|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
spróbuj się przespać jak masz z kim dziecko zostawić, a tak to kapusta, masaże i przystawianie - innej rady nie ma
|
|
|
|
#4982 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Evcia
A ja chyba zaraz będę płakać...to już koniec naszej przygody w poczekalni |
|
|
|
#4983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie, mi ta ciąża zleciała niewiadomo kiedy... a jeszcze w tak miłym towarzystwie
|
|
#4984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Acha i Adaikaka, przykro mi ze wizyta nie przebiegla po Twojej mysli, no ale nie jestes z tym sama! Wyplacz sie kochana i wracaj do Nas! Z nami razniej
|
|
#4986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie ma nic gorszego |
|
|
|
|
#4987 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Ale oczywiscie sa momenty kiedy jest nieznosny ale wydaje mi sie ze to spowodowane "glupim" wiekiem wiec musze jakos przez to przejsc. Co do Szymonka, to w szpitalu dowiedzialam sie jak go urodzilam dopiero, wyszlo to przy standardowym tam usg glowki,ale pediatra uspakajala, mowila ze te torbiele są i nie ma z nimi problemu jednak trzeba to skontrolowac. Ja sie oczywiscie zmartwilam, no i mamy w maju wizyte u nerologa wiec zrobimy to kontrolne usg glowki.Lenka bylam wymeczona najbardziej jak bylam sama z dwoma chlopakami w domu przez tydzien czasu. Teraz moja mama ma urlop wiec mi pomaga i jest o niebo lepiej, bo ona zajmuje sie Filipem, pilnuje jego sikania na nocnik (bo jest w trakcie nauki) no i pomoze mu przy jedzeniu, przebierze, zabierze gdzies zebym odpoczela i jest inaczej. A jak jestem sama to naprawde nie jest lekko. ![]() Cytat:
A co na to pediatra? Kaze dokarmiac mm? Z tego co mi mowil pediatra to wazne by dziecko przybieralo na tydzien te 150 gram minimum. Ale mysle, ze musisz sie poradzic kogos, a moze bys zadzwonila gdzies do konsultanta laktacyjnego?A co do karmień, to ladnie Ci je maluszek jak 8 razy w ciagu doby z obu piersi, to wydaje mi sie ze ok. A pieluszek duzo moczy? Moj tez mniej wiecej je po 15 minut z obu piersi czasem sie to przedluza a czasem tak jak Ci pisalam krocej. Co do tego lezenia w lozeczku ![]() To moj Szymonek tez nie potrafi dlugo sam wylezec, gora 5 minutek pod karuzelka, tyle czasu potrafi posluchac pozytywki, popatrzec i zaraz sie upomina i pojękuje zeby go wziac i u mnie tez jest tak jak u Ciebie: albo kupa, albo baczek, albo glodny albo spiacy a najlepiej sie spi przy cycu, czesto zasypia na rekach albo gdy go karmie jak sobie poje, albo moja mama go bierze i daje mu smoczka i tak maly zasypia Czkawka tez jest praktycznie codziennie i wtedy go nawet sama biore na rece, na czkawke zauwazylam ze cyc pomaga (napije sie troche i przechodzi). Przytulenie i ponoszenie tez pomaga. Taki maluszek ciagle czegos potrzebuje, albo aktywnosci albo mleczka, albo picia albo zeby przebrac albo kontaktu, tulenia i bedzie coraz mniej spac a coraz wiecej czuwac, wiec w lozeczku bedzie chcialo byc tylko kiedy bedzie spiace.![]() wow ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zycze by tym razem poszlo to szybciej zebys sie tak nie meczyla... Widzialam kącik dla małej, przepiekny Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-11 o 15:59 |
|||||||
|
|
|
#4988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super, że brzuszek cały zszedł...u mnie było tak samo... położne jak kładły małego po porodzie mi na brzuch się dziwiły "a gdzie Ty masz brzuch ?"po porodzie zostało mi 4 kg do wagi sprzed ciąży a teraz już tylko 2 kg i mieszczę się w dżinsy rurki sprzed ciąży ![]() U nas troszkę lepiej. Mały w nocy śpi lepiej. Od 22 do 1 zasypia po karmieniu i przewinięciu ok 1.30/ 2.00 i śpi do ok 4.30/5.00 potem już jest trochę gorzej, bo tak śpi po godzinie półtorej, ale i tak jest lepiej niż było wcześniej to całą noc praktycznie się budził po pół godzinie godzinie snuczasem mu daję mm jak się nie najada z moich piersi w ciągu dnia i dalej szuka cyca...ale teraz nie mam już z tego powodu wyrzutów sumienia ![]() Wczoraj mąż pierwszy raz został z Małym na dłużej sam. Mnie okropnie rozbolał ząb Dał mu sztuczne mleczko a ja po powrocie odciągnęłam swoje laktatorem i dzięki temu widziałam, że mam mleczka coraz więcej
|
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba wszystkie wiemy co masz na mysli ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
No i fajnie ze masz mamcie u siebie i Cie odciazy troszke Dzieki za mile slowa! No i mam nadzieje ze po tym usg bedzie wszystko dobrze, kurcze ile my sie musimy nadenerwowac! ![]() Ale lekarze wiedza co mowia, bedzie dobrze!
|
|
#4991 |
|
Zakorzenienie
|
O rany ale mi Córa szaleje..
Kurcze co mi się dzieje.. ![]() jest mi okropnie niedobrze
|
|
|
|
#4992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
potem znowu przez tydzień urosło mu 150 gr, tylko kurcze w tym ostatnim tygodniu coś znowu zahamował mam nadzieję, że nie każą go dokarmiać mm bo to pierwszy krok do końca karmienia piersią |
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak kilka dni temu Tikki pisała no i wykrakała sobie tą środę
![]() Lena dziękuje w pomocy znalezienia rozpakowanych mamuś
|
|
|
|
#4994 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze idz sie poloz, wez apap i odpocznij sobie
|
#4995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli już wszystkie mamusie rozpakowane masz?
|
|
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam pyrki kurczaczka odgrzeję i zrobiłam mizerię miałam taką chcicę na nią
|
|
|
|
#4997 |
|
Zakorzenienie
|
na razie walczę ze sobą żeby nie zwymiotować..przypomina mi się Jolka jak miała też takie akcje.. a męża nie mam w domu.. ;/ no nic dam radę
|
|
|
|
#4998 |
|
Rozeznanie
|
no to w sumie przenosimy się na odchowalnię
|
|
|
|
#4999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#5000 |
|
Rozeznanie
|
5000
|
|
|
|
#5001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamykamy ten, to uciekam na nowy!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-11 o 16:24 |
|
|
|
|
#5002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popłakałam sobie trochę, zdrzemnęłam z godzinę... czuje że wpadam w depresje... pasuje ją jakoś rozgonić ale nie wiem jak ![]() Cytat:
miałam dzisiaj rano napisać, że tak jakoś czuje, że urodzisz przede mną |
||
|
|
|
#5003 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, na pewno nie.
skoro na ktg nic nie było to niemożliwe. Może to od przeziębienia, niewyspania. Idę się położyc ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
spokojnie, ja dziś właśnie pomyślałam, że chyba jednak się przeterminuję..
|
|
|
|
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
A hoj ( nie wiem jak to się piszę )
![]() Gratulacje dla Tikki Lena mi to tak wiesz...pachnie podejrzenie to Twoje samopoczucie Ada trzymaj się jakoś ![]() Nowaken tik tak tik tak, odliczanie czas zacząć ![]() Mravka uwielbiam te Twoje posty o Malym, o jego jojczeniu ( no nie wiem czemu, ale smieszne to slowo jest nie?) itd. Aguśka Fajnie,że Filip juz się pogodził z sytuację i że masz pomoc. Moja Mama teraz siedzi na działce prawie całe dnie, no ale w sumie to dzieci już swoje odchowala , na szczęście wynosi nas ze mną na spacer to i tak mi dużo ułatwia.Potem jakoś targam się sama na to 3 piętro , nie jest najgorzej.Wożę Ninę w gondoli jak nie chcę łazić , siedzi na przodzie dumna jak paw .Muszę szybko kupić podstawkę, bo Kajuni girki rosną i za chwilę takie wożenie nie będzie możliwe.Dzisiaj 3, 5 godziny na powietrzu, fajnie tak na słoneczku pobyć ![]() Normalnie tego się nie spodziewałam, ale już trzecią nockę mam wspaniałą, Kaja zasnęła o 21 i obudziła się na picie o 3.30, potem 7, piękna sprawa .Zobaczymy czy to chwilowe czy na stałe.Jutro szczepienie na 9, musze się zaopatrzyć w czopki jakieś przeciwgorączkowe ,żeby w nocy nie latać po aptekach.
|
|
|
|
#5005 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzięki za podpowiedzi i wsparcie w sprawie kąpieli ![]() "nie taki diabeł straszny..." poszło gładko, no powiedzmy...z mężem organizacja była by lepsza...ale to dopracuję...bo woda prawie wystygła...musiałam dolać gorącej, bo Tymuś jeszcze nie był rozebrany...ale dałam radę mąż się obawiał i kazał umyć na sucho, ale ja wykąpałam w wanience i mąż jest w szoku hihi On myślał, że to niemożliwe w pojedynke ! ![]() ok zmykam z psem! i jak zawsze trzymam kciuki za dwupaczki ![]() Buźka! :roża:
|
#5006 |
|
Zakorzenienie
|
jak zamknąć ten wątek?
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-11 o 18:56 |
|
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
A hoj ( nie wiem jak to się piszę )
![]() Gratulacje dla Tikki Lena mi to tak wiesz...pachnie podejrzenie to Twoje samopoczucie Ada trzymaj się jakoś ![]() Nowaken tik tak tik tak, odliczanie czas zacząć ![]() Mravka uwielbiam te Twoje posty o Malym, o jego jojczeniu ( no nie wiem czemu, ale smieszne to slowo jest nie?) itd. Aguśka Fajnie,że Filip juz się pogodził z sytuację i że masz pomoc. Moja Mama teraz siedzi na działce prawie całe dnie, no ale w sumie to dzieci już swoje odchowala , na szczęście wynosi nas ze mną na spacer to i tak mi dużo ułatwia.Potem jakoś targam się sama na to 3 piętro , nie jest najgorzej.Wożę Ninę w gondoli jak nie chcę łazić , siedzi na przodzie dumna jak paw .Muszę szybko kupić podstawkę, bo Kajuni girki rosną i za chwilę takie wożenie nie będzie możliwe.Dzisiaj 3, 5 godziny na powietrzu, fajnie tak na słoneczku pobyć ![]() Normalnie tego się nie spodziewałam, ale już trzecią nockę mam wspaniałą, Kaja zasnęła o 21 i obudziła się na picie o 3.30, potem 7, piękna sprawa .Zobaczymy czy to chwilowe czy na stałe.Jutro szczepienie na 9, musze się zaopatrzyć w czopki jakieś przeciwgorączkowe ,żeby w nocy nie latać po aptekach.
|
|
|
|
#5009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę co do Wagi! Mi po porodzie zostało 7kg... i przez m-c straciłam tylko kilogram waga praktycznie stoi mi w miejscu! ![]() U nas jest ze spaniem bardzo podobnie już się chyba przyzwyczaiłam...ale moja noc zaczyna się o 20-21 a dzień rozpoczynam zwykle ok 5:00 rano bo wtedy synek się budzi i śpi po godzince a o 7:00 to już jestem całkiem na nogach![]() dziewczyny jak Wy przewijacie maluszki w nocy? za każdym razem? przed cy po karmieniu?
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-04-11 o 20:01 |
|
|
|
|
#5010 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, że wątek do zamknięcia ale póki otwarty to piszę tu
![]() Prosze się nie śmiać z mojej łysiny, bo ma rodzicielka załamana była - dziewczynka, półtora roku i łysa Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba napisać do moderatora No to zmykam na drugi wątek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

a jeszcze w tak miłym towarzystwie

stąd moje pytania... Je 8 razy dziennie po około 15 min z obu piersi, więc laktacja tak mi się dostosowała, że piersi są miękkie i nie wiem czy pokarmu jest wystarczająco.