|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() Na pogode sie nie łudze, bo to od 20 sierpnia, ale uwielbiam ten nadmorski klimat
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
A my w tym roku jeszcze do Polski-będziemy malucha chrzcić na jesieni. A w przyszłym roku się zobaczy, choć z roczniakiem i trzylatką jakoś nie wyobrażam sobie zagranicznych wakacji
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie jedziecie? blonde hair prawda do PL najwięcej pieniędzy się wyda też planowałam z TŻ-tem jak już byśmy uzbierali na urlop to jedynie do jakichś ciepłych krajów ale jak znam życie - wylądujemy w PL - a bo to rodzina, a bo to co innego ![]() tak jak pisałyście
|
|
#1324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za różnica Polska czy Grecja![]() My też pierwszy raz z Olą jedziemy na wczasy ale co roku jeżdziliśmy do pl i to autem.Samolotem też już z nią leciałam sama i nie było problemow. Cytat:
|
||
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednym bywa ciezko a co dopiero z biegajaca dwojka![]() Samolotem miałam przyjemnosc leciec 2 razy do PL z moim dzieckiem i powiem,ze bylam umordowana po pas . Samochodem pod wzgledem przystanków pewnie znacznie latwiej
|
|
#1326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczegolnie jedzenie, zawsze sporo wydajemyI nie wiem jak wy dziewczyny ale mi jest latwiej wydac w Anglii te powiedzmy £14 w Costa niz te 60-70 zl w Costa w Warszawie, niby jak si eprzeliczy wychodza te same pieniadze ale jakos wiecej?? ![]() I az mna trzesie ale chyab dlatego ze wyjechalam 4 lata temu i pameitam co mozna bylo kupic za te 60-70 zl My planujemy wrocic do Egiptu do Taby jeszcze raz w przyszlym roku, w tym roku to tylko Polska w Maju a potem moze cos blizej w Europie na tydzien w wakacje. Po cichu marzy mi sie Rzym ale tam cholernie drogo ![]() Dzis mala mnie zaskoczyla i zasnela o 19:30, zobaczymy jak dlugo pociagnie, nie ufam baby monitor i co jakis czas biegam na gore sprawdzic czy spi Na netmums niektore mamy wypowiadaja sie ze przestawiaja dzieci do ich pokoi w 6 tygodniu zycia nie ogarniam....dobrej nocy wam zycze i lece pod prysznic
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Dawno sie nie odzywalam, ale podczytywalam Witam nowe mamuski Wakacje- my w tym roku stawiamy na last minute ![]() Staramy sie co roku gdzies wyjechac- ja uwielbiam slonce i plaze. Relaksem raczej takich wakacji raczej nie mozna nazwac, ale zwiedzamy nowe miejsca Przed swietami kupilismy malemu lozko . Postawilismy na uzywane toddler bed. zapalicilismy 30F, lozko jest w bardzo dobrym stanie, teraz tylko kupimy jeszcze materac i przenosimy Nikosia do wlasnego pokoju Przez ostatnie 2 dni mialam dzieciaki siostry u nas. 4 dzieci moze niezle dac popalic Po tych 2 dniach jestem strasznie wykonczona
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podróże samolotem dobrze wspominam, bo zawsze latałam z tż a Dorotka prawie zawsze przesypiała cały lot
|
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnie dwa loty jak lecialam sama z nim to niechcial siedziec, biegał,a tam ciasno, w dodatku ciagle jezdzili z wózkami, ciezko przejsc, wstac, cokolwiek...normalnie umeczylismy sie...do tego 2 razy zrobił mi niespodzianke i wez tu przebieraj w 1m/1mNo i pod tym wzgledem tez lubie PL. Mama moja wtedy szaleje z Seba a my mozemy tez sobie sami poszalec Ewi trzymam kciuki My tez planujemy wieksze lozko kupic, ale to jak bedziemy sie przeprowadzac ![]() Mam nadzieje,ze uda Wam sie last minute ![]() Rybkie zgadza sie, takie przeliczanie jest najgorsze...ja to juz w ogóle nie przeliczam
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
ewi83 a jaki materac myslisz kupic? Bo my chcemy kupic uzywana rame cotbed i jakis dobry materac ja mialam foam memory i swietny byl ale czy dla dziecka dobry??
|
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
My planujemy kupic taki zwykly- foam. Dostalismy coprawda materac z lozkiem, ale byl bardzo cienki i juz uzywany- wiec kupujemy nowy
Dzien dobry, Kiepsko sie dzis z tz czujemy Tz wczoraj byl w domu, dzisiaj chyba tez zostanie
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze temat wakacji i podróży się pojawił:
jakos mam wrażenie, że to w jakim wieku jest dziecko aż tak wielekij różnicy nie robi jesli chodzi o podróż, wakacje: jeśli tylko oczywiście warunki są dostosowane do wieku i potrzeb malucha. Latałam sama z jednym dzieckiem: bywało różnie, generalnie ok. Jeździliśmy z dwójką dzieci samochodem: też w miarę w porządku choc przyznam, że zdarzały się trudniejsze momenty: np. gdy dziecko mimo zmęczenia nie mogło zasnąć...Moje ostatnie wakacje miały miejsce dwa lata temu - nie licząc oczywiście wypadów do Polski.Na najbliższe kilka dni wolnych liczę we wrześniu. I planuję kilkudniowy smaotny wyjazd do Dorset
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
spałyśmy dzisiaj do 8 bo malutką wzięłam do siebie do łóżka ![]() no i jestem trochę wyspana bardziej niż w poprzednich dniach heh
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2-3 godz podróz samolotem z dwójka rodzicow to jest do ogarniecia ![]() Mam na mysli tu np. wakacje np. w Grecji, nad woda, ze zwiedzaniem itp. Jakos ciezko mi sobie to wyobrazic z tak małymi dziecmi...przeciez to by byla jedna wielka bieganina ![]() Ja wiem,ze mozna dostosowac wszystko do dzieci, ale mimo wszystko... Dzien dobry
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mówię o podróży jakiejś kilkunastogodzinnej:brzyd al: Blonde jaka bieganina? Małe dziecko w plecak, duże dziecko chodzi ![]() Zresztą moje małe dziecko jak nie plecaku, nosidle czy chuście to na nogach. Wózek przydaje się i owszem, ale rzadziej. Ostatnio z Zośką pojechałam sama do konsulatu do Londka. Bez wózka, w chuscie. Posżło gładko. Wcześniej całą rodziną też spędziliśmy dzien w Londynie: pociągi, metro i ogromne Science Museum, w którym było mnstwo ludzi. Większych problemów nie doswiadczyłam. A jeśli chodzi o wakacje w Polsce czy za granicą to coraz częściej pojawia się opcja dzienniej opieki nad dzieckiem. Dziecko może iść na zajęia zorganizowane, a rodzice kilka godzin dla siebie
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No moje 13 letnie dziecko już potrafi zająć się soba a nawet, przez chwilę i młodsza, więc tak naprawdę to jedziemy tylko z jednym bieającym dzieciem ktore mam nadzieję zaj.mie się piaskem i wodą. Lina Londyn to nie to samo co np.GRecja.A to że twoje jeszcze ci nie ucieka i biega wszędzie to nie znaczy że inne będą tak samo spokojne. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2012-04-12 o 10:13 |
|
|
|
#1338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alez to proste Fajnie wakacje?, no niewiem![]() Jak pisalam kazde dziecko jest inne i rodzice wiedza czy moga sobie pozwolic jechac na wakacje, jednak nie kazde dziecko w mlodszym wieku sie do tego nadaje ![]() dla Was![]() Cytat:
Wierze,ze odpoczniecie![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja akurat jest bardzo energiczna, dynamiczna niespokojna. Najchętniej cały dzień spędzałaby na zewnątrz chodząc i biegając. Z drugiej strony jaka jest wielka różnica mdzy Londynem a Grecją? (pomijając, ze jedno to ogromne miasto, a drugie obejmuje wieksz obszar geograficzny). Mam taką znajoma, która w końcówce lat 70-tych odwiedziła Polskę. Przyjechała autokarem z Wielkiej Brytanii do Polski. Ona, mąż i trzy małe dość córki (kilkuletnie). Po Polsce podróżowali pociągami i autobusami. Nie znali języka polskiego. Ciekawe jest to, że jak rozmawiamy czasami o tej podrózy to kwestia umęczenia i ganiania za dziećmi nigdy się nie pojawiła. Po prostu mieli małe oczekiwania co do kwestii wygody. Sprawa indywidualna: dlatego podróżę z dzieckiem dla jednych wydają się prostsze. dla innych bardziej skomplikowane. Edit: Może ja mam inne dzieci. Nie przypominam sobie, by starszy uciekał w wieku 3 lat gdziekolwiek. Mała lubi noszenia, bo jest do tego przyzwyczajona i ma wygodną perspektywę spojrzenia na świat. (patrzy sobie z góry). Plecak jest opcją bardzo turystyczną, z odpowiednią pozycją do spania dla dziecka. Świdomie chustowaliśmy i nosilismy od wczesnych miesięcy życia,, by w razie czego nie było później wielkiego sprzeciwu. Tak czy siak, osobiście wolę patrzeć na kwestie pro niż anty. A na wakacje nie mam czasu zupełnie, więc nawet przyjemności uganiania się za dziećmi po plazy czy w góach w najbliższym czasie nie doświadczę.
Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2012-04-12 o 10:26 |
|
|
|
|
#1340 |
|
Rozeznanie
|
Bry
![]() ja tak na szybko poki mala spi, musze wskoczyc pod prysznic bo sie wybieram do miasta dzis ![]() Mala dala popis w nocy swoich mozliwosci, od urodzenia nie plakala tak bardzo, najpierw spala ciagiem 5 godz a potem byla taaaaka glodna i wlaczyla syrene jak przygotowywalam mleko, wierzgala i wyrywala mi sie z rak, odlozylam do kosza i...wtedy to juz na calego Czy ona nie wie ze mleko sie robi i studze najszybciej jak moge , no? ![]() Szkoda ze maluch nie rozumie jak sie mu tlumaczy ze jeszcze tylko minutka mam nadzieje ze to jednorazowe bylo ![]() Co do wakacji to ja uwazam ze wszystko jest mozliwe, kwestia podejscia i zorganizowania, o ile dziecko wspolpracuje dlat ego ja juz zammowilam nosidelko i czekam teraz na dostawe, i heja...bedziemy sie nosic, moze jeszcze jakas uzywana chuste kupie tez..Luna, kkupowalas chuste w UK czy w Polsce?Poluje na tkana to chyab woven po ang nie? spadam teraz trzymajcie sie cieplo |
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o podróże - wiem, ze z małą bym miała kłopot. Jest bardzo energiczna, uśmiechnięta , większość rzeczy traktuje jako zabawę
Nawet jeśli idziemy do głupiego sklepu - ona nie chce jechać w wózku, woli koło mnie iść i się wygłupiać albo za rączkę ładnie iść... zależy od jej dnia i humorku. Jeszcze samolotem nie lecieliśmy, nie wiem jaka będzie jej reakcja, ale pewnie się przestraszy i będzie może krzyczeć będę się starała czymś ją zająć.Ale fakt faktem - nie każde dziecko chce posłusznie sobie siedzieć w wózku, chuście czy gdzie indziej... moja jak byłyśmy na plaży nie usiedziała w miejscu , ciągle by gdzieś biegała, a jak zobaczyła dzieci to już w ogóle... wiem, że spokojnych wakacji z nią nie można by było mieć, ale do PL to pewnie tak - bo jeszcze babcie, ciotki czy mój tata nie widzieli jej jedyna moja babcia (prababcia Nelki) i ciotka (moja matka chrzestna) raz przyjechały do Londynu, ale to było w lipcu 2010, kiedy Kornelia urodziła się w marcu 2010. Więc teraz jest różnica, bo już kawał "baby" z niej teraz
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy 4 nosidła kółkową: kupioną w UK. Sama jej nie lubię, jest dla mnie najmniej ze wszystkich wygodna Mei Tai, którą wręcz uwielbiam, tez kupowana w UK. Zakłada się sprawnie, szybko i wygodnie. Wygodnie i dla mnie i dla dziecka ![]() Tkaną wupowałam w Polsce, Zwykłą womaru. Sprawdzała się dobrze Porównania jednak z tymi z górnej półki tkanymi nie mam.I jeszcze nosidło ze stelażem wolfskina ze stelażem, na dalsze wyjścia i wycieczki. ten sprzęt jest niesamowity i ma wiele zalet. Dziecko można usadowić w kilku pozycjach, mozna założyć daszek, ma kieszeń bardzo pakowna niczym plecak, podpórki na nóżki i włąściwie nie jesst zbyt ciężki. Aktualnie: mała ma 15 miesięcy: kółkowa jest użwana podczas krótkich dystansów. Np zakupy w sklepie gdzie dziecka nie mozna posadzić do koszyka Mei tai na nieco dłuzsze dystanse: np. właśnie MT wzięłam do Londynu. Dziecko było swobodne podczas jazdy pocągiem, mogło sobie brykać. Później ja zapakowałam do MT, aż do powrotu do pociągu. Nosidło ze stelażem na dłuuuzsze dystnanse. Z chusty aktualnie korzystamy najrzadziej. Miłego popołudnia.
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
A u Nas znów mysz się przyplątała... tym razem u znajomego w sypialni ... a my wszyscy sypialnie mamy na górze i łazienki
Wcześniej była w livingu i na samym dole szafy trzymałam jedzenie dla chomika to tam grzebała... później z TŻ-tem załataliśmy dziurę, bo była w ścianie za tą szafą... Tym razem niew iem jak ona weszła - jakoś chyba przez rury z ogródka do góry... ![]() Zastanawiam się nad kotem Z resztą jak TŻ wróci z pracy będziemy szukać myszy i dziur w ścianach na górze
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kazde dziecko nadaje sie do wyjazdu- to chyba kwestia rozganizowania rodzicow oraz miejsca pobytu Siostra ma 3 dzieci- najmlodszy to ''diabel wcielony'', jednak na wakacje jezdza co roku Rok temu bylismy na wakacjach z dziadkami i bratem tz, wiec malym mial sie kto zajac, ja moglam odpoczac. W tym roku jedziemy sami, wiem ze nie bedzie latwo, ale.... Nikos uwielbia wode, rok temu mial super zabawe na plazy- chce by w tym roku tez mial Jesli chcesz odpoczac , oddajesz dziecko pod opieke dziadkow i jedziesz sama ![]() Tz jednakl zostal w domu- teraz meczy go biegunka- mam nadzieje ze maly sie nie zarazi
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pisze,ze sie nie da, tylko,ze to juz nie odpoczynek A z dziadkami to tez nie takie proste ![]() Aczkolwiek ja jestem pozytywnie nastawiona na Nasza podróz do Pl i odpoczynek kilkudniowy nad morzem ![]() Zdrówka My wrócilism ze spaceru
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-04-12 o 13:23 |
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie ta latająca reklama wkurza
Co odświeżę stronę to mi lata na samym środku Cytat:
Na szczęście dziś już dobrze się czuł i poszedł do pracy, a nam póki co nic nie jest i oby tak zostało ![]() Aha-i sprawdź pocztę bo Ci coś ładnego wysłałam
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-04-12 o 13:26 |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() HAniu ![]() czekam na paczke z niecierpliwoscia mam nadzieje ze rodzice beda zadowoleni
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
Haniu pokaz to dzielo
moze tez sie skusze na 2 latka mojej malej :P:PJa wzielam sobie wczoraj wolne nie chcialo mi sie isc haha :P A wogole to moj potwor spadl wczoraj ze schodow :/ myslalam ze zawalu dostane Co do wakacji to my odkad jestesmy w UK to nigdzie nie bylismy :P za rok chcemy jechac z moimi rodzicami na mazury na zaglowke :P mmmm dawno nie bylam a kiedys spedzalam tak kazde wakacje :P Co do latania samolotem to nigdy nie lecialam z moim TZ i mala :P zawsze latam sama z mala :P ale Bianka to przy starcie i ladowaniu cieszy sie jak glupia :p pozniej lata po siedzeniach i zaczepia wszystkich dookola :P a ludzie przy zajmowaniu miejsc zawsze ode mnie uciekaja i siadaja obok innego wiekszego dziecka a pozniej zaluja i zawsze na koniec zachwyt wszystkich ze ona taka sliczna kochana i wesola haha Ja jade do PL autem 27 kwietnia a wracam 14 maja :P odprawimy w PL moje 25 urodziny i 2 latka malej wiec szykuja sie imprezy haha boje sie jechac ale nie ze wzgledu na mala tylko na psa :P bo nie wiem jak zniesie taka dluga podroz :P ale mysle ze damy rade ![]() No to sie rozpisalam haha :P lece szykowac obiad i jak mala wstanie to na zakupy :P zabezpieczenie na schody kupic :P Aaaa pamietacie jak pisalam ze kupilam na ebay'u zablokowany przez operatora telefon ? no wlasnie lasia nic mi nie pomogla :/ ale za to ebay zajal sie dobrze sprawa i odzyskalam kase nawet telefon wyslalam na koszt tej lasi :P wiec teraz szukam nowego :PBuziaki dla Was
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

. Samochodem pod wzgledem przystanków pewnie znacznie latwiej
nie ogarniam....

dla Was
em i wodą