Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 20:29   #1831
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

malwus - śliczne pazurki, uwielbiam takie naturalne

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:32   #1832
ewika19
Zadomowienie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

malwus20- piękne te paznokcie. Ciągle myślałam o takich zdobnych, jednak dzięki Twojemu zdjęciu stwierdziłam, że też chcę jak najbardziej naturalne . Nie wyobrażam siebie 2 dni przed ślubem
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:36   #1833
MARGIDA
Wtajemniczenie

ja nie mam pomysłu na pazury
frencza bardzo nie lubię ( na własnych paznokciach)
a taki fuksjowy róż noszę na zmianę z czerwienią na codzień (czasem też w duecie )

jakieś pomysły?

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:37   #1834
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
a taki fuksjowy róż noszę na zmianę z czerwienią na codzień (czasem też w duecie )

jakieś pomysły?
Obgryzione ?
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:38   #1835
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Obgryzione ?
padłam
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:39   #1836
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:

jakieś pomysły?
a może takie cieliste nude, jednobarwne

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:41   #1837
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Obgryzione ?
kozunia nie podskakuj nie mam dziś poczucia humoru
nigdy w życiu nie obgryzałam

no i mam córkę
i męża - czarodzieja
Stary 2012-04-12, 20:42   #1838
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Obgryzione ?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:42   #1839
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Ojjjj
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:42   #1840
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a może takie cieliste nude, jednobarwne
chyba w tym kierunku pójdę
do tego jakieś małe zdobienia na serdecznych

no i mam córkę
i męża - czarodzieja
Stary 2012-04-12, 20:44   #1841
Joanna 1227
Raczkowanie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33499835]znalazłam fajną piekarnię która ma niedrogie ciacha za kg chcą 20zł, a za tort 38zł. Czy 20kg ciasta wystarczy na 100 osób?[/QUOTE]

Zazwyczaj liczy się 100dkg na porcję dla 1 osoby (nie tylko w przypadku tortu). Tu wypada 200dkg więc może być tak na styk. Moje doświadczenie jest niewielkie także nie bierz tego jako jako gwarant Może dziewczyny coś jeszcze Ci doradzą.
Stary 2012-04-12, 20:46   #1842
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojjjj

no i mam córkę
i męża - czarodzieja
Stary 2012-04-12, 20:47   #1843
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-04-12, 20:47   #1844
89Madzia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Macie jeszcze fotkę stópek Musiałam założyć giry na biurko żeby cyknąć im fotkę

Hehe jestem chyba jakas dziwna ale to napisze
wiesz ze najmniejszy palec u nogi masz raz dluzszy od mojego zdziwilo mnie to

a co do paznoki na prawde super tez lubie jak sa takie naturalne
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:48   #1845
marylka80
Zadomowienie

Hejka kochaniutkie

Dziekuje kazdej z osobna za cudowne komentarze Ciesze sie ze filmik wam sie spodobal Ja ogladam go po 10 razy dziennie echhh...i za kazdym razem mam wrazenie ze wracam tam na te piekna piaszczysta plaze

Wrzucam wam jeszcze linka do fotek na picasie, wlasnie zaladowalam. Jakby ktoras miala ochote sie im z blizsza przyjrzec. Bo na filmiku to wiadomo, i jakosc nie tak i wielkosc...

https://picasaweb.google.com/1054074...eat=directlink

Malwus- pazurki przecudne, sama planuje albo nude albo wlasnie takie. A tak w ogole to masz piekna, dluga plytke Jak sie czujesz przed tym wilkim dniem? sypiasz jeszcze cos?

Nena-koniecznie zabierz welon na fryzure slubna i obfoc sie kochana cobysmy mialy co poogladac

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2012-04-12 o 21:49
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:48   #1846
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Joanna 1227 Pokaż wiadomość
Zazwyczaj liczy się 100dkg na porcję dla 1 osoby (nie tylko w przypadku tortu). Tu wypada 200dkg więc może być tak na styk. Moje doświadczenie jest niewielkie także nie bierz tego jako jako gwarant Może dziewczyny coś jeszcze Ci doradzą.
mam wesele dwudniowe więc nie wiem czy brać tego więcej czy wystarczy
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:50   #1847
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc wam

Ja już po robieniu paznokci, zawożeniu mam nadzieje wszystkich potrzebnych rzeczy na sale

Wrzucam zdjecia paznokci (żel). Wprawdzie mało co widać ale chodziło mi o efekt jak najbardziej zbliżony do naturalnych i takie które by mi nie przeszkadzały w niczym

Jestem zjechana jak kon po westernie choc prawie 4 godz siedziałam u kosmetyczki bo robiła mi żel na dłonie i stopy Przyjechałam do chaty to jeszcze sprzątałam, jutro tez sprzątam i ok 17 jadę do świadkowej.
Mi też się podobają takie naturalne Fotka stópki wymiata

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:50   #1848
niusia_87
Zakorzenienie

Zamówiłam fryzjera na 7:00 rano
Muszę poczekać do 21:00 by zadzwonić do laski od makijażu, żebym tylko nie zapomniała
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilke cichaczem zeby wam zostawic cos co juz dawno obiecalam

Troche bylo pracy, no ale udalo sie jakos
Filmik sama zmontowalam

Milego ogladania

http://www.youtube.com/watch?v=iFjIDnHz7B8

(Jutro wam wrzuce zdjatka na picassie w pelnej rozdzielczosci bo tutaj jakos nie wyszla najlepsza)
zdolniacha z Ciebie. Przepiękne
Znałam tylko jednego chłopaka, który miał na imię Marcel. U nas jest taka kopalnia
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
oki
co??? jakieś złe informacje masz chyba w kwiaciarni z naliczoną ich marżą u mnie w kwiaciarni bukiet z 3 cantedesek kosztował 35zł ale już z całym przybraniem....
info wprost od pani z kwiaciarni
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
U mnie często takie sny. I zawsze są takie same, czyli Tż staje sie niedobry, krzyczy, nie słucha mnie, robi na złość, potem twierdzi, że to nie jest to i odchodzi. Potem się jednak okazuje, że zostaje, ale to już nie ten Tż, tylko chłopak, ż którym kiedyś byłam i jesteśmy małżeństwem i jestem skazana na niego do końca życia. Czuje wtedy w śnie straszne przerażenie i niemoc

Nie wiem skąd sie takie głupoty biorą
Snu to nasza podświasomość
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeej!!!!!

Wita sie z wami swierzoupieczona, niezmiernie szczęśliwa i wzruszona żonka

Tak Kiciu- wesele bylo re we la cyj ne!!!! REWELACYJNE!!!!!

jestem sama w szoku, ze tak było. Dla mnie oczywiscie godzin zabawy było zdecydowanie za mało. Ludzi wspaniali, lokal- bajka, jedzonko przepyszne i duuuuuuuuużo, orkiestra zrobila takie wrazenie, ze cięzko bedzie to pobic. Wódeczka pieknie wchodziła, a Pani Mloda byla cały czas szczęśliwa i usmiechnieta Pan Mlody przystojny, uroczy i romantyczny. Ogolem- super!!!

Mimo tego, ze to tylko slub na polskiej slaskiej ziemi bez bryzy oceanicznej i drinków z palemka- było najlepiej jak mogło być

Napisz, to co polecasz skopiować od siebie dla innych. Na co warto zwrócić uwagę. O co chodziło, jak pisałaś przed ślubem, że trzeba mieć dużo cierpliwości?
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Goszunia nasza!
A teraz dawaj jakieś zdjęcia bo Jamee się nie spisała :P
Spisała się, bo dała choć jedno.
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
znowu sie wzruszylam dziewczyny dostarczacie mi dzis tyle wzruszen
Jeszcze raz gratulacje kochana, bylas przepiekna PM!!!! Wszystkie wiedzialysmy ze bedzie idealnie Bylysmy z Toba myslami A Jamee byla naszym wyslannikiem
No wiec zycze teraz wspanialego miesiaca miodowego
Gosza: Gdzie podróż poślubna?
Jamee poczęstowała nas Waszymi słodkościami
D z i ę k u j e m y

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Gorzka wódka gorzka wódka, nie będziemy z Gosza gadać, chcemy aby Państwo Młodzi wizaż zdjęciami posłodzili!
Gosza, Gosza, Gosza
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A i powiem tak- na weselu- zero stresu. Z reszta w ogóle stresu nie czulam. Tylko na poczatku poryczałam się w kosciele, bo nie bylo z nami naszego przyjaciela. Nie wytrzymalam i TŻ delikatnie musiał mnie uspokoić. Sam się domyslił o co chodzi, powiedział tylko cichutko" Popatrz w góre, on tam na nas spoglada i cieszy sie z tego, ze tu jestesmy" Od razu mnie usokoil i do końca juz sie usmiechalam i ukradkiem spogladlam w góre, by Kamil wiedzial, ze o nim myslimy
jak to ładnie Twój mąż podpowiedział
Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
KochanePomóżcie
Mam dwa pytania
1. Gdzie kupujecie buty dla TŻetów? Mój nie cierpi tych krokodylów czy jak to się tam zwie ale w sklepach nie widzę innych:/

2. Takie bardziej intymne pytanie.. do dziewczyn, które były już w spowiedzi. Czy na początku spowiedzi mówi sie, że to spowiedź przedślubna? I te grzechy, które się wyznaje, mi osobiście moje wydają sie tak banalne, że chyba mi głupio w ogóle je mówić nie mam pojecia jak sie przygotować do tej spowiedzi

Błagam o odpowiedź!
Ad. 1. TŻ poszedł do sklepu swojej kuzynki i ona mu pokazała i on sam sobie wybrał, aja tam nawet nie byłam
Ad. 2. Tak, na początku spowiedzi mówisz, że to spowiedź przedślubna. Jak się przygotować? Jak do każdej innej. Nawet te grzechy banalne (jak to nazwałaś) należy wyznać, po prostu wszystkie
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
U mnie w domu malowanie pokoi na calego.. Po prostu juz nie moge wdychac zapachu farb
Mnie już skręca od malowania, jak byś chciała, to dam ci wałek, klucze i możesz malować

edit
nie z mieścił się cały post, musiałam go podzielić na dwie części

Edytowane przez niusia_87
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:52
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:51   #1849
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie
Gosza cieszę się że wszystko Wam się udało tak jak chcieliście oczywiście łezka w oku się zakręciła jak przeczytałam Twoją relację

Malwus paznokcie super ja też chcę mieć taki naturalne pazurki Dziewczyny kwietniowe pytały się o ciebie one też chcę być na bieżąco z twoimi przygotowaniami

Gratulacje dla dziewczyn które mają dzisiaj 100 dni do ślubu oraz dla wszystkich pozostałych które mają już co raz mniej dni
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:51   #1850
niusia_87
Zakorzenienie

--[/QUOTE]
Mnie już skręca od malowania, jak byś chciała, to dam ci wałek, klucze i możesz malować
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dziewczynki wracam od lekarza i różowo nie jest... tarczyca znowu zaczyna szaleć a ja razem z nią
Poza tym ostatnio usłyszałam, że przez tą niedoczynność będę miała problemy z ciążą
Nic mi się już nie chce, najlepiej zaszyć się gdzieś w ciemnym kącie i tam dokończyć swoich dni...
Proszę mi tu takich rzeczy nie mówić ostatnie zdanie, ten fragment od i...
Cytat:
Napisane przez smerf_etka13 Pokaż wiadomość
Kobietki a na tej spowiedzi przedślubnej to ksiądz zadaje jakieś pytania albo coś czy wygląda to jak normalna spowiedź?
Tak jak zawsze, żadnych niespodzianek nie było
Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
u mnie 22 stopnie jest cieplusio .dzisaj miałam wolne i na dworzu na koszulce chodziłam
fajne butki te foletowe i biżu też
ide grzac obiad dla Tż
gdzie jest Twoja Zielona Dolina, u mnie było zimno i deszczowo
Cytat:
Niusia bo ja tak patrze na zestawienie i tam nie ma twojej sukni i jakoś jej nie kojarzę
bo się szyje, a projekt w mojej głowie, rysować nie umiem, więc wybaczcie, ale nie będę rysować
Cytat:
Napisane przez E87
Dziewczyny jak sie pisze "w związku z niezłożeniem" czy " w związku z nie złożeniem" ?
wujek google powiedział, że razem
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ale się dziewczynki wkurzyłam. Wczoraj pół dnia pisałam sprawozdanie 16stron ręcznie. Dziś koleżanka napisała że babka nie wstawia nieobecności jak ktoś nie przyjdzie ale musiałam jechać żeby oddac sprawozdanie. Ja już w busie dojeżdzam do lublina a koleżanka mi pisze żebym nie przyjeżdżała bo nie ma zajęć. I wysiadłam z busa po to żeby z powrotem wsiąść w tego samego. Mina kierowcy bezcenna

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
moj jak dzisiaj byl to dal mu 10 zł za akt chrztu. za 100zł bym go zabila
mój dał 5 zł i to było wg cennika
Cytat:
dziewczyny ile płacicie za ślub kościelny?bo u mnie 500 w tym ksiadz bierze 350 i organista 150
myślmy dali 300 zł , ksiądz nawet nie zajrzał i pytamy czy organista jest w pakiecie, powiedział, że tak
Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Spowiadasz się tak samo jak na każdej innej spowiedzi, tylko na początku zaznaczasz, że to przedślubna. Na internecie jest trochę stron z fajnymi rachunkami sumienia, to ułatwia spowiedź, poszukaj sobie W książeczce też jest, ale mój np. jest zbyt ubogi i nie starczy mi.
Poszłam dzisiaj do księgarni św. Jacka pooglądać skarbczyki do ślubu, otwieram, a tam spowiedź dzieci młodszych, spowiedź dzieci starszych dla dorosłych nie było

Cytat:
he na foto stóp załapał sie moj avatar :P
też to zauważyłam, potrafisz stwierdzić, co mawluś czytała?
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Hejka kochaniutkie

Dziekuje kazdej z osobna za cudowne komentarze Ciesze sie ze filmik wam sie spodobal Ja ogladam go po 10 razy dziennie echhh...i za kazdym razem mam wrazenie ze wracam tam na te piekna piaszczysta plaze

Wrzucam wam jeszcze linka do fotek na picasie, wlasnie zaladowalam. Jakby ktoras miala ochote sie im z blizsza przyjrzec. Bo na filmiku to wiadomo, i jakosc nie tak i wielkosc...

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink
już
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:52   #1851
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Wrzucam zdjecia paznokci (żel). Wprawdzie mało co widać ale chodziło mi o efekt jak najbardziej zbliżony do naturalnych i takie które by mi nie przeszkadzały w niczym
Śliczne paznokcie też bym chciała takie naturalne.
Jak stresik ? moja kumpela tez ma w sobotę ślub i od tygodnia nie daje znaku życia :P
Stary 2012-04-12, 20:54   #1852
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Witajcie dziewczyny, mogę dołączyć ponownie?

Ślubujemy 22.09.12 i mamy załatwioną większość rzeczy. Chcę dodatki fioletowe i wczoraj udało mi się kupić fioletowe buty. Jako, że nie za długo wytrzymam na obcasie zależało mi na niskiej cenie. Chyba się udało. Wydałam całe... 29,99 zł

Chętnie czytam Wasze wpisy. Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty03.jpg (99,1 KB, 34 załadowań)

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:54   #1853
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
zdjęcia zrobiłam w pracy ale jakość jak zwykle do
Za zakup. Widać na zdjęciach co trzeba

Cytat:
aaaaaaaa burza aaaaaaa burza aaaaaaa burza
Oj grzmiało. Byłam akurat w pracy, trzymałam w reku słuchawkę telefonu i kiedy zagrzmiało aż rzuciłam ją ze strachu na biurko
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:58   #1854
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc wam

Ja już po robieniu paznokci, zawożeniu mam nadzieje wszystkich potrzebnych rzeczy na sale

Jestem zjechana jak kon po westernie choc prawie 4 godz siedziałam u kosmetyczki bo robiła mi żel na dłonie i stopy Przyjechałam do chaty to jeszcze sprzątałam, jutro tez sprzątam i ok 17 jadę do świadkowej.
Bardzo ładnie i naturalnie wyszły
Przedłużała Ci coś czy na naturalnych paznokciach masz żel?

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
A mnie własnie wkurzyła rodzinka TZ ....większośc odmawia więc nie wiem czy 100 osob uzbieramy....przykre to jest i nie chce miec z tymi ludzmi nic już wspolnego
Faktycznie przykre A mają chociaż jakieś konkretne powody czy same bezsensowne wymówki?

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dobradusza kolczyki nie są ciężkie i dobrze zrobiłam, że wzięłam z tym angielskim zapięciem bransoletkę za to czuć na ręku ale to dobrze przynajmniej będę czuć, że coś tam mam i generalnie bosko się mieni w świetle i skromnie stwierdzam, że to był mój za☠☠☠isty zakup

malwuś takie paznokcie chcę sobie też zrobić wszystko już ustalone?
Kupowałaś na allegro czy w jakimś sklepie internetowym?;>
Stary 2012-04-12, 21:01   #1855
Nika0208
Rozeznanie

DobraDusza88 moim zdaniem wymówki
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:05   #1856
201705121336
Konto usunięte

u nas niby co łaska ale 500 min musi być chamstwo i tyle!
moja Zielona Dolina to okolice Grudziądza kuj-pom.
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:09   #1857
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

nam ksiądz powiedział tak "co łaska ale ludzie nie dają mniej niż 500 zł" a niech się w nos pocałuje jadam 400

Stary 2012-04-12, 21:11   #1858
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Kupowałaś na allegro czy w jakimś sklepie internetowym?;>
na all w razie czego dziewczyny dostałam 10% zniżki na nielimitowane zakupy

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
my zapłaciliśmy 1000zł
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:12   #1859
(kicia)
Zakorzenienie

Nika a wy płaciliście już za ślub czy w sobote bedziecie płacić ?

Stary 2012-04-12, 21:12   #1860
201705121336
Konto usunięte

odp mi ktoś na posta na poprzedniej stronie odnosnie paznokci jakie by pasowały?plissss
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości