Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 16:01   #3001
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
No super. Jaki kolor wybrałaś?
Turkusowe paski, bardzo podobają mi się czerwone serduszka i białe serduszka, ale to bardziej dla dziewczynki pasuje

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:01   #3002
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

[QUOTE=asiula_n;33483547]W którym szpitalu w Gd. rodzilas?

Na Zaspie Ale tylko ze względu na to, że miałam tam swoją świetną położną

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-12 o 16:05
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:03   #3003
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będzie lepsze światło i zwlekę się z łóżka, to zrobię zdjęcia tego mojego kompletu.
No dobra, może u nich też to nie jest śnieżno biała biel, ale złamana, ewentualnie krem, a nie żółty
U nich na zdjęciu to wygląda jak taki ecru/krem a nie żółty. Żółtego bym też nie zdzierżyła

Stary 2012-04-12, 16:06   #3004
diablica071086
Zadomowienie

zmykam papapa do jutra tylko nie napiszcie znowu 6 stron
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:06   #3005
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
jesteś łóżkowa bo nie pamiętam, bo zawsze mozna sobie podjechac pod sam teatr jeśli chodzi o kameralna, od podwórka i rezerwowac miejsca na parterze,
Jestem kanapowa z własnego wyboru, brzuch już taki wielki i tak ciężko że ruszać mi się nie chce

Stary 2012-04-12, 16:08   #3006
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Przypomniało mi się coś
Wiecie, że teraz jest "zalecenie" (nie umiem znaleźć odpowiedniejszego słowa), żeby kąpać noworodka 2 razy w tygodniu?
Też tak słyszałam. Nam położna mówiła, ze co 2-3 dni kąpać, natomiast dupcię i twarzyczkę codziennie. Ale np. moim i M rodzice byli zdziwienie, bo u nich kąpiel nas to był wieczorny rytuał.

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
no i świetnie "problem" z głowy

kto wymyśla takie rzeczy, dżizas

Dziewczątka
mam problem taki, dziś kumpela odwiedziła szpital (rodzi na dniach) i tam ją zrugali, że nie ma USG z końcówki ciąży (36-38 t.).
Wiecie coś o takim usg?
ja też nie mam, ostatnie moje DUŻE usg to usg 32 tyg. z przepływami itp.
Robi się takie usg potem jeszcze? bo ja jestem zdziwiona, myślałam, że dopiero w szpitalu
Wiesz co ja mam ostatnie na razie z 34tg. Myślę, że jeszcze mi będzie robił, ale to przez tę pępowinę owiniętą.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dopóki nie trzymamy swojego dziecka żywego na rękach to nic nie jest pewne
Fakt. Z drugiej strony ja się bardzo mocno przestaraszyłam po Perse i do tego mi jeszcze wyskoczyła ta pępowina owinięta, ale jak to powiedział M; Dzidziuś jest zdrowy (tzn. nie ma stiwerdzonych żadnych wad) i na chwilę obecną nie mamy już wpływu na to jak się wszystko skończy. możemy tylko mieć nadzieję, że będzie ok. Z jednej strony miałam ochotę go walnąć za takie racjonalne podejście, ale z drugiej strony faktycznie. Nie mamy wpływu na to co się stanie,a przecież nie podłączymy się np. na 5 tygodni pod ktg. Możemy mieć tylko nadzieję, ehh, aż mi się łezka w oku zakręciła.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
kot mi się do laptopa przytula i liże ekran chyba też by chciała coś napisać
Chce z nami porozmawiać.

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
dawno mnie nie było, jak miałam chwilkę to podczytywałam Was, ale zawsze byłam do tyłu i nic nie pisałam. U mnie za dużo się dzieje, bo nie mam dla Was wogóle czasu zapisałam się na prawko i jeżdżę co najmniej 3 razy w tygodniu, odebraliśmy klucze do nowego mieszkania ale niestety sąsiad z góry ma takich fachowców, że zalali nam mieszkanie ;( od tygodnia suszymy...mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaczniemy już działać. Choć przestało mnie to cieszyć mam za dużo wybierania i nie mam już fizycznie sił na to...jeszcze wyprawka nie skompletowana, choć ostatnio decyzja zapadła o łóżeczku i wózku. Gratuluje wszystkim dziewczynom, które mają już swoje wyczekiwane dzieciaczki
Super, że się urządzacie, ale z drugiej strony współczuję, bo masa roboty przed Wami. A jak się czujesz ogólnie??

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mam pytanie (trochę trochę głupie...). Bo ostatnio mam coś jakby zaparcia i muszę przeć zanim coś uda mi się zrobić I się zastanawiam czy to jakoś nie wpływa na szyjkę albo na skurcze macicy? Za każdym razem się boję, żebym nie urodziła wtedy albo żeby mi pęcherz płodowy nie pękł. Wiecie coś na ten temat?

Właśnie ja czasami tak mam, że jak mnie zakorkuje na jeden dzień i później muszę troszkę posiedzieć to dzidziuś tak się wierci, dlatego staram się unikać takich zakorkowań. Zresztą przed ciązą miałam ogromne problemy i lekarz powiedział, że w trakcie ciaży jak tak bedzie to moge niedonosić, bo za parcie przy dwójeczce i podczas porodu odpowiadają te same mięśnie i mam się wystrzegać zaparć i zatwardzeń.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Witaj Zapraszamy!

Nie jest tak źle, a jakoś nie dowierzam, że miałabym w ciągu kilku dni urodzić, mogę po 19ym bo wtedy kończę 37 tc i Fenka.
Ja rzadziej? Niee... No dosłownie ze 2 dni sobie po prostu kompa odpuściłam, bo ileż można go męczyć

Cóż, nieraz była mowa, że ciężko jest, żeby tytuł objął w 100% wszystkie mamy. Mi to nie przeszkadza

Jakoś na szybko nie mogę załapać Twojej zmiany, zapisuję sobie jako osobny tytuł
Na jaki termometr się zdecydowałaś?

Cały brzuch mam równomiernie bardzo twardy z każdej strony, ok. 0,5-1 min. Raczej to nie boli, po prostu czuję jakby bardzo napięte mięśnie. Choć wczoraj przy tych częstych to już taki delikatny ból się pojawiał Przy Maksiu miałam podobne odczucia w 9. mies choć o wiele mniejszą częstotliwość.
Jakoś po przenoszeniu Maksa o 10 dni jestem bardzo sceptyczna co do wcześniejszego porodu u mnie, bo nieraz też bywa tak, że jak już się od fenka macica uspokoi, to się zdarza i przenosić...
Nie było jakoś powiedziane, jaki jest tytuł tego filmu. Mogę zapytać następnym razem Nie zakonotowałam też, co ma być za tydzień Pamiętam tylko właśnie, że pediatra i chusty za 2 tyg...

A jakoś tak pomyślałam. A termomoetr to microlife NC 100 w doz kosztuje 100 zł z groszami. Poczytałam o nim opinie, są oczywiście i dobre i złe, ale znaczna wiekszość to pozytywnych i cena też nie jest kosmiczna, a poza tym jestem jakoś pozytywnie nastawiona do micrlife, bo jak się staraliśmy to miałam też z tej firmy i moim zdaniem one są super.

Cytat:
Ale noworodek przecież się nie poci, to skąd ma mieć potówki?
Poci się normalnie i może mieć potówki pod paszkami w tych wszystkich fałdkach no i w okolicach pieluszkowych.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Światowy dzień czekolady?? Dziś?? A ja nieświadoma tego zjadłam dziś wyjątkowo jedną kostkę czyżby intuicja??

edit
ale czad, hehe czytam sobie o takich nietypowych dniach jak dzień czekolady i co znalazłam że w dzień urodzin Tż jest Światowy Dzień Trzeźwości
No to teraz Tż obchodzi na trzeźwo. Musisz wprowadzić tę tradycję i dać znać jak było.

Cytat:
I did it!!! Założłam konto na Allegro, czekam na aktywację
Brawo.

Wlaśnie wstawiłam grochową. Dziewczyny a przygotowujecie sobie jakieś jedzenie na po porodzie. Tzn chodzi mi o takie zagotowanie zup, sosów lub mrożenie, żeby przez np. pierwsze 2 tygodnie nie musieć myśleć o tym co zjemy itd?? Ja zagotowałam już sobie 3 zupy no i dzisiaj tę grochową.

onething śliczna ta karuzela. Jak zakupisz to daj znać, bo ja też mam naklejki kubusiowe i wolałabym nie robić totalnego misz-masz w pokoiku.

Edytowane przez aga_bre
Czas edycji: 2012-04-12 o 16:11
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:09   #3007
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
no to mu się trafiło

Ale jak????
Nam położna mówiła, że to nie potówki, tylko hormony, które jeszcze krążą po ciele maluszka. A na to mycie nie pomoże.

Fajna ta karuzela. Mnie też się podobają te "skromniejsze" Jak najmniej plastikowe.
Na pewno znajdziesz pościel z kubusiem Kubuś jest na topie

No super. Jaki kolor wybrałaś?
a ja zawsze myslałam że to potówki,Filip miał raz jak go przegrzałam w nocy jak miał miesiąc

Przyszedł fotelik jestem zadowolona wygląda jak nowy za pół ceny.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:14   #3008
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad karuzelką Rainforest, bo tak chwaliłyście, a później sobie tak myślę, że na ścianie Kubuś ponaklejany to może warto by było pójść w tym kierunku i nie robić jarmarku tylko w jeden temat pójść, więc wskoczyłam na allegro i znalazłam http://allegro.pl/tomy-karuzela-z-la...242842299.html Myślicie, że uda mi się znaleźć pościel Kubusia?
Idę na drzemkę
Piękna ta karuzela, dodałam do obserwowanych

Stary 2012-04-12, 16:15   #3009
doris888
Rozeznanie

w ogóle od wczorajszego wieczoru mam brzuch jak skała, puszcza mnie tylko właściwie momentami... ja już sama nie wiem czy tak ma być czy nie i nie wiem co robić... Mała rusza się trochę mniej albo tak jak zwykle już sama nie wiem, ale ten brzuch mnie dobija .... od pępka w góre jest jak kamień, dół nie- ale to pewno tłuszczyk...
byłam przedwczoraj na wizycie poza szyjką krótka było ok, gin mi się pytał czy mam skurcze -wtedy mi brzuch tak nie twardniał a poza tym ja sama nie wiem czy to skurcze czy nie....
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:21   #3010
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
w ogóle od wczorajszego wieczoru mam brzuch jak skała, puszcza mnie tylko właściwie momentami... ja już sama nie wiem czy tak ma być czy nie i nie wiem co robić... Mała rusza się trochę mniej albo tak jak zwykle już sama nie wiem, ale ten brzuch mnie dobija .... od pępka w góre jest jak kamień, dół nie- ale to pewno tłuszczyk...
byłam przedwczoraj na wizycie poza szyjką krótka było ok, gin mi się pytał czy mam skurcze -wtedy mi brzuch tak nie twardniał a poza tym ja sama nie wiem czy to skurcze czy nie....
To są raczej skurcze też miałam takie uczucie że brzuch jest prawie cały czas twardy i na ktg wyszły regularne skurcze co 4 minuty, jak poleżałam to przeszło. U mnie okazało się że są to przepowiadające bo z szyjką nic nie zaczęło się robić w kierunku porodu.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-12 o 16:34
Stary 2012-04-12, 16:37   #3011
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad karuzelką Rainforest, bo tak chwaliłyście, a później sobie tak myślę, że na ścianie Kubuś ponaklejany to może warto by było pójść w tym kierunku i nie robić jarmarku tylko w jeden temat pójść, więc wskoczyłam na allegro i znalazłam http://allegro.pl/tomy-karuzela-z-la...242842299.html Myślicie, że uda mi się znaleźć pościel Kubusia?
Idę na drzemkę

Cytat:
proszę : http://allegro.pl/kubus-puchatek-dis...252890886.html są też inne rozmiary na all, może wzory też ale nie szukałam jeszcze dokładnie
karuzela- super
słooodkie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
acha ktoś się pytał nasza corka jeszcze nie ma imienia oficjalnie ale w mojej głowie siedzi antonina maria, antosia mi się bardzo podoba( chyba pradziadek był antoś) a maria bo babcia P. była maria a moja jest marianna
U nas w końcu chyba postanowione- będzie Tosia a jak wyskoczy jednak chłopiec to Staś

Idę robić obiad, żeby był ciepły jak mąż wróci z pracy, oj zmoknie to moje biedaczysko dziś...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:39   #3012
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

U nas w końcu chyba postanowione- będzie Tosia a jak wyskoczy jednak chłopiec to Staś
ładnie

Stary 2012-04-12, 16:43   #3013
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Właśnie ja czasami tak mam, że jak mnie zakorkuje na jeden dzień i później muszę troszkę posiedzieć to dzidziuś tak się wierci, dlatego staram się unikać takich zakorkowań. Zresztą przed ciązą miałam ogromne problemy i lekarz powiedział, że w trakcie ciaży jak tak bedzie to moge niedonosić, bo za parcie przy dwójeczce i podczas porodu odpowiadają te same mięśnie i mam się wystrzegać zaparć i zatwardzeń.
Czyli jednak...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:49   #3014
doris888
Rozeznanie

Cytat:
To są raczej skurcze też miałam takie uczucie że brzuch jest prawie cały czas twardy i na ktg wyszły regularne skurcze co 4 minuty, jak poleżałam to przeszło. U mnie okazało się że są to przepowiadające bo z szyjką nic nie zaczęło się robić w kierunku porodu.
czyli myslisz że póki nie boli to mogę być spokojna? szyjke miałam skróconą ale zamkniętą
Stary 2012-04-12, 16:54   #3015
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Ale lecicie z tymi stronami
Pamietam jak dzis - poczatek pazdziernika, jak zaczelam lezec w domu i ten kwiecien byl dla mnie taki odlegly,a tu juz polowa kwietnia, dzisiaj minelo 29tyg jak nadal leze Werter mi sie wlaczyl
Gabi w 31 t moja szyjka tez miala 23mm, dowiedzialam sie,ze to calkiem dobry wynik, wiec nie przejmuj sie wazne,zeby byla twarda, wiec oszczedzaj sie i zaciskaj nogi
m girl mamy ten sam termin porodu gratuluje odwagi rodzenia w domu

Dzisiaj odwiedzila mnie kolezanka z jej 3 miesiecznym synkiem, jest taki slodki,ze chyba poczulam instynkt macierzynski, chyba W ogole jak na niego patrzylam,to znowu zapomnialam,ze jestem w ciazy,bo zachcialam byc i zapomnialam,ze zaraz rodze Az z ciekawosci zmierze sobie rozmiar brzucha - 85cm, chyba setki nie przekrocze Taki maly bebzol, a czuje sie ociezala

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-04-12 o 17:23
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:56   #3016
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Czyli jednak...
Wiesz to jest opinia jednego lekarza. Ale ja mu wierzę, bo leczył mnie od lat i poza tym to taki zaufany rodzinny medyk.
Stary 2012-04-12, 17:22   #3017
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
czyli myslisz że póki nie boli to mogę być spokojna? szyjke miałam skróconą ale zamkniętą
To raczej są skurcze przepowiadające, leż jak najwięcej i zobaczysz czy się nie nasilają. Jak się nasilą to do szpitala na ktg.

Stary 2012-04-12, 17:27   #3018
doris888
Rozeznanie

Cytat:
To raczej są skurcze przepowiadające, leż jak najwięcej i zobaczysz czy się nie nasilają. Jak się nasilą to do szpitala na ktg.
dzięki
Stary 2012-04-12, 17:33   #3019
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Wlaśnie wstawiłam grochową. Dziewczyny a przygotowujecie sobie jakieś jedzenie na po porodzie. Tzn chodzi mi o takie zagotowanie zup, sosów lub mrożenie, żeby przez np. pierwsze 2 tygodnie nie musieć myśleć o tym co zjemy itd?? Ja zagotowałam już sobie 3 zupy no i dzisiaj tę grochową.
No to super Ja mam cały czas ciężko z wypróżnianiem, a teraz to ja już nie wiem jak to robić

Jak to "zagotowane" zupy? Czyli takie gotowe, tak? Czy sam wywar? Nie kumam. Ja nie mrożę nic.

Zaraz przyjedzie do mnie obiadek. Ciekawe co będzie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:36   #3020
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Przyłączam się do fanów tytułu nr 1
Proponuję natomiast delikatną zmianę "Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze/młode Mamy". Co Ty na to?
Cieszę się, że moje tytułotwórstwo przypadło Wam do gustu
Mnie mój tytuł podoba się ze względu na zabawne, moim zdaniem, powtórzenie, ale niech zadecyduje wątkowa brać a właściwie to nie brać, tylko... jak nas nazwać?
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:36   #3021
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Gabi w 31 t moja szyjka tez miala 23mm, dowiedzialam sie,ze to calkiem dobry wynik, wiec nie przejmuj sie wazne,zeby byla twarda, wiec oszczedzaj sie i zaciskaj nogi
No niby wiem, że nie tylko ja leżę i nie tylko ja jestem w takiej sytuacji. Wiem też, że niektóre z nas leżą znacznie dłużej niż ja. Mimo wszystko nie jest mi z tym dobrze Wolałabym, żebyśmy wszystkie przechodziły ciąże bezproblemowo. Ilość leków, które zażywam mnie zatrważa, bo ja generalnie jestem antylekowa Ale nie mam wyjścia. To wszystko dla mojej kochanej Hani
Stary 2012-04-12, 17:39   #3022
Dasti80
Zakorzenienie

Dziewczyny jak któraś ma kartę pay back to można za punkty wziąść termometr http://www.payback.pl/pb/id/41254/index.html

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Właśnie szukam o nim opinii

Stary 2012-04-12, 17:45   #3023
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Dziewczyny jak któraś ma kartę pay back to można za punkty wziąść termometr http://www.payback.pl/pb/id/41254/index.html

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Właśnie szukam o nim opinii
My wciąż nie wiemy jaki zakupic. Nawet za bardzo nie przegladałam termometrów.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:46   #3024
Gaabbi
Wtajemniczenie

Jak znajdziesz o nim opinie, to daj znać. W sumie niezła alternatywa. Ja mam taki zwyczajny, z miękką końcówką i nie zamierzałam kupować nowego, ale za punkty może bym się skusiła.
Stary 2012-04-12, 17:46   #3025
Dasti80
Zakorzenienie

Znalazłam aż 1 opinię;

Bardzo dobrze wyprodukowany produkt, jest dokładny w pomiarach, bardzo szybko wykonuje czynność pomiarową, jest przenośny, posiada również duży wyświetlacz, baterie długo trzymają a całość fajnie się prezentuje. Polecam
Plusy:
  • - efektywność
  • - długo się trzyma
  • - dobra cena

Minusy:
  • brak

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-12 o 17:47
Stary 2012-04-12, 17:48   #3026
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Ilość leków, które zażywam mnie zatrważa, bo ja generalnie jestem antylekowa Ale nie mam wyjścia. To wszystko dla mojej kochanej Hani
tez mnie juz watroba nawala:/ musimy przetrwac
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:50   #3027
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
No to super Ja mam cały czas ciężko z wypróżnianiem, a teraz to ja już nie wiem jak to robić

Jak to "zagotowane" zupy? Czyli takie gotowe, tak? Czy sam wywar? Nie kumam. Ja nie mrożę nic.

Zaraz przyjedzie do mnie obiadek. Ciekawe co będzie
Wiesz może Ty masz jakieś łagodne te dwójeczki, bo ja jak musze "wycisnąć" to dzieć się tak wierci jakby zaraz miał wyskoczyć, więc staram się regularnie wypróżniać i zauważyłam, że bardzo pomagają mi soczki, które sobie sama robię i które mają mi podnieść hemoglobinę.
A właśnie, może Ty jesz jakieś żelazo na podniesienie lub utrzymanie morfologii?? Bo mi mój lekarz nie przepisał tabletek tylko właśnie naturalnie mam podnieść hemoglobinę, bo żelazo powoduje zaparcia.

A zupy to takie normalnie gotuję jak na obiad, ale odlewam cześc do słoika litrowego i zagotowuję, robię takie weki, że po porodzie tylko otworzyć słoik, chlup do garnka i obiad gotowy.
Ja niestety tak musze robić, bo nie mam tutaj nikogo, tzn. zarówno moi jak i rodzice M są w innym mieście i sami bedziemy musieli sobie ze wszystkim radzić ,więc muszę wcześniej pomyśleć o obiadach.
Stary 2012-04-12, 17:50   #3028
Dasti80
Zakorzenienie

Cena tego termometru jest od 160zł do 216zł wydaje się porządny, chyba też go za punkty wezmę.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-12 o 17:56
Stary 2012-04-12, 18:01   #3029
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Cieszę się, że moje tytułotwórstwo przypadło Wam do gustu
Mnie mój tytuł podoba się ze względu na zabawne, moim zdaniem, powtórzenie, ale niech zadecyduje wątkowa brać a właściwie to nie brać, tylko... jak nas nazwać?
Mać
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:01   #3030
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=anulka4771;33493614]Ja czytałam opinie na necie,mieszane uczucia mają rodzące.Większość mówiła że czuła się otumaniona i na haju a ból był taki sam tylko nie przywiązywały do tego uwagi.

Ja tam nie chciałabym być otumaniona nie wiem co myśleć
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości