|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)
|
|
|
|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
pierścionek za 3 tys.? niesamowite...
a mój kosztował 30 zł i tez jestem zadowolona - choc musze przyznać ze to poswięcenie - tyle kasy... pewnie tez troche wyzeczen co tez takie romantyczne... (chyba nikt nie trzyma "drobnych" 3 tys w kieszeni ) najwazniejsza jest miłosc !!! ale tak z 2 strony kazda kobieta ma troche próżności w sobie- inaczej nie byłaby kobietą...- i chciałaby ten najdroższy, jedyny ![]() pozdrawiam wszystkie przyszłe żony |
|
|
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najwazniejsza jest miłosc-a pierscionek i tak jest tym wyczekanym,wymarzonym-nie wazne ile kosztuje. przeciez zadna z nas nie powiedziała narzeczonemu-ma byz za tyle i tyle,jak nie to nici z zareczyn-to ile kosztował pierscionek było decyzja naszych partnerów. wazne zeby wszystko było zawsze cudowne w zyciu ktore zamierzamy dzielic z przyszłymi mezami-bo nawet najdrozszy i najpiekniejszy brylant nie zagwarantuje dozywotniej miłosci i zgody. zycze wam i sobie by ci ktorym bedziemy slubowac-byli na zawsze tymi dla ktorych bedzie nalezało nasze serduszko.. i vice versa. |
|
|
|
|
|
#364 |
|
BAN stały
|
Niestety marto i mamomichałka nie żartowałam.
Wogóle mam awersje teraz do zaręczyn,ślubów itd ![]() A byłam taka szczęśliwa Zdawało mi się tylko
|
|
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
Atka83 co sie stało, ze tak bardzo masz awersje do zaręczyn? Sluchaj... faceci są różni, ludzie są różni, jezeli jeden potraktował Cie źle (?) to nie znaczy ze wszyscy tacy są...
a cyrkonie w pierscionku? no cóż... ja dostałam nie dosc ze z cyrkonia to jeszcze był on srebrny... i co z tego? mamy juz date ślubu... |
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#367 |
|
La Moderatoiure
|
A wiecie że nawet nie wiem.....TŻ się nie przyznał ale chyba koło 1000zł (bo wiem z czego sie składa i sama moge orientacyjnie ustalić cenę
)Ale cena nie jest ważna, ważne są chęci i miłość
|
|
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
moj kosztowal 1200 funtow
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
yyyyy.... a czy to wazne?? jejku... materialistki....
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
materialistka to osoba ktora interesuje tylko i wyłacznie gromadzenie dóbr materialnych,wiec truskaffko przestan...
czy nie mozna zakonczyc tych bezsensownych kłotni? jest konkretne pytanie-chcesz odpowiedziec-prosze bardzo-nie chcesz-nie krytykuj odp.innych. |
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamamichała w tym wątku nieraz wybuchały spory : "Po co mówisz za ile Osobiście nigdzie nie pisałam ile mój kosztował, ale to nie znaczy, ze jeśli ktos chce ujawnic swoja wartość,nie może tego zrobic...
|
|
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Każdy ma swoje zdanie.
Moje jest takie że nie ważne za ile ten pierscionek bedzie...liczy sie uczucie. Powiedziałam juz nawet mojemu Kochanemu ze chce pierscionek ze srebra za góra 50 zł Moze jestem zbyt praktyczna....ale wole jesli zamiast drogiego pierscionka TŻ kupi lustrzanke cyfrową o ktorej zawsze marzył I ja bede miała radość i on. Bo nie rozumiem dlaczego na zareczyny cos drogiego ma dostac tylko dziewczyna facet gorszy? Poza tym wiecej pieniazkow wolelibysmy wydac na obraczki.....ktore beda znakiem naszej milosci slubowanej Bogu.... To pierscionki ze srebra, ktore mi sie podobaja a najdroszy z nich kosztuje 75 zł.....
|
|
#373 | |
|
BAN stały
|
Kto da więcej???
(żartuje) Cytat:
To zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Nie wiem,może..czas pokaże.. MARIKA.S,ładne perścionki,zwłaszcza nr1 i 3 |
|
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, zawsze można dostać pierścionek za 62 tysiące, nie?
(to ten pierwszy w załączonych).Dwa kolejne to pierścionki z cyrkoniamim które mi się podobają, a ostatni - z brylantem, za... 245 zł
|
|
|
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
Nie za bardzo rozumiem jaki sens ma debatowanie nad cena pierścionka. Czy to pierścionek jest tu najważniejszy? Albo obraczka? Moja babacia nie miala ani pierscionka zareczynowego ani obraczki bo takie byly czasy, i cale zycie przezyla szczęsliwie z moim dziadkiem. Wiec ja sie bardzo ciesze ze w ogole dostalam pierścionek- dla mnie jest on najpiekniejszy na świecie. mimo ze nie kosztowal 3000zł i ma cyrkonie a nie jakis szlachetny kamień. Szlachetne jest za to uczucie jakim sie z moim TŻ darzymy.
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zreszta,czego mozna spodziewac sie po forum dla kobiet?? wiadomo jakie sa baby kazda ma swoje zdanie- i ni cholerki nie odpuści ale ma to swój urok-bo można sobie poczytać i sie pośmiać z cyrków jakie wychodzą przez kłótnie
|
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nr.1 jest ładny |
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio czytałam ze jedna z aktorek z ,,zdecydowanych na wszystko,, czy jakoś tak-zażyczyła sobie pierścionek z brylantem za 3 miliony dolarów.Mówiła że jej osobiście nie stać na taki wydatek i nie interesuje ją czy stac mężczyzne-bo uważa że jeśli mężczyzna kocha kobietę-jest w stanie zrobić dla niej wszystko... Ponieważ faceta w tym momencie nie stać na taki pierścionek-ślub w 2009 roku!!!! to dopiero pustak z tej baby! |
|
|
|
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z białego złota z brylancikiem. A gdyby był srebrny z cyrkonią i mi się podobał to byłabym tak samo szczęśliwa. Ważne jest to co on za sobą niesie i żeby się podobał
Nie wiem ile kosztował, kiedyś go oglądaliśmy ale na szczęście nie pamiętam
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje. Mamy nadzieje że bez pierscionka za 3000 jakoś damy radę.
|
|
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Mój kosztował niewiele ponad 200zł, ale cieszyłam się z niego najbardziej na świecie!Mój TZ wciagnął mnie z nienacka do Aparta podczas zwyklych zakupów w centrum handlowym i pozwolił mi wybrać pierscionek. nie miałam pojęcia jaką kwote zamierzał na to wydac i jakoś głupio było mi pytać o to w sklepie...więc wybrałam jeden z tańszych, prosty z białego złota z cyrkonią, noszę go już prawie 3 lata i pięknie wyglada na moim palcu,zwłaszcza że uwielbiam skromne ozdoby i nie nosze zadnej innej bizuterii. potem oczywiscie okazało sie ze TZ był przygotowany na duzo wyzszą kwote
Teraz wybieramy obraczki i chyba tym razem wybiorę sobie z brylancikiem
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
wiesz,z całym szacunkiem daruj sobie...
Nie moja wina ze mojego narzeczonego stać na taki wydatek-a Twojego nie.. Nie oznacza to że będę mniej szczęśliwa-bo jak mam drogi pierścionek-to napewno facet mnie nie kocha?Takie jest Twoje myślenie-bo nie rozumiem-naprawde.. Ja nie śmieję sie z pierscionków za 500 złotych-bo kazdy pierscionek jest dla nas samych bezcenny,i takie podteksty do kogoś kto przypadkiem ma coś droższego to chyba czysta zazdrość. To nie ja decydowałam o tym który z facetów ma więcej na koncie-i to kto ile ma-nie gwarantuje szczęścia. Zarówno Mój związek moze sie rozpaść jak i Twój. Czego oczywiście ani Tobie ani sobie nie życzę. |
|
|
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Uwierz, mojego też stać na pierscionek za 3000, ale jako ze wybieralismy go wspolnie, ze wstydu bym sie spalila gdybym naciągnela go na pierscionek za tyle kasy. Za to pojechalismy razem do Grecji na dwa tygodnie i uwarzam że lepiej spożytkowalismy te pieniadze.
Mela 26-zgadzam sie z toba całkowicie, i też chce obraczke z jakims malym brylancikiem.
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez bym sie ze wstydu spaliła gdybym naciągnęła mojego na pierscionek za tyle i wogóle zaręczyny Niektórzy faceci sami wpadają na takie pomysły-nie potrzebują podpowiedzi kobiet. |
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Dyskusja widze trwa
![]() A ja jeszcze raz powtarzam.....CzY to ważne za ile jest pierscionek??? Ważne sa okoliczności z powodu ktorych został dany. I czy ma ogromne brylanty czy malutkie cyrkonie...a nawet jest z muszelek (moja kolezanka dostała nad morzem od swojego TŻ pierscionek za 2 zł z muszelek z pobliskiego starganu, bo wlasnie w tej chwili jej TŻ zapraganal jej sie oswiadczyc) to naprawde sie nie liczy. Liczy sie wtedy Jego spojrzenie, wilgotne z nerwow dłonie i poplątany język ktory nie daje wypowiedziec slowa....To sa chwile ktore pamieta sie do konca zycia i na to czekamy...nie na pierscionek....
|
|
#389 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
hm... a nie wpadlas na to, ze niektorzy moga miec i jedno i drugie??? kto powiedzial, ze zakup drogiego pierscionka musi sie odbywac kosztem innych wyrzeczen???
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

) 
Zdawało mi się tylko 

facet gorszy?