|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzienny jadłospis w szpitalu . Pomocy .
To ja tak czułam sie DSK w Lublinie
![]() ![]()
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
bo były miłe i nie traktowały Cię z góry jak to bywa zazwyczaj przy ED
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
dokładnie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Ja tam nie wspominam personelu ze szpitala miło;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem od personelu. Czasami jest szpital gdzie wspomina się straszną kadrę i jedną miłą panią
![]() Ale spojrzałabym też z tej strony, że czasami obiektywnie kadra leczy bardzo dobrze, ale choroba jaką się ma walczy niejako z jej wytępieniem i cokolwiek kadra nie zrobi a jest nie po myśli tej choroby jest automatycznie odbierane jako robienie na złość, niesprawidliwość, niezrozumienie etc. etc. Nie mówię , że tak jest w każdym przypadku, ale im mniejsza motywacja do leczenia tym większe ryzyko, że takie się wspomnienia zachowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja kadrę w większości lubiłam, pobyty w szpitalu też nie lubiłam tylko tuczenia.. ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
zawsze sie znajdzie taka jedna lub dwie
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem nasze opinie o personelu zmieniają się w ciągu pobytu, ponieważ czym dłużej tak jesteśmy tych lepiej nas poznają i ufają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe no tak została przeniesiona ale ja 2 miesiące musiałąm z nią wytrzymać i z tymi jej podejrzeniami o to że ćwicze w szafie hehe;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
No nie mówcie, że "Zocha" już nie męczy "młodych nienormalnych"! :P Kurcze, a tyle wesołych akcji z nią było :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
A co takiego zrobiłą Zocha
![]()
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
ej, szpital pomaga ? Czy tylko pogłębia chorobe ? Wiecie coś o szpitalu w gdańsku na Srebrzysku ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie, ale to tez zalezy od szpitala. Wazne by była opieka psychologiczna
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie 100%, ale jak pisałam nie zapominajmy o terapii i opiece psychologa, która jest niezbędna
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Byłam tam ponad 4 lata temu, bardzo dobrze wspominam spędzony tam czas. Nic i nikt mi tak nie pomógł jak tamten pobyt. Przynajmniej "za mojej kadencji" opieka i warunki były tam (przynajmniej dla mnie) rewelacyjne, zwłaszcza, że miałam porównanie do tego jak traktują pacjentów w Wojewódzkim szpitalu psychiatrycznym w Olsztynie. Bardzo miły personel, zawsze mogłam liczyć na wsparcie pielęgniarek, miały świetny kontakt z pacjentami. Tam tez trafiłam na niesamowitą terapeutkę, nigdy później nie znalazłam tak dobrej. Bardzo żałuję, że nie mogłam kontynuować z nią terapii. Osobiście bardzo polecam ten szpital, aczkolwiek nie wiem jak jest w innych, byłam tylko w dwóch, w Olsztynie i w Gdańsku.
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Gosinek idź pozytywnie nastawiona do szpitala. Pierwszy tydzień będzie koszmarny ale potem się przyzwyczaisz i będziesz się czuła tam dobrze. Poza pomocą od terapeutów i pielęgniarek, również pacjenci wspierają i podnoszą na duchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Czytając wasze wypowiedzi o pielegniarkach i koszmarach to strasznie się boje tego szpitala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
ja też byłam w Gdańsku, ale to było prawie 3,5 roku temu
rzeczywiście, nie było najgorzej ale może tak myślę, bo wtedy jeszcze nie miałam takiej zaawansowanej anoreksji, więc nie było mi trudno potem byłam w Zagórzu no i dopiero po tym Zagórzu anoreksja na maxa się rozkręciła... do tych 2 pierwszych szpitali trafiłam z wagą, która teraz jest moim jakimś tam celem... paradoks potem już od 2 liceum było coraz gorzej no i tak to trwało długi czas kolejny pobyt był prawie po ok 1,5 roku od poprzedniego to nie był żaden specjalistyczny, nikt nie pilnował, jadłam jedynie szpitalne obiady, jedzenie dowoziła mi codziennie rodzina (lub co 2 dni ![]() jadłam ok 2800-3 tys. kcal, sama, nikt mnie nie kontrolował, nie pilnował, nawet sama się ważyłam, sama wyszłam z bmi 11,3 do ok 13,5, a potem w domu kolejnych kilka kg no i podczas tego pobytu miałam terapię ze swoją ówczesną terapeutką przez telefon kom. no ale potem znowu nie tak i znowu tam poszłam musiałam przytyć 2 kg, żeby wyjść no ale ten ostatni pobyt był okropny i takich pobytów nie polecam, lepiej już iść do specjalistycznego szpitala, z programem leczenia anoreksji bo w sumie ten szpital mnie nie leczył, jedynie chwilowo przechowywał, trochę tyłam, ale nadal miałam śmiertelną niedowagę plusem było to, że sama o siebie dbałam tam, to była zaleta, bo potem w domu po tym pierwszym pobycie tam było cudownie sama się motywowałam, nikt mnie nie musiał pilnować, jadłam bardzo dużo i czułam tego sens i motywację do zdrowienia (matura też itd.) (nawiązując do pierwszego pobytu w tym szpitalu, bo drugi już taki nie był, co wyżej napisałam) takie normalne szpitale, jak w Gdańsku np. to może i ok, ale tak na prawdę to ściąganie z nas odpowiedzialności potem się wychodzi z takiego szpitala i dalej jest to samo takie jest moje zdanie. własna praca i terapia - to jest podstawa. teraz też czasem myślałam w chwilach słabości o szpitalu, ale wiem, że to nic nie da mi choć bmi nadal mam 13,5-13,7 i może powinnam się ratować na jakimś oddziale ale szkoda by mi było czasu, bo to nic mi nie da. gdybym wiedziała, że będę po tym zdrowa, poszłabym, lecz tak nie było poprzednio.. dlatego stawiam na terapię, tym razem trafiłam na świetnego fachowca. a Ty masz terapię indywidualną? Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-04-12 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- ja na Sobieskiego czułam się jak na kolonii naprawdę momentami było bardzo śmieszne i działy się różne ciekawe rzeczy...a poza tym ogromne wsparcie innych pacjentów tego nic nie zastąpi...zresztą Ewelina093 może to potwierdzić- bo byłyśmy tam razem;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak z pomocą psychologiczna w Gdańsku ? No i musze spytać o jedzenie. Pamiętasz jak to tam wyglądało ? ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
a jak wyglądają odwiedziny w takim szpitalu i co ile mniej więcej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.