Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 15:01   #601
red_scorpio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Na razie zmykam, lecę na miasto i do apteki.

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:03   #602
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
znalazlam ale z usa, z opisu wydaje sie byc ciekawe, dzieki bardzo

moja pralka tez nie ma tej opcj, ale takie lzejsze rzeczy piorę 30 minutowym cyklem. U nas przy 2 osobach uzbierac całą pralkę z jednego gatunku rzeczy jest awykonalne, musialabym chyba z 2 tygodnie lub wiecej zbierac te rzeczy
moja pralka też nie ma opcji połowy załadunku ale mój mąż jest specem od zapychania kosza na brudy swoimi ciuchami....i mogę mu mówić że przez ciągłe pranie niszczy rzeczy ale co tam (90% to ubrania czyste założone raz czy 2) no i od niedawna wrzucam je na te 30 min. Jakbyście widziały ile on rzeczy zniszczył bo nie wiedział jak prać zabroniłam mu wkładać pranie do pralki - może wyciągać i wieszać kiedyś jak wyszłam na piwo z kumpelą to zdaje mi sie że jak tylko przekroczyłam próg domu to on już wrzucił swoje ciuchy - w tym szary sweter który wyszedł z prania z różowymi kropkami, nie wiem jak on to zrobił

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:05   #603
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Tylko luteina rozluźnia mi brzuch, więc z niej na pewno nie zrezygnuję. Póki będzie mi wypisywał refundowaną, to może dawać
Hmm... no właśnie. Ciekawe czy Tobie też teraz lekarz powie, że koniec z refundacją
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:05   #604
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no i zrypalam pizze :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:08   #605
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Na pewno obniży, ale któraś z dziewczyn miała drugie pobranie po 1:40 h i chyba nie powtarzała. Jeśli wynik będzie niski, to może lekarz go zaakceptuje? A jeśli blisko 140, to pewnie każe powtórzyć.
dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Ojej, to szkoda, że będziesz musiała powtarzać...
pewnie tak to się skończy
dobrze o tyle, ze badanie nie jest wcale takie straszne, a wypicie tego nie było dla mnie najmniejszym problemem, mimo że na codzień nie słodzę niczego
tak to się kończy jak się chce być uprzejmną i czeka się grzecznie w kolejce

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Linka, ja też przy glukozie dostałam jakiegoś zaćmienia i poszłam na pobranie po 1.40h więc teoretycznie wynik mógł mi wyjść za wysoki i musiałabym powtarzać badanie ale wynik wyszedł ok, nawet bardzo niski. Może Ty tez nie będziesz musiała powtarzać?
ja czekałam w kolejce bo myślałam że to kwestia kilku minut, a zrobiło się kilkanaście
Ty byłaś w lepszej sytuacji, bo u Ciebie mogły wyjść zafałszowane w górę, a u mnie w dół

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ustaliłam z mamą, że następnym razem spróbuję leżeć u niech na dyżurce - będę miała opiekę, telewizor. Jak się nie uda, to zobaczę co gin powie we środę. W ogóle to chciałam to przeżyć w domu u mamy, ale ona się cyka pobierania mi krwi - choć obcym robiła to milion razy. Najważniejsze, że będę miałam bardziej sprzyjające warunki niż kozetka w pomieszczeniu, gdzie ludzie mają pobieraną krew - choć dostałam misia-maskotkę pod głowę

Przez 20 minut udało mi się ogarnąć, ale potem już nie dałam rady.
Trzymam kciuki. Dla mnie akurat badanie było całkiem bezproblemowe, gdyby nie to ze glukoza padła mi na umysł chyba i weszłam na II pobranie z takim opóźnieniem..
A więc powtórka pewnie w przyszłym tyg Nawet jeśli gin sie nie będzie upierał to zrobię by mieć pewność...

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

To było wczoraj ale zamówić Jak wracam z pracy to codziennie mijam budę z kebabami. I codziennie mam ochotę na kebaba I przez to często ulegam pokusie Ale nie ma to jak dobry kebab
nie jadłam od roku chyba, a chciałabym, ale nie wiem gdzie mają dobrego kebaba..

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość

U mnie dziś ciężki dzień od 3 nie śpię bo mam takie wzdęcie i kłuje mnie po lewej stronie. Nie pomaga nospa ani espumisan. Wlewam w siebie koper włoski ale tez za wielkiej poprawy nie ma Już nie wiem jak sobie poradzić żeby mi przeszło...

Trzymam kciuki za Wasze wizyty ja jutro idę na glukozę i już wiem, że nic pić nie będzie wolno...
ad.1 to pozostaje chyba odczekać
a z tym koprem to i ja muszę spróbować

ad.2 badanie jest ok, tylko pamietaj o czasie pobrań, ja sie zgapiłam..
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:10   #606
Soleilka
Zakorzenienie

Nie wiedziałam, że jest tyle zdrobnień mojego imienia

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:11   #607
Selay
Raczkowanie

nel_a niezly jest twoj TZ, moj jak chcial uprac skrapetki to nalal tyle plynu do prania ile normalnie sie leje ale biedny zapomnial ze kupilismy extra gel i jego sie uzywa tylko 25% pojemnosci na pranie wiec zalalo go piana na pol lazienki klaski : dzwonil przerazony ze pralka sie popsula.....niby faceci to zlote raczki a przy praniu sie tak gubia

chce_byc_mama ja ciasto do pizzy zawsze sama robie to tylko maka, drozdze, ciepla woda, cukier i sol, czasem troche oleju aby sie do lapek ciasto nie sklejalo przy wyrabianu i tyle....po odstawieniu na okolo 30min nadaje sie do pieczenia, TZ uwilebia bo wychodzi ladnie miekkie
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:11   #608
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
moja pralka też nie ma opcji połowy załadunku ale mój mąż jest specem od zapychania kosza na brudy swoimi ciuchami....i mogę mu mówić że przez ciągłe pranie niszczy rzeczy ale co tam (90% to ubrania czyste założone raz czy 2) no i od niedawna wrzucam je na te 30 min. Jakbyście widziały ile on rzeczy zniszczył bo nie wiedział jak prać zabroniłam mu wkładać pranie do pralki - może wyciągać i wieszać kiedyś jak wyszłam na piwo z kumpelą to zdaje mi sie że jak tylko przekroczyłam próg domu to on już wrzucił swoje ciuchy - w tym szary sweter który wyszedł z prania z różowymi kropkami, nie wiem jak on to zrobił
moj TZ jakos nie zabiera sie do prania. Ewentualnie jak ma swoje ciuchy robocze to kaze mu wrzucac do pralki z opróżnionymi kieszeniami.
Ja jestem uczulona jak ktos zostawia chusteczki w kieszeni, pare razy zrobilam takie pranie i wszystkie ciuchy oblepione. Od tej pory zawsze powtarzam TZowi aby wyciagal wszystko z kieszeni i aby wywracal swoje ciuchy na lewą strone

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:11   #609
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziś TEN dzień, po 18 napisze co USG pokazało, a raczej Kogo
ach ja mam termin w rocznice ślubu rodziców i chciałąbym im zrobic taki prezent
Trzymam kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kamile wypisują dopiero jutro. Jak wyjdzie ze szpitala to ma się odezwać
No to czekamy
Stary 2012-04-12, 15:11   #610
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
moja pralka tez nie ma tej opcj, ale takie lzejsze rzeczy piorę 30 minutowym cyklem. U nas przy 2 osobach uzbierac całą pralkę z jednego gatunku rzeczy jest awykonalne, musialabym chyba z 2 tygodnie lub wiecej zbierac te rzeczy
Nas też dwójka, więc ciężko tak
Cytat:
Hmm... no właśnie. Ciekawe czy Tobie też teraz lekarz powie, że koniec z refundacją
Jutro się pewnie dowiem, bo zostało mi 1,5 opakowania luteiny. Chyba, że dopiero na następnej wizycie będzie chciał mi wypisać

Bloguję
Stary 2012-04-12, 15:12   #611
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
witam w nowej częsci

mi pomaga naturalny jogurt , pół kubeczka wystarczy, bo mleka nie lubie, najbardziej smakuje mi bakomy bardzo gęsty
dziś byłam wymienić książki w bibliotece i skoczyłam na "ciuchy" oto moje zdobycze
fajne zakupki
Cytat:
No to ja ogłaszam, że my dziś jesteśmy 27+0 czyli 7 miesiąc, III trymestr

A teraz mogę iść spać
gratuluje :0
Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
wstawiam zdjęcie mojego dużego brzuchola, tak jak obiecałam

A dziś wybieram się na spacerek po mieście za butami i może przy okazji wpadnie mi coś w oko innego
Jaki malutki
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:13   #612
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
gratuluje :0

Zaczęłam III trymestr, a pamiętam jakby to było wczoraj, że pytałam czy mogę do Was dołączyć

Bloguję
Stary 2012-04-12, 15:14   #613
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Mój tak samo, pranie puszczam co tydzień, bo on codziennie do pracy gania w koszuli. A jak ma wyjazd służbowy to i dwie dziennie idą
Parę razy robiłam mu wykład, jak segregować rzeczy i jaki program do czego, ale jakoś nie może tego ogarnąc, powiedział, że muszę mu na kartce napisac

Ewka
- co do seriali to mi sie "Twin Peaks" nigdy nie znudzi,polecam
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:15   #614
Ando
Rozeznanie

Cytat:
jesteście niemożliwe nie było mnie półtorej godziny a tu 4 nowe strony
ale się pogoda zepsuła.....mam nadzieję że nie będzie lać bo na badanie jadę busem
u nas tez
az ciemno sie zrobilo...

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:15   #615
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
moj TZ jakos nie zabiera sie do prania. Ewentualnie jak ma swoje ciuchy robocze to kaze mu wrzucac do pralki z opróżnionymi kieszeniami.
Ja jestem uczulona jak ktos zostawia chusteczki w kieszeni, pare razy zrobilam takie pranie i wszystkie ciuchy oblepione. Od tej pory zawsze powtarzam TZowi aby wyciagal wszystko z kieszeni i aby wywracal swoje ciuchy na lewą strone
yyyy to najczęściej w moich rzeczach znajdują się niechciane przedmioty

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:16   #616
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Na prawdę My też jesteśmy w dwójkę a piorę 2-3 razy w tygodniu I zawsze pełna pralka się zrobi
Stary 2012-04-12, 15:16   #617
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczęłam III trymestr, a pamiętam jakby to było wczoraj, że pytałam czy mogę do Was dołączyć
gratulacje!

p.s. a myślałam że Ty bylaś tu pierwsza
Stary 2012-04-12, 15:16   #618
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mój tak samo, pranie puszczam co tydzień, bo on codziennie do pracy gania w koszuli. A jak ma wyjazd służbowy to i dwie dziennie idą
Parę razy robiłam mu wykład, jak segregować rzeczy i jaki program do czego, ale jakoś nie może tego ogarnąc, powiedział, że muszę mu na kartce napisac
hehe, jak bylam w szpitalu to moj tez przyjechl z kartka i mu rysowalam znaczki i szufladki gdzie co sypac

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-12, 15:16   #619
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

leci ten czas strasznie
pamietam jak staralismy sie o dziecko, jak robilam test...
kurcze to wszystko było tak niedawno i wtedy te 9 miesiecy wydawalo sie wiecznoscią... a teraz jeszcze 3-4 miesiace dla niektorych i bedziemy tulic nasze malenstwa

Synek

Stary 2012-04-12, 15:16   #620
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
wstawiam zdjęcie mojego dużego brzuchola, tak jak obiecałam
Jejku jesteśmy na tym samym etapie, a Ty masz dużo mniejszy brzuszek Ah Twoje dziecię siedzi głęboko w środku

Cytat:
Wklejam zdjęcia wózka, troche ciemne bo robione wczoraj wieczorem. Jedyny minus (póki co) , to przy budce jest daszek od słońca i wiatru i on był zgięty, więc teraz staramy się go naprostować.
Ładny, chociaż mimo wszystko obawiałbym się białego Ale spacerówka jest prawie cała czarna więc jest super A ja dalej nie wiem czego chcę

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Heh, wyniki glukozy na czczo o 14, ale niestety po 45 minutach , także leżenie mi nie pomogło. Nie wiem, jak ja to zrobię
Ojej szkoda

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak niektórzy mogą być tak nieopowiedzialny, jak te matki. Mój rozum tego nie ogarnia.
Moja córka frytki dostała pierwszy raz chyba po 3 r. ż. wcześniej po prostu się nie odważyłam. Teraz jemy raz na jakiś czas. To samo z gazowanym. Do tej pory jej nie daję. jakiś czas temu dałam jej spróbować łyczka fanty. Posmakowało jej, ale i tak nie zamierzam jej tego dawać do picia.
Wkurza mnie tylko czasem podejście np. babć, które myślą, że jak dadzą coś jej w tajemnicy przede mną, czego ja zabraniam, to są takie kochane, bo na coś jej pozwolą. A ja taka wyrodna matka nie pozwalam na słodycze zbyt często i dużo itd.
Teraz na szczęście robią tak rzadziej, ale kiedyś, to jakby na złość robiły.
Moja teściowa, jakoś ze dwa lata temu, dała córce do spróbowania kawy i piwa. Bo ponoć dziecko musi poznać wszystkie smaki!!! Myślałam, że zamorduję tą babę. Na szczęście mąż jej ostro nagadał, a ja tylko dopowiedziałam swoje.
Ale tyle razy gadałam, to i tak taka durnotę zrobiła. Czasem wydaje mi się, że to złość mi robi. Albo że chce być super kochaną babcią, pozwalającą na wszystko. Tylko jakoś nie potrafi zrozumieć, że tym pozwalaniem może czasem bardziej zaszkodzić.
Na szczęście teraz jest lepiej. Przynajmniej mam taką nadzieję.
Ojej, "kochana" babcia Przykre, że nie zawsze szanują Twoje zdanie i poglądy. Ciekawe jakie będą moje babcie w tej roli

Cytat:
Troche rozmazane,ale coś tam widać. Ogólnie to mogliśmy poczekać z tym 4D,no ale trudno
Widać buziuchnę

Cytat:
Kamile wypisują dopiero jutro. Jak wyjdzie ze szpitala to ma się odezwać
Jutro? Myślałam, że już dzisiaj. Ale nic, niech się kuruje w szpitalu

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:16   #621
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja u mamy w domu miałam nad pralką kartkę na ile stopni co nastawiać i przyznam, że wygodne to było A i brat mógł sam nastawiać pranie, bo widział co i jak
Dziś TŻ chciał żebym mu pokazała jak się pralkę puszcza

Bloguję
Stary 2012-04-12, 15:17   #622
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Na prawdę My też jesteśmy w dwójkę a piorę 2-3 razy w tygodniu I zawsze pełna pralka się zrobi
u nas też
i zawsze mam zaległości w dodatku ...

pranie to jedyna rzecz w domu jakiej TZ sie nie dotyka po prostu
Stary 2012-04-12, 15:18   #623
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
gratulacje!

p.s. a myślałam że Ty bylaś tu pierwsza
a dziękuję
Ja dołączyłam albo pod koniec 1 albo 2 części, już nawet nie pamiętam
Cytat:
leci ten czas strasznie
pamietam jak staralismy sie o dziecko, jak robilam test...
kurcze to wszystko było tak niedawno i wtedy te 9 miesiecy wydawalo sie wiecznoscią... a teraz jeszcze 3-4 miesiace dla niektorych i bedziemy tulic nasze malenstwa
jeszcze pamiętam jaka zaryczana byłam, jak 2 kreski na teście zobaczyłam

Bloguję
Stary 2012-04-12, 15:20   #624
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
To kolejna impreza

Jejku. . . to kiedy teraz powtórka?

Dzięki za info,udało mi się załapać na końcówkę

Wklejam zdjęcia wózka, troche ciemne bo robione wczoraj wieczorem. Jedyny minus (póki co) , to przy budce jest daszek od słońca i wiatru i on był zgięty, więc teraz staramy się go naprostować.
fajny ten twój wózek
Cytat:
Też polecam Bigę Chodzę czasem do tej na Wrocławskiej- mad Biedronką i na prawdę można kupić fajne, niezniszczone ubrania Kupiłam tam 2 koszule do porodu, dużo rzeczy dla Małego, no i mąż zawsze jakieś polówki sobie znajdzie

No to super

Ja się dopiero zdziwiłam, bo u mnie wynik po 2h od wypicia 75g glukozy różnił się tylko o jedno "oczko" od wyniku na czczo

Wklejeam obiecane fotki fotelika. Przyszedł przed świętami. Jest nowiutki, z metkami, także jesteśmy bardzo zadowoleni, bo zaoszczędziliśmy jakieś 160-170 zł
a ile daliście za fotelik i gdzie kupiliście?
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej Mamusie Ale dziś pospałam

Zaczynam dziś 28. tydzień

Ja nie mam... ale jak trafię to oglądam "Porodówkę (One Born Every Minute)" na polskim TLC

Asia-bardzo ładny wózek
Irmusia-super Wam się udało z fotelikiem

Miałam w końcu wyjść dziś z domu, ale znów leje
gratuluje 28 tygodnia
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:20   #625
Ando
Rozeznanie

Cytat:
mi tez oststanio dal bez refund... z 3 pln sie zrobilo 16... a przepisuje mi zawsze po 5 paczek od razu... jak tz poszedl do apteki to zawalu dostal
do tego dostalam jakies lepsze zelazo za 60 pln bo zwyklego nie daje rady i sie zrobila juz kosmiczna kwota.

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-12, 15:21   #626
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze pamiętam jaka zaryczana byłam, jak 2 kreski na teście zobaczyłam
ja trzęsłam się jak głupia jak zrobiłam test
Stary 2012-04-12, 15:22   #627
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

Ewka
- co do seriali to mi sie "Twin Peaks" nigdy nie znudzi,polecam
dzięki, musze zobaczyc i sciagnąć

Cytat:
TZ pracuje fizycznie, wiec te ciuchy nie są codziennie do prania, tylko na koniec tygodnia.
A z reszty ciuchow to tak szybko nie da sie nam uzbierac chocby 3/4 pralki....
najwazniejsze ze majtki i skarpetki nam sie nie koncza a reszta ciuchow jak polezy pare dni w brudowniku to sie nic nie stanie....

Synek

Stary 2012-04-12, 15:24   #628
Malwina_a
Rozeznanie

Ja dzisiaj zaczynam 24 tydzień

Ostatnio wam narzekałam, że jeszcze nie mam brzucha, za to jak w cigu ostatnich 3 dni mi go wywaliło to nie mam co na siebie zalożyć. Każda bluzka za krótka jest, muszę na allegro jakieś tuniki kupić.

Chodzić zaczynam coraz więcej i po domu i na spacerki, brzuszek jest spokojny co mnie cieszy bo ja z tego leżenia to cholery już dostawałam.Ale domowych obowiązków dalej nie robię, mąż nie pozwala, a ja mu się wpychać nie będę
Byłam dzisiaj u fryzjera moje kudły obciąć bo ja w ciąży mam taki porost wlosów że szok, odrazu lepiej się czuję

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty

A i jak ktoś jest maniakiem truskawek to w lidlu 500g jest za 4,99zl i są pyszne
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:24   #629
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
yyyy to najczęściej w moich rzeczach znajdują się niechciane przedmioty
U mnie też, zapominam opróżniać kieszenie, chusteczki to norma a raz wyprałam 150 złw banknotach po 100 i 50, na szczęscie po wysuszeniu i wyprasowaniu były ok
Cytat:
Ja u mamy w domu miałam nad pralką kartkę na ile stopni co nastawiać i przyznam, że wygodne to było A i brat mógł sam nastawiać pranie, bo widział co i jak
Dziś TŻ chciał żebym mu pokazała jak się pralkę puszcza
Muszę też tak zrobić
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:24   #630
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
mi tez oststanio dal bez refund... z 3 pln sie zrobilo 16... a przepisuje mi zawsze po 5 paczek od razu... jak tz poszedl do apteki to zawalu dostal
do tego dostalam jakies lepsze zelazo za 60 pln bo zwyklego nie daje rady i sie zrobila juz kosmiczna kwota.
16 zł? To i tak nie dużo, u mnie nierefundowana 29 zł...
a to żelazo ma kosmiczną cenę
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ja trzęsłam się jak głupia jak zrobiłam test
ja też i taka zaryczana weszłam do pokoju i pokazałam test TŻ

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości