|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: lida
Moim zdaniem nie ma cud tabletek bo gdyby takie były to wszystkie byłybyśmy piękne i szczupłe... Odpowiednia dieta i ćwiczenia to klucz do sukcesu
![]() gaia poszukaj takich cwiczeń które Cię zainteresują, możliwości jest mnostwo zarówno w domu jak i w fitness klubacz, siłowniach itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
ja nie polecam żadnych tabletek
cudów nie ma, nad spadkiem wagi trzeba dużo pracować gdyby było inaczej to każdy mógłby sobie pofolgować a potem tylko zażyć tabletki i cudownie schudnąć niestety takie rzeczy to tylko w erze ![]()
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
hej
To moze ja sie przlacze do dyskusji ... pod koniec marca 2006 zakupilam lide tak jak ty nakrecilam sie wypowiedziami innych osob na forach dotyczacych tych tabletek ... zaczelam je brac wytrwalam na nich 3,5 dnia. 4 dnia poszlam do szkoly i tam przezylam koszmar, zaczely mi dretwiec rece, serce walilo jak oszalale, cisnienie skakalo, mialam klopoty z oddychaniem, myslalam ze wykorkuje. Po jakis 2 godzinach mi przeszlo, od razu tabletki wyrzucilam do kosza. To fakt przez te 4 dni nie moglam prawie nic jesc, ciagle mnie suszylo, zrednice mialam kosmicznych rozmiarow, malo spalam ... Kilka dni po tym zajsciu w tv lecial program o lidzie/meizitang tragednia dla wielu kobiet przygoda ta skonczyla sie tragicznie, ja mialam to szczescie, ze szybko to skonczylam i nic mi sie powaznego nie stalo. Tabletki te dzialaja tak jak amfetamina, wowczas tez od razu waga nam poleci, odstawicie i waga szybko wraca do normy. DZIEWCZYNY NIE BADZCIE GLUPIE !!!!!!!!!!!!!!!! Jednak w mojej swiadomosci cos sie zmienilo i od tamtego momentu wzielam sie za siebie, zmienilam styl odzywiania, wprowadzilam wiecej ruchu w swoje zycie ... schudlam 12 kg, wage trzymam do dzis i wlasnie od dzisiaj ruszam dalej z kg w dol, chce zrzucic jeszcze jakies 5-7 kg. No tak nie napisalam mam 166 cm, wazylam 72 kg, teraz 60 kg, chce 53-55 kg. Pozdrawiam Agnieszka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
dzieki za ostrzezenie, jeszcze sie nad tym wszytskim powaznie zastanowie.Narazie jem duuuuzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Również życzę szczęśliwego udanego roku i rozsądnego podejścia do odchudzania (ćwiczenia + racjonalna dieta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Morał jest jeden tylko ciężka praca nad sobą, swoimi przyzwyczajeniami i słabościami może dac rezultaty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z moimi przedmówczyniami. Z tymi wszystkimi tabsami to święta prawda - po prostu dno. W przypadku Lidy (Meizitang) to nawet bym powiedziała podwójne dno.
Chciałabym tu zacytować fragment komunikatu z SlimCity, przytaczany także w prasie i tv (m.in. TVNie). W lutym br. firma SlimCity otrzymała od Przedsiębiorstwa Biologicznego Lingcao Sp. z o.o. Kunming, list referencyjny otwierający nam drogę do rejestracji Meizitangu jako suplementu diety. W toku podjętych działań wyszły na jaw fakty wskazujące na inny niż opisany przez producenta skład preparatu. Skład próbki Meizitangu, oddanej przez SlimCity do analizy w Instytucie Roślin i Przetworów Zielarskich w Poznaniu www.iripz.pl, istotnie różni się od składu oficjalnie przedstawionego przez chińskiego producenta - patrz strona SlimCity /Nowości-Meizitang. Badanie próbki Meizitangu wykazało obecność związku chemicznego zwanego sibutraminą (sibutramin, sibutramine). Według specjalistów z Instytutu wykryty w Meizitangu związek jest identyczny z czynnym składnikiem, znajdującym się w leku na odchudzanie, który występuje w aptekach pod handlową nazwą MERIDIA. Raport z badania Meridii, Meizitangu i LiDy metodą chromatograficzną jest do obejrzenia na naszej stronie. Czynny składnik preparatu został dokładnie przebadany przez wiele laboratoriów na całym świecie, czego dowodzi liczba naukowych opracowań. Meridia (sibutramina) jest bezpiecznym lekiem powszechnie dopuszczonym do obrotu. Także Główny Inspektorat Farmaceutyczny www.gif.gov.pl wydał zgodę na wprowadzenie Meridii do polskich aptek. Meridia jest lekiem wydawanym na recepty po konsultacji z lekarzem. Wobec takich faktów rejestracja Meizitangu jako suplementu diety jest niemożliwa i podjęliśmy starania by zarejestrować ten preparat jako lek. Proces ten jest długotrwały. Sądzimy, że preparat pojawi się w sprzedaży aptecznej najwcześniej na początku przyszłego roku. Zdajemy sobie sprawę, że preparat nie zniknie z rynku mimo faktów, które ujawniliśmy. Dlatego radzimy, aby osoby, które zdecydują się na zażywanie Meizitangu, skonsultowały się w tej sprawie z lekarzem. Lekarza należy zapytać czy Nasz stan zdrowia pozwala na przyjmowanie Meridii, bowiem czynny składnik chemiczny w niej zawarty jest identyczny ze składnikiem obecnym w preparacie Meizitang." ...nareszcie ktoś otwarcie przynał, że Meizitang to NIE są SAME ZIÓŁKA!!! Chciałabym jeszcze wiedzieć, jaką dokładnie zawiera dawkę sibutraminy i czy jest tam coś jeszcze, o czym nie informowano w ulotce... A tak swoją drogą, to chyba po odkryciu takich rewelacji, firma powinna zaprzestać sprzedaży produktu do momentu jego rejestracji (tu:jako leku)... Nie dajcie się wpuścić w ten kanał. A tu jeszcze namiar na post z innego forum, gdzie wypowiadają się ludzie, którzy oddali kapsułkę tego świństwa do analizy. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p...20%20%3Cbr%20/ I jeszcze jeden fakt przemawiający przeciw. Przecież te tabsy bytują tylko na czarnym rynku. Nie dopiuszczone do sprzedaży aptecznej czy poza aptecznej w żadnym europejskim kraju. To gorsze niż równie znany czeski ADIPEX (od. pol. Meridy).
![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?
No dobrze, to ja teraz z trochę innej beczki. Kupiłam te tabletki myśląc że to takie warzywka w proszku, a teraz zimową porą to ich trochę brakuje, były w promocji to pomyślałam sobie że dobry pomysł. Ale jak je w domu rozpakowałam to w ulotce przeczytałam, ze to na odchudzanie tablety są
![]() ![]() No proszę ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?
Moje drogie wizazystki zadne tabletki nie pomoga Wam schudnac. Jesli nawet sa dobre tabletki, lecz drogie to sa niezdrowe, poniewaz powoduja zmianyw organizmie, zaburzenia hormonalne. Ja poroponuje raczej zainwstowac w karnet na aeronik niz kupupowac te badziewia, do tego dolaczyc madra diete,a efekty pojawia sie....
PRZESTRZEGAM PRZED KUPOWANIEM NA ALLEGRO : MEIZITANC I LIDE - POWODUJA ZAPASC I TRWALE ZMIANY W ORGANIZMIE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja też biorę od jakiegoś czasu Therm Line II + L-karnitynę ale nie widzę żadnych efektów:-( Ćwiczyłaś coś w czasie tych 3 miesięcy? A jeśli tak, to jakie ćwiczenia polecasz aby wspomóc działanie tych tabletek? Pozdrawiam i czekam za odpowiedź;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Vision-suplement diety.Pax,Antiox,Detox i inne...
Czy któraś z Pań miała styczność z tymi preparatami? Co o nich sadzicie? Skuteczne,naturalne antybiotyki czy kolejny bubel? Wazna jest kazda opinia.Może znajomi zazywaja te tabletki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Dot.: Vision-suplement diety.Pax,Antiox,Detox i inne...
up up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
up up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
siema
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() widze ze nikt narazie nie zainteresowal tym watkiem jestem pierwsza ![]() ja stosuje te preparaty,sa to ziola w kapsulkach!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
ja stosuje te preparaty po badaniu metoda nieliniowa, przez lekarza zostalay one specjanie dla mnie dobrane i po katem tradzika
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Olcia a ktore z tych preparatow stosujesz? Czy sa jakies efekty?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
w tym miesiacu mam antiox,detox,sveltform,nu trimax
lecze sie ju okolo 1,5 roku tymi preparatami i powiem ze nazekac nie moge zanim rozpoczelam leczenie bol zoladka to byl "chleb powszedni" nie mowie ju o twarzy ktorej wstydzilam sie pokazac i takie rozne inne sprawy... teraz po tradziku zostaly mi tylko czerwone plamki, a o bolu zoladka kuz nie pamietam, wiec uwazam ze to kase ktora wydalam (a nie jest to tanie) nie zaluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
biegam dla Zabawy
|
ja mam dobrane przez lekarkę pod kątem ogólnego uzupełnienia diety. odkąd je biorę czuje sie o wiele lepiej, znikneło ciągłe zmęczenie, cera sie poprawiła, włosy tez jakby ładniejsze. Mialam tez troche problemów z nerkami i teraz jest zdecydowania lepiej. brałam napewno detox i jeszcze chyba 2 inne. teraz nutrimax juz tylko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
dzieki,a moze ktos jeszcze probwal i jest zadowolony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bio-Drain lub inne srodki na oczyszczanie organizmu z toksyn:)
ja wlasnie pije wyzej wspomniane turbo slim i zobaczymy z jakim efektrm. dzisja poiewrszy dzien. mi to bardzo smakuje! brzoskwiniowe jak herbatka ice tea tyle ze bez cukru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
upup
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
upup
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Suplementy
naczytałam się o różnych suplementach i teraz mam mętlik w głowie..
fajnie by było brać pokrzywe czy inną silice na włosy i paznokcie, aplefit na utrate apetytu, thermo line na spalanie tłuszczu, zieloną herbatę przeciw wolnym rodnikom, błonnik, chrom i jeszcze jakieś centrum czy vigor na niedobory witamin, beta karoten na opaleniznę, klarin na oczy i lecytynę na dobrą pamięć...wszystkiego po 2, czasem 3pigułki- wychodzą z tego dwie garście leków co rano ![]() ja specjalnie to przerysowałam, ale moje pytanie brzmi- ile czego i z czym mozna brać, żeby nie przegiąć? no i- jak bardzo mozna sobie zaszkodzić? ja na zień dzisiejszy biorę co rano bodymax i pokrzywę ze skrzypem humavitu, planuje też thermoline... a wy co łykacie?
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: suplementy..
Cytat:
Przecież błonnik możesz 'naturalnymi' sposobami dostarczyć, po prostu jedząc odpowiednie produkty. Zielona herbata ? Toż można wypić 1 czy 2 dziennie ![]() Beta - karoten na opaleniznę ? - wyjdź na słoneczko ![]() Ech... i po co te tabletki na spalanie tłuszczu... ? Ja ograniczyłam się do Vigoru (jedna dziennie) i wit. C oprócz tego że dostarczam ją 'naturalnie'. Piję jedną szklankę wapnia i magnezu (tab. musujące) dziennie... I to tyle. Niedługo dodam jeszcze kapsułke omege 3 i na tym się skończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Ather
![]() ![]() ![]()
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja biore sporo suplementow , jakos zawsze jest cos do podrasowania
![]() Wiec w tej chwili: biotyna, cynk, chrom, czosnek, rutinacea,beta - caroten. I to jest malo jak na mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
lipiec na maksa!!! :)
|
ja też sporo biorę, ale... zaczęły i wypadac włosy i staram się je czyms ratowac..
zelazo, cynk, multitabs, vitapil, merz spezial...
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że nic w nadmiarze nie jest dobre wręcz przeciwnie. Wydaje mi się, że właśnie przez różne leki itp. zniszczyłam sobie żołądek bądź wątrobę. Nie mogę nic zjeść ciężkostrawnego bo mam okropne boleści. Kiedyś tak nie miałam więc dlatego tak sądzę!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.