|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Z tymi soczkami byłaby super sprawa, tylko nie mam sokowirówki Może warto, żebym sobie sprawiła W sumie, później dla dziecia też się może przydać, nie?
|
|
|
|
|
#3032 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
![]() Cytat:
przynajmniej będzie na wesoło.Nie chcę raczej się poddawać znieczuleniu (chyba, że zacznę zdychać z bólu), chcę czuć poród, poza tym naczytałam się o tym, że w znieczuleniu trudniej urodzić, bo się nie czuje parcia odpowiednio. |
|
|
|
|
#3033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Od nowa pakuję torbę do szpitala, bo część rzeczy wypakowałam, a część wykorzystałam będąc teraz w szpitalu
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie musisz dopłacać, jak dasz całość punktów.
Już po obiedzie. Była zupa pomidorowa z ryżem i kluski śląskie z sosem Jutro P jedzie po cegłówki, żeby podłożyć mi pod łóżko z jednej strony W tych pieleszach (rogal, poduchy, koc) jest mi niewygodnie. Podniesienie na dwie cegły będzie ok P będzie spał w drugą stronę, żeby nogi mieć niżej
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Mniam
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3038 | |||
|
Raczkowanie
|
Podczytuje Was dzisiaj cały dzień ale co chcę się włączyć to coś mi przeszkadza
I dopiero teraz mogę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I chciałam się pochwalić że zaczęliśmy remont ![]() Jestem załamana tempem mojego TŻ no ale cóż - widziały gały co brały. Gdyby się nie wyrobił to spisałam mu po kolei co ma kupić gdzie i w jakiej kolejności co robić. Nie wygląda na szczęśliwego no ale ja już nie mam sił na remont. A on ciągle uważa że mamy mnóstwo czasu. |
|||
|
|
|
#3039 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
Chłopaki mnie przegonili chyba ze 4km młody na rowerze a ja za nimi pędem 2 godziny za nimi biegałam.Choć było mi ciężko czuję się po spacerze wyśmienicie.Jutro znowu do Gdyni bo M zmienia prace.Na taką gdzie będzie co weekend w domu. |
|
|
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W SR nam o tym mówili, a jedna dziewczyna w sr już tak spała od tygodnia. Moja ginka też mi tak wczoraj poradziła, że albo cegłówki, albo właśnie poduszki pod biodra, nogi. Właśnie oglądam jakieś tanie sokowirówki i na jedną się zahaczyłam. Ma któraś z Was może taki sprzęcior? http://allegro.pl/sokowirowka-zelmer...242333023.htmlAha, P nie zrealizowali w aptece recepty ze szpitala, bo nie ma regonu ![]() anulka, podziwiam i zazdraszczam
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-12 o 19:15 |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna jest, tylko trochę mała. Ale jak nie chcesz robić nie wiadomo jakich ilości soku naraz to wystarczy |
|
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
hello
a mi dziś przed ktg posączyły się wody ![]() wstałam z kibelka ubrałam gacie i coś tam do lustra się gapiłam i poczułam nagle przyjemne ciepełko no to ściągam gacie już pewna... no i wkładka mokra pojechaliśmy na ktg normalnie, położna pyta ile tego poszło, no to mówię, że na pewno mniej niż pół szklanki. wydaje mi się że parę łyżek. no i powiedziała że jak poleci znów to do szpitala, minęły już 3 godz i nic. na ktg góry i doliny ale zarówno położna jak i lekarka powiedziały że ok |
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2012-04-12 o 19:28 |
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
mówiłam że będę następna i że rozlecę się w ciągu tygodnia, góra dwóch...
brzuch zaczyna boleć, mam nadzieje że to tylko siła sugestii, a nie skurcze
|
|
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Agatka też się dzisiaj nie odezwała jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Kaśka masz nr. tel. do którejś z nas?? Żebyśmy na bieżąco były
||
|
|
|
#3051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agatka podczytuję ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Działa mi na nerwy ta reklama
|
|
|
|
|
#3052 | ||||
|
Zadomowienie
|
dziękujemy, dziękujemy
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
albo jak ktoś wcześniej wspomniał MAĆ ![]() Cytat:
czyli rzeczywiście możesz być następna znowu jestem podekscytowana ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sensie, że będziesz trzecia. No chyba, że któraś Mamuśka Cię wyprzedzi ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było tak, jak być powinno Kondycji zazdraszczam I ruchu ogólnie. ani agatka, ani agata się nie odzywały dzisiaj
|
|
|
|
|
#3054 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ech, nie chce być inaczej, jestem od Was uzależniona!
Poza tym znowu wieczorem przybywa mi skurczy, więc zasiadłam na pupce odpocząć, a gdzie mi będzie lepiej jak nie z Wami ![]() Ja tam żadnej naukowej wiedzy nie mam czy się poci czy nie Moim zdaniem z praktyki raczej się poci, szczególnie główka... Zresztą nieważne czy to chodzi o noworodka, czy np. 2-miesięczniaka wszystkie fałdki muszą być dokładnie umyte Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też mam zamiar w razie czego się sztachnąć bo nie znalazłam żadnego info o skutkach ubocznych, a do tego efekt szybko ustępuje, więc jak już mały wyskoczy, to mogę być świadoma, przytomna i go karmić!Cytat:
![]() Cytat:
Więc standardowo życząc zdrowia wszystkim z Twojej rodziny, proszę o opinię, jeśli będziesz miała okazję wypróbować go w czasie choroby i porównać z jakimś innym zaufanym wg Ciebie Ja sobie troszkę zamrożę jakieś drugie dania. Cytat:
![]() Dopisać Tosię na pierwszej stronie? W takiej wersji czy oficjalnej? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie chce być inaczej... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I Ty mówisz, że Ty masz jakieś bóle brzucha. Ja padam po godzinie w wolnym tempie ![]() Gratki! Fajnie, że będziesz mieć więcej tż. Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
agatka jest na posterunku
więc zaraz się pewnie czegoś dowiemy, a agata zajęta zapewne pracami w mieszkaniu i obiecała, że w razie czego da nam znać ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Aaa... I jeszcze muszę Was pochwalić że dziś chyba ciut mniej piszecie. Wczoraj chyba padł nasz rekord - 417 postów, czyli 14 stron ![]() Ba! Jeszcze coś mam do pochwalenia się... Odebraliśmy dziś łóżeczko i dostałam mail'a, że wózek z fotelikiem do mnie wysłali Ja zamówiłam 3.04 i dziś wysłali ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Dasti, u Ciebie jak z wózkiem? Też się martwiłaś tak jak ja... |
|
|
|
#3057 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kism jak tylko kupimy to dam Ci znać. kaśka trzymaj się i zaciskaj nogi. ![]()
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
k
To jak nie przywiązywały uwagi, to chyba dobrze? Ja też mam zamiar w razie czego się sztachnąć bo nie znalazłam żadnego info o skutkach ubocznych, a do tego efekt szybko ustępuje, więc jak już mały wyskoczy, to mogę być świadoma, przytomna i go karmić!Żartujesz?! I Ty mówisz, że Ty masz jakieś bóle brzucha. Ja padam po godzinie w wolnym tempie ![]() Gratki! Fajnie, że będziesz mieć więcej tż. [/QUOTE] A bo obraliśmy trasę z przystankami,najpierw na placu zabaw przystanek młody się bawił,pózniej nad rzeczką,młody rzucał kamienie a potem na placu rowerowym wszędzie siedziałam na ławce inaczej bym musiała w taczce jechać ![]() Do tych bóli się przyzwyczaiłam,mnie przez całą ciąże boli brzuch,raz mniej raz gorzej i nie chce zrobić młodemu przykrości. Ostatnio często się pyta czy go nigdy nie opuścimy,nie zostawimy samego.Bolą mnie te słowa,przecież ja się staram żeby on nie odczuł że ja z powodu brzucha(który mi przeszkadza już w prawie we wszystkim) mam nie zrobi z nim tego czy tamtego.Mam świadomość że może to z powodu braciszka ![]() Edit coś mi nie wyszło. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-04-12 o 20:03 |
|
|
|
#3060 |
|
Rozeznanie
|
o jejku a co sie stało?? nie wiecie nic więcej?? witam Was znów popołudniem po pracy oczywiście jutro na szczęście tylko pół dnia bo spadam do lekarza. dziś znów przed samym wyjściem do domu szef mnie tak wnerwił że myślałam że mu w ten łysy łeb strzelę no to się wygadałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

to dzieć się tak wierci jakby zaraz miał wyskoczyć, więc staram się regularnie wypróżniać i zauważyłam, że bardzo pomagają mi soczki, które sobie sama robię i które mają mi podnieść hemoglobinę.
Z tymi soczkami byłaby super sprawa, tylko nie mam sokowirówki
W sumie, później dla dziecia też się może przydać, nie?

przynajmniej będzie na wesoło.

W tych pieleszach (rogal, poduchy, koc) jest mi niewygodnie. Podniesienie na dwie cegły będzie ok
P będzie spał w drugą stronę, żeby nogi mieć niżej

ładnie

I Ty mówisz, że Ty masz jakieś bóle brzucha. Ja padam po godzinie w wolnym tempie 
Ja zamówiłam 3.04 i dziś wysłali