|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
ja za drugim razem poszlam na zwykla morfologie po sniadaniu i mi wyszly taki podwyrzszone limfocyty, ze sie przerazilam. wczoraj dzwonie do mamy, jest pielegniarka bo akurat szlam dzis pobrac na tarczyce i ona mi mowi, ze do wszystkich badan powinno sie byc na czczo, akurat do tarczycy nie koniecznie, ale tak to lepiej byc bo moze myly wynik wyjsc. tak wiec teraz bede chodzic tlyko na czczo
|
|
|
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
To gin bada też piersi? Dobrze wiedzieć.
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie jaki krem na rozstepy polecacie? ja kupiłam na razie Oceanic ja i mama krem na rozstępy w ciąży.
W ogóle ile przytyłyście jak na razie? Ja 17,5 tc - 2,5 kg (było 5 kg, ale 2,5 schudłam przez ostatnie dwa tygodnie nerwówki w pracy)
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
Ja używam tej emulsji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html Zapach ma cudny
![]() Coś mi się wydaje jednak że prędzej będę miała rozstępy na tyłku niż na brzuchu
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sobotę może wreszcie pojadę obejrzeć wózki i łóżeczka. Może... bo to jeszcze nie jest pewnie czy się do soboty z mężem nie pokłócę. angel166 mi jakieś 2kg przybyło. A z kremów używam Perfecta mama do smarowania brzucha, a drugi do piersi. Ładnie się wchłania. Czy działa to nie wiem. Okaże się pod koniec ciąży czy będą rozstępy. Na razie jestem zadowolona. Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-04-12 o 14:05 |
|
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja durna kupiłam femibion Cytat:
taki drobiazg jak będzie mi potrzebny to najwyżej dokupię już jak dzidzia będzie
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2012-04-12 o 14:08 |
||||
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pewnie po tym okropnym napoju,odpoczywaj dzisiaj dużo i leż
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
to dużo?
ja dziś zaczęłam 21 t. i mam prawie 5 kg do przodu i już się obawiam że do porodu będę jak słonica
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widzę, że jednak nie tylko ja jestem roztargniona
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 17/18 tc i przytyłam 90 dkg.
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
http://moda.allegro.pl/p101-sliczne-...257591204.html
ma może któraś z was te jeansy ciążowe lub podobne od tego sprzedającego? Bo cena jak na razie atrakcyjna ale zdjęcia takie nie rzeczywiste ;/ ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- mi pewnie tyle też do 21 tc przybędzie jak nei więcej, tym bardziej ,że teaz nie pracuje tylko się obijam w domu
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem ile jest teraz na wadze ale dwa tygodnie temu będąc na wizycie, to był 17ty tydzień przytyłam 1.7kg - na razie rośnie mi brzuch, jem normalnie 5 x dziennie po małej porcji bo inaczej mój żołądek robi bunt załogi,
Teraz czuje ze będę przybierać szybciej bo po brzuszku widzę ze co tydzień robi się większy a dwa, apetyt mi coraz bardziej dopisuje
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-12 o 14:12 |
|
|
|
#465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tez jeszcze nie mam zadnych ciezarowkowych spodni. ostatnio kupilam fajne cygaretki w next w dziale dla 'normalnych'-fajne bo niskie i bardzo wygodne(materialowe)w jeansach jest mi za goraco ![]() chyba bede polowac na sukienki
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy same sukienki wystarczą mam kilka, które mają dużo luzu w brzuchu ale nie wiem czy w 3 trymestrze się nadal w nie zmieszczę w ogóle jak chodziłam wczoraj po sklepach i szukałam spodnio- leginsów to żadna ekspedientka nie zauważyła, że jestem w ciąży xD dopiero jak powiedziałam to było oo, nie widac! a mi się wydaje, że już mam brzuch ogromny!!!
|
|
#467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to juz przecierpie ta cene, byle by cos dalo okaże sie z czasem a i stosuj peeling, to jest BARDZO WAŻNE, 2 razy w tyg. ![]() Cytat:
Konczita ty pokzywałas linka do bryczesów, powiedz mi mozna je nosci z takimi normalnymi bluzkami czy raczej tak jak do zwyklych leginsów trzeba jakas dluzsza tunike ? Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-04-12 o 14:23 |
||
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie zapytam Was dziewczyny, szczególnie te co są gdzieś w 17,18 tygodniu ciąży. Czy Wy wszystkie już czujecie ruchy malucha w brzuchu?? Kurde ja to nie wiem czy to on czy jelita w końcu ![]() Ja tam nie należe do szczupłych i mam wrażenie, że to chyba jednak nie on jeszcze chociaż mam wątpliwości czasem
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia może dzidzia a może nie. Według książek przy pierwszej ciąży ruchy czuć około 20-tego tygodnia.
Idę po Paulę a później nadrobię. |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
oj tam oj tam ja w pierwszej ciazy startowalam z 48 kg a skonczylo sie na 68 .prawie wszystko zgubilam po porodzie,wcale nie katujac sie dietami i cwiczeniami.tylko brzuch jak mapa drogowa wyglada ale sie juz do niego przyzwyczailam
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#473 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymaj się dzielnie!Cytat:
a to ciężka robota przecież Choco chyba to Ty pisałaś coś wcześniej o szpitalach... napisz mi coś więcej o tym lekarzu z ujastka i o rydgierze dlaczego lepiej tam nie rodzić?
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Angel ja mam te jeansy ciążowe
. Kupiłam za 15 złotych . Ale kolor jest ciemny,nie są takie jasne jak na zdjęciu ale wzór taki sam. Wygodne i dopasowane . Iwoncia ja w pierwszej ciąży czułam ruchy w 18 tygodniu i właśnie nie należe do super szczupłych . Na rozstępy nic nie stosuje,mam ich pełno po pierwszej ciąży na brzuchu więc nic mi już nie zaszkodzi Ja już sobie kupiłam jedną sukienke ciążową,super leży .Co do wagi to ja jestem w 14 tyg i mam -1 kg na razie a jedzenia sobie nie żałujeNa badania zawsze chodzę naczczo,wtedy jestem pewna,że nie wpłynie nic na wyniki .Witam wszystkie nowe mamusie A ja się wzięłam w końcu za spis wyprawki potrzebnej dla mnie i dzidzi,pewnie sporo tego wyjdzie . I spakowałam sobie torbe na wypadek gdybym znowu miała w szpitalu wylądowac przed porodem. Bo teraz jak byłam to mnie mąż z siostrą spakował to o matko .Co do witamin to ja biore Prenatal Classic i za 30 tabletek płaciłam 29 złotych .
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, też sobie czasem zadaje to pytanie. No ale jak człowiek doświadcza takich rzeczy to mu się odechciewa notabene ta ginekolozka co mnie wtedy przyjmowała, ma również prywatną praktykę i wtedy ma dużo czasu. No cóż ... nie lubię taśmowego traktowania bo nie jestem przedmiotem.
|
#476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#478 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A i na ostatniej wizycie dostałam zalecenie 1,5 kilo na miesiąc więcej mi nie można. Cytat:
|
|
#479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Smilalo mozesz pytac o co chcesz, w miare posiadanej wiedzy, sluze pomoca. Szpital na Tootingu -St. Georges Hosp. , duzo znajomych w nim rodzilo, sama nawet bylam na porodzie mojej znajomej i warunki wydawaly sie imponujace (caly pokoj dla ciebie, prywatna lazienka itp) a poza tym jest najblizej Co do lukozady , tez nie pilam, ale podejrzewam,ze to cos w rodzaju Redbulla , tyle,ze o owocowym smaku, wiec nic strasznego Edytowane przez spioszka Czas edycji: 2012-04-12 o 15:20 |
|
|
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale lecicie z koksem, czy ja kiedyś ogarnę ten wątek ?Ja jestem w 17 tygodniu ruchy czuję od jakichś 3 tygodni, od kilku dni naprawdę mocno kopie, pewnie będzie synek znów . W poprzedniej ciąży czułąm pierwsze ruchy ok. 18-20 tygodnia i też na początku nie byłam pewna czy to jest właśnie to.Zastanawiam się właśnie ile razy robi się w ciąży badania krwi? Ja do tej pory miałam tylko 1 badanie, a zaczynam niebawem miesiąc .Czytam sobie właśnie książkę "Karmienie piersią 7 naturalnych praw". Fajne rzeczy wyczytałam, mimo, że to moje drugie dziecko nie wiedziałam, że najlepiej jest karmić dziecko w pozycji półleżącej z malcem na swoim brzuchu. Bosze jak sobie przypomnę jakie miałam problemy z karmieniem, już drugiego dnia po porodzie miałam sutki poranione do krwi i ryczałam z bólu kiedy musiałam przystawić malucha. W końcu mało karmiłam z piersi, przez 7,5 miesiąca odciągałam mleko laktatorem, to było okropne, musiałam odciągać co 4 godziny, zajmowało mi to 30-45 minut. Teraz za wszelką cenę postanowiłam nauczyć się od początku przystawiania do piersi z książek, bo doradca laktacyjny w szpitalu niewiele pomogła, była jedna na cały oddział i niemiła do tego. A jeśli chodzi o przygotowanie sutków do karmienia nie ma jakichś specjalnych zaleceń, na wklsłe brodawki można stosować ćwiczenia Hoffmana, ale to dopiero od 3 trymestru. W ogóle trzeba trochę uważac z sutkami, bo zbytnia stymulacja może wywołać skurcze, wydziela się wtedy oksytocyna bodajże, kiedy leżałam na patologii i chciałam żeby wreszcie poród się zaczął położna poradziłą mi właśnie masaże sutków bo to wywołuje skurcze i może przyspieszyć poród. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

a ja durna kupiłam femibion
ja dziś zaczęłam 21 t. i mam prawie 5 kg do przodu i już się obawiam że do porodu będę jak słonica

oo, nie widac! a mi się wydaje, że już mam brzuch ogromny!!!

czyli będę Cię wyszukiwać w tym tłumie człowieków ... znajdę Cię .. tylko nie udawaj że mnie nie znasz

.