|
|
#331 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasza twarzowa - biochemiczna, sprawdzona top 5.
1. Glinka zielona w tubce z Argiletz
2. Kwas migdałowy 3. Kwas hialuronowy 4. Ziemia wulkaniczna do mycia 5. Krem do twarzy Anne Marie Borlind Combination do cery mieszanej Pozdrawiam Edytowane przez francuzzka Czas edycji: 2010-12-28 o 11:16 |
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() effaclar k na przemian z serum flavo c z bu na noc mmmmmm
|
|
|
#333 | ||
|
AGA :)
|
Cytat:
chętnie bym wypróbowała coś nowego jak mi się skończy LRP Cytat:
|
|
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=30537 Jest znakomita. Jest tylko jeden problem. W tym roku zmieniony został skład (na razie jadę jeszcze na zapasach starej wersji). Tegoroczne filtry zawierają już znienawidzony Parsol, który destabilizuje się i barwi białe ubrania :/ |
|
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Coś czuję, że się nie zmieszczę w "5" ale spróbuję:
Moje hity w pielęgnacji twarzy: 1. Hydrolat oczarowy 2. Olejek myjacy pomarańczowy z BU na zmianę z Effaclar żel 3. Serum Estee Lauder ANR 4. Cetaphil MD na zmianę z Dr.Hauschka emulsja nawilżająca 5. Maseczka z glinki Argiletz wymieszana z olejem arganowym i tamanu z BU 6. Luksusowy peeling enzymatyczny Clarena Wkrótce do pielęgnacji twarzy włączam krem Kerium DS a potem spróbuję Effaclar K poczekamy zobaczymy....Dla kolorówki i pielęgnacji ciała mam kolejne "top 5" ![]()
Edytowane przez sylazbarc Czas edycji: 2011-01-09 o 22:19 |
|
|
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kosmetyki z podobnej półki, a zwłaszcza LRP nie dorastają Avene do pięt.
|
|
|
#337 |
|
Konto usunięte
|
1. Zielona glinka Argiletz
2. Dermogal A+E 3. Babydream fur Mama oliwka 4. Puder bambusowy (jedwab+ owies) BU 5. Olejek herbaciany |
|
|
|
|
#338 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Odświeżę temat
![]() Moje top 5: 1. żel do mycia twarzy LRP effaclar 2. LRP Anthelios AC 30spf 3. Hydrolat oczarowy 4. SVR płyn micelarny 5. Flos Lek żele pod oczy i na powieki- wszystkie rodzaje
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
I ja, i ja :
- filtr Anthelios AC - hydrolaty najprzeróżniejsze (obecnie aloesowy) - serum-olejek z BU z wit. C - glinki (czerwona, żółta) - olejek do mycia herbaciany z BU |
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
1.redermic od L.P. nadal go kocham i jeszcze mi sie nie znudził
2.Idealist od E.l. - super skład(silikony mi służą) , piękny zapach, elegancki wygląd 3.serum od ROC -świetne działanie i nie zapychanie 4.tonik od Flos-lek wybielajacy -swietny skład,piekny zapach i działa. 5. city block spf 25 lub 40 od Clinique-super skład i cena .
|
|
#342 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kwasów BHA i witaminy C nie powinno się łączyć. Poszukajcie wątku o składnikach kosmetyków, których nie powinno się łączyć.
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Ja trochę offtop, ale: Co to za cuda? Olej emu taki prawdziwy, australijski? Jak tego używasz?
|
|
#344 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) Nakładam bezpośrednio na twarz. Nie spotkałam nic bardziej łagodzącego, a przy tym nie zapycha i nie jest bardzo ciężki.Z glinki robię sobie piling. Dodaję trochę korundu, rozcieńczam wodą i dolewam gliceryny na oko. Nie stosuję kremów nawilżających ani innych, a taki miks raz na tydzień - dwa ładnie nawilża, złuszcza i oczyszcza. Takie 3 w 1
|
|
|
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
W ciągu ostatnich miesiecy wygląda to tak i jest to jednocześnie moja jedyna używana 5-tka kosmetyków twarzowych:
1. łagodny żel do mycia gęby np .Simple, Ziaja Med a ostatnio Alterra żel bezzapachowy + olejek myjący do zmywania filtra 2. tonik PHA 15% 3. serum z wit. C 20% 4. filtr Avene Cleanance SPF 30, ale na sama twarz Aubrey Organics SPF +30 bezzapachowy 5. to miejsce zostawiam na coś mocniejszego, co zamierzam wprowadzić do pielęgnacji już niedługo, jeśli sie nie sprawdzi to wskoczy tu peeling z kw. migdałowym 20%
Edytowane przez hey Czas edycji: 2012-02-18 o 09:51 |
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie chcę tego znowu przeżywać)
|
|
|
|
|
|
#347 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
1. żel do mycia i demakijażu babydream (niebieski)
2. kwas hialuronowy (mazidła) 3. olej śliwkowy (mazidła) 4. peeling (rożnie + oliwa) 5.masło kakaowe na policzki i pod oczy |
|
|
|
|
#349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) :1. Humektan 2. płyn micelarny Biodermy / płyn micelarny Bourjois 3. Avalon Organics Vitamin C : krem, żel do mycia twarzy 4. Olejek myjący z Biochemii Urody 5. Puder bambusowy z jedwabiem z Biochemii Urody -w razie "awarii" Brevoxyl -do włosów : maska i odżywka Alterra z granatem z kolorówki: minerały (obecnie Lucy) Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2012-01-31 o 21:36 |
|
|
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Moja "5" może nie jest Top bo niedawno zaczęłam stosować kosmetyki naturalne ale bardzo je polubiłam, dlatego:
1. Olejek do mycia twarzy pomarańczowy z BU 2. Ambrosia Serum od Lucy Minerals (dwie, trzy krople wieczorem i super nawilżona skóra - troche obawiam się, że mnie zapcha albo wysypie bo tłuścioch z niedoskonałościami ze mnie no ale na razie jest ok. Gdyby ktoś miał jakieś doświadczenia to piszcie) 3. Hydrolat Oczarowy (dodaje do maseczek, spryskuje twarz po make upie itp) 4. Hydrolan - rano jak czuje, że mam trochę suchą skórę, pod makijaż mineralny się nadaje 5. Płyn micelarny z Biodermy (jeszcze nie tak dawno byłby na pierwszym miejscu ale teraz używam go sporadycznie jak nie moge domyć tuszu, do demakijażu niekwestionowany król) włosy - szampon Babydream z Rossmana, odżywka z olejem Jojoba z Ziaji, Biosilk na końcówki make-up - minerały od Luśki |
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Moja obecna sprawdzona 5:
-krem Home Health z kwasem HA -filtr Aubrey Organics spf 30 bezzapachowy(wersja dla dzieci) -mydlo z sola z morza martwego Dead Sea Warehouse -maseczka z sola z morza martwego Dead Sea Warehouse -olejek Rosa Mosqueta Aubrey Organics -OCM Zmiescilam sie w 6
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-11-13 o 21:08 |
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm...
Długo się zastanawiałam i może napisze co na dzien dzisiejszy... 1. Kolorówka Lucy Minerals 2. Krem Juveny Mastercream 3. Tonik odświeżający Dr. Huschka 4. Żel Cleanance zamiennie z OCM 5. Cerkoderm 15 Cały czas poszukuję już od dwóch lat i nadal nie mogę wyłapać co jest dla mnie naprawdę dobre... Do wszystkich wychwalanych rzeczy na forum mam zastrzeżenia, echhhh |
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
jako prawie 30 latka powoli znajduje swoje idaly:
1 olej arganowy...muszemiec zapas 2 olej malinowy na dzien razem z ha 3 puder jedwaby hauschki na olej malinowy 4 brazer hauschki 5 micel biodermy sensibio do zmywania makijazu i porannej toalety jak na razie moja skora docenila minimalizm
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Moje, póki co, ulubione to:
1. Płyn micelarny Bourjois 2. Avene Triacneal 3. Cetaphil emulsja do mycia (zimą) żel Vichy Normaderm (latem) 4.Filtr Soraya spf 30 do twarzy 5. hydrolat oczarowy (jako tonik, utrwalacz makijażu) |
|
|
|
|
#355 |
|
BAN stały
|
1. Hydrolat z mięty bułgarskiej
2. Hydrolat z neroli 3. Hydrolat z oczaru 4. Maseczke Avene (do cery mieszanej, z kwasami) 5. olejek ze słodkich migdałów |
|
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
- puder jedwabny Hauschki
- mydło/żel aleppo - olej kokosowy - kosmetyki Lucy Minerals - kwasy
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
1. Olejek myjący z pomarańczą z Biochemii Urody
2. Puder bambusowy z Biochemii Urody 3. płyn micelarny Bioderma Sebium 4. Serum z wit. C z Biochemii Urody 5. Eva Sun Krem ochronny na superwrażliwe miejsca SPF50+
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. żel do mycia micelarny z biedronki /bioderma sensibio2. eliksir winorgonowy / serum-olejek z wit c BU 3. hydrolat oczarowy BU |
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Terenówki na front Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-11-13 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Noor spróbuj filtra John Masters Organics SPF30 - mineralny, ekologiczny, ma "niefiltrową" konsystencję, przez co bardzo ładnie się rozprowadza, lekko bieli przez chwilę, nie wysusza skóry, prawie bez zapachu (bardzo delikatny, przyjemny). Po serii prób i błędów to najlepszy filtr, jaki miałam. Dodam tylko, że nie używam filtrów chemicznych, jedynie mineralne.
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

poczekamy zobaczymy....
Kosmetyki z podobnej półki, a zwłaszcza LRP nie dorastają Avene do pięt.

) Nakładam bezpośrednio na twarz. Nie spotkałam nic bardziej łagodzącego, a przy tym nie zapycha i nie jest bardzo ciężki.
i nie chcę tego znowu przeżywać)