Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 21:43   #4141
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Szkoda że siostra się nie daje:p a koleżanki też nie były przekonane ale wierciłam dziurę w brzuchu i próbowały aż zobaczyły efekty zresztą,macały moje włosy to wiedzą...
kto wie,może na x lat będę pracować w zawodzie,ale chyba nic nowego wizażankom bym nie powiedziała
Stary 2012-04-11, 21:48   #4142
nafiyqa
Zakorzenienie

CzarnaOrchidea, dlaczego nie chcesz pracowac w przyszlym zawodzie?
Taka praca to chyba przyjemnosc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 21:57   #4143
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Okazało się że nie teraz się zastanawiam skąd mi się to wzięło... no ale w sumie wszechstronne wykształcenie nie jest złe.
na wizażankowych włosach mogłabym pracować,dzisiaj robiłam kłosa Anwen
Stary 2012-04-11, 22:31   #4144
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
z tymi maskami nawilzającymi na skalp to róznie bywa.. staram sie nie nakładac bo obciązaja ale raz na jakis czas biovax..

olej nakładam na suche. lepiej to zmienic tak?
musze powalczyc z tym łupiezem bo tragedia

co do Tangle teezer. Strasznie załuje ze kupiłam rózowa! mimo ze ja ciągle myje jest brudna aa raczej zafarbowana ;/ jak to zmyc?
No to chyba najlepiej w Twoim przypadku ten żel aloesowy plus d-pantenol

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Generalnie, nakładając odżywkę z silikonami, a potem po jakimś czasie przed myciem olej, to ten silikon utrudnia wchłanianie się cennych substancji do włosów. Jeżeli tak bardzo chcesz je wykończyć to moim zdaniem optymalnie by było jakbyś przed olejowaniem umyła włosy slsem i na umyte już włosy nałożyła ten olej
Mnie ostatnio coś naszło i użyłam jedwabiu CHI i właśnie później umyłam włosy, nałożyłam mieszankę maski (koniecznie bez silikonów!) z żelem lniamym i na to olej, bardzo podoba mi się efekt
Ja codziennie po myciu daję na końcówki krople oleju, a na to jedwab CHI i mimo wszystko widzę efekty, do tego co 2/3 dzień pryskam włoski sprayem Gliss Kura
Moim zdaniem wystarczy regularne oczyszczanie włosków, a wtedy oleje przenikną

Cytat:
Napisane przez green_cherry Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczęta, olejuję włosy od jakichś 2 miesięcy. Jednak okresowo używam odżywki bez silikonów (Mila mleczna, Isana z babassu, Garnier z karite - wiem, ma jeden silikon) a ostatnio nie wiem co się ze mną stało ale używałam Nivea Long Repair i żółte Elseve - a to są silikonowe odżywki. Czy naprawdę olejowanie nie ma sensu jak się używa takich odżywek? Mam je wykończyć, czy w ogóle przestać używać?
To pytanie już było zadane kilka razy
Silikony nie tworzą nieprzepuszczalnej bariery, ale muszą być regularnie oczyszczane
Sama stosuję silikony po myciu (w szamponach, maskach i odżywkach d/s unikam) i efekty są widoczne
Wyżej napisałam czego z silikonami używam

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Chyba izuś jej używała (ale nie jestem pewna), a też lubi Amlę
Amlę bardzo lubię Tylko tej odżywki nie używałam Nigdy chyba nie miałam żadnej z Nivea

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, nie wiedzialam, ze on jest bez SLS/SLeS.
Nie ma rumianku, wiec rozumiem dlaczego sie na niego czaisz

Tez tak mam dlatego ciachnęłam je sama kilka dni temu
No właśnie nie ma rumianku Jutro po niego idę
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 22:37   #4145
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Amlę bardzo lubię Tylko tej odżywki nie używałam Nigdy chyba nie miałam żadnej z Nivea
Nie doczytałam, że to Nivea, myślałam, że chodzi o tą z Elseve Bo tą chyba na SG pokazywałaś?

Ja mam dzisiaj fajne włosy po Amli, ale ten smród...

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 22:59   #4146
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
nie wiem czy mam go czymś spłukać po umyciu włosów,
czy wetrzeć i zostawić...
Jak to olej, naolejować włosy parę godzin przed myciem i zmyć szamponem, czy tam czymkolwiek czym myjesz włosy jeśli to Twoje pierwsze olejowanie to radzę szampon z sls, choć ja wciąż będę wszystkim polecać Facelle Sensitive, mieszam go z odzywką i ani razu nie zdarzyło mi się nie domyć jakiegokolwiek oleju

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 23:10   #4147
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Nie doczytałam, że to Nivea, myślałam, że chodzi o tą z Elseve Bo tą chyba na SG pokazywałaś?

Ja mam dzisiaj fajne włosy po Amli, ale ten smród...
Z Elseve mam maskę Total Repaire 5

Co do Amli, to ja jakoś ciągle się zbieram do tego ponownego zakupu A teraz muszę się wstrzymać, bo właśnie zrobiłam kilka innych zamówień mazidlanych, do tego córeczka za tydzień ma 2 latka i zamawiam jeszcze sukienkę na wesele
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 07:41   #4148
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Szkoda że siostra się nie daje:p a koleżanki też nie były przekonane ale wierciłam dziurę w brzuchu i próbowały aż zobaczyły efekty zresztą,macały moje włosy to wiedzą...
kto wie,może na x lat będę pracować w zawodzie,ale chyba nic nowego wizażankom bym nie powiedziała
mam ten sam problem , moja siostra bsie nie daje przekonac, a naprawde jej by sie przydalo...ale ona mowi, ze nie lub sie bawic tyle z wlosami, ja jej tlumacze, ze to duzo czasu nie zajmuje, kokosa tez jej na probe kupilam, ale nie pomoglo moze kiedys zmieni zdanie

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:44   #4149
ksantypa7
Rozeznanie

Ja się dzisiaj poświęciłam, wstałam skoro świt o 7;15, nałożyłam mydełko Sesa na 40min, zmyłam zakupionym wczoraj szamponem BD i to chyba będzie mój hit. Co prawda połysk miewałam dużo większy po olejowaniach na noc, ale ta burza włosów - bezcenna.

A tak na marginesie - nie miałam pojęcia że szampon dla dzieci może się aż tak pienić piana gęsta jak ubite na sztywno białko. Świetnie myje. Zobaczę jeszcze czy nie powoduje szybszego przetłuszczania, jeśli nie, to będzie chyba mój KWC.

I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive!
And I've got so much more that I want to do
Was it music?
Was it science that saved me?
Or the way that you prayed for me?
Yes either way I thank you, I'm alive
GM

ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 09:17   #4150
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to olej, naolejować włosy parę godzin przed myciem i zmyć szamponem, czy tam czymkolwiek czym myjesz włosy jeśli to Twoje pierwsze olejowanie to radzę szampon z sls, choć ja wciąż będę wszystkim polecać Facelle Sensitive, mieszam go z odzywką i ani razu nie zdarzyło mi się nie domyć jakiegokolwiek oleju
dziękuje za radę
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 09:18   #4151
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Okazało się że nie teraz się zastanawiam skąd mi się to wzięło... no ale w sumie wszechstronne wykształcenie nie jest złe.
na wizażankowych włosach mogłabym pracować,dzisiaj robiłam kłosa Anwen
bądź fryzjerką będę do Ciebie przyjeżdżać na podcinanie końcówek, bo Ty wiesz że 1cm to 1 cm, a nie tak jak inni 1cm to u nich 10

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 09:28   #4152
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj poświęciłam, wstałam skoro świt o 7;15, nałożyłam mydełko Sesa na 40min, zmyłam zakupionym wczoraj szamponem BD i to chyba będzie mój hit. Co prawda połysk miewałam dużo większy po olejowaniach na noc, ale ta burza włosów - bezcenna.

A tak na marginesie - nie miałam pojęcia że szampon dla dzieci może się aż tak pienić piana gęsta jak ubite na sztywno białko. Świetnie myje. Zobaczę jeszcze czy nie powoduje szybszego przetłuszczania, jeśli nie, to będzie chyba mój KWC.
Ja uwielbiam szampon BD Po nim moje włoski były puszyste, wolniej się przetłuszczały i świetnie zmywał oleje
To byłby mój idealny szampon, gdyby nie rumianek w składzie
Szukam intensywnie zastępstwa, ale nie mogę coś znaleźć
Jeszcze przetestuję ten Lilliputz biały, może on się sprawdzi
Jak nie to mimo jaśniejszych refleksów, wracam do BD
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-04-12, 10:23   #4153
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

Wczoraj zauważyłam coś niespotykanego u siebie na głowie Umyłam rano włoski (po nocy z rycyną na skalpie , na długości miód i na to olej winogronowy ) i były takie piękne , błyszczące delikatne no po prostu cudne , że ciągle je macałam . Siedziałam w szkole z ręką we włosach i je macałam , a wieczorem leżąc w łóżku masowałam głowę . I co ? Mam mnóstwo krótkich mocnych aż kujących włosków na skalpie ,nigdy tego nie miałam , na pewno nie przed olejowaniem skalpu rycyną. Czy któraś z Was też to u siebie zaobserwowała ?
Kurczę teraz zacznę całą głowę macać , jak wariatka ;>
A jeśli chodzi o znajomych i olejowanie to moja mama twierdzi , że wszystkie włosy mi od tego powychodzą koleżanki twierdzą , że to zbyt czasochłonne choć uważają , że mam bardzo ładne włosy . I jak tu im dogodzić

Moje włosy może i są teraz w lepszym stanie ale za to cera z każdym dniem gorsza ;(

Ja odpisuję u ciebie, Ty u mnie
HairMania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:10   #4154
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez HairMania Pokaż wiadomość
Wczoraj zauważyłam coś niespotykanego u siebie na głowie Umyłam rano włoski (po nocy z rycyną na skalpie , na długości miód i na to olej winogronowy ) i były takie piękne , błyszczące delikatne no po prostu cudne , że ciągle je macałam . Siedziałam w szkole z ręką we włosach i je macałam , a wieczorem leżąc w łóżku masowałam głowę . I co ? Mam mnóstwo krótkich mocnych aż kujących włosków na skalpie ,nigdy tego nie miałam , na pewno nie przed olejowaniem skalpu rycyną. Czy któraś z Was też to u siebie zaobserwowała ?
A jeśli chodzi o znajomych i olejowanie to moja mama twierdzi , że wszystkie włosy mi od tego powychodzą koleżanki twierdzą , że to zbyt czasochłonne choć uważają , że mam bardzo ładne włosy . I jak tu im dogodzić

Moje włosy może i są teraz w lepszym stanie ale za to cera z każdym dniem gorsza ;(
Rany, czy to tylko ja nie zauważam u siebie wysypu baby hair? już nie wiem co więcej moge robić:P wcierki, oleje, suplementy:P i nic spektakularnego się nie dzieje na mojej głowie :P

Heheh moja mama też uważa że tylko im krzywdę wyrządzam i nie wiem co robię :P

Wczoraj i dziś od razu zaczęłam testowanie Glorii zwilżyłam stuningowaną półproduktami mgiełką włosy, nałożyłam na to glorię wymieszaną z żelem lnianym (właściwie zrobiłam podobnie jak ostatnio z maską bingo) wzbogaciłam pantenolem i mleczkiem pszczelim, na to olej awokado i po nocce zmyłam jak zwykle i nałozyłam na ok 1h znów stuningowaną glorie z glutem, teraz czekam na efekty

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."

Edytowane przez beatgirl
Czas edycji: 2012-04-12 o 11:13
Stary 2012-04-12, 12:54   #4155
VanilQ
Rozeznanie

Ja dzisiaj nałożyłam olejek własnej roboty na skalp, a na końce BD na zwilżone włosy. Po myciu maska Stapiz i Wax, a na koniec płukanka z kłącza tataraku i glutka z lnu.

Widziałam, że któraś z Was pytała mnie z czego zrobiłam olejek, więc odpowiadam. Zioła: kłącze tataraku, bylica boże drzewko, pokrzywa, skrzyp, korzeń łopianu, rozmaryn i czosnek. To wszystko zalałam olejem słonecznikowym i odstawiłam na parapet na 4 tygodnie. Koszt wszystkiego to 15 zł. Co prawda mogłam nie dodawać czosnku, bo jego zapach najbardziej czuć, ale wybaczam, bo całość działa rewelacyjnie!
Stary 2012-04-12, 13:07   #4156
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez VanilQ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj nałożyłam olejek własnej roboty na skalp, a na końce BD na zwilżone włosy. Po myciu maska Stapiz i Wax, a na koniec płukanka z kłącza tataraku i glutka z lnu.

Widziałam, że któraś z Was pytała mnie z czego zrobiłam olejek, więc odpowiadam. Zioła: kłącze tataraku, bylica boże drzewko, pokrzywa, skrzyp, korzeń łopianu, rozmaryn i czosnek. To wszystko zalałam olejem słonecznikowym i odstawiłam na parapet na 4 tygodnie. Koszt wszystkiego to 15 zł. Co prawda mogłam nie dodawać czosnku, bo jego zapach najbardziej czuć, ale wybaczam, bo całość działa rewelacyjnie!
A zalewałaś to wszystko wcześniej spirytusem?
A właśnie mam jeszcze takie pytanie, jeżeli w testach wyszło mi że jestem uczulona na bylice to rozumiem że nie można mi jej pod żadną postacią używać?:P

Stary 2012-04-12, 14:41   #4157
VanilQ
Rozeznanie

Cytat:
A zalewałaś to wszystko wcześniej spirytusem?
A właśnie mam jeszcze takie pytanie, jeżeli w testach wyszło mi że jestem uczulona na bylice to rozumiem że nie można mi jej pod żadną postacią używać?:P
Nie używałam spirytusu, bo wszystkie substancje uwalniaja się dzięki ciepłu. na Twoim miejscu nie ryzykowała bym z bylicą, jeśli masz na nią uczulenie. Jeśli chcesz zrobić taki olejek to wymień ją na coś innego.
Stary 2012-04-12, 15:16   #4158
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VanilQ Pokaż wiadomość

Przykrywałaś czy otwarte zostawiłaś?
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:09   #4159
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
dokladnie, zaluje tylko, ze trafilam tu tak pozno, moze gdybym wczesniej sie dowiedziala co i jak to uratowalabym moje blond wlosy, no ale niestety...
ale teraz i tak masz piekny naturalny kolor!

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 16:23   #4160
claudiiin
Zadomowienie

Dziewczyny, jaka jest optymalna dlugosc trzymania olejku np. Sesy czy Khadi na sklapie? Tzn. taka, ktora powoduje najmniejsze wypadanie? Bo nie wiem czy lepiej trzymac pare godzin, czy cala noc, czy jeszcze dluzej jak mam mozliwosc

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:29   #4161
mmmala88
Raczkowanie

czytałam Wasz wątek i z tego co widzę to używacie różnych rodzajów oleju, każda z Was chwali inny

czy dobry będzie na początek zwykły olej kujawski?
mam długie włosy, dosyć "sianowate", bardzo cienkie.. aż mi się serce kraja jak widzę ile ich zostaje na grzebieniu.. muszę koniecznie znaleźć kurację regenerującą.. i co najgorsze ja nigdy ich nie farbowałam.. a wyglądają okropnie
mmmala88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:47   #4162
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Napisane przez HairMania Pokaż wiadomość

ja zauwazylam to samo z tymi klujacymi wloskami jak wsadze reke we wlosy, bardzo sie z tego ciesze,ze sa ale oglonie to mnie moje baby hair do szlu doprowadzaja-te, ktore odstaja jak zwiazuje wlosy w kitka nic sie z nimi nie da zrobic, nie mozna ich opanowac

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ale teraz i tak masz piekny naturalny kolor!
staram sie nie narzekac

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:11   #4163
pink_pocket
Rozeznanie

Hej dziewczyny mam pytanie czy możecie polecić jakieś dobre i sprawdzone Tureckie olejki i oleje do włosów, moja przyjaciółka niedługo się tam wybiera wiec to świetna okazja na złożenie zamówienia
pink_pocket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:14   #4164
ejzii
Rozeznanie

lir391 - ja równiez mam na karku takie poszarpane, suche te włosy, nie wiem czym to jest spowodowane ale przez ten defekt strasznie niszczy wyglad całych włosów, a to jest akurat takie całe pasmo od karku da sie temu zapobiec? zawsze mnie to zastanawiało czemu reszta włosów jest w miare gladka a od karku nie... i co od rośnie to sie tak jakby tam od góry wywija ii puszy od góry do dołu w sumie przez to zaczelam troche tez olejowac ale jakos nie mam cierpliwosci do tego...

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:17   #4165
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmmala88 Pokaż wiadomość
czytałam Wasz wątek i z tego co widzę to używacie różnych rodzajów oleju, każda z Was chwali inny

mam długie włosy, dosyć "sianowate", bardzo cienkie.. aż mi się serce kraja jak widzę ile ich zostaje na grzebieniu.. muszę koniecznie znaleźć kurację regenerującą.. i co najgorsze ja nigdy ich nie farbowałam.. a wyglądają okropnie
Możesz próbować, powinien trochę wygładzić włosy, ale w sumie nigdy nie próbowałam takiego typowo kuchennego . Jak masz oliwę z oliwek albo olej z pestek winogron, to na pewno się nadadzą.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:23   #4166
ana_masri
Raczkowanie

aaaaale gonicie z tematem, kilkanaście godzin mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia
ja miałam na noc nałożoną Vatikę kaktusową na długość, Vatikę+rycynę na skalp i na końcówki maść brodawkową delikatnie rozpuszczoną lnianym. zmyłam, nałożyłam Glorię+ Vatikę+ kilka kropel keratyny, zmyłam i zrobiłam sobie płukankę l-cysteinową (l-cysteina, stężony aloes i woda). zrobiłam z przepisu Anwen, ale wyszło mi tej płukanki jakieś pół szklanki a nawet mniej. zawsze jak robię płukankę to tak z litra wody (+ ocet lub cytryna) i tak się zastanawiam, ile powinnam wsypać l-cysteiny na litr wody.... może któraś z Was też ma taki problem? bo mam wrażenie że ta l-cysteina nie dotarła nawet do wszystkich moich włosów.
czy śmierdzi? śmierdzi, ale chyba gorzej zniosłam spirulinę na twarzy

ogólnie jestem zadowolona, choć moje końcówki nie są w najlepszym stanie i chyba zbiega się to z maścią brodawkową. czy którejś z Was także nie służy?
CzarnaOrchideo, myślę że jako fryzjerka miałabyś ogromne branie jechałabym do Ciebie choćby z drugiego końca Polski, łatwo zaufać komuś kto ma TAKIE włosy jako wizytówkę!

Jedna miłość!
ana_masri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:29   #4167
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez mmmala88 Pokaż wiadomość

Mi się zdaje że zwykły olej nic z włosami nie zrobi, może wygładzić fakt, ale tylko doraźnie, nie zregeneruje ich, ale mogę się mylić
Tak jak pisała Ainnel, spróbuj oliwy z oliwek

Stary 2012-04-12, 18:32   #4168
em!L!a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
lir391 - ja równiez mam na karku takie poszarpane, suche te włosy, nie wiem czym to jest spowodowane ale przez ten defekt strasznie niszczy wyglad całych włosów, a to jest akurat takie całe pasmo od karku da sie temu zapobiec? zawsze mnie to zastanawiało czemu reszta włosów jest w miare gladka a od karku nie... i co od rośnie to sie tak jakby tam od góry wywija ii puszy od góry do dołu w sumie przez to zaczelam troche tez olejowac ale jakos nie mam cierpliwosci do tego...

niestety też mam takie cudowne pasmo od spodu, podejrzewam że to od ubrań, szalików i wkrecają mi się w łańcuszek, szczególnie w nocy jak nie upinałam włosów, teraz przeważnie spię z olejowym warkoczem

szczególnie irytujące jest jak przerzucę włosy na przód to wtedy wyłażą te sfilcowane kosmyki, ale walcze z nimi olejami, psikadłami, maścią BD z lanoliną, są na pewno w dotyku już lepsze, jeszcze troche się muszą rozprostować

2 cel -> 60kg (BMI: 21.50)
Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg)
18.05.2013
em!L!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:47   #4169
pannanika
Zakorzenienie

Kupiłam alterrę, tę z limetką Był jeszcze granat tylko, a skoro miałam już migdał który ma prawie identyczny skład to teraz postanowiłam wypróbować ten.
Stary 2012-04-12, 19:13   #4170
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
szaliki, łańcuszki, mi się od gumki do włosów takie robią. w pewnym momencie były połowy długości pozostałych kosmyków. cóż. trzeba z tym walczyć, wiązać włosy, i dopieszczać olejkami

rety, ja dziś zauważyłam, że muszę ściąć włosy jednak chyba za mało zabezpieczałam i teraz mam za karę. pewnie ze 4 cm pójdzie. a myślałam ze olejowanie je uelastyczni, trochę dało efekt, ale jednak i tak za mało. i nawet nie mam czym teraz zapezpieczać, migdały i kokos dawno skończone, lniany za ciężki trochę. winogrona w domu u rodziców, ja to mam pecha XD
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości