój ulubiony olejek.
![]() Właśnie mam na włosach alterre brzoza z pomarańczą. Czuję w buzi ten posmak, który mam zwykle po zjedzeniu pomarańczy, aż kręci mnie w nosie. Nałożyłam olejek metodą spodeczkową ![]() Kupiłam w aptece revalid, za .. 4 zł za opakowanie... Kiedyś był znacznie droższy. przyznam, że trochę mnie niepokoi ta niska cena, bo kuracja na miesiąc wyszła za 12 zł. Czy to nadal ten sam revalid, hmm, wątpliwe. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-04-10 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mama kupila w Niemczech odzywke z ekstraktem z rdzenia kregowego. A ja sama jej ją podsunelam, bo bez silikonow, skladowo wygladala ok z wyjatkiem parafiny, a ten spinal cord extract mi niestety umknal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem masz łupież suchy, powinnaś nawilżyć skalp. Spróbuj nakładać na niego maski nawilżające (masz jakieś?), do tego polecam żel aloesowy plus d-pantenol ![]() Jeżeli, to jest na pewno suchy, to każde kolejne wcierki typu woda brzozowa, Joanna Rzepa mogą pogorszyć sprawę. Do tego najlepiej teraz, abyś myła włoski czymś delikatnym, unikaj szamponów ziołowych i tych z SLeS ![]()
![]() |
#4025 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
Aha, miałam napisać jak się spisał olej śliwkowy na długości.
Jak dla mnie jest zbyt lekki, niby włoski są mięciutkie, ale niestety nie są wygładzone, widać odstające włoski ![]() Jedynie co naprawdę mi się w nim spodobało, to błysk ![]() ![]() Także zostanę przy nim, ale tylko na twarz i końcówki ![]()
#4027 |
Konto usunięte
|
PandaBear: Revalid to kapsułki hamujące wypadanie włosów. T dość znany specyfik (nie wiem, czy to lek czy suplement), i pojawiła się jego nowa wersja. Kiedyś kosztował kilkadziesiąt złotych, a ja w aptece ostatnio kupiłam za pięć (i nie jest to żadna podróbka). Trochę mnie niepokoi ta niska cena, ale cóż..spróbuje. Kupiłam go po to, by wzmocnić włosy i może przyśpieszyć porost razem z odzywka Jantar.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
ale znalazłam coś takiego: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4031 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
olej z norki smalec z tucznika żadnej różnicy nie widzę. Norki są hodowane dla furta i innych z tego co widzę. Tak samo jak trzoda chlewna, drób są hodowane żeby można je było zjeść. Olej jaśminowy fajnie pachnie. Musiałam koniecznie wypróbowac nową odżywkę i teraz nie wiem czy gładkość , sprężystość i w ogóle to zasługa olejku czy odżywki. Jutro znów jaśmin ze starą odżywką Zawsze dajecie odżywki po każdym olejkowaniu? ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez marwel33 Czas edycji: 2012-04-10 o 22:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez przesady ![]() Nikt nie bierze norki i nie przerabia jej specjalnie na olej ![]() To produkt uboczny . Tak samo jak swoją drogą rewelacyjny olej Emu. Tak...z tego wielkiego strusia. Noszenie skórzanych butów, pasków ( można by wymieniać bez końca), jedzenie mięsa, używanie dużej grupy lekow, szczotek z naturalnego włosia... o...jajko to przecież prawie kurczaczek malutki ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2012-04-10 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mojemu chłopakowi pomógł na wypadanie, mi niespecjalnie, własnie skończyłam 3 miesiąc ![]() Włosy po olejowaniu na odżywkę + glut lniany 1:1 bardzo fajne ![]() nie puszą się, jednocześnie wcale nie są obciążone, troche błyszczące (ale miewałam bardziej) po umyciu nałożyłam resztkę maski z glutem, ale teraz więcej było maski, stuningowałam mleczkiem pszczelim, pantenolem i aloesem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zadomowienie
|
Ja marzyłam o tangle teezer jakiś czas, ale teraz mi przeszło.
W tesco kupiłam sobie szczotkę, taką zwykłą pneumatyczną - i od tamtej pory albo w ogóle nie ma wyrwanych włosów, albo raptem kilka - a wcześniej cała szczotka była. (wydałam niecałe 2 dychy) A na urodziny zażyczyłam sobie szczotkę jonizującą. Teraz ona mi się marzy ![]() (któraś z Was stosuje i podzieli się wrażeniami?) Kupiłam sobie dzisiaj tą maskę Kamille Pilomaxa, teraz siedzę z oliwą z oliwek na głowie, rano przetestuję maskę. I już nie mogę się doczekać ![]()
#4035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zreszta sama nie jem miesa, smalcu i tym podobnych wyrobow od ponad 8 lat. Lubie weganskie kosmetyki. Jem natomiast ryby, jajka i zdarza mi sie od wielkiego dzwonu kupic skorzane buty i nie czuje sie z tym jak hipokrytka ![]() Zawsze nakladam odzywke ds i bs. Ds - bo bez tego nie rozczesze, bs - dla zabezpieczenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze
![]() ![]()
#4037 |
Wtajemniczenie
|
Ja też myślałam nad TT, ale zrezygnowałam. Mam swój niezastąpiony grzebień z The Body Shopu i jestem nim zachwycona, nie zamienię już go na żadną szczotkę ani inny wynalazek.
![]() Za jakiś czas okaże się, czy dołączę do grona osób, którym nie służy kokos. Przez długi czas wypadały mi włosy, jeden z olejów odstawiłam (o ten: http://www.helfy.pl/kokosowy-perfumo...ejek-do-wlosow) i chyba to on był sprawcą wypadania. Zamieniłam na Vatikę, potem przez 2 tygodnie nie olejowałam włosów i przestały wypadać. Nie wiem, czy to zasługa Vatiki czy właśnie odstawienia jakichkolwiek olejów, biorę się sumiennie za obserwowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś olej z nasion bawełny, ale tylko na końce, suche są, muszę dać im kopa bo mnie denerwują :P
![]() |
#4039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co się dzieje z moimi włosami... ostatnio zaczęły trochę wypadać (a już dawno temu pożegnałam się z tym problemem) i wyglądają nieciekawie nawet po olejach/maskach... ;/ może włosy też nie lubią przesadnej pielęgnacji.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
A Matko oleje z norki, wyciągi z rdzenia.
zamówiłm sobie olejek alverde nowy, sport i 2 inne produkty ![]()
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-04-10 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, błagam, nie śmiejcie się z tego, co zaraz przeczytacie. Muszę zapytać
![]() Przy przeglądaniu różnych włosowych wątków ciągle wpada mi w oko spirulina, że to algi, że dobre, że działa. Dziś mnie oświeciło - przecież i ja mam suszone algi w domu! ![]() Ale...no właśnie. Kupiłam je dla moich kotów w sklepie zoologicznym (właściwie: do BARFa, ale ostatnio korzystam z przepisu bez alg i sobie stoją) ![]() Nie znalazłam nic odnoszącego się do włosów, a jedynie: "Czy zamiast alg można do mieszanki dodać spiruliny? Niestety nie. Spirulina traktowana jest jako odrębny suplement pozwalający głównie uzupełnić magnez w mieszance. Algi nie mogą zostać zastąpione samą spiruliną, ponieważ zawiera ona stosunkowo mało jodu." Ale to tylko odniesienie do wartości spożywczych. "Moje" algi nie mają podanego dokładnego składu, zakładam więc, że są mieszaniną różnych gatunków alg. I tu w końcu pojawia się moje pytanie: czy tylko spirulina nadaje się do nakładania na włosy, czy może inne wodorosty także? ![]()
#4042 |
Zakorzenienie
|
Trochę zaniedbuję wątek,ale staram sie chociaż podczytywać.
![]() Musztardowy nie jest zły,ale póki co nie zauważylam żadnej rewelacji,zapach nie jest wcale taki tragiczny jak co poniektórzy opisywali.Ot,taka delikatna musztarda ![]() ![]() Olej arganowy zupełnie się nie sprawdził u mnie.Włosy przyklapnięte,bez połysku,praktycznie taka odwrotność działania olei(zamiast ładniejszych-robiły się brzydsze).Może to i dobrze,bo drogie to to. ![]() ![]() Również planuję zakup szczotki TT i nadal szukam idealnego szamponu bez SLs-Ow. ![]() Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2012-04-11 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak ostatnio zastanawiałam się nad tym całym wypadaniem włosów, w sumie zauważyłam od 2 lat, że w ogóle wypadają i nie mam na to żadnego wpływu, zawsze coś wypaść musi i w sumie doszłam do wniosku, że wypadanie zauważyłam od chwili kiedy zainteresowałam się pielęgnacją włosów i przeszłam na cg. Przez chwilę myślałam, że to przez cg, ale przy świadomej pielęgnacji przecież straszliwie obserwujemy włosy, patrzymy w jakiej są kondycji, dmuchamy na nie i chuchamy, i zauważamy każdy lądujący w wannie podczas mycia. Stąd może też wydaje nam się, że wypadają, a przecież ileś tam dziennie ma wypaść i nic tego nie zmieni ![]() ![]() nie wiem czy ktoś z rozumiał coś z tego bełkotu, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ![]()
![]() |
#4045 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój jaśminowy olej to parafina i perfum ![]() ![]() ![]() I zauważyłam, że moje włosy nie lubią długo "pić" olejku. 2-3 godziny i są ładniejsze jak po 6-12. To może świadczyć o ich porowatości tak?
![]() |
#4046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak na czuja, ale zdaje się, że można. Maska bingo shea i PIĘC ALG ma przecież (przynajmniej w teorii) różne algi. Kotkom zabierasz smakołyki ![]()
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny waszym zdaniem która maska Bingo jest najlepsza po olejach ? Ja mam dwie - spirulina i keratyna i ją uwielbiam oraz z drożdzami piwnymi i ona jest średnia jakaś , nie widze po niej super efektów. Chciałabym kupić jeszcze jakąś bo będe miała okazję ją dostać tanio. Co polecacie z własnego doświadczenia ?
Edytowane przez Haggat Czas edycji: 2012-04-11 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kotki nie lubią alg ani trochę ![]() ![]()
![]() |
#4049 | |
Wtajemniczenie
|
O rany, ale tu obrzydliwie się porobiło...
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
ogłaszam wszem i wobec- olej awokado moim ulubieńcem jest. Testuję go od tygodnia i jak bum cyk cyk włosy piękne!
![]() miała któraś olej macadamia z Denovy? widziałam w Almie, ale w każdej butelce dojrzałam jakiś taki.. osad? Taki glut na dnie, no. Pływający. Miała któraś z czymś takim do czynienia? Bo wyglądało to dosyć jednoznacznie- że z olejem coś nie teges. Ale żeby od razu we wszystkich butelkach? ![]() Cytat:
dobra, koniec tematu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.