Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 11:41   #2551
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj przyszła paczka z nexta ciuszki już wyprane sobie schną, a dzisiaj przyszło łóżeczko z materacem jeszcze kilka pierdół i wyprawka cała gotowa
ja miałam mocne postanowienie prania dzisiaj a tymczasem dalej leżakuję w piżamie
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Rodzą!
Nie strasz!
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja od kiedy pamiętam czułam dziecko po obu stronach brzucha. A na usg okazało się że jest ułożona główkowo. Teraz czasem też ją tak czuję po bokach, więc myślę, że może sobie wędruje, bo w końcu nie będzie siedziała w jednym miejscu : )
Ja mam czasem wrażenie, że mój się przeciąga i czuję jedną jego łapkę z jednej, a drugą z drugiej stromy brzucha.
Cytat:
Główka na dole, pupcia na lewo, stópki na prawo, no niezły akrobata dokładnie jak moja córeczka [COLOR="Silver"]
Mój leże identycznie - dupka z lewej
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Ledwo nadążam z czytaniem...
A nie robię nic wielkiego, trochę jestem zajęta domowymi sprawami, drobnymi załatwieniami, itp
Już tyle czasu spędziłam przy kompie, że tylko na szybko odpiszę to co pamiętam... Wieczorem pewnie hurtowo pocytuję

Papa! Do wieczorka, gaduły
Noo dobrze, że jesteś bo już się zastanawiałam co się z naszą gadułą stało
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
cześć

ja miałam stresujący poranek
młody się nie ruszał jak się obudziłam przez 30 min. karmiłam czekoladą, kwaśnym sokiem i telepałam brzuchem i nic.

w końcu po 30 min leniwie się przeciągnął i teraz szura cały czas.

ja wiem, że 30 minut to mało żeby panikować, ale ja go czuję cały czas i on zawsze wstaje razem ze mną, więc dla mnie było nerwowo.

aaaa i dziś zaczynam 38 tydzień!!!!
dla mnie za szybko ten czas leci!!!
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Wzięłąm właśnie kolejnego fenka, jak się nie odezwę za pół godz. tzn., że umarłam
Odzywaj się i nie gadaj głupot
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Ja się nie zgadzam z Twoim TŻ. Byłam w "hurtowni", porównywałam sobie ceny. Na takich pierdółkach jest różnicy po 2-3 zł, nawet na pieluszkach. Więc jak się kupuje kilkanaście/kilkadziesiąt rzeczy to się bardzo opłaca. Kurier przywozi, wnosi bez gadania. Znając siebie to i tak do hurtowni musiałabym kilka razy pojechać, bo zawsze pełno ludzi i coś umknie. A tak w domu na spokojnie wszystko zamówiłam. Oczywiście przed zamówieniem miałam wszystko przeanalizowane - gdzie i za ile.
Racja, pomimo kosztów przesyłki all najczęściej wychodzi taniej niż zakupy w sklepie. Ja tylko te większe rzeczy kupowałam w stacjonarnym i niby wyszło taniej, ale do sklepu jechaliśmy 80 km w obie strony, więc jakbym miała doliczyć koszty paliwa to na szczęście mama pożyczyła nam samochód

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:42   #2552
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Ja Was chyba dzisiaj dam radę tylko czytać -mam ponad 38 stopni gorączki i strasznie bolące gardło... Rewelka, na sam koniec jakieś gówno musiało mnie dopaść
koleżance od goączki się poród zaczął ale ona miała samą gorączke bez zadnych innych objawów, u ciebie to raczej przeziębienie

a ja zaprzyjaźniam się z Nystatyną co ciekawe ja (mikrobiolog kurna) żadnych objawów zapalenia nie zarejestrowałam. Tylko w cytologi robionej 2 tyg temu mi napisali "cechy stanu zapalnego". Zrobiłam posiew, ale na oko ginekologa to grzybek i jest szansa że bakterii nie mam, wiec póki co Nystatyna no i czekam na wynik posiewu (do 10 dni roboczych).

Znajomemu tuż przed świętami sie dziecko urodziło, niestety nadal w szpitalu bo zapalenie płuc ma . Generalnie zły na szpital jest, bo nikt nic im nie mówił (wciąż coś "krecili") że dziecku coś jest i nadal ciężko coś od lekarzy wyciągnąć. Musze więcej szczegółów wyciągnąć czy z samego porodu też nie zadowoleni są (w końcu to szpital który też moge brać pod uwagę)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:45
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:46   #2553
martula007
Raczkowanie

Jakos szybko nadrobilam zaleglosci! Jeszcze raz serdeczne gratulacje dla mamusiek
kapukat, śliweńska - gartulacje
Dasti , beige - ciesze sie, ze u Was wszystko okey i jestescie w domkach!
andzya- wracaj szybko do zdrowia, to nie pora na chorowanie! Pij duzo wody, to pomaga!
Co do wcześniaczkow, na mojej uczelni bylo jasno powiedziane, ze za dziecko donoszone, uwaza się dziecko między 37 a 42 tygodniem ( i tu mowa o tygodniach skonczonych). Nie bierze się pod uwage wymiarów. Dlatego lekarze zazwyczaj okreslaja wiek dziecka na podstawie tygodni skonczonych, zeby nie było niejasności
Ja juz mam skonczonych 36 tygodni i czuje coraz wiekszy niepokoj Tym bardziej ze moj lekarz przepowiedzial mi wczesniejsze rozwiazanie. Ostatnio w nocy zlapaly mnie takie bole kregoslupa i brzucha..ze myslalam ze to juz, troszke spanikowalam, ale na szczescie przeszlo. Dzidzia mnie caly czas ostro kopie, jest okey. Mam juz 9,5 kg na plusie, ale obwodu nie mierzylam w tym tygodniu. Z tego co pamietam to tydzien temu mialam 93 cm Na szczescie wszystko mi poszlo w brzuszek -i tu musze sie przyznacz ze w jedzeniu sie w ogole nie oszczedzam , sama sie czasami dziwie ile jestem w stanie pochlonac
Co do komenatrzy na temat imienia.... ja czasami mam juz dosc, tez uwazam ze to tylko i wylacznie sprawa moja i tz. A jak slysze czasami komentarze ( o ktore oczywiscie nie prosze!).. to az sie we mnie gotuje. Np... "No wybraliscie wstepnie imie, ale chyba takiego nie dacie "..
Dziewczyny, wiem ze jestem tutaj z Wami od niedawna, ale czy moglybyscie mnie takze wpisac na liste ? Tp mam na 10 maja, bedzie dziewczynka, imienia narazie nie podaje bo jeszcze w 100 % nie zdecydowalismy.
A i mam do Was takie pytanie, po kapieli maluszka, bedzie czyms smarowac cialko? Jesli tak to czym?
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:54   #2554
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Zamawiasz dziś i jeśli dobrze pójdzie to jutro masz już zamówienie w aptece, albo pojutrze. Jeśli podasz nr komórki to dostaniesz smsa że zamówienie jest już w aptece.
ja w DOZie swego czasu (ze 2 lata temu) zamawiałam antyki z importu równoległego leków - porządna przebitka cenowa była
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-04-11, 11:56   #2555
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
koleżance od goączki się poród zaczął ale ona miała samą gorączke bez zadnych innych objawów, u ciebie to raczej przeziębienie

a ja zaprzyjaźniam się z Nystatyną co ciekawe ja (mikrobiolog kurna) żadnych objawów zapalenia nie zarejestrowałam. Tylko w cytologi robionej 2 tyg temu mi napisali "cechy stanu zapalnego". Zrobiłam posiew, ale na oko ginekologa to grzybek i jest szansa że bakterii nie mam, wiec póki co Nystatyna no i czekam na wynik posiewu (do 10 dni roboczych).

Znajomemu tuż przed świętami sie dziecko urodziło, niestety nadal w szpitalu bo zapalenie płuc ma . Generalnie zły na szpital jest, bo nikt nic im nie mówił (wciąż coś "krecili") że dziecku coś jest i nadal ciężko coś od lekarzy wyciągnąć. Musze więcej szczegółów wyciągnąć czy z samego porodu też nie zadowoleni są (w końcu to szpital który też moge brać pod uwagę)
Mowisz o jakimś szpitalu we wrocku??
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:58   #2556
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Tfu Minęło 10 min i nie mam kołatania ani drgawek, więc chyba będzie dobrze
Grzeczna dziewczynka

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:00   #2557
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Mowisz o jakimś szpitalu we wrocku??
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-04-11, 12:01   #2558
libretka
Raczkowanie

Cześć mamusie!

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Michalowa piękne kocyki

Kapakut jeszcze raz gratulacje , ale się Adaś pchał na swiat

Witam,

chyba już wiem co to zgaga od 2 dni wieczorami mam uczucie jakbym żle polkneła tabletkę i gdzieś mi stoi w przełyku, czy to zgaga? a jeśli tak to co pomaga bo mleko nie pomogło zbytnio
Wiem że dziewczyny Ci odpisały że to nie jest zgaga, a to może być zgaga wiem to od lekarza, że zgaga nie musi piec i boleć, może objawiać się kluchą w gardle lub kaszlem, moim zdaniem to jest zgaga, sama tak mam.

Cytat:
Dziewczyny, której z Was też wyszedł pacior? Bo mi wyszukiwarka nie działa, a nie pamiętam dokładnie kto tu niedawno o tym pisał. Niech się do mnie odzezwie tutaj albo na priva, bo chciałam się skonsultować
ja mam paciora, obecnie jestem na antybiotyku, ale przy porodzie dostanę dożylnie jeszcze raz antybiotyk, żeby zabezpieczyć dzidzię.

ja też jutro zaczynam 38 tc. często mam skurcze, ostatnio miałam 4 skurcze co 15 min, były bezbolesne, dzisiaj rano 8 skurczy bolesnych co 7 minut, ale przeszło, to chyba te przepowiadajace.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:02   #2559
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Rodzą!
Albo remontują;-) Twoja wersję wolę odłożyć na czerwiec

Cytat:
Nie wiem co z wyprawką, czy zamówić przez neta czy czekać aż mi się poprawi i będę mogła chodzić. Mieliśmy jechać jutro do hurtowni i wszystko kupić, ale nie pojedziemy. Mogę wysłać męża samego po wózek, łóżeczko, materac, wanienkę, a te resztę drobiazgów zamówić na allegro. Nawet majtek jednorazowych nie mam, ani podpasek, w razie jakby się jakaś akcja zaczęła... I teraz nie wiem czy czekać z tym na maj czy nie.
Zamów przez All i będziesz miała spokój psychiczny

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do Was. Czy jak dziecko jest ułożone główkowo to może się jeszcze przekręcić?? Mój mały cały czas był miednicowo, w tamtym tyg (33tc) byłam na usg i był już główkowo. Ale od wczoraj znów jakoś tak dziwnie się wypycha po obu stronach brzucha
JA to myślałam że jak się obróci główką w dół to już tak zostanie ale też mam ostatnie kilka dni że się wierci i wypina główkę i dupkę po bokach a rączki i nóżki czuję pod zebrami i w pachwinach.
Pod żebrami to jak mi czasem wsunie surkę to aż oczy mi z bólu łzawią normalnie przez skórę czuję że to girka - ale jak go posmyram to łaskawie się zabiera.

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
mój mąż odebrał dzisiaj przeswietlenie kregosłupa i ma powiekszajacą sie lordoze lędzwiową spotkała sie któraś z was z takim czymś?
Mój rehabiitant twierdzi że 99 % społeczeństwa ma problemyz kręgoslupem - ale ewidentnie jest to początek zmian. Basen powinien zatrzymać postęp Krzywizny która najbardziej dokucza niestety na starość.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Moja Hania była ułożona główką w dół podczas ostatniej wizyty i ginka mi powiedziała, że już się nie obróci (29tc). Później w szpitalu (po 2 dniach) powiedzieli mi, że położenie jest miednicowe (dupcią do dołu) Zobaczymy co mi dzisiaj ginka powie Ten lekarz, co robił mi usg w szpitalu był bardzo młody, może mu się pomyliła pupcia z główką

Dostałam właśnie nerwów Listonosz przyniósł mi kasę z ZUS i znowu dostałam tak mało, jak w pierwszym miesiącu Tylko w poprzednim miesiącu dostałam normalną wypłatę, a dzisiaj...550zł !!!!!!!!!
ZUS płaci za okres zwolnienia lekarskiego
a na ile dni miałaś ostatnie zwolnienie lekarskie?
Bo jak krótsze niż wczesniej to pewnie dlatego.
ZUS wylicza na początku dniówkę a potem płaci za ilość dni na zwolnieniu do 7 dni po zakonczonym zwolnieniu. Zrobiłam o to ostatnio awanturę w ZUS wypłacili za 28 dni zwolnienia a normalnie pensja jest za 31 dni. i te 3 dni pokazało różnicę.

Uciekam do papierków bo mnie TŻ zatłucze że cały dzien tylko na forum
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:04   #2560
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
ja w DOZie swego czasu (ze 2 lata temu) zamawiałam antyki z importu równoległego leków - porządna przebitka cenowa była
Antyki ??

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Jakos szybko nadrobilam zaleglosci! Jeszcze raz serdeczne gratulacje dla mamusiek
kapukat, śliweńska - gartulacje
Dasti , beige - ciesze sie, ze u Was wszystko okey i jestescie w domkach!
andzya- wracaj szybko do zdrowia, to nie pora na chorowanie! Pij duzo wody, to pomaga!
Co do wcześniaczkow, na mojej uczelni bylo jasno powiedziane, ze za dziecko donoszone, uwaza się dziecko między 37 a 42 tygodniem ( i tu mowa o tygodniach skonczonych). Nie bierze się pod uwage wymiarów. Dlatego lekarze zazwyczaj okreslaja wiek dziecka na podstawie tygodni skonczonych, zeby nie było niejasności
Ja juz mam skonczonych 36 tygodni i czuje coraz wiekszy niepokoj Tym bardziej ze moj lekarz przepowiedzial mi wczesniejsze rozwiazanie. Ostatnio w nocy zlapaly mnie takie bole kregoslupa i brzucha..ze myslalam ze to juz, troszke spanikowalam, ale na szczescie przeszlo. Dzidzia mnie caly czas ostro kopie, jest okey. Mam juz 9,5 kg na plusie, ale obwodu nie mierzylam w tym tygodniu. Z tego co pamietam to tydzien temu mialam 93 cm Na szczescie wszystko mi poszlo w brzuszek -i tu musze sie przyznacz ze w jedzeniu sie w ogole nie oszczedzam , sama sie czasami dziwie ile jestem w stanie pochlonac
Co do komenatrzy na temat imienia.... ja czasami mam juz dosc, tez uwazam ze to tylko i wylacznie sprawa moja i tz. A jak slysze czasami komentarze ( o ktore oczywiscie nie prosze!).. to az sie we mnie gotuje. Np... "No wybraliscie wstepnie imie, ale chyba takiego nie dacie "..
Dziewczyny, wiem ze jestem tutaj z Wami od niedawna, ale czy moglybyscie mnie takze wpisac na liste ? Tp mam na 10 maja, bedzie dziewczynka, imienia narazie nie podaje bo jeszcze w 100 % nie zdecydowalismy.
A i mam do Was takie pytanie, po kapieli maluszka, bedzie czyms smarowac cialko? Jesli tak to czym?
Ja mam oliwkę i balsam, i chyba będę smarowała tym czym będzie mi się lepiej smarowało ja dla siebie preferuje oliwkę zamiast balsamu, ciekawe jak będzie w przypadku dziecka

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-11, 12:05   #2561
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Antyki ??
tabletki antykoncepcyjne
Bezpowrotnie elipsa ma"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 12:05   #2562
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Ja będę smarować balsamem Babydream, wogóle wszystkie kosmetyki kupiłam z Babydream. Są dostępne w Rossmannie.
Stary 2012-04-11, 12:07   #2563
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
tabletki antykoncepcyjne
nigdy bym na taką nazwę nie wpadła

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-11, 12:08   #2564
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Biorąc pod uwagę to, co mówiła pani na SR to pierwszy miesiąc oliwką, potem kremem. My się zdecydowaliśmy (chyba) na Bambino, więc mydełko + oliwka, a potem mydełko + krem. Można też płyn z oliwką to wtedy chyba niczym już się nie smaruje po kąpaniu
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:09   #2565
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy bym na taką nazwę nie wpadła
hehe a ja w sumie nie wiem, chyba od kogoś podłapałam takie nazewnictwo
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-04-11, 12:11   #2566
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Biorąc pod uwagę to, co mówiła pani na SR to pierwszy miesiąc oliwką, potem kremem. My się zdecydowaliśmy (chyba) na Bambino, więc mydełko + oliwka, a potem mydełko + krem. Można też płyn z oliwką to wtedy chyba niczym już się nie smaruje po kąpaniu
Na liście do szpitala mam płyn do mycia noworodków, a skoro wszystko mam z Bubchena, to by wypadało ten płyn też z tej firmy wziąć, a ja miałam zamiar myć mydełkiem. Na dodatek ten płyn kosztuje prawie 30zł!! Fakt że za 400ml ale jak dziecku nie będzie odpowiadał to wywalone 30zł. W ogóle jak to jest z tymi kosmetykami do szpitala? Oni potem nam je oddadzą tak?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-11, 12:14   #2567
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Acha. To mi na razie nic nie mówił o ponownym badaniu. Przepisał mi jakieś czopki robione w aptece i mam to brać przez 12 dni. A Ty co miałaś? I czy będziesz mieć podawany antybiotyk też przy porodzie?
Właśnie nie pamiętam jak się nazywały te tabletki, które brałam na tego paciorkowca. Oprócz tego brałam jakieś czopki. Dzisiaj się dowiem jakie.
Czy będę miała podawany antybiotyk przy porodzie, nie wiem. Pewnie zależy to od dzisiejszego wyniku posiewu. Jak nie wyjdzie już pacior, to może antyb przy porodzie nie będzie potrzebny
Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Wiem że dziewczyny Ci odpisały że to nie jest zgaga, a to może być zgaga wiem to od lekarza, że zgaga nie musi piec i boleć, może objawiać się kluchą w gardle lub kaszlem, moim zdaniem to jest zgaga, sama tak mam.
.
Zgaga, to cofanie się soku żołądkowego i wiąże się właśnie z pieczeniem w przełyku. Może podobno wywoływać kaszel, ale pieczenie jest nieuniknione Mnie piecze np w gardle.
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
ZUS płaci za okres zwolnienia lekarskiego
a na ile dni miałaś ostatnie zwolnienie lekarskie?
Bo jak krótsze niż wczesniej to pewnie dlatego.
ZUS wylicza na początku dniówkę a potem płaci za ilość dni na zwolnieniu do 7 dni po zakonczonym zwolnieniu. Zrobiłam o to ostatnio awanturę w ZUS wypłacili za 28 dni zwolnienia a normalnie pensja jest za 31 dni. i te 3 dni pokazało różnicę.
I to jest trop Ostatnio miałam 3 tyg. zwolnienia, a nie cztery, jak zawsze. Muszę sobie to przeliczyć. Dzięki za rozjaśnienie umysłu
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:15   #2568
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Spojrzałam właśnie na termometr. Za oknem 21stopni szok. A ja wyjść nie mogę. Zaraz jem obiadek, ale dobra, nie piszę co, nie robię Wam smaka

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-11, 12:17   #2569
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
ja mam paciora, obecnie jestem na antybiotyku, ale przy porodzie dostanę dożylnie jeszcze raz antybiotyk, żeby zabezpieczyć dzidzię.
A mówił Ci coś gin o wymazie u dziecka, albo o podaniu dziecku antybiotyku po urodzeniu? I czy ten antybiotyk jakoś wpływa na karmienie, np. że nie można karmić piersią czy coś?

Cytat:
W ogóle jak to jest z tymi kosmetykami do szpitala? Oni potem nam je oddadzą tak?
U nas się żadnych kosmetyków do szpitala nie bierze, a w szpitalu chyba używają Johnsona.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 12:17   #2570
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Ja też większość na all zamówiłam, z czystej wygody i lenistwa

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Nie powinno się już przekręcić, mój główką w dół był ułożony już w 28 tc i gin powiedział że raczej się nie przekręci już
U mnie też dziewczyny w 29 tygodniu były ułożone głowami w dół i podobno mają się już nie odwrócić, chociaż po wczorajszych kopniakach to ja już nie wiem jak są ułożone .
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:19   #2571
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Maloka Pokaż wiadomość
U mnie też dziewczyny w 29 tygodniu były ułożone głowami w dół i podobno mają się już nie odwrócić, chociaż po wczorajszych kopniakach to ja już nie wiem jak są ułożone .
Piszesz w liczbie mnogiej spodziewasz się bliźniaczek

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-11, 12:20   #2572
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to chyba raczej on
tak czy siak nazywam go Żółteczko, bo taki żółciutki był, znaczy ma żółtaczkę - ale wyglądał jak po opalaniu na jakiś karaibskich plażach

i do wszystkich dziewczyn - nie bójcie się porodu SN - ja rodziłam, bez znieczulenia, bez tabletek, pękłam, bo Adaś za szybko wychodził i Pani nie udało się uratować moich cennych klejnotów a nie żałuje że rodziłam całkowicie przytomnie - to niesamowite uczucie kiedy wiesz że wypychasz główkę swojego dziecka - a o bólu zapomina się pięć sekund po tym jak dziecko leży na Twoim ramieniu... chwila niezapomniana.
Mismalezja - jak powinnam prawidłowo dbać o szwy? czy one mają prawo np pęknąć?

a i do mam karmiących piersią - niestety ja tymczasem muszę ściągać laktatorem, w szpitalu używałłam profesjonalenego w domu mam - na szczęscie kupiłam na "wszelki wypadek" ręczny tomi tipper, ale boję się że nie zadziała... co w takim przypadku? i czy mleko też muszę ściągać w nocy? bo jeśli tak to ruszam do boju
Witamy
Jeszcze raz gratulacje
Poród ekspresowy każda pewnie by tak chciała. Dzięki za opis to pocieszające naprawdę zwłaszcza jeśli ktoś nie może liczyć na znieczulenie.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:20   #2573
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Wczoraj przyszła paczka z nexta ciuszki już wyprane sobie schną, a dzisiaj przyszło łóżeczko z materacem jeszcze kilka pierdół i wyprawka cała gotowa

Dobrze że pojechałaś super że wszystko ok coś te nasze dzieci leniwe ostatnio, stracha nam napędzają

dbaj o siebie, leż i nic nie rób. Będzie dobrze do maja nie daleko

Tękniłyśmy !!!!!! Kurcze z taką wagą wcześniak oni pewnie trzymają się kurczowo Twojego tp. a u Ciebie ciężko go było obliczyć więc tak do końca nie wiadomo.

Mnie bolą biodra, a szczególnie lewe

Jesteś niesamowita fajnie ze masz już to za sobą

O matko, to może lepiej że teraz się urodził

Jesteś pod bardzo dobrą opieką, więc spokojnie mogłaś sobie odpuścić to badanie
Za wyprawkę
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
mój mąż odebrał dzisiaj przeswietlenie kregosłupa i ma powiekszajacą sie lordoze lędzwiową spotkała sie któraś z was z takim czymś?
Witaj w klubieMąż od roku z tym zyje,raczej egzystuję.Cały czas na prochach,zastrzykach a rehabilitacje powienien mieć ale u nas są terminy długie a on jest uparciuch i nie pójdzie znowu na zwolnienie tylko po to żeby chodzić na rehabilitacje.Miał robione po prześwietleniu Tomografie Komputerową teraz w lipcu Rezonans.Ale mój mąż się tego dorobił po wyniszczającym organizm leczeniu pewnej choroby.
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
cześć

ja miałam stresujący poranek
młody się nie ruszał jak się obudziłam przez 30 min. karmiłam czekoladą, kwaśnym sokiem i telepałam brzuchem i nic.

w końcu po 30 min leniwie się przeciągnął i teraz szura cały czas.

ja wiem, że 30 minut to mało żeby panikować, ale ja go czuję cały czas i on zawsze wstaje razem ze mną, więc dla mnie było nerwowo.

aaaa i dziś zaczynam 38 tydzień!!!!
Chciał ci zrobić psikusa.za tc
Cytat:
Tfu Minęło 10 min i nie mam kołatania ani drgawek, więc chyba będzie dobrze
Czyli będziesz żyła
Cytat:
tabletki antykoncepcyjne

A teraz relacjonuję na żywo wizytę u dentysty.Ząb zrobiony,plastelina czerwona założona,na początku troche był uparty i płakał ale jak pani zaczęła robić zęba stwierdził że nie boli i się uspokoił.Także pękam z dumy

Chłopaki poszli na plac zabaw a ja idę robić obiad.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:20   #2574
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Spojrzałam właśnie na termometr. Za oknem 21stopni szok. A ja wyjść nie mogę. Zaraz jem obiadek, ale dobra, nie piszę co, nie robię Wam smaka
Co masz na obiad? Pochwal się
Stary 2012-04-11, 12:22   #2575
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Tak, tak dwie dziewuchy .
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:22   #2576
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Co masz na obiad? Pochwal się
Pizzę

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-11, 12:22   #2577
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
blizniaczki-dziewuszki.To ja wiem a ty nie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 12:29   #2578
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Kurcze, ale czad Kojarzę Cię z wątku, ale musiałam przeoczyć że aż dwa skarby nosisz

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
A mówił Ci coś gin o wymazie u dziecka, albo o podaniu dziecku antybiotyku po urodzeniu? I czy ten antybiotyk jakoś wpływa na karmienie, np. że nie można karmić piersią czy coś?

U nas się żadnych kosmetyków do szpitala nie bierze, a w szpitalu chyba używają Johnsona.
Ja muszę mieć oliwkę, płyn do mycia noworodków i krem przeciw odparzeniom.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-11, 12:30   #2579
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
hihi

Cytat:
Pizzę
no no, sama robiłaś?
Stary 2012-04-11, 12:31   #2580
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
hihi

no no, sama robiłaś?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości