Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 19:54   #2791
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
a Wy sie smarujecie jakimiś maściami na roztepy? bo podobno najlepiej zaczac sie smarowac od 2miesiaca... co o tym myslicie?
Jeszcze się nie smaruję niczym, ale planuję zacząć w najbliższym czasie
Albo oliwką dla dzieci, albo jakimś spcjalnym balsamem przeciw rozstępom

Też już się zbieram, głowa mi pęka.
Dobre nocy
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:56   #2792
happy_eve
Wtajemniczenie

Ja od wczoraj smaruję się oliwką dla dzieci
Stary 2012-04-11, 19:59   #2793
Dojotka1987
Zakorzenienie

i smarujecie brzuch i piersi? czy cos jeszcze?
Stary 2012-04-11, 20:13   #2794
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Ja się niczym nie smaruję, ale pewnie za jakiś czas zacznę.

Jezu, ale mi głowa pęka. Od kilku dni mam straszne bóle głowy, nic mi się nie chce, do tego jeszcze zawroty głowy i............... aaah myślałam, że im bliżej końca I trymestru, tym będzie lepiej, a ja się czuję coraz bardziej.... dziwnie.
Energii wcale mi nie przybywa, a wręcz ubywa.

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 20:20   #2795
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja brzuch, piersi i uda trochę

Idę i ja spać, jutro usg Dobranoc!
Stary 2012-04-11, 20:27   #2796
weronika23
Zakorzenienie

hej dziewczynki padam poprostu nadrobilam ale oczywiscie nie wiem co pisac
poni mnie tez czesto glowa boli niemilosiernie ale zwalam na ciagle nie wyspania bo mije dziecko naprawde ma kiepskie noce ostatnio ehhhhh ale sie zahartuje na nastepne

my caly dzien poza domem bylysmy pozegnac sie z dziadziem co prawda za 4 tygodnie przyleci ale jakos zawsze taaak smutno, nawet odwiozlyzmy go na busa a jutro caly dzien w stresie i czekanie na telefon czy dolecial bo ma az 4 przesiadki i 16 godzin samego lotu

co do smarowania to my tez jeszcze niczym
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 20:55   #2797
MoOoNiA
Raczkowanie

Hej Kobietki
Nie wiem jak was dogonić
Wczoraj znowu byłam na wizycie ( przyznaję się po L4) mam bardzo niskie ciśnienie i silne zawroty głowy a w związku z tym iż 8 godzin spędzam za kierownicą zrobiło to się niebezpieczne, dlateog po uzgodnieniu z kierownikiem i lekarzem mam zwolnioenie na 2 tygodnie. ( mój kieronik mi gratulował co jest dziwne, bo on wredny człowiek i tylko targety się dla niego liczą nie ludzie, a tym razem miałam wrażenie, że nie udaje tylko się na prawdę cieszy)
Więc dziś był pierwszy dzień wolnego siedzenia z moja prawie już 3 latka i jestem bardziej zmęczona niż po najbardziej pracowitym dniu w pracy ciekawe jak to będzie z 2 maluchów.

madzius90 Ja tez brałam ślub w ciąży 3 lata temu. miałam sukienkę princesske - myslałam że bedzie widać brzuch ale nie. Byłam w 24 tygodniu wiec dalekj niz Ty. A z przygotowaniami to ruszyliście pełną para

Dojotka1987
Ja się jeszcze nie smaruje ( dopiero 6 tydzień) ale polecam do samego porodu!! ja skonczylam sie samorowac kilka dni przd i dopiero wtedy mi rozstepy wyszly. I to dosyc duze - moja córcia zawsze sie pyta "kto ci tak brzuszek podarł"

Wszystkim gratuluję slubów, serduszek, usg, wizyt, badań itd.

Czy wy też macie brzuchy mąż się ze mnie śmieje że ja to ja w połowie poprzedniej ciąży wyglądam ( obecnie 6 tydzień!!) i nie że wieczorem tylko cały dzień... aż się boję jak ja będe wygladać kuleczka:P

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 21:20   #2798
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

madzius 90 -fajnei ze juz macie date!!!i suknie boze jak szybko wszytsko..my to narazie mamy wybranych swiadkow, zaaltwione odpisy aktow urodzenia i na tym koniec
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 21:33   #2799
meiadeleite
Raczkowanie

Ojeeeeej, ile do nadrobienia...
WItam poświątecznie Dziś spałam 9 godzin, tylko dlatego jestem jeszcze przytomna o tej porze, hehe.
Przed śniadaniem wielkanocnym powiedzielismy rodzince. Szał ciał i uprzęży
Dosłownie wszyscy dostali jakiegoś wściku, ucieszyli sie straaaaaaasznie Z mojej strony jeszcze brat spodziewa sie dziecka (urodzi sie miesiąc przed naszym), więc dla mojej mamy będzie to drugi wnuk, ale dla mamy męża pierwszy, jedyny, wyczekany i wogóle och i ach. Natychmiast powiedziała, że kupuje wózek Szwagierka z mężem juz ubranek szukaja i wszystkich sprzętów, normalnie oszlaec można. I tylko ja wszystkich stopuję, bo przeciez nawet jeszcze I trymestr nie minał! Heh, ale nie powiem, wielka radość i cudowne święta, od rana do wieczora jeden temat

Dziś powiedziałam koleżankom w pracy, były piski, uściski i gratulacje Szefa nie ma w tym tygodniu, więc jemu powiem w przyszłym.

No nic, chciałam tylko zdac relację ze świąt.
O, a przed chwila kupiłam taki płaszczyk http://www.bella-mamma.pl/pl/p/Mama-...-kapturem/1182
Mam nadzieję, że sie sprawdzi w trakcie całej ciaży. Sklep ma fajne ciuszki, troche drogie, no ale na płaszczyk akurat trafiła się spora promocja, więc sie ciesze, bo nie mam nic wiosennego i pociskam w zimowej kurtce po dzis dzień

Gratuluję wszystkim, które były na USG oraz witam nowe Mamusie

DOBRANOC!
Stary 2012-04-11, 21:48   #2800
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
WItam poświątecznie Dziś spałam 9 godzin, tylko dlatego jestem jeszcze przytomna o tej porze, hehe.
Dosłownie wszyscy dostali jakiegoś wściku, ucieszyli sie straaaaaaasznie Z mojej strony jeszcze brat spodziewa sie dziecka (urodzi sie miesiąc przed naszym), więc dla mojej mamy będzie to drugi wnuk, ale dla mamy męża pierwszy, jedyny, wyczekany i wogóle och i ach. Natychmiast powiedziała, że kupuje wózek Szwagierka z mężem juz ubranek szukaja i wszystkich sprzętów, normalnie oszlaec można. I tylko ja wszystkich stopuję, bo przeciez nawet jeszcze I trymestr nie minał! Heh, ale nie powiem, wielka radość i cudowne święta, od rana do wieczora jeden temat

Dziś powiedziałam koleżankom w pracy, były piski, uściski i gratulacje Szefa nie ma w tym tygodniu, więc jemu powiem w przyszłym.

No nic, chciałam tylko zdac relację ze świąt.
O, a przed chwila kupiłam taki płaszczyk http://www.bella-mamma.pl/pl/p/Mama-...-kapturem/1182
Mam nadzieję, że sie sprawdzi w trakcie całej ciaży. Sklep ma fajne ciuszki, troche drogie, no ale na płaszczyk akurat trafiła się spora promocja, więc sie ciesze, bo nie mam nic wiosennego i pociskam w zimowej kurtce po dzis dzień

Gratuluję wszystkim, które były na USG oraz witam nowe Mamusie

DOBRANOC!
super!fajna masz rodzinke)
ja wlasnie rozmawiam z tz na skypie ale tez niedlugo ide spac bo dzis sie neizle nalatalam i stresu troche ale najwazniejsze ze z dzidzią ok)

ja narazienniczym sie nei smaruje ale musze biust zaczac bo w ciagu tyg urosl z 75b do 80 c i bojer sie ze beda rozstepy

weszlamna tą stronke maja sliczne sukienki , fajne rzeczy tylko kurcze drogie troche

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-04-11 o 21:53
Stary 2012-04-12, 07:47   #2801
madzius90
Zakorzenienie

Pierwsza dziś jestem

Cytat:
Ja będę smarować brzuch, piersi, uda i pośladki

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Jezu, ale mi głowa pęka. Od kilku dni mam straszne bóle głowy, nic mi się nie chce, do tego jeszcze zawroty głowy i............... aaah myślałam, że im bliżej końca I trymestru, tym będzie lepiej, a ja się czuję coraz bardziej.... dziwnie.
Energii wcale mi nie przybywa, a wręcz ubywa.
Im bliżej końca I trymestru tym gorzej
Ale już niedługo zacznie się II trymestr i będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
Nie wiem jak was dogonić
Wczoraj znowu byłam na wizycie ( przyznaję się po L4) mam bardzo niskie ciśnienie i silne zawroty głowy a w związku z tym iż 8 godzin spędzam za kierownicą zrobiło to się niebezpieczne, dlateog po uzgodnieniu z kierownikiem i lekarzem mam zwolnioenie na 2 tygodnie. ( mój kieronik mi gratulował co jest dziwne, bo on wredny człowiek i tylko targety się dla niego liczą nie ludzie, a tym razem miałam wrażenie, że nie udaje tylko się na prawdę cieszy)
Kierownik jednak ma serce

Cytat:
madzius90 Ja tez brałam ślub w ciąży 3 lata temu. miałam sukienkę princesske - myslałam że bedzie widać brzuch ale nie. Byłam w 24 tygodniu wiec dalekj niz Ty. A z przygotowaniami to ruszyliście pełną para
No jak będziemy brać ślub to będę w 19 tyg
Nie wiem jaki brzuszek będę miała do tego czasu, ale nie będzie go widac zbyt mocno jeśli już.

No ruszylismy, bo nie ma na co czekać, przynajmniej jeśli chodzi o te ważniejsze rzeczy typu sala, kościół, orkiestra i fotograf

Cytat:
Czy wy też macie brzuchy mąż się ze mnie śmieje że ja to ja w połowie poprzedniej ciąży wyglądam ( obecnie 6 tydzień!!) i nie że wieczorem tylko cały dzień... aż się boję jak ja będe wygladać kuleczka:P
Ja do tej pory miałam głównie wieczorami (wzdęcia) ale teraz zauważyłam, że i jak się budzę to brzuszek jest troszkę bardziej odstający niż dotąd

A podobno w kolejnej ciąży brzuszek szybciej jest widać

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
madzius 90 -fajnei ze juz macie date!!!i suknie boze jak szybko wszytsko..my to narazie mamy wybranych swiadkow, zaaltwione odpisy aktow urodzenia i na tym koniec

Na spokojnie załatwicie i Wy wszystko.

My mamy wybranego świadka. Ze świadkową problem, bo dziewczyna, która miała byc pierwotnie prawdopodobnie wyjedzie w maju na praktyki do Holandii aż do końca lipca na 100% będzie wiedzieć dopiero na początku maja. Więc poprosiłam moją kumpelę, ale ma mi dać znać do końca tygodnia, bo też ma wyjazd

Cytat:
No to super, że tak rodzina zareagował

Cytat:
Fajny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 07:48   #2802
weronika23
Zakorzenienie

hej kobietki

normalnir 3 dzien wstaje z bolem glowy szooook, my juz po zakupach i spacerze teraz biore sie za obiadek i sprzatanie
MoOoNiA ja juz mam brzuszek przy gabi w 5 miesiacu taki mialam a teraz jest noi coooo zrobic w spodnie niby sie mieszcze ale mi juz ciasno ddzis ubaralam najciasniejsze i ledwo zapielam wiec sciaglam ale ja juz prawie 5 kg przytylam obiecywalam sobie ze teraz tyle nie przytyje ale widocznie tak musi byc mam nadzieje ze zrzuce tak jak po gabrysi wszytsko w ciagu 3 miesiecy

coooo do terminu too ja tez ide do gin i bedzie mierzyc dzidzie bo z @ wychodzi na 6 a usg ostatnie 14 chociaz bylam u jakiegos dziwnego lekarza wiec zobaczymy co powie moja

kurcze niech mi przejdzie glowwwwwwwwwwaaaaa bo oszaleje zaraz

aaa ja tez kupilam sobie plaszczyk uzywany i mam nadzieje ze wystarczy do konca bo teraz nosze 34 wiec powinien taak mysle przynajmniej aaaa i biust tez z b do c
http://allegro.pl/sliczny-plaszczyk-...252256390.html

Edytowane przez weronika23
Czas edycji: 2012-04-12 o 07:50
Stary 2012-04-12, 07:55   #2803
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kurcze niech mi przejdzie glowwwwwwwwwwaaaaa bo oszaleje zaraz

Wiem co czujesz, wczoraj mi głowa pękała pół dnia

Cytat:
aaa ja tez kupilam sobie plaszczyk uzywany i mam nadzieje ze wystarczy do konca bo teraz nosze 34 wiec powinien taak mysle przynajmniej aaaa i biust tez z b do c
http://allegro.pl/sliczny-plaszczyk-...252256390.html
Fajny Powinien długo posłużyć.
Stary 2012-04-12, 08:07   #2804
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!
Za 3 godziny usg

Cytat:

Super, że wszyscy tak fajnie zareagowali To jeszcze tylko szef Ci zostal

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Ja do tej pory miałam głównie wieczorami (wzdęcia) ale teraz zauważyłam, że i jak się budzę to brzuszek jest troszkę bardziej odstający niż dotąd
Ja tak samo Już trochę i z rana widać
Stary 2012-04-12, 08:19   #2805
syla2098
Raczkowanie

Wink Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Witam wszystkie mamuśki
ja też mam termin na listopad a dokładnie na 14 lis. Bardzo sie cieszymy z meżem bo staraliśmy się ponad pół roku. Wizyte u gin mam już za sobą i wszystko jest dobrze. Ja od czasu do czasu smaruje sie oliwka.

Nastepna wizyta w maju
syla2098 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 08:21   #2806
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syla2098 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki
ja też mam termin na listopad a dokładnie na 14 lis. Bardzo sie cieszymy z meżem bo staraliśmy się ponad pół roku. Wizyte u gin mam już za sobą i wszystko jest dobrze. Ja od czasu do czasu smaruje sie oliwka.
Hej!
Stary 2012-04-12, 08:26   #2807
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Cześć!
Za 3 godziny usg
Trzymam mocno

Cytat:
Ja tak samo Już trochę i z rana widać

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Witam wszystkie mamuśki

Nastepna wizyta w maju
Witaj
Stary 2012-04-12, 08:36   #2808
weronika23
Zakorzenienie

happy_eve kciukii zacisniete
syla2098 witaj

ja wlasnie sciaglam malej pampersa i bedziemy sie uczyc robic siku na nocnik juz ladnie robila a od 2 miesiecy obrazila sie na nocnika a do listopada musze ja nauczyc bo zbankrutyje na pieluchach
Stary 2012-04-12, 08:46   #2809
judkama
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i usg
I już zapomniałam co napisałyście.
Już płaszczyki ciążowe kupujecie, szybko. Ostatnio kupowałam na zimę i udało się mi w ciuchlandzie za kilka złotych znaleźć fajna kurteczkę ciążową. Ale to była zimówka, teraz się tez tam rozejrzę, bo szkoda mi kasy na nowe.
Ktoś ma problem z pęcherzem to polecam naturalny czysty sok z żurawiny z naturastyl, w poprzedniej ciąży ratował mnie nie raz, zresztą nie tylko z problemów z zapaleniem.
Smarować zacznę się kremem tak jak ostatnio od drugiego trymestru perfecta mama. Nie mam żadnych rozstępów po ciąży. Chociaż myślałam, że będę mieć bo po okresie dojrzewania mam ich trochę na udach.
Brzuszek mi leciutko wystaje, ale mi to chyba bardziej tłuszczowy niż ciążowy
My dziś już wróciliśmy od neurologa, w końcu wypisano małego z poradni. Nareszcie spokój z nimi jeszcze tylko kardiolog i okulista został. Mam nadzieje, że tez się uda już nie chodzić do nich.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 08:50   #2810
DeKajka
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Ale mam dzisiaj fajny humorek ..
Szukam mieszkanka .. Za 2 tyodnie przeprowadzamy się z TŻetem do kawalerki .. uwielbiam przeprowadzki ..

Wczoraj byłam na placu zabaw. Patrzyłam na biegające dzieci, ich mamy . Jej ! Wyobrażałam sobie że za niecały rok i ja będe miec taka kruszynkę .. i będe chodzić na plac zabaw . Niech ten czas szybciej leci !

Cytat:
normalnir 3 dzien wstaje z bolem glowy szooook,
Mnie też zaczęła boleć od paru dni .. myślałam że coś nie tak się dzieje ale wyczytałam że to normalne .. że to też hormony.. i że trzeba to przezyć ..

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Witam wszystkie mamuśki
Witamy w naszym skromnym gronie

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-04-12 o 08:53
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 08:51   #2811
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie sciaglam malej pampersa i bedziemy sie uczyc robic siku na nocnik juz ladnie robila a od 2 miesiecy obrazila sie na nocnika a do listopada musze ja nauczyc bo zbankrutyje na pieluchach
No pampersy są mega drogaśne

Siostra TŻ miała uczyć swojego synka korzystania z nocnika, jakoś w wakacje jak będzie już cieplej, ale w Święta stwierdziła, że chyba będą musieli przyspieszyć naukę, bo zbankrutuje na pampersach.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Smarować zacznę się kremem tak jak ostatnio od drugiego trymestru perfecta mama. Nie mam żadnych rozstępów po ciąży. Chociaż myślałam, że będę mieć bo po okresie dojrzewania mam ich trochę na udach.
Ja też mam troszkę rozstępów na boczkach i na udach- efekt drastycznego chudnięcia i tycia w liceum

Cytat:
My dziś już wróciliśmy od neurologa, w końcu wypisano małego z poradni. Nareszcie spokój z nimi jeszcze tylko kardiolog i okulista został. Mam nadzieje, że tez się uda już nie chodzić do nich.
A co się dzieje z synkiem?
Stary 2012-04-12, 08:52   #2812
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

trzymam kciuki za wizyte-happy eve
witam nowe mamusie

weronika płaszczyk sliczny i tani -fajny
ja narazie kupilam tylko te dwa staniki od wczoraj patrze za jakas sukienka slubna na allegro i mam metlik sama juz nie wiem bo wiadomo chce jak najtaniej i nawet mozna znalezc takie za 400 (ja chce do kolan taka rozszerzaną od pasa ), ale co z tego jak nie moj rozmiar albo nei szyja tak malych

w nocy dzisiaj spac nie moglam jakies koszmary mialam i mi niedobrze bylo ...wogolemmam faze ostatnio na lody i galaretki jadlabym to tonami a pozniej mi neidobrze no wcale nie dziwne skoro sie objem jak świnka

nic mi sie nie chce, tez mnie glowa boli co dzien praktycznie a najbardziej to piersi nie wiem czy to boli az do konca ciązy czy jak bo masakra. jedyny plus ze wiem ze rosna .
Stary 2012-04-12, 08:54   #2813
weronika23
Zakorzenienie

judkama a co twojemu maluszkowi jest jesli mozna wiedziec i ile ma bo ze zdjecia wydaje mi sie ze w podobnym wieku do mojej niuni

dekajka ja bym pzrezyla jakgbym mogla przy najmniej na chwiel sie polozyc a tu nie ma kiedy
Stary 2012-04-12, 08:58   #2814
Poni
Raczkowanie

Cytat:

Wiem co czujesz, wczoraj mi głowa pękała pół dnia
Ja też męczę się z okropnym bólem głowy. Trwa to już od kilku dni.

Cytat:
Cześć!
Za 3 godziny usg
Ale Ci fajnie, zobaczysz maluszka.
Będzie dobrze!

Cytat:
Witam wszystkie mamuśki
Witaj! Też mam termin na 14.11.
Jak się czujesz?

Cytat:
Im bliżej końca I trymestru tym gorzej
Na prawdę? A ja myślałam, że im bliżej II trymestru, tym lepiej..

Najważniejsze to ustalić termin, salę, orkiestrę. Resztę można robić później. My obdzwoniliśmy chyba z 20 zespołów zanim coś znaleźliśmy, bo wszyscy mieli terminy wolne dopiero na 2012 (a potrzebowaliśmy w 2011). Tak więc z zespołami bywa różnie.
Chcecie zespół czy DJ'a?
Idziecie na kurs przedmałżeński?

Za 2 godziny mam wizytę u dentysty. Gin kazała mi częściej kontrolować zęby, bo w ciąży się szybciej psują.
Dziś odbieram wyniki glukozy. Oby były OK...

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 09:06   #2815
judkama
Zakorzenienie

Tomuś jest wcześniakiem i urodził się w 35 tc wg OM, wg USG w 34 tc. Dostał na początku tylko 4 pkt Apgar bo urodził sie w zamartwicy, czyli był niedotleniony. Rozwija się troszkę wolniej niż rówieśnicy no i wymagał rehabilitacji. Teraz ma 13 miesięcy. Po prostu odeszły mi wody i czekali aż sama zacznę rodzić, widocznie za długo to dla niego trwało U okulisty mamy tylko już kontrolę bo ze wzrokiem odpukać wszystko w porządku, ale miał 2 dziurki w sercu i tylko jedna się zarosła, druga jest uparta i nadal tam jest. To też wpływało na to, że trudniej było mu się fizycznie rozwijać. Ale jest sukces bo zaczął się przesuwać przy kanapie na stojąco. Także na chodzenie ma czas jeszcze nawet do pół roku, ale mam nadzieję, że nastąpi to szybciej bo nosić go z brzuszkiem będzie mi ciężko

weronika23 powiedz mi jak udało Ci się małą namówić na siadanie na nocnik? Też bym chciała odpieluchować małego, ale on nawet sekundy nie usiedzi na nocniku bo zaczyna płakać. Nie chce go zniechęcić do tego i zmuszać na siłę. Ale dwójki maluchów w pieluchach to sobie nie wyobrażam. I tak teraz kupujemy dade z biedronki bo wychodzi taniej niz firmowe pampersy.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-04-12, 09:08   #2816
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Ci fajnie, zobaczysz maluszka.
Będzie dobrze!

Witaj! Też mam termin na 14.11.
Jak się czujesz?

Najważniejsze to ustalić termin, salę, orkiestrę. Resztę można robić później. My obdzwoniliśmy chyba z 20 zespołów zanim coś znaleźliśmy, bo wszyscy mieli terminy wolne dopiero na 2012 (a potrzebowaliśmy w 2011). Tak więc z zespołami bywa różnie.
Chcecie zespół czy DJ'a?

Za 2 godziny mam wizytę u dentysty. Gin kazała mi częściej kontrolować zęby, bo w ciąży się szybciej psują.
trzymam kciuki za wyniki
tez dostalam skierowanie na badania na glukoze, morfologie, mocz itp musze sie wybrac nie mam keidy
co do dja my akurat mamy kolege ktory sie zajmuje takimi rzeczami, prowadzi bar, ma karaoke wiec wynajmiemy go na pare godzin , moze jakies karaoke zorganizujemy, my akurat robimy skromnie , przyjecie nie wesele wiec zespolu nei potrzebujemy

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-04-12 o 09:11
Stary 2012-04-12, 09:12   #2817
weronika23
Zakorzenienie

czarnamadonna1982 loddyyyyy ja codziennnie jemm
judkama o jejku moja tez byla okrecona 2 razy pepowina i delikatnie na szczescie przyduszona ale strachu sie na jadlam miala 9 pkt ale nogdy tego nie zapomne jak nie plakala trzymam za tomusia zeby szybko wyzdrowial, moja panna zaczela szybko chodzic bo w 9 miesiacu a w 8 juz robila po 2 kroczki 10 skonczyla 18 miesiecy, u nas z nocnikiem bylo oki rano jak wstala dawalam ja i robila siku i kupke dawalam jej ksiazeczki zabawki ii siedziala a teraz masakra nie wola siadzie posiedzi i nic na razie lata godzine bez pieluchy 2 razy siedziala po 10 minut ale w nocniczku nic
Stary 2012-04-12, 09:15   #2818
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki za wyniki
tez dostalam skierowanie na badania na glukoze, morfologie, mocz itp musze sie wybrac nie mam keidy
co do dja my akurat mamy kolege ktory sie zajmuje takimi rzeczami, prowadzi bar, ma karaoke wiec wynajmiemy go na pare godzin , moze jakies karaoke zorganizujemy, my akurat robimy skromnie , przyjecie nie wesele wiec zespolu nei potrzebujemy
Teraz dopiero załapałam,tez bierzecie ślub Serdeczne gratulacje!!! Ale fajnie, naprawdę ciesze się.
To Ty będziesz sie przeprowadzać do Torunia?? Bo ja właśnie w nim mieszkam

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-04-12, 09:18   #2819
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
ja narazie kupilam tylko te dwa staniki od wczoraj patrze za jakas sukienka slubna na allegro i mam metlik sama juz nie wiem bo wiadomo chce jak najtaniej i nawet mozna znalezc takie za 400 (ja chce do kolan taka rozszerzaną od pasa ), ale co z tego jak nie moj rozmiar albo nei szyja tak malych
A chcesz kupić suknię czy wypożyczyć?

Cytat:
nic mi sie nie chce, tez mnie glowa boli co dzien praktycznie a najbardziej to piersi nie wiem czy to boli az do konca ciązy czy jak bo masakra. jedyny plus ze wiem ze rosna .
Mam nadzieję, że nie bola do końca Bo ja spać nie mogę przez to
Ale rosnąć mogą do końca

Cytat:
Współczuję
Ciekawe czy to tez objaw w ciąży, bo tyle dziwczyn męczy sie z bólami głowy

Cytat:
No ja gdzieś czytałam, że właśnie te ostatnie tygodnie I trymestru sa najgorsze, jeśli kobieta nie miała żadnych objawów to teraz moga się pojawić, a jeśli miała to mogą się nasilić

Cytat:
Chcecie zespół czy DJ'a?
Zespoły narazie mamy dwa do wyboru (no i jest trzeci w zapasie, ale nie mogę się dodzwonić).
Chcemy zespół, najlepiej dwu- trzy osobowy.
Na kurs przedmałżeński będziemy chodzić. Mieliśmy zacząć w tą niedzielę, ale ja mam szkołę, więc nie da rady chyba, to zaczniemy w przyszłą. No i w przyszłym tygodniu zaczniemy roznoszenie i rozsyłanie zaproszeń.
I nie wiem czy pisałam, ale jednak będziemy mieli weselicho zamiast przyjęcia

Cytat:
Trzymam za wyniki.

Cytat:
Tomuś jest wcześniakiem i urodził się w 35 tc wg OM, wg USG w 34 tc. Dostał na początku tylko 4 pkt Apgar bo urodził sie w zamartwicy, czyli był niedotleniony. Rozwija się troszkę wolniej niż rówieśnicy no i wymagał rehabilitacji. Teraz ma 13 miesięcy. Po prostu odeszły mi wody i czekali aż sama zacznę rodzić, widocznie za długo to dla niego trwało U okulisty mamy tylko już kontrolę bo ze wzrokiem odpukać wszystko w porządku, ale miał 2 dziurki w sercu i tylko jedna się zarosła, druga jest uparta i nadal tam jest. To też wpływało na to, że trudniej było mu się fizycznie rozwijać. Ale jest sukces bo zaczął się przesuwać przy kanapie na stojąco. Także na chodzenie ma czas jeszcze nawet do pół roku, ale mam nadzieję, że nastąpi to szybciej bo nosić go z brzuszkiem będzie mi ciężko
O kurcze Biedny ten Wasz synek, tyle musi przechodzić, a Wy razem z nim
Ale najważniejsze, że robi postępy Oby tak dalej.
Stary 2012-04-12, 09:20   #2820
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
czarnamadonna1982 loddyyyyy ja codziennnie jemm
judkama o jejku moja tez byla okrecona 2 razy pepowina i delikatnie na szczescie przyduszona ale strachu sie na jadlam miala 9 pkt ale nogdy tego nie zapomne jak nie plakala trzymam za tomusia zeby szybko wyzdrowial, moja panna zaczela szybko chodzic bo w 9 miesiacu a w 8 juz robila po 2 kroczki 10 skonczyla 18 miesiecy, u nas z nocnikiem bylo oki rano jak wstala dawalam ja i robila siku i kupke dawalam jej ksiazeczki zabawki ii siedziala a teraz masakra nie wola siadzie posiedzi i nic na razie lata godzine bez pieluchy 2 razy siedziala po 10 minut ale w nocniczku nic
Dzięki Jak na razie wszystko idzie ku dobremu. Ale nigdy się tego nie zapomni.
Mały nie chce usiedziec chocby na chwilę na tym nocniku i zonk. Nie wiem jak go przekonac, zabawki nie dzialaja, nie wiem na razie chyba odpuszce i sprobuje za miesiac moze.

synuś
córeczka
synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości