Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 10:17   #3001
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Kamciurka pokaz fryzurke
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:20   #3002
fly_girl_
Przyczajenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

ja też bym nie chciała aby obca baba karmiła mojego bąbelka - raz to nie cały czas (i nie obca baba), a przynajmniej mam pewność, że synuś ssać potrafi i może uda się pobudzić znowu ten cały cyrk no i od razu zrobił kupkę bo zawsze muszę czekać trzy dni więc wiem, że zaparcia to wina mm

dziewczyny, a pomogła Wam ta Biogaia? Bo ja różnicy nie zaobserwowałam a w lodówce trzymałam
fly_girl_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:31   #3003
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kamciura dobrze, ze Alex dobrze zniosl szczepionke
Poka zebre
poźniej wrzucę fote do klubiku z kamerą wśród zwierząt odcinek pt. ZEBRA
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nawojkba dzieki ze pytasz. Siostra zaczela 8. miesiac. Jest nadal cala opuchnieta, nie moze nosic obraczki a stopy jej sie w zadne buty juz nie mieszcza. Ma duza nadwage i mega rozstepy wszedzie, strasznie jej wspolczuje. Zdecydowalysmy ze bede przy jej porodzie . Alenagorsze jest to ze nikt o nia tam nie dba. Ona podaje obiad dla 8 osob, ona sprzata, ona chodzi z torba na kolkach na zakupy. A niedawno bylam swiadkiem sytuacji gdy ona siedziala na dywanie, tesc na kanapie i do niej "Aneta jak sie czujesz" ona ze dobrze a ten "to zrob mi kawe" a moja mama sie wsciekla i powiedziala ze ona zrobi...

Cytat:
Kamciurka pokaz fryzurke
wrzucę później

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

aaaa zapomnialam
napiszcie mi jak wasze dzieciaczki jak leza na brzuszku, moj leniuch nie chce glowy podnosic, tzn. nie to ze nie umie, bo podniesie, ale woli lezec albo odrazu zasypia nie wiem czy to ok

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:39   #3004
faellivrin
Raczkowanie

Cytat:
rybkie Ty tez jestes z Edi???

Bardzo przykra historia z ta dziewczyna
Co do kupek to u nas od dwoch dni jest tylko jedna na dobe i ma konsystencje takiej mazi bez zadnych grudek i smierdzi inaczej niz dotychczas
Aga a jak siostra sie czuje?
moj tez ostatnio ma taka kupke i tez nie wiem dlaczego
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:47   #3005
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Nawojkba dzieki ze pytasz. Siostra zaczela 8. miesiac. Jest nadal cala opuchnieta, nie moze nosic obraczki a stopy jej sie w zadne buty juz nie mieszcza. Ma duza nadwage i mega rozstepy wszedzie, strasznie jej wspolczuje. Zdecydowalysmy ze bede przy jej porodzie . Alenagorsze jest to ze nikt o nia tam nie dba. Ona podaje obiad dla 8 osob, ona sprzata, ona chodzi z torba na kolkach na zakupy. A niedawno bylam swiadkiem sytuacji gdy ona siedziala na dywanie, tesc na kanapie i do niej "Aneta jak sie czujesz" ona ze dobrze a ten "to zrob mi kawe" a moja mama sie wsciekla i powiedziala ze ona zrobi...
Biedna dziewczyna skurczebyki piep.one sluzaca sobie z niej zrobili. Juz ja bym mu kawe zrobila to by sie napil, a na miejscu Twojej mamy to bym mu ja na rozporek wylala i powiedziala co o nim mysle. Podziwiam Cie, ze zdecydowalas sie byc z siostra przy porodzie, napewno bedzie jej razniej, ja chyba nie dalabym rady
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
poźniej wrzucę fote do klubiku z kamerą wśród zwierząt odcinek pt. ZEBRA

wrzucę później

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

aaaa zapomnialam
napiszcie mi jak wasze dzieciaczki jak leza na brzuszku, moj leniuch nie chce glowy podnosic, tzn. nie to ze nie umie, bo podniesie, ale woli lezec albo odrazu zasypia nie wiem czy to ok
Czekamy na fotke, jakbym wrzucila swoja to moglybysmy zrobic album "w pustyni i w puszczy" hehe juz nie moge patrzec na siebie
Moj M podnosi choc na brzuszku nie bardzo lubi lezec, max 3 min i placze, a zeby sam usnal to nie ma opcji, trzeba nosic. Wogole od jakiegos czasu przed zasnieciem musi sie wyplakac, nawet jesli jest na rekach.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:56   #3006
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry
U nas nocka super. Od 20.00 do 00.30 na mleko i pieluche (kupal) a potem dopiero 6.00 mleczko i o 8.00 pobudka

Czy wasze dzieci juz chwytaja zabawki? Moj tylko pieluche, czasem sie z nim bawie ze mu zarzucam na twarz a on sobie sciaga ale zabawki nie utrzyma w rece jeszcze

Widze ze zaczela sie dyskusja dosc kontrowersyjna... Ja tylko powiem ze w zyciu nie dalabym mojego dziecko do karmienia innej kobiecie, nie wazne czy obca, czy rodzina czy przyjaciolka ale to ja. Chyba poczulabym zazdrosc i zabolaloby mnie to. Trudno to wytlumaczyc.
Bartosz bardzo ladnie chwyta zabawki ,nawet jak zadługo bawi się jedną siedząc na bujaku to wkurza się i wyrzuca daleko.
Co do dokarmiania przez inna kobietę to ja tak samo jak Ty bylabym poprostu zazdrosna i bolałoby mnie to.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:59   #3007
kamciurka
Zakorzenienie

tak na szybko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010162.jpg (54,0 KB, 68 załadowań)

Niki

Alex
Stary 2012-04-11, 10:59   #3008
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dzien dobry

powoli trace zapal na to wieczne odciaganie pokarmu mimo ze robie to juz niereg np 5 razy na dzien i czesto co 4-6h to nadal jest go duuuzo...
chcialabym miec wiecej czasu dla synka no i odrobinke dla siebie

ja tez dla mnie to straszne, ze ktos obcy go swoim mlekiem karmi
podawalabym mm jakbym nie mogla/nie miala pokarmu

omg
dokładnie ze moze przezyc baaa wspaniale sie rozwijac- przeciez coreczka Sandry jest tego przykładem
podziwiam za tak dlugie odciaganie
Stary 2012-04-11, 11:06   #3009
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
tak na szybko
ale ładny kolor, szkoda że słabo widać

co do kupki, moja też ma białe grudki to niestrawione mleczko

co do karmienia mlekiem obcej baby

no i się jeszcze pożalę: pamiętacie, że przed świętami tata rozwalił mi auto cofając na placu? właśnie był rzeczoznawca, nie dostanę odszkodowania, bo ubezpieczenie nie obejmuje osób zameldowanych pod jednym adresem
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:10   #3010
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
tak na szybko
Kamciurka mi sie ten kolor bardzo podoba, no ale nie mi sie ma podobac tylko Ty masz sie w nim dobrze czuc. Dla mnie swietnie, moze sie jeszcze przekonasz do niego.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
no i się jeszcze pożalę: pamiętacie, że przed świętami tata rozwalił mi auto cofając na placu? właśnie był rzeczoznawca, nie dostanę odszkodowania, bo ubezpieczenie nie obejmuje osób zameldowanych pod jednym adresem
O kurcze szkoda, ale pech
Stary 2012-04-11, 11:32   #3011
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
kochane czy Wy trzymacie BioGaie w lodowce??
Ja trzymałam
Z małą mi nie jest potrzebna, ale z synkiem trzymałam, żeby nie dawać zimnej mieszałam trochę z czymś cieplejszym na łyżeczce - bo jakbym miała wyciągać wcześniej przed podaniem, to bym 5x zapomniala

Można powiedzieć że wróciłam ze świąt - teściowa wyjechała bo wcześniej byliśmy razem z nią w moim domku rodzinnym, ale jak wróciliśmy to TŻ korzystając z tego że jest jego Mama zaprpoponował zostawienie dzieciaków i wyjsćie do kina wieczorkiem (nareszczcie chwila bez dzieci ) a reszte czasu poświęciłam teściowej i dzieciom
mam trochę do ponadrabiania, ale to jesli mi sie uda uspic oboje na raz a i tak nie wiem czy dam rade bo chcialam jeszcze zrobic malej bolerko na chrzest a na razie robie dopiero buciki (nie mialam robic nic na wierzch, bo mam kilka bialych sweterkow, ale... zachcialo mi sie ) a chrzest za 2tygodie
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:35   #3012
kamciurka
Zakorzenienie

no dziewczynki kolor nie jest zły tylko mi po prostu nie pasuje, ja musze miec cieple tony, a to zimnica brrrrr
Agacia ale wtopa z tym autem, niefajnie
a jak tam Twoje włoski?
Wstawię do klubu fotki wyraźniejsze jak zrobie porządne, to na szybko niewyraźne fakt

Niki

Alex
Stary 2012-04-11, 11:46   #3013
*Agatek*
Zakorzenienie

Kamciurka... ale się postarzałaś po świętach! Już siwe włosy, no no

agacia ale lipa z autem

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:50   #3014
kamciurka
Zakorzenienie

starosc nie radosc w koncu 32 lata w klubie fota z ryłem

Niki

Alex
Stary 2012-04-11, 11:51   #3015
Anabellita
Zadomowienie

Dziewczyny, czy Wy też zbieracie dzieciowe pamiątki? Ja mam kolorowe pudło i tam wrzucam różności np. test ciążowy z dwoma kreseczkami, opaska z rączki dziecka ze szpitala albo płytę i zdjęcia z USG... planuję dorzucić pierwszy smoczek, może jakiś pierwszy ciuszek, kartki z chrztu... zbieracie coś jeszcze?

Cytat:
ja bylam u fryzjera i mam zebre na glowie tz powiedzial ze opier... fryzjerke bo to jego znajoma, sam mnie tam wyslal i uwaga zaplacilam 220 zl ...
cena kosmiczna, szczególnie jak na fryzjerkę, która jest znajomą TŻ-a
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Rotavirusy darowałam sobie bo nasza pani doktor powiedziała, że to szczepienie jest trochę jak szczepienie na grypę, czyli można je ominąć, bo z biegunką u dziecka można sobie poradzić, a z zachorowaniem na Pneumokoki już nie bardzo
No ja właśnie tak samo myślę, dlatego rotawirusy odpuszczam
Cytat:
co do kupki, moja też ma białe grudki to niestrawione mleczko

Moja Asia miała dzisiaj w kupce takie spore grudki i własie się zastanawiałam co to jest. A dlaczego to mleczko się nie strawiło? To normalne?

A z tym autem to pech na całego. Moim zdaniem sprawca powinien pokryć koszty naprawy

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:39   #3016
AgaMili
BAN stały

Kamciurka ja tez mialam kiedys taki kolor i tez nie podpasowal musze luknac z twarza czy Ci pasuje

Nawojka ja tez czuje sie pakudnie.musze isc do fryzjera bo nie moge na siebie patrzec w lustrze .
Do tego te 15kg nienawidze swojego ciala i tego jak wygladam. Zwlaszcza ze przed ciaza bylambardzo zadbana i zgrabna
Musze sie doprowadzic do pozadku...
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:55   #3017
agawoo
Zakorzenienie

Heloł
Przypominam tylko o swoim istnieniu ;D
Z czytaniem jestem na bieżąco, z odpisywaniem gorzej :/

Cytat:

O kurka, ale pech
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też zbieracie dzieciowe pamiątki? Ja mam kolorowe pudło i tam wrzucam różności np. test ciążowy z dwoma kreseczkami, opaska z rączki dziecka ze szpitala albo płytę i zdjęcia z USG... planuję dorzucić pierwszy smoczek, może jakiś pierwszy ciuszek, kartki z chrztu... zbieracie coś jeszcze?
Ja takie rzeczy trzymam na razie w szufladzie w komodzie, planuję małej zrobić album

Lecę jeszcze do k. i muszę spadać, tradycyjnie nadrobię Was na telefonie

U nas po świętach ok, bylismy na śniadaniu u teściów, w poniedziałek na chrzcinach u brata TZta i zleciało ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:04   #3018
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Czy Waszym dzieciom też tak burczą brzuchy przed jedzeniem?? [SIZE=4][COLOR=Red]
tak,a jak pije to az piszczy mu w brzuchu bo on je strasznie zachlannie
Cytat:
ubezpieczalnie
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:19   #3019
NataliaM1103
Rozeznanie

Batroszek od paru dni jest jakiś inny,w dzień męczy się z zaśnięciem i w końcu robi mi się go szkoda i kładę go do wózka i zasypia od razu.Boje się ,że nauczy sie zasypiac tylko we wózku.Natomiast wieczorem bez problemu zasypia sam w łóżeczku!

Agatek i dzieję się podobnie jak u Ciebie tzn,w czasie jedzonka wypycha co chwila butle i marudzi no ale wypija ciagle 140 ml do 170 ml co 3 godziny.Burczy mu przy tym i obawiam się ,że to ból brzuszka jest tego powodem,do tego purta śmierdząco.

Jak ubieracie teraz maludy?Bo mi sie wydaje,że jak na body z dlugim ubieram bluzę i na to kurteczkę wiosenną to za grubo jednak bo młody wierci się jakieś pierwsze 10 min w wózku - może zaciepło mu.Dzisiaj ubiorę tylko kurteczkę i zobaczymy.

Ten ból okresowy wykończy mnie,jeszcze nigdy nie miałam takich bóli.Przypominają mi się odrazu pierwsze chwile na porodówce bo to podobnie bolało tylko milion razy bardziej.

Jutro mamy kolejne szczepienia i znowu zapłacimy 800 zł,bo ja głupia myślałam ,że to tylko to szczepienie 6w1 ma kolejne dawki a rota i pneumo nie,a to jednak wszystkie 3.
Stary 2012-04-11, 13:22   #3020
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Kamciurka ja tez mialam kiedys taki kolor i tez nie podpasowal musze luknac z twarza czy Ci pasuje

Nawojka ja tez czuje sie pakudnie.musze isc do fryzjera bo nie moge na siebie patrzec w lustrze .
Do tego te 15kg nienawidze swojego ciala i tego jak wygladam. Zwlaszcza ze przed ciaza bylambardzo zadbana i zgrabna
Musze sie doprowadzic do pozadku...
Ostatnio jak gadalam z mama na skype to mi na dowidzenia powiedziala "idz sie umaluj dziecko": hahaha:
Stary 2012-04-11, 13:32   #3021
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Batroszek od paru dni jest jakiś inny,w dzień męczy się z zaśnięciem i w końcu robi mi się go szkoda i kładę go do wózka i zasypia od razu.Boje się ,że nauczy sie zasypiac tylko we wózku.Natomiast wieczorem bez problemu zasypia sam w łóżeczku!

Jak ubieracie teraz maludy?Bo mi sie wydaje,że jak na body z dlugim ubieram bluzę i na to kurteczkę wiosenną to za grubo jednak bo młody wierci się jakieś pierwsze 10 min w wózku - może zaciepło mu.Dzisiaj ubiorę tylko kurteczkę i zobaczymy.
kicha ze szczepieniami

Ja ubieram Julka dość lekko. Dzisiaj poszło body z długim na to cieplejsza polarowa bluza i cieńka czapa. Na dół polarowe spodnie i skarpety. kocyk i okrycie wózka. Śpi już na dworze półtorej godziny więc chyba mu dobrze. a ja robię tartę z jabłkami bo potrzebuję czegoś słodkiego.

Cytat:
Ostatnio jak gadalam z mama na skype to mi na dowidzenia powiedziala "idz sie umaluj dziecko": hahaha:
Stary 2012-04-11, 13:37   #3022
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:

Tak ja zbieram ,mam taki fajny album powklejałam tam wszystkie fajne zdjęcia od czasu ciąży i stopniowo uzupełniam.Mam go w specjalnympudełku,gdzie jest też test ciążowy,jego pierwsze ciuszki,płyty z usg,i mam też nagranie ze szpitala dzień przed porodem,gdzie widac jak bije serduszko Bartusia tzn ktg nagrałam telefonem.Niestety ubolewam nad tym ,że niemam opaski z rączki.
Z biegiem czasu mam zamiar dokładac wszystkie fajne i ważne pierdołki
Stary 2012-04-11, 14:04   #3023
agacia_cz
Zadomowienie

co do grudek w kupce to nie wiem czemu się nie strawiło mlesio położna mi powiedziała że to właśnie to ale czemu
ehhh na razie będziemy jeździć z rozwalonym zderzakiem, bo niby skąd kasy mamy nabrać na naprawę
a włosy... dalej ciemne, farba zaczyna spływać i to plamami niestety
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:34   #3024
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Czy Waszym dzieciom też tak burczą brzuchy przed jedzeniem?? albo w trakcie pierwszych łyków?

Jak się opiekujecie dzieckiem w dzień- jakie zabawy, spacery itp itd?
u mnie są:

- tańce z muzyką
- zabawa na macie
- bujanie w huśtawce
- spacery od 1 - 2,5 h
- noszenie często gdy jest wyspana i najedzona przez około 20 min
- reszta śpi albo wyje we wózku i jest usilnie wtedy zmuszana do zaśnięcia przez babcię jak ja nie mam siły lub padam na pysk
Mojemu nie burczy w brzuchu. Czasami mu się przelewa, ale to w sumie nie wiem czy jemu czy mi, bo jest tak bliziutko
My jeszcze puszczamy sobie piosenki, ale nie zawsze tańczymy, bo mamusi się nie chce Opieram się na kanapie, Wojtka kładę na uniesionych kolanach i mu śpiewam i pokazuję jakieś głupoty Poza tym wszystko to co Ty

Cytat:
omg ja bym raczej nie dała innej kobiecie karmic moje dziecko
Też bym nie dała... Po pierwsze dlatego, że bym była zazdrosna, że moje dziecko tuli się do innej kobiety a po drugie dlatego, że jednak to mleko traktuję troszkę jak osobistą "wydzielinę" z mojego ciała i u innej kobiety bym się chyba brzydziła... Troszkę dziwnie to brzmi W każdym bądź razie mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam

Cytat:
Dzien dobry
U nas nocka super. Od 20.00 do 00.30 na mleko i pieluche (kupal) a potem dopiero 6.00 mleczko i o 8.00 pobudka

Czy wasze dzieci juz chwytaja zabawki? Moj tylko pieluche, czasem sie z nim bawie ze mu zarzucam na twarz a on sobie sciaga ale zabawki nie utrzyma w rece jeszcze
Ale miałaś fajną nockę
Ja się wczoraj umawiałam z Wojtusiem, że ma usnąć o 20.30 i ma się obudzić tylko raz o 4.00 ale nie do końca zrozumiał i tylko połowę z naszego układu wypełnił tzn. poszedł spać o 20.30 ale potem mieliśmy 3 pobudki Dawno tak kiepsko nie było...
Mój świadomie nie łapie zabawek jeszcze, ale wczoraj wkładałam mu do łapki grzechotkę i troszkę ją trzymał

Cytat:
Współczuję jej...

Cytat:
Mój też nie luli leżeć na brzuszku, zaraz się denerwuje, ale główkę podnosi Nawet już na przedramionach się trzyma

Cytat:
Teraz tata powinien chyba jakoś Wam zrekompensować straty, w końcu to jego wina.

Cytat:
My zbieramy Oprócz tego co Ty masz mamy jeszcze kilkanaście gazet z tego dnia co się |Wojtuś urodził, żeby kiedyś tam wiedział, co się wtedy działo na świecie Dodam jeszcze mój pamiętnik ciążowy

Spadam, bo Wojtuś grymasi...

Co u Pearl?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:38   #3025
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
kochane czy Wy trzymacie BioGaie w lodowce??
Dziewczyny a co to jest BioGaia i po co wam?
Cytat:
rybkie Ty tez jestes z Edi???

Bardzo przykra historia z ta dziewczyna
Co do kupek to u nas od dwoch dni jest tylko jedna na dobe i ma konsystencje takiej mazi bez zadnych grudek i smierdzi inaczej niz dotychczas
Aga a jak siostra sie czuje?
Nie Nawojka jestem z Hertfordshire, daleko mamy do siebie

Cytat:

cena kosmiczna, szczególnie jak na fryzjerkę, która jest znajomą TŻ-a

No ja właśnie tak samo myślę, dlatego rotawirusy odpuszczam

Moja Asia miała dzisiaj w kupce takie spore grudki i własie się zastanawiałam co to jest. A dlaczego to mleczko się nie strawiło? To normalne?

A z tym autem to pech na całego. Moim zdaniem sprawca powinien pokryć koszty naprawy

Ja zbieram na razie w pudelku po czekoladkach ale planuje zakupic baby book (nie wiem jak to sie nazywa po polsku) ale nie moge znalezc zadnej fajnej ani na amazzonie ani na ebay a nie wiem gdzie jeszcze moge poszukac tutaj w Anglii, gdzie sie kupuje takei rzeczy w Polsce? moze zakupie jak bedziemy w Polsce tylko tez nie wiem jak to nazwac i jak tego szukac na necie
Agatek chyba wklejala jakis link

U nas dzis ponuro, chcialam isc z Mishka na wazenie ale mala zasnela na dwie godzco sie jej nie zdaza nigdy wiec korzystalam i po ptokach teraz do nastepnego tygodnia.

Dziewczyny czy wy pomagacie waszym maluchom przekrecic sie w nocy z boku na bok? Bo moja najlepiej spi na boczku i tak ja tez klade raz jeden raz drugi w ciagu nocy czasem probuje sie przekrecic na drugi bok i jeszcze nie moze (tylko glowe) i zaczyna sie budzic wiec ja przekrecam i zasypia na jeszcze kilka godz tylko nie wiem czy powinnam tak robic czy ja zostawic by nauczyla sie spac na plecach i sama przekrecac

dodam, ze w dzien spi za to na pleckach bez problemu..
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:55   #3026
Haniula
Zakorzenienie

rybkie biogaia to są takie kropelki probiotyczne ktore wspomagają układ trawienia i odpornościowy przy antybiotykoterapii.

Kurcze dziewczyny co to jest za piosenka co kawałek jest w reklamie must be the music " tu jest mój dom" czy jakos tak
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:05   #3027
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
My zbieramy Oprócz tego co Ty masz mamy jeszcze kilkanaście gazet z tego dnia co się |Wojtuś urodził, żeby kiedyś tam wiedział, co się wtedy działo na świecie Dodam jeszcze mój pamiętnik ciążowy
Ja nie pomyślałam zeby prowadzić pamiętnik ciążowy
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Ja zbieram na razie w pudelku po czekoladkach ale planuje zakupic baby book (nie wiem jak to sie nazywa po polsku) ale nie moge znalezc zadnej fajnej ani na amazzonie ani na ebay a nie wiem gdzie jeszcze moge poszukac tutaj w Anglii, gdzie sie kupuje takei rzeczy w Polsce? moze zakupie jak bedziemy w Polsce tylko tez nie wiem jak to nazwac i jak tego szukac na necie
Agatek chyba wklejala jakis link
Chodzi Ci chyba o taki album dziecka w którym opisujesz najważniejsze chwile i wklejasz zdjęcia dziecka, swoje i dziadków, i trzymasz kosmyk włosków
Zerknij --->http://allegro.pl/album-pamietnik-pi...247195469.html
Ja mam taki z empiku--->http://www.empik.com/album-dziecka-o...9103,ksiazka-p Jest pięknie opracowany

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:30   #3028
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie pomyślałam zeby prowadzić pamiętnik ciążowy

Chodzi Ci chyba o taki album dziecka w którym opisujesz najważniejsze chwile i wklejasz zdjęcia dziecka, swoje i dziadków, i trzymasz kosmyk włosków
Zerknij --->http://allegro.pl/album-pamietnik-pi...247195469.html
Ja mam taki z empiku--->http://www.empik.com/album-dziecka-o...9103,ksiazka-p Jest pięknie opracowany
Dzieki Anabellita, podoba mi sie ten z Empika w Polsce w ogole ladniejsze dostepne, w Anglii to cienizna....albo ja nie umiem szukac
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:40   #3029
Oluska1988
Raczkowanie

Dzień dobry

Bardzo dziekuje za wasze odpowiedzi na moje pytania a propo kupki i bąkali niestety mały ma mega zaparcia i dostaje Debridat od wczoraj nawet zrobił wieczorkiem kupke taką gęsta ale w łądnym kolorze o ile kupa może mieć ładny kolor

Stosujecie może ten syrop?? Są efekty?

Agatek i Bebi pewnie przeoczyłyście moje posty o pleśniawkach ale ja stosowałam i nystatyne i gencjane i dopiero FLUCONAZOLE nam pomógł 3 dni i po tym dziadostwie ani śladu.

My też nie szczepimy na pneumokoki ani na rota wyrodna matka jestem za to szczepimy 5w1 i jutro druga tura znowu będzie płacz
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:29   #3030
czubasek20
Zakorzenienie

hej

mu po szczepieniu. Mała całkiem niezle to zniosła, gorzej ze mna bo zemdlałam .

lece nadrabiac

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości