|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
501 | 71,57% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 28,43% |
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
Ale właśnie — dylemat lodówki tego w ogóle nie uwzględnia. Jeśli ktoś powie, że ratowałby noworodka, to znaczy tylko tyle, że noworodek jest dla niego ważniejszy niż wiele innych istnień, a nie że embriony są w ogóle nieważne. Na tej samej zasadzie, co dylemat lodówki to można zrobić dylemat ilościowy i zapytać danego człowieka, kogo by ratował, swoje jedno dziecko czy troje dzieci sąsiadów? W lwiej części przypadków odpowiedź byłaby „jedno moje dziecko”, bo własne dziecko jest zwykle ważniejsze od wielu cudzych. Ale czy to znaczy, że cudze są nieważne? I gdyby były tylko one, to by się ich nie ratowało? ![]()
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
kolejny watek o aborcji,ale ok,kolejny raz się wypowiem.
jestem ZA pełną dostępnością aborcji i nie tylko płatnej,ale także refundowanej. uwazam za skrajny egoizm utrzymywanie ciąż mnogich po zapłodnieniu IN VITRO.zamiast zmniejszyć ilość embrionów do jedego ,góra dwóch to ludzie narażają zdrowie i życie swoich przyszłych dzieci nosząc ciąże mnogie . zamiast kierowac się zasadą jakości zdrowia i życia dziecka ida na ilość. szkoda,że tylko niewinne dzieci na tym cierpią Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-04-11 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzeniona
|
Czy Ty naprawdę porównujesz alkoholika i narkomana z gwałcicielem, czy tylko mi się wydaje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Nie do końca. Bo tego nie sposób porównać. Odniosłam się pierwotnie do wypowiedzi osoby, która twierdziła, że patrząc na dziecko spłodzone poprzez gwałt nie byłaby w stanie go pokochać, czy myślałaby cały czas o jego ojcu. Zapytałam skąd o tym wie i oczywiście okazało się, że znajoma znajomej coś tam mówiła. Porównałam ze swoją sytuacją gdzie z autopsji wiem, że patrząc na dziecko faceta, który zniszczył wielką część życia można dostrzec w tym dziecku samo szczęście i największą radość. Nie wiem czy tu jest porównanie narkomana do gwałciciela, oboje nie powinni zostać nigdy ojcami, może w ten sposób można to porównać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- idąc z facetem do łóżka, nawet jeśli to alkoholik, to robisz to na własne życzenie, sam sex/akt/kochanie, jak to zwał tak to zwał nie był wymuszony, nie był cierpieniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Następny wątek i następna (pewnie) wojna, która i tak niczego nie rozwiąże. Ale po blisko dziesięciu latach wypisywania na forach pro choice i pro life, a nawet arcyświatłej stronie "Jestem katolikiem, jestem za życiem, przeciw in vitro" na facebooku, ten jeden post więcej...
![]() Aborcja dobrą rzeczą nie jest i być nie może, natomiast jej delegalizacja to czysta głupota i bestialstwo - zmuszanie kobiety do noszenia niechcianej ciąży. Tak, zmuszanie, bo argumenty o antykoncepcji (i tak znajdzie się przypadek na 100 gdzie zawiedzie, a ja chcę mieć komfort psychiczny, że w razie bycia tym jednym przypadkiem mogę w ciąży przestać być), moim ukochanym "przemęczaniu się" i donoszeniu oraz oddawaniu do adopcji nic nie znaczą wobec tego, że kobieta musi zmieniać swój tryb życia, zmienia się jej ciało, musi specjalnie o siebie dbać, pod koniec często się zwyczajnie męczy. "Urodź" też może powiedzieć tylko oszołom albo ktoś, kto nie miał tej przyjemności. Jasne, kilkanaście godzin pod opieką polskiej służby zdrowia i te parę skurczy, czasem pęknięcia ![]() Argumenty o życiu, odrębnej istocie ludzkiej... brzmią ładnie. I na tym to się, jeśli chodzi o mnie, kończy. Sorry, ale niczego nie będę poświęcać dla idei i zlepka komórek poniżej poziomu rośliny, tylko dlatego, że ma to jakiś potencjał. Co było a nie jest, nie pisze się w rejestr, a w tej sytuacji co może być, a nie jest, a po drodze jestem ja... ![]() Odnośnie osób, które sprzeciwiają się usuwaniu ciąży z gwałtu, proponuję mały hipotetyczny test. Urodzić córkę, wychować gdzieś tak do trzynastego roku życia, po czym razem z córcią dać się zgwałcić Armii Czerwonej, względnie RONie (polecam opisy Rzezi Ochoty; najsilniejsze sanitariuszki traciły przytomność koło 30. ruska z kolei ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-04-11 o 22:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Raczkowanie
|
po pierwsze:
Włamanie...splądrowanie.. .pochwycenie...rozczłonko wanie ciała...zmiażdżenie czaszki...Wygląda na zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem...Byłoby dożywocie. Byłoby, ale nie będzie. To nie jest zabójstwo - to jest aborcja. To nie jest okrutny mord na niewinnym, bezbronnym dziecku- to jest usunięcie ciąży... Krzyczał. Tak głośno ile siły w malutkich płuckach. Płakał. Długo. Aż do utraty tchu. Krztusił się spazmatycznie, czując ból targający małym, kruchym ciałkiem. Ale nikt tego nie słyszał, nie widział. To może jednak nie krzyczał? Najpierw malutki człowieczek próbował uciec. Starał się przylgnąć do maminego serca szukając schronienia. Przecież tam jest najbezpieczniej. Tam było najbezpieczniej. Nie wiedział, że to właśnie ona go tutaj przyprowadziła; ze to na jej życzenie te szczypce, ten człowiek, który je trzyma podda go straszliwym torturom i dokona egzekucji. Tak bardzo jej ufał. Tak bardzo, że tylko w niej szukał schronienia. Tak bardzo, że w swej dziecięcej niewinności wierzył, że to schronienie znajdzie. Nie znalazł. W końcu zimne, metalowe macki dostały go. Ich chłód wstrząsnął całym jego ciałem. Jeszcze próbował się odsunąć, ale już było za późno. Te szczypce nie miały ani jednego nerwu, a człowiek, który je trzymał chyba nie miał serca. Ale on miał. Niezliczona ilość jego nerwów była sparaliżowana bólem. Wszystkie mięśnie napięte. Serduszko uderzało tak szybko jakby chciało wyrwać się z klatki piersiowej. Za niedługo się wyrwie. Jeszcze tylko chwile. Chwila za pewne będąca dla niego wiekiem. Wieku takiego bólu i strachu nie było jeszcze w dziejach ludzkości. A w jego króciutkim życiu ten wiek właśnie nadszedł. Najpierw oderwano mu rączkę. Małe paluszki skurczyły się już na stole. Ale nikt nie zauważył. Lała się krew. Było ciemno. Głośno. I niesamowicie boleśnie. Ale jeszcze jest oddech. Dramatyczny. Mniej realny niż w tandetnych filmach. Druga rączka. Niesłyszalny krzyk. Krew. Usteczka wykrzywione w nieludzkim grymasie. Konwulsyjne drgawki. Teraz nóżka. Maleńka. Zbyt mała, żeby uciec. I druga. Gdzie by go zaniosły? Tułów. Niewielkich rozmiarów. Za duży. Należy odłączyć go od główki. Połamać kręgosłup. Pozwolić szpikowi wypłynąć. Teraz już tylko niektóre jego nerwy ożywają na chwilę, alby umrzeć na zawsze. Serce bije nie dając życia. Jeszcze tylko kilka uderzeń nim rozpędzona pompka zahamuje. Nie będzie reanimacji. I główka. Za duża. Za twarda. Trzeba z niej zrobić miazgę. Tak będzie wygodniej. Chrzęst. I już. Wypływa mózg. Bo on miał mózg. Cóż za niemiła niespodzianka. Teraz wysysane zostaną „resztki”. Te resztki to jego pokiereszowane ciałko i narządy. Odkurzyć. Jak po niezbyt udanej imprezie. Ostatnie porządki. Naprawdę ostatnie. Tylko Pan Bóg słyszał jego krzyk. Tylko Anioł Stróż delikatnie głaskał go po głowie. Cała reszta świata ze stoperami w uszach udawała, że nic o tym nie wie, że nic nie słyszała. Ktoś gotował obiad, ktoś robił zakupy, ktoś okradał jubilera... Dlaczego jego to spotkało? Za co? Przecież nie zrobił jeszcze nic złego. Nie dano mu szansy. Nie płakał głośno w środku nocy domagając się jedzenia, nie potargał nowych dżinsów, nie wylał barszczu na biały obrus, nie ściągał na klasówkach, nie kłócił się z mamą, nie podstawił nogi koledze, nie kradł, nie cudzołożył, nie zabijał... Wyrok zapadł. I został wykonany. On był niewinny. Zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem. Powinno być dożywocie. Powinno. Nie będzie. To nie jest zabójstwo- to jest aborcja. To nie jest mord na niewinnym, bezbronnym dziecku- to jest usunięcie ciąży. Swoje nienarodzone dzieci zabija ponad 50000000 kobiet rocznie. Popełnienie tej straszliwej zbrodni nie niesie za sobą żadnych konsekwencji prawnych. Przedstawiam statystyki i obraz. Mnożąc obraz przez statystyki otrzymujemy rzeczywistość. Rzeczywistość, w której my żyjemy. Tą samą, w której codziennie ponad 135 tysięcy okrutnie mordowanych, nienarodzonych dzieci krzyczy i płacze bezgłośnie. po drugie... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! boze... nie! nikt nie ma prawa nikomu odbierac zycia i nie wazne czy to narodzone dziecko, czy dorosla osoba czy plod!!!! i nie pisze tego nie znajac tematu, bo znam doskonale... jestem tutaj anonimowa to mozna napisac.... eh byl ktos kto mnie lal, mowil ze jak odejde to mnie zabije, ze wie gdzie mieszka moja rodzina... i robil "to" kiedy chcial mimo mojego sprzeciwu no i bum ciaza... fakt poronilam gdy mnie znowu zlal ale przez te pare tyg nawet przez mysl mi nie przeszlo by usunac dziecko!!!!! To dziecko tez ma prawo zyc, nie trzeba go wychowywac jezeli widzisz w nim gwalciciela, ale daj mu prawo do zycia, daj szanse na bycie moze kims dobrym i kochanym!! Inna sprawa moj partner jest dzieckiem z gwaltu, matka oddala do bo sobie nie poradzila z tym wszystkim, ale NIE usunela, dala mu szanse i za to jej dziekuje bo teraz mam wspanialego mezczyzne przy sobie, cudownego ojca naszego bąbla... dzieci z downem - znam siebie na tyle ze wiem ze chyba nie podolalabym psychicznie, na pewno nie ![]() Umiesz sie kochac to umiej ponosic tego konsekwencje, proste! Nie chcesz to oddaj, a nie baw sie w Katarzyne W. bo co to za roznica kiedy zabijasz dziecko???! uwierzcie ze sa pary ktore oddalyby wszystko zeby moc obdarzyc jakies malenstwo swoja troska i miloscia. aaah... jedynie moge sie zgodzic na aborcje w momencie gdy ciaza zagraza zyciu matki - chociaz niedawno kumpela podsumowala to jednym pytanie: czy kochajaca prawdziwa matka oddalaby zycie za swoje dziecko?... ja za mojego synka TAK!! wiec... ehh... ciezka sprawa, ciezki temat. Ale aborcji mowie nie... i dziwi mnie to cale bronie zwierzatek: ah nie zabijajcie ich ah ah... a nikt nie walczy o prawo do zycia dla plodu... to jest smieszne!!! No i przykre ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie idąc tym tokiem to nie rozumiem, dlaczego ludzie piszący o "bestialskich morderstwach" nie stoją pod klinikami weterynaryjnymi. Tam nie tylko usypia się nieuleczalnie chore zwierzęta. Tam też dokonuje się aborcji! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
ooo fuck!! ty serio??... no ze lol.
#1212 |
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze, że porównywać aborcję do zabijania zwierząt może tylko ktoś bez serca. Ludzie zabijają zwierzęta z czystego okrucieństwa, tylko i wyłącznie, zupełnie nie istnieje inna opcja. Robią im tak straszne rzeczy, że jest to niewyobrażalne, ale większość ludzi przeciwnych aborcji powie "przecież to tylko zwierzę". Nie wydaje mi się, żeby płód cierpiał bardziej. No i żeby aborcje były dokonywane ot tak, dla zabawy, przez okrutnych ludzi. Raczej z jakiegoś konkretnego powodu.
Płód raczej nie pomyśli sobie "o, wyskrobują mnie". Zwierzę odczuwa strach, niemoc, rozpacz ból. Wszystko widzi, czuje i słyszy. Trzeba być kompletnym ignorantem, żeby porównywać te dwie sprawy. Jak ktoś chce walczyć o życie, niech walczy o życie już narodzonych ludzi i zwierząt. ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Ale co serio? ![]() I to ja mogłabym napisać "lol" po Twojej krwawej historyjce. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Poza tym nie rozumiem, co złego jest w tym, że uważam, że zwierzęta zasługują na życie. Złe jest raczej, jeśli ktoś uważa inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Że niby co ma być ważniejsze? bardziej makabryczne czy straszne.. Ja do końca swoich dni będę broniła praw zwierząt i donosiła na ludzi którzy się nad nimi znęcają to co to niby ma znaczyć, że jestem za aborcją czy jak ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-04-12 o 02:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety wiele jest półmózgów,którzy twierdzą, że płód to przecież tylko ,,takie coś" wewnątrz i jak nie pasi to można to wyskrobać.Terminu ,,półmózg" użyłam z pełnym rozmysłem,żeby nie użyć gorszego ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pisałam już wcześniej, że jestem za aborcją w tych przypadkach, gdzie polskie prawo pozwala, nei ejstem za tym, żeby aborcja była środkiem anty, ale jak już się komuś zdarzy, to neich chociaż ma wybór ![]() myślisz, że na takie chore(mam na myśli różne choroby) dziecko ludzie czekają z utęsknieniem? ![]() Edytowane przez passion80 Czas edycji: 2012-04-12 o 08:45 Powód: doczytałam;) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
ma zielone pojęcie
|
Zgadzam się
![]()
#1217 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() Szlag mnie trafia gdy czytam takie farmazony. Zero pojęcia o rozwoju płodu i -100 pojęcia o aborcji. Ale fajnie wyglądają takie historyjki, omg, zło, okrucieństwo, zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem. Szczególnie farmakologiczna.
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie aborcja ujdzie ewentualnie w tych przypadkach na jakie panstwo pozwala innym stanowczenie NIE. nie ma tak ze jest "ups" a pozniej aborcja - to jest zenujace i bestiaslkie. Cytat:
ciekawe co by sie stalo gdyby sie okazalo ze mozna przeprowadzac aborcje u suk??? - tacy obroncy zwierzateczek by ruszyli i trzaskali tekstami ze plod zwierzecia tez ma prawo do zycia - ze na da!!!! uwazam ze kazdy kto robi aborcje bo stal sie upsik wczesniej sam powinien byc tak potraktowany jak to dziecko. koniec kropka ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Czwarty tydzień życia płodowego to tydzień serca i mózgu. Zaczyna się kształtować centralny układ nerwowy – mózg i rdzeń kręgowy, a w mózgu tworzą się trzy podstawowe części: przodomózgowie, śródmózgowie i tyłomózgowie. Ok. 22. dnia maleńkie serce – na razie mające postać rurki wygiętej w kształcie litery S – zaczyna wykonywać swoje pierwsze chaotyczne skurcze. Około 28. dnia od zapłodnienia zarodek ma 4–5 mm długości, a kształtem przypomina krewetkę – z głową, wygiętym tułowiem i... ogonkiem. Na głowie wyraźnie widać ciemną plamkę – to oko. Tworzy się nerw wzrokowy i soczewki oczu. Przez przezroczyste ciało można zobaczyć serce i nitki krwiobiegu, w którym zaczyna krążyć krew. Istnieją też wczesne zawiązki wątroby, trzustki, nerek i płuc. 3 miesiac ciazy 8-12tc: Wraz z końcem pierwszego trymestru ciąży narządy płodu są już ukształtowane. Płód umie już wykonywać wiele ruchów, a nawet – choć nie ma jeszcze uszu – słyszy już pierwsze dźwięki! Chrząstka, z której zbudowany był dotąd kościec dziecka, stopniowo zmienia się w kość, co sprawia, że szkielet staje się twardszy i mocniejszy. Rozwijają się również mięśnie i połączenia nerwowe. Dzięki temu 12-tygodniowy maluszek wykonuje już wiele ruchów i naprawdę sporo potrafi. Może poruszać rękami i nóżkami (nieco słabiej), zginać i prostować palce dłoni, ziewać, ssać swój kciuk, a nawet połykać płyn owodniowy! i tak dalej i tak dalej... to jest tylko pierwszy trymetr czyli w tym momencie n ajczesciej dokonywane sa aborcje miedzy 7 a 12tc. widzialas kiedys na usg 10tygodniowy plod??? ja z partenerem tak, dziecko szalalo, ssalo kciuka a nawet strzelil grymaz na wzor usmiechu. mam filmik ten do teraz.... to jest mega przykre ze ludzie potrafia na poczatku nie myslec o konsekwencjach seksu a pozniej usuwac je jak smiecia...
![]() |
#1219 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a aborcję przeprowadza się farmakologicznie, wywołując poronienie, a nie rozrywając dziecko na kawałki odkurzaczem, więc takie historyjki o cierpiącym płodzie są w ogóle bezcelowe. to o czym piszesz to łyżeczkowanie macicy, które wykonuje się w wielu uzasadnionych medycznie przypadkach, np. niepełnego poronienia. polecam trochę doczytać na te tematy a dopiero potem emocjonować się na forum ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
ma zielone pojęcie
|
A to już chyba zależy gdzie. Farmakologiczną można tylko do 8. czy 9. tygodnia ciąży, a są kraje, w których i w 9. miesiącu ciąży można usunąć dziecko.
#1221 | ||||||||||
jestę wieszczę
|
justi2511 zawsze staram się podchodzić ze zrozumieniem do cudzych poglądów i postaw, dlatego po kilku wersach pięknej łzawej historyjki o krzyczącym płodzie, nie czytałam już dalej. Chciałam po prostu być obiektywna, a takie banialuki mi przeszkadzają. Podobnie jak te wszystkie wierszyki "jestem wyskrobanym dzieckiem, mamusia mnie zabiła".
Gdyby mama Twojego partnera go usunęła, nie byłoby cudownego człowieka. Chybiony argument, bo nie każde dziecko z gwałtu jest dobrym człowiekiem. Zagwarantujesz, że moje by było? Powiem tak, moje by się nie urodziło. Pamiętasz może sprawę nastolatki, której nie pozwolono usunąć ciąży z gwałtu? Pogrzeb miała bardzo ładny. Zabiła się. Zrobiłabym to samo. Poza tym nie mogę się oprzeć wrażeniu, że masz jakiś syndrom ofiary. Koleś Cię bił, wykorzystywał seksualnie, a Ty to znosiłaś? Mam Cię za to podziwiać? Ja Ci współczuję. To wszystko tak pięknie wygląda. "Ja urodziłam" "Ja bym nie usunęła" "Każdy ma prawo żyć". Super, ekstra. TY, nie ja. Co to ma niby świadczyć? O czym? O tym, że coś się da, tylko ktoś nie chce? Fajnie, ja umiem się obyć bez mięsa. Ty nie? Możesz, tylko Ci się nie chce. Łzawa historia, fajne chwytliwe frazesy. Jeszcze podaj mi dokładnie liczbę adoptowanych przez Ciebie dzieci, kwotę, jaką wpłaciłaś na domy samotnej matki i domy dziecka, liczbę dzieci z gwałtu i z wadami rozwojowymi, które urodziłaś, to już całkiem mnie przekonasz. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak, bronię zwierząt, bo mój pies ma bardziej rozwinięty mózg od płodu.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym- piszesz bardzo chaotycznie, wiem, że pewnie tak bardzo poruszył Cię ten temat, ale styl wypowiedzi prezentowany przez Ciebie dodatkowo mnie utwierdza w przekonaniu, że wśród osób pro-life, anty ana ciężko o ludzi stabilnych psychicznie i emocjonalnie, potrafiących sensownie przedstawić swoje argumenty bez powoływania się na jakieś drastyczne opisy rozrywania płodu. Ja jestem za aborcją, co nie oznacza, że uważam, że każda kobieta ma lecieć do lekarza się wyskrobać - ma to być jej decyzja i tyle. I tak jak któraś będzie chciała to taki zabieg przeprowadzi za granicą, problem stanowią kobiety, których na ten zabieg nie stać- one często rodzą z racji tego, że aborcja ze względu na zły stan finansowy rodziny itd. jest w Polsce zakazana. A potem zdziwienie w społeczeństwie, że dzieci na śmietnikach lądują albo topione są w rzekach. Nie mówiąc już o rozrastającej się patologii i "produkcji" dzieci, które wychodzą z domu rodzinnego nie wiedząc na dobrą sprawę jak to jest mieć mamę i co to jest miłość. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
nie wierzę w to,co czytam ,znów jakeś dziwne porównania-aborcja u suk i u kobiet WTF??No ludzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha, a co do nazewnictwa, to dla Ciebie to dziecko, a dla kogo innego to np. miesięczny płód. Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2012-04-12 o 11:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Pewnych rzeczy nie mogę i nie chcę zrozumieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
jestę wieszczę
|
To już trudno, jakoś to przeżyję
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() Jesz mięso? A widziałaś kiedyś te słodkie malutkie kurczaczki? itp. Szperam, szperam i wyczytałam tyle - większość naukowców jest zgodnych, że płód nie może odczuwać bólu przed 3 trymestrem. Ja jestem za aborcją na życzenie w pierwszym trymestrze. (później w wyjątkowych przypadkach, tych objętych aktualnie prawnie, w 3cim tylko w razie zagrożenia życia matki). To wystarczająco dużo czasu, a poza emocjonalną gadką o uśmiechających się płodach - mamy pewność że nie odczuwa on ŻADNEGO bólu. Cytat:
Spoko, a co jeśli to ciąża by Cię zabiła i dziecko by umarło razem z Tobą? To dopiero akt miłosierdzia ![]() o osieroceniu innych dzieci nie wspomnę. Heroiczne czyny są tylko w książkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.