Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 08:25   #391
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

[QUOTE=anusiaaniaanusia;33 484436]I ja się witam. Pogoda u nas ten nie najlepsza, pochmurno, ale jeszcze nie pada. Już mogę stwierdzić, że wieczorkiem czuje małego jak się wierci. Czasem zasadzi kopniaka - narazie bardzo delikatnie ale to kopniak jest napewno. Mąż śmieje się że piłkarz będzie Wczoraj siedział biedy i wypisywał na kartce imiona dla chłopców i mamy dylemat, bo nie wiemy jak mu damy na imię. Jest jeszcze czas

Zielona ja nie mam niestety tyle szczęścia co ty. Nawet na NFZ nie uderzam, bo w moim mieście jak nie zapłacisz to się Tobą napewno nie zaopiekują w odpowiedni sposób. Z NFZ -tu nie korzystam jeżeli chodzi o ginekologów i dentystów.[/QUOTE]

u mnie jest w czym wybierac jesli chodzi o ginekologow na nfz,tylko ze wiadomo jak to niekiedy jest. Ja trafilam swietnie i bardzo sie z tego ciesze. Ja kiedys przed slubem bardzo czesto chodzilam do dentystki takiej starszej i powiem Ci ze co sie dalo na nfz zrobic to robila i obojetnie czy przyszlam do niej prywatnie na piaskowanie czy na plombe na nfz za kazdym razem swietnie mnie traktowala,ale teraz nie chche do niej juz isc (chociaz na wizyte na nfz czekalam pare dni) bo mi ględziła zebym wyciagla kolczyk z jezyka

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Konczi dlatego ja mam ogromna nadzieje ze cypelek mojemu chlopczykowi sie zmniejszy i będzie dziołuszka
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 08:30   #392
elena_100
Wtajemniczenie

dobry

mam dziś doła ciążowego i zastanawiam się, czy z dzidzią ok, a do wizyty jeszcze 5 dni Brzuch mi nic nie rośnie, bimbały straciły swoją wrażliwość buuuu.... dajcie mi po
Konczi ustroń i wisła to u mnie rzut beretem ale jak pomyślę o tych tłumach, które tam będą w majówkę i trzymam kciuki za krzywą. Dasz radę

Lidka dzięki za info , a oliwkę wcieram normalnie, na okrągło, nie wiedziałam, że nie wolno

Zielona a którego stomatologa byłaś? Możesz mi napisać na PW - może się wybiorę.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 08:56   #393
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
I ja się witam. Pogoda u nas ten nie najlepsza, pochmurno, ale jeszcze nie pada. Już mogę stwierdzić, że wieczorkiem czuje małego jak się wierci. Czasem zasadzi kopniaka - narazie bardzo delikatnie ale to kopniak jest napewno. Mąż śmieje się że piłkarz będzie Wczoraj siedział biedy i wypisywał na kartce imiona dla chłopców i mamy dylemat, bo nie wiemy jak mu damy na imię. Jest jeszcze czas

Zielona ja nie mam niestety tyle szczęścia co ty. Nawet na NFZ nie uderzam, bo w moim mieście jak nie zapłacisz to się Tobą napewno nie zaopiekują w odpowiedni sposób. Z NFZ -tu nie korzystam jeżeli chodzi o ginekologów i dentystów.
Anusia to jakbym siebie widziała, te dwie profesje traktuje prywatnie, bo niestety mam nauczke, robienia zębów na NFZ robią byle jak najtańszym kosztem - efekt, poszłam z malutką dziurką, faktycznie borowanko trwało chwilkę, potem plombka i super, po 5 latach plomba wypadła i co sie okazało, pod spodem dziursko jak krater, bo ząb się psuł pod plombą oczywiscie nie zdążyłam zrobić bo jak miałam iść to się ciąża na tescie pojawiła. Od tego czasu wiem, że jak dentysta to sprawdzony i przede wszystkim prywatnie bo raz , że się starają a dwa plomby się trzymają.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

A do ginka chodzę prywatnie, bo podobnie jak z zębem poszłam na tzw NFZ i co, badanie i cała wizyta dosłownie trwała poltorej minuty, więc podziękowałam.

I tym sposobem od dobrych kilku lat chodzę do tego mojego prywatnego, sprawdza się doskonale, ma dużą wiedzę, dobrze doradza i jak na razie nie szukałam godnego zastępcy.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 09:03   #394
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Nie cierpie takiej pogody bo nic mi się nie chce . Chyba muszę zrobić sobie dzisiaj lezakowy dzień bo coś brzuszek dokucza.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 09:10   #395
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Nie cierpie takiej pogody bo nic mi się nie chce . Chyba muszę zrobić sobie dzisiaj lezakowy dzień bo coś brzuszek dokucza.
Anusia wypoczywaj ja wczoraj złapałam się że jak siedze w tzw prawidlowej pozycji na krześle to uciskam brzuch od dołu i potem sie stawia. Więc poszła nospa w ruch i przeszło.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-12, 09:32   #396
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Ale jestem zła...
Wróciłam z Banku. Mam niezapłacony mandat i wyobraźcie sobie że zablokowali mi konto w banku. Mam go zapłacić w US tylko czym jak nie mogę podjąć środków. Co prawda przyszło mi zawiadomienie, że zajmą kase, ale byłam pewna, że wezmą sobie tą kwotę i będzie ok. A nie wszystkie moje pieniądze ... A tak to zostałam z palcem w du... nosz kurcze
Stary 2012-04-12, 09:41   #397
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Ale jestem zła...
Wróciłam z Banku. Mam niezapłacony mandat i wyobraźcie sobie że zablokowali mi konto w banku. Mam go zapłacić w US tylko czym jak nie mogę podjąć środków. Co prawda przyszło mi zawiadomienie, że zajmą kase, ale byłam pewna, że wezmą sobie tą kwotę i będzie ok. A nie wszystkie moje pieniądze ... A tak to zostałam z palcem w du... nosz kurcze
ło matko bidulko.współczuje:glasiu :
nigdy nie miałam takiej sytuacji.i co się robi w takim wypadku?

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-04-12 o 09:42
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 09:57   #398
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale mi sie fajnie spało i dalej bym spała ale szkoda dnia jakoś

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witam się tuż przed wschodem słońca ...
na samą myśl o wypiciu tego bleee nie mogę spać
Dasz rade kochana trzymam kciuki
Ciekawe kiedy mnie na to świństwo wyśle bo na razie nie miałam

Cytat:
w życiu tam nie byłam .... my pewnie do ustronia bądź wisły pojedziemy odpocząć
Parskłam śmiechem jak to przeczytałam bo my też sie wybieramy do Wisły jak pogoda dopisze. Zawsze jak jest Wisła to i Ustroń obowiązkowo
Moja kumpelka, która też jest w ciąży też tam ponoć uderza
W sumie w tych stronach byłam już ze 30 razy ale znudzić sie nie chce jakoś

Cytat:
nie byłabym tego taka pewna czy to kobitka będzie ja nadal upieram się że widziałam siusiora ale dla mnie to mało ważne .. najważniejsze by dziecina była zdrowa a reszta to wszystko jedno
Masz racje, ważne żeby zdrowe było, a będzie na pewno!!!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:08   #399
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

I gdzie się Nasza Konczi podziewa?
Ja wlasnie leze i wypoczywam ale brzuch nie boli jak na okres tylko podbrzusze boli tak normalnie. Nie umiem tego wytlumaczyc.
z ta blokada srodkow to masakra. I co sie teraz robi? Musisz wplacic to Ci odblokuja tak? Jakby nie mogli sobie sciagnac co trzeba i po sprawie.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:14   #400
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33485641]ło matko bidulko.współczuje:glasiu :
nigdy nie miałam takiej sytuacji.i co się robi w takim wypadku?[/QUOTE]

Trzeba zapłacić mandat w US Komornikowi i wziąć uchylenie blokady konta i wtedy odblokują mi wszystkie środki. No ale śmieszne jest to, że środki są zablokowane i gdybym nie miała innej kasy to jak to niby mam zapłacić. Śmiech poprostu. Ale mam nauczkę na przyszłość, że nie podarują. Myślałam, że potrącą sobie ze zwrotu podatku...i będzie spokój.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Ja wlasnie leze i wypoczywam ale brzuch nie boli jak na okres tylko podbrzusze boli tak normalnie. Nie umiem tego wytlumaczyc.
z ta blokada srodkow to masakra. I co sie teraz robi? Musisz wplacic to Ci odblokuja tak? Jakby nie mogli sobie sciagnac co trzeba i po sprawie.
Jak mi przyszło zawiadomienie o tym, że komornik blokuje mi konto to myślałm że sobie weźmie i po sprawie. A tu taki cyrk, nosz kurcze mać. Latania i załatwiania, a ja teraz musze leżeć
Stary 2012-04-12, 10:15   #401
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jestem zła...
Anusia a tak w ogóle można? Ja się pytam na jakiej podstawie?
to troszkę tak, jak u nas. Bank co kwartał powinien przysyłać nam wysokość rat kredytu, które powinny maleć, ale one kurza twarz tylko z miesiaca na miesiac rosną! i ostatnio nam nie przysłali.. Zawsze na to konto przelewamy troszkę więcej niz rata kredytu, bo dochodzi jakieś prowadzenie konta i inne opłaty (pko bp to czyste zdzierstwo) i nagle się okazało, że zabrakło nam na koncie 2 zł i że mamy zaległość. dostaliśmy powiadomienie i za to powiadomienie listowne policzyli sobie 40 zł, które bez naszej wiedzy, zgody zściągnęli sobie z konta. czekam teraz na rozpatrzenie reklamacji w tej sprawie, bo to jakaś kpina. Bank (zgodnie z umową, którą mamy) nie ma prawa bez naszej wiedzy ściągać z konta żadnych innych środków, jak tylko rata kredytu, ubezpieczenie kredytu, miesięczna opłata za prowadzenie konta i opłatę za kartę. A teraz jest nowy kwartał i te dranie dalej nam pism dot. wysokości rat nie przysłały!
także Anusia coś mi się wydaje, że to nie może być działanie zgodnie z prawem (a jesli już to powinni podać konkretny przepis/nr rozporządzenia na jakiej podstawie to czynią). Bo jak to może być, że ktoś nam blokuje dostęp do konta? że ktoś bez naszej zgody i wiedzy cokolwiek sobie z tego konta pobiera!!!

Miłego dnia Dziewuszki

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:17   #402
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Ale jestem zła...
Myślę, że powinnaś zadzwonić do US i zapytać w jakis spopsób masz zapłacic za mandat skoro konto ci zablokowali, bo ja rozumiem, żer bank otrzymał tytuł egzekucyjny i sam tę operację wykona, przelewajac środki do tej instytucji.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-04-12 o 10:19
Stary 2012-04-12, 10:18   #403
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć
dziś koniec z antybiotykiem, teraz już tylko "lżejsze" leki, bo jeszcze nie całkiem wyzdrowiałam, ale na szczęście już lepiej

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

a wygodnie wyjmuje się wtedy dziecko z łóżeczka?
ja miałam taki przewijak na łóżeczko i jak dziecko spało w środku to przewijak stał obok łóżeczka, bo to było takie nakładane na brzegi i zaczepiało się takimi wypustkami o łóżeczko, więc nie było problemów z wyciąganiem
u nas dodatkowo przewijak był wykorzystywany przy kąpieli, a w zasadzie po kąpieli, leżał na pralce i tam wycieraliśmy córkę i ją smarowaliśmy balsamem i ubieraliśmy

u mnie nadal słomiane wdowieństwo, ale już niedługo
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:21   #404
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

meggi dlatego właśnie, że nie mogą ściągnąć z konta to blokują środki na pokrycie mandatu (w moim przypadku). Tylko nie rozumiem dlaczego mam zablokowane wszystkie środki skoro kwota na koncie jest 10 razy większa niż ten zasrany mandat. Dlatego to mnie tak zbulwersowało, że kasa zamrożona do uchylenia. Więc zapytałam pani grzecznie jak ja mam ten mandat zapłacić skoro kasy nie mam. Powiedziała mi żebym jutro przyszła do banku, może środki zostaną odblokowane. MOŻE ...
Stary 2012-04-12, 10:24   #405
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
meggi dlatego właśnie, że nie mogą ściągnąć z konta to blokują środki na pokrycie mandatu (w moim przypadku). Tylko nie rozumiem dlaczego mam zablokowane wszystkie środki skoro kwota na koncie jest 10 razy większa niż ten zasrany mandat. Dlatego to mnie tak zbulwersowało, że kasa zamrożona do uchylenia. Więc zapytałam pani grzecznie jak ja mam ten mandat zapłacić skoro kasy nie mam. Powiedziała mi żebym jutro przyszła do banku, może środki zostaną odblokowane. MOŻE ...
co za kraj Boshe... spi*****ac z tej Polski jak najdalej...
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:29   #406
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Myślę, że powinnaś zadzwonić do US i zapytać w jakis spopsób masz zapłacic za mandat skoro konto ci zablokowali, bo ja rozumiem, żer bank otrzymał tytuł egzekucyjny i sam tę operację wykona, przelewajac środki do tej instytucji.
Dzwoniłam do Pana Komornika i Pan Komornik powiedział, że nie powinnam mieć problemu z wypłatą kasy z konta bo on zabezpieczył tylko środki na koncie. To coś w Banku wymieszali. Pekaosa słynie z tych swoich dziwnych spraw. Myśłałam że podpisze tylko zgodę na przelanie tych pieniędzy i będzie problem z głowy, a tu się okazuje, że bank nie ma takich uprawnień.
I kasę trzeba wypłacić, iść do komornika i jemu zapłacić, wrócić do banku i zdjąć blokadę z konta na podstawie uchylenia blokady środków. Szok... Tylko nie wiem czemu mam wszystko zablokowane. Pani nie umiała odpowiedzieć na pytanie.
Stary 2012-04-12, 10:43   #407
Konczita
Zakorzenienie

wróciłam bleeeee ... jak mi ten patafian z nfz karze zrobić krzywą tu mu w twarz buchnę niech spada i te wyniki wpisze - okropieństwo !

idę nadrobić Was
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:54   #408
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Dzwoniłam do Pana Komornika i Pan Komornik powiedział, że nie powinnam mieć problemu z wypłatą kasy z konta bo on zabezpieczył tylko środki na koncie. To coś w Banku wymieszali. Pekaosa słynie z tych swoich dziwnych spraw. Myśłałam że podpisze tylko zgodę na przelanie tych pieniędzy i będzie problem z głowy, a tu się okazuje, że bank nie ma takich uprawnień.
I kasę trzeba wypłacić, iść do komornika i jemu zapłacić, wrócić do banku i zdjąć blokadę z konta na podstawie uchylenia blokady środków. Szok... Tylko nie wiem czemu mam wszystko zablokowane. Pani nie umiała odpowiedzieć na pytanie.
Jednym słwoem musisz zrobic raban w tym głupim banku, bo pewnie jakis gorliwy pracownik, nawet przepisów nie zna - i zamiast tylko zablokować samą kwotę zablokował całe konto - idiotyzm do kwadratu.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
wróciłam bleeeee ... jak mi ten patafian z nfz karze zrobić krzywą tu mu w twarz buchnę niech spada i te wyniki wpisze - okropieństwo !

idę nadrobić Was
Konczi ja już za dwa tygodnie będę robić tę krzywą cukrowąm, bo ginek kazał mi przyjść jak będe po połówkowym, więc piatek 27 kwietnia przeznaczam na zrobiernie badan w tym tej krzywej cukrowej rano a potem na 14 godz połówkowe i w poniedziałek 30 będę juz u mojego ginka z wynikami.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-04-12 o 10:50
Stary 2012-04-12, 10:59   #409
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
U mnie po słoneczku już,dzisiaj pada deszcz i pochmurno okropnie. Więc nie wiem co ja będę robiła cały dzień.

Konczi kochana Ty to masz spaniebardzo szybko sie wysypiasz.

Mnie w nocy bolał brzuch,chyba jednak za dużo pospacerowałam wczoraj. Ja to już nie wiem co mam robić,żeby było dobrze.

Zjadłam śniadanko więc teraz muszę wziąść tabletki

Anuś u mnie dzisiaj też pogoda mniej fajna niż wczoraj ... ale przynajmniej nie jest duszno jak dla mnie
.. może jednak zrezygnuj z tak długich spacerków na rzecz krótszych a np z odpoczynkiem ??

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Konczi dlatego ja mam ogromna nadzieje ze cypelek mojemu chlopczykowi sie zmniejszy i będzie dziołuszka
kochana najważniejsze jest by nasze dzieciaczki były zdrowe dla mnie to najważniejsze ...

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
dobry

mam dziś doła ciążowego i zastanawiam się, czy z dzidzią ok, a do wizyty jeszcze 5 dni Brzuch mi nic nie rośnie, bimbały straciły swoją wrażliwość buuuu.... dajcie mi po
Konczi ustroń i wisła to u mnie rzut beretem ale jak pomyślę o tych tłumach, które tam będą w majówkę i trzymam kciuki za krzywą. Dasz radę
.

kochana u mnie tez już piersi mniej wrażliwie jedynie rozmiarem przypominają ciążowe a no i żyłki są i sutki ściemniały mi a tak wszystko elegancko samopoczucie również po za tym kłuciem w jelitach jak gazowane sobie zapodam
Ja w wiśle byłam mnóstwo razy tak jak w ustrioniu ale zawsze z sentymentem wracam na kwaśnice i do olimpijskiej na żurek w chlebie
... krzywą przeżyłam ....

Cytat:
Ale jestem zła...
uuu niefajnie ... bardzo niefajnie ... ja to myślałam, że oni sami zabiorą kasę z odsetkami kolosalnymi i tyle a tu całe saldo blokli .. dziady

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale mi sie fajnie spało i dalej bym spała ale szkoda dnia jakoś

Dasz rade kochana trzymam kciuki
Ciekawe kiedy mnie na to świństwo wyśle bo na razie nie miałam

Parskłam śmiechem jak to przeczytałam bo my też sie wybieramy do Wisły jak pogoda dopisze. Zawsze jak jest Wisła to i Ustroń obowiązkowo
Moja kumpelka, która też jest w ciąży też tam ponoć uderza
W sumie w tych stronach byłam już ze 30 razy ale znudzić sie nie chce jakoś

Masz racje, ważne żeby zdrowe było, a będzie na pewno!!!

czyli będę Cię wyszukiwać w tym tłumie człowieków ... znajdę Cię .. tylko nie udawaj że mnie nie znasz

Cytat:

jezdemmm ... byłam tam ponad 2 h .. drugie pobranie było po 1 godzinie a kolejne po drugiej .. to siedziałam i sobie książeczkę czytałam ... fajnie bo pusto było .. ludzi brak znaczy tej kolejki brak więc nie było duszno, pan okienko otworzył mi w poczekalni i sobie siedziałam z dzidzią naszą i czytałam .. a jak wyszłam z tamtą to pożarłam wielką bułę !!

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:

Konczi ja już za dwa tygodnie będę robić tę krzywą cukrowąm, bo ginek kazał mi przyjść jak będe po połówkowym, więc piatek 27 kwietnia przeznaczam na zrobiernie badan w tym tej krzywej cukrowej rano a potem na 14 godz połówkowe i w poniedziałek 30 będę juz u mojego ginka z wynikami.
jejku nie zazdroszczę Ci oj nie nie ... to jest straszne ..
a ja dzisiaj zostawiłam w laboratorium 125 złoty ... pięknie a u ginki 240 ... pójdę z torbami normalnie
Stary 2012-04-12, 11:03   #410
Karinek1973
Raczkowanie

Witam Termin mam na 13 listopada ale nie znalazłam jeszcze wątku dla ciężarówek listopadowych więc postanowiłam WAM trochę pomarudzić... Jest to moja druga ciąża (syn ma 19 lat a ciąża przebiegła miło spokojnie bez żadnych dolegliwości ) a teraz jestem umierająca od 3-4 tyg mam okropne mdłości , 1-2 razy na dobę wymioty, ciśnienie 90/60 ciągle śpię lub leżę w łóżku , nie mam na nic siły, jem co 2-3 godz czasami nawet w nocy ale tak naprawdę nic mi nie smakuje Jest strasznie Mój gin jest moim stanem zachwycony - wszystko ok prawidłowe objawy progesteron itd. Czy któraś z was też tak fatalnie przechodziła początek ciąży? Mam nadzieję,że kiedyś to minie...
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:08   #411
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
uuu niefajnie ... bardzo niefajnie ... ja to myślałam, że oni sami zabiorą kasę z odsetkami kolosalnymi i tyle a tu całe saldo blokli .. dziady
a ja dzisiaj zostawiłam w laboratorium 125 złoty ... pięknie a u ginki 240 ... pójdę z torbami normalnie [/COLOR]
No właśnie od mandatów odsetek nie ma dlatego ludzie nie płacą. Tylko koszty jakieś doliczyli i wyszło o 22 zł więcej. Tragedii nie ma, ale moje nerwy niepotrzebe no i to latanie i załatwianie.

A to 125 zł kosztuje to badanie na cukier? Na czym to polega bo nigdy nie miałam a pewnie na następnej wizycie dostane zlecenie.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Witam Termin mam na 13 listopada ale nie znalazłam jeszcze wątku dla ciężarówek listopadowych więc postanowiłam WAM trochę pomarudzić... Jest to moja druga ciąża (syn ma 19 lat a ciąża przebiegła miło spokojnie bez żadnych dolegliwości ) a teraz jestem umierająca od 3-4 tyg mam okropne mdłości , 1-2 razy na dobę wymioty, ciśnienie 90/60 ciągle śpię lub leżę w łóżku , nie mam na nic siły, jem co 2-3 godz czasami nawet w nocy ale tak naprawdę nic mi nie smakuje Jest strasznie Mój gin jest moim stanem zachwycony - wszystko ok prawidłowe objawy progesteron itd. Czy któraś z was też tak fatalnie przechodziła początek ciąży? Mam nadzieję,że kiedyś to minie...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600214 link do forum listopadowo grudniowego
Jest na naszym wątku kilka dziewczyn, które męczą wymioty do tej pory. A senność to chyba standard na początku, także wytrwałości do 13 tygodnia. Trzymam kciuki, żeby mdłości minęły
No i oczywiście gratuluje, będzie spora różnica między rodzeństwem
Stary 2012-04-12, 11:09   #412
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
witaj Karinek myślę że początki bywają różne i też pierwsze tygodnie miałam ciężkie .. spać mogłam wszędzie i w każdej pozycji - stojąc, siedząc leżąc ...później mdłości i ... około 12t wszystko pięknie ustało - czujemy się teraz dość fajnie więc odpoczywaj ile się da i oby szybko minęły dolegliwości
a ,,, wateczek listopadowo grudniowych mamusi jest ale zawsze możesz zostać z nami

Cytat:
No właśnie od mandatów odsetek nie ma dlatego ludzie nie płacą. Tylko koszty jakieś doliczyli i wyszło o 22 zł więcej. Tragedii nie ma, ale moje nerwy niepotrzebe no i to latanie i załatwianie.

A to 125 zł kosztuje to badanie na cukier? Na czym to polega bo nigdy nie miałam a pewnie na następnej wizycie dostane zlecenie.

uhum ... ale i tak niepotrzebne nerwy i bieganina nie ?
nie no sama krzywa to około 30 zł bo oczywiście każde pobranie kosztuje dodatkowo 3 zł ... więc przy trzech pobraniach już się 9 zł nazbierało
Stary 2012-04-12, 11:23   #413
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ja naszczęscie mam zrobić test obciążanie 50gramami glukozy więc kwitnąć będę godzinę po wypiciu płynu.
Wezmę ze sobą krzyżówki, bo ja krzyżówkomaniaczka - wczoraj zakupiłam 1002 krzyżówki panormaiczne więc jestem w swoim żywiole.

Ty Konczi pewnie miałas obciążęnie 75 gramami, więc to jest dwugodzinne badanie, bo jest sprawdzenie po 1 godzinie i potem po drugiej. Dziwne, bo takie badanie zaleca się jeśli wyniki glukozy na czczo nie wyglądają zbyt dobrze. Normalnie przy dobrych wartościach wystarcza 50-tka.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-12, 11:30   #414
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Ja naszczęscie mam zrobić test obciążanie 50gramami glukozy więc kwitnąć będę godzinę po wypiciu płynu.
Wezmę ze sobą krzyżówki, bo ja krzyżówkomaniaczka - wczoraj zakupiłam 1002 krzyżówki panormaiczne więc jestem w swoim żywiole.

Ty Konczi pewnie miałas obciążęnie 75 gramami, więc to jest dwugodzinne badanie, bo jest sprawdzenie po 1 godzinie i potem po drugiej. Dziwne, bo takie badanie zaleca się jeśli wyniki glukozy na czczo nie wyglądają zbyt dobrze. Normalnie przy dobrych wartościach wystarcza 50-tka.

Kiedy robiłam krzywą w szpitalu jak leżałam na endokrynologi też podano mi 75g ... gdy wynik był podwyższony .. więc pewnie teraz tym się kierowała no nie wiem .. tak mi podała tak zrobiłam
Stary 2012-04-12, 11:32   #415
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewuszki ja rzadko sie udzielam na forum, bo strasznie sie mecze z mdlosciami i wymiotami Jutro zaczynam 14tc a sa dni, ze czuje sie jakbym miala zoladek wypluc Przepraszam za wyrazenie.
Moja mama ze mna w ciazy wymiotowala przez cale 9 mcy Boje sie, ze podziele jej los Biore tabletki od lekarza ale nie zawsze pomagaja. Martwie sie o Dzidka, ze nie dostarczam mu potrzebnych skladnikow odzywczych
Czy ktoras z Was tez tak dlugo wymiotowala w ciazy? Ja nawet w trakcie pisania tego postu musialam biec do wc
tak, ja niestety kończę 16 tydzień a wymiotuję nadal. dopiero od kilku dni uda mi się zjeść cokolwiek ze smakiem.

Cytat:
Ale jestem zła...
anusia, my podobne cyrki z bankiem przechodziliśmy w zeszłym miesiącu zanim nam odblokowali konto sporo się zeszło, a ile było tłumaczenia i chodzenia od jednego urzędu do drugiego... także współczuję i życzę szybkiego i pomyślnego załatwienia sprawy

Cytat:
witaj

to samo wyglądały moje pierwsze tygodnie, leżałam 24 godz. na dobę. teraz jest znacznie lepiej, przynajmniej wstałam z łóżka

a tak w ogóle to cześć dziewczyny

wczoraj chyba za dużo chodziłam bo dziś tak boli mnie kręgosłup, że rano ledwo wstałam z łóżka. za to wczoraj korzystałam z dobrego samopoczucia, posprzątałam, poprałam, pokroiłam całą michę sałatki jarzynowej, upiekłam 2 ciasta i jeszcze udało mi się zrobić sernik na zimno skończyłam przed północą

w święta mało co zjadłam więc teraz staram się nadrobić zaległości.

z gorszych wiadomości to wrócił mi ślinotok i po raz pierwszy doświadczyłam, co to zgaga matko, jedyna jak mnie piekło...

a teraz zmykam nadrobić to, co napisałyście, bo sporo tego jak na jeden dzień
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:33   #416
marta1986222
Zakorzenienie

Konczita wielkie dla Ciebie za tą krzywą,też pewnie niedługo dostanę skierowanie i już się boję

Anusia to jest po prostu parodia co w naszym kraju się dzieje

Ja za pół godziny spadam do lekarza,potem jeszcze do sklepu muszę skoczyć i na pocztę także będę pozniej.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:38   #417
katarzinka
Wtajemniczenie

Konczi najważniejsze, że masz to z głowy
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:42   #418
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Kiedy robiłam krzywą w szpitalu jak leżałam na endokrynologi też podano mi 75g ... gdy wynik był podwyższony .. więc pewnie teraz tym się kierowała no nie wiem .. tak mi podała tak zrobiłam
a to pewnie dlatego, ważne że jesteś już po, kiedy dostaniesz wyniki?

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-12, 11:43   #419
lourose
Wtajemniczenie

Hej
ja dziś zostałam w domu
zjadłam śniadanie, a potem nagle zrobiło mi się słabo. Położyłam się na chwilę i... bieg do łazienki. Jakaś masakryczna biegunka, pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło teraz mi lepiej ale ciągle słabo :/

Wczoraj kupiłam pierwsze ubranko dla malucha! Bodziaki z mothercare z krótkim rękawem
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:52   #420
Katee27
Zadomowienie

Dzień dobry!
u mnie słonko świeci i jest przyjemnie ciepło
Rano byłam oddać siuśki i krew do badania i była bardzo niemiła pani.
Potem synka do przedszkola i wpadłam do jednego szmateksu.
O matko, jakie tam są śliczne ciuszki dla dziewczynek,musiałam się powstrzymywać,bo ja przecież jeszcze nie znam płci,ale i tak kupiłam takie coś i sobie koszulę ciążową za 14zł.

Konczi współczuje tej glukozy...bleee...na samą myśl mi niedobrze,ale niedługo sama będę ją piła,dobrze,że laboratorium mam blisko od domu.

Miłego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12042012164.jpg (43,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12042012165.jpg (35,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12042012167.jpg (51,6 KB, 22 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-12 o 11:55
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości