Ślub za granicą - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 10:48   #661
aga08025
Przyczajenie

Dot.: Ślub za granicą

Kochana sylwq8, niestety zaswiadczenie o zdolności do zawarcia małżeństwa wystawia Urzad stanu Cywilnego i musisz stawić się osobiście. My właśnie załatwialiśmy te sprawy miesiac temu i jest to naprawde uciążliwe. Nie wiem jak sprawa ma sie do Cypru, my bierzemy ślub na Kubie ale załatwianie formalności jest okropne. My załatwialiśmy legalizacje dokumentów w MSZ i w Ambasadzie Kuby w Warszawie. Legalizuje sie kazdy dokument, oryginal wraz z tlumaczeniem. Oplata w kazdym resorcie za kazdy dokument. W MSZ legalizacja to 26zl od dokumentu, w sumie mieliśmy ich 8( akty urodzenia i zaswiadczenia plus ich tlumaczenia). O Ambasadzie Kuby wole nie pisac bo to był koszmar! Dowiedz sie w Ambasadzie Cypru w Polsce jakie dokumenty sa wymaganei ile wszystko kosztuje. Choc jak dobrze pamietam ktos z forum bral slub na Cyprze to moze napisze Ci wszystkie wskazówki powodzenia z polskimi urzedami zycze
aga08025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 09:29   #662
nocny_skowronek
Przyczajenie

Chciałabym się upewnić, że wszystko jest tak jak myślę, więc proszę o weryfikację zwłaszcza te z Was, które są już po ślubie w USA, lub innym kraju który ma umowę z Polską dzięki której ślub zawarty tam (przez ich urzędnika a nie polskiego konsula/ambasadora) jest ważny również u nas

1. Bierzemy ślub na Hawajach przed ich urzędnikiem (do tego potrzebujemy tylko paszportu i odebranej już u nich na miejscu "licencji na małżeństwo")
2. Otrzymujemy od nich świadectwo ślubu w j.angielskim/amerykańskim
3. Po powrocie świadectwo przynosimy do USC i dopiero wtedy dostajemy polski akt małżeństwa? Czy to urząd hawajski wysyła wszystko do PL a my przychodzimy tylko odebrać akt?
4. Czy aby to załatwić musimy pójść przed ślubem po tzw. zaświadczenia o zdolności prawnej do zawarcia związku małżeńskiego za granicą? Nie musimy go dostarczyć żeby wziąć ślub (a przynajmniej nigdzie o tym nie wspominają), ale być może konieczny jest żeby to później bez problemu wpisać w polskie księgi?

Pewnie najlepiej o to wszystko wypytać w USC ale może rozwiejecie część z moich wątpliwości zanim się tam wybiorę
nocny_skowronek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-25, 10:24   #663
sylwq8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga08025 Pokaż wiadomość
Kochana sylwq8, niestety zaswiadczenie o zdolności do zawarcia małżeństwa wystawia Urzad stanu Cywilnego i musisz stawić się osobiście. My właśnie załatwialiśmy te sprawy miesiac temu i jest to naprawde uciążliwe. Nie wiem jak sprawa ma sie do Cypru, my bierzemy ślub na Kubie ale załatwianie formalności jest okropne. My załatwialiśmy legalizacje dokumentów w MSZ i w Ambasadzie Kuby w Warszawie. Legalizuje sie kazdy dokument, oryginal wraz z tlumaczeniem. Oplata w kazdym resorcie za kazdy dokument. W MSZ legalizacja to 26zl od dokumentu, w sumie mieliśmy ich 8( akty urodzenia i zaswiadczenia plus ich tlumaczenia). O Ambasadzie Kuby wole nie pisac bo to był koszmar! Dowiedz sie w Ambasadzie Cypru w Polsce jakie dokumenty sa wymaganei ile wszystko kosztuje. Choc jak dobrze pamietam ktos z forum bral slub na Cyprze to moze napisze Ci wszystkie wskazówki powodzenia z polskimi urzedami zycze
nocny_skowronku dziekuje Ci za porady. Do ślubu jeszcze 6 miesiecy a my juz mamy dość począwszy zaczynając od strony cywilnej te wszystkie dokumenty kończąc na stronie kościelnej!!! Byliśmy u ksiedza w parafii w uk, ktory stwierdził ze 23 lata jest ksiedzem i nigdy nie slyszał o czymś takim jak ślub na cyprze i bla bla bla!!! wiec juz ponad tydzien czekamy na odpowiedz i juz naprawde odechciewa mi sie! po wizycie u tego ksiedza czułam sie jakbym jakies przestepstwo chciala popełnic a my chcemy tylko trwać w wierze i wziąć ślub kościelny...
sylwq8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-25, 21:47   #664
aga08025
Przyczajenie

sylwq8 wspołczuje przeprawy przez drogę urzędową.Uwierz mi tez nie mialam lekko. Pani w USC była tak zdziwiona, że ślub bedzie na Kubie,aż stwierdziła, że chyba nam sie coś pomieszało w głowach hehe Powiedziała, ze slyszała o ślubach w Europie, ale o tak egzotycznym kraju nic nie wie i musimy sie dowiadywać wszystkiego w Ambasadzie Kuby. tak też robiliśmy choc lekko nie było. Ale teraz za dwa dni wylatujemy na Kubę i juz niedlugo zostaniemy małżeństwem Po powrocie bedzie nas czekała batalia z zalegalizowaniem związku, ale mam nadzieję, ze to będzie już tylko formalność. Także dziewczyny trzymajcie kciuki by wszystko było jak sobie wymarzyłam Na pewno opiszę jak było po powrocie Pozdrowionka
aga08025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 14:12   #665
sylwq8
Raczkowanie

aga08025 już nie moge sie doczekać az przeslesz zdjęcia naparwde z niecierpliwoscia czekam na zdjecia i oczywiscie opis wrażeń ciesze sie, że udało Ci sie przeprawić przez te wszystkie formalnosci a mnie to wszystko czeka brrr aż ciarki mi po plecach przechodza na sama myśl lecz mam ogromna nadzieje, że wszystko bedzie tego warte i cały trud bedzie wynagrodzony przepieknym ślubem a za Was trzymam kciuki, zeby wszystko odbyło sie zgodnie z planem i oczywiście najlepsze życzenia na nowej drodze życia! by miłośc trwała w was i z dnia na dzień bardziej rozkwitała
Stary 2012-04-03, 22:15   #666
Kornelka83
Przyczajenie

Smile Dot.: Ślub za granicą

Organizacja ślubu za granicą to naprawdę trudna sprawa. My zabieraliśmy się do tego kilkakrotnie i mięliśmy różne wersje: plaża, góry, romantyczna wioska z dala od wszystkich, tylko we dwoje. Ale jak zwykle życie pokazało inaczej - bez rodziców i rodzeństwa by się nie obeszło. Dlatego w końcu znaleźliśmy złoty środek. Ślub owszem zagranicą, ale na tyle blisko, aby można było dojechać samochodem. W sumie skalkulowaliśmy i wyszło 12 osób. Zdecydowaliśmy się na Wenecję i znów, nie wiedzieliśmy jak zacząć. Więc w końcu, by spać spokojnie zdecydowaliśmy się zatrudnić konsultanta ślubnego z Winsa . Bo uznaliśmy, że ślub bierze się tylko raz w życiu, a my chcemy by nasz ślub był niesamowity. To był strzał w dziesiątkę - mamy dużą satysfakcję. Ślub będzie w sierpniu. Napiszę Wam i prześlę zdjęcia. Już nie mogę się doczekać.
Kornelka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-08, 21:43   #667
tarji
Zadomowienie

Dziewczyny- ale piękne miejsce znalazłam na Santorini. http://www.thermesvillas.com <- gdy przyjdzie coś do czego, to tylko tam i ślub i przyjęcie i miesiąc miodowy...

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Kornelka83 Pokaż wiadomość
Organizacja ślubu za granicą to naprawdę trudna sprawa. My zabieraliśmy się do tego kilkakrotnie i mięliśmy różne wersje: plaża, góry, romantyczna wioska z dala od wszystkich, tylko we dwoje. Ale jak zwykle życie pokazało inaczej - bez rodziców i rodzeństwa by się nie obeszło. Dlatego w końcu znaleźliśmy złoty środek. Ślub owszem zagranicą, ale na tyle blisko, aby można było dojechać samochodem. W sumie skalkulowaliśmy i wyszło 12 osób. Zdecydowaliśmy się na Wenecję i znów, nie wiedzieliśmy jak zacząć. Więc w końcu, by spać spokojnie zdecydowaliśmy się zatrudnić konsultanta ślubnego z Winsa . Bo uznaliśmy, że ślub bierze się tylko raz w życiu, a my chcemy by nasz ślub był niesamowity. To był strzał w dziesiątkę - mamy dużą satysfakcję. Ślub będzie w sierpniu. Napiszę Wam i prześlę zdjęcia. Już nie mogę się doczekać.
Masz rację, to ciężka przeprawa, zwłaszcza jak się nie ma konsultanta ślubnego. Do tego dochodzą jeszcze ogromne koszta w związku z zakwaterowaniem gości itd. Ale cieszę się, że Wam się udało! Koniecznie prześlij zdjęcia! Buźka

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
-Florence Griffith Joyner-
tarji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 21:23   #668
czubus_
Przyczajenie

z małym opóźnieniem, ale podsyłam kilka fotek z naszego ślubu kościelnego w meksyku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foto001.jpg (113,7 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foto003.jpg (108,1 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foto004.jpg (75,4 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foto005.jpg (91,1 KB, 93 załadowań)

Edytowane przez czubus_
Czas edycji: 2012-08-28 o 09:40
czubus_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 15:43   #669
sylwq8
Raczkowanie

czubus_ przepiekne zdjecia naparwde cudne miejsce najlepsze zyczenia na nowej drodze życia ahhh nie moge wyjsc z zachwytu
Stary 2012-04-12, 20:36   #670
marylka80
Zadomowienie

No wlasnie, my juz tez dawno po slubie a ja caly czas zapominam wam tutaj o wszystim opowiedziec Ciagle czasu brakuje, to po pierwsze a po drugie dopiero kilka dni temu dostalismy fotki, i tak sobie pomyslalam ze od razu jedno z drugim wam zapodam.

Tak wiec 14.02.2012 zostalam zona mojego cudownego meza Uroczystosc odbyla sie na Dominikanie, na dziekiej plazy w Punta Cana. Wszystko od A do Z zaplnowalismy sami. Poszukiwania rozpoczelismy od hotelu w ktorym spedzilimy te piekne dni, pozniej biura podrozy ktore mialoby w ofercie ten hotel, pozniej firmy ktora zorganizowalaby nam uroczystosc z dala od tlumow plazowiczow, az w koncu fotografa ktory uwieczni te wszystkie piekne chwile. Troche czasu w sieci spedzilam zanim udalo mi sie to wszystko skleic do kupy, i to w tak wyjatkowym dniu 14.02...no ale udalo sie
Hotel byl jak z bajki, jeszcze nigdy w takim nie bylam. Obsluga na najwyzszym poziomie. Pieknie, czysto, przecudna plaza, przepyszne jedzonko...oj dlugo by opowiadac
A sam slub? Chyba nic piekniejszego do tej pory w zyciu mnie nie spotkalo Tego nawet nie da sie opisac slowami, bylo duzo smiechu, lzy wzruszenia, przecudne widoki, wspaniala pogoda, karibianskie tro, bialy kon...no i najwspanialszy mezszczyzna u moim boku teraz juz maz

Nie bede sie rozpisywac. Wklajam wam linka do relacji, ktora zdawalam dziewczynom na innym watku:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1027

Pod kolejnym linkiem znajdziecie filmik ktory sama zmontowalam z fotek ktore dostalismy od fotografki:

http://www.youtube.com/watch?v=iFjIDnHz7B8

Milego oglada wam zycze. Mam nadzieje ze kazdej z was uda sie spelnic marzenia. Takiej przygody nie zapomina sie do konca zycia. I w dodatku nie trezba wydawac na to nie wiadomo jakiej kasy. Jak sie samemu wszystko zorganizuje to wychodzi o polowe taniej niz wesele na 100 osob. I nieporownywalnie mniej zalatwiania, klopotow i stresu niz z weslem. I wiem co mowie bo za 2 miesiace mamy slub koscielny w Polsce, wlasnie na 100 os. A jak juz bedzie po, to wam powiem co bym wybrala gdybym musiala wybierac miedzy romantycznym slubem we dwoje w cudownym miejscu a weslem z rodzina i przyjaciolmi, bo to jest zawsze dylemat. My akurat mamy to szczescie ze mamy jedno i drugie.

W razie gdyby ktos potrezbowal jakichs dodatkowych informacji odnosnie slubu, orgaznizacji czy czegokolwiek innego piszcie smialo. Jak tylko bede mogla pomoc to pomoge na pewno.

Trzymam kciuki za wszytkie dziewczyny ktore zdobyly sie na szalony krok slubu za granica To byla na pewno jedna z lepszych decyzji w waszym zyciu
Pozdrowionka

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:41
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-13, 07:29   #671
Magnolia11
Przyczajenie

o

Edytowane przez Magnolia11
Czas edycji: 2012-04-13 o 07:33
Magnolia11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-13, 16:09   #672
tarji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubus_ Pokaż wiadomość
z małym opóźnieniem, ale podsyłam kilka fotek z naszego ślubu kościelnego w meksyku
Czubus, śliczne zdjęcia! Jakie piękne tło, i jaka super para! Szczęścia!

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
No wlasnie, my juz tez dawno po slubie a ja caly czas zapominam wam tutaj o wszystim opowiedziec Ciagle czasu brakuje, to po pierwsze a po drugie dopiero kilka dni temu dostalismy fotki, i tak sobie pomyslalam ze od razu jedno z drugim wam zapodam.

Tak wiec 14.02.2012 zostalam zona mojego cudownego meza Uroczystosc odbyla sie na Dominikanie, na dziekiej plazy w Punta Cana. Wszystko od A do Z zaplnowalismy sami. Poszukiwania rozpoczelismy od hotelu w ktorym spedzilimy te piekne dni, pozniej biura podrozy ktore mialoby w ofercie ten hotel, pozniej firmy ktora zorganizowalaby nam uroczystosc z dala od tlumow plazowiczow, az w koncu fotografa ktory uwieczni te wszystkie piekne chwile. Troche czasu w sieci spedzilam zanim udalo mi sie to wszystko skleic do kupy, i to w tak wyjatkowym dniu 14.02...no ale udalo sie
Hotel byl jak z bajki, jeszcze nigdy w takim nie bylam. Obsluga na najwyzszym poziomie. Pieknie, czysto, przecudna plaza, przepyszne jedzonko...oj dlugo by opowiadac
A sam slub? Chyba nic piekniejszego do tej pory w zyciu mnie nie spotkalo Tego nawet nie da sie opisac slowami, bylo duzo smiechu, lzy wzruszenia, przecudne widoki, wspaniala pogoda, karibianskie tro, bialy kon...no i najwspanialszy mezszczyzna u moim boku teraz juz maz

Nie bede sie rozpisywac. Wklajam wam linka do relacji, ktora zdawalam dziewczynom na innym watku:

Pod kolejnym linkiem znajdziecie filmik ktory sama zmontowalam z fotek ktore dostalismy od fotografki:

Milego oglada wam zycze. Mam nadzieje ze kazdej z was uda sie spelnic marzenia. Takiej przygody nie zapomina sie do konca zycia. I w dodatku nie trezba wydawac na to nie wiadomo jakiej kasy. Jak sie samemu wszystko zorganizuje to wychodzi o polowe taniej niz wesele na 100 osob. I nieporownywalnie mniej zalatwiania, klopotow i stresu niz z weslem. I wiem co mowie bo za 2 miesiace mamy slub koscielny w Polsce, wlasnie na 100 os. A jak juz bedzie po, to wam powiem co bym wybrala gdybym musiala wybierac miedzy romantycznym slubem we dwoje w cudownym miejscu a weslem z rodzina i przyjaciolmi, bo to jest zawsze dylemat. My akurat mamy to szczescie ze mamy jedno i drugie.

W razie gdyby ktos potrezbowal jakichs dodatkowych informacji odnosnie slubu, orgaznizacji czy czegokolwiek innego piszcie smialo. Jak tylko bede mogla pomoc to pomoge na pewno.

Trzymam kciuki za wszytkie dziewczyny ktore zdobyly sie na szalony krok slubu za granica To byla na pewno jedna z lepszych decyzji w waszym zyciu
Pozdrowionka
Marylka, super, że się udało! Gratuluję z całego serducha Dominikana jest cudowna!

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
-Florence Griffith Joyner-
tarji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-13, 16:32   #673
sylwq8
Raczkowanie

marylka80 gratuluje z calego serca!! miałas naparwde przepiekny ślub!! zakochałam sie w tej scenerii, przepieknych zdjęciach a ta piosenka na filmuku....bardzo bym chciala znac tutul i wykonawce Raz jeszcze gratuluje i życze Wam by w waszym dniu były juz same tak szczesliwe dni jak na Dominikanie! Chcialabym by mój ślub na Cyprze był równie przepiekny.... Staliście sie na pewno inspiracja dla wielu par gdybym nie miała juz ustalonego ślubu na pewno zorganizowałabym go własnie tak jak Ty marylka80 szczecia !!!!!!
Stary 2012-04-14, 12:09   #674
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tarji Pokaż wiadomość
Czubus, śliczne zdjęcia! Jakie piękne tło, i jaka super para! Szczęścia!

Marylka, super, że się udało! Gratuluję z całego serducha Dominikana jest cudowna!
Cytat:
Napisane przez sylwq8 Pokaż wiadomość
marylka80 gratuluje z calego serca!! miałas naparwde przepiekny ślub!! zakochałam sie w tej scenerii, przepieknych zdjęciach a ta piosenka na filmuku....bardzo bym chciala znac tutul i wykonawce Raz jeszcze gratuluje i życze Wam by w waszym dniu były juz same tak szczesliwe dni jak na Dominikanie! Chcialabym by mój ślub na Cyprze był równie przepiekny.... Staliście sie na pewno inspiracja dla wielu par gdybym nie miała juz ustalonego ślubu na pewno zorganizowałabym go własnie tak jak Ty marylka80 szczecia !!!!!!
Dzikuje kochane Ciesze sie ze sie wam spodobalo

i link do pisenki:

http://www.youtube.com/watch?v=hVCZ-ZevVSE

Jest cudna, moge jej sluchac calymi dniami
Stary 2012-04-15, 18:40   #675
sylwq8
Raczkowanie

Cytat:
Dzikuje kochane Ciesze sie ze sie wam spodobalo

i link do pisenki:

http://www.youtube.com/watch?v=hVCZ-ZevVSE

Jest cudna, moge jej sluchac calymi dniami
dziekuje za link do piosenki jest świetna i również słucham jej cały dzień
Stary 2012-04-29, 18:24   #676
kinga1387
Przyczajenie

Cytat:

Pozdrowionka
gratulacje! przepiekny slub na prawde o takim slubie wlasnie marze moglabys napisac w jakim hotelu byliscie i kto wam zorganizola slub? i jeszcze ile to kosztowalo jakbys mogla z gory bardzo dziekuje ohhhhh musze jeszcze raz zdjecia zobaczyc sliczne !
kinga1387 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 20:35   #677
paulina3553
Raczkowanie

marylka, a ile to wszystko razem was kosztowało jeżeli to nie tajemnica??
Stary 2012-06-13, 13:27   #678
marylka80
Zadomowienie

Troche ponad 5 tys euro ( przelot, hotel, uroczystosc + fotograf)
Stary 2012-06-15, 16:27   #679
fikolajka
Przyczajenie

Marylka mogłabyś podać maila do siebie?
fikolajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-16, 09:30   #680
marylka80
Zadomowienie

Poszedl na priva
Stary 2012-07-04, 21:37   #681
malamyszka20
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny my planujemy nasz slub w Europie, prawdopodobnie jakas grecka wyspa (Kreta lub moze Santorini lub inna) lub moze Cypr. Chcemy w miare blisko bo chcemy aby towarzyszyli nam nasi znajomi (jakies 6-8 osob). Wszystko jest jeszcze w proszku bo slub bylby za rok. Narazie jestesmy za etapie zbierania informacji i wyboru jakiesj firmy bo chyba nie chcemy sie sami z tym bawic.... Slub (tylko cywilny) chcielibysmy wziac na plazy a pozniej rejs jachtem i na jachcie ewentualny poczestunek dla gosci, muzyka itd. Bardzo bym chciala zeby wszytsko wyszlo w miare sprawnie, bo czytalam tez ze niektore z dziewczyn nie byly zadowolone, albo byly jakies tam problemy.. Jesli ktoras z was tez planuje slub w podobnym miejscu i w podobny sposob zapraszam do dzielenia sie radami i informacjami. pozdrawiam))
malamyszka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 22:53   #682
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malamyszka20 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny my planujemy nasz slub w Europie, prawdopodobnie jakas grecka wyspa (Kreta lub moze Santorini lub inna) lub moze Cypr. Chcemy w miare blisko bo chcemy aby towarzyszyli nam nasi znajomi (jakies 6-8 osob). Wszystko jest jeszcze w proszku bo slub bylby za rok. Narazie jestesmy za etapie zbierania informacji i wyboru jakiesj firmy bo chyba nie chcemy sie sami z tym bawic.... Slub (tylko cywilny) chcielibysmy wziac na plazy a pozniej rejs jachtem i na jachcie ewentualny poczestunek dla gosci, muzyka itd. Bardzo bym chciala zeby wszytsko wyszlo w miare sprawnie, bo czytalam tez ze niektore z dziewczyn nie byly zadowolone, albo byly jakies tam problemy.. Jesli ktoras z was tez planuje slub w podobnym miejscu i w podobny sposob zapraszam do dzielenia sie radami i informacjami. pozdrawiam))
Hej ja mialam slub w Gibraltarze, co prawda to nie Grecja ale nadal Europa wiec nie tak daleko. U mnie wszytsko bylo ok, agencja sie zajela i bylo wszytsko na tip top.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 08:07   #683
malamyszka20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Hej ja mialam slub w Gibraltarze, co prawda to nie Grecja ale nadal Europa wiec nie tak daleko. U mnie wszytsko bylo ok, agencja sie zajela i bylo wszytsko na tip top.
A jaka agencja organizowała wasz ślub?
Stary 2012-07-05, 10:48   #684
malamyszka20
Zadomowienie

Dziewczyny czy myślicie ze byłoby lepiej i taniej jeśli sami zabukujemy sobie bilety i hotel a przez agencje zorganizujemy sam ślub. Czy agencja zgodzi się na taki układ? Proszę pomóżcie mi :/
Stary 2012-07-05, 15:50   #685
sylwq8
Raczkowanie

Cytat:
malamyszka20 widze ze egzotyczny ślub marzy sie coraz wiekszej ilości par wiec mój ślub odbedzie sie na Cyprze we wrześniu dokładnie 11 juz nie moge sie doczekac organizuje nam go bardzo sympatyczna PAni która ma założoną firme tam i na chwile obecna bardzo sobie ja chwale jeśli masz jakieś pytania, nie krępuj sie postaram sie odpowiedzieć.

a odnośnie bukowania hotelu to zależy. my zdecywoaliśmy sie na zabukowanie hotelu przez konsultantke gdyż ona miala juz zniżki w tym hotelu wiec wysżło nam to na plus udanego poszukiwania informacjii
Stary 2012-07-05, 18:52   #686
malamyszka20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwq8 Pokaż wiadomość
malamyszka20 widze ze egzotyczny ślub marzy sie coraz wiekszej ilości par wiec mój ślub odbedzie sie na Cyprze we wrześniu dokładnie 11 juz nie moge sie doczekac organizuje nam go bardzo sympatyczna PAni która ma założoną firme tam i na chwile obecna bardzo sobie ja chwale jeśli masz jakieś pytania, nie krępuj sie postaram sie odpowiedzieć.

a odnośnie bukowania hotelu to zależy. my zdecywoaliśmy sie na zabukowanie hotelu przez konsultantke gdyż ona miala juz zniżki w tym hotelu wiec wysżło nam to na plus udanego poszukiwania informacjii
A czy ta Pani jest polka? Moge wiedziec jak znalazlas do niej kontakt? Tez myslelismy o Cyprze, ale chyba zdecydujemy sie na Grecje. Narazie wszytsko wydaje mi sie takie nierealne. Nasz slub planujemy tak za rok, ale nie wiem w sumie jaki miesiac bylby najlepszy... Z tego co czytalam taniej wychodzi maj lub pazdziernik a te miesace typowo letnie juz w sezonie troche drozej...
My tez wlasnie myslimy o konsultancie i najlepiej jakby to byla polska firma, bo jednak zawsze lepiej sie dogadac, szczegolnie ze moj angielski pozostawia wiele do zyczenia...
Znalazlam kilka firm ktore sie zajmuja takimi typami slubow, ale to tak dziwnie mi sie wydaje wszystko zalatwiac przez maila....
W sumie pytan mam mnustwo ale nie bede cie zameczac, musze sie w koncu zebrac w kupe i wyslac pare maili do agencji wtedy juz mniej wiecej bede wiedziala orientacyjnie co i jak, ale w razie co bede pytac skoro oferujesz pomoc
To Wasz slub juz niedlugo I jak juz wszystko dopiete na ostatni guzik? Pozdrawiam
Stary 2012-07-06, 18:50   #687
sylwq8
Raczkowanie

Cytat:
A czy ta Pani jest polka? Moge wiedziec jak znalazlas do niej kontakt? Tez myslelismy o Cyprze, ale chyba zdecydujemy sie na Grecje. Narazie wszytsko wydaje mi sie takie nierealne. Nasz slub planujemy tak za rok, ale nie wiem w sumie jaki miesiac bylby najlepszy... Z tego co czytalam taniej wychodzi maj lub pazdziernik a te miesace typowo letnie juz w sezonie troche drozej...
My tez wlasnie myslimy o konsultancie i najlepiej jakby to byla polska firma, bo jednak zawsze lepiej sie dogadac, szczegolnie ze moj angielski pozostawia wiele do zyczenia...
Znalazlam kilka firm ktore sie zajmuja takimi typami slubow, ale to tak dziwnie mi sie wydaje wszystko zalatwiac przez maila....
W sumie pytan mam mnustwo ale nie bede cie zameczac, musze sie w koncu zebrac w kupe i wyslac pare maili do agencji wtedy juz mniej wiecej bede wiedziala orientacyjnie co i jak, ale w razie co bede pytac skoro oferujesz pomoc
To Wasz slub juz niedlugo I jak juz wszystko dopiete na ostatni guzik? Pozdrawiam
Najpierw zaczne od opisania firmy organizującej nam ślub. zupelnie na ta firme trafiłam prze zprzypadek z narzeczonym w ogole sie nie spieszyliśmy do ślubu gdyż przerazała nas wizja wielkiego rodzinnego wesela zwyczajnie dlatego ze nie kreca nas takie imprezy ( zapraszasz 100 osób z czego do cześci zaproszenia jestes zmuszona i patrzysz w tym wyjątkowym dniu na te fałszywe twarze wiec zwyczajnie sie nie spieszylismy) a ja od zawsze zakochana byłam w morzu i wymarzylam sobieślub na plaży zupelnie przez przypadek trafilam na taki post w internecie i byłam zszokowana ze jest to mozliwe w ogóle w ubiegłym roku we wrzesniu od jednej firmy do drugiej rozpoczelam swoja przygode ze ślubem rozeslama oojjj bardzo duzo maili i trafilam na swoja obecna konsultantke jelsi chcesz moge prześłac Ci strone internetowa na prv gdyż chyba nie można reklamowac pozostałych firm moge cie pocieszyć gdyż jest to bardzo cierpliwa i kompetentna Pani Ania, która ma ząłożona firme na Cyprze i oczywiście jest Polka co mnie również ucieszyło a to z tego wzgledu iż nasz ang nie jest żły lecz mieć poparcie u konsultantki Polki jednak czujemy sie bezpieczniej

Swoje planownaie rozpoczelam na rok przed data ślubu i wydaje mi sie, że jest to dośc dobry termin na wszelkie przemyślenia wybraliśmy wrzesien sugerujac sie miedzy innymi pogoda. nie jest wtedy az tak bardzo goraco lecz wciaż okres letni lecz termin mozna wybrac jaki komu pasuje
Poszukując idealnego miejsca na slub chciałam polączyc bajkowy ślub na plaży jak i również z racjii tego iż oboje z narzeczonym jesteśmy wierzacymi szukalismy miejsca gdzie równiez bedzi emozliwe zawarcie ślubu kościelnego takie 2w1 i udało sie!!
nasz ślub odbedzie sie w altance hotelowej z widokiem na moze i plaze w hotelowym ogrodzie, gdyż po rozmowie z konsultantka wybraliśmy własnie te opcje a nie plaża. wiadomo w takim miejscu posród turystów i oczywiście z nieprzewidywalna pogoda człowiek nie wygra wiec padło na altanke sadze ze bedzie to równie czarujące miejsce ślub koscielny odbedzie sie w katolickim kosciele równiez a cyprze tego samego dnia i co nas oczarowało to to iż ślub poprowadzi polski ksiądz czyli udane 2w1

ale sie rozpisałam jeśli byś chciala znac wiecej szczegółów a atrakcjii troszke jeszcze można miec w tym dniu wiec śmialo pytaj
nasz slub juz prawie dopiety na ostatni guzik jeszcze tylko praca nad ostatnimi dwoma dok i bedzie chyba koniec pozostanie tylko czekanie i trzymanie kciuków by wszystko sie udało

aa jeśli sie nie myle czy mieszkasz w uk? jeśli tak to witam w gronie emigrantek marzycielek ;p

powodzenia w poszukiwaniach ślubu marzeń
Stary 2012-07-06, 19:17   #688
malamyszka20
Zadomowienie

sylwq8 Dzieki za wszelkie informacje Tak mieszkamy w Anglii i pewnie gdyby bylo inaczej, tzn.gdybysmy byli w Polsce to nawet nie marzylibsmy o takim slubie, raz ze nie byloby nas na niego stac a po drugie zmuszeni bylibysmy zaprosic cala rodzine itd. czego tez chcemy uniknac my mozemy miec tylko slub cywilny, wiec wlasciwie jest prosciej, ale chcemy goprzezyc w wyjatkowy sposob, bo jestesmy dla siebie wyjatkowi i odnalezlismy sie w wyjatkowy sposob
My na ten pomysl wpadlismy kiedys ogladajac jakas komedie i od razu oboje wiedzielismy ze to jest to co chcemy zrobic
Dzieki za ta stronke, to jest pewnie agencja organizujaca sluby tylko na Cyprze,ale zawsze mozna cos podpatrzec Wlasnie my planujemy tak za rok i zbieramy sie ze wszystkim, a wlasciwie narazie ja bo chyba zenska czesc w wiekszosci przyjmuje inicjatywe jesli chodzi o organizacje, moj chlopak jak narazie mi doradza, jak mu zdaje relacje,co znalazlam itd pozdrawiam
Stary 2012-07-07, 19:32   #689
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaka agencja organizowała wasz ślub?
Hej, oto link do naszej agencji:
http://medweddings.com/
Oni organizuja sluby w Gibralktarze i Hiszpanii.
My sobie sami rezerwowalismy hotel i samolot a agencja reszte.

P.S. my tez miezkamy w uk. Wszystko zalatwialismy z tad mailowo.

Wlasnie zauwazylam ze tu na fotce po prawej to my, dala nas na swoja stronke:
http://medweddings.com/destinations/gibraltar/

i tu:
http://medweddings.com/photography/w...-photographer/

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png

Edytowane przez elvira44
Czas edycji: 2012-07-07 o 19:47
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-09, 12:34   #690
malamyszka20
Zadomowienie

elvira44 dziekuje ci kochana za link, strona wyglada zachecajaco
moge zapytac ile was kosztowal taki slub?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości