Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 20:06   #3061
begie13
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
E
Ślicznie!
Dopisać Tosię na pierwszej stronie? W takiej wersji czy oficjalnej?
hmm właśnie nie wiem, mnie się Tosia podoba ale jak wszyscy mają w wersji oficjalnej napisane, to może nie będę "cudować"
dopisz Antoninę
kurcze a jak chłopak się urodzi to dopiero będzie no nic

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Kluski ślaskie mniam mniam, sama nie umiem robic, a tak bym zjadła
Ja też nigdy nie robiłam ale może jutro się skuszę i spróbuję

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:08   #3062
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Ech, skleroza nie boli Jeszcze coś chciałam napisać - skoro mamy już pierwsze Mamy... czy ktoś pamięta, jak wyglądało nasze głosowanie w sprawie jeden wątek wspólny/nowy wątek na odchowalni? Pisałam takie np. "12:5", "15:8", itp... Nie mogę tego znaleźć, ale z tego co pamiętam, to wygrała opcja jednego wspólnego wątku, aż się wszystkie rozpakujemy
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:09   #3063
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad karuzelką Rainforest, bo tak chwaliłyście, a później sobie tak myślę, że na ścianie Kubuś ponaklejany to może warto by było pójść w tym kierunku i nie robić jarmarku tylko w jeden temat pójść, więc wskoczyłam na allegro i znalazłam http://allegro.pl/tomy-karuzela-z-la...242842299.html Myślicie, że uda mi się znaleźć pościel Kubusia?
Idę na drzemkę
tu masz linka do jednej licytacji
http://allegro.pl/kubus-puchatek-dis...245114566.html
Stary 2012-04-12, 20:10   #3064
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Aaa... I jeszcze muszę Was pochwalić że dziś chyba ciut mniej piszecie. Wczoraj chyba padł nasz rekord - 417 postów, czyli 14 stron

Ba! Jeszcze coś mam do pochwalenia się... Odebraliśmy dziś łóżeczko i dostałam mail'a, że wózek z fotelikiem do mnie wysłali
aż tyyyyle wznoszę toast zatem!

no to super

Wanda
Stary 2012-04-12, 20:10   #3065
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
o jejku a co sie stało?? nie wiecie nic więcej??

witam Was znów popołudniem po pracy oczywiście jutro na szczęście tylko pół dnia bo spadam do lekarza. dziś znów przed samym wyjściem do domu szef mnie tak wnerwił że myślałam że mu w ten łysy łeb strzelę co za kretyn! ciśnie ludzi ile wlezie, do ostatniej kropli potu i nie zważa na ta że ktoś jest w ciąży i to w 35tc!! jak dobrze pójdzie to za tydzień znów pójdę na zwolnienie i niech się cmoknie

no to się wygadałam
I tak jesteś bardzo cierpliwaniektórzy dawno by poszli na zwolnienie a zwłaszcza w tak wysokiej ciąży.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:10   #3066
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Ba! Jeszcze coś mam do pochwalenia się... Odebraliśmy dziś łóżeczko i dostałam mail'a, że wózek z fotelikiem do mnie wysłali Ależ mi ulżyło! Choć w sumie twierdzili, że nie będzie problemu, ale niektóre sklepy internetowe twierdziły, że to w ogóle kosmos dostać ten wózek, 4 tyg. czekania i jeszcze nie jest to pewne, czy przyjdzie Ja zamówiłam 3.04 i dziś wysłali
.
A jaki wózek w końcu wybrałaś? Chyba mi umknęła ta informacja
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:11   #3067
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Ba! Jeszcze coś mam do pochwalenia się... Odebraliśmy dziś łóżeczko i dostałam mail'a, że wózek z fotelikiem do mnie wysłali Ależ mi ulżyło! Choć w sumie twierdzili, że nie będzie problemu, ale niektóre sklepy internetowe twierdziły, że to w ogóle kosmos dostać ten wózek, 4 tyg. czekania i jeszcze nie jest to pewne, czy przyjdzie Ja zamówiłam 3.04 i dziś wysłali

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Dasti, u Ciebie jak z wózkiem? Też się martwiłaś tak jak ja...
Super to już niedługo dojdzie do Ciebie

Ja wózek zamówiłam 4 kwietnia z 30-dniowym terminem realizacji fotelik pożyczymy jak się wcześniej rozpakuję

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:12   #3068
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

a u Ciebie w szpitalu jakie są warunki i metody znieczulenia?

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

missmalezji a Ty jakie masz zdanie na temat znieczuleń podczas porodu sn? sorry że tak truje o tym znieczuleniu ale jakoś zaczynam panikować...
Ostatnio na porodówce była pacjentka która bez znieczulenia tak nam krzyczała,zę chyba 2 piętra wyżej ją słyszeli.. po zop-ie przestała i w ciągu 2h urodziła jeśli nie możecie już wytrzymać to bierzcie. tylko trzeba mieć świadomość,że może przedłużyć poród.
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej

Olafek wczoraj był pierwszy raz u Pani stomatolog dał obejrzeć wszystkie ząbki przyznał się że je słodycze i obiecał, że nie będzie jadł
Pani mu powiedziała, że od kciuka którego ssie robią mu się robaki w buzi i ma brzydki zgryz więc od dziś znów gorzki paluszek i plaster ciekawe na ile tym razem.

A i dziś poszedł pierwszy raz bez pieluchy do żłobka : D

Śliwa ma dosyć pisała że nigdy więcej cc .
Widzicie dzirewczyny.. czasem lepiej urodzić sn i się pomęczyć trochę,ale być na chodzie po porodzie.. niestety CC to poważna operacja. Ale jak trzeba to trudno.
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Mój lekarz też nie jest jakoś mega wylewny, on też mi mówi : szyjka jest taka i taka , skróciła się ! .... no ale jako, że ja już sie wyedukowałam w temacie to dopytuję co z reszta parametrów albo czy mam się zacząć już bac czy jeszcze, i on wtedy odpowiada U mnie tez maluch naciska na szyjkę glówką.
jak mi ostatnio powiedział , ze dobrze by było dotrzymać chociaż do 33 tygodnia to przysiegam że padłam tam na miejscu. Bo generalnie z tego co zrozumiałam, niech mnie ktoś poprawi, jeśli sie mylę, bo też jakoś specjalnie się nie doktoryzowałam w temacie , a lekarz dokładnie mi tego nie wyjaśnił, to chodzi o to , że jeżeli ta szyjka się zgładzi do minimum to istnieje większe ryzyko samoistnego pęknięcia pęcherza płodowego, wystarczy byle infekcja wówczas, albo nie wiem, mocniejszy skurcz macicy. No i jak Ci wody odejdą to już koniec porodu nie powstrzymasz. A tak.. jak masz dłuższą szyjke, ale np zaczyna się wcześniej rozwierać, to jak już zdażyłam nawet tutaj na forum doczytać, z takim 2cm rozwarciem można ze 3-4 tygodnie pochodzić i jest luz.
Nie martw się Gaabbi , zobaczysz - jeszcze się może zdarzyć, że przenosimy te nasze maleństwa.

może missmalezji nam wyjaśni jak to z tymi szyjkami i leżeniem jest??
Ja chyba tu nie mam co dopisywać jedyne co moge dodac,to że w przypadku rozwierania sie szyjki lekarz czasem decyduje się na zkaładanie pessara - to taki gumowy pierścień zakładany na szyjkę w celu zatrzymania postępującego rozwierania. z leżeniem przy rozwierającej się szyjce chodzi o to,żeby główka nie napierała. w pozycji stojącej/siedzącej działa siła grawitacji i racja jak się zgładzi to szybciej może dojść do pęknięcia pęcherza a wtedy nie ma odwrotu także dziewcyzny,stosować się do zaleceń lekarzy!
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się coś
Wiecie, że teraz jest "zalecenie" (nie umiem znaleźć odpowiedniejszego słowa), żeby kąpać noworodka 2 razy w tygodniu?
... ja proponuję samemu kto daje te zalecenia w czerwcowe upały kąpać się 2x w tygodniu...
Wiem,że chodzi niby o jakąś warstwę ochronną,ale dajcie spokój,przecież nie szorujemy malucha druciakiem.. tylko myjemy delikatnym płynem. Moje zdanie - kąpiel codziennie.
Cytat:
no to mu się trafiło

Ale jak????
Nam położna mówiła, że to nie potówki, tylko hormony, które jeszcze krążą po ciele maluszka. A na to mycie nie pomoże.
dzieci się pocą. temperaturę u maluszka sprawdza się na karku i między łopatkami, jak jest mu za gorąco,jest spocony i przegrzany,wtedy pojawiają sie potówki we wszystkich fałdkach. prosaki to efekt hormonów,takie białe jakby krostki na buźce.
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
hello

a mi dziś przed ktg posączyły się wody

wstałam z kibelka ubrałam gacie i coś tam do lustra się gapiłam i poczułam nagle przyjemne ciepełko
no to ściągam gacie już pewna... no i wkładka mokra
pojechaliśmy na ktg normalnie, położna pyta ile tego poszło, no to mówię, że na pewno mniej niż pół szklanki. wydaje mi się że parę łyżek. no i powiedziała że jak poleci znów to do szpitala, minęły już 3 godz i nic.

na ktg góry i doliny ale zarówno położna jak i lekarka powiedziały że ok
Jak wody się sączą,to nie ma odwrotu,ja bym zaleciła jechać na ip

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:13   #3069
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech, skleroza nie boli Jeszcze coś chciałam napisać - skoro mamy już pierwsze Mamy... czy ktoś pamięta, jak wyglądało nasze głosowanie w sprawie jeden wątek wspólny/nowy wątek na odchowalni? Pisałam takie np. "12:5", "15:8", itp... Nie mogę tego znaleźć, ale z tego co pamiętam, to wygrała opcja jednego wspólnego wątku, aż się wszystkie rozpakujemy
wygrała opcja jednego wątku aż do rozpakowania wszystkich mamuś

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-12, 20:13   #3070
kaśka k
Raczkowanie

spoko dziewczyny mam dwa numery tel, jak coś to dam znać. na razie nie panikuję

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:15   #3071
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Jak to moja babcia mówi: zabij mnie ale nie pamiętam
wydaje mi się, że wygrał jeden wspólny wątek

Wanda
Stary 2012-04-12, 20:15   #3072
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ostatnio często się pyta czy go nigdy nie opuścimy,nie zostawimy samego.Bolą mnie te słowa,przecież ja się staram żeby on nie odczuł że ja z powodu brzucha(który mi przeszkadza już w prawie we wszystkim) mam nie zrobi z nim tego czy tamtego.Mam świadomość że może to z powodu braciszka
To przykre rzeczywiście, że tak mówi, ale kurcze skąd to się wzięło? Wydaje mi się, że dzieci same takich rzeczy nie wymyślają Może mu ktoś dorosły (babcia, ciotka, sąsiadka spotkana w sklepie???) to podrzucił na zasadzie "nie możesz być niegrzeczny, bo rodzice Cię oddadzą..."

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
hmm właśnie nie wiem, mnie się Tosia podoba ale jak wszyscy mają w wersji oficjalnej napisane, to może nie będę "cudować"
dopisz Antoninę
kurcze a jak chłopak się urodzi to dopiero będzie no nic
Nie wszyscy, zobacz sobie! Możesz jeszcze zmienić zdanie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
no to się wygadałam
I dobrze! Można się wygadywać do woli
Ale ogólnie widzę, że już trochę się z powrotem wdrożyłaś do rytmu pracującego, bo piszesz do nas dość regularnie Udanej wizyty!
Stary 2012-04-12, 20:15   #3073
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Śliczne najbardziej podobają mi się rzeczy z hello kitty

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:17   #3074
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Ostatnio na porodówce była pacjentka która bez znieczulenia tak nam krzyczała,zę chyba 2 piętra wyżej ją słyszeli.. po zop-ie przestała i w ciągu 2h urodziła jeśli nie możecie już wytrzymać to bierzcie. tylko trzeba mieć świadomość,że może przedłużyć poród.

Widzicie dzirewczyny.. czasem lepiej urodzić sn i się pomęczyć trochę,ale być na chodzie po porodzie.. niestety CC to poważna operacja. Ale jak trzeba to trudno.

Ja chyba tu nie mam co dopisywać jedyne co moge dodac,to że w przypadku rozwierania sie szyjki lekarz czasem decyduje się na zkaładanie pessara - to taki gumowy pierścień zakładany na szyjkę w celu zatrzymania postępującego rozwierania. z leżeniem przy rozwierającej się szyjce chodzi o to,żeby główka nie napierała. w pozycji stojącej/siedzącej działa siła grawitacji i racja jak się zgładzi to szybciej może dojść do pęknięcia pęcherza a wtedy nie ma odwrotu także dziewcyzny,stosować się do zaleceń lekarzy!

... ja proponuję samemu kto daje te zalecenia w czerwcowe upały kąpać się 2x w tygodniu...
Wiem,że chodzi niby o jakąś warstwę ochronną,ale dajcie spokój,przecież nie szorujemy malucha druciakiem.. tylko myjemy delikatnym płynem. Moje zdanie - kąpiel codziennie.

dzieci się pocą. temperaturę u maluszka sprawdza się na karku i między łopatkami, jak jest mu za gorąco,jest spocony i przegrzany,wtedy pojawiają sie potówki we wszystkich fałdkach. prosaki to efekt hormonów,takie białe jakby krostki na buźce.

Jak wody się sączą,to nie ma odwrotu,ja bym zaleciła jechać na ip
kurde tak mówisz? położna z przychodni kazała czekać aż polecą znów. na razie to jednorazowy wyciek i nie duży: confused:

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:22   #3075
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to moja babcia mówi: zabij mnie ale nie pamiętam
wydaje mi się, że wygrał jeden wspólny wątek
Hehe, u mnie tak samo się mówi To już jest nas dwie, którym tak się wydaje

Cytat:
no to super
Dzięki

Cytat:
A jaki wózek w końcu wybrałaś? Chyba mi umknęła ta informacja
Jako ten drugi z fotelikiem, miejski jak ja go roboczo nazywam - Hauck Malibu. Najbardziej chciałam Peg Perego Pliko Switch Easy Drive, ale na minus była cena i tż twierdził, że jest paskudny

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
wygrała opcja jednego wątku aż do rozpakowania wszystkich mamuś
Ok, dzięki za potwierdzenie
Stary 2012-04-12, 20:23   #3076
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Nie, w całości można za punkty 14 499 pkt dopłacasz wtedy jak wykładasz tylko 500pkt

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Mniam
Aha, a to nie wiedziałam
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Śliczny kubusiek

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:24   #3077
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Nie wszyscy, zobacz sobie! Możesz jeszcze zmienić zdanie
Rzeczywiście
Ja to w ogóle się zastanawiam nad tym różowym moim kolorem na liście, bo nie wiem na 100% czy to będzie dziewczynka... nie mam pojęcia jak gin nie potrafił stwierdzić płci w 7 ms ciąży patrząc dziecku centralnie między nogi czy ona ma za słaby sprzęt czy co... powiedział, że niby on widzi dziewczynę ale może być inaczej
Może lepiej zmienić na zielony i dać Tosia/ Staś...nie wiem...

Wanda
Stary 2012-04-12, 20:27   #3078
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiście
Ja to w ogóle się zastanawiam nad tym różowym moim kolorem na liście, bo nie wiem na 100% czy to będzie dziewczynka... nie mam pojęcia jak gin nie potrafił stwierdzić płci w 7 ms ciąży patrząc dziecku centralnie między nogi czy ona ma za słaby sprzęt czy co... powiedział, że niby on widzi dziewczynę ale może być inaczej
Może lepiej zmienić na zielony i dać Tosia/ Staś...nie wiem...
Ok, robi się Jeśli sama nie jesteś przekonana, co ten Twój gin miał na myśli, to tak zrobimy.
Stary 2012-04-12, 20:27   #3079
begie13
Zadomowienie

Moje dziecko zaczęło wieczorne wybryki cały dzień na to czekałam

Wanda
Stary 2012-04-12, 20:28   #3080
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Śliczne najbardziej podobają mi się rzeczy z hello kitty
mnie tak samo ale cena mnie przeraziła
Stary 2012-04-12, 20:29   #3081
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
kurde tak mówisz? położna z przychodni kazała czekać aż polecą znów. na razie to jednorazowy wyciek i nie duży: confused:
12h po odpłynięciu wód powinny być zrobione badanka, wymaz i z krwi na CRP,bo to jest droga do zakażenia. poza tym jak odpływają wody trzeba sprawdzić jak się ma maluszek ( w sensie KTG) tzn kasiu,to moje zdanie, ja nie narzucam

Stary 2012-04-12, 20:29   #3082
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Ok, robi się Jeśli sama nie jesteś przekonana, co ten Twój gin miał na myśli, to tak zrobimy.
tak, bardzo proszę

kurde jeśli ktoś wie to niech mi powie co dokładnie zrobić, żeby ta reklama nie wyskakiwała, bo doprowadza mnie do szału
tylko tak - jak krowie na miedzy, wiecie - krok po kroku

Wanda
Stary 2012-04-12, 20:33   #3083
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
A jest jakaś reguła kiedy ten pęcherz może pęknąć? Bo przez tego mojego paciora mam strasznego stresa, że mi pęknie niespodziewanie i się dziecko zarazi, bo nie zdążą mi podać antybiotyku. Czy on pęka dopiero jak się szyjka zgładzi, czy jak się rozwiera, czy może wcześniej?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
12h po odpłynięciu wód powinny być zrobione badanka, wymaz i z krwi na CRP,bo to jest droga do zakażenia. poza tym jak odpływają wody trzeba sprawdzić jak się ma maluszek ( w sensie KTG) tzn kasiu,to moje zdanie, ja nie narzucam
Co to jest CRP?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:34   #3084
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nie wiem, czy każda położna kończy inną szkołę, czy jak? Ja to słyszałam od położnej. Podobno noworodek nie ma zdolności regulowania temperatury swojego ciała i dlatego się nie poci. A z tymi wypryskami hormonalnymi nie sprecyzowała położna, gdzie się pojawiają, ale mówiła, że rodzice często to mylą z potówkami.

Niech mnie ktoś walnie w łepetynkę, bo czytam na necie o wcześniakach Jestem jeszcze bardziej wystraszona, niż byłam
Stary 2012-04-12, 20:34   #3085
missmalezji
Wtajemniczenie

rinco.. gdyby to można było przewidzieć kiedy pęknie to o ile by łatwiej było Jak pęknie,pojedziesz do szpitala zaraz,tam podadzą tobie antybiotyki, i pewnie maluszkowi po porodzie.

Stary 2012-04-12, 20:35   #3086
Tacca
Zakorzenienie

My już po.
Ogólnie wszystko gra i buczy. Szyjka twarda, długa zamknięta. Ufff... Serduszko bije 138/minutę.
Dużego usg nie było, bo nie wziął aparatu. umówiliśmy się za tydzień na 16.
Mam złe wyniki moczu (flora bakteryjna, białko, leukocyty), muszę zrobić posiew, na czwartek. Mam brać urosept. O ewentualnym antybiotyku będziemy myśleć jak poznamy wyniki posiewu. Tym bardziej, że nie odczuwam żadnych dolegliwości.
Na maj zlecił mi morfologię, toksoplazmozę i coś jeszcze, nie pamiętam teraz co.
A. Mały się przekręcił i już jest główką do góry, czyli miednicowo. Ciekawe jak będzie za tydzień. No, ale ma jeszcze czas, więc nie będziemy się martwić na zapas.
Stary 2012-04-12, 20:36   #3087
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A jest jakaś reguła kiedy ten pęcherz może pęknąć? Bo przez tego mojego paciora mam strasznego stresa, że mi pęknie niespodziewanie i się dziecko zarazi, bo nie zdążą mi podać antybiotyku. Czy on pęka dopiero jak się szyjka zgładzi, czy jak się rozwiera, czy może wcześniej?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Co to jest CRP?
wynik CRP pokazuje nam, czy jest jakaś infekcja w organizmie.

Z tymi wodami, to POŁOŻNA w sr nam mówiła, że jak się sączą, to nie trzeba panikować. Spokojnie się obserwować i być gotowym w razie czego do szpitala. Jak zauważymy, że nam odchodzi ich coraz więcej, to wtedy jechać na IP.
kaśka, a może u Ciebie to wcale nie były wody? Może jakieś upławy, albo siku? Słyszałam od kilku dziewczyn, że pomyliły odejście wód z posikiwaniem.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:43
Stary 2012-04-12, 20:39   #3088
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
To przykre rzeczywiście, że tak mówi, ale kurcze skąd to się wzięło? Wydaje mi się, że dzieci same takich rzeczy nie wymyślają Może mu ktoś dorosły (babcia, ciotka, sąsiadka spotkana w sklepie???) to podrzucił na zasadzie "nie możesz być niegrzeczny, bo rodzice Cię oddadzą..."
Nie mam pojęcia z kąd to wziął.Zawsze jak mu tłumacze,że my go nigdy nie oddamy,że go kochamy,że nasz syneczek,że zawsze z nim będziemy to niby wie ale taki smutny się robi.Tulę go mocno i przechodzi.Niby ma 4 lata a takie pytania mnie stawiają na nogi.Więc jak on teraz takie pytania zadaje(gdzie nigdy nikt go nie odtrącił,zawsze go angażujemy w różne pomoce,on wtedy taki potrzebny się czuję) to co bedzie pózniej

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
My już po.
Ogólnie wszystko gra i buczy. Szyjka twarda, długa zamknięta. Ufff... Serduszko bije 138/minutę.
Dużego usg nie było, bo nie wziął aparatu. umówiliśmy się za tydzień na 16.
Mam złe wyniki moczu (flora bakteryjna, białko, leukocyty), muszę zrobić posiew, na czwartek. Mam brać urosept. O ewentualnym antybiotyku będziemy myśleć jak poznamy wyniki posiewu. Tym bardziej, że nie odczuwam żadnych dolegliwości.
Na maj zlecił mi morfologię, toksoplazmozę i coś jeszcze, nie pamiętam teraz co.
A. Mały się przekręcił i już jest główką do góry, czyli miednicowo. Ciekawe jak będzie za tydzień. No, ale ma jeszcze czas, więc nie będziemy się martwić na zapas.
klask i:

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-12, 20:39   #3089
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem, czy każda położna kończy inną szkołę, czy jak? Ja to słyszałam od położnej. Podobno noworodek nie ma zdolności regulowania temperatury swojego ciała i dlatego się nie poci. A z tymi wypryskami hormonalnymi nie sprecyzowała położna, gdzie się pojawiają, ale mówiła, że rodzice często to mylą z potówkami.

Niech mnie ktoś walnie w łepetynkę, bo czytam na necie o wcześniakach Jestem jeszcze bardziej wystraszona, niż byłam
nie czytać! zabraniam!
Gabbi, ale to nawet bez uczenia się,na chłopski rozum.. każdy ( no prawie ) kąpie się codziennie,czemu maluch w upalne dni ma się bidny kąpać 2x w tygodniu? nie rozumiem tego argumentu że się nie poci. Jak nie ma upałów to ja też się nie pocę,to znaczy że moge się kąpać 2x w tyg..?

Stary 2012-04-12, 20:42   #3090
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
rinco.. gdyby to można było przewidzieć kiedy pęknie to o ile by łatwiej było Jak pęknie,pojedziesz do szpitala zaraz,tam podadzą tobie antybiotyki, i pewnie maluszkowi po porodzie.
A czy to wystarczy, żeby się nie zaraził, albo żeby przynajmniej nie złapał jakiegoś zapalenia płuc albo czegoś gorszego? Czy nie będzie za późno jak już pęcherz pęknie? Bo właśnie to mnie martwi...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości