|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Konto zakładasz bodajże po 2 tyg dostajesz listem kod aktywujący.Aktywujesz i możesz działać.Nic sie nie płaci,tylko za wystawienie jakiegos przedmiotu na sprzedaż.Komentarze wystawiasz ty jak i sprzedający.Np po zakupieniu pampersów jak juz ci przyjdą w okienku moje komentarze wystawiasz pozytywny,neutralny lub negatywny komentarz.Wszystko jest proste w obsłudze itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() aaa to szkoda, bo mnie póki co pomaga i to jak ręką odjął Cytat:
![]() Głodnemu chleb na myśli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak kupię więcej rzeczy u jednego sprzedawcy to mam wystawić ogólny komentarz sprzedawcy czy każdej rzeczy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem ale jak zamawiałam paczkę u rp to chciałam wystawić jakiś ogólny komentarz ale nie znalazłam sposobu więc wystawiłam komentarz do każdej transakcji, zaznaczyłam wszystkie przedmioty, które kupiłam i dałam do wszystkiego taki sam komentarz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Zadomowienie
|
Dasti, ja własnie też chcę małego zapisać do tej lekarki, co szwagierka, która jest za nieodciąganiem, więc do jej poleceń się będę stosować, bo u mnie w mieście akurat ona ma najlepsze opinie.
Ale myślę, ze co lekarz, to inne opinie. W ogóle ta lekarka podobno powiedziała im, że tamta wcześniejsza ma stare metody i się w ogóle nie dokształca. rinco każdej rzeczy się wystawia komentarz, ale jak potem, po zakupie wejdziesz sobie w KOMENTARZE to Ci wyskoczą te aukcje,którym powinnaś wystawić. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- W ogóle pewnie wszystkie wiecie, ale przychodnię dla dziecka każą podać już w szpitalu. Warto sobie wcześniej zdecydować, bo własnie szwagierka nie była na to pytanie przygotowana i dlatego podała swoją przychodnię, w której była tylko jedna pediatra...no ale na szczęście sobie zaraz zmieniła, bo ich krytykowała za wszystko. Zresztą kiedyś Wam pisałam, że zezwała ich, ze w pajacyka dziecko ubrali na wizytę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2768 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() SzmaragdowyKotku,za chwile nie będę miałą po co sie odzywać, przyznaj się żeś położna! ![]() Cytat:
Ja mogę powiedzieć jak się kąpieli uczyłam. nalewamy wody do wanienki, kładziemy na dno pieluszkę tetrową, malucha delikatnie wkładamy do wanienki trzymając lewą ręką pod pleckami za lewą rączkę,a prawą podtrzymujemy bioderka,pupcie. o tak: http://www.poradnik-dla-mam.info/wp-...cription_L.jpg potem ta rękę pod pupcią puszczamy i nia myjemy malucha ![]() Kolejność: buzia i główka - w tym oczki od zew do wew. potem szyjka,dokładnie fałdki wszystkie, rączki od dłoni do paszek, potem brzucho, pupcia, cytryna/siusiak ![]() ![]() aha i my kąpiemy tak,że jak dziecko jest w wodzie,to wtedy sobie z dozownika bierzemy płyn do kąpieli,czy sięgamy po mydełko. po kapieli siup na recznik,owijamy,i czysty bobas! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy słyszałyście o czymś takim jak przepuklina u noworodka? moja koleżanka niedawno urodzilła i jej mała to ma... troszkę się przestraszyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Rozeznanie
|
oooo znalazłam dość fajnie ten problem wyjaśniony - zapraszam do czytania
![]() Gdy maluszek płacze, napina ciałko lub gdy ma gazy, wokół pępka albo w pachwinie może pojawiać się dziwne wybrzuszenie, wyglądające jak spory guz. Może to być oznaka przepukliny – pępkowej lub pachwinowej. Choć nazwa brzmi groźnie i kojarzy się z poważnym schorzeniem, występującym u mężczyzn, przepuklina niemowlęca rzadko bywa niebezpieczna dla maluszka, ale wymaga obserwacji i kontroli pediatry. Jest to też przypadłość dość powszechna, zwłaszcza u wcześniaków. Przepuklina pępkowa W czasie życia płodowego jama brzuszna nie jest od wewnątrz szczelnie zamknięta. W otrzewnej, błonie wyścielającej brzuszek, znajduje się otwór, przez który naczynia krwionośne łączą się z pępowiną. Czasem otwór ten nie zamyka się do końca podczas porodu. Dlatego gdy wzrasta ciśnienie w jamie brzusznej – gdy maleństwo płacze, napina się, ma gazy lub problemy z wypróżnieniem – fragment jelita wciska się w ten niezasklepiony otwór w otrzewnej, co objawia się powstaniem wybrzuszenia wokół pępka. Jego rozmiar jest bardzo różny. Czasem ma wielkość koniuszka palca, czasem jest większe – nawet do kilku centymetrów średnicy. Przepuklina pępkowa nie jest groźna. Otrzewna stopniowo sama się zasklepia. Mniejsze otwory zarastają zazwyczaj w ciągu kilku miesięcy. Jeśli wybrzuszenie jest bardzo duże lub otwór nie zarasta sam, zleca się zabieg chirurgiczny – ale można go przeprowadzić dopiero, gdy smyk skończy pierwszy roczek. Przepuklina pachwinowa Jelito cienkie zachowuje się w brzuszku małego człowieka naprawdę niesfornie. Może się zdarzyć, że jego fragment wysunie się z jamy brzusznej i zawędruje do pachwiny. Przypadki takie częściej dotyczą chłopców, u których jelito może nawet dostać się do worka mosznowego (przepuklina mosznowa). Wówczas powiększa się on do nienaturalnych rozmiarów. Podobnie jak w przypadku przepukliny pępkowej, także wtedy, gdy fragment jelita przedostanie się do pachwiny, widoczne są w jej okolicy wybrzuszenia. Najczęściej występują one tylko z jednej strony ciała. Przepuklina pachwinowa może stanowić poważne zagrożenie dla maluszka, jeśli jelito zostanie w niej uwięzione. Wówczas zablokowany jest odpływ krwi oraz procesy trawienne, może także rozwinąć się martwica. Jeśli podejrzewasz, że maleństwo ma przepuklinę pachwinową, koniecznie powiedz o tym lekarzowi. On oceni, kiedy smyk powinien przejść zabieg operacyjny (ten rodzaj przepukliny w większości przypadków wymaga ingerencji chirurgicznej), pokaże ci także, w jaki sposób bezpiecznie odprowadzać wybrzuszone jelito z powrotem do jamy brzusznej. Zabieg usunięcia przepukliny jest prosty, maluszek już następnego dnia po nim może wrócić do domu. Wykonuje się go zazwyczaj około 6. miesiąca życia dziecka. Jeśli fragment jelita zakleszczył się w otworze przepuklinowym, należy jak najszybciej wezwać lekarza lub jechać z maleństwem do szpitala. Objawami uwięzgniętej przepukliny są: wymioty, ostry ból, zatrzymanie gazów, zaparcia, zaczerwienienie skóry wokół przepukliny. Maluszek jest bardzo niespokojny, płacze i krzyczy, a dotknięcie chorego miejsca sprawia mu duży ból. Jeśli zauważysz któreś z powyższych objawów u niemowlęcia, natychmiast jedź z nim do szpitala dziecięcego. Zanim smykowi zostanie udzielona pomoc chirurgiczna, możesz mu pomóc, unosząc lekko jego pupę i wsuwając pod nią coś zimnego – być może jelito lekko się wówczas cofnie. Lepiej też nie dawaj szkrabowi wówczas piersi ani butelki (choć to by go pewnie uspokoiło), bo podczas zabiegu chirurgicznego dziecko powinno mieć pusty przewód pokarmowy. Możesz podać natomiast smoczek. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- jak zwykle dzięki za odpowiedz miss ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Wtajemniczenie
|
Jak ja zakładałam konto to niestety musiałam czekać te dwa tyg żeby móc kupować.Ja wystawiałam komentarz do każdej kupionej rzeczy,niestety nie umiałam znalezć żeby wystawić jeden komentarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście dane konta allegro muszą być takie same jak osoby posiadającej konto bankowe ![]() o tu masz opisane http://alegro.adspark.pl/alegro-aktywacja-konta/ Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-04-11 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Wtajemniczenie
|
właśnie wróciłam od lekarza. wszystko ok, mały ładnie ułożony, przepływy idealne. Zaczął się 38tc, więc teoretycznie może być różnie, ale raczej za szybko nie urodzę, szyjka twarda i zamknięta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem tyle, że odeszły jej wody płodowe ale poród nie następował i jej cc zrobili... no i biedny maluszek zaraz po porodzie zapalenie płuc złapał, mam nadzieję że wszystko będzie oki i szybciutko wyjdzie do domu...
![]() |
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witaj w klubie, też mam twardą i zamkniętą ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Wtajemniczenie
|
Missmalezji napisz proszę, czy kosmetyki które muszę zabrać do szpitala dla bobasa, potem zostaną mi zwrócone?? Wiem, że pewnie co szpital to inaczej ale jak jest np u Was?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam Wam opisać moją wizytę u lekarza
![]() Wszytko w porządku szyjka zamknięta, co do bóli to lekarz powiedział ze teraz tak będzie częściej.... Posiew moczu wyszedł ujemny, ale bakterie i tak mam dalej.... Więc widocznie taki mój urok. Hemoglobina 12,6, więc żelaza nie biorę. Pytała o skierowani na posiew z pochwy nie dostałam na niego skierowania.... Pójdę zrobić prywatnie. W ogóle dzisiaj mój lekarz jakiś taki dziwny był co zadałam pytanie to mnie zbywał... USG nie było. za tydzień lub dwa pójdę do innego lekarza na USG żeby zerknąć na mała ![]() Do południa czułam się dobrze, ale teraz pod wieczór fatalnie, chyba przyjedzie zmiana pogody, a na dodatek zaczął wiać u nas wiatr którego nie było rano i głowa mi chyba odpadanie zaraz.... Następną wizytę mam za 3 tyg, która akurat wypada w week majowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23230057
![]() |
#2782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 |
Rozeznanie
|
gratki za wizyty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli każą wziąć to napewno zwrócą. a nie wiesz jak tam wygląda kąpiel? czy wanienki są na każdej sali? bo jeśli tak,to poporstu przyjdzie położna wieczorem, i wykąpie na sali i wtedy dasz jej te kosmetyki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehe, no mi też się tak skojarzyło ![]() Cytat:
No w sumie się nie dziwię... Tak sobie tylko pomyślałam, że może mi pozwolą chociaż na boku leżeć, albo na czworaka na tym łóżku... najpierw nam kazali leżeć i się oszczędzać, bo szyjka się skraca, a teraz że twarda i zamknięta i możemy przenosić ![]() Oj tam, generalnie będzie co ma być ![]() Jak powiedział mój K.,trzeba zaufać naturze i wierzyć, że urodzi się wtedy, kiedy będzie na to najlepszy moment ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
spox
![]() ![]() ![]()
#2789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje wszystkim mamuśkom udanych wizyt ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-04-11 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.