Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2051 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 20:31   #61501
ewcia1807
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
a ten macerat jak sporządzić?
Można kupić na zrobsobiekrem albo mazidla.com bądź zalać olejem dość mocno rozdrobnioną marchew, trzymać z tydzień-dwa i 2 razy dziennie potrząsać

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 20:45   #61502
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Z zatkanym nosem czy dajesz radę normalnie?
Normalnie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
[COLOR=DimGray]Nie wiem, jaką je Chatul, ja mam tą: http://www.doz .pl/apteka/p12861-Spirulina_kapsulki_60_szt - pierwszą kapsułkę ,,rozebrałam", żeby zobaczyć, co jest w środku - w środku jest identyczny proszek, jak ten z ZSK Mnie akurat zapach nie razi, ale zjedzenie takiego drobno pomielonego pylącego proszku jest trudne, więc kapsułka ułatwia przyjmowanie (ale ma średni sklad - żelatyna). Może domieszać do czegoś sam proszek?
Tego proszku się nie je samego Ja posypuję algami makaron z sosem itd. Wtedy nie ma problemów ze zjedzeniem

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ja też jem i różne inne dostępne w sklepach algi I kocham zjadać arkusze do sushi.
Mam to samo

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
I jak smakuje?
Mnie smakuje, choć ma dziwny smak. Za to mój TŻ uważa, że spirulina pachnie neutralnie i nie ma smaku

Cytat:
Jeszcze mysle zasuplementowac cos, glownie mnie ciagnie teraz do omega 3.
Olej lniany
Stary 2012-04-11, 20:51   #61503
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
W międzyczasie robię co dwa tygodnie tzw. glossa (wciepuję łyżkę henny do lekkiej odżywki bez protein i trzymam przez godzinę pod czepkiem i turbanem) - pokrywa odrosty. Włosy są lśniące, kolor nie blaknie i wygląda bardzo naturalnie (wielu ludzi pyta, czy mam taki naturalnie).
Hmm, a nie rozrabiasz wcześniej henny? wsypujesz tak po prostu do odżywki? No i jaką odżywkę do tego używasz?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 21:22   #61504
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WeWlasnejOsobie Pokaż wiadomość
no ja też mam zamiar zrobić hennę a dokładnie to co mi tutaj polecono Venita Henna kolor który wybrałam wstępnie to tycjan :P
To też Ci się może szybko wypłukać (Venita to chemia z dodatkiem henny).
Poczytaj sobie o naturalnej hennie (jest taki wątek na forum fryzjerskim "wszystko o farbowaniu henną"). Lawson wiąże się z keratyną we włosie, dlatego kolor nie powinien się spierać, zwłaszcza po paru farbowaniach. Trzeba tylko unikać odżywek z proteinami bezpośrednio po farbowaniu, przed natomiast dobrze byłoby oczyścić włosy szamponem z sls i bez silikonów.

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ale ten macerat to będzie się trzymał max. do paru myć? Jak myślisz?
Cytat:
Pewnie po spłukaniu oleju zejdzie Ale miejmy nadzieję, że jednak nie i nada ten rudy połysk, blask i fogle na dłużej
No i oczywiście właściwości pielęgnacyjne. Można zużyć do ciała lub twarzy - odrobinka do pojedynczej porcji kremu/balsamu powinna poprawić koloryt skóry.
A rudy połysk ponoć można uzyskać płukanką z hibiskusa lub z rabarbaru. Tego akurat nie próbowałam. Słyszałam też o rozrabianiu henny wywarem z kwiatu hibiskusa.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Hmm, a nie rozrabiasz wcześniej henny? wsypujesz tak po prostu do odżywki? No i jaką odżywkę do tego używasz?
Zazwyczaj wsypuję do joaśki (mi też tak jakoś niespecjalnie podchodzi), dosypuję czasem trochę casii no i mieszam intensywnie, żeby pozbyć się grudek.
Nie rozrabiałam henny wcześniej, ale myślę że to też dobry pomysł, zwłaszcza przy naturalnie ciemniejszych włosach (mój blond poddaje się hennie z łatwością)

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2012-04-11 o 21:25 Powód: literówka
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 21:24   #61505
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

a jaki szampon polecacie z sls bez silikonow?
kompletnie sie na tym nie znam xD
Stary 2012-04-11, 21:31   #61506
201604301943
Konto usunięte

jeśli chodzi o rudawy połysk to też wywar z łusek cebuli jest dobry ponoć. taki wiecie, jak do pisanek farbowania
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 21:33   #61507
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Można kupić na zrobsobiekrem albo mazidla.com bądź zalać olejem dość mocno rozdrobnioną marchew, trzymać z tydzień-dwa i 2 razy dziennie potrząsać
Ciekawe . Ile tak mniej więcej powinno być marchewki? Jakim olejem ją zalewamy?
Stary 2012-04-11, 21:48   #61508
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WeWlasnejOsobie Pokaż wiadomość
a jaki szampon polecacie z sls bez silikonow?
kompletnie sie na tym nie znam xD
Joanna naturia, szampony ziołowe barwy...

Cytat:
jeśli chodzi o rudawy połysk to też wywar z łusek cebuli jest dobry ponoć. taki wiecie, jak do pisanek farbowania
O to to.

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
przepis z forum biochemiaurody wg Moniki Tejchman
Wyciąg olejowy:
Do produkcji ekstraktu olejowego najlepiej nadaję się olej z ostu, sojowy, oliwa z oliwek. Na 100 g ziół przypada 1 litr oleju. Zalać dokładnie części rośliny i szczelnie zamknąć pojemnik. Pozostawić w ciepłym (nie gorącym!) miejscu na ok. 3 tygodnie. Co 2-3 dni potrząsać. Po upływie tegoz czasu odfiltrować i wlać gotowy ekstrakt/macerat do czystej buteleczki z ciemnego szkła. Trzymać w chłodnym miejscu, z dala od światła.

Ja robiłam tak, tyle że na oleju słonecznikowym, wkrapiałam do tego trochę witaminy E z kapsułek (Tokovit) aby przedłużyć trwałość. Ważne żeby ta starta marchew nie wystawała ponad poziom oleju, może się zepsuć.
Stary 2012-04-11, 22:08   #61509
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Wyciąg olejowy:
Do produkcji ekstraktu olejowego najlepiej nadaję się olej z ostu, sojowy, oliwa z oliwek. Na 100 g ziół przypada 1 litr oleju. Zalać dokładnie części rośliny i szczelnie zamknąć pojemnik. Pozostawić w ciepłym (nie gorącym!) miejscu na ok. 3 tygodnie. Co 2-3 dni potrząsać. Po upływie tegoz czasu odfiltrować i wlać gotowy ekstrakt/macerat do czystej buteleczki z ciemnego szkła. Trzymać w chłodnym miejscu, z dala od światła.

Ja robiłam tak, tyle że na oleju słonecznikowym, wkrapiałam do tego trochę witaminy E z kapsułek (Tokovit) aby przedłużyć trwałość. Ważne żeby ta starta marchew nie wystawała ponad poziom oleju, może się zepsuć.
O ja nieoczytana .
Dziękuję

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-04-11 o 22:28
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 22:13   #61510
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A rudy połysk ponoć można uzyskać płukanką z hibiskusa lub z rabarbaru. Tego akurat nie próbowałam. Słyszałam też o rozrabianiu henny wywarem z kwiatu hibiskusa.
Ja słyszałam, że hibiskus wybija czerwony odcień więc tego unikam. Natomiast kurkuma złotawy - rzekłabym z autopsji, że wręcz sikowato żółty Ale fajnie się sprawdza jeśli ktoś chce osiągnąć złocisty rudy, taki "celtycki".
A WewłasnejOsobie chyba chciała najpierw w ogóle przetestować rudości więc czy ja wiem czy prawdziwa henna to taki dobry pomysł? Wyjdzie nietwarzowo i umarł w butach, Venita zejdzie (mam nadzieję u mnie zeszła z prędkością światła tj. w 2 tygodnie)

Cytat:
Próbowałam na Wielkanoc Akurat farbowałam jajka i obcinałam włosy więc sru, wrzuciłam to obcięte do gara. Potrzymałam z 15 min ale kolor nic się nie zmienił. Tylko, że ja mam rude więc może nie było widać efektów.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 22:23   #61511
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja słyszałam, że hibiskus wybija czerwony odcień więc tego unikam. Natomiast kurkuma złotawy - rzekłabym z autopsji, że wręcz sikowato żółty Ale fajnie się sprawdza jeśli ktoś chce osiągnąć złocisty rudy, taki "celtycki".
A WewłasnejOsobie chyba chciała najpierw w ogóle przetestować rudości więc czy ja wiem czy prawdziwa henna to taki dobry pomysł? Wyjdzie nietwarzowo i umarł w butach, Venita zejdzie (mam nadzieję u mnie zeszła z prędkością światła tj. w 2 tygodnie)
Z zasłyszanych to jeszcze rabarbar i korzeń rzewienia.

Venita do spróbowania czy jako taki rudy pasuje, masz rację. Tylko po czystej hennie wyjdzie inszy rudy.
Stary 2012-04-11, 22:31   #61512
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ugotowalam wlasnie zel lniany na wodzie z odrobina soku z cytryny, a raczej usilowalam ugotowac Dalam takie proporcje jak w standardowym przepisie (choc zwykle daje mniej siemienia) - czyli jakies 125ml wody, moze ciut wiecej, i plaska lyzka siemienia i za nic w swiecie nie chcial mi sie utworzyc glut! Doprowadzalam do wrzenia, a nastepnie gotowalam na malym gazie a woda ciagle mi po paru minutach wyparowywala, dolewalam wody i tak w kolko. Wam tez tak sie dzialo albo macie jakis pomysl co moglam schrzanic?
no ja cytrynę dałabym pod sam koniec jak zrobiłby się już glut
a na parującą wodę to raczej przykrywka pomoże

Cytat:
No, gloss jest fajny
Powiadają jeszcze, że macerat z marchwii nadaje rudy połysk (i jest fajny jako olej) ale nie wiem czy to nie urban legend. W każdym razie kupię go na próbę przy następnym zamówieniu z ZSK.
nie lepiej samej zrobić macerat?

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
ja swego czasu znalazłam taki przepis:

10 g startej świeżej marchewki,
100ml wybranego oleju roślinnego( np. oliwa z oliwek, sojowy, z jojoby, z orzecha włoskiego)
kropla wit E (krople Terpol)

Zalać olejem startą marchewkę w szerokim słoju. Słój należy trzymać w ciepłym miejscu i potrząsać codziennie przez ok. 1-2 tygodnie. Następnie odcedzić i przelać do butelki z ciemnego szkła, dodać kroplę wit E( przedłuży trwałość olejku). Niektóre oleje bazowe zawierają wit E w swoim składzie jako antyoksydant, sprawdzajcie skład wg inci lub specyfikację techniczną! Trwałośc ok. 3 miesiące.

chociaż przynajmniej 2 tygodnie takie cudo powinno się macerować, tak mi się wydaje
no i gdzieś czytałam, że ciepłym olejem powinno się zalewać, ale nie wiem ile w tym prawdy i czy z czymś innym mi się to nie pomieszało

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2012-04-11 o 22:33
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 22:35   #61513
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Venita zejdzie (mam nadzieję u mnie zeszła z prędkością światła tj. w 2 tygodnie)
U mnie nic nie schodzi w 100% No, bibuła schodzi

Cytat:
Z zasłyszanych to jeszcze rabarbar i korzeń rzewienia.
Rzewiń to właśnie rabarbar
Stary 2012-04-11, 22:38   #61514
201604301943
Konto usunięte

Cytat:

Próbowałam na Wielkanoc Akurat farbowałam jajka i obcinałam włosy więc sru, wrzuciłam to obcięte do gara. Potrzymałam z 15 min ale kolor nic się nie zmienił. Tylko, że ja mam rude więc może nie było widać efektów.
a jak tą kurkumę się aplikuje? płukanka, z olejem albo odżywką na łeb czy jeszcze jakoś inaczej? kurkuma w szafce jest, szkoda że włosy właśnie umyte... bo chcę pozłocić mój miedziano-kasztanowy brąz powiedz jak błaaagam!

ta łupiny z cebuli to raczej nie farbowanie a nadanie rudawego połysku... i myślę że najlepiej zadziała na blondzie. szczerze mówiąc nie testowałam osobiście tylko słyszałam od osób stosujących.
Stary 2012-04-11, 22:43   #61515
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam. Ale wstyd.
Stary 2012-04-11, 22:45   #61516
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
eee... serio aż sprawdziłam z niedowierzania czuję się jak głupek ze 3 lata co rusz coś o tym czytałam na przeczyszczenie dobre
Stary 2012-04-11, 22:46   #61517
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie wiedziałam. Ale wstyd.
Też nie wiedziałam dawniej. Poszłam do zielarskiego, poprosiłam o rabarbar... A dostałam korzeń rzewienia
Stary 2012-04-11, 23:06   #61518
Kociasta
Raczkowanie

Jakie znacie fajne b/s, ale nie Joanna Naturia? Nie muszą być CG
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 23:08   #61519
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Venita do spróbowania czy jako taki rudy pasuje, masz rację. Tylko po czystej hennie wyjdzie inszy rudy.
Fakt, chociaż u mnie Ognisty Oranż wyszedł bardzo podobnie do Henny z A i J

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
nie lepiej samej zrobić macerat?

ja swego czasu znalazłam taki przepis:

10 g startej świeżej marchewki,
100ml wybranego oleju roślinnego( np. oliwa z oliwek, sojowy, z jojoby, z orzecha włoskiego)
kropla wit E (krople Terpol)

Zalać olejem startą marchewkę w szerokim słoju. Słój należy trzymać w ciepłym miejscu i potrząsać codziennie przez ok. 1-2 tygodnie. Następnie odcedzić i przelać do butelki z ciemnego szkła, dodać kroplę wit E( przedłuży trwałość olejku). Niektóre oleje bazowe zawierają wit E w swoim składzie jako antyoksydant, sprawdzajcie skład wg inci lub specyfikację techniczną! Trwałośc ok. 3 miesiące.

chociaż przynajmniej 2 tygodnie takie cudo powinno się macerować, tak mi się wydaje
no i gdzieś czytałam, że ciepłym olejem powinno się zalewać, ale nie wiem ile w tym prawdy i czy z czymś innym mi się to nie pomieszało
W sumie proste bardzo... Ale boję się, że nie nada żadnego koloru oczywiście stwierdzę, że pewnie coś źle zrobiłam i trzeba kupić gotowy Więc najpierw kupię najmniejszą pojemność gotowego a jeśli cokolwiek da będę sama kombinować.

Cytat:
a jak tą kurkumę się aplikuje? płukanka, z olejem albo odżywką na łeb czy jeszcze jakoś inaczej? kurkuma w szafce jest, szkoda że włosy właśnie umyte... bo chcę pozłocić mój miedziano-kasztanowy brąz powiedz jak błaaagam!
Trochę zakręciłam, kurkumę w niewielkiej ilości dodawałam do henny. Raz sypnęło mi się za dużo i wyszedł sikowaty odcień Może są jakieś płukanki, może da się to dodać do odżywki, nie mam pojęcia.

Cytat:
na przeczyszczenie dobre

Stary 2012-04-11, 23:09   #61520
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Jakie znacie fajne b/s, ale nie Joanna Naturia? Nie muszą być CG
A czego dokładnie oczekujesz od odżywki? Ja lubię takie hmmm zbite odżywki, a nie lejące się. Dlatego stosuję maskę Alterry jako b/s, maskę Isany (fioletową) jako b/s, Organic Surge jako b/s... Kiedyś też stosowałam odżywkę aloesową Mrs.Potter's, ale potem zniknęła z półek sklepowych i więcej jej nie widziałam
Stary 2012-04-11, 23:18   #61521
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie proste bardzo... Ale boję się, że nie nada żadnego koloru oczywiście stwierdzę, że pewnie coś źle zrobiłam i trzeba kupić gotowy Więc najpierw kupię najmniejszą pojemność gotowego a jeśli cokolwiek da będę sama kombinować.
w sumie to nie wiem czy na Twoich jest sens testować skoro i tak masz rude i nic w sumie nie będzie widać
Stary 2012-04-11, 23:26   #61522
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Też nie wiedziałam dawniej. Poszłam do zielarskiego, poprosiłam o rabarbar... A dostałam korzeń rzewienia
Wyobraź sobie tylko... kompot z rzewienia.

Stary 2012-04-11, 23:40   #61523
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
w sumie to nie wiem czy na Twoich jest sens testować skoro i tak masz rude i nic w sumie nie będzie widać
Ale czasami płowieją więc myślałam, że może stawałyby się nieco bardziej jaskrawe po takiej marchewce

Stary 2012-04-11, 23:40   #61524
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki za info Moje OB wrocilo do normy, a co do wypadania to bylam dzis u ginekologa i zalecil odstawienie tabletek anty na 3 miesiace po 5 latach przyjmowania, rowniez w zwiazku z wlosami. Chyba zaczne sie modlic zeby to jakims cudem zatrzymalo wypadanie, a nie nasililo (odpukac)
Trzymam kciuki, żeby tak było

Cytat:
Ja tez jakos w lutym zabralam sie za rozjasnianie dolnych partii wlosow plukanka rumiankowo-cytrynowa i miodem z woda I albo lekko kolor ruszyl albo sobie to wmowilam Ale predzej po miodzie niz rumianku.
Raz nawet zmieszałam miód z sodą Szybko się nie odważę tego powtórzyć (efekt nie był w ogóle widoczny), ale płukanka miodowa, to dobry pomysł, będę stosowała na zmianę z rumiankiem

Cytat:
Tego proszku się nie je samego Ja posypuję algami makaron z sosem itd. Wtedy nie ma problemów ze zjedzeniem
(...)
Mnie smakuje, choć ma dziwny smak. Za to mój TŻ uważa, że spirulina pachnie neutralnie i nie ma smaku
Tak tak, wpadłam na to, że sama spirulina nie nadaje się do jedzenia , musiałam spróbować, jak to smakuje (najpierw próbowałam tą z ZSK, potem tą z kapsułek)

A jaką jesz? na tej z ZSK nie piszą, że się nadaje do jedzenia - można taką?

Cytat:
Wg tamtej strony, którą cytowałam, można sobie robbić koktajl z mleka, banana, lodów i właśnie łyżeczki spiruliny. Brzmi nawet smacznie
A to dobry pomysł, banan dużo niesmacznych smaków potrafi zdominować

Cytat:
Słyszałam też o rozrabianiu henny wywarem z kwiatu hibiskusa.
Agrafka tak zrobiła, pokazywała zdjęcia - ładny efekt, ale szybko ta hibiskusowa czerwień się wypłukała, i została zwykła hennowa.

W poniedziałek i wtorek sporo nakombinowałam - ciekawe, że tak różny efekt (poniedziałkowe to bardziej ,,moje" fale, a te dzisiejsze - bo niestety we wtorek poszłam spać z mokrymi - jakieś takie inne, podejrzewam właśnie rumianek). Różnica w kolorze na zdjęciach oczywiście myląca, aż tak nie wyjaśniały

Pierwsze dwa zdjęcia - poniedziałek, następne - dziś rano.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9 kwiecien 2012.jpg (36,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9 kwietnia 2012 II.jpg (49,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaż rumianek 2.jpg (79,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaż rumianek.jpg (44,7 KB, 24 załadowań)
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 23:46   #61525
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Trochę zakręciłam, kurkumę w niewielkiej ilości dodawałam do henny. Raz sypnęło mi się za dużo i wyszedł sikowaty odcień Może są jakieś płukanki, może da się to dodać do odżywki, nie mam pojęcia.
a to sypnę następnym razem myślę że sikowatość mi nie grozi bo mam wyjściowo ciemny kolor ale myślę że zrobię płukankę albo dodam do odżywki wcześniej bo nie wytrzymam

ogólnie przez to CG to chętnie bym codziennie łeb myła - tyle rzeczy do wypróbowania

Cytat:

od dziś kupuję w warzywniaku kłącze rzewienie i piekę ciasta z kłączem rzewienia i robię dżem rzewieniowy ale będę się mądrze czuć
Stary 2012-04-11, 23:48   #61526
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Albo jak ciotka z wujkiem przyjdą w gości - "napijecie się może kompotu z rzewienia?"

Cytat:

W poniedziałek i wtorek sporo nakombinowałam - ciekawe, że tak różny efekt (poniedziałkowe to bardziej ,,moje" fale, a te dzisiejsze - bo niestety we wtorek poszłam spać z mokrymi - jakieś takie inne, podejrzewam właśnie rumianek). Różnica w kolorze na zdjęciach oczywiście myląca, aż tak nie wyjaśniały

Pierwsze dwa zdjęcia - poniedziałek, następne - dziś rano.
Faktycznie trochę inaczej się skręciły, ale na każdym zdjeciu ładnie
Stary 2012-04-11, 23:49   #61527
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A jaką jesz? na tej z ZSK nie piszą, że się nadaje do jedzenia - można taką?
Ja jem taką do jedzenia Firmy BioActive.
A czy za z ZSK się nadaje do jedzenia, to nie wiem. Może napisz maila do ZSK?
Stary 2012-04-11, 23:59   #61528
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a to sypnę następnym razem myślę że sikowatość mi nie grozi bo mam wyjściowo ciemny kolor ale myślę że zrobię płukankę albo dodam do odżywki wcześniej bo nie wytrzymam

ogólnie przez to CG to chętnie bym codziennie łeb myła - tyle rzeczy do wypróbowania
Ad. 1 tylko nie przesadź, łyżka do michy henny wystarczy a do odżywki to pewnie z pół.
Ad. 2 ja też

Stary 2012-04-12, 00:51   #61529
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Wyciąg olejowy:
Ja zmontowalam taki macerat ale ze startym korzeniem pietruszki. Dbalam o to, zeby caly byl zalany olejem (lnianym), codziennie potrzasalam, stalo to chyba 2 tygodnie z tego co pamietam albo troszke dluzej i wyszedl mi... ocet zamiast maceratu Zapaszek byl jednoznaczny. Nie odwazylam sie uzyc, wylalam

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby tak było
Dzieki

Cytat:
Raz nawet zmieszałam miód z sodą Szybko się nie odważę tego powtórzyć (efekt nie był w ogóle widoczny), ale płukanka miodowa, to dobry pomysł, będę stosowała na zmianę z rumiankiem
Ja uzywalam miodu nie tyle w formie plukanki, co rozrabialam go z mala iloscia wody (nie pamietam proporcji, ale chyba lyzka miodu i 2 lyzki wody, jakby co to sa podane w watku o rozjasnianiu wlosow miodem) i to nakladalam na zwilzone wlosy i chodzilam z tym pare godzin dbajac o to, by nie wyschlo Potem mylam jak zwykle i czesto na koniec dawalam wlasnie plukanke rumiankowa z cytryna, o ile pamietalam zeby odpowiednio wczesniej przed myciem zaparzyc A miod nawet jesli nie rozjasni, to ma przyjemny efekt uboczny w postaci nawilzenia

Bardzo ladne fale, nie widac wcale puchu

Zastanawiam sie nad jednorazowym uzyciem jakiejs silikonowej (ale w miare dobrej skladowo) odzywki ds, tak z ciekawosci, moze przed myciem SLeS Jesli efekt bedzie fajny to bede miala swoj patent na ladna fryzure na imprezy czy jakies wieksze wyjscia.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 01:11   #61530
Redhaired Witch
Nindżopesz

Kończy mi się Garnier AiK, lubię go ale przetestowałabym coś.
Co najlepiej nawilża?
Alterra Morelowa
Alterra Granatowa
czy Frructis Nutri-Gładki?

I w ogóle jak Wy to robicie, że jesteście w stanie wymyślić idealną pielęgnację i zestawy? Przecież życia nie starcza na wszystkie kombinacje i testy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości)

Zasady wysyłania wiadomości