|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
[QUOTE=anusiaaniaanusia;33 484436]I ja się witam. Pogoda u nas ten nie najlepsza, pochmurno, ale jeszcze nie pada. Już mogę stwierdzić, że wieczorkiem czuje małego jak się wierci. Czasem zasadzi kopniaka - narazie bardzo delikatnie ale to kopniak jest napewno. Mąż śmieje się że piłkarz będzie
![]() Zielona ja nie mam niestety tyle szczęścia co ty. Nawet na NFZ nie uderzam, bo w moim mieście jak nie zapłacisz to się Tobą napewno nie zaopiekują w odpowiedni sposób. Z NFZ -tu nie korzystam jeżeli chodzi o ginekologów i dentystów.[/QUOTE] u mnie jest w czym wybierac jesli chodzi o ginekologow na nfz,tylko ze wiadomo jak to niekiedy jest. Ja trafilam swietnie i bardzo sie z tego ciesze. Ja kiedys przed slubem bardzo czesto chodzilam do dentystki takiej starszej i powiem Ci ze co sie dalo na nfz zrobic to robila i obojetnie czy przyszlam do niej prywatnie na piaskowanie czy na plombe na nfz za kazdym razem swietnie mnie traktowala,ale teraz nie chche do niej juz isc (chociaz na wizyte na nfz czekalam pare dni) bo mi ględziła zebym wyciagla kolczyk z jezyka ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Konczi dlatego ja mam ogromna nadzieje ze cypelek mojemu chlopczykowi sie zmniejszy i będzie dziołuszka
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() mam dziś doła ciążowego i zastanawiam się, czy z dzidzią ok, a do wizyty jeszcze 5 dni Brzuch mi nic nie rośnie, bimbały straciły swoją wrażliwość buuuu.... dajcie mi po ![]() Konczi ustroń i wisła to u mnie rzut beretem ale jak pomyślę o tych tłumach, które tam będą w majówkę ![]() Lidka dzięki za info ![]() Zielona a którego stomatologa byłaś? Możesz mi napisać na PW - może się wybiorę.
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- A do ginka chodzę prywatnie, bo podobnie jak z zębem poszłam na tzw NFZ i co, badanie i cała wizyta dosłownie trwała poltorej minuty, więc podziękowałam. I tym sposobem od dobrych kilku lat chodzę do tego mojego prywatnego, sprawdza się doskonale, ma dużą wiedzę, dobrze doradza i jak na razie nie szukałam godnego zastępcy.
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cierpie takiej pogody bo nic mi się nie chce
. Chyba muszę zrobić sobie dzisiaj lezakowy dzień bo coś brzuszek dokucza.
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia wypoczywaj ja wczoraj złapałam się że jak siedze w tzw prawidlowej pozycji na krześle to uciskam brzuch od dołu i potem sie stawia. Więc poszła nospa w ruch i przeszło.
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Ale jestem zła...
Wróciłam z Banku. Mam niezapłacony mandat i wyobraźcie sobie że zablokowali mi konto w banku. Mam go zapłacić w US tylko czym jak nie mogę podjąć środków. Co prawda przyszło mi zawiadomienie, że zajmą kase, ale byłam pewna, że wezmą sobie tą kwotę i będzie ok. A nie wszystkie moje pieniądze ... A tak to zostałam z palcem w du... nosz kurcze
|
#397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nigdy nie miałam takiej sytuacji.i co się robi w takim wypadku? Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-12 o 09:42 |
|
|
|
|
#398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale mi sie fajnie spało i dalej bym spała ale szkoda dnia jakoś ![]() Cytat:
Ciekawe kiedy mnie na to świństwo wyśle bo na razie nie miałam ![]() Cytat:
![]() Moja kumpelka, która też jest w ciąży też tam ponoć uderza W sumie w tych stronach byłam już ze 30 razy ale znudzić sie nie chce jakoś ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
I gdzie się Nasza Konczi podziewa?
Ja wlasnie leze i wypoczywam ale brzuch nie boli jak na okres tylko podbrzusze boli tak normalnie. Nie umiem tego wytlumaczyc. z ta blokada srodkow to masakra. I co sie teraz robi? Musisz wplacic to Ci odblokuja tak? Jakby nie mogli sobie sciagnac co trzeba i po sprawie. |
|
|
|
#400 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33485641]ło matko bidulko.współczuje:glasiu :
nigdy nie miałam takiej sytuacji.i co się robi w takim wypadku?[/QUOTE] Trzeba zapłacić mandat w US Komornikowi i wziąć uchylenie blokady konta i wtedy odblokują mi wszystkie środki. No ale śmieszne jest to, że środki są zablokowane i gdybym nie miała innej kasy to jak to niby mam zapłacić. Śmiech poprostu. Ale mam nauczkę na przyszłość, że nie podarują. Myślałam, że potrącą sobie ze zwrotu podatku...i będzie spokój. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to troszkę tak, jak u nas. Bank co kwartał powinien przysyłać nam wysokość rat kredytu, które powinny maleć, ale one kurza twarz tylko z miesiaca na miesiac rosną! i ostatnio nam nie przysłali.. Zawsze na to konto przelewamy troszkę więcej niz rata kredytu, bo dochodzi jakieś prowadzenie konta i inne opłaty (pko bp to czyste zdzierstwo ) i nagle się okazało, że zabrakło nam na koncie 2 zł i że mamy zaległość. dostaliśmy powiadomienie i za to powiadomienie listowne policzyli sobie 40 zł, które bez naszej wiedzy, zgody zściągnęli sobie z konta. czekam teraz na rozpatrzenie reklamacji w tej sprawie, bo to jakaś kpina. Bank (zgodnie z umową, którą mamy) nie ma prawa bez naszej wiedzy ściągać z konta żadnych innych środków, jak tylko rata kredytu, ubezpieczenie kredytu, miesięczna opłata za prowadzenie konta i opłatę za kartę. A teraz jest nowy kwartał i te dranie dalej nam pism dot. wysokości rat nie przysłały! także Anusia coś mi się wydaje, że to nie może być działanie zgodnie z prawem (a jesli już to powinni podać konkretny przepis/nr rozporządzenia na jakiej podstawie to czynią). Bo jak to może być, że ktoś nam blokuje dostęp do konta? że ktoś bez naszej zgody i wiedzy cokolwiek sobie z tego konta pobiera!!! Miłego dnia Dziewuszki
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-12 o 10:19 |
|
|
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
dziś koniec z antybiotykiem, teraz już tylko "lżejsze" leki, bo jeszcze nie całkiem wyzdrowiałam, ale na szczęście już lepiej ja miałam taki przewijak na łóżeczko i jak dziecko spało w środku to przewijak stał obok łóżeczka, bo to było takie nakładane na brzegi i zaczepiało się takimi wypustkami o łóżeczko, więc nie było problemów z wyciąganiem u nas dodatkowo przewijak był wykorzystywany przy kąpieli, a w zasadzie po kąpieli, leżał na pralce i tam wycieraliśmy córkę i ją smarowaliśmy balsamem i ubieraliśmy u mnie nadal słomiane wdowieństwo, ale już niedługo
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
meggi dlatego właśnie, że nie mogą ściągnąć z konta to blokują środki na pokrycie mandatu (w moim przypadku). Tylko nie rozumiem dlaczego mam zablokowane wszystkie środki skoro kwota na koncie jest 10 razy większa niż ten zasrany mandat. Dlatego to mnie tak zbulwersowało, że kasa zamrożona do uchylenia. Więc zapytałam pani grzecznie jak ja mam ten mandat zapłacić skoro kasy nie mam. Powiedziała mi żebym jutro przyszła do banku, może środki zostaną odblokowane. MOŻE ...
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I kasę trzeba wypłacić, iść do komornika i jemu zapłacić, wrócić do banku i zdjąć blokadę z konta na podstawie uchylenia blokady środków. Szok... Tylko nie wiem czemu mam wszystko zablokowane. Pani nie umiała odpowiedzieć na pytanie.
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
idę nadrobić Was
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Konczi ja już za dwa tygodnie będę robić tę krzywą cukrowąm, bo ginek kazał mi przyjść jak będe po połówkowym, więc piatek 27 kwietnia przeznaczam na zrobiernie badan w tym tej krzywej cukrowej rano a potem na 14 godz połówkowe i w poniedziałek 30 będę juz u mojego ginka z wynikami.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-12 o 10:50 |
|
|
|
|
#409 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anuś u mnie dzisiaj też pogoda mniej fajna niż wczoraj ... ale przynajmniej nie jest duszno jak dla mnie .. może jednak zrezygnuj z tak długich spacerków na rzecz krótszych a np z odpoczynkiem ?? Cytat:
Cytat:
Ja w wiśle byłam mnóstwo razy tak jak w ustrioniu ale zawsze z sentymentem wracam na kwaśnice i do olimpijskiej na żurek w chlebie ![]() ... krzywą przeżyłam .... Cytat:
Cytat:
czyli będę Cię wyszukiwać w tym tłumie człowieków ... znajdę Cię .. tylko nie udawaj że mnie nie znasz![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
a ja dzisiaj zostawiłam w laboratorium 125 złoty ... pięknie a u ginki 240 ... pójdę z torbami normalnie
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Witam Termin mam na 13 listopada ale nie znalazłam jeszcze wątku dla ciężarówek listopadowych więc postanowiłam WAM trochę pomarudzić... Jest to moja druga ciąża (syn ma 19 lat a ciąża przebiegła miło spokojnie bez żadnych dolegliwości ) a teraz jestem umierająca od 3-4 tyg mam okropne mdłości , 1-2 razy na dobę wymioty, ciśnienie 90/60 ciągle śpię lub leżę w łóżku , nie mam na nic siły, jem co 2-3 godz czasami nawet w nocy ale tak naprawdę nic mi nie smakuje Jest strasznie Mój gin jest moim stanem zachwycony - wszystko ok prawidłowe objawy progesteron itd. Czy któraś z was też tak fatalnie przechodziła początek ciąży? Mam nadzieję,że kiedyś to minie...
|
|
|
|
#411 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to 125 zł kosztuje to badanie na cukier? Na czym to polega bo nigdy nie miałam a pewnie na następnej wizycie dostane zlecenie. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Jest na naszym wątku kilka dziewczyn, które męczą wymioty do tej pory. A senność to chyba standard na początku, także wytrwałości do 13 tygodnia. Trzymam kciuki, żeby mdłości minęły No i oczywiście gratuluje, będzie spora różnica między rodzeństwem
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc odpoczywaj ile się da i oby szybko minęły dolegliwości a ,,, wateczek listopadowo grudniowych mamusi jest ale zawsze możesz zostać z nami Cytat:
uhum ... ale i tak niepotrzebne nerwy i bieganina nie ? nie no sama krzywa to około 30 zł bo oczywiście każde pobranie kosztuje dodatkowo 3 zł ... więc przy trzech pobraniach już się 9 zł nazbierało ![]()
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja naszczęscie mam zrobić test obciążanie 50gramami glukozy więc kwitnąć będę godzinę po wypiciu płynu.
Wezmę ze sobą krzyżówki, bo ja krzyżówkomaniaczka - wczoraj zakupiłam 1002 krzyżówki panormaiczne więc jestem w swoim żywiole. ![]() Ty Konczi pewnie miałas obciążęnie 75 gramami, więc to jest dwugodzinne badanie, bo jest sprawdzenie po 1 godzinie i potem po drugiej. Dziwne, bo takie badanie zaleca się jeśli wyniki glukozy na czczo nie wyglądają zbyt dobrze. Normalnie przy dobrych wartościach wystarcza 50-tka.
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy robiłam krzywą w szpitalu jak leżałam na endokrynologi też podano mi 75g ... gdy wynik był podwyższony .. więc pewnie teraz tym się kierowała no nie wiem .. tak mi podała tak zrobiłam
|
|
#415 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zanim nam odblokowali konto sporo się zeszło, a ile było tłumaczenia i chodzenia od jednego urzędu do drugiego... także współczuję i życzę szybkiego i pomyślnego załatwienia sprawyCytat:
to samo wyglądały moje pierwsze tygodnie, leżałam 24 godz. na dobę. teraz jest znacznie lepiej, przynajmniej wstałam z łóżka ![]() a tak w ogóle to cześć dziewczyny ![]() wczoraj chyba za dużo chodziłam bo dziś tak boli mnie kręgosłup, że rano ledwo wstałam z łóżka. za to wczoraj korzystałam z dobrego samopoczucia, posprzątałam, poprałam, pokroiłam całą michę sałatki jarzynowej, upiekłam 2 ciasta i jeszcze udało mi się zrobić sernik na zimno skończyłam przed północą w święta mało co zjadłam więc teraz staram się nadrobić zaległości. z gorszych wiadomości to wrócił mi ślinotok i po raz pierwszy doświadczyłam, co to zgaga matko, jedyna jak mnie piekło...a teraz zmykam nadrobić to, co napisałyście, bo sporo tego jak na jeden dzień
|
|||
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita wielkie
dla Ciebie za tą krzywą,też pewnie niedługo dostanę skierowanie i już się boję![]() Anusia to jest po prostu parodia co w naszym kraju się dzieje ![]() Ja za pół godziny spadam do lekarza,potem jeszcze do sklepu muszę skoczyć i na pocztę także będę pozniej.
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi
najważniejsze, że masz to z głowy
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
a to pewnie dlatego, ważne że jesteś już po, kiedy dostaniesz wyniki?
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ja dziś zostałam w domu zjadłam śniadanie, a potem nagle zrobiło mi się słabo. Położyłam się na chwilę i... bieg do łazienki. Jakaś masakryczna biegunka, pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło teraz mi lepiej ale ciągle słabo :/Wczoraj kupiłam pierwsze ubranko dla malucha! Bodziaki z mothercare z krótkim rękawem
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
u mnie słonko świeci i jest przyjemnie ciepło Rano byłam oddać siuśki i krew do badania i była bardzo niemiła pani. Potem synka do przedszkola i wpadłam do jednego szmateksu. O matko, jakie tam są śliczne ciuszki dla dziewczynek,musiałam się powstrzymywać,bo ja przecież jeszcze nie znam płci,ale i tak kupiłam takie coś Konczi współczuje tej glukozy...bleee...na samą myśl mi niedobrze,ale niedługo sama będę ją piła,dobrze,że laboratorium mam blisko od domu. Miłego dnia
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-12 o 11:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Brzuch mi nic nie rośnie, bimbały straciły swoją wrażliwość buuuu.... dajcie mi po 
ale jak pomyślę o tych tłumach, które tam będą w majówkę 

) i nagle się okazało, że zabrakło nam na koncie 2 zł i że mamy zaległość. dostaliśmy powiadomienie i za to powiadomienie listowne policzyli sobie 40 zł, które bez naszej wiedzy, zgody zściągnęli sobie z konta. czekam teraz na rozpatrzenie reklamacji w tej sprawie, bo to jakaś kpina. Bank (zgodnie z umową, którą mamy) nie ma prawa bez naszej wiedzy ściągać z konta żadnych innych środków, jak tylko rata kredytu, ubezpieczenie kredytu, miesięczna opłata za prowadzenie konta i opłatę za kartę. A teraz jest nowy kwartał i te dranie dalej nam pism dot. wysokości rat nie przysłały! 

dla Ciebie za tą krzywą,też pewnie niedługo dostanę skierowanie i już się boję