|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
No własnie a Zeberka z małą Zeberczątką?
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
|
|
#2793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
- mam nadzieję, że wszystko u niej OK.
Cytat:
![]() Cytat:
- czekamy na wieści. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Panika - ja mam pomidory te w zalewie właśnie firmy Baresa - bardzo smaczne ![]() Nitka - ja wcale taka perfekcyjna nie jestem ![]() Dasti, Ania - już tak blisko do rozwiązania Ach emocje ...---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- U mnie angielska pogoda
|
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
Witam
dziewczyny tak się zastanawiam,ponoć w ciązy nie można używać kosmetyków z witaminą A. No i teraz nie wiem,czy można używać fluid Revlona ,który ma w sładzie wit.a czy nie
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tu chodzi bardziej o witaminy w kapsułkach jak dla mnie ![]() a w te witaminy w kosmetykach to ja średnio wierzę, a poza tym ile ci skóra tego wchłonie o ile wogóle.
|
|
|
#2796 |
|
Konto usunięte
|
I chyba w jedzeniu, stąd niewskazana jest duża ilość wątróbki w ciąży.
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - ile wynosi teraz urlop macierzyński podstawowy bo sie pogubiłam
|
|
#2798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny. Brzydki i pochmurny poranek, nie pomaga mi to w ogóle, miałam posprzątać dziś cały dom, a jak na razie to siedzę i piję kawę. Nic mi się nie chce.
alonka, płaszczyk super, a z Ciebie bardzo ładna dziewczyna jest I widzę, że syndrom ten sam co u mnie, mnie każdy daje max 17 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mama się wyprowadziła i jest o niebo lepiej. A teściowa to kochana kobieta, ale myślę, że nasze stosunki by się pogorszyły wraz ze wspólnym zamieszkaniem
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-04-12 o 11:03 |
||
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33487259]I chyba w jedzeniu, stąd niewskazana jest duża ilość wątróbki w ciąży.[/QUOTE]
noo racja to też, ja wogóle o tym nie słyszałam tylko kiedyś wyczytałam na witaminach Centrum bodajże, że nie są zalecane dla kobiet w ciązy ze względu na zawartośc wit A, dopiero wtedy zaczęłam szukać jakiś info ![]() a wiele kobiet wogóle o tym nie wie ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-12 o 11:07 |
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33487259]I chyba w jedzeniu, stąd niewskazana jest duża ilość wątróbki w ciąży.[/QUOTE]no właśnie też tak myślałam,że to raczej o jedzenie chodzi no bo ile może być takiej wit A w fluidzie,o ile tak naprawde jest.
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
zeberka pojawi się później. wszystko ok.
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mieszkam u teściowej (...do czasu ) na górze, ale stołujemy się i żyjemy oddzielnie, mamy swoją kuchnie, łazienke itpChcę mieszkać sama i być sobie panią choć wtedy na niczyją pomoc nie można liczyć, np. włożyć pranie - wywiesić- ściągnąć - wyprasować ugotować-podać- pozmywać itp. wszystko sama, na tż-ta za bardzo nie ogę liczyć bo od rana do nocy w pracy co gotujecie? u mnie placki po węgiersku |
|||
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dzisiaj pieczarkowa.
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam placki po węgiersku
U mnie dzisiaj gulasz z kaszą jęczmienną, miałam ochotę na taki "stołówkowy" obiad już od paru dni
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Panika myśmy mieszkali u moich rodziców prawie 5 miesiecy jak mąż wrócił z Afganistanu i miał wolne i fajnie było
hihihihi Ale faktycznie może stosunki były ok, bo była i świadomość, że to tylko tymczasowo-urlopowo. U mnie na obiad schaboszczak z brązowym ryżem-bo ziemniaków brak a do sklepu nie chce mi się wybywać i surówka z białej kapusty.
|
|
|
#2807 |
|
Konto usunięte
|
Pierwszy raz od jakichś 2 miesięcy-półtora widzę swoje kostki...
Poza tym zrobiłam porządek ze wszystkimi zdjęciami z USG. Mam je w takim zeszycie, mini-albumik. Dołączyłam je do wszystkich swoich dokumentów z ciąży, może będą potrzebne. Bardzo bolało. Z niecierpliwością czekam też na wyniki hist-pat.. Jak je dostanę, poczekam jeszcze 3-4 tygodnie i pójdę do nowego lekarza. |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
MAXI no i dobrze że te sny nie zawsze się spełniają!!
Taaa nie ma to jak być na swoim i jak to mówią możesz nawet narobić na środku pokoju i nikt nie każe Ci sprzątać bo jesteś u siebie zawsze wujek Nam to powtarza....i mówi żeby brać kredyt i sie budowac tylko że chyba na księżycu....nie sztuka dom wybudować!! bo sami bysmy go wybudowali ale potem urządzenie go to jest tragedia!! media płytki itd masakra jednym slowem!!
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się chociaż z tego cieszę że odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży to nie piję kawy (strasznie drażnił mnie jej zapach). I tak mi zostało, nawet do niej mnie teraz nie ciągnie ![]() A co do mieszkania, mieszkam na razie w domu u swoich rodziców. Budujemy dom, w sumie dopiero zaczynamy bo 2 lata czekaliśmy na wszystkie papierki w sprawie budowy, masakra
|
|
|
|
|
|
#2810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale są oczywiście plusy i minus. Wydatki... heh mam koleżankę, która zawsze się chwaliła swoimi oszczędnościami i swoją zaradnością życiową. Mieszkała u babci, rodzice co tydzień robili jej zakupy, więc całą pensję odkładała i się zastanawiała dlaczego ja liczę od pierwszego i do pierwszego. Ale są różne skrajności. Druga koleżanka płaciła mamie za mieszkanie. OK. Zarabia, mieszka, płaci- taki układ. Ale jak się wyprowadziła i mama zarządała kasy za wodę/śmieci (bo jest zameldowana u rodziców) oraz gdy "podniosła" stawkę 1.01.2012, to mnie zatyka ze zdziwienia. Trzeci przypadek - moja "teściowa". Ona by zapłaciła mojemu konkubentowi, byle wrócił i mieszkał z nią....
|
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
- coś mi się ubzdurało że 22 podstawowego
![]() - to dobrze, że dobrze ![]() - pycha, zrobiłaś mi smaka ale na dziś pieką się skrzydełka i nóżki z kurczaka + frytki i sałata lodowa z pomidorem w oliwie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33488642] Bardzo bolało. [/QUOTE] - wierze Ci ![]() Ja też mam wszystko poukładane i w segregatorze ale nie zaglądam tam aby się nie rozczulać. Jak dobrze pójdzie to do pracy wrócę dopiero we wrześniu ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- - synuś mamusi???
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-04-12 o 13:05 |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
baaa.... czasem się zastanawiam czy ona - mentalnie - odstawiła go od piersi...
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
witam poświątecznie
![]() Widzę, że sporo str do nadrobienia ![]() nie wiem czy się dzisiaj uda nadrobić.... Tz dzwonił abym popołudniu przyjechała do Teściowej Krążę tak od kilku dni między jednym domem a drugim i narazie pewnie tak będzie więc dlatego mniej mnie tutaj... Mam nadzieję, że u Was wszystko ok
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie po swietach
![]() zaczelam nadrabiac,ale niestety zostalo mi jeszcze troche,bo po przeczytaniu posta Persephone_ kompletnie sie rozkleilam.... Persephone_ witaj.....bardzo mi przykro,ze tutaj sie poznajemy.... Szczere wyrazy wspolczucia..... Nie wiem co mam napisac,bo to co przezylas musialo byc straszne....sciskam Cie mocno i mam nadzieje,ze czas zagoi rany,a blizny juz nie beda tak bolesne.... Jejku dziewczynki pamietam jak jakos czeciej z Wami bylam,a ostatnio tak malo....brakuje mi Was....ale nie dosc,ze ciezko mi sie zebrac do pisania, jestem sennna ciagle to czasami wydaje mi sie ,ze ciezko mi sie wbic znow w Wasze towarzystwo,bo sie odsunelam jakos....
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Amilcia śliczne Twoje córcie ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33488642]Pierwszy raz od jakichś 2 miesięcy-półtora widzę swoje kostki... Poza tym zrobiłam porządek ze wszystkimi zdjęciami z USG. Mam je w takim zeszycie, mini-albumik. Dołączyłam je do wszystkich swoich dokumentów z ciąży, może będą potrzebne. Bardzo bolało. Z niecierpliwością czekam też na wyniki hist-pat.. Jak je dostanę, poczekam jeszcze 3-4 tygodnie i pójdę do nowego lekarza.[/QUOTE] Porządkowanie zdjęć usg jest bolesne Już wybrałaś lekarza??
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
|
#2816 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- dziękuję.
|
|
|
#2817 | |
|
Wtajemniczenie
|
jejku czytam dalej zaleglosci i co.....witam kolejna AM....Monika strasznie Ci wpsolczuje, mam nadzieje,ze piszac tutaj bedzie Ci latwiej, nabierzesz sil na dalsze starania i wiary,ze wszystko jeszcze bedzie dobrze,a Twoj Aniolek bedzie czuwal nad Toba!!!
Cytat:
![]() moge jest na potege kwasne...kapuste kiszona, bigos i kapusniak wciagalabym caly czas ![]() Do tego mase owocow i jogurtow....zelki.....chr upki cebulowe....generalnie jak juz to nabial, ryby, jakos miesa nie kreca mnie.... Niestety coraz bardziej odczuwam bole plecow.... alergia meczy,ostatnio wieczorne napady duszacego kaszlu i w nocy.... i od kilku dni dokuczaja mi bole glowy![]() A tak poza tym wszystko ok ![]() Wizyte mialam w piatek, lekarz dokladnie zrobil USG i powiedzial,ze z moim Szczesciem wszystko jest dobrze Bardzo mi oczywisxie ulzylo,ale nie zmienia to faktu,ze caly czas martwie sie i przejmuje i chce z calego serca aby tak bylo caly czas. Powiedzial,ze juz kwasu nie musze brac,ale jesli chce to dla wlasnego spokoju moge. Ale z tego wszystkiego nie zapytalam czy mam nadal brac luteine,czy odstawic,.....powiedzial, ze nie widzi juz potrzeby stosowania jakis tabletek czy sumplementow..... Oczywiscie dostalam piekne zdjecia mojego Malenstwa ![]() Nastepna wizyte mam 11 maja. A z Tz wszystko ok, czasami zdarzaja sie spiecia, jak to wiadomo w zyciu, w zwiazku,ale bardzo dba o nas i jest mega szczesliwy ![]() Teraz mial juz wolne od piatku,do wtorku wiec mialam czas znow cieszyc sie nim cale 5 dni 24 h na dobe ![]() Dziewczynki robilyscie USG 3d lub 4d?? to to samo tlyko 4d juz nowoczesniejszy sprzet,wiec dokladniejsze?? kiedy najlepiej je zrobic??
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja cały czas miałam 2d, a jak się mały ładnie ustawił do mi lekarz cyknął zdjęcie buźki w 3d (nie płacę za to specjalnie i nie umawiam się na samo 3d). Lekarz mimo że ma stały dostęp do 3d praktycznie z tego nie korzysta.
|
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
BLACK ja miałam USG 3d połączone z połówkowym. W 19 tyg 3d. Fajnie widać małego, mam filmiki, fotki. Zazwyczaj za taką "imprezę" niestety słono się płaci. U mnie jest w miarę taio bo tylko 150zł.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

Ach emocje ...

U mnie dzisiaj gulasz z kaszą jęczmienną, miałam ochotę na taki "stołówkowy" obiad już od paru dni

dziękuję.