|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Dzięki dziewczyny za kciuki
Poni - za wyniki
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))ja bym chciala jak najszyb ciej ale pewnie we wrzesniu/sierpniu bo wynajmiemy to no a poza tymslub robimy w poznaniu bo rodzinka blizej bedzie meic ato widzisz fajnie a powiedz mi gdzie najlepiej rodzic w toruniu bo ja juz na torun sie zalapie i jakiegos lekarza bede musiala szybko zalatwiuac..fajnie bede mogla sie ciebie radzic )))trzymam kciuki za twojego maluszka zeby rósl i sie ladnie rozwijal!! ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- ja nei wiem czego ja chce bo nei wiem ile to ksoztuje tzn wypożyczenie juz o tym dzisiaj pomyslalam , nie wiem chyba sie faktycznie rozejrze a to normalnie w salonach sukien sie wypozycza czy sa jakeis specjalnie moiejsca(sorry ale ja sie wogole nie znam ))
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
madzius90 to poszalejesz na weselichu
Właśnie mam problem z prezentme dla meżą na rocznice nie mam pojecia co kupic. Najlepiej przez Internet bo nie mam kiedy chodzi po sklepach. |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
nooo pewnie że nic na sile zreszta nie da a mozna jeszcze bardziej zrazic dzieckoo
mnie dzis szwagierka rozwalila bo sie pyta czy sie nie boja nosic gabrysi bo moze przeciez cos sie stac wiec jej mowie ze wjscia nie mam skoro mam male dziecko owszem staram sie mniej ale sa sytuacje gdzie trzeba do samochodu do wanny do lzoeczka po schodach przeciez mi nie przefrunie rozwalaja mnie poprostu takie teksty leeeee wszystkie z drugiego konca polski ale wam fajnie ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- madzius90 czarnamadonna1982 powiem wam ze moja siostra wypozyczala sukienke i super dala 400 zl i nic ja nie obchodzilo czyszczenie po weselu oddala i tyle ja tez chcialam wypozyczyc ale niestety wszytski byly za duzeee |
|
|
|
#2825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z reguły jest to koszt mniej więcej połowę niższy niż cena sukni (przynajmniej tak jest u mnie w mieście). Najlepiej jakbyś się rozejrzała po okolicznych salonach, co mają w ofercie Cytat:
Bo tak naprawdę koszty wyjdą podobne, a i my się pobawimy i goście i będzie co wspominać ![]() A wolałabyś coś praktycznego dać dla męża na prezent? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Toruniu niestey jest tylko jedna porodówka wiec wyboru nie ma ewentualnie w szpitalach w pobliskich miejscowosciach czyli w Chełmzy albo Bydgoszczy, ale Bydgoszcz troche daleko, wiec ja bym się nie zdecydowała. A co do chełmzy sama chciałam tam rodzić,no ale mieszkam tuz obok toruńskiej porodówki więc jak odeszły mi wody to wyjscia nie było. O Toruniu sa różne opinie, ale tak naprawde to zależy od połoznej na jaka sie trafi i lekarza, kóry ma dyzur. Teraz jestem zdecydowana na toruń ze zwgledu na dobra opiekę nad dzieckiem po porodzie. No i tutaj stawia sie na naturalne karmienie i połozne w tym bardzo pomagaja. To, ze akurat mały się urodził niedotleniony nie jest wina lekarzy, gdyby było inaczej pewnie nie zdecydowałabym sie na ten szpital. A colekarzy ja mam proawdzacego, który jest ordynatprem w Chełmzy nie narzekam na niego, ale ma duzo pacjentek. Dobry jest Łojko, Migda Marchwińska-Palacz, Kozankiewicz i jeszcze by sie ktos znalazl. Jest prywtan przychodnia matopat i tam tez fajni ginekolodzy tylko nie pamietam uz jak sie nazywaja. |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie mnie kosztowała 800 zł w sumie. I mam farta, bo jest z nowej kolekcji, jest nowiutka jeszcze nikt jej przede mną nie nosił, nie wypożyczał ![]() A babka w salonie mówiła, że we wtorek byli u niej ludzie- rodzice panny młodej, która ma niedługo ślub i chcieli kupić jej suknie, bo ona jest za granicą i nie będzie miała jak jej przymierzyć ![]() No nie wiem, według mnie ta suknia nie była wcale ładna i ciekawe co będzie jak się nie spodoba córce
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
madzius90 no własnie moze byc praktyczniejsze, tylko nie mam zadnego pomyslu
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
a moze zrob mu kolacje ja zawsze na rocznice robie kolacje przy swiecach za to prezent kupie mu na dzien taty bo w tamtym roku dostal i strasznie sie ucieszyl
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ze rocznica wypada w srodku tygodnia, bo tak bym moze cos wymyslila ciekawego. No nic mam jeszcze troche czasu, moze zrobie kolacje.
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Raczkowanie
|
Do mnie masz troszkę bliżej.
![]() A właśnie Są tu jakieś mamusie z Krakowa? ![]()
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
a noooo faktycznie blizej nawet jedziemy w maju do krakowa do kuzynki na noc
![]() i doo zooo bo chce moja niunie zabrac
|
|
|
|
#2835 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak będziecie się wybierać, to napisz mi na PW.
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie w Krakowie jestem czesto bo jest po drodze między Kielcami a Rabką ( miasto rodzinne TŻeta) Także średnio raz w miesiącu jesteśmy ..
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
judkama-now idzisz nie wiedzialam ze wyboru nie ma , w poznaniu jest pelno tego dzieki bardzo za nazwiska lekarzy sobie zapisalam i faktyczniemaja dobre opinie
niby jeszcze troche czasu do pzreprowadzki ale juz wole teraz myslec a nie pozniej latac jak z owsikami zreszta moj tż jest co dzien w tygodniu w toruniu to tak naprawde moze mnie już keidys zawiezc do jednego z lekarzy zebym zobaczyla co i jak (on spi w hotelach ale ma zwracane koszty wiec raz ja moge z nim jedynie sie dopłaci za jedna osobe ))rodzice tża niezadowoleni ze przeprowadzka ze jeszcze przed porodem ale ja sobie tez inaczej nie wyobrazam po 1. michal ma z torunia do pracy 20 km a z poznania ponad 150 wiec dla niego to męczarnia po 2. ja sobie nei wyobrazam z malym dzieckiem sama przez 4 dni w tygodniu i jeszcze na 4tym pietrze bez windy a tak wynajmiemy tu mieszkanko studentom i bedzie zawsze kasa a z tego co patrzelismy meiszkania w toruniu duuuzo tansze wynajem niz tutaj-tutaj wynajem dwupokojowego to 1600 i w gore i to wcale nie jakies duze , a w toruniu juz widzielismy za 1100-1200 fajne w centrum kurcze to musze poptarzec po tych salonach bo to dobry pomysl tylko no weronika u mnie tez pewnie problem z rozmiarem bo 36 w porywach , biust niby mam ale 38 to przeze mnie przeleci wiec 34-36 musze szukac ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem z Krakowa
A teraz UWAGA! Dzisiaj mam 15 rocznicę ślubu!!! Wieczorem idę z mężem i z dziećmi na kolację.Pierwszy raz nie mam dla męża prezentu GRATULACJE dla dziewczyn,które biorą niedługo ślub.Ja brałam ślub,jak byłam baaaardzo młoda miałam 19 lat i byłam 5/6 miesiąc ciąży.Miałam duże i udane wesele,ale nie wspominam tego zbyt dobrze,byłam bardzo zmęczona,każdy chciał ze mną tańczyć,rozmawiać,a ja marzyłam o tym,żeby pójść spać.I poszłam o 7 rano!!!! |
|
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- madzius90- a wy jestescie zaręczeni czy nie bo my nei ejstesmy powiedzialam tzowi zeby mi juz nei kupowal pierscionka zareczynowego ale z tego co widze wzial mi pierscionek jeden (pytal o rozmiar ale nie znam) i pewnie kupi...dla mnie to zbedny wydatek zwłascza ze zaraz trzeba obraczki. a wy mieliscie zaręczyny? |
||
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
czarnamadonna1982 - to moja pierwsza ciąża. Strasznie się boję, że sobie nie poradzę itd. Normalne obawy, jak chyba każdej kobiety przy pierwszym dziecku. A Ty? Pierwsze dziecko?
madzius90 - również witam ![]() Jakie polecacie kremy na rozstępy? Przymierzam się do kupna... Tylko nie wiem jakiej firmy.
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny nie będę się mogła udzielac zbytnio póki co. Wniedzielę wieczorem mój synek trzasnął mnie niechcący w oko. W poniedziałek pojechałam na dyżur okulistyczny bo już nie szło wyrobić. No i niestety uszkodził mi oko. Na szczęście najprawdopodobniej samo się naprawi. Dostałam tylko delikatny antybiotyk i żel na odbudowę tkanki. Dwa dni przesiedziałam w ciemni, dziś już lepiej no ale nie mogę się przesilać. Bolało jak cholera bo podziękowałam za środki przeciwbólowe i tak ten antybiotyk mi nie po drodze. Także niestety unikam kompa, tv i ... światła
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cecilia moja tez pierwsza ciąza tez wszytsko dla mnie nowe , teraz juz jest lepiej i jestem bardziej wyluzowana ale na poczatku to chodzilam zestresowana i wydawalo mis ie ze zaraz bede krwawic albo cos
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia wspoczucie zdrowiej mnie dzis moja kopla w brzuch
co do pierscionkow zareczynowych to tez nie chcialam bo bylismy 7 lat ze soba i przed zareczynami podjelismy decyzje o slubie ale kupil wiec jest ![]() ![]() carolla piekna rocznica udanej kolacji zycze |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuśki
Też jestem jedną z listopadowych mam. Termin wypada mi na 14 listopada Bardzo się cieszymy z mężem, bo staraliśmy się ponad pół roku, ale w końcu się udało. Mamy naszą malutką fasolke. Wizyte u gin i badania mam już za sobą i wszystko jest okDziecko to uwidoczniona miłość. Następna wizyta w maju ![]() |
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
EdziaO - wracaj do zdrowia
![]() czarnamadonna - który to tydzień? syla2098 - ja mam termin na 10 listopada. Teraz wydaje mi się, że to jeszcze termin odległy, ale czas jednak szybko leci.
|
#2846 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych względów, które napisałaś jest ona konieczna. I dobry pomysł z wynajmem Cytat:
Gratulacje!! ![]() Cytat:
I już od dawna mam dla niego wymyślony prezent, który sam chciał - pokrowce na siedzenia do samochodu ![]() Cytat:
Miały być zaręczyny z pierścionkiem za jakiś czas, ale teraz, skoro już mamy zaklepany termin ślubu, większość rzeczy jest załatwiona, za trzy tygodnie będą obrączki to już nie ma sensu I tak już jesteśmy narzeczeni ![]() No i tak jak piszesz, teraz jest dużo wydatków i dla mnie pierścionek w tym momencie jest zbędny ![]() Jak dostaniesz pierścień to się pochwal koniecznie! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony już nie moge się doczekać dzidzi, a z drugiej obawiam się, że nie dam rady, bo to moje pierwsze dziecko. A masz jakieś dolegliwości?
|
|
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
na poczatku ciazy-tak do 6tyg mailam duzo dolegliwosci, teraz czuje sie swietnie mam apetyt jak slon, bola mnie bardzo mocno piersi, urosly i maja żylki neibieskie, oprocz tego czasem zgaga i niestrawnosc ale to chyba z ilosci jedzenia, od paru dni boli mnie glowa , wczesniej mialam tez mocne bóle w dole brzucha ale mi przeszly
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

za wyniki

)))ja bym chciala jak najszyb ciej ale pewnie we wrzesniu/sierpniu bo wynajmiemy to no a poza tymslub robimy w poznaniu bo rodzinka blizej bedzie meic 

(30/30)